Találatok a következő kifejezésre: Miért nem képes az (197 db)

Akkor nem idegsejtnek hívnák.
miért lenne jó, ha tudna?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak nagyon köszi! Ezekre nem is gondoltam egyáltalán
Mert végtelen energia kellene hozzá.
igen, minél gyorsabban mozog egy test annál angyobb a tömege.
A fény is anyag, és fénysebességgel mozog. Olyan anyag nem mozoghat fénysebességgel, amelynek van nyugalmi tömege.
márha igaz a relativitás-elmélet. és tulajdonképpen mire is alapozzuk azt a feltételezést, hogy a fény sebessége állandó?
Cs. Jeromos , mit is kérdeztél és miért is? Mérésekkel barátom , mérésekkel ! De ezen ne törd a fejed!

Miért nem képesek az android kitkatet kihozni xperia s re? Miért ilyen suttyók?

Mert a duma, hogy régi a telefon... De ez volt a legjobb sony az xperia z elõtt! És nem fogják a jelly beant levaltani!

Legjobb válasz: Azért hogy vegyél újabbat. Ilyen kapitalizmus.

Azért hogy vegyél újabbat. Ilyen kapitalizmus.
Mert RÉGI.
miért fáradozzanak a frissítésekkel, a amúgy is megveszik/megveszed? Amúgy meg válts Nexus-ra, WP-re vagy iOS-re, és meg van oldva a probléma.
Egyrészt sok a telefon, tablet meg ki tudja mi amire kéne frissítés mert a legújabb így ezekre kell koncentrálni, a régebbiek ezek után szoktak jönni ha van még rá egyáltalán igény, pénz meg kapacitás is. Na meg igen, részben az is benne van hogy ha kell a frissítés vegyél újabb telefont...
Általában vételkor is utána lehet nézni, hogy hány hónapig támogatott garantáltan a készülék. Addig biztos kijön a frissítés, utána pedig nem, ez ilyen egyszerû. Egy idõ után nem éri meg nekik, mert aki ennyire a friss dolgokra van rábuzulva, az úgyis megveszi az új készüléket, a régit már alig használják, arányában még költségesebb lenne kihozni. Ha annyira a legújabb rendszer a mániád, vegyél nexus-t, arra 18 hónapig van frissítés, ha jól emlékszem. Xperiákra talán 6 hónap?


Az emberek miért nem képesek az állatok nemeit úgy nevezni, ahogy kell?

Hány kutyás ismerek, aki nem azt kérdezi, hogy kan, vagy szuka kutyám van-e hanem. Fiú, vagy lány? Meg mindenki szinte ezt mondja, hogy van egy fiú kutyám/macskám...stb. Oké, én sem tudom, hogy pl a zsiráf n?stényt hogy hívják pontosan, de nem mondom, egy ismert fajra, hogy kislány kiskutya. Hanem szuka kölyök/kis kutya. Elvileg csak az emberek között van fiú, meg lány. Állatoknál van hím, n?stény. Szuka, kan, kandúr, borjú, tehén...stb. Ha egy kisgyerek mondja, hogy fiú cica, vagy kutya, azt megértem, de hány feln?tt ember, aki biztos hallotta már azt a szót, hogy szuka f?leg ha vett kutyát, azt mondja, hogy lány kutya. Az emberek miért nem képesek 1-2 szót használni, minthogy fiú, lány kutya/macska stb?

Legjobb válasz: Most ez hülyén hangozhat, de én pl azért mert nem akarom megsérteni a kutyámat :D Mert õ szuka, de a szukának van egy olyan rossz csengése...Ezért mondom rá azt, hogy lány kutya illetve hogy nõstény. A kan az már más, azt mondom. :) De a szuka szót nem szeretem.

