Találatok a következő kifejezésre: Miért nem leckét adni az (1 db)

Miért nem divat leckét adni az iskolában?

Nyolcosztályos gimiben hatodikos a gyerekem és rendszeresen úgy jön haza, hogy nincs leckéjük. Matekból pl ezt elég durvának tartom, hogy lehetne másképp gyakorolni. Máshol is ez a tendencia, vagy sikerült egy vacak sulit választanunk?

Legjobb válasz: Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)

Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)
Biztos hogy nincs házi feladat? Én jövõre érettségizem, de azért még emlékszem, hogy bizony amit nem volt muszály megcsinálni otthon, azt sosem vettem házi címén, elvégre ha elég reggel megírni (pláne ha több mint 20 perccel az elsõ óra elõtt beér a diák), azt nem írom meg otthon, ergó nem HÁZIfeladat... Persze ez hibás okfejtés, tudom, de nekem mindig bõven sok volt a suli meg otthon átolvasni a dolgokat, szóval hamar megtanultam szortírozni... Esetleg ha nem érti a példákat, sem fog nekiállni otthon ha olyan beállítottságú...
Nem akarok vádaskodni, de sokszor mennek úgy haza a gyerekek hogy nincs házi, és mégis volt! Én is többször eljátszottam és a szünetben a WCben írtam meg. Szerintem érdemes lenne egy szülõin vagy fogadóórán rákérdezni a tanárnál hogy tényleg nem szokott házi feladatot adni (elsõsorban: matek, fizika, kémia, esetleg magyar, nyelv tárgyakból) vagy egy osztálytárs szüleinél, nem mintha nem bízna az ember a gyerekében, de ez tényleg furcsa.
Szerintem ez tanárfüggõ, de elég rosszha ezt csinálja. Igaz, én 10-es gimis vagyok, nekem meg rengeteg a házim, és ezzel nem hinném hgy csak én lennék így egyedül. Talán nem is a sulival, hanem inkább a tanárral lehet a gond. Szerintem egy fogadóórán meg kéne beszélni vele a dolgot, aztán vagy változtat vagy nem :)
én is 10-es vagyok... szívesen járnék abba az iskolába!! nálunk elég sok leckét adnak, de ezzel engem meg egy csomó osztálytársamat nem veszik rá a tanulásra (mégis jó jegyeink vannak), az a kevés aki meg ír leckét nálunk, az gyakorolna magától is
Szintén 10.-es gimis vagyok.Nekem is rengeteg házit adnak fel, és rengeteget kell tanulnunk.Van, hogy a matek tanárom, (aki matekból doktorált és magyarázni esetleg úgy tud, hogy egy egyetemista fogja fel) simán felad egy oldalt az érettségire felkészítõs tankönyvbõl. Mondani se kell, hogy feladatonként min.15feladat. Tanára válogatja... Szerintem is a tanárral van a gond.Helyes lenne fogadóórára bemenni, vagy esetleg több szülöt megkérdezni mi a véleményük és aztán közösen beszélni a tanárral.
Nálunk áltslános iskolában a házi az órai munka maraványa volt többnyire a házi.Nah most nekem matekból sosem volt...no de nem is lesz mindenkibõl mérnök.Amúgy most matekot tanítok, és amit a diákoknál látok, az az, h nem az az egyetlen tanár.A diákjaim rendesen felírják a házi számokat, mert tudják, h azt az órát nem ússzák meg gyakorlás nélkül.De szintén 10.es kislány, és nem kap matek házit.(mondjuk fizikát sem)Ha nem kap házit, és rosszak a jegyei, akkor ülj le mellé és gyakorolj vele!Ha jók a jegyei, akkor õ tudja, h mit csinál.
Nekem személy szerint a mostani az 5.matektanárom, de eddig mindegyik adott házit, ugyanis egy jó tanár szokott adni, hogy gyakoroljunk, rögzítsük magunkban. Persze ilyenkor nem mindig örülünk neki, de sokkal jobb ha ad, mert így kiderül, h mi megy jól és mi kevésbé, meg gyakorlás után azért jobban mennek a feladatok! Szerintem is kéne a tanárral beszélni, magamból kiindulva ugyanis így még kevésbé fog menni a matematika, mintha gyakorolna. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hány darab gázmolekula van 1 cm3 térfogatú, normálállapotú levegőben?

légyszi segítsetek. köszi :)

3

Sűrgős segítség kell?

Egy ládát két átellenes oldalán is próbálnak eltolni egyidőben. Az egyik oldalon 34 N erővel tolják balra, a másik oldalon 47 N erővel jobbra. Mindkét erő vízszintes irányú, súrlódás a láda esetében nincs, a pozitív irányt jobbra mutatónak tekintjük. A láda gyorsulása a=0.5417 m/s2. Mekkora a szánkó tömege kg-ban?

2

Esettanulmány írása. De mégis hogyan?

Esettanulmányt kell írnom a sajtószabadság témakörén belül. A tanár nem mondott semmi mást, csak az előző mondatot. Milyen hosszú legyen az ilyen, miket irjak bele? Mi is az esettanulmány igazából? Ha kiválaszto kegy régebbi esetet, amiben megsértették a sajtószabadságot, és azt irom le, az megfelel ennek?
Ráwikizek, de azért örülnék ha írnátok pár tanácsot, ötletet.
előre is köszönöm

1

Hány óra alatt ásná fel 6 munkás azt a kertet, amelyet 14 munkás 18 óra alatt ás fel?

valaki tudja? előre is köszönöm:)

3

Valaki le tudná írni a hidegháborút elejétől a végéig?

Tehát,hogy hogy kezdődött stb...Eléggé érdekel a téma,de a tankönyv szövegét se a Google és társai megfogalmazását nem értem,így hátha van itt olyan aki le tudja nekem írni,úgy,hogy megértsem:) köszi

3

Hány olyan számjegy van, amelyben a páratlan számjegyek száma páratlan?

Ez a kérdés megfogott... Tudna valaki segíteni? Ez egy versenyfeladat, és nem sikerülget!

1

Matek, ekvivalens egyenletek mit jelent?

Valaki elmagyarázná légyszi h mi a franc az ekvivalens egyenlet?Köszi előre is!

2

Valaki fizikában segítene?

http://ecseri.puskas.hu/informaciok/fizika%20hf/mechanika/po..

2.es feladatról lenne szó :).

0

Fogalmazást kell irnom. A téma egy másik osztály osztályfőnökét meg kell győzni hogy hamarabb legyen az osztálybuli és hogy ne húzzuk tovább. ezt vagy e-mailben vagy személyesen kell megbeszélni. Hogy kezdjem el?

segítenétek pár mondatot írni vagy csak hogy kezdjem el. előre is köszönöm:))

1

Felhajtóerő kiszámítása?

hogy kell kiszámolni???
1.) egy 200cm^3 térfogatú test vízben elmerül.Mekkora a testre ható felhajtóerő???
2.) Alkoholba merítünk 200cm^3 térfogatú testet.Mekkora a felhajtóerő?? Mekkora a felhajtóerő nagysága , ha a test térfogata 400cm^3 ??

nem feltétlen azt kérem hogy számoljátok ki helyettem, csak egyszerűen nem értem és meg akarom érteni!!!!!! köszönöm!!!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!