Találatok a következő kifejezésre: Miért nem leckét adni (1 db)

Miért nem divat leckét adni az iskolában?

Nyolcosztályos gimiben hatodikos a gyerekem és rendszeresen úgy jön haza, hogy nincs leckéjük. Matekból pl ezt elég durvának tartom, hogy lehetne másképp gyakorolni. Máshol is ez a tendencia, vagy sikerült egy vacak sulit választanunk?

Legjobb válasz: Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)

Sajnos nem jó dolog szerintem sem. De túlterhelni sem jó a gyermekeket. Véleményem szerint vannak tantárgyak, amikbõl nem kellene rendszeresen leckét adni, inkább csak annyit, hogy tanulják meg a szabályokat, az anyagot. DE vannak amikbõl nem fordulhatna elõ, hogy nincs lecke. Ezek közé sorolom a matematikát, pont a gyakorlás, rögzítés, megértés miatt. Ezt a problémát nem lehet kivetni az iskolára inkább csak a tanárra. Matematikából a házinál arra kell figyelni, hogy csak olyan feladat legyen amit az órán vettek (esetleg elõtte). Azt tudom ajánlani, hogy ha továbbra sem ad a tanár leckét, hogy egy másik füzetben csinálja meg a gyermeke azokat a feladatokat amik megegyeznek az óraival, de azt idõhiány miatt kihagyták az órán. Ha ilyen nincs akkor ugyanazt a feladatot más számokkal (ekkor viszon elõször Önnek is meg kell oldani, hogy megoldható-e a feladat az új adatokka.)
Biztos hogy nincs házi feladat? Én jövõre érettségizem, de azért még emlékszem, hogy bizony amit nem volt muszály megcsinálni otthon, azt sosem vettem házi címén, elvégre ha elég reggel megírni (pláne ha több mint 20 perccel az elsõ óra elõtt beér a diák), azt nem írom meg otthon, ergó nem HÁZIfeladat... Persze ez hibás okfejtés, tudom, de nekem mindig bõven sok volt a suli meg otthon átolvasni a dolgokat, szóval hamar megtanultam szortírozni... Esetleg ha nem érti a példákat, sem fog nekiállni otthon ha olyan beállítottságú...
Nem akarok vádaskodni, de sokszor mennek úgy haza a gyerekek hogy nincs házi, és mégis volt! Én is többször eljátszottam és a szünetben a WCben írtam meg. Szerintem érdemes lenne egy szülõin vagy fogadóórán rákérdezni a tanárnál hogy tényleg nem szokott házi feladatot adni (elsõsorban: matek, fizika, kémia, esetleg magyar, nyelv tárgyakból) vagy egy osztálytárs szüleinél, nem mintha nem bízna az ember a gyerekében, de ez tényleg furcsa.
Szerintem ez tanárfüggõ, de elég rosszha ezt csinálja. Igaz, én 10-es gimis vagyok, nekem meg rengeteg a házim, és ezzel nem hinném hgy csak én lennék így egyedül. Talán nem is a sulival, hanem inkább a tanárral lehet a gond. Szerintem egy fogadóórán meg kéne beszélni vele a dolgot, aztán vagy változtat vagy nem :)
én is 10-es vagyok... szívesen járnék abba az iskolába!! nálunk elég sok leckét adnak, de ezzel engem meg egy csomó osztálytársamat nem veszik rá a tanulásra (mégis jó jegyeink vannak), az a kevés aki meg ír leckét nálunk, az gyakorolna magától is
Szintén 10.-es gimis vagyok.Nekem is rengeteg házit adnak fel, és rengeteget kell tanulnunk.Van, hogy a matek tanárom, (aki matekból doktorált és magyarázni esetleg úgy tud, hogy egy egyetemista fogja fel) simán felad egy oldalt az érettségire felkészítõs tankönyvbõl. Mondani se kell, hogy feladatonként min.15feladat. Tanára válogatja... Szerintem is a tanárral van a gond.Helyes lenne fogadóórára bemenni, vagy esetleg több szülöt megkérdezni mi a véleményük és aztán közösen beszélni a tanárral.
Nálunk áltslános iskolában a házi az órai munka maraványa volt többnyire a házi.Nah most nekem matekból sosem volt...no de nem is lesz mindenkibõl mérnök.Amúgy most matekot tanítok, és amit a diákoknál látok, az az, h nem az az egyetlen tanár.A diákjaim rendesen felírják a házi számokat, mert tudják, h azt az órát nem ússzák meg gyakorlás nélkül.De szintén 10.es kislány, és nem kap matek házit.(mondjuk fizikát sem)Ha nem kap házit, és rosszak a jegyei, akkor ülj le mellé és gyakorolj vele!Ha jók a jegyei, akkor õ tudja, h mit csinál.
Nekem személy szerint a mostani az 5.matektanárom, de eddig mindegyik adott házit, ugyanis egy jó tanár szokott adni, hogy gyakoroljunk, rögzítsük magunkban. Persze ilyenkor nem mindig örülünk neki, de sokkal jobb ha ad, mert így kiderül, h mi megy jól és mi kevésbé, meg gyakorlás után azért jobban mennek a feladatok! Szerintem is kéne a tanárral beszélni, magamból kiindulva ugyanis így még kevésbé fog menni a matematika, mintha gyakorolna. :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti hogyan elemeznétek a mondatot? A könnyű csővázra szerelt színes fa padok kaphatok kerti székekkel együtt is?