Most ez hülyén hangozhat, de én pl azért mert nem akarom megsérteni a kutyámat :D Mert õ szuka, de a szukának van egy olyan rossz csengése...Ezért mondom rá azt, hogy lány kutya illetve hogy nõstény. A kan az már más, azt mondom. :) De a szuka szót nem szeretem.
Én is a kutyámra azt mondom, hogy kisfiú, nem azt, hogy kan. Valahogy olyan lenézõ az a szó.
A borjú nem nemet jelöl, ha már itt tartunk...
A kérdező hozzászólása: Tök mindegy, akkor is nem azt mondják, hogy született egy borjú, hanem Néézd kis boci! Ez olyan, mintha azt mondanák, született egy ember kölyök, nem kisbaba.
Mennyi bajod van neked... De nem vagy bogaras, vagy ilyenek?
Mondjak valamit? Engem 100x jobban zavar, amikor mindent, ami 2 centinél kisebb és mozog BOGÁRNAK hívnak. Ennél már csak azt szeretem jobban, amikor erre válaszként írja valamilyen okostojás, hogy nem bogár, hanem rovar. Vagy: "Láttam egy gyönyörû madarat! Tényleg nagyon fura és szép!" ... a végén kiderül, hogy egy közönséges szarka. Vagy: megyünk a Visegrádi várba, csávó karján ott van a vándorsólyom: "De szép sas!" Ez már csak így van. A sok városi nyomorék ismeri Gyõzike nemi életének minden részletét, tudja, hogy Lady Gagának p0cse van, a fiatalok (én is az vagyok) majmolják a csõgatyás emós bvzikat, de egy madarat vagy ízeltlábút megkülönböztetni a másiktól, vagy felismerni egy ehetõ-mérgezõ gombát azt nem tud. A városi ember ilyen. Az beletörõdõ ember, aki nem ás bele a természetbe, ilyen. Mi nézzük le az egyszerû vidéki parasztbácsit? Hiszen az minden madarat megismer a hangjáról, ismeri a gombákat meg a csillagok járásást. Ennek van értelme. Gyõzikének nincs. Én 18 vagyok, amúgy városi, és mindig is érdekeltek a természet dolgai.
14:53: jah, engen is nagyon zavar, mikor a idos foldmuves nem kepes megkulonboztetni a internet expolert a firefox-tol... Pedig annyira egyertelmu, nem? :)
Üdv, Kéremszépen, az igazat megvallva, ez engem is eléggé zavar, hogy az ilyen szót meg nem különböztetõ(pl.:szuka/lány, kan/fiú), meg az olyan emberek(pontosabban kamaszok, fiatalkorúak) akik olyat mondanak, hogy "LOL" vagy "XD" vagy ez az "EMO" baromság(nem akarok ezzel senkit megsérteni, tisztelet a kivételnek), de ez tudja hogy mitõl/mióta van? A rendszerváltás, a forint gyengülése, az emberiség miatti túl nagy elõrelépés, na meg hogy a világ ezek óta mekkorát fejlõdött(sajnos). Méghozzá azért sajnos, mert ha ezek nincsenek akkor ez sincs, hogy az emberek nem tudják megkülönböztetni a szavakat. Úgyhogy ezt már visszacsinálni, se Maga, se Én, se senki nem tudja, sajnos. Tehát, Magának, Kedves Kérdezõ, teljesen igaza van. Üdvözlöm: 1 gondolkodó ember
és ez neked miért fáj? még ha csúnya szót használnának helyette, de nem.
a szuka és a kan szó az állatoktól függetlenül negatív értelemmel bír: te mocskos szuka(emberre), vagy büdös kan/kanos vagy haver...(emberre). Ezért, fõleg a szuka szót nem szivesen használják sokan(én se). Az meg nem igaz h a szuka kutya nem lány-dehogynem lány, hát akkor mi szted, faun? Azok a kifejezések élnek és érvényesek amit a legtöbb ember használ rá, így alakul a nyelv.
Azért mert sokkal másabb a hangzása. Szerintem Te se azt fogod mondani hogy XY rokonom elpusztult, hanem azt hogy meghalt. A jelentése ugyan az, csak másképp cseng...
De sok idõd van hogy ilyenen gondolkodj. Menj inkább kekszetkapálni a réparétre. Az sokkal aranyosabb ha úgy mondom hogy kislány kutya mint hogy szuka kutya. A szuka kifejezés az olyan csúnya, manapság ha meg akarunk sérteni valakit akkor használjuk te hülye szuka... :D
Már elnézést de neked ez mit fáj? Tudom hogy a kutyám szuka de ettõl még szívesebben hívom lánynak mert jobban tetszik. Téged tán sért morálisan hogy merészelnek egy állatot fiúnak/lánynak hívni amikor az ember is az? Értelmetlen dolog. Majd ha felelek az iskolában akkor úgy mondom ahogy kell, addig meg mit számít?
Bele ne halj már, inkább foglalkozz a saját állataiddal ahelyett hogy más hülyeségén gondolkozol.
Mert némelyik ember nem képes különbséget tenni ember és állat között!
De nem is attól fog tudni hogy szukát vagy lányt mond!
Azert, mert olyan nincs, hogy "szuka kutya". Van szuka (ami mellekesen kutya) illetve kan. (ami mellkesen kutya). Tudsz kovetni? Macskanal van cica (nosteny macska) es kandur (him macska) De ha az allat - es mellekesen neme is van osszetetelt nezzuk, akkor nosteny/him kutya/macska. Jo kerdes, hogy miert fiu/lany, es nem him/nosteny, de gondolom, ez mar amiatt van, hogy a tulajdonos emberi, vagy majdnem emberi szintre emeli az allatat. Amugy, zsiraf: tehen es bika. :P
Ne mondjátok már hogy annyitól mert a kutyát lánynak vagy fiúnak hívják már rögtön emberi szintrlánykutyám mint azok akik ugyan szukának hívják de nem nevelik, elkényeztetik, kisgyerekként kezelik!
Az állatoknak is vannak érzéseik, és nem kezelem le õket azért mert egy más fajhoz tartoznak. Illetve amelyik állat közel áll a szívemhez azt igenis emberi tulajdonságokkal ruházom fel. A nyuszim kisfiú volt, de most már eunuch:-)
Ez legyen a legnagyobb bajod. Komolyan nem értem az ilyen embereket, miért kell ezen problémázni. Én is lányként szoktam megemlíteni a kutyámat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudom, hogy a kutyám szuka.

