Találatok a következő kifejezésre: Miért nem jobban (264 db)

Miért élhet jobban egy angol vagy német állampolgár mint egy magyar? Igazságos ez így?

Csak azért mert valaki angolnak vagy németnek született ugyan azért a munkáért sokkal jobb színvonalon élhet, és nem kell munka mellett nélkülöznie.Miért ilyen igazságtalan ez? Itt Magyarországon miért nem fizetnek annyit?Oké, hogy nagyobb a gazdaságuk, de az osztrákoknál és a szlovéneknél is sokkal jobb a helyzet, pedig kis országok.

Legjobb válasz: Miért élhet jobban egy magyar állampolgár, mint egy Etióp? Igazságos ez így? Csak azért, mert valaki magyarnak született ugyan azért a munkáért sokkal jobb színvonalon élhet, nem kell munka mellett éhenhalni, kap orvosi ellátást, házban lakik... Miért ilyen igazságtalan ez? Itt Etiópiában miért nem fizetnek annyit?

Miért élhet jobban egy magyar állampolgár, mint egy Etióp? Igazságos ez így? Csak azért, mert valaki magyarnak született ugyan azért a munkáért sokkal jobb színvonalon élhet, nem kell munka mellett éhenhalni, kap orvosi ellátást, házban lakik... Miért ilyen igazságtalan ez? Itt Etiópiában miért nem fizetnek annyit?
Nem él jobban, csak máshogy él...több fizetést kap, de a lakhatása sokkal drágább, sokkal többe kerül az összes szolgáltatás, ha valamihez szerelõ kell, akkor az nagyon sokba kerül, ha az ottani elvárások szerint él, akkor a hónap végére nem marad szinte semmije...azért keresnek többet, mert vannak olyan termékek, amelyek nagyon jó áron tudnak értékesíteni, ezenkívül a társadalom egy részének igencsak sok pénze van...(a szlovének nagyon dolgosak, ezért élnek jobban, mint a magyarok)
igazságos hát. gondolom a britek felégetnék a parlamentet ha akkora lopássorozatok lennének mint nálunk.
Senki sem állította hogy az élet igazságos. Mégis kinek a felelõssége lenne igazságossá tenni az életet? Ez van. A saját sorsodat te alakítod, de azt garantálom hogy mindig lesz valaki akihez úgy viszonyíthatod magad hogy igazságtalannak tûnjön. Annak hogy általánosságban úgy alakult hogy a magyarok rosszabbul élnek mint a németek vagy a britek, biztos van vala mi magyarázata, de nem lehet kerek perec azt mondani hogy ez a kormány hibája. Az etióposnak meg nagyon igaza van.
Azt csinalsz az eleteddel amit csak akarsz. Ki mondta, hogy magyarorszagon nem elhetsz ugyan olyan eletszinvonalon mint a nemetek? Vagy ki akadalyozza meg, hogy elmenj innen es nemet alampolgar legyel?
A kérdező hozzászólása: de mi emberek ha összefognánk és a nagyhatalmú szemét embereket megölnénk akkor minden ember életét jobbá tehetnénk és mindenkinek jutna ivóvíz és étel, az etiópoknak is.
Mert te adnál munkát az embereknek?
A kérdező hozzászólása: adnék, de nem feltétlenül munkát, mert ennyi munkára nincs szükség, aki munkanélkül maradna kapna annyit havonta, hogy megéljen, és nem lenne senki dúsgazdag dollártrilliárdos, így mindenkinek jutna a javakból.

Mi, magyarok miért nem szeretjük jobban a hazánkat? Miért nem becsüljük meg kicsit jobban?

Tudjátok, külföldön tanulok, és itt jöttem rá, mennyire piszkosul hiányzik nekem Magyarország. Hogy mennyire azt érzem a hazámnak, és f?leg, hogy mennyire szép és különleges hely.

Legjobb válasz: konnyu kulfoldrol szeretni magyarorszagot. en is kulfoldon elek, raadasul rohadt messze, kb 150%-kal jobban szeretem mo-t mint eddig. hianyzik is, most is mennek azonnal ha tudnek. meg a szemlelet teged is megfertozott ami ottvan. ahol en vagyok ott is divat halasnak lenni mindenert, es nem azt nezni mi nincs hanem hogy mi van. szerintem ennyi a titka. a furdok amugy tenyleg nagyon jok otthon, azt nagyon hianyolom itt, tenyleg nincs 1 normalis se :S

konnyu kulfoldrol szeretni magyarorszagot. en is kulfoldon elek, raadasul rohadt messze, kb 150%-kal jobban szeretem mo-t mint eddig. hianyzik is, most is mennek azonnal ha tudnek. meg a szemlelet teged is megfertozott ami ottvan. ahol en vagyok ott is divat halasnak lenni mindenert, es nem azt nezni mi nincs hanem hogy mi van. szerintem ennyi a titka. a furdok amugy tenyleg nagyon jok otthon, azt nagyon hianyolom itt, tenyleg nincs 1 normalis se :S
"konnyu kulfoldrol szeretni magyarorszagot. en is kulfoldon elek, raadasul rohadt messze, kb 150%-kal jobban szeretem mo-t mint eddig." Én itthon élek, és így szeretem. Mi tart itt? A természeti és kulturális örökség. Az anyanyelvem! A barátaim. És még annyi minden, amiért soha nem tudnék máshol élni, bármennyire is rosszul keresek.
Mert nehéz a fennkölt, extra helyeket és drága szórakozóhelyeket élvezni, amikor a fizetésébõl alig él meg valaki, és egész nap csak a munkahelyét meg a lepukkant albérletét látja.
ma 06:04 lol ez tokeletes megfogalmazas volt.
És aki nem érez így az muit csináljon? Kösse fel magát? Nem lehet irányítani, hogy ki mit szeret. Nekem komolyan mondom semmi bajom az országgal, szeretem is, szép, mégis elvágyom innen mert beleszerettem valami másba (nem is konkrétan országba) és mert azt vallom, hogy akkora hatalmas a világ hogy hülyeség lenne egy helyen élni egész életünkben. Meg amúgy sem vagyok híve annak fanatikus nagy hazafi legyek. Most akkor roszs lennék?
Õszintén szólva én bele*rok a földrajzba, de ha szeretném az ilyesmit akkor lehet én is elcsöppennék, nem tudom.
Azért mert az emberek a Kádár rendszerben szocializálódtak, és a gyerekeiket is abban a szellemben nevelték föl. Csak az a fontos mennyi zsírt tudnak kenni a kenyérre, az élet összes többi dolga, az nekik fárasztó, nevetséges hülyeség. Mondjuk cserébe az egész életük nem ér egy fabatkát sem. A világ igazságos.
A Kádár- rendszerben nem az volt a legfontosabb, kinek mennyi pénze van! Mindenki tisztességesen meg tudott élni. Most fontos a pénz kergetése, már akinek ez sikerül. Budapest pedig minden, csak nem szép! Koszos, büdös, az emberek többsége bunkó! Budapest egy vízfej az országon. Mellesleg más országokban is vannak hévizek, és nagyon szép tavak. De ha neked ennyire tetszik az ország, akkor miért nem itthon tanulsz? Miért kellett külföldre menned? Te sem becsülöd meg az országot.
A magyar kultúrát én is szeretem és magát az országot is de ami benne folyik meg akik benne laknak azokat nem. Tartom a magyar szokásokat , hagyományokat itt külföldön is de soha nem laknék újra Magyarországon.
Nem irigyellek téged, 9-es, hogy mindenbõl csak a rosszat veszed észre.
Nem igaz, hogy mi magyarok nem szeretjük. Néhányan nem szeretik. Ezer oka van a neveltetéstõl, a tehetetlenségtõl a másokon élõsködi szeretéstõl az objektív problémákig. És nem azon lehet mérni, itthonról, vagy távolról szereti-e valaki. Továbbá nagyon sokféleképpen lehet szeretni. Sokan szeretik hagyományaiért, sokan a tájért, sokan épített értékeiért, sokan történelméért, és sokan nem is tudják igazán megfogalmazni, mert ez a természetes számukra. Lehet morogva is szeretni, ahogy József Attila: érted haragszom én, nem ellened... És lehet nem szeretni a mocsok szó nélkül hagyásával, a hazugság elfogadásával, "elegánsan" külföldre távozással, külföldön a honfitársak kikerülésével, önmagunk megtagadásával. Amit te, kérdezõ, nem becsülésnek nevezel, talán pontosabban körülírja, ha gyávaságnak, kívülállóságnak nevezzük. Mert õk másban is ilyenek, nemcsak a hazaszeretetben.
Á de büszke vagyok magamra! Olyan jó képeket válogattam öüssze! Annyira tetszik. :) Tipikus Magarország. Egy országgal se lehetne összekeverni.
Csak a keletiekkel. Román, Ukrán. Ott is ez a helyzet :-/
Mert ha egy angol csinálja ezt akkor az hazaszeretet, de ha egy magyar csinálja akkor nacionalizmus!

