Találatok a következő kifejezésre: Miért nem ki hányan (18 db)

Kinek hány gyereke van? Illetve ki hány éves volt amikor született a gyereke? sosem bánta meg (gondolom nem), de ha mégis miért? -utobbit azért kérdezem mert van aki ugy véli a gyerek vállalás miatt kimaradt valami az életéből.

pusztán kiváncsiságból kérdeztem ezeket,sok olyasmit olvastam itt amiért felmerültek bennem ezek a kérdések.

Legjobb válasz: 1 gyerekem van, 32 évesen szültem (ekkorra találtunk egymásra a férjemmel)és remélem lesz még testvére is. Sosem bántam meg, bár tény, hogy néha jól jön egy "apa nap" amikor õk ketten külön programot csinálnak és én egy kicsit magammal törõdhetek :) Ahhelyett, ami "kimaradt" az életembõl kaptam valami sokkal nagyobb, fontosabb, szebb dolgot. (Még ha ez nagyon patetikusan hangzik is :) )

1 gyerekem van, 32 évesen szültem (ekkorra találtunk egymásra a férjemmel)és remélem lesz még testvére is. Sosem bántam meg, bár tény, hogy néha jól jön egy "apa nap" amikor õk ketten külön programot csinálnak és én egy kicsit magammal törõdhetek :) Ahhelyett, ami "kimaradt" az életembõl kaptam valami sokkal nagyobb, fontosabb, szebb dolgot. (Még ha ez nagyon patetikusan hangzik is :) )
29 éves vagyok, 10 hónapos a babám. Én már annyit éltem-buliztam-szórakoztam-haveroztam a terhesség elõtt, hogyha soha többet nem mehetnék, akkor sem hiányozna. A fõiskolát elvégeztem, így arról sem maradtam le. A munkahelyemre visszavárnak. A babám naggggggyon cuki. Soha nem voltam ilyen boldog, mint mostanában :)
Én 25 voltam amikor született a fiam. Most 27 vagyok és 4 hónapja próbálkozunk a kistesóval.
Én nem szerettem volna fiatal anyuka lenni soha, de 36 helyett mondjuk a 30 jobb lett volna szülés szempontjából :) De mostmár mindegy. :) )
1 kislányom van, 3 hónapos és 21 vagyok. Kislány korom óta fiatal anyuka akartam lenni. Nem bántam meg. Imádok anyuka lenni. Utazni vele is lehet, bulizós meg nem vagyok.
Nekem egy van, egyet is terveztünk, 36 voltam, mikor született. Elõtte kiéltük, kiutaztuk magunkat, a "karrier" része is megvolt az életünknek. Egyetlen dolgot sajnálok nagyon, hogy nem korábban szültem. (15 éve vagyunk együtt).
1 gyerekem van, 27 évesen szültem. Nagyon vágytam rá, szerencsére elsõre sikerült is. Lassan másfél éves, de még mindig nem érzem úgy hogy könnyebb lenne.Van segítségem, anyuék közel laknak. Nem érzem hogy bármibõl kimaradtam volna, eléggé kiéltem magam elõtte:) Szeretnék neki tesót, de egyenlõre lusta vagyok és szusszanni akarok, kiélvezni a jövõ nyarat vele, meg minden napot:)
2 korai vetélés után végre összejött, 26 évesen anya lettem, segítségem nincs.Imádom a fiam, de mivel 21 hónapja nem aludtam egy jót, nappal is velem van+a háztartás elég fáradt vagyok:) A kistesó téma a köv. 10 évre van bízva, egyenlõre nem engedhetjük meg ezt a luxust.
21, 23, 25 voltam, amikor születtek.Amikor vállaltam õket, tudatában voltak, hogy sok minden másképpen lesz, mint addig.Már al elsõ perctõl kezdve rendre szoktattam õket, nem voltam a "rabjuk", akkor sem, amikor még picik voltak.Igaz, hogy akkor még sok idõm ment rájuk, de amikor már 3-4 hónaposak voltak, néha rábíztam õket a mamákra.Mi pedig elmentünk sétálni, vagy 1-2 órára a barátainkhoz, vagy õk jöttek hozzánk.Amikor már elég nagycskák voltak, rászhoktattam õket, hogy segítsenek.Igaz, hogy ez néha inkább hátramozdítás volt, de késõbb, ahogy nõttek, egyre többet segítettek otthon.Soha nem bántam meg, hogy vannak, pedig a szokásos kamaszkori problémák nálunk is voltak.Ma már mindhárman rendes, dolgos emberek.Azt pedig soha nem gondoltam, hogy miattuk bármi is kimaradt volna az életembõl.Amióta megszülettek, nem hiányoztak pl. az éjszakai bulik, netán más férfi érdeklõdése.A házasságom is jó volt, a problémákat mindig megoldottuk együtt.30 évig tartott, akkor sajnos a párom meghalt.