Miért nem képesek az emberek legalább a családjukért megváltozni?

Páromnak fontosabb a csavargás mint a családja. 24 éves lányával sosem törõdött, haverozott, csavargott, bûnözött.

Legjobb válasz: Nem, nem tud. Így fogadd el, vagy küldd el. Ennyi idõsen már pláne ne számíts változásra..

Nem, nem tud. Így fogadd el, vagy küldd el. Ennyi idõsen már pláne ne számíts változásra..
Felnõtt személyiség nem változik, fõleg mások kedvéért nem.
Szerintem is esélytelen hogy megváltozzon. Átmenetileg el tudja ezt hitetni. Sõt lehet hogy õ is elhiszi, és lehet hogy szeretne is változni. De a valódi változásra ennyi idõsen nagyon csekély az esély.
Változhat mindenki, akár még teljesen mássá is, de soha sem más miatt. Mindenki csak magáért változik. Más miatt soha.
mindenki a saját életéért felel, nem a másokéért. felnõtt ember. ha börtönbe kerül õ akarta magának.
Egy egyszerû kérdés mert sok ilyen Nem akar megváltozni gonddal találkozom. Most akkor kit is szerettél meg? Aki Õ vagy amivé változtatni akarod? Mert ugye, ha azt mondta neked, hogy ezután megváltozik, akkor ilyen volt akkor is amikor megismerted. Ha így van (márpedig így van) akkor utólag nincs jogod kérni tõle, hogy változzon. Ha ez rossz akkor is. Az hogy neked útközben egyéb vagy más elvárásaid lettek, az már az egyéni szociális problémád sajnos.
ilyen illetõnek olyan társ való, aki elvan vele is, meg nélküle is. ha ott van az is jó, ha nincs ott, az sem baj. õ sem tudhatta, hogy te nem ilyen vagy. elvégre ahogy kérdezõ, az érintett is fel
* elvégre ahogy a kérdezõ, úgy az érintett is feltehetné ugyanezt a kérdést
Nem fog megváltozni. te mit szóólnál ahhoz, ha akit szeretsz, azt kérné tõled, hogy változz meg, az õ kedvéért, mert már nem szeret olyannak aki valójában vagy. Most valakit mást szeretne benned. Igen csak összezavarodnál. neki csak arra vagy jóó, hogy kimosd a szaros gatyáját, takarits, stb. A te értékitéleted elõtte semmis. Szerencséd ha eddig nem változtál meg, és nem kezdtél el az õ értékitélete szerint élni. Nagykorú, az õ dolga a börtön. ha te tennél olyat, a te dolgod lenne. Én mielõbb rendezném az életem, mert elõttem még sok nyugodt kiegyensulyozott év áll, és biztosan él az a férfi aki engem vidámnak és boldognak szeretne látni. A gyöngédségrõl már nem is beszélve.
20-es, a tanmeséd tökéletes.
Sajnos nem mindenkinek ugyanaz a rossz és jó sem. Ha így lenne, nem ilyen lenne a világ, nem lennének háborúk sem...
A kérdező hozzászólása: Az is belerögzõdik, hogy rossz életet éljen?
Fel kellene már fogni, hogy senki nem fog megváltozni, csak saját maga miatt. Van egy alapjellem, amin nagyon nehéz változtatni és ennek a változásnak belülrõl kell kiindulnia és nem abból, mert juj, de van családunk. Sajnos nagyon ritka, hogy valaki teljesen más ember lesz, fõleg ha már nem is annyira fiatal, mert ahogy telik az idõ, a szokások még jobban berögzõdnek.
