Találatok a következő kifejezésre: Miért nem ki, ha (636 db)

Külföldön dolgozik a párod? Ha igen miért ment ki, ha nem miért nem?

Kíváncsi vagyok hány család kényszerült rá hogy a férfi/n? elhagyja az országot,hogy eltartsa a családját.

Legjobb válasz: Nem csak a párom hanem én is.Már 6. éve hogy külföldön élünk. Hogy miért mentünk ki? Magyarország már akkor is bizonytalan volt.Meg igazából nem bírtam az embereknek azt a kesergését és savanyúságát.Úgy mászkálnak az utcán mint egy citrom lenne a szájukban állandóan.Rettentõ irigykedõek és rosszindulatúak. Jelenleg 2 gyermekünk van.Viszont még tervezünk egyet vagy kettõt.Ebben az országban ez lehetséges. Nem szándékozunk hazamenni , beilleszkedtünk és a gyerekek is jól érzik magukat itt. Látogatni,nyaralni mindig hazamegyünk Magyarországra. Svájcban élünk.

Nem csak a párom hanem én is.Már 6. éve hogy külföldön élünk. Hogy miért mentünk ki? Magyarország már akkor is bizonytalan volt.Meg igazából nem bírtam az embereknek azt a kesergését és savanyúságát.Úgy mászkálnak az utcán mint egy citrom lenne a szájukban állandóan.Rettentõ irigykedõek és rosszindulatúak. Jelenleg 2 gyermekünk van.Viszont még tervezünk egyet vagy kettõt.Ebben az országban ez lehetséges. Nem szándékozunk hazamenni , beilleszkedtünk és a gyerekek is jól érzik magukat itt. Látogatni, nyaralni mindig hazamegyünk Magyarországra. Svájcban élünk.
Hogy ne lennének savanyúak az emberek, ha egyszer nap mint nap a buszon, villamoson, metrón a sok nyomorultarcú, szenvedû és szomorú emberrel kell találkozni? Nem látni mást, csak hatalmas különbségeket.Nincs meg az aranyközépút.Mindenki ugyanolyan rosszul öltözött és szomorú, szemben a többi öntelt mgamutogató, hivalkodóval.(akiknekvalószínûleg könnyen jött csak a pénze... mert az igazi felsõközéposztállyal ugye az utcákon nem találkozni, ha csak nem a váci utcán...) Arra én is kiváncsi lennék, hogy egyáltalán hogy lehet kijutni Svájcba dolgozni, mert eléggé nehezen engedik be oda a külföldieket...
A barátom ment Ausztriába dolgozni. 1 éve van kint, havi többmilliós fizetése van az itthoni 90 ezerrel szemben. Most keres lakást a határ környékén, én most felvételiztem fõiskolára, ha felvesznek, akkor átjelentkezek arra a környékre, hogy összeköltözhessünk.
Azért kíváncsi lennék arra melóra, ami itthon 90-et fizet, ausztriában meg több milliót... Igaz nem írtad, hogy milyen pénznemben van. Az is érdekes, hogy ezen az oldalon mindenki a savanyúsággal meg a rosszindulatúsággal jön és persze mindig a MÁSIK a savanyú meg a rosszindulatú, közben általánosít is egy jóízût. Úgy látszik ez az oldal az utolsó szigete a vidám és jóindulatú magyar embereknek a savanyúság és rosszindulatúság tengerén.
Szivesen hazalatogatok azert Mo-ra hianyoznak a baratok, ahol felnottem. Sajnos midnen evben nem tudunk menni, mert baromi messzire jottem, a vilag masik vegere. De igyekszem minden 2-3 evben menni csaladostul. Amikor otthon vagyok mar nem veszem fel az emberek savanyusagat, hisz mar azok a dolgok nem idegesitenek, csupan csak jol erezzuk magunkat. Igy h van penz kolteni szuperul lehet magunkat erezni Mo-n.
Szia!Az én férjem Németországban dolgozik 1, 5 éve, egy régi jó barát révén jutott ki.Amikor jött ez a lehetõség, nem volt kérdés hogy elfogadjuk, mivel 3x-át keresi ott az itteni fizetésének.Itt Magyarországon nincs jövõ, egyre rosszabb lesz minden...ha nem ezen az ismerõsön keresztül jutott volna ki, akkor is kiment volna, hiszen már évek óta érlelõdött bennünk a gondolat, hogy csak úgy tudunk egyrõl-kettõre jutni.A párom 4 hetente jár haza, én eközben itthon vagyok a 7 éves gyerekünkkel.Az a célunk, hogy minél elõbb ki tudjunk utána menni, oda tervezzük a további életünket.Ide nem köt minket semmi , albérletben élünk, páromnak szülei nincsenek, én a szüleimmel 3 havonta onnan is tudok találkozni.
Kedves utolso, igen ertheto voltal. Pontosan ezert leptem en is 11 eve. Es tenyleg ez a legnagyobb gondunk, h mit vegyunk szulinapra a kislanyomnak, milyen hazat is epitsunk, hova menjunk nyaralni jovore... Szuleszno, nezz korbe Ausztralia, vagy Uj Zeland, kiemelt hianyszakmak, konnyen adnak letelepedesit.
Én írtam, hogy itthon 90 ezret keresett kint pedig milliókat. Itthon bartender volt és gyakran kellett munkahelyet váltania, kint építkezés vezetõ. Ehhez kapcsolatok kellenek meg egy kis szerencse. Elintézték neki, õ meg élt a lehetõséggel. A pénzt forintban értem. Illetve euróban kapja meg, de itthon amennyit szükséges át szokott váltani, ami marad, azt gyûjti.

