Találatok a következő kifejezésre: Miért nem kerékpározni a (2 db)

Miért nem lehet a járdán kerékpározni, ha nincs kerékpárút?

Hogyha a kerékpárútat lehet a gyalogosoknak használni, ha nincs járda?

Legjobb válasz: Azért, mert a biciklisek nagy része - tisztelet a kivételnek - úgy közlekedik, mint valami állat. Csal egy példa: Nagyon idegesít, hogy lazán jönnek az úton, és az autósokat kikerülve áthajtanak a zebrán, ahol a gyalogosoknak zöldjük van, ergo az úton haladóknak pirosuk. De RÁJUK nem vonatkozik a KRESZ egyik része sem, csak mennek.

Azért, mert a biciklisek nagy része - tisztelet a kivételnek - úgy közlekedik, mint valami állat. Csal egy példa: Nagyon idegesít, hogy lazán jönnek az úton, és az autósokat kikerülve áthajtanak a zebrán, ahol a gyalogosoknak zöldjük van, ergo az úton haladóknak pirosuk. De RÁJUK nem vonatkozik a KRESZ egyik része sem, csak mennek.
Mert ez van a KRESZ-ben.
Mert veszélyes. Engem így ütött el egy biciklis. Kiléptem egy ház kapuján, a járdára, gyanútlanul, és teljes gõzzel elgázolt... Még jó hogy nem lehet a járdán.
Mert könnyen elüthet egy biciklis. Van olyan amikor egy széles járdát bicikliútnak is kijelölnek de nincs vonallal elválasztva. Sokszor észre se veszem hogy mögöttem mert semmi hangja nincs, ha pl jobbról elõz de én az út széléhez akarok menni akkor simán elüthet.
A kérdező hozzászólása: Az nem veszéles, hogy a kerékpárutat használhatja a gyalogos?
Azért én is elítélem a biciklis úton való gyalogosokat, de azért ugyanúgy ne tekerjenek a biciklisek a járdán, fõleg akkor, ha az úttesten nem annyira gyakori az autós forgalom. Azt is meg kell érteni, hogy a bicikliseknek sem jó a járdán tekerni, mert ott vannak az autós beállók. Ha kigördül az autós, akkor gyalog hamarabb meg lehet állni, mint bicajjal fékezni - na ezért tekerek én, inkább úttesten (az, hogy a járda mellett, az is más, mert az autósok azért gyorsabbak nálam).
Nálunk pld. van egy olyan útszakasz, ahova a tisztelt önkormányzat csak autóutat, és bicikliutat épített, de járdát elfelejtettek!! Hát nem szívesen, de a bicikliuton kutyagolok 2 km-t, több társammal egyetemben, és szitkozódunk, hogy gyalogjárda vajon miért nincs?

Miért nem lehet kerékpározni a terhesség alatt?

15 hetes korom ota nem bicajozok.De igazán nem tudom az okát, hogy miért nem.Mindig elfelejtem megkérdezni a dokimtól , hogy miért nem lehet. 27.hetes kismami

Legjobb válasz: Ha sima úton mész, akkor szabad. De a magyar utak nem épp simák, a zötykölõdés pedig nem tesz jót. Ezért nem javasolt a lovaglás sem (ez a leesésveszély miatt sem), az ugrálós aerobik és társai. Semmi ugrálás, vagy zötyögés :)

Ha sima úton mész, akkor szabad. De a magyar utak nem épp simák, a zötykölõdés pedig nem tesz jót. Ezért nem javasolt a lovaglás sem (ez a leesésveszély miatt sem), az ugrálós aerobik és társai. Semmi ugrálás, vagy zötyögés :)
Szia! Ha a bicajjal véletlenül elesel és már jó nagy a hasad is, akkor sajnos nem csak te sérülhetsz meg, hanem a kisbabád is. A legjobbakat!
Szia! igazából önmagában a szabadban való kerékpározást nem tilos, inkább a baleset miatt veszélyes. Pl: ha elesel és megütöd magad, és az utak rossz minõsége miatt rászkódik a hasad és persze vele együtt a baba is ami nem igazán kellemes. Tehát a biciklizés nem tilos csak baleset veszélyes. Na és persze attól is függ hogy milyen kerékpár mert egy nehezen hajthatón sem ajánlatos amin sokat kell erõlködni ugyanis az erõlködés hatására megindulhat a szülés is, nem önmagában a kerékpározástól hanem az erõlködéstõl.Én sem bciklizem mióta kismama vagyok kibírom egyenlõre a sétát is. Remélem tudtam valamit segíteni. Ja a szoba-biciklizésnek nincsennek veszélyei természetesen ott is ügyelni kell a nehézségi fokozattal:-) jó babavárást. 33 hetes kismama
Szia! Én az elõzõ terhességemnél, még 8 hónaposan is tekertem. Most csak azért nem, mert nincs. 29 hetes kismama
Én más véleményen vagyok, mint 31 hetes biciklizõ kismama. Azért nem javasolják, mert terhesség alatt sokaknak gond van az egyensúlyérzékével. Lehet, már te is jártál úgy, hogy fürdés után törölnéd a lábad, de valahogy nem tudsz megállni egy lábon.-) A pocak súlya miatt megváltozik az egyensúlyérzék, ami veszélyesebbé teszi a biciklizést. TErmészetesen a rázkódás sem jó, de nem rázkódsz jobban egy autóban vagy tömegközlekedési eszközön sem. És persze veszélyes is, de ugye hát gyalog is eleshet az ember... Szóval én amondó vagyok, ha az egyensúlyod rendben van , és biztosan érzed magad a nyeregben, akkor miért ne? PErsze vigyáza és óvatosan!!
A munkát szülés elõtt 6 héttel hagytam abba. Eddig az idõpontig biciklivel jártam munkába. És bárhova, ahova épp mentem. Semmi baja a babámnak, sem nekem. Óvatosan, ennyi az egész. (Lassan már õ is biciklizni fog :) )
Ezt ki találta ki?Miért ne lehetne?
37 hetes vidéki kismama vagyok, két héttel ezelõtt hagytam abba a munkát, addig mindennap bicajoztam a munkahelyre és haza. Kifejezetten szerette a babu, a gyaloglást kevésbé. Angolórára, s néha vásárolni még most is úgy megyek. Persze figyelni kell, ha nem esik jól, vagy keményedik a hasad, esetleg erõsebb a szél, stb., akkor ne ülj bicajra. Ezt te érzed!
ÉN 25 HETES KOROMIG BICIGLIZTEM, AMUNKÁM MIATT, MERT OTT INGÁZNI KELLETT EGYIK HELYRÕL A MÁSIKRA, MOSTMÁR AZÉRT NRM BICOZOM, MERT TÁPPÉNZEN VAGYOK, DE AZ ORVOSOM MÁR 16-20HETES KOROM KÖRÜL MONDTA, HOGY SEMMIKÉP SE BICIKLIZZEK! EGYENSÚLYÉRZEKED ROMLIK, HA ESEL A HASADRA ESEL, ÉS NAGYON FONTOS HOGYHA KISLÁNYT VÁRSZ, AKKOR CSÍPÕFICAMOS LEHET A BABÁD ACANGÁZÁSTÓL! VIGYÁZZZ RÁ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!