Találatok a következő kifejezésre: Miért nem leckét adni az (1 db)

Miért nem divat leckét adni az iskolában?

Nyolcosztályos gimiben hatodikos a gyerekem és rendszeresen úgy jön haza, hogy nincs leckéjük. Matekból pl ezt elég durvának tartom, hogy lehetne másképp gyakorolni. Máshol is ez a tendencia, vagy sikerült egy vacak sulit választanunk?

Legjobb válasz: Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)

Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)
Biztos hogy nincs házi feladat? Én jövõre érettségizem, de azért még emlékszem, hogy bizony amit nem volt muszály megcsinálni otthon, azt sosem vettem házi címén, elvégre ha elég reggel megírni (pláne ha több mint 20 perccel az elsõ óra elõtt beér a diák), azt nem írom meg otthon, ergó nem HÁZIfeladat... Persze ez hibás okfejtés, tudom, de nekem mindig bõven sok volt a suli meg otthon átolvasni a dolgokat, szóval hamar megtanultam szortírozni... Esetleg ha nem érti a példákat, sem fog nekiállni otthon ha olyan beállítottságú...
Nem akarok vádaskodni, de sokszor mennek úgy haza a gyerekek hogy nincs házi, és mégis volt! Én is többször eljátszottam és a szünetben a WCben írtam meg. Szerintem érdemes lenne egy szülõin vagy fogadóórán rákérdezni a tanárnál hogy tényleg nem szokott házi feladatot adni (elsõsorban: matek, fizika, kémia, esetleg magyar, nyelv tárgyakból) vagy egy osztálytárs szüleinél, nem mintha nem bízna az ember a gyerekében, de ez tényleg furcsa.
Szerintem ez tanárfüggõ, de elég rosszha ezt csinálja. Igaz, én 10-es gimis vagyok, nekem meg rengeteg a házim, és ezzel nem hinném hgy csak én lennék így egyedül. Talán nem is a sulival, hanem inkább a tanárral lehet a gond. Szerintem egy fogadóórán meg kéne beszélni vele a dolgot, aztán vagy változtat vagy nem :)
én is 10-es vagyok... szívesen járnék abba az iskolába!! nálunk elég sok leckét adnak, de ezzel engem meg egy csomó osztálytársamat nem veszik rá a tanulásra (mégis jó jegyeink vannak), az a kevés aki meg ír leckét nálunk, az gyakorolna magától is
Szintén 10.-es gimis vagyok.Nekem is rengeteg házit adnak fel, és rengeteget kell tanulnunk.Van, hogy a matek tanárom, (aki matekból doktorált és magyarázni esetleg úgy tud, hogy egy egyetemista fogja fel) simán felad egy oldalt az érettségire felkészítõs tankönyvbõl. Mondani se kell, hogy feladatonként min.15feladat. Tanára válogatja... Szerintem is a tanárral van a gond.Helyes lenne fogadóórára bemenni, vagy esetleg több szülöt megkérdezni mi a véleményük és aztán közösen beszélni a tanárral.
Nálunk áltslános iskolában a házi az órai munka maraványa volt többnyire a házi.Nah most nekem matekból sosem volt...no de nem is lesz mindenkibõl mérnök.Amúgy most matekot tanítok, és amit a diákoknál látok, az az, h nem az az egyetlen tanár.A diákjaim rendesen felírják a házi számokat, mert tudják, h azt az órát nem ússzák meg gyakorlás nélkül.De szintén 10.es kislány, és nem kap matek házit.(mondjuk fizikát sem)Ha nem kap házit, és rosszak a jegyei, akkor ülj le mellé és gyakorolj vele!Ha jók a jegyei, akkor õ tudja, h mit csinál.
Nekem személy szerint a mostani az 5.matektanárom, de eddig mindegyik adott házit, ugyanis egy jó tanár szokott adni, hogy gyakoroljunk, rögzítsük magunkban. Persze ilyenkor nem mindig örülünk neki, de sokkal jobb ha ad, mert így kiderül, h mi megy jól és mi kevésbé, meg gyakorlás után azért jobban mennek a feladatok! Szerintem is kéne a tanárral beszélni, magamból kiindulva ugyanis így még kevésbé fog menni a matematika, mintha gyakorolna. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kik a főszereplők az Új Zrínyiászban?

Valaki legyen olyan kedves, és írja le nekem a főbb szereplőket rövid jellemzéssel, tulajdonságokkal együtt! Előre is köszönöm!

0

Azt a feladatot kaptuk, hogy elemezzünk egy világgazdasági cikket. Ezt hogy kell?

Nem mondtak el túl sokat, hogy mit és hogyan, és teljesen tanácstalan vagyok, mivel nem tudom, hogy hogyan csináljam.

2

Ezt hogy tudom meg csinálni? Egy lejtőn leguruló golyó az indulástól eltelt 2 másodperc alatt 1, 6 méter utat tett meg . A, Mekkora volt a gyorsulása? B, Mekkora lett a sebessége a második másodperc végére? C, Mekkora volt az átlagsebesség?

Ha valaki nagyon jó fizikából akkor az meg csinálhatná ezt nekem mert én csak elméletben vagyok jó :/ és a számolásokat meg kéne értenem , de ezt nem tudom :/ már próbálták el magyarázni , de nem értettem meg . Kérlek segítsetek

2

Hogyan viselkednek Bulgakov: A Mester és Margarita c. regényében a moszkvaiak? Miért tűnik ki Mester és Margarita közülük?

( Légyszi privátban válaszoljatok, köszi. )

1

Segítenétek nekem?

Elolvastam A nèhai bàràny cimü tötènetet, de nem tudom pàr szó jelentèsèt.
Mit jelent?
lutherànus-
pagyolatgyapjas-
mezõbiró-

4

Egri cs. KI TUD SEGÍTENI?

Egri csillagok
5.rész éva hogyan tesz tanuságot báorságáról keress példákat és álitsd idörendbe öket.

jellemezd Hegedüs hadnagyot.

keress példákat hogyan dícsér dobo

miért hösies miklos deák etette keress további példákat

elöre is köszi a válaszokat és szólok hogy olvastam és a szüleim is ujra átfutották.

6

Hogy kell a szamologepben elmenteni egy reszeredmenyt egy valtozoba?

van egy gyakran ismetelt ertek amit csak egy valtozo nevebe akarok elmenteni
pl

y = 2232*655+65-656+56465+545

vagy akar ketto valtozo szubstituciojat is eltudom menteni

pl
y= 2332*x

a szamologep casio 991es plus

1

Legkisseb közös többszörös, legnagyobb közös osztó. Valamit rosszul csinálok?

a=2^3*5^2*7^10*13^2
b=2^2*3*5^3*7^8*11
mindkettőre nagyon nagyszámok jönnének ki ahogy én próbáltam :/

6

Hogyan kell megoldani ezt az exponenciális egyenletet?

9^x+1 + 3^x+2 = 810

2

Irodalmi szöveg értelmezése?

Magyarórán azt a feladatot kaptuk, hogy értelmezzük bő 1,5 oldalban a következő mondatot: "Szánkon tarka hazugság, mind a valóra hasonlít,
tudjuk zengeni mégis a színigazat, ha akarjuk."
Ez az idézet Hésziodosz művéből való, és nekem nem mond sokat. Azt értem, hogy az irodalmi kitaláltságra, a fikcionalitásra utal, de nem tudom egyszerűen elkezdeni, nem tudok nekiállni. Tudnátok segíteni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!