1 gyerekem van, 38 évesen szültem. Szerettünk volna neki testvért, de nem jött össze. Nem bántam meg sosem, egy pillanatra sem, gondolom, ez a koromból is fakad. Fiatalon sem voltan bulizós típus, nem esik nehezemre, hogy a baba miatt jobban helyhez vagyok kötve.
25 évsen születm az elsõ babámat idén májusban (azóta már 26 lettem). Már nagyon régóta szerettem volna babát, de nem volt alkalmas rá az akkori párom. Szülés után kérdezte valaki hogy mikor lesz a következõ, én ott akkor a szülõágyon rávágtam hoyg 10 éven belül tuti nem...mostmár sokat jár rajta a fejem. Elkezdtem idén egy fõiskolát, az 4 év levelezõn. Szeretnék mégegy babát. Arra gondoltam, hogy jövõre elkezdhetnénk próbálkozni, aztán kb egyszerre lesz az hoyg befejezem a sulit plusz vissza tudok menni dolgozni, és még akkro is fiatal lennék ahoz eléggé hoyg jó munkám legyen és sikeres lehessek benne. A következõ baba kérdése nagyban függ attól, hoyg a 44nm lakásunkból el tudunk-e költözni egy nagyobb lakásba/házba jövõ tavasszal.
Én 22 éves vagyok és 2 hónapja született meg az elsõ kisfiam! Életem legboldogabb napja volt és azóta is boldog vagyok, hogy egy gyönyörû baby anyukája lehetek! Nincsen ennél csodálatosabb dolog a világon!!!
1 kisfiam van, 23 évesen szültem. Sosem voltam nagy bulizós. Ha ki akarunk mozdulni a párommal, mindig van, aki szívesn vigyáz rá!:) Én fiatal anyuka szerettem volna lenni és szerencsére megadatott. Tesót is szeretnék, de nem mostanában. 14 hós nagyfiú anyukája
Lányomat 29. szülinapom elõtt szültem 2 hónappal, a második a 30- szülinapom után fél évvel fog jönni, de apa már most a haramdikat emlegeti. Egyáltalán nem bántam meg, sajnáltam, hogy ilyen késõn találtam meg a párom, akinek szülhettem.
28 leszek, mikor szülök, de nem érzem úgy, hogy kimaradtam volna valamibõl. Diszkózós nem vagyok, ha meghívnak bálba, rendezvényre, akkor lesz majd 1-2 órára kire hagyni a babót. Utazni picivel is lehet, látom én barátainkat, két pici gyerekkel folyton mennek valahova. Három babát szeretnénk, imádom a nagy családot, és igen, most, hogy elkezdtük venni a babakelengyét, néha bizony elbizonytalanodom, hogy tényleg akarjuk mi ezt? De a férjemben semmi kétely nincs, szóval bennem is hamar eloszlanak a kételyek. 24 hetes pocis
egyelõre egy gyermekem van, 33 évesen szültem (30 évesen találkoztam a férjemmel). Most 34 vagyok, és próbálkozunk a kistesóval. Egyáltalán nem bántam meg semmit, beutaztam egész Európát és Amerika keleti partját, jártam szórakozni, színházba, koncertre, de most az a legnagyobb boldogság, ha itthon lehetek a családommal és nézhetem a pici fiamat, amikor alszik:)
Én még nem töltöttem be a 19- et mikor megszületett a fiam.Egyáltalán nem bánom, imádtam fiatal anyuka lenni.Most 28 leszek és 3 hét múlva születik meg a kislányom!!!Szerettem volna elõbb a 2-ik babát, de igy jött össze!!Imádom a nagyfiam, olyan mintha az öcsém lenne!!!!
34 évesen szültem, de én szeretem volna 25 évesen is csak nem akkor találkoztam a megfelelö emberrel.
Esetleg ellenõrizd, nem-e túlmelegedés. Ha igen, akkor tisztítsd ki.
ennyi erövel neked nem mind1 hogy ki irja le és ki nem? szardmár le:D
A kérdező hozzászólása: Nem vágok eret miatta :D, de nem tudom, hogy miért érzik kuriózumnak az ízlésüket és a korukat.