Miért szereti jobban a párom magát kielégíteni, és miért nem hagyja hogy mindig én csináljam neki? 30/ff

Pedig régebben nem szokott gond lenni vele, mert amikor kielégítettem mindig elment 2x-3x. Csak utóbbi hónapokban. Nem értem, mért jobb ha magának csinálja mintha én csinálnám neki? Minden csaj jobban szereti magának csinálni akkor is ha nagyon jól csinálják neki???

Legjobb válasz: Én elve klasszisokkal jobban csinálom mint a párom. Meg nekem max 5 perc a páromnak, meg fél óra. Szóval van ,hogy inkább egy könnyed menet jobban esik, mint egy félórás "szenvedés"

Én elve klasszisokkal jobban csinálom mint a párom. Meg nekem max 5 perc a páromnak, meg fél óra. Szóval van , hogy inkább egy könnyed menet jobban esik, mint egy félórás "szenvedés"
Hát nem te vagy Lefety Lóránt, a jó öleb...
A kérdező hozzászólása: Nekem nem kell fél óra, max 5-10 perc. Nagyon ügyes ujjaim vannak. Zongorista vagyok. Jobban csinálom mint õ:)
Kérdezd meg tõle, mi a probléma.Miért nem csinálhatod te.


Van ez a Linux-os operációs rendszer, és azt nem tudom hogy ez miért jobb azt mondják jobban pörög stb, És aki ismeri ezt a Linuxot elmondaná e, hogy miért jó jobban megy e mint a windows hogy a gamek hogy futnak rajta pl:jobban mint a win 7 en?

Nagyon kiváncsi vagyok miér is jobb ha télleg igaz ez !

Legjobb válasz: a gémeid minimum 3x lassabban futnak xinuxon, mert egy emulált fos az egész rakás. Nem is adnak ki rá videókártya drivert, vagyha igen, azt lehetetlen beforgatni úgy, hogy mûködjék is. egyébként csak az alap gagyi 2D van.