A nemzetõrségtõl miért rúgnak ki ha nem fizetem a tagsági díjat? Miért vették el az igazolványom?

Legjobb válasz: A nemzetõrségtõl azért rúgnak ki, ha nem fizeted a díjat, mert nem fizeted a díjat.

A nemzetõrségtõl azért rúgnak ki, ha nem fizeted a díjat, mert nem fizeted a díjat.
Tökéletesen értem, hogyan lettél a nemzetõrség tagja, ha azt hiszed, hogy a nemzetõrségi tagjainak nem kell tagsági díjat fizetniük.
Én sem értem, miért kötötték ki az áramot mikor nem fizettem a villany számlát, a mocskosok. Talán tagdíj köteles, és nem pofára megy?
A kérdező hozzászólása: A villanyszámlát azért kapod mert használod az áramot. De kérdem én, mit kap a nemzetõr a pénzéért?
azt, hogy a Nemzetõrség tagja leszel. Egyébként te mit adsz nekik, hogy tagjuknak tartsanak? Semmit. Na ezért ba****tak ki.
A kérdező hozzászólása: Nem értem még mindig. Én nem adok semmit, õk sem adnak semmit, de azért én fizessek... Hmm... Logikus: lehúzás.
Erre hány év alatt jöttél rá?
Túl sok ésszel nem áldott meg az Isten, ha még erre csak most jöttél rá. Akkor kellett volna gondolkodnod amikor beléptél.

Kamaszok! Ki várja már a sulit? Ha nem, miért nem? És ha igen, miért? :-)

Legjobb válasz: Várom is meg nem is! Miért nem várom?Mert ez az év nagyon nehéz lesz,érettségizni fogok. Miért várom?Már hiányzik a nyüzsgés. 17/L