Ki hány évesen veszítette el, miért, meg bántad, ha igen miért? (Kort, nemet légaszi. ) Hülye válaszoktól kíméljetek!

Legjobb válasz: Ne provokáljál, hogy "kíméljelek" te droid. Van 600 ilyen kérdés. Azokra verjed:D

Ne provokáljál, hogy "kíméljelek" te droid. Van 600 ilyen kérdés. Azokra verjed:D
tegnap elvesztettem a kulcstartóm és megbántam:(
utolsó vagyok :a barátommal, a nem szócska nem kell!
22 évesen nem a barátommal, akinek szintén én vagyok az elsõ kapcsolata, nem bántam meg.
27 évesen, mert korábban nem volt esélyem sem, nem bántam meg, inkább azt bánom, hogy 10 éve nem mentem el egy prostihoz.
nem is azt írtam h ez vélemény lenne;) hanem h ez egy közvéleménykutat ás:) mindegy, látom kútba veszett az iróniám.
még nem kor nem
12 voltam, és nem kérdeztek meg hogy akarom-e vagy nem.
17 éves koromban, az elsõ barátnõmmel (aki szintén 17 volt, és szûz). Nem bántam meg, sõt. 40F
Hetente többször elvesztem. A kulcsom.
A kérdező hozzászólása: Ez nem vélemény. És ha törlik törlik, de ez nem vélemény.
mihez kutatsz közvéleményt?
A kérdező hozzászólása: Bocsi légyszit akartam írni. És lány vagyok szóval nem verem. És pont az ilyen telefonos stb... válaszokra gondoltam... hogy NE!
22 voltam, amikor elveszítettem. Pedig szerettem azt a Samsung telefont, pont ugyanolyat is vettem utána.
17, mert, nem Kor, nem (a légaszi nem tudom mi)
19 evesen, egy kulfoldi sraccal, nem bantam meg :)
Inkább játsz GTA5-tel.
9 évesen még nem jön ki. Kb 14
Nekem olyan 12-13 éves korom környékén jött elsõnek. Nagyjából fél évvel az után, hogy elõször maszturbáltam.
Üdv megint itt Pedo!
A kérdező hozzászólása: DE mégis akkor az természetes hogy bizsereg? És lehet ezt fokozni hogy jobb legyen?
"ki jönni_e" Inkább tanulj. Lenne mit...

Hány olyan kérdés lesz még ami arra irányul hogy ezen a szilveszteren ki és miért van most otthon, és miért nem bulizik?

Legjobb válasz: 2, 7,5 percenként 1 el számolva. a többi már hülyeség mer már jövõre lesz

2, 7, 5 percenként 1 el számolva. a többi már hülyeség mer már jövõre lesz

KI nem ment ma bulizni? És miért? :D és hány évesek vagytok?

Legjobb válasz: Én, szét van zúzva a csuklóm. :)

Én, szét van zúzva a csuklóm. :)
Hétfõtõl-péntekig, reggel 6-tól este 11-ig tartanak a napjaim. Lassan megyek kondiba, aztán örülök ha fél holtan be esek az ágyba aludni :) 20/F
Hívtak, de beteg vagyok és fáradt is nagyon, úgyhogy jobbnak láttam itthon maradni :) 20/L
mostanság eléggé begubbasztottam, nem nagyon járok el. fõ a kaja, nemsoká viszek belõle a páromnak a munkahelyre. aztán felszerelkezek egy doboz dobostortás fagyival, és beülök a tv elé :D
Nincs kivel, és hova menni bulizni. + belépõre sincs kedvem fizetni... vagy sima házira gondoltál? 20/F
Én nem, nem is fogok, mert kontaktlencsét vettem anyámmal. Pont annyi.
hogy hogy ma? én soha életemben nem buliztam még :D 20/F
Nlámam ámr alapzova van a hganulat
Hónapok óta ki sem mozdultam, sõt, még ebben az évben egyáltalán nem.
Én, azért, mert délután megvolt az összejövetel és lefáradtam. 18/F
Ki nem ment? Talán inkább megy, nem? Még korai elindulni. :D Nem megyek, szerintem itt leszek, vagy megnézem az Idõrõ-idõre filmet. Ha valaki tud jót, írhat priviben :P Huszonéves vagyok és pasi.
Öreg vagyok én már ehhez. 1 hónap múlva 27/N. Amúgy sem szerettem soha a hangos, túlzsúfolt, füstös discokat, drága a pia, drága a taxi, wc telehányva vagy épp szexelnek. Á ez nem nekem való. Viszont a barátaimmal szívesen eljártam a helyi sörözõbe, sajna mindenki nagyon el foglalt mostanában. Így marad a filmezés itthon.