ábrázolni is kell! nyelvtanilag elemezzétek alany állítmány tárgy jelzők stb

1

Irodalom háziban segítség?

Antigoné tulajdonsága példákkal Haimón jellemzése példákkal
tippet tudnátok adni hogy kezdjek bele esetleg valami ötlet??

1

SÜRGÕS! Kémiából segítség? !

1.) Kellene 10 homogén és 10 heterogén keveréket írni és mindegyikhez egy szétválasztási módot.

2.) Az alábbi anyagokat felhasználva (egyet többször is lehet használni) kellene írni keverékeket és szintén szétválasztási módot.
anyagok:vasreszelék,porcukor,szűrt almalé,liszt,étolaj,só, faforgács, homok, cukor, borsó. (6-ot,7-et)

3.) Három olyan elempár,amely izobár, és három izoton.

4.) írjátok fel a mellékkvantumszám és a mágneses kvantumszám lehetséges értékeit,ha:
a) főkvantumszám=2
b) főkvantumszám=4

5.) írjátok fel az adott elemek elektron szerkezetét és hány neutrummal rendelkeznek: Vas, Balium, foszfor, antimon, ólom, vanádium, Indrium

6.) Állapítsátok meg az adott alszintek jelöléséből,hogy mekkora a fő- és mellékkvantumszám értéke.
a) 1s
b) 3p
c) 4f
d) 3d

7.)Számítási feladat: Mekkora a klór relatív atomtömege,ha a természetes klór 2 izotópkeveréke,és a keverék 75%-ban a 35-ös tömegszámú izotóp és 25%-ban a 37-es tömegszámú izotóp alkotja.

Kérlek segítsetek!

0

Ti hogyan elemeznétek ezt a mondatot? A völgy legbelső zugában volt az istennő szent barlangja?

ábrázolni is kell!

9

Ingás kérdés (? )

Egy 6 m hosszú, ideális (elhanyagolható tömegű, nyújthatatlan, ideálisan hajlékony) fonálra felfüggesztünk egy 20 kg tömegű pontszerű testet.
Függőleges helyzetből 10 m/s kezdősebességgel kilendítjük.
a, Mekkora lesz a test sebessége 20°,40°, és 60° kilendülése után?
b, Mekkora lesz a maximális kilendülés nagysága?

2

Fogalmazás írás, hogyan? SEGÍTSÉG!

A következő címek közül választhatok:
1, Mutassa be Ovidius: Átváltozások vagy Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok című műve részletének felhasználásával, hogyan kapcsolódik össze a görög és római kultúrához.

2, A magyar irodalom szerzőink: -Virág Benedek
-Berzsenyi Dániel
-Weöres Sándor stb...(csak magyar költő legyen)
választott alkotása, hogyan kapcsolódik az ókori római/latin költeményhez.

3, Válasszon ki egy képregényt, filmet, rádiójátékot, és magyarázza el, hogy hogyan dolgozza fel az ókori görög/róma kultúra, történelem eseményeit?

Ebbe kellene egy kis segítség, mivel csak 9-es vagyok, és azt sem tudom, hogy hol kezdjem?!

1

1.20°C-on egy alumíniumkocka ellenállása 6Ω. Mennyi lesz 250°C-on? 2. Mennyi áramot vezs fel a 6000W-os kézihegesztő? 3. Az emberi test ellenállása 0, 8M Ω. Mekkora áram folyik át rajta 60V feszültség esetén?

1

Mennyi a 80-nak a kétötöde?

14

Számítsd ki a 4cm sugarú kör 8pi per 9 nagyságú középponti szögéhez tartozó körcikk területét és kerületét! Mi ennek a feladatnak a helyes megoldása?

2

Hogyan kell leelemezni ezt a mondatot?

Nagy lett volna a tudósnak az ő tudománya

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!