Várom is meg nem is! Miért nem várom?Mert ez az év nagyon nehéz lesz, érettségizni fogok. Miért várom?Már hiányzik a nyüzsgés. 17/L
Várom is meg nem is:) Nem tudom meg magyarázni miért várom:) Azért nem várom mert elég nehéz lesz és rossz abba bele gondolni hogy korán kelés meg bla bla...:)
Várom mert: Jó lesz látni az osztálytársaimat, kivel mi történt a nyáron, mennyit változott. Jönnek új arcok, és év elején is jó programok vannak a giminkben. Ráadásul ez az õszt is jelenti, ami a kedvenc évszakom. Nem várom, mert: Fel kell kelni hajnal hatkor, minden nap fel kell öltöznöm "rendesen", nem maradhatok az ágyban sorozatot nézni, tesiórák, dolgozatok, rengeteg felesleges dolog, iskolán kívül is. Nyelvvizsgára is készülök idén. 15/L- 10.be megyek
Nem várom...Utálom ha beosztják/elveszik a szabadidõmet, utálok korán kelni és utálok télen tanulni. Barátokkal meg nem csak suliban lehet találkozni. 13/L
*kezdetektõl fogva;)
Várom, mert: még egy év a kedvenc osztályommal, és a kedvenc tanáraimmal, egyszerûen odavagyok a sulimért, mindenki tök jó fej, és a felsõs osztályokból mind vannak barátaim, ráadásul az órák is tök izgalmasak. :) alig várom a ballagást, és a 9-et, mivel abba a suliba mehetek, ahova az a fiú jár, aki tetszik, és gimiben VÉGRE beszélgethetünk:) Nem várom, mert: felvételi, korán kelés, nincs smink, sem körömlakk, 3-6, 7-ig tanulnom kell, be van osztva, hogy mit csináljak. (de ezeket is mind nagyon szeretem, mert abba a suliba járok, amit kezdetektõl kezdve imádtam!!! :) <3 igazából az sem baj, hogy otthagyom 8. után az általánost, mert az osztályom 90%-a ugyanabba a suliba fog járni, mint én^^
is -is. Hiányzik , hogy a barátaimmal leüljek a szokott helyünkre , beszélgessünk , történnek a dolgok stb. És a felvételit is várom már :) Miért nem? mert az elsõ hét után újra elkezdõdik , hogy tanulnom kell , és sok dologra odafigyelnem :)
Az is-is táborhoz csatlakozom. Igazából én nem vártam a nyári szünetet...valahogy élvezem a sulit. Persze nem a kialvatlanságot és a napi gyötrõdéseket, hogy vajon most kapok-e rossz jegyet, vagy sem. Szeretem a sulis programokat, amikben idén is rengeteget fogok segíteni, szeretem a társaságot, a nyüzsit, és hogy van egyfajta "rendszer".... mármint fel kell kelni, el kell menni, túl kell élni, haza kell jönni, házit írni stb. Szeretem, ha meg van határozva mit kéne tennem. Tény, hogy nem mindig teszem is meg, de ennek is megvan a saját "izgalma", az ellenszegülés a szabályoknak. :D Amúgy egész nyáron annyira várta a sulit... így a végefelé meg kezdem azt gondolni, hogy NEEEE még ne legyen vége. :/ 16L (11.osztály :P )
Én várom már. Hogy minden normális legyen.:D Az órákat, az ökörködéseket, meg nagyon hiányzik a társaság.
Szeretem az iskolámat, de ettõl függetlenül nem várom mert ez volt életem legjobb nyara és nem akarom hogy vége legyen.
Várom igen végre újra lehet tanulni órán fõleg matekot az a kedvencem$ és nem várom mert találkoznom kell az idiótákkal akik oda járnak PFF
Várom! Most megyek kilencedikbe és a gólyatábor alapján egy szuper suliba sikerült bejutnom! Bár a korán kelést és a tanulást még elhúznám egy pár hónappal:)
Nem várom, utálok korán kelni és megint tanulni kell. Azt nem értem aki várja társaság miatt mintha nyáron nem lehetne találkozni barátokkal meg a haverjaiddal... sõt igazából még többet lehet.
Várom, mert szeretnék újra pörgõs életet élni, délutánonként eljárkálni, új embereket megismermi, hülyéskedni velük a szünetekben, stb. Nem várom, mivel hozzászoktam ahhoz, hogy éjszakai életmódot folytatok. Dél elõtt alszok el, és este felé kelek, így teljesen elkerülöm a szülõi kontaktot, a magam ura vagyok, olya, mintha egyedül élnék. Vegyes érzések kavarognak bennem, de szerintem ezzel mindenki így van.
várom a barátokat, az orákat(nem mindet) :DD és persze a felvételit, remélem sikerûl és felvesznek ahova szeretnék menni 13/l
Jó sok 9. es van itt :D
Én már várom, mert kíváncsi vagyok az új sulira. :D 9.-es leszek, 14/L.
Várom: Szeretnék már tanulni!! Ez most lehet, hogy elég "stréberesen" hangzott, de a legtöbb tantárgyat imádom és tanulni akarok már!!! És be akarok számolni a barátnõmnek, hogy milyen könyveket olvastam a nyáron, és az õ beszámolóját is várom. :D Nem várom: Van ez az új törvény, hogy kötelezõ a napközi és nem jöhetünk haza 4 elõtt. Amúgy ez jó is lenne, csak az a baj, hogy én szeretném meg írni a házit, és ezért ki fognak nevetni. Mint mindig... :((((