A szülõknek miért nem mindegy hogy a gyerek hány évesen veszti el a szüzességét, meg hogy kivel? Teljesen magánügy szerintem.

Semmi nem változik attól, hogyha egy fiú/ lány már túl van az elsõ szexen. Nem lesz attól rosszabb ember, nem fog tõle roszabbul tanulni, nem változik semmi az életében. Sokszor úgy érzem a szülõk azért háborognak miatta, mert ez az elsõ jel arra hogy a gyerek kezd felnõni, és megijednek hogy kezdik elveszíteni a régi aranyos kislányt/kisfiút. Az egész téma túl van lihegve... Azt én is elítélem ha 14 év alatti kisgyerekek szexelnek, de afölött már nem hiszem hogy túl kéne aggódni a dolgot. Például az én szüleim tudták hogy 15 évesen már csináljuk a barátommal, de egyikõjüket sem zavarta, teljesen természetesnek vették, nem is hozták fel a témát soha. Mégis normális ember lett belõlem így 7 év eltelltével.

Legjobb válasz: A szülõk féltik a gyereküket, a csalódástól, a bántalmaktól, nem kívánt terhességtõl és még lehetne folytatni sort. Igen oké hogy te nagy királynak érzed magad hogy 15 évesen már szexuális életed volt. Nem is tudnak ezzel a szülõk mit tenni. Rendben is hogy valaki kamaszként szexel de legyen tisztában a védekezéssel és annak hiányában járó dolgokkal. Nem árt a felvilágosítás. És mielõtt jönnének a válaszadók hogy hát jól nyakon vágnám a gyerekem hogy ennyi idõsen szexel, azok nézzenek magukba és gondolkodjanak el õk mikor kezdték :)