Egy nap a skorpió át akart kelni a folyón. A folyó viszont széles volt, nagy sodrással, a skorpió pedig nem tudott úszni. Hirtelen meglátta a magában békésen üldögélõ békát, és elhatározta, hogy szívességet kér tõle. A béka belement, hogy átviszi a skorpiót a túlpartra a hátán, de csak azzal a feltétellel, hogy a skorpió nem fogja megszúrni. A skorpió, miután átgondolta a dolgot, elfogadta a feltételt, és a szavát adta, hogy nem fogja megszúrni a békát. Mielõtt még a folyó felét elérték volna, a skorpió belemélyesztette fullánkját a béka hátába. A béka a hátára fordult a folyó vizén, a skorpió szemébe nézett, és könnyekkel telt szemekkel megkérdezte: - Miért tetted ezt? A szavadat adtad, és mégis megszúrtál.. így most mindketten megfulladunk. A skorpió így felelt: - Nem tehetek róla. Ilyen a természetem.
Így mentél hozzá akkor most ne háborogj mert semmi jogod.
A kérdező hozzászólása: #4. Azt mondta, hogy õ már más ember és a családja lesz neki az elsõ. Erre tessék.
Ha hozzámentél most már jókeresztény módjára viseld el ameddig a devla szokeresz el nem választ.
Edd meg amit fõztél. Soha senki sem változik meg más kedvéért.
Így bukik a legtöbb házasság... Nem meg változtatni kell, hanem elfogadni olyannak amilyen, és elfogadni azt, hogy idõvel kissé változni fog, mint mindenki, de teljesen más ember nem lesz belõle... Õ is mondhatná, hogy megváltoztál, és ez zavarja... mert akkor amikor hozzámentél, akkor jó volt neked úgy, most meg reklamálsz, hogy mégse... Ha valaki nem felel meg és nem tudod elfogadni, akkor szakítani kell és keresni olyat, aki megfelel, és akkor majd nem kell értelmetlen változtatásokon gondolkodnod. Nektek egész más a célotok és értkrendetek, ez a kérdésedbõl is átjön. Nem, nem fog megváltozni. Megszoksz vagy megszöksz helyzet elõtt állsz!
Nézd! Ha hozzámész valakihez, aki sose törõdött a lányával, a családjával, és hiszed hogy majd Te más leszel, ezért változni fog, akkor vagy nagyon naív vagy, vagy nagyon fiatal, vagy nagyon ostoba. Tudtál róla mindent, a szép szavaknak, felesleges ígéreteknek meg bedõltél. Az úgy tûnt, és a valóság között, már a saját bõrödön is érezheted, hogy hatalmas különbség van. Nyilván nem mondhatta azt, hogy úgy akarok élni mint eddig, de kell valaki aki mossa a sza.s gatyámat amíg én csavargok. Ugye? Látod már mibe másztál bele. Nem fog megváltozni.
A kérdező hozzászólása: 1. Nem vagyunk házasok. 2. Nem szeretném, ha a párom börtönbe kerülne.
Ja bocs, azt hittem házasok vagytok. De igazából a lényegen ez akkor sem változtat. Na jó helyesbítek, tessék: Így bukik a legtöbb házasság és egy szimpla párkapcsolat is... Nem meg változtatni kell, hanem elfogadni olyannak amilyen, és elfogadni azt, hogy idõvel kissé változni fog, mint mindenki, de teljesen más ember nem lesz belõle... Õ is mondhatná, hogy megváltoztál, és ez zavarja... mert akkor amikor megismerkedtetek, akkor jó volt neked úgy, akkor nem volt bajod vele, most meg reklamálsz, hogy mégse... Ha valaki nem felel meg és nem tudod elfogadni, akkor szakítani kell és keresni olyat, aki megfelel, és akkor majd nem kell értelmetlen változtatásokon gondolkodnod. Nektek egész más a célotok és értkrendetek, ez a kérdésedbõl is átjön. Nem, nem fog megváltozni. Megszoksz vagy megszöksz helyzet elõtt állsz! +Még annyi, hogy neki lehet te jó vagy így, neki kényelmes veled lenni, és ezt kihasználja amíg csak lehet... rajtad áll, hogy meddig tûröd.
2-es, :) nem 20-es !!! a tanmeséd tökéletes :)