Várom: végre lesz valami dolgom, és rendszer az életembe. Nagyon érdekes és egyben nehéz évem lesz: érettségi, ballagás, szalagavató. Én sem szeretem az osztálytársaimat, de ez szerencsére minden évben javult így már várom a szokásos hülyeségeiket amiken jókat tudok nevetni :) 17/L
Nem, mert kilencedikes leszek, és eléggé parázok, bár már ismerek mindenkit.
Miért nem várom? Mert nem szeretek iskolába járni. Unalmas az egész. Miért várom? Mert annál közelebb leszek a ballagáshoz. Valahogy velem tökéletesen megutáltatták velem az iskolát a tanárok, mert folyamatos cirkuszt csináltak, folyamatosan kiabáltak mindenkivel, üvöltöztek, hazudoztak a szülõknek. Ilyesmik. Általános iskoláig nagyon szerettem iskolába járni és a 9.évemet is szerettem, de tavaly új tanárokat kaptunk szinte mindenbõl és pokol lett.
Várom, mert napról napra közelebb lesz a középsuli vége (11.) meg jó dolog látni\beszélni régi arcokkal, barátokkal, illetve jöhetnek újak is, ami alapvetõen jó dolog :D hihetetlen kimondani, de a nyár is tud unalmas lenni biza.. Nem várom, mert rohadtul utálom a házit, a 0. és a 8. órát... Összességében nem olyan rossz a suli, lássuk be emberek :D
Várom, mert elég silány nyaram volt.:/ 15/L
Várom, mert kiváncsi vagyok, hogy milyen lesz a felvételi eredményem, felvesznek-e oda, ahová menni szeretnék.:) Nem várom, mert az osztályfõnököm, és az osztályom borzalmasan rossz.Mindig van valami probléma.Annyira furcsa ezt leirni, kimondani, hogy ballagok.:) Tavaly azt hittem, sosem jön el.Ez egy nagyon jó nyár volt.:) 14L
Nem, mert utálom a gimnáziumom, meg az összes osztálytársam jóformán. Nem vagyok velük rosszba, csak szimplán irritálnak.
Nem várom. Én se szeretem, hogy beosztják az idõmet. Ráadásul újra jönnek a szürke hétköznapok... alapból nem szeretem annyira az õszt a telet, mert rossz az idõ, de így iskolával megdobva csak rosszabb. Ráadásul olyan szakon vagyok amit utálok, de már az utolsó évre nem akarnék elmenni máshova. Egyébként nem utálnám annyira az iskolát, ha én állíthatnám össze az órarendem és azt tanulnék amit szeretnék. Majd talán az egyetem ebbõl a szempontból jobb lesz. :) 17/F
Én várom is meg nem is. Azért várom mert 9.be megyek, és mert koleszos leszek. Csupa új arc, új környezet. Érdekes lesz megszokni ezt az egészet kíváncsi leszek kit fogok szeretni, nem szeretni..tanáraimra.. úgy mindenre.:) Hát, nem várom..mert igazából, tipikus dolgok miatt mint: koránkelés, sok tanulni való, dolgozatok.
Nem túlzottan, sok óra, sok nulladik, kevés alvás, sok tanulás, és még én benne vagyok a nyárban nagyon... Egyetlen, ami motivál, hogy jön az évfolyamra egy új osztály, és ha minden igaz ide fog járni egy lány, aki korábbról tetszik, és talán még szóba is áll velem... Ez az egyetlen motivál jelenleg.
Várom: mert találkozhatok a barátaimmal, mert várom a hidegebb idõt Nem várom: korán kell kelni, mindennap ki kell nézni valahogy, el kell jutni a suliig, ott dolgozatok meg szivatás a köbön drága matek+infótanárom részérõl, igazságtalanságok, stressz, tesi ( nem a mozgással van a bajom, hanem a mozgás FAJTÁIVAL, mert egyfolytában labdás sportok vagy erõsítés megy, én meg lányos típus vagyok: pilatesezem, táncolok, kardió gépeket használok, télen korizok, régen jógáztam és úsztam) Ja, meg a hülye leckék meg idióta új terhelések ( a közmunkát már letudtam, 3 hétig voltam beteg mert oviba kellett mennem:-D de minden évre jut vmi új szivatás....sok jóra nem számítok) Amúgy nagyon gyorsan elmúlt a nyár:-( Sok dolgot akartam megcsinálni, sajnos nem jöttek úgy össze a dolgok.. Amúgy 15 éves vagyok, 10.-be megyek:-)
Nem, mert mindent és mindenkit utálok a suliban.Gyûlölöm az osztályt, a tanárokat, a korán fekvést/kelést...Inkább nem fejtem ki, csak felhúz.Utálom:(
várom is meg nem is. várom:mert nagyon jó osztályom van, és furcsa de az ofõm egész jó fej.nem várom:1-2 tantárgy miatt amit utálok többi elviselhetõ. a koránkelést megoldom.
Most kezdem az egyetemet. Várom, mert rettenetesen kíváncsi vagyok. :D és a társaság is rohadt jó lesz, tegnap jöttem haza a gólyatáborból, imádom a közösséget :D Nem várom, mert nagyon félek tõle, nehéz szak :D