a gémeid minimum 3x lassabban futnak xinuxon, mert egy emulált fos az egész rakás. Nem is adnak ki rá videókártya drivert, vagyha igen, azt lehetetlen beforgatni úgy, hogy mûködjék is. egyébként csak az alap gagyi 2D van.
"XP SP2/SP3/Win7 tûzfal elég, amire nem, arra más se lesz sokkal jobb." 1. - Windows XP's firewall filters inbound traffic only." http://malektips.com/firewall_0004.html 2. "mellesleg én a banki adataimat jobban féltem linuxon, mint windowson." - Leak Testing: Windows 7 Firewall has failed with leak testing done by security researchers. This means your data can leak through the firewall to the outside!" http://www.brighthub.com/computing/smb-security/articles/357.. E kijelentésed után tényleg takarodj tanulni! Botnetes marhaságodra nem is vagyok hajlandó idõt szánni csak ennyit mondanék: Lényege van egy botnetnek? Viccelsz? Mit sem sejtõ felhasználónak a gépén root jogom van. Azt csinálok amit akarok. Ha spam akkor spam, ha ddos akkor ddos, ha banki adatok akkor banki adatok.
"E kijelentésed után tényleg takarodj tanulni! " Neked meg mint írtam korábban nem ártana egy olvasási, szövegértési, matematikai (mindez általános iskola 3. osztályos anyagból) továbbképzés. A Linuxod kidobta, hogy 41=80?
Téves, azt nekem (81%-osnak) írtad, de már rég nem velem beszélgetsz. Mondjuk éppenséggel egyetértek vele... azért olyat kijelenteni, hogy nem számít mit mennyire nehéz feltörni, ha az adatokat úgyis social engineering-el csalják ki... enyhén erõs. A telepítõs példában azért kihagytad azt, hogy linuxra a repoból jönnek a csomagok, viszont windows-on tényleg innen-onnan kell összevadászni. Hm, vajon melyik jár több kockázattal? Azért nem ugyanaz.
1.-nek, ha nem tudod mit beszélsz, nem írj inkább.A videókártya drivert automatikusan képes letölteni, és azt fel is telepíti.Nekem pl. nVidia GeForce 6200 van, és 2 perc alatt már driverrel futtattam az Ubuntu-t.
Elsõ válaszolónak egy nagy tapsot kérek a hasznos, és megalapozott válaszért.
A Linux-nak több disztribúciója van, ilyen például a népszerû: Ubuntu, Kubuntu, stb...Lényegében tényleg jobban mûködnek, mert hát alacsony gépigénnyel rendelkeznek.Játékra inkább én nem nagyon ajánlom, mert ott rajta sokat kell babrálni, de Ubuntu-ra is rengeteg játék van.A Windows-os játékokat a "Wine" vagy a "PlayOnLinux" programmal lehet feltelepíteni az Ubuntu-ra a játékot.A Linux-ok már csak amiatt is jók, hogyha csak netezel, a Linux kötelezõ, mert erre gyakorlatilag lehetetlen a vírusfertõzés.D azért van pár parazita rá, de azok ritkák.
Ingyenes, nyílt forrású, szinte lehetetlen vírust összegyûjteni rajta, akár gyorsabb, nem kell veszõdni a driverekkel, töredezettség-mentesítéssel, és még rengeteg elõnyös oldala. Ha nagy gamer vagy, akkor persze Windows a jobb választás, hiába van emulátor Linux-ra, az se tökéletes.
"Nem lehet feltörni - ki az a barom állat hacker, aki Kovács Pistike, született Váradi Izabella, anyja neve Bonyolult Lajosné otthoni számítógépét akarja feltörni?" Most komolyan... ha rendszergazda vagy vagy informatikában dolgozol kérlek, KÉRLEK hagyd abba és menj nézz valami más munkát. De legalább ha ismerõsök megkérdezik hogy biztonság szempontjából értesz e a géphez, kérlek válaszold hogy "Nem, egyáltalán nem!". Hát mi a büdös jó k*rva életnek neveznéd a botnetet te iszonyúan hülye? Leírjam? "Kovács Pistike, született Váradi Izabella, anyja neve Bonyolult Lajosné otthoni számítógépe"
Ja és kérdezõ: ha azt várod, hogy jobban fussanak a játékok, akkor ne tedd fel, mert csak csalódni fogsz.
A kérdező hozzászólása: Ahha értem, és K öszönöm a sok választ még megfontolom ha télleg jobban futnak rajta ajátékok akkor ár rakom is fel !
Ejha, tudtál találni olyat ami 60 nap volt? Elárulom: sokkal több is volt/van(!) a Windowsban. Sehol sem írtam, hogy a Windows a tökéletes rendszer, de ezt valószinûleg nehéz felfogni. Egyszerûen az elsõszámú. Nem (csak) nálam, úgy általában. Érzékeny lelkületûeknek piszoknehéz lehet elismerni, éppen ezért nem is teszik meg. Mellesleg DirectX!=(ha így jobban tetszik)Direct3D. A Direct3D csak egy része a DirecX-nek, igaz a legnagyobb része. DirectDraw, DirectInput, DirectSound nem tudom mondanak-e valamit. Apropó ha már itt tartunk: "Szerinted a windows a standard?" - ha a Linuxra Direct3D-t hegesztenek, akkor nem csak szerintem az... "Kit érdekel a programozók 90%-a" Nem én írtam, hogy szerintem a legtöbbjük azt használja. A legtöbbjük Linuxot sem használ, és a lényeg ez volt. Ha 70%-ot írok, még akkoris igazam van :) Te csak használd egészséggel, én nem szólok bele. Amúgymeg minek használnék egy grafikus operációs rendszer alatt karakteres szövegszerkesztõt? Ésszel él az ember. Máramelyik. Értem én, hogy sokan szórakozásnak tekintik a programozást, mások abból élnek meg, nem is rosszul. "Héé, várj... elõb még az volt a gondod, hogy a Linuxhoz érteni kell." Ismét csak értelmezési problémák: Nem probléma, hogy érteni kell hozzá. /*Én Windowshoz sem engednék embereket néhány órás kötelezõ (fõleg biztonsági) oktatás nélkül. Nintendóhoz sem, de az más kérdés.*/ Azt írtam, mi a francnak tanuljam meg/szokjak át? Öreg vagyok én már a hülyeséghez. Aki most kezdi az döntse el, hogy 10 emberbõl 1-tõl vagy 10 emberbõl 8-tól tud segítséget kérni ha elakad. (Igen, ez valóban csak 9. Tudok számolni. Hagytam egy kicsit a MAC-nak és megrögzött DOS-hívõknek is). "a free programok miatt az egész keygen témakör tárgytalan." Mondjuk írj meg egy Crysis szintû játékot ingyen. Korlátlan számú haverod segíthet. Hajrá! Akkor tényleg nem kell majd keygen (mert mindig lesznek akik nem akarják megvenni). Persze játszhatnánk egész életünkben TuxRacert is. "Ez a bekezdésed meg úgy ahogy van hülyeség. Most ezzel mit akartál mondani? Mert semmi értelme nincs." Továbbra is az a fránya szövegértés... A lényeg, amit nem tudsz/akarsz leszûrni: egy hackernek nem az otthoni _számítógép_ az igazi célpont. Hanem annak a felhasználója. Az igazi naiv_user. Aki kap egy Googletranslates levelet hogy most azonnal adja meg a banki adatait az meg fogja adni bármilyen op.rendszert is használ. Az IE7/8/9(beta) fel van készítve az adathalász weboldalak ellen, a többirõl nem szeretnék nyilatkozni. Valószinûleg azok is, de ezt nyilván jobban fogod tudni.
19:37 19:49 20:05 Köszi , nagyon jót nevettem rajtatok :-) Idióták :-) Igen, meg kell tanulni a használatát. Kevesebbet klikkelsz és többet írsz terminálba. Nem nehezebb mint windows, ellenben munkára hacsak nincs valami amatõr aki miatt windows szabvány kell sokkal jobb. Gépigénye messze alatta marad a Windowsnak. De még így is a kinézetét 3D-vel bõven a Win7 gyerekes Aero kinézete fölé lehet vinni, sõt, használhatóbb is némely funkcióval. Repókból pl Debiannál 20 000+ csomag közül választhatsz. És természetesen vannak fizetõs szoftverek is. A windows játék élményét még nem tudja befogni ámbár már kész van a DirectX 10/11 natívan, az opengles játékok linux binárissal meg nem kicsit jobban mennek ugyanazon a vason. Hackelõ versenyeken biztonságilag az egyik legjobban vitatott linux disztró az Ubuntu már nem vesz részt mert általában nem tudták feltörni/FIXME én a 7.10-re emlékszem hogy állva maradt és utána már tán nem is indították/ Ezek után szerintem egyértelmû hogy mire használható és ha van közös terület akkor miért nevetséges Windowst használni. Amúgy csak annyi hogy olyan emberhez kell elmenni megnézni aki ért is hozzá.
Nyílt forrás... (!!!) Ha egyszer bárki hozzáférhet, és a visszafejtéssel sem kell bajlódnia, miért ne írjanak rá vírust? ez az állítás, hogy vírusmentes, hülyeség! nemhiába van antivírus linuxra. mellesleg én a banki adataimat jobban féltem linuxon, mint windowson. Telepítgetsz innen-onnan harmadik féltõl tök jól hangzó csomagokat, és sosem tudhatod, hogy nincs-e benne adathalász kód, mert erre csak kézzel állítható tûzfal van.
Ja, gyorsabb. Mert semmi nem megy rajta. Amit eddig megszoktál, azt is tanulhatod újra. Nekem ott teszi be a kaput a Linux, amikor elõkerül a VI editor nevû "izé", merthogy szövegeditornak nem nevezném. Nem ám, hogy odaviszem a kurzort és megnyomok egy billentyût akkor megjelenik. Nem. Nyomkodj még "kódokat" ha írni is akarsz. És kb ez a logikája az egésznek. És persze a játékot felejtsd el.
Hm, akkor én is megyek matematikai továbbképzésre :)

Melyik név tetszik jobban a Tímea vagy a Mónika? Miért az egyik s miért nem a másik?

