Találatok a következő kifejezésre: Miért nem leckét adni (1 db)

Miért nem divat leckét adni az iskolában?

Nyolcosztályos gimiben hatodikos a gyerekem és rendszeresen úgy jön haza, hogy nincs leckéjük. Matekból pl ezt elég durvának tartom, hogy lehetne másképp gyakorolni. Máshol is ez a tendencia, vagy sikerült egy vacak sulit választanunk?

Legjobb válasz: Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)

Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)
Biztos hogy nincs házi feladat? Én jövõre érettségizem, de azért még emlékszem, hogy bizony amit nem volt muszály megcsinálni otthon, azt sosem vettem házi címén, elvégre ha elég reggel megírni (pláne ha több mint 20 perccel az elsõ óra elõtt beér a diák), azt nem írom meg otthon, ergó nem HÁZIfeladat... Persze ez hibás okfejtés, tudom, de nekem mindig bõven sok volt a suli meg otthon átolvasni a dolgokat, szóval hamar megtanultam szortírozni... Esetleg ha nem érti a példákat, sem fog nekiállni otthon ha olyan beállítottságú...
Nem akarok vádaskodni, de sokszor mennek úgy haza a gyerekek hogy nincs házi, és mégis volt! Én is többször eljátszottam és a szünetben a WCben írtam meg. Szerintem érdemes lenne egy szülõin vagy fogadóórán rákérdezni a tanárnál hogy tényleg nem szokott házi feladatot adni (elsõsorban: matek, fizika, kémia, esetleg magyar, nyelv tárgyakból) vagy egy osztálytárs szüleinél, nem mintha nem bízna az ember a gyerekében, de ez tényleg furcsa.
Szerintem ez tanárfüggõ, de elég rosszha ezt csinálja. Igaz, én 10-es gimis vagyok, nekem meg rengeteg a házim, és ezzel nem hinném hgy csak én lennék így egyedül. Talán nem is a sulival, hanem inkább a tanárral lehet a gond. Szerintem egy fogadóórán meg kéne beszélni vele a dolgot, aztán vagy változtat vagy nem :)
én is 10-es vagyok... szívesen járnék abba az iskolába!! nálunk elég sok leckét adnak, de ezzel engem meg egy csomó osztálytársamat nem veszik rá a tanulásra (mégis jó jegyeink vannak), az a kevés aki meg ír leckét nálunk, az gyakorolna magától is
Szintén 10.-es gimis vagyok.Nekem is rengeteg házit adnak fel, és rengeteget kell tanulnunk.Van, hogy a matek tanárom, (aki matekból doktorált és magyarázni esetleg úgy tud, hogy egy egyetemista fogja fel) simán felad egy oldalt az érettségire felkészítõs tankönyvbõl. Mondani se kell, hogy feladatonként min.15feladat. Tanára válogatja... Szerintem is a tanárral van a gond.Helyes lenne fogadóórára bemenni, vagy esetleg több szülöt megkérdezni mi a véleményük és aztán közösen beszélni a tanárral.
Nálunk áltslános iskolában a házi az órai munka maraványa volt többnyire a házi.Nah most nekem matekból sosem volt...no de nem is lesz mindenkibõl mérnök.Amúgy most matekot tanítok, és amit a diákoknál látok, az az, h nem az az egyetlen tanár.A diákjaim rendesen felírják a házi számokat, mert tudják, h azt az órát nem ússzák meg gyakorlás nélkül.De szintén 10.es kislány, és nem kap matek házit.(mondjuk fizikát sem)Ha nem kap házit, és rosszak a jegyei, akkor ülj le mellé és gyakorolj vele!Ha jók a jegyei, akkor õ tudja, h mit csinál.
Nekem személy szerint a mostani az 5.matektanárom, de eddig mindegyik adott házit, ugyanis egy jó tanár szokott adni, hogy gyakoroljunk, rögzítsük magunkban. Persze ilyenkor nem mindig örülünk neki, de sokkal jobb ha ad, mert így kiderül, h mi megy jól és mi kevésbé, meg gyakorlás után azért jobban mennek a feladatok! Szerintem is kéne a tanárral beszélni, magamból kiindulva ugyanis így még kevésbé fog menni a matematika, mintha gyakorolna. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egy focicsapat 17 játékosából hányféleképpen foglalhatják el a pályán a 10 pozíciót?

7

Egyesült Királyság és az EU kapcsolatáról kell prezentációt csinálnom viszont neten alig találok róla infót. Help?