Ma miért nincsenek a mostani korosztályban ennyire intelligens emberek, a lányoknak miért nem számít ha egy pasi intelligens és miért nézik ki?

a href='https://www.youtube.com/watch?v=qSpz5zX-2yU' class='kulso_link'>https://www.youtube.com/watch?v=qSpz5zX-2yU

Legjobb válasz: https://www.youtube.com/watch?v=WrNfas6JemA

A kérdező hozzászólása: https://www.youtube.com/watch?v=WrNfas6JemA
Igen kérdezõ, ilyesmi gondolatmenetet még nem folytattam de igencsak elgondolkodtató, hogy a nõknek érdek a jópasi, hogy ezáltal magukat többnek érezhessék, és a külvilág felé is többnek látszódjanak. Igen, ez felettébb jó megközelítés. Én még azt is mondanám, hogy szerintem a népszerûség is egy fontos dolog, mert a jópasik általában baromi népszerûek, ott vannak minden buliban és a csajok élnek-halnak értük. Holott sok ilyen srác még az alapvetõ illemmel sincs tisztában, mégis tapadnak rájuk. Olyan szempontból viszont nem irigylem õket, hogy nem nagyon lehetnek õszinte kapcsolataik, mert ezeknél minden a felszínrõl szól. És ha egyszer meg akarnak állapodni, lehet nem lesz könnyû.
A kérdező hozzászólása: Igen, aláírom. Itt a lányok mindig a rondaságot az igénytelenségre és a kövérségre, meg a rossz stílusra, ruházatra fogják. De azért valljuk be, a legtöbb fiatal 20-on, 30 éves pasi/férfi aki egyetemre jár, vagy van rendes munkahelye és jár szórakozni is, azok azért ritkán igénytelenek. Tehát kevés elhízott (Usaban, angolban több) huszonéves pasi van, mint átlagos vagy sportosabb testalkatú. Kevesebb undorító, pattanásos, zsíros hajú, összenõtt szemöldökû, mosatlan fogú srác van, mint amelyeknek ez rendben van azért valamennyire tartva. Mégis mindent erre fognak a lányok, holott a titok nyitja a szemek és az arcszerkezet szerintem, meg egy megfelelõ magasság. Ha nem ér el egy minimum magasságot a srác, amire a lány fel tud nézni (õk nem szellemileg akarnak felnézni, hanem mostanság fizikailag a pasijukra) és ami még lényegesebb, nincs egy olyan arcszerkezete, megnyerõ szeme a pasinak, amire összecsokizzák ott magukat a lányok (nem csak az a lány, aki szeretné, hogy a pasija legyen az a srác, hanem tudat alatt már arra is gondol, hogy azért a barátnõk is azt mondják erre a pasira, hogy hûha, nem rossz) akkor csak eszeveszett humorral, vagy zsíros bankszámlával van esélye abba a punciba belenyalnia a pasinak. Ezzel pedig még az átlagos, nem szép lányok is pokolian tisztában vannak, hogy mi az a jó pasi fogalom, mert bárhogyan is csûrik itt ezt a szépség relatív dolgot a lányok, azért én azt látom, hogy mostanság ezek a pasik eléggé egyformák, babaarc, szép szemek, David Beckham haj, vékony testalkat (izmosak, de nem a gyúrás miatt, hanem mert vékonyak és nincs rajtuk som zsír), páwa ruházat, sportcipõvel. Még huszonévesen is ezekre izgulnak. Azt látom, hogy azért sem relatív ez a szépség dolog, mert ha ezek a pasik szakítanak a csjukkal, ritkán maradnak vigasz nélkül és egy csinos, aranyos lányka hamar rájuk akaszkodik, tehát a legtöbb lány meghúzódik a háttérben (közben kikosarazza az átlag pasikat, még a szolid lányok is így viselkednek) és ha szabad a kiszemelt szépfiú, akkor finoman adják majd a jeleket, hogy õk bizony rá várnak hónapok óta. Ezek a nem ribisnek tûnõ (de belül már õk is beléptek a csordába) lányok még pont jók ezeknek az új J. Biebereknek, hogy friss húsba tehessék a répájukat. Ne véletlen hogy bizonyos pasik az egyetemeken szinte sosincsenek egyedül, és a többi átlagos (nem igénytelen) srác nagy része, meg szinte cölibátust is vállalhatna, mert nem hajlandóak észrevenni õket még az átlagos lányok sem. Az átlagos lányok meg pont úgy akarnak egyetemeken tõrt döfni a menõ, topkülsejû csajok szívébe, hogy ezeket a szépfiúkat elorozzák az orruk elõl, hogy lássák, õk is érnek annyit, mint a szép nõk. Ez késõbb szintén rengeteg lány védjegye is, akik majd a 40 es házas, családos pasikat fogják majd a feleségük mellõl elhappolni, utána meg azzal burkolóznak, hogy de a pasi meg hagyta magát, és ezzel megint az derül ki, hogy a pasi volt a disznó, a csaj meg az áldozat. Ezt pedig ezt a hattyú halált 10 bõl 8 lány tökélyre fejlesztett és él minden egyes testi erejével és a töretlen feminizmus adta jogokkal, hogy a lányoknak szinte mindent lehet.
"csak átlagos" Itt az átlagos kiemelendõ és aláhúzandó. Nem kell ahhoz pattanásos 150 kilós szemüveges informatikusnak lenni, hogy ne vegyenek emberszámba. Elég annyi, hogy nem te vagy Brad Pitt, és ezek a tök átlagos lányok, nem a cicababák.
A kérdező hozzászólása: Ez az érdek... Buliban is ha a helyes, magas, sportos srác odamegy és bármit mond nekik, akkor tocsognak az örömtõl ott lent. Ha az okos, de nem szépfiú (csak átlagos) megy oda és okosan próbálja meg õket meghódítani, akkor játsszák az elérhetetlent, alig várják, hogy lelépjen a pasi és jöjjön egy másik, vonzóbb egyén.
9-essel egyetértek. Én is egyetemista vagyok, szintén nehéz szakon (mérnökin). Elég kevés a lány, de kiábrándító, hogy abból a kevésbõl is mennyi ilyen ribis, bunkó van. Amikor 3 méterrõl nem képes a köszönésemet viszonozni, sõt rám sem néz, akkor úgy elgondolkodom, hogy minek akarok én egyáltalán kapcsolatot, ha ilyen bunkó a nõk 90%-a? Kell-e nekem egy bunkó csaj? Hát köszönöm, nem. Az a legszomorúbb, hogy ordítóan tapasztalom azt, hogy akivel érdekükben áll, azzal nagyon nyájasak, kedvesek, viszont akivel nem, azt emberszámba sem veszik.
Kedves kérdezõ a nõk képtelenek értékelni a mûveltséget és az intelligenciát. Húsz országban jártam eddig, szinte bármilyen témához hozzá tudok szólni, az ország egyik legnehezebb egyetemi szakján tanulok. Huxley-tól Jókaiig mindent szoktam olvasni, mégsem vagyok elég jó a nõknek. És kedves vagyok, figyelmes és nem vagyok bunkó, lehet pont ez a baj. Legyél tucat, kigyúrt mûveletlen dolce vita tahó, akinek minden megnyilvánulásából süt az egoizmus, ez kell a magyar nõnek. Ráadásul õk maguk is ilyenek, primitívek ribisek, mûveletlenek, szakbarbárok. A harminc feletti korosztálytól elnézést kérek, õk még normálisak voltak.
Hogy tudtak ilyen ruhákban járni az emberek?
Szerintem az ilyen emberek egyfajta tükröt tartanak a többiek elé, és ha a többiek nem ilyen intelligensek, elkezdenek irigykedni rá és ennek következménye, hogy kinézik. És hát 1994 ben vagy azelõtt nem volt internet, az emberek kellemest a hasznossal alapbon tudtak csak kikapcsolódni, amit ma a kényelmesek nem tesznek meg, inkább nézik az Xfaktort és az Éjjel nappal Budapestet. Na hát ezek után ne várjuk, hogy nõni fog a tudásuk, intelligenciájuk, inkább leépül. A mai fene nagy szabadság már sokaknál szabadosságba csap át, és ha sokan a hülyeséget választják kikapcsolódásnak, akkor megtehetik, csak nem fognak belõle profitálni, persze ez õket nem érdekli.
A kérdező hozzászólása: Most teljesen mindegy, hogy lexikális vagy sem, és ha nem is ért a programozáshoz. De elképesztõ, hogy én 3 diplomával is jó ha minden 5. kérdésre tudom a választ. Nem tekintenek hülyének, de ezekhez képest semmi, hihetetlen.
tizsteletem de az inteligens ember nem feltétlen vagy egyáltalán nem is függ össze a belinkelt videóval...ez lexikális tudás
A kérdező hozzászólása: Fõleg a 2. videoban a szemüveges fickó. Nem egy buta alak, de szerintem most a nõk úgy kosaraznák ki, hogy ki is röhögnék.
Ez inkább lexikális tudás, mûveltségi vetélkedõ, nem intelligencia. Lehet hogy ezek az ifjak egy programozó versenyen már nem szerepelnének ilyen jól. De ettõl függetlenül minden elismerésem nekik:)
nem mindenkinél van ez így...
A kérdező hozzászólása: Igen, az érdek is lehet egy jóféle megközelítés. Ezek a pasik nagy ismeretségi körrel bírnak, sokszor tehetõsek, sok a kapcsolatuk stb. Tehát ha ilyen pasival vannak együtt, akkor befolyásosabb barátokra is szert tehetnek, akik késõbb lehet segítenek sok mindenben, pl munkahely szerzés, külföldi parti, nyaralás stb. (csak egy-két példa).