Miért nem képesek az emberek rendesen használni a mozgólépcsőt?

Olyan bonyolult lenne? Ha tömeg van, akkor egymás mellé állunk, hogy mindenki gyorsan feljuthasson. Ha nincs tömeg, akkor egy sorba, hogy a gyorsabban haladók, fel tudjak menni. De nem, mindenki össze-vissza, ahogy épp kedve tartja. Így nagy tömegben perceket várhatok, mert egyesével állnak, amikor meg alig vannak, nem tudok lemenni, mert valaki egymás mellett állnak és beszélgetnek. Lehet ki kéne táblázni?

Legjobb válasz: Ha nagy tömeg, minek egymás mellé? Pont az a logikus, hogy mindig mindenki jobbra. Aki meg siet, az felsétál mellettük.

Ha nagy tömeg, minek egymás mellé? Pont az a logikus, hogy mindig mindenki jobbra. Aki meg siet, az felsétál mellettük.
Én pont azt látom, hogy már jó ideje kezdik jól használni. A legtöbb ember jobbra áll, még tömegben is.
Kérdezõ: a kérdésed logikus, az érvelésed szintén, igazad is van, ezzel nincs esélyed. :)
Én teljesen máshogy látom a dolgokat. Szerintem az a logikus, ha mindannyian egymás mellé állunk, mert így rövidebb az utazás. A mozgólépcsõn mozogni balesetveszélyes, ezért nem szeretem, ha sétálnak rajta. Ha véletlenül elesik, rossz esetben dominoként hullik mindenki mögötte. Tudom, hogy a véleményemmel egyedül vagyok, de gondoltam megosztom. :)
A kérdező hozzászólása: Mindenesetre tanulságos kérdés volt, hogy egy (számomra) ennyire egyértelmû helyzetet mennyi különbözõ módon lehet látni.
Utolsó vagyok: egyébként értem a magyarázatot, hogy a "sietõk" fel tudjanak menni, viszont azt gondolom, hogy a mozgólépcsõutazás nem valami hosszú, kalkulálják ezt bele az utazásba és ne veszélyeztessék a többi utas testi épségét. Ésszerûtlennek tartom, hogy nem építettek ki itthon a mozgó lépcsõs álllomásokom a mozgólépcsõ mellé rendes lépcsõket is!
Egyébként megjegyezném, de nem kekeckedésbõl, hogy ezt csak TE gondolod így és csak TE hiszed szabálynak. Ugyanis elvileg nem lehetne rajta mászkálni, mert balesetveszélyes. De érdekes, hogy kicsit felhúzod magad, ha nem a te elképzelésedet tartják a legjobbnak. Ezzel most tényleg nem szemétkedni akartam.
"Ugyanis elvileg nem lehetne rajta mászkálni, mert balesetveszélyes. " Majd nézd meg, hogy a BKV/BKK kimatricázza a mozgólépcsõn, hogy jobb oldalra állj, hogy a sietõsebbek tudjanak gyorsan menni. Semmi balesetveszély nincs benne, ha ésszel mész és kapaszkodsz közben...már volt szerencsém vészfékezõ mozgólépcsõhöz úgy, hogy épp sétáltam rajta lefele, semmi baja nem történt senkinek...
Nem az, hanem, hogy tudjanak rajta a másik oldalon felszaladni, de mindegy.
Ez nem igaz, hogy nem szabad mozogni a mozgólépcsõn. Alapból minden mozgólépcsõ saját felelõsségre használható, így ha valaki bénaságból elesik, nem perelhet senkit, hiszen saját felelõsségre használta. Fõleg ahol van mellette sima lépcsõ is. Amúgy pár éve, amikor elkezdett terjedni a jobbraállás, mintha lettek volna kis táblácskák is, a jobb oldalon ácsorgott, a bal oldalon lépett a pálcikaember. Szóval ez egy ajánlás azoknak, akik - saját felelõsségre - használják a mozgõlépcsõket.
Ha már vészfékezés: Múlt héten anyuka meg nagyi felkecmergett egy ordenáré nagy babakocsival, már elõre éreztem, hogy lesz valami. Nagyi fogta a gyerek kezét, de az tekergett, pörgött-forgott, anyuka közben egyensúlyozik a luxusbabakocsival. Gyerek elvágódik, bõg, kutya baja sincs, viszont a vészfékezõ mozgólépcsõn orra buktak nem kevesen, egy nõnek vérzett az orra is, mert nekiesett valami bõrönd kapaszkodójának. Szóval az elmebeteg méretû babakocsikat kellene inkább kitiltani, meg a gyerekeket normális utazásra szoktatni, nem õrjöngeni a mozgólépcsõn.
Nem azt mondtam, hogy nem "szabad". Csak kb. annyira törvényszerû, mint más által hozott egyedi szabályok, tehát semennyire :D
És aki nem akar valaki mögé állni, mert feszélyezi? Amúgy ez téged zavar?