A szülõk féltik a gyereküket, a csalódástól, a bántalmaktól, nem kívánt terhességtõl és még lehetne folytatni sort. Igen oké hogy te nagy királynak érzed magad hogy 15 évesen már szexuális életed volt. Nem is tudnak ezzel a szülõk mit tenni. Rendben is hogy valaki kamaszként szexel de legyen tisztában a védekezéssel és annak hiányában járó dolgokkal. Nem árt a felvilágosítás. És mielõtt jönnének a válaszadók hogy hát jól nyakon vágnám a gyerekem hogy ennyi idõsen szexel, azok nézzenek magukba és gondolkodjanak el õk mikor kezdték :)
Annyira nem magánügy, ha a nagy felnõttségeddel teherbe esel, aztán meg a szülõk szívnak, mert neked 15 évesen már viszketett. Biztos sok értelmes, felelõs gondolkodású tinédzser van, de nem ez az átlag, a baba védekezés mellett is becsúszhat - 15 évesen te el tudtad volna tartani? Ugye hogy nem...
Hát, totál igazad van... nem is értem a hülye szülõk miért nem hagyják a gyereküket pedofilokkal lelépni, mert miért akarják elkerülni, hogy a gyerekük meggondolatlan dolgot tegyen, amit egész életében bánni fog.
magambanéztem 18 voltam de ennek ellenére nem "vágnám nyakon" a gyerekem, ha nem is helyeselném a korai szexuális életet.. talán ha balesetes lesz a szex, és terhes lesz a lány, ahhoz már ugye legyen közük a szülõknek az eltartás tekintetében, nem? vagy akkor már nem magánügy?
Amig a gyerek otthon él fõleg ha kiskorú esetleg terhes lesz nem az õ költségére történik a gyereknevelés hanem a szülõknek szül egy gyereket. Elköltözik eltartja magát akkor majd a magánügye lesz.
22 évesen elég éretlen a gondolkodásmódod. Csakúgy mondom, mert természetesen teljesen magánügyed.
Talán mert a legtöbb 15 éves még nagyon gyerek agyilag, és senki nem akarja hogy 15 évesen a butasága, tájékozatlansága vagy egyszerûen azért mert a "barátom nem szereti a kottont" miatt terhes legyen vagy nemi betegséget kapjon el. Talán mert 15 évesen még bõven ráér. Az meg, hogy teljesen magánügy hogy 14 évesen kivel fekszik le a gyerek..nos akkor is mond hogy teljesen magánügy amikor egy 15 éves itt a gyakorin hisztizik hogy az anyja megcsalja az apját vagy fordítva az apja félrelép..
15 évesen gyerekem nemi életet élne a falba verném a fejem, hogy ennyit ért a nevelésem.
Régen NEM kezdtek 14-15 évesen szexelni, még a fiúk sem!. Ez csak 15-20 éve "szükséges". Mire érettek lesznek a házasságra, már kiélt emberek lesznek.
maradjunk annyiban, hogy nem mindenki gondolja ezt vagy látja ezt az 1800as évekrõl. nosztalgiázni lehet, csak értelmetlen. maradjunk a jelennél. aki meg akarja mondani hogy másoknak milyen életet kell élni, az korlátoz másokat. korlátok közt meg ritkán van boldogság.
"aki meg akarja mondani hogy másoknak milyen életet kell élni, az korlátoz másokat" Igen, ez felnõttek közt így van. A nevelésben meg értelmes korlátokat (is) kell adni, amibe kapaszkodva eléri az önálló, felelõsségteljes gondolkodáson alapuló felnõtt életet.
Anyukaként írom a véleményemet, igaz még távol van ez az idõszak, de egyszer eljön. Pár hónapja volt egy kérdés itt a GYK-n, hogy mikor kell elkezdeni a gyerekek felvilágosítását. Sok más hozzászólóval együtt azon a véleményen voltam, hogy nem lehet elég korán elkezdeni. Persze egy kíváncsi 3-4 évesnek nem lehet elmondani tényszerûen, hogy hogyan is lett pontosan a kistestvér anya pocakjában, de a maga szintjén néhány dolgot már el lehet neki mondani. Szóval arra akartam kilyukadni, hogyha egy szülõ a gyerekét fokozatosan felkészíti a szexuális életre, akkor nagyon nem kell aggódnia 15 éves korában, akár fia van, akár lánya. Felkészítés alatt sok mindent értek: azt is, amit biológiából fognak tanulni (sajnos sokszor jóval késõbb, mint kellene), az érzelmi rész fontosságát, a fogamzásgátlás módszereit és fontosságát, nem árt ha hall a nemi betegségekrõl, és igyekszem majd úgy beszélni ezekrõl a témáról, mint ami fontos és jó, ha megfelelõen áll hozzá és a partneréhez. (az a legrosszabb, ha a szülõ tiltja, és olyan gátlásokat nevel a gyerekbe, amiket évek múlva is alig tud leküzdeni). Én már most biztos vagyok benne, hogy még középiskolás korában be fogom íratni intim tornára, mert nagyon hasznos a gyakorlati rész és a szemlélet is. Szóval, ha ezeket sikerül megvalósítanom, akkor nem fogok azon görcsölni, hogy mi van, ha õ 15 évesen érettnek érzi magát a szexhez. Persze nem mindegy kivel, de ha sikerül úgy nevelnem, ahogy szeretném, akkor talán emiatt sem kell aggódnom.