Miért írja ki, ha felakarok menni a 0. facebook.com. Ra, hogy " Hivatkozás nem elérhető. Próbálja meg később"? Már két napja nem enged fel.

Legjobb válasz: mert pihen, elfáradt...néha kell neki is egy kicsit, szerintem menj ki és fuss egy kört, aztán megint menj ki és fuss egy kört, megállt az élet facebook nélkül? beszarok.

mert pihen, elfáradt...néha kell neki is egy kicsit, szerintem menj ki és fuss egy kört, aztán megint menj ki és fuss egy kört, megállt az élet facebook nélkül? beszarok.

Az ilyen "mi a véleményed? " kérdéseknél miért osztanak ki, ha nem az a véleményem ami másnak?

Legjobb válasz: Miért nekik csak a saját véleményük számít a másé meg nem. De az ilyenekkel nem is kell foglalkozni. :)

Miért nekik csak a saját véleményük számít a másé meg nem. De az ilyenekkel nem is kell foglalkozni. :)
* mert
ha neked más a véleményed mint a másik személynek akkor lepontoz vagy kioszt :D ezt már megszoktam :D
Legtöbbször, a "szerelem-szex" témakörben látom ezt, ha nem találod ki mit szeretne hallani a kérdezõ aki most legyen nõ, akkor a többi nõ nemû válaszoló is ellened fog érvelni, "mert te hülye vagy, meg...". Vannak kérdések amelyeken látszik, hogy megosztja majd a férfiakat és a nõket azokba inkább nem is írok.

A munkáltatók miért rúgják ki (ha tehetik) a terhes nőket? AZért olyan sokba nem kerül nekik, nem hiszen az ellátásokat az állam fizeti.

Legjobb válasz: Sajnos az okot nem tudom, de szerintem az van mögötte, hogy nem szívesen foglalkoztatnak olyan munkavállalót, akit nem lehet 150%-osan terhelni. Ha egy nõnek kisgyereke van, az beteg lehet, azzal otthon kell néha maradni... Szóval a munkáltató úgy gondolja, nem bajlódik, inkább keres valakit, aki állandóan, éjjel-nappal, hóban -fagyban mindig a rendelkezésére áll. Sajnos é is így jártam, mikor a 3. babát vártam. Szóltam a fõnökömnek, hogy nem fogok visszamenni GYES-rõl, mert pont akkor fog születni a baba, mikor az elõzõ lejár... Erre õ: "És akkor ÉN még tartsalak további 3 évig?!??" a legjobb, hogy nem magáncégnél dolgoztam, hanem egy önkormányzati óvodában.... Tehát biztosan nem õ "tartott el"....