A kérdező hozzászólása: Nem törvény, logika. Amikor zsúfoltság van, akkor ha pár sietõs ember kedvéért egyes sorban állunk, akkor a nagy zsúfoltság miatt, mindenki rengeteg idõt veszít. Viszont, ha nincs tömeg, akkor elenyészõ a különbség aközött, hogy egyesével vagy párosával állunk, és így megtehetjük azt a szívességet a sietõsöknek, hogy egyesével állunk. Olyan ez, mint buszra szállásnál: Ha ketten-hárman vagyunk, simán elõre engedem a nõt pusztán udvariasságból. Viszont ha tömeg van, mondjuk reggel a 7-es buszon, nem fogom ilyenekkel feltartani a tömege, és húzni az idõt, csak szálljon fel mindenki minél gyorsabban és menjünk.
És ezt a "szabályt" honnét vetted? Nem szemétkedni akarok, csak kérdezem. Mert attól még, hogy szerinted ezt így "kell" csinálni, ez nem törvény.
Utsónak: nagy tömegben logikus párosával állni, hogy fele olyan hosszú legyen a sor, a kérdezõnek igaza van, de a tapasztalatom nekem is az, hogy mostanában sokkal jobb a helyzet, mint pár éve vagy a gyerekkoromban volt.
Az a pár perc nem oszt, nem szoroz tömegben... Aki meg siet, legalább el tudna mellettük menni.
A kérdező hozzászólása: Egészen pontosan fele annyi idõ, ha párosával állunk. Jó, igaz, régebben ennél is rosszabb volt a helyzet. :)
Pont ma gondolkoztam ezen - nem járt a metró, és kb. 3 metrónyi összezsúfolódott ember szállt le a Kökin, ehhez képest flottul összerendezkedtünk, meg is lepõdtem. Jó, a mozgólépcsõ elõtt mindig van egy kis "pozícióharc", de az se olyan elmebeteg tülekedõ csorda módjára, mint régebb.
Ezt úgy íród, mintha 2 óra lenne felérni egy mozgólépcsõvel a felszínre. :D
A kérdező hozzászólása: Persze, nem azon a 2 percen múlik az életem. :D Itt inkább az elvekrõl van szó, arról, hogy miért csináljunk rosszul/lassan/nem-hatékonyan valamit, amit lehetne jól/gyorsan/hatékonyan?
Mert birkák vagyunk, bambák vagyunk, önzõk vagyunk, nem figyelünk oda másokra.
Látom nem érted, tömeg van, jobbra állnak az emberek. Jön a sietõ ember, aki bár dubla idõt összeszed amíg a lépcsõig ér, de utána fel tud gyalogolni az emberek mellett. Ugyanott vagyunk.
Nem vagyunk ugyanott, a kevésbé sietõseknek kétszer annyi ideig kéne sorbaállni pár sietõs kedvéért. Nem logikus.
Aki kevésbé siet, annak mindegy az a pár perc.
Kb. 10 éve még a sétáló pálcika emberke volt áthúzva, pont a balesetveszély miatt. Feltételezem, ti egészséges fiatalok vagytok, ezért nem történt semmi, de ez nem jelenti azt, hogy nem veszépyes. Én pont, hogy egy idõsebb nõt láttam elesni, amikir megállt a lépcsõ, ezért is túráztatom magam ezen a balesetveszéyles dolgon.
ja, hát sajnos vannak ilyenek....engem is zavar, de az jobban, hogy sok ember nem tud halkan enni....
A kérdező hozzászólása: Fõleg az durva, amikor még a könyvtárban is ezt csinálják...Pedig nem nagy megerõltetés halkan megoldani..
nyilván képesek rá. csak õket nem zavarja a dolog hangossága és nem jut eszükbe, hogy mást igen.
A kérdező hozzászólása: Na, látszik a többség itt is....Sok neveletlen (igen, ez nevelés kérdése, engem erre neveltek, iskolában is). Fura, hogy nem automatikus az ilyesmi.
ha nem felháborodnál és befeszülnél, hanem kérnél, kedvesen többre mennél.
A kérdező hozzászólása: Mit, hol kérjek?:) Ülõk a könyvtárban, kávézóban, és mindenkihez menjek oda, hogy majd ha feláll, ne húzza végig a széket a padlón, mert baromi hangos? Írd le, hogy mibõl derült ki EGYÉRTELMÛEN, hogy felháborodtam.
így éreztem, abból ahogy fogalmaztál. de persze tévedhetek. azt pl tuti nem tudod megemészteni, hogy sok fajta szokás van. ha egy közösségben senkit nem zavar a hangos szék kitolás, akkor miért figyelnének erre oda? mégis te úgy érzed, hogy ez egy objektív jó vs rossz dolog. õk a neveletlenek, te a jól nevelt és hogy képzelik. a könyvtár nyilván egy speciálisabb esett.
A kérdező hozzászólása: Ha másokat zavarok valamivel, az ne legyen szokás.
A kérdező hozzászólása: Az is a gondolkodás hiánya, hogy csak szélsõségekben tudtok gondolkodni. Síri csend - hangoskodás, más zavarása. Átmenet, az nincs, mi? Olyan, mint amikor éjszaka zavar a zaj, nem tudok aludni tõle. Zavar, ha beszélgetnek körülöttem, ha óbégatnak az utcán. Laktam a budatétényi út mellett, ott nem zavart a forgalom zaja (pedig van). A kulcs: középút. A síri csend és a szék padlón való húzása közt van különbség. És a szék kihúzása se hangtalan, de igenis neveletlenség, ha konkrétan végighúzza valaki a padlón.