De a 20 éves legalább már az általánost befejezte, meg a középsulit! Tényleg nem megy sokra vele, de még mindig jobb, mintha ezek sem lennének és úgy szül gyereket, arról nem is beszélve, hogy buta marad és buta embernek a gyereke is az lesz.
"aki meg akarja mondani hogy másoknak milyen életet kell élni, az korlátoz másokat" Ahha, hát ezért van ennyi idióta kölyök! Mert így állunk hozzá a neveléshez. Szuper.
Nézd #24, ez egy olyan érem, aminek van két oldala, meg egy pereme is... Egyfelõl ja, nyilvánvaló, hogy a nevelés jelentékeny része az értékek közvetítése. Másik oldalról viszont az is nyilvánvaló (kellene, hogy legyen), hogy egyetlen ember sem szúrhatja el egy másik ember életét azzal, hogy tõle idegen értékrendet és gondolkodást akar ráerõszakolni. A perem meg az, hogy a hatályos törvények jelölnek ki határokat a kérdésben.
25! Nem hiszem hogy ennyire ki kellene forgatni a szavaimat, kicsit túl sokat láttál bele.
"A nevelésben meg értelmes korlátokat (is) kell adni, amibe kapaszkodva eléri az önálló, felelõsségteljes gondolkodáson alapuló felnõtt életet." az a baj, hogy a legtöbb szülõ csak értelmesnek hiszi a saját korlátait. "Szóval arra akartam kilyukadni, hogyha egy szülõ a gyerekét fokozatosan felkészíti a szexuális életre, akkor nagyon nem kell aggódnia 15 éves korában, akár fia van, akár lánya. Felkészítés alatt sok mindent értek: azt is, amit biológiából fognak tanulni (sajnos sokszor jóval késõbb, mint kellene), az érzelmi rész fontosságát, a fogamzásgátlás módszereit és fontosságát, nem árt ha hall a nemi betegségekrõl, és igyekszem majd úgy beszélni ezekrõl a témáról, mint ami fontos és jó, ha megfelelõen áll hozzá és a partneréhez. (az a legrosszabb, ha a szülõ tiltja, és olyan gátlásokat nevel a gyerekbe, amiket évek múlva is alig tud leküzdeni). " ezzel egyetértek, de a legtöbb szülõt nem tanították meg, hogyan kell neveleni, mert õk sem kaptak nevelést, ezért hiszik azt, hogy zsarnokoskodással majd jó irányba terelik a gyereket. "Én már most biztos vagyok benne, hogy még középiskolás korában be fogom íratni intim tornára, mert nagyon hasznos a gyakorlati rész és a szemlélet is. " ehhez rettentõ erõs anya-lánya kapcsolat kell, amit csak bizalommal hosszú idõn át lehet kiépíteni, de az emberek még magukkal sem foglalkoznak, nemhogy másokkal. persze kívánom a legjobbakat, nem célok másra. "De a 20 éves legalább már az általánost befejezte, meg a középsulit! Tényleg nem megy sokra vele, de még mindig jobb, mintha ezek sem lennének és úgy szül gyereket, arról nem is beszélve, hogy buta marad és buta embernek a gyereke is az lesz." szerintem meg az okos ember tudja, hogy nem az iskolázottság teremti az életrevalóságot. "Ahha, hát ezért van ennyi idióta kölyök! Mert így állunk hozzá a neveléshez. Szuper." nem, azért van annyi idióta kölyök, mert a szülõk is olyanok, csak mellé lusták és álszent zsarnokok is. persze nézõpont kérdése te mit tartasz rossznak. " Nézd #24, ez egy olyan érem, aminek van két oldala, meg egy pereme is... Egyfelõl ja, nyilvánvaló, hogy a nevelés jelentékeny része az értékek közvetítése. Másik oldalról viszont az is nyilvánvaló (kellene, hogy legyen), hogy egyetlen ember sem szúrhatja el egy másik ember életét azzal, hogy tõle idegen értékrendet és gondolkodást akar ráerõszakolni. A perem meg az, hogy a hatályos törvények jelölnek ki határokat a kérdésben." ezt is jól látod. egyébként a törvények is csak eltérõ értékek versengése-legalizálása. gyakorlatilag minitársadalom a család. " 25! Nem hiszem hogy ennyire ki kellene forgatni a szavaimat, kicsit túl sokat láttál bele." azok a szavak, amiknek nincs tartalma, csak csúfítják a csendet.
szerintem meg az az éretlen aki nem tuja, hogy az 1800as években a 15 éves lányok készültek a komoly életre, anyaságra és 18-19 évesen nem játszottak, hanem családjuk volt, gyermekekkel. A huszonéves már félõ volt, hogy pártában marad.
szerintem meg az az éretlen aki elhiszi hogy az 1800as években a 15 éves lányok-fiúk nem játszottak papásmamást. meg aztán milyen barátok? ki mondja emg mit "kellene"?
A kérdező hozzászólása: A legtöbb mai 20 éves ha terhes lesz véletlenül, akkor ugyan úgy nem tudja eltartani se magát se a babát, mert tanul még, és nyilván nem akkor fog gyorsan munka után nézni amikor megtudja hogy terhes. Tehát ilyen téren sok különbség nincs.
De egy 15 évesen még nagyobb az esélye, hogy"véletlenül " terhes legyen. Másrészt azért nem mindegy, hogy egy szakma érettségi után szül vagy 8 általánossal.