Sajnos az okot nem tudom, de szerintem az van mögötte, hogy nem szívesen foglalkoztatnak olyan munkavállalót, akit nem lehet 150%-osan terhelni. Ha egy nõnek kisgyereke van, az beteg lehet, azzal otthon kell néha maradni... Szóval a munkáltató úgy gondolja, nem bajlódik, inkább keres valakit, aki állandóan, éjjel-nappal, hóban -fagyban mindig a rendelkezésére áll. Sajnos é is így jártam, mikor a 3. babát vártam. Szóltam a fõnökömnek, hogy nem fogok visszamenni GYES-rõl, mert pont akkor fog születni a baba, mikor az elõzõ lejár... Erre õ: "És akkor ÉN még tartsalak további 3 évig?!??" a legjobb, hogy nem magáncégnél dolgoztam, hanem egy önkormányzati óvodában.... Tehát biztosan nem õ "tartott el"....
Gusztustalan dolog, az biztos. Angliaban elek, itt tilos kirugni a terhes kismamat, torveny tiltja.
Táppénz, tgyás, gyed, gyes alatt nem lehet kirúgni a munkavállalót, sõt ha visszamegy dolgozni további egy hónapig védett! Olyat tudok, hogy értesítették a kismamát, hogy ne számítson rá, hogy foglalkoztatva lesz, de ez meg valahol(!) korrekt, mert elõre szóltak, hogy erre számíthat.
Ha munkáltató lennék, én is viszolyognék a gondolattól, hogy az alkalmazottam terhes lesz. Ha elmegy táppénzre szülés elõtt, akkor ugye hirtelen kell pótolni a munkaerõt, a táppénze harmadát (a bruttó fizetése 60%-ának a harmadát) meg még kell utána fizetni. Meg persze az elején a betegszabit. Aztán persze szülés után egy darabig nincs gond, de mikor vissza akar jönni dolgozni, elõször ki kell adni neki a kiesõ évekre járó szabadságot, vagyis még nem dolgozik, de fizetni kell neki akár több hónapot. Aztán meg jól ki is esik a munkából, újra be kell tanítani. Õszintén szólva, állam bácsi, vagyis a törvényalkotó politikusok abból indulnak ki, hogy minden szavazó alkalmazott, és az õ érdekeiket kell mindenek elõtt képviselni, a munkáltató le van [email protected] Persze most nem a nagy multikra gondolok, ahol nem olyan nagy érvágás fenti költségek kipengetése, de egy kisvállalkozónál, ahol mondjuk az egy szem alkalmazottja után kell kifizetni ezeket meg még egy új alkalmazottat is fizetni kell, hát azzal nagyon ki van [email protected] szóval állam bácsinak kellene bevállalni olyan húzásokat, hogy a munkáltató ne féljen úgy a terhes nõktõl, mint a tûztõl. Én pl. megszûntetném a GYED-GYES idõszakára járó szabit, mert eleve baromság... Most biztos sokan felháborodtatok, de ha objektíven belegondoltam, egyáltalán nem a munkáltatókat akarom védeni az irománnyal, hanem éppen a terhes nõket...
"Szerintem nem sunnyogni kéne a mamáknak, hanem korrektül viselkedni. " :) ))))) ha megtudta volna a cégem, hogy babán ügyködöm úgy rúgott volna ki, hogy a lábam nem éri a földet mindennek lehet lenni azokon a helyeken ahol eddig dolgoztam( multik) csak korrektnek nem! azt tilos, mert megszivatnak, mivel kiadod magad és adsz támadási okot!
tegnap 08:53 vagyok Igaz, én csak a saját munkaterületemet tudom példaként hozni, na de senki nem tud semmiben olyan megoldást, ami mindenkinek jó... Aki otthonról a munkáját nem tudja elvégezni, dolgozhat részmunkaidõben, vagy a munkáltató létesíthetne bölcsit a gyerekeknek helyben, stb. Megint csak rugalmasság kérdése... És szerintem nagyon jó marketing lenne egy cégnek, hiszen õ támogatja a mamákat, és szerintem lenne bõven hozzájuk jelentkezõ, egy csomó ingyen sajtómegjelenése lehetne. NEM is értem, miért nem használják ezt ki...
...persze ha mindenki laptopon dolgozna, de pl.eladóként (+számos "egyszerû" munkát említhettem volna) érdekes lenne ezt megoldani
új szót találtam fel, a "hügye" hülye akart lenni :o)
Szerintem sokat ront a helyzeten a kismamák hozzáállása is, ha megtudja, hogy terhes, már rohan táppénzre. Márpedig ez a munkáltatónak teher, bizony anyagilag és pótlás ügyben is. És ezzel a kismamák vajon miért nem foglalkoznak? Még itt nem láttam, hogy kismamát arra bíztattak volna, hogy ne menjen táppénzre, ha semmi baja...
Sokszor a munkáltató is nehéz helyzetbe kerül ha egy alkalmazottja terhes lesz. Sok helyen/ahol a munkáltatónak is van fõnöke/ meg van határozva, hogy hány fõt alkalmaznak. Ha valaki terhes lesz akkor ugye fel kell venni egy embert akit saját zsebbõl kell fizetnie. Ilyen esetekben van az, hogy kirugják vagy "csak" bosszankodnak, hogy terhes lesz. Ezen kívül sajna sokan vannak akik teherként kezelik és próbálnak megszabadulni a terhes nõtöl. Ez a magyar felfogás-sajnos.
Olyan jól hangzik az, hogy bölcsit kéne létesíteni a munkáltatóknak, meg otthonról laptopon dolgozni... De könyörgöm!!! Nem mindenki nagy CÉGEKNÉL dolgozik, rengetegen KIS cégeknél, egyéni vállalkozóknál, kis boltban, kis étteremben, cukrászdában...stb, szóval olyan helyen dolgoznak, akiknek nem hogy nem jut eszébe ilyesmi ( bár nemhiszem, hogy egy Tesconak mondjuk eszébe jutna...:) ), de lehetõsége sem lenne bölcsit létesíteni. Ilyen csak a mesében van, hogy a munkahelyem ovit csinál a cég udvarán. ötletnek...hát nem rossz, de kicsit viccesen hangzik:) )
nekünk is ugyan ez a problematoka (opel astra 1994).olaj szivatyúval lehet a gond
A lámpa nem azt jelzi, hogy kevés az olaj, hanem azt, hogy alacsony az olajnyomás. Ha kevés az olaj, de jól mûködik az olajszivattyú, akkor ugyanúgy hibát jelez, mint amikor megfelelõ az olaj mennyisége, de gyenge a szivattyú. Sõt olyankor is jelezhet hibát, ha az érzékelõ rossz.