Miért nem képesek az emberek ezt megérteni?

Tehát... én másabb ember vagyok: - többet gépezek, mint az átlag - ha hazamegyek a suliból, általában nem a házival szoktam kezdeni a délutánt. Van, amikor csak este írom meg a házim. - nem sokféle ételt eszek meg, a szendvicseket nem igazán szeretem. Viszont vannak ételek amiket nagyon szívesen eszek. De az embereknek mi a bajuk ezzel? Miért nem képesek megérteni hogy én ilyen vagyok?

Legjobb válasz: Nemtom, de én is pont ilyen vok!! :-)

Nemtom, de én is pont ilyen vok!! :-)
Nem vagy másabb, mint a többi ember, legalábbis ezek alapján.. Ha haza megyek a suliból, akkor én se a házival kezdek kb. az osztálytársaim 80%-a sem. Én se eszek meg okféle ételt (gyümölcsöt zöldséget soha, húsok közül csak csirkemell). Az meg, hogy többet gépezel, az azt jelenti, hogy kocka vagy.
te aztán rohattul különleges ember vagy... miért lenne baj ezzel, nagyon sok ember ilyen, nem tudom miért gondolod hogy nem
1- Ez elég idegesítõ lehet másoknak, mert sokan nem szeretik a kockákat, bár nemtudom mennyit értesz a "több" alatt. 2- Hát én sem, én este állok csak neki lefekvés elõtt, akkor tisztább a fejem, nem terelõdik annyira el a gondolataim. 3- Hát ha nem szereted nem szereted, én sem szeretem. Mármint van amikor jlesik, de sokkal jobb a rendes kaja. Bár ha a szendvicsben nem parízer meg iylenek, hanem mondjkuk egy rántotthús van meg saláta majonéssel, akkor jöhet akármikor :D

Interneten miért nem képesek az emberek elköszönni?