Szerintem gondolt át a dolgaidat és kezd új életet... Mert ez a gondolkodásmód csak káros az emberre. Végül is 15 éves gyerek had dugjon ma' nem?Ha' mehet a genbengbe is had bass za'k meg jól a seggét, hisz magán ügy micsinál a csájjee...
Nézd Kérdezõ, a szülõknek mindegy vagy nem mindegy, de a törvényes beleegyezési korhatár felett úgyse tudnak tenni érdemben semmit - az meg Magyarországon szerencsére teljesen normálisan, életszerûen szabályozott... immár vagy 130 éve...
Nem, ez abszolut nem a gyerek magánügye. Elõször is egy gyerek még ne szexeljen. 15 évesen a többség még elég éretlen. Másrészt, egy 15 éves gyerek még nem érzi a teherbeesés súlyát. Ezt ne hasonlítsd össze egy 20 éves esetével, ott már felelõsségteljesebb(nek kéne lennie jobb esetben) az illetõ, és a következményekrõl is õ dönthet.
15 évesen nem az kéne legyen a téma, hogy szex. 1-2 évvel utána már másabb az ember lelkileg ér értelmileg, nem kapkod, nem siet, nem dicsekszik vele. Neked szerencséd van, mert figyeltek rád otthon, és te megértetted, hogy nem vízibombának van az óvszer; de ez nem általános dolog. Nem véletlenül mondják, hogy mindent a maga idejében.
dehogy, az ilyen félelem túl komplex ok mögélátása. egyszerûbb: szokásból. konformizmus. csak nem értem miért kérdezed ha te is tudod. "nem is értem a hülye szülõk miért nem hagyják a gyereküket pedofilokkal lelépni, mert miért akarják elkerülni, hogy a gyerekük meggondolatlan dolgot tegyen, amit egész életében bánni fog" tehát aki 15 évesen egy 16 évessel lefekszik, ott a 16 éves pedofil és rögtön meg is szökteti. tényleg, mindenki bánja az elsõt. és ha bánja akkor mi van? attól nem lesz értelmesebb, hogy tiltják neki. "Talán mert a legtöbb 15 éves még nagyon gyerek agyilag, és senki nem akarja hogy 15 évesen a butasága, tájékozatlansága vagy egyszerûen azért mert a "barátom nem szereti a kottont" miatt terhes legyen vagy nemi betegséget kapjon el. " újabb közhely. a legtöbb 30 éves is gyerek agyilag, csak nagy mellei vannak és pénzt keres. a védekezésnek megint nincs köze ahhoz, mikor veszti el valaki. "Annyira nem magánügy, ha a nagy felnõttségeddel teherbe esel, aztán meg a szülõk szívnak, mert neked 15 évesen már viszketett. Biztos sok értelmes, felelõs gondolkodású tinédzser van, de nem ez az átlag, a baba védekezés mellett is becsúszhat - 15 évesen te el tudtad volna tartani? Ugye hogy nem..." tehát csak azok a felnõttek szexelnek, akik +1 gyereket el tudnának tartani? gondolkozzunk már mielõtt írunk. és persze csakis vaginális behatolás szex. na mindegy az összes közhelyet nem olvasom végig. "A legtöbb mai 20 éves ha terhes lesz véletlenül, akkor ugyan úgy nem tudja eltartani se magát se a babát, mert tanul még, és nyilván nem akkor fog gyorsan munka után nézni amikor megtudja hogy terhes. Tehát ilyen téren sok különbség nincs." jól látod. de ezzel a véleményeddel egyedül fogsz maradni sokáig, a magyarok többsége nem haladó hanem maradi gondolkodású. "De egy 15 évesen még nagyobb az esélye, hogy"véletlenül " terhes legyen." a legtöbb abortusz 20-30 évesek közt történik. bumm. újabb közhely... "Mert ez a gondolkodásmód csak káros az emberre." pont a kultúrnácizmus teszi tönkre az embereket, nem az, ha szabad, boldog életet élnek. egyébként se lesz senki jobb attól, hogy álszent, se értelmesebb ha vár x évig.
Szerintem ma angyon összekeverik a gyerekek a felnõttek életét a gyerekkorral. Sokan beleugranak egy kapcsolatba, ami az esetek 80%-ban csak kaland és lefekszenek egy olyan emberrel, akit nem szertenek igazán. 13, 14 évesen a barátokra kéne figyelni, élni egy tini életét nem pedig szexelni. Szerintem. Elég éretlengondolkodásmód lenne a szülõktõl, ha mindezekeben még támogatnák is a csemetét.
"Én már most biztos vagyok benne, hogy még középiskolás korában be fogom íratni intim tornára, mert nagyon hasznos a gyakorlati rész és a szemlélet is. " "ehhez rettentõ erõs anya-lánya kapcsolat kell, amit csak bizalommal hosszú idõn át lehet kiépíteni, de az emberek még magukkal sem foglalkoznak, nemhogy másokkal. persze kívánom a legjobbakat, nem célok másra." Két dologban tévedsz: az egyik, hogy fiam van és nem lányom:) A másik, hogy annyira azért nem látom rossznak a helyzetet, hogy az emberek sem magukkal, sem másokkal ne foglalkoznának. Persze nehéz, mert idõ és pénz kérdése, de reméljük a legjobbakat.