Miért írja ki ha hívni akarok, hogy a mobilhálózat nem elérhető?

És még azt is írja, hogy Csak segélyhívásra. Ezeket találtam a beállításoknál

Legjobb válasz: Nem aktív a SIM kártya.

Nem aktív a SIM kártya.
Hívhatod nyugodtan. Ha nem teszed akkor is ott kell ülnie a dolgozónak. Ha pedig ott van, akkor dolgozzon is.
A kérdező hozzászólása: T-mobile-nál mennyi is? :D Amúgy vasárnap is lehet õket hívni? Vagy azért g**iség vasárnap hivogatni õket?
Akkor marad a másik készülékrõl való hívás ügyf.szolg.
A kérdező hozzászólása: újraindítottam, úgy sem jó :(
Indítsd újra a telefont.
A kérdező hozzászólása: igen a telefon is az, hisz T-mobile-nál vettem. Az a gond, hogy még azt a számot se tudom felhívni
Az rendben, hogy T-mobilos vagy. A telefon is T-mobilos?
Vagy..A szolgáltatás aktiválása Hívja fel a +36-30/633-6366-os számot. A szolgáltatás rendelkezésre állási ideje a SIM kártyáról indított elsõ hívás idõpontjában kezdõdik! Hívása belföldrõl díjmentes, amelyet ügyintézõink munkanapokon a nap 24 órájában fogadnak.
A kérdező hozzászólása: valószínû az lesz
Akkor 1 másik készülékrõl hívd fel az ügyf.szolgálatot.
A kérdező hozzászólása: T-Mobile-os vagyok egyébbként.
A kérdező hozzászólása: igen, jól raktam be a SIM-et.
Független a telefon? Jól raktad be a SIM-et? Az androidosoknál némelyikbe fordítva kell rakni, bedugdosósnál pl. kifelé a lecsapott végével.
A kérdező hozzászólása: amúgy régi SIM kártya van benne, vagyis ami a másik telefonomba volt. De az újat se fogadja el, vagyis elfogadja, csak ugyan az a probléma.
A kérdező hozzászólása: és hogy kell aktiválni? Vagy azt majd magától aktiválják? Ha igen hány nap múlva?
Ugyan ez volt velem is, kivettem a sim kártyát, megfújkáltam, visszatettem, és utána mûködött :)

Az Elvira miért nem jelzi, ha van étkezőkocsi a vonaton? Régen ki volt írva az is.

http://elvira.mav-start.hu/

Legjobb válasz: Most is feltüntetik, de ehhez rá kell kattintanod a "Részletek" menügombra (a sorok elején) és akkor látható jobb oldalon a "Vonat szolgáltatásai".

Most is feltüntetik, de ehhez rá kell kattintanod a "Részletek" menügombra (a sorok elején) és akkor látható jobb oldalon a "Vonat szolgáltatásai".
A kérdező hozzászólása: Igen, rákattintottam a részletekre, de nem minden vonatnál írja. Pl.: a Budapest - Pécs InterCity vonatoknál nem írja, pedig van benne étkezõkocsi.
Szerintem azért nem írja ki, mert nem garantált.
A kérdező hozzászólása: Ilyen alapon az sem garantált, hogy lesz 1. osztály a vonatban, mégis kiírják. Egyébként én eddig mindig láttam benne étkezõkocsit, és itt is úgy van: http://www.vonatosszeallitas.hu/40vonal.html#tavolsagi (persze a Tubes-Somogy és a Desiro-s IC utánzatok kivételek)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!