Legjobb válasz: Szia! A két húgomat így hívják. Nekem a Mónika tetszik jobban, nem tudom miért. A Móni nevû húgomnak Alíz a második keresztneve. Szerintem nagyon szép ez a két név együtt.

Szia! A két húgomat így hívják. Nekem a Mónika tetszik jobban, nem tudom miért. A Móni nevû húgomnak Alíz a második keresztneve. Szerintem nagyon szép ez a két név együtt.
Nekem mindkettõrõl a Mónika Show jut eszembe, ettõl függetlenül a Mónika sokkal jobban tetszik :)
Tímea, mert szebben hangzik, mint a Mónika, ráadásul irodalmi név. meg lehet, h kicsit azért is, mert így hívnak :)
Tímea. A Mónikáról nekem is a Mónika show jut eszembe, de amúgy sem tetszik.
Nekem is inkább Tímea. Kicsit "összefolyik" nekem a két név, de biztosan csak azért, mert a névnapjuk egymást követõ napokon van. Mónika csak Mónikaként esetleg, de így, hogy Móni...nagyon nem.
a Tímea. A Móni nekem valahogy primitív név, minden Móni akit ismertem vagy buta, vagy igénytelen, vagy mindkettõ.
Timea. Mert a Monikarol az az idiota show jut eszembe azonnal
Nekem is a Tímea, sajnos én sem tudok elvonatkoztatni a Maunika Sótól...:P
Egyértelmûen a Tímea jobban tetszik. Szép, nemes, kedves név. Timi becézése aranyos. A Mónika borzalmas. Egyszerûen frászt kapok ettõl a névtõl, és az összes ember aki ezt viseli, mind nagyon ellenséges nekem.
Nekem is a Tímea tetszik jobban, akiket ilyen névvel ismerek mind kedves, aranyos lányok. A Mónika név hangzása sem tetszik és akiket ismerek hát... nem túl szimpatikus nõk.
Egyértelmûen Tímea, szerintem az egyik legszebb magyar nõi név. A Mónika név egyáltalán nem tetszik, a Móni becézése sem.

Miért nem tudja az exemnek a nője elfogadni, hogy hozzám jobban vonzódott és engem jobban szeretett mint őt? :DD

Legjobb válasz: És ezt te egyrészt honnan veszed? Másrészt miért a mostani barátnõjével van az exed, ha veled olyan jó volt? Harmadrészt, ez téged még is miért érdekel? Negyedrészt még is kit érdekel?

És ezt te egyrészt honnan veszed? Másrészt miért a mostani barátnõjével van az exed, ha veled olyan jó volt? Harmadrészt, ez téged még is miért érdekel? Negyedrészt még is kit érdekel?
A kérdező hozzászólása: Most tehetek én róla, hogy engem jobban szeretett?:D
A kérdező hozzászólása: 10 "Ha téged szeretne, veled lenne" Nem rajta múlt, hanem rajtam:) Inkább kattanj le róluk és hagyd õket békén. A leányzó nem bír magával már elég régóta, én viszont meguntam az eddigi mûsorát-és ez baromira nem tetszik neki:DD Ez van:) Nincs szánalmasabb egy vihogó exbarátnõnél a csacsi részére-úgy ám:DDDD Õ akarta:DDD Megkapta:)
Mit akart és mit kapott meg? Nagyon zavarosan beszélsz. A sok smile helyett inkább írj valami felfoghatót is. Ha tényleg ez a probléma, akkor miért nem azt tetted fel kérdésnek, hogy hogyan állíthatnád le az új barátnõt? Miért hencegsz? Az egésznek semmi értelme.
A kérdező hozzászólása: 13 Elintézem én ezt a kis mitugrálszt, szóltam neki sokszor, hogy álljon le, akadjon le rólam, hagyjon békén-nem tette. Itt az eredménye:) Türelmes ember vagyok (elég régóta csesztet)-de csak egy darabig.
Szerintem te hulye vagy.
Türelmes ember? Most ugye csak viccelsz? Egy kárörvendõ beképzet [email protected] vagy aki itt villog, de hogy minek arra még nem jöttem rá mivel a kérdésed nem kérdés csak önreklám. Amúgy se nagy dolog egy gyenge emberen gyõzedelmi tácot járni, hisz nincs az a normális önbecsüléssel rendelkezõ csaj aki ezt tûrné a párjától. Rajtad múlt mi? Jobban járt, z meg hogy neked ekkora örömet okoz a tény (már ha igaz) hogy az exed jobban szeretett (nyugi idõvel változik) nem azt mutatja hogy téged nem érdekel. Épp ellenkezõleg. A viselkedésed inkább egy gyenge osotba beképzelt ember jellemképe, én se becsülnélek amúgy 20-nál idõsebbnek. De ne aggódj fogsz még kapni az élettõl annyi pofont hogy nem találsz vissza a magas lóra. Jó mulatást kislány.
A kérdező hozzászólása: 16 Aki mondja. Minden amit nekem kivántál-térjen vissza a fejedre. Ha ismered az illetõt-már pedig vagy te vagy egy másik regen, vagy valakije, akkor maghyarázd el neki okoska, hogy a pasi nevében nekem ne irkáljon. A múltunkról leszállhat, a kutakodását befejezheti, hozzám meg köze nincs.Rólam meg hazudozzon annak akinek akar-továbbra is. vili?
Tiszta Maunika show! :D
A kérdező hozzászólása: 6 "De most akkor téged ez miért érdekel, meg mit foglalkozol vele? " Nem én kezdtem:D De tudod az én türelmem is már véges:DD És ha a szép szóból nem ért valaki, akkor ért ebbõl:D
Valószínûleg te sem tudnád elfogadni, csak nem biztos, hogy fordított esetben más is ilyen rosszmájú lenne és nevetne ezen. Maximum 18 évesnek tippellek, ha több vagy, akkor valami baj van a fejeddel. Lehet, hogy ez jól esik neked, de keserûséget érzek. Ha téged szeretne, veled lenne. Inkább kattanj le róluk és hagyd õket békén. Nincs szánalmasabb egy vihogó exbarátnõnél.
A kérdező hozzászólása: 5 Sosem volt a nagyképûség rám jellemzõ, még akkor sem, és abban sem amiben volna mire:DD
A kérdező hozzászólása: 7 Tudod a szamár szerepébe tetszelegni, ahhoz egy külön abnormalitás kell:DD Arra nem mindenki képes:)
Annyira vonzódott hozzád, és annyira szeretett, hogy már nem vagytok együtt... A nõje viszont együtt van vele, és szeretgeti egész nap, amíg te elepedsz. LOL
De most akkor téged ez miért érdekel, meg mit foglalkozol vele? Ezt nem igazán értem. Az exed meg miért van a mostani barátnõjével, ha hozzád vonzódik? Minek az ilyen gyerekes játszma? Szegyén csajt sajnálom csak, persze, hogy nem esik jól neki, ha ilyen paraszt az exed, hogy ilyeneket mond neki, vagy ezt érezteti vele. A helyében úgy p...csán rúgnám az exed, hogy zúgva száll. :D
Te egy kicsit nagyképû vagy, nem? Ha az exed, akkor miért fürdõzöl abban a tudatban, hogy téged jobban szeretett? Érdekes, én is voltam már valakinek a nagy szerelme, mégsem voltam ilyen kárörvendõ soha.
A kérdező hozzászólása: 2-De hát ez mennyire égõ, hogy valaki tudja, hogy az adott pasi mást szeret és csak a szamár szerepében tündököl-nem?:)
Mert lehet érzi h te még fontos vagy az exednek, és fél h vissza megy hozzád :)
Látom szövegértésbõl nem vagy a toppon, nem kívántam neked rosszat csupán elõrevetítettem, hogy fogsz járni, mert ilyen hozzáállásal a pofáraesés garantált jó pár esetben, átkozódhatsz nyugodtan nem igaznán hat meg a dolog. Nincs mit megmagyarázni a csaj zakkant ha ilyeneket csinál (bár erõs a gyanum hogy túldramatizálod) de akkor is önfényezõ és egoista a kiírásod ami még mindíg nem is kérdés. Meg akartál egyáltalán tudni valamit, vagy csak el akartál dicsekedni vele mennyivel jobb csaj vagy mint a mostani?