Miért nem jön ki ez pH-s feladat: 100 köbci pH=2es hidorgén-bromidhoz hány köbdeci 130 pH-jú NaOH-oldatot kell önteni, ahhoz hogy a keletkező oldat pHja 3 legyen?

(^:hatványozást jelölök így) Hbr: 100 köbci= 0,1 köbdm (OH-)=10^-2 mol/dm^3 NaOH (OH-)=10^-13 mivel a hidrogénionok fognak megegyezni a két oldalon, így: 0,1*10^-2 + 10^-13x =(x+0,1)*10^-3 xre 0,9 köbdecit kapok,de a megoldás 0,0009 dm^3-t ír hol rontom el? :)

Legjobb válasz: *13as pHjú a NaOH, csak elírtam!:D

A kérdező hozzászólása: *13as pHjú a NaOH, csak elírtam!:D
Kevered a térfogategységeket? Mi az hogy köbdeci? Létezik deciliter, létezik köbdeciméter azaz liter. A [H+][OH-] szorzat 10^-14, tehát [OH-]=10^(-14)/10^(-13)=10^(-1) mol/dm^3. Így nem szabad leírni: "10^-13x", mert a hatványozás magasab precedenciájú, mint a szorzás. Helyesen "x10^-13" vagy (10^-13)x. 0, 1*10^-2 + 10^-13x =(x+0, 1)*10^-3 Ezt az átalakítást is elrontottad.
A kérdező hozzászólása: köbdeciméter=köbdeci, de nem hiszem, hogy ezzel van a baj, mert azt értem
A kérdező hozzászólása: (10^-13)x igen, így számoltam vele, csak már itt amikor beírtam, nem néztem... emiatt írtad az utolsó sorban, hogy elrontottam, mert nem ez lesz, mert erre ügyeltem
A kérdező hozzászólása: szóval még mindig nem vagyok elõrébb:D kiszámoltad egyáltalán, hogy ahogy te írtad véletlen nem ugyanennyu jön ki, mint nekem? :)
A kérdező hozzászólása: A [H+][OH-] szorzat 10^-14, tehát [OH-]=10^(-14)/10^(-13)=10^(-1) mol/dm^3. koncentrációt minek kellene számolni?:)
> mivel a hidrogénionok fognak megegyezni a két oldalon, így: Nem igaz. A feladatot bontsd két részre! 1. Mennyi 13-as pH-jú NaOH semlegesíti az adott mennyiségû és pH-jú HBr oldatot? Ekkor a HBr oldat H(+)-ionjai vízzé egyesülnek a NaOH oldat OH(-) ionjaival, és kapsz 7-es pH-jú semleges NaBr oldatot. 2. Mennyi 13-as pH-jú NaOH oldatot kell ehhez a semleges oldathoz önteni, hogy annak a pH-ja 3 legyen? Annyit, hogy a teljesen disszociáló NaOH-ból származó OH(-) koncentrációja 10^(-11) legyen az eredeti 10^(-1) helyett!

Már két éve regisztrálva vagyok, de nekem még mindig nem jelenik meg a: A válaszíró xy%-ban hasznos válaszokat ad. Miért lehet ez? Hány válasz után írja ki?

Legjobb válasz: Lehet, hogy még sohasem értékelt senki. Azaz sem zöld, sem piros kezet nem kaptál. Keresd meg magad a toplistán, ott szerepel-e értékelés. (HA + és - -t is kaptál és kiegyenlítõdik, akkor persze ott is nulla van.)

Lehet, hogy még sohasem értékelt senki. Azaz sem zöld, sem piros kezet nem kaptál. Keresd meg magad a toplistán, ott szerepel-e értékelés. (HA + és - -t is kaptál és kiegyenlítõdik, akkor persze ott is nulla van.)
A két év alatt válaszolgattál egyáltalán kérdésekre?
A kérdező hozzászólása: Természetesen. -.-"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!