Föiskolás vagyok és elég fontos lenne ez a prezentáció viszont nem találok annyi infót mint amennyit elsöre gondoltam. Nem azt kérem hogy valaki csinálja meg helyettem csak hogy kellene egy kis segítség, pl weboldal vagy aki jártas ebben a témában, attól egy kis vázlatszerü segítség.

Elöre is köszönöm
(poénos kedvüek hogy google és stb más kérdésnél trollkodjanak.)

1

Mi a kőltői üzenete Ady Endre : A Tisza-parton című versének?

Vers,cím,üzenet,költő,ady,endre.

3

9 bűnre lenne szükségem, és annak az indoklására, hogy mi a véleményetek róla?

Az az irodalom házi feladatunk, hogy el kell készítenünk a saját poklunkat. (mint Danke: Az isteni színjáték című műveben). De jelenleg nem száll meg az ihlet.

3

Kombinatorika feladatok? Jól csináltam?

1.Hány háromjegyű számot írhatunk fel az 2,3,5,7,8 számjegyek felhasználásával, ha egy számjegyet többször használhatunk fel egy szám felírásakor?
5*5*5=125

2.Hány négyjegyű számot írhatunk fel az 2,3,4,7,8 számjegyek felhasználásával, ha egy számjegyet egyszer használhatunk fel egy szám felírásakor?
5*4*3*2=120

3.Hány olyan négyjegyű szám képezhető, amely nem tartalmazza a 0 számjegyet és a 3-as és a 7-es számjegyet tartalmazza?
9*9*2*4=648

4.Hány olyan ötjegyű szám képezhető, amely nem tartalmazza a 0 számjegyet és legalább egy páratlan számjegyet tartalmaz?
9*9*9*9*9-4*4*4*4*4=58025

5.Hány olyan négyjegyű szám van, amely négy különböző számjegyet tartalmaz? Ezek között hány olyan van, amely kettő páros számjegyet tartalmaz?
1.9*9*7*6=3402
2.

6.Hány olyan négyjegyű szám van, amely 3 különböző számjegyet tartalmaz? Ezek között hány olyan van, amely három páros számjegyet tartalmaz?
1.9*9*8*3
2.

7.Hány olyan ötjegyű szám van, amely 4 különböző számjegyet tartalmaz? Ezek között hány olyan van, amely 4 páratlan számjegyet tartalmaz?
1.9*9*8*7*4
2.

8.Egy 23 fős osztályban 4 jutalmat osztanak ki. Hányféleképpen történhet ez, ha a jutalmak azonosak és egy tanuló legfeljebb egy jutalmat kaphat?
23 alatt a 4

9.Egy 20 fős osztályban 3 jutalmat osztanak ki. Hányféleképpen történhet ez, ha a jutalmak különbözőek és egy tanuló legfeljebb egy jutalmat kaphat?
23*22*21*20

10.Egy 19 fős osztályban 3 jutalmat osztanak ki. Hányféleképpen történhet ez, ha a jutalmak különbözőek és egy tanuló több jutalmat is kaphat?
19*19*19

5,6 és 7/2-höz kérnék egy kis segítséget

5

Egyenlőtlenség megoldását, hogyan kell megadni intervallum segítségével?

pl. (x-9) / (x+14) nagyobb vagy egyenlő, mint 0

a tört nevezőjében nem lehet nulla, vagyis x nem lehet -14.

De ezt hogy írjam fel intervallummal?

Köszi!

5

Mennyi 39^39^39 modulo 100? (emeletes hatvány)

övid levezetés is érdekelne

4

Hogy van magyarul?

Der einzige, dem ich an der Tür etwas abnehme, ist der Geldbriefträger!

Én valami olyasmit fordítottam, hogy Az egyetlen, leveszek az ajtóról valamit, ez a pénzes postás!
De szerintem ez nem elég magyaros.
Egyébként ez egy verseny lenne, mi nem jelentkezünk, csak megkaptuk házi feladatként fordításnak, és 7. osztályos fiú vagyok.

3

Sima jégen 10m/s sebességgel inditott jégkorong 300m utat tesz meg megállásig. Állapítsuk meg a mozgás időtartamát, a korong lassulását, az átlag sebességet?

A korong lassulását, és az átlag sebességet hogy tudom kiszámolni?

2

Légy Jó mindhalálig Rokonszenves Ellenszenves?

meg kell határozni a szereplőket,hogy ki volt szerintünk ellenszenves és ki rokonszenves és HOGY MIÉRT???

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!