Miért nem tudják megérteni az emberek, hogy én így jól érzem magam? Miért ilyen intoleránsak a kövérekkel? Miért fogadják el jobban a melegeket, romákat, betegeket, mint a kövéreket?

165 cm és 135 kg vagyok. Nem akarok lefogyni. Sokan célozgatnak rá, a bátrabbak konkrétan ki is mondják, hogy fogynom kell, de én nem akarok, mert jól érzem így magam. Az orvosom azzal nyaggat, hogy így hamar meghalok és nem lehet gyerekem sem. Az válaszom erre : max.40 éves koromig akarok élni, gyereket nem akarok. Mire akarjak gyereket? Ebbe a bolond, bizonytalan világba? Minek akarjak megöregedni? Hogy egyedül maradjak, megkeseredjek és még nyögdíjat se kapjak a drága állambácsitól? Ne neee...akkor inkább, amig lehet jókat túrázni, bulizni, enni, inni, aludni, szexelni majd fiatalon meghalni.

Legjobb válasz: Miert akarod magad megertetni? Szard le azokat akik beszolnak!

basszus, Te vagy az? azt hiszem jogot tanulsz, van valami blogod is, enbracethefat vagy ilyesmi, ugye?
A betegségtõl kövérségrõl azt jut eszembe, hogy nagyapám szokta mondani, hogy csak attól hízik az ember, amit megeszik, amikor 45-46-ban hadifogságban volt, ott nem volt köztük egy kövér ember sem.
Komolyan mondom, nálad elég nagy bajok vannak odabent is :D
A hozzászólók 95 %-a segíteni akart abban, hogy tisztán láss, óvd az egészséged. Annak örülnél, ha bátorítanának abban, hogy menj fejjel a falnak. Személy szerint én is tudom, milyen rossz volt kövérnek lenni. Ha sikerülne lefogynod, csupa jó dolgot tapasztalnál. Ez olyan rossz lenne? Ha valóban írsz a diszkriminációról, inkább olyan megkülönböztetett személyekrõl, csoportokról írj, akik nem tehetnek róla, hogy olyanok, amilyenek. Ha én írnék, arról írnék, hogy nagyon sokan vannak, akik törõdnek a másikkal, névtelenül is jó tanácsokat adnak.
A kérdező hozzászólása: A diszkriminációról írtam. Amúgy érdekes. Több kérdésnél megfigyeltem, hogy részinfók alapján milyen hamar elítéli(te)k a kérdezõket. A baj az, hogy ez az utcán is így van, nem csak itt a gyakorin. Pl: Maradjunk a kövéreknél. Megy egy kövér az utcán, a legtöbb embernek mi ugrik be, mit gondol magában? "Húú ez tuti a zabálástól ilyen..." eszetekbe sem jut ugye, hogy beteg is lehet? Vagy: Kopasz, szénné tetovált, izmos fickó ül a BMW-ben, akkor õ már tuti maffiózó vagy verõember? Aha, persze... Vagy: Minden férfival ellenséges, feministának tûnõ "vénlány" tuti feminista leszbikus, mi? Miközben lehet "csak" megerõszakolták, fél a férfiaktól és a távolságtartással próbálja védeni magát... Soha semmi nem az, aminek látszik. Név nélkül, következmény nélkül könnyû nagyokat beszólni, mi? Ugyanez már nagyon keveseknek menne arccal, névvel... Ti itt mind, akik engem elítéltek, beszóltok, lenéztek, ne feledjétek: Ma engem, holnap téged! A malom körbe jár, visszakapsz mindent!
Mirõl írnál te cikket? Arról, hogy jobb fiatalon meghalni, mint élni? Jobb a lustaság és a magyarázatok gyártása, mint a tenni akarás és a kitartás. Nem érdemes egészségesnek lenni? Van olyan degenerált, aki hallgat a tanácsaidra? Kétlem! A józan észnek ellentmond mindaz, amit leírsz. Kívánom, hogy ne hazúdj önmagadnak! A cikkírást meg felejtsd el..
Bakker az én osztálytársam 171 cm magas, és csak 71 kg, és õ hiszi magát kövérnek, pedig nem az! Nekem azt mondja az orvos hogy le kéne fogyni, pedig 172 cm vagyok, és 52 kg!
28-as, én vagyok a 25-ös. Az "önrontás" engem is zavar, anyám pl. kamaszkora óta cigizik (de rendesen ám) és most 49 éves, olyan 13 éves koromban elmondtam neki elég radikális módon, hogy valószínûleg tüdõrákja lesz egyszer vagy a szívével lesz valami a bagó miatt, de még ez sem segített neki. Ha nincs meg az illetõben a késztetés, akkor szekálhatja az ember az illetõt hosszú órákig, gyakorlatilag [email protected] sem ér el vele. Ezért inkább nem szekálom, az õ döntése. Lehet passzív ez a felfogás, de mást nem lehet tenni. Egy súlyosan elhízott embert sem zsarolna a rokonsága a súlya miatt. Egy kis kitérõként megjegyzem, hogy nekem is van egyetlen [email protected] szokásom: nem mozgok eleget. Szeretek pl. hobbiból focizni, de egyszerûen nem akarok még. Nem iszok szeszt, nem cigizek, drog nuku, annyira rosszul sem étkezek, elhízott sem vagyok.
Ez jut eszembe most hirtelen: https://www.youtube.com/watch?v=OG4StOKFw7M
Az egy urban legend, hogy régen a kövérség volt az ideál. A Vénusz szobrokról csak feltételezik, hogy mit jelenthetett, ellenben ha megnézel régebbi, pár száz éves festményeket, az azokon ábrázolt nõideálok ha nem is voltak soványok, azért kövérnek sem nevezhetõek, a te 165 centidhez mondjuk lennének 60-70 kilók, szemben egy mai nõideáltól, aki ugyanezzel a magassággal 40-50 kiló. Férfiaknál meg a történelem nagyobb ismert részében az izmos, szálkás (de azért messze nem testépítõ alkat) férfialak a jellemzõ. És akkor ugye arról nem is beszéltünk, hogy akkor sokkal kisebb volt a várható élettartam, más okok miatt haltak meg korábban, mint a szív és érrendszeri betegségek, amelyeknek az elhízás növeli az esélyét, és nem jellemzõ, hogy fiatal korban jönnek elõ. Tehát egészségügyi szempontból eleve nem vethetõ össze a jelen a múlttal, hiszen azok az emberek meg sem élték azt, amennyit mi megélhetünk, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy akkor gyakoribb volt az éhezés, tehát persze, hogy nem a sovány volt az ideál. Na de akkor visszatérve a kérdésre, én sosem szekáltam kövéreket azzal, hogy kövérek, sõt magam is kövér voltam gyerekkoromban, mert otthon "tömtek", persze odáig azért nem jutottam, mint te. Ellenben az ilyen provokatív, önigazoló szövegeket sosem szerettem, amit te itt megeresztesz. Volt olyan válaszoló, aki csak leírta, milyen egészségügyi következményei lehetnek, az orvosod szintén elmondja neked, te meg ezt támadásnak veszed. Az a baj, ha elfogadnád magadat olyannak, amilyen vagy, akkor ezek a dolgok nem zavarnának, magas ívben tennél rá, hogy mi a divat testalkat területén, de te mégis velük foglalkozol. Azért az egészségügyi vonallal kapcsolatban én hozzáteszem, hogy én nem vitatom, hogy 40 éves korodig akarsz élni, és nem szeretem az önbeteljesítõ, "én megmondtam" jóslatokat, így azzal sem, hogy 39 évesen nem így fogod gondolni, azonban azzal azért remélem tisztában vagy, hogy ez nem úgy néz ki, hogy 40 évesen egy éjszaka megáll a szíved, és nem ébredsz fel. Évtizedekig is fekvõbeteg lehetsz, mert ezek a betegségek között (magas vérnyomás, cukorbetegség, érelmeszesedés, stb., stb.) elég sok olyan van, amely nem gyorsan öl. De persze te tudod, a te dolgod. Viszont ahogy már többen is leírták, nagyon igazságtalan a melegekkel, cigányokkal vagy a Down kórosokkal való összevetésed.
#25 - nem tudom, te hogy vagy vele, de az önrontást én elég nehezen nézem el, magam körül is, meg bárki, akirõl süt, hogy nincs meg a magához való esze a sok sikertelenség miatt, kifejlõdni sem tudott, mert az emberek nem fogadták el, egyszóval ha bele van ragadva ebbe, azt nem állom meg szól nélkül. Tulajdonképpen szinte mindegy milyen a hangnem, a csomagolás: ha jelenlegi állapota ellen megy a mondóka, akkor azt mindenkor gonosznak fogja minõsíteni és egyenszintre hozza a legnyersebb szidalmazást is a legszebben, legóvatosabban megfogalmazott jótanáccsal is. Amellett, hogy végtelenül uncsi az ilyen infantilis hozzáállás, a másik, a jót akaró munkáját, igyekezetét is semmibe veszi annak ledegradálásával, körültekintõen, érvekkel alátámasztott meglátását beszólásnak való feltüntetésével. Lám, mennyi irányba kihat a kövérség. De ugy ez nem személyiség-torzulás, továbbra is minden rendben van.. Végeredmény, hogy szembenáll a világgal, vergõdik, kiír egy ilyen kérdést, szemellenzõjét tovább hordva pedig netez, mert a világ csúnya, õ pedig eredendõen jogosult minden formátumára az életnek, úgy és akkor és ott, ahogy õ akarja, ezen felül korlátlan kombinációjú amorf széjjelfojási alakzatokat vehet fel, mert az milyen mûvészi. Káros magára, fárasztó/káros a környezetére, részben az emberek, részben önmaga hibája ez. Az is biztos, hogy a legtürelmesebb és legsegítõkészebb ember is sikítva rohan ki a világból egy bizonyos dózis után ebbõl. Ha a makacsságnak nincs határa, akkor meg tessék elvonulni és csendben maradni, nem pedig itt konfrontálódni. Az is fáraszt, hogy még ezt sem látja magában az ilyen, hogy a konfrontációnak - amit õ kezdeményzett - is oka van, ami pedig nem épp az, hogy saját bõrében oly jól elvan.
"Megy egy kövér az utcán, a legtöbb embernek mi ugrik be, mit gondol magában? "Húú ez tuti a zabálástól ilyen..." eszetekbe sem jut ugye, hogy beteg is lehet? " Mint Te? Te se vagy beteg, egyszerûen annyit eszel amennyit más több nap alatt. Vagy mire gondolsz? Tudod 100 kövérbõl talán kettõnél betegség. Azért nem olyan gyakori az a rendellenesség amikor a beteg még a szõnyeget is megeszi kontrollálatlanul. Ott vannak a pajzsmirigy alul mûködésben szenvedõk. A betegség miatt hízik? Csak áttételesen, hiszen lassabb az anyagcseréje, így kevesebb étel is elég lenne, de õ ugyanannyit eszik. Talán ha valaki beteg, akkor a táplálkozását szakember segítségével a betegségéhez kellene igazítania. A kövérek 99 %-a maradjunk annyiban, hogy önhibájából az. Sokat eszik. Hajlamos vagyok rá, mint már az elején írtam több mint 40 kg-val voltam nehezebb mint most. Genetikailag hajlamos vagyok a hízásra. Ennyi. Mivel ezzel tisztába vagyok, nem zabálok, hanem odafigyelek a mire és mennyire. Ne csináljunk már mártírt a kövérekbõl, mert nem igen helytálló. Nézz egyszer az utcán végig, és számold meg, hogy hány kövér ember eszik még az utcán is péksütit, hot-dogot vagy fagyit, vagy bármi mást, és hány sovány. Folyton azon gondolkodom, amikor egy kövér embert látok enni, hogy tényleg nem bír ki fél órát amíg hazaér anélkül hogy ne zabálna? De a diszkriminációról írhatsz cikket, csak ne gondold hogy oktalanul nézik semmibe a semmi akaratgyenge embereket. Õk a faj gyenge példányai, így is viszonyulnak hozzájuk. Hozzáteszem nem a duci vagy teltkarcsú, vagy molett emberekrõl beszélek.
Nem tudom, hogy kikrõl beszélsz, akik itt elítéltek téged. Én konkrétan semmit sem tudok rólad azon kívül, amit leírtál magadról.Én az életmódodat utasítom el, és azt, ahogyan kifogásokkal próbálják sokan hárítani a felelõsséget arról, hogy ez az életmód önpusztító és teljes mértékben rossz. Az elõítélet egy másik dolog.Én nem vagyok olyan ember, aki az elsõ szempillantás alapján kialakít egy szubjektív és kevés eséllyel helytálló képet valakirõl.Bár ez itt nem fordult elõ, mert mindenki arról tudott véleményt formálni, ami adva volt a kérdéshez, választ pedig te szerettél volna hallani.Nem írhatok olyan információra alapozva, ami nincs a birtokomban.
"Nekem eddig csak annyi jött le, hogy azért utálják, mert csúnyák. De! Annyi csúnyábbnál csúnyább ember rohangál a világban, hogy borzalom, mégsem cs.sztetik õket...szóval mi ez az egész?" GRatulálok, megragadtad a lényeget. Tudod az ember azon ha csúnya az arca nem tud változtatni, a kövérségen viszotn igen, erre a kis különbségre gondolom eddig nem gondoltál. Sokan, azért nézik le a kövéreket, mert nincs akaraterejük. Nem képesek arra (kivétel az 1% aki betegség miatt ilyen de ez thagyjuk), hogy felkeljenek a fotelból abbahagyják a zabálást és mozogjanak.
Én voltam kövér, nem 135 kiló, de 95, sose éreztem azt hogy emiatt utálnának.
" dohányos a füsttel mérgezi a környezetét, gyermekeit, az alkesz terrorizálja a családját, elissza az eszét-pénzét...a kövérek csak maguknak ártanak, mégis õket savazzák a legtöbben" Egy dohányos, és egy alkesz ezt pont nem így látja. Tudod most már írtad hogy kamu, és nem te vagy az, pedig szerintem igen. Ekkora indulatokat nem váltott volna ki belõled, ha nem érintene. Nézd. Csak egy kövér gondolja úgy, hogy savazzák. Nekem ez eddig nem tûnt föl. Engem ezért nem tudnak piszkálni, mert nem vagyok kövér, viszont én bántani se szoktam a kövéreket. Az más, hogy ma pl. jött velem szembe két nagy comb, egy kis copffal a tetején. Gondolom nõ volt. Nem bántottam, csak annyit tudtam gondolni, hogy jesszusom. Szóval kövér nem vagyok, viszont dohányzom. Ezért van az, hogy én meg pont azt látom, hogy a dohányosok vannak halálba üldözve. Ezzel gondolom te nem szembesülsz. Mindhárom függõség, és ugyanolyan káros, és valamilyen formában mind a dohányzás, mind a kövérség, mind az alkohol kihat a függõ környezetére. A dohányosnál a másodlagos füst, ha hagyja a környezetét érintkezni vele, az alkesz otthon szétüti a családot. Eddig egyetértettünk. A kövérségnek ne gondold, hogy nincs a közvetlen környezetre negatív hatása. Pont azért, mert a társadalom nagy része úgy szemléli a világot mint az elõbb írt jesszusom, így a kövér nõ gyereke a suliba szégyenkezik, esetleg még szivatják is pluszba. A kövér nõ férjét lesajnálják, és sorolhatnám. Már hogy ne lennének ennek kihatásai?
Én nem úgy vettem észre hogy a dohányosokkal vagy az alkoholistákkal toleránsabbak lennének az emberek. Gondolj bele a józan emberek mennyire szeretik a részegeket... rühellik õket (akkor is ha õk is isznak néha). Csak annyi a hátránya a kövéreknek szerintem, hogy a piás ha épp nem ivott(mert nem idült betonalkesz), a kutya meg nem mondja róla, hogy piázik. A bagós ha napi 2-3 szálat szív, pár órával az utsó cigije után nem érzed rajta ha véreb szaglásod van akkor se. A kövéren mindig látszik, hogy kövér.
Egyrészt ha csak erre voltál kíváncsi, kiírhattad volna ezt is, nem kellett volna egy kamu sztorival körbekeríteni. Másrészt ez kicsit összetettebb a "sajnáljuk-nem sajnáljuk tõle" dolognál, de akkor megpróbálom elmagyarázni. (most azt nem veszem ide, hogy ki fizet TB_t, ki nem stb) Minden az életmódváltásról szól. Ha egy dohányos/alkoholista/kövér ember az életvitele miatt már kezelésre szorul, akkor megkapja a segítséget, a kezelést, és senki nem sajnálja tõle a kórházi ágyat AKKOR, ha változtat az életmódján. Amennyiben nem hajlandó letenni a cigit/alkoholt, abbahagyni a káros életvitelét, és ragaszkodik az eddigi dolgaihoz, akkor ezeket én is nyugodt szívvel vágnám ki a kórházból, mert az ilyenek ténylegesen csak a helyet foglalják, jobb úgysem lesz, hiszen nem hajlandóak változtatni azokon a dolgokon, amiért a kórházba kerültek. És hidd el, ezeket ugyanúgy az orvosok sem nézik jó szemmel. Az, hogy valaki utálja a kövéreket megint csak olyan dolog, hogy egyrészt nem kell általánosítani, másrészt vannak olyan kövérek is, akik rendre lenézik a soványabbakat, beszólogatnak nekik, de ha nekik visszaszólnak, akkor vérig vannak sértve. Az ilyeneket senki sem szereti, valamint azokat sem, akik állandóan panaszkodnak a súlyuk miatt, de semmit nem tesznek a változtatásért. A csúnyaság most egy dolog. Viszont az tény, hogy aki tényleg kövér, az sokkal jobban izzad, még a legkisebb mozdulatoknál is. Ezáltal a legtöbb kövér embernek (tiszt.kiv.) van egy erõs testszaga, ami miatt senki sem szeret mellettük lenni. Nekem is volt kövér évfolyamtársam, soha nem cikizték. Aki normális, és nem lekezelõ a nála vékonyabbakkal, azzal a többi ember is normális. Nem kell ahhoz kövérnek lenni, hogy valakit kiutáljanak, elég, ha olyan az ember természete.
"Tõlük mégsem sajnálja az egyik válaszoló. " De nem ez az általános.Azt lássák el, aki nem a saját maga által okozott életmód miatt kerül oda. "Szóval örülnék ha csak a kérdésre kapnék választ, normális, indokolt választ, nem pedig komplett kórlapot az elhízás következményeirõl... " Kaptál.Ha mástól nem is(pedig de), akkor legalább tõlem. "Nekem eddig csak annyi jött le, hogy azért utálják, mert csúnyák" Az elég nagy baj, mert ez csak a jéghegy csúcsa, és bõven többrõl volt szó még itt is.Pedig nem beszéltünk mindenrõl a témában, csak a legkomolyabb részek voltak érintve.