Ha interneten beszélgetek valakivel, chaten vagy f?leg ha ilyen online játékokban mint pl. a metin2, nem képesek az emberek elköszönni t?lem ha lemennek. de miért van ez?

Legjobb válasz: Mert bunkók.

Mert bunkók.
Én akkor nem szoktam elköszönni, ha már egy jó ideje hallott a chat, mert szerintem, azért, hogy elköszönjek nincs értelme újra szóba keveredni. Az is lehet, hogy D/C-ztek amúgy. De valószínûleg inkább az, hogy bunkók.
Azt én is me3gértem, hogy ha haldoklik a beszélgetés, akkor lelép köszönés nélkül, de nekem az összes ismerõsöm, legalábbis sokan elköszön msn-en mikor megy, akkor is ha nem beszéltünk jó ideje. Na jó, nem mind. Szerintem is bunkók amúgy, én köszönök.
Még annyit, hogy végül is élõben is elköszönsz attól még, hogy beállt egy kínos csönd a beszélgetésben.

Velem miért nem képesek az emberek emberi módon elbeszélgetni?

Sem interneten sem él?ben, pl. iskolában nem tudok elbeszélgetni úgy a többiekkel, ahogy mások. Hogy beszélek meg kérdezek a másiktól én is, meg ? is t?lem. Mindig csak egyoldalú a beszélgetés amikor beszélek valakivel, és tényleg mindig, én kérdezgetem meg beszélek hozzá ? meg csak válaszolgat röviden aztán ennyi. És senki nem érdekl?dik irántam. Mi lehet ennek az oka és mit tegyek ellene? Sok és értelmes választ szeretnék.

Legjobb válasz: Talán mert nagyon szeretnéd erõltetni a beszélgetést, unalmas vagy, esetleg nem egy az érdeklõdési körötök.

Talán mert nagyon szeretnéd erõltetni a beszélgetést, unalmas vagy, esetleg nem egy az érdeklõdési körötök.
Ugyanez van velem is. Vagy esetleg a másik véglet, hogy a másik folyamatosan beszél, én meg érdeklõdõen hallgatok, mert még egy rövid mondatot sem tudok kinyögni, mert már rögtön kezdi az újabb beszámolóját. Nem értem, mi a baj velem és hogyan tudnék rajta változtatni...
Továbbá feltételezem, hogy amíg az elõtted levõk órákat töltenek bent egy orvosi rendelõben, addig te néhány perc alatt lezavarod az egészet. Ez a kérdés szerintem elég sok emberben felmerült már!
Én hasznos választ fogok adni: Pont az a fajta vagyok, aki nem érdeklõdik igazán. Attól is függ, hogy miket kérdezel. Én nem látom értelmét hogy bárkit csak úgy beavassak a magánéletembe, és nem is szeretek cseverészni, ezért finoman lerázom az illetõt. Ha nagyon erõsködik, akkor meg határozottabban elküldöm a fenébe, mert semmi köze ahhoz, amit nem akarok megosztani vele. Tudom erre jön a kifogás, hogy de hát akkor sose leszünk barátok, viszont én alapjáraton is antiszociális vagyok. Egyszerûen "ismerem az embereket", nem érdekel mások élete, és másokat se érdekeljen az enyém - ha már úgyis lesz.juk egymást, akkor ne színészkedjünk. Akit igazán érdekel az életem, arra mindig számíthatok, és nem csak szájban. Ha valamiért mégis szimpatikus az illetõ, akkor tudok érdeklõdni, általában az felszínes csevelynél komolyabb dolog, de 99% vagy több nem az. Igazán nem értem, mi a gondod, mert nekem meg pont az a problémám, ha nem hagynak békén. De mint mondtam én biztosan kivétel vagyok, mert nem szeretem az embereket, a többségnek meg 100ból 99 napja rossz nap, vagy õk másképp antiszociálisak.
Elõzõ vayok 03:39 Ez igaz, többnyire a beszélgetések nagy része erõltetett vagy formális, ezért sem érdekel. Ha valakiben tényleg ott van az érdeklõdés, azt lehet "érezni".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!