A kérdező hozzászólása: Na ok, nem táncikálok az idegeiteken, tényleg kamu a sztori(!), de attól a kérdés még valós: miért utálják a kövéreket? Én pl jobban rühelem a dohányosokat meg az alkeszeket. A dohányos a füsttel mérgezi a környezetét, gyermekeit, az alkesz terrorizálja a családját, elissza az eszét-pénzét...a kövérek csak maguknak ártanak, mégis õket savazzák a legtöbben. Miért? Ha a cigifüggõ kórházba kerül tüdõrákkal, akkor is elvesz másoktól ágyat, orvost, ellátást, stb... Az alkesz úgyszintén. Tõlük mégsem sajnálja az egyik válaszoló. A dagitól miért? Szóval örülnék ha csak a kérdésre kapnék választ, normális, indokolt választ, nem pedig komplett kórlapot az elhízás következményeirõl... Nekem eddig csak annyi jött le, hogy azért utálják, mert csúnyák. De! Annyi csúnyábbnál csúnyább ember rohangál a világban, hogy borzalom, mégsem cs.sztetik õket...szóval mi ez az egész?
Hát 41 tudod mi a szomorú? Hogy tényleg van ilyen. Sajnos én el tudom hinni, hogy igaz.
Szerintem ez csak egy szimpla provokáló kérdés. Undorító, hogy valakinek csak erre van igénye és szabadideje, hogy ilyen zagyva történeteket kitaláljon, megbotránkoztatva itt az embereket. Az ilyenek miatt nem lehet egy csomó kérdést már itt komolyan venni.
Én csak a hozzád hasonló kövéreket ítélem el, kérdezõ. Aki mindenkit leszól, de õ a tökéletes, neki ne szóljon be senki. Az emberek többsége csak segíteni akar, de tudod mit? Akkor maradj így, gyárts elméleteket magad köré, hogy így a jó, nehogy le kelljen fogyni. De amikor majd kezelésre fogsz szorulni, akkor NE menj el se az orvoshoz, se a kórházba. Ha amúgy a segítség nem kell, és csak ledegradálni tudsz mindenkit, akkor akkor se kelljen a segítség, mikor már tényleg probléma van! Tudod te tökéletesen bizonyítod azt, hogy a szép szó, az érvek semmit nem érnek, mert sok ember egyszerûen nem ért ezekbõl. Még jól érzed magad, de számolj azzal, hogy: - a legkisebb mozdulattól is már fájni fog a lábad, és a hátad - nem fogsz kapni normálisan levegõt amikor mozogsz - nem fogsz magadra illõ ruhákat találni - nem lesz párkapcsolatod (az emberek többségének taszító a semmitelen elhízott test, és ez nagyfokú igénytelenségre utal [betegség miattit nem veszem ide, és az RITKA]) - büdös leszel, még akkor is, ha napi 10-szer fürdesz - vérnyomás problémáid lesznek, és cukorbetegség - rengeteg éved vegetálással fog eltelni fekvõbetegként, mert egyszerûen már segítség nélkül fel állni sem fogsz tudni + ugye a lábfájás a nagy súly miatt - a szíved egyre jobban meg fog terhelõdni, mert ekkora testet végkeringetni vérrel baromi megterhelõ, és ugye nem kell részletezni, mi van akkor, ha a szív "elfárad" ...és még sorolhatnám. Az emberek csak segíteni akarnak, még akkor is, ha ezt rosszul teszik. Azt akarják, hogy belásd, hogy ez egyáltalán nem normális, és a helyzettel, meg ezekkel az elméletekkel szinte tudatosan pusztítod magad. A melegekkel/cigányokkal/rasszokkal/betegségekkel összehozni a kövérségedet nagy primitívségre utal, és arra, hogy te szimplán baromi lusta vagy, még csak gondolkodni is. Ha ez a kérdés nem provokáció és kamu, akkor nagyon meg fogod szívni az életben. Nem tudom hány éves vagy, de nagyon gyerekesen viselkedsz. "mig lehet jókat túrázni, bulizni, enni, inni, aludni, szexelni majd fiatalon meghalni. " Ez meg egyenesen nevetséges. Neked az jó túrázás, hogy 2 perc után leállsz fél órára pihenni, mert nem kapsz levegõt, nem bírod? Szexelni? kivel? Pár ember van olyan, akinek fétise a kövérség, az emberek többsége egyáltalán nem létesítene szexuális kapcsolatot egy kövér emberrel, és ezt most nem bántásból mondom, ez tény. Régen sem ez volt az ideál, valamit nagyon elnézhettél. Szóval szerintem gondolkozz el ezeken, majd nézd végig miket írtál a szemed elõtt lévõ lila köd nélkül.
Hm, provokatív kamukérdés.
Az a gáz hogy szerintem a legtöbb ember segíteni akar az ilyeneken mint te, akár még azzal is hogy beszól, hogy ronda vagy... mert szép szóból sokan nem értenek, de valahogy hátha észbe kapsz már hogy ez így nem jó. Mert a kövérség nem olyan dolog amin nem lehet változtatni, mégcsak nem is nehéz változtatni rajta... jó lehet te jól érzed magad így most, de csak amíg beteg nem leszel úgy komolyabban. És ahogy látom nagyon biztos vagy MOST magadban, de pár év múlva már te is fogyni akarsz, te is szép akarsz lenni, te is akarsz rendes kapcsolatot és gyereket is majd. Ahogy mindenki... csak ehhez még érned kell gondolkodásilag. Akkor meg majd kapartatsz hogy helyrehozd magad meg az életed, de nem fog menni. Vagy meghalsz idõ elõtt vagy éled majd a szánalmas életed magadat sajnálva hogy így elrontottál mindent fiatalon. Most kéne észhez térni, amíg még rendben vagy, nem amikor már késõ lesz.
Az emberek többségét zavarják a kövér emberek mindenhol. Mondjuk a gyors-étkezdei büfésnél hiába veszel 2-szer annyi kaját, közben azon izgul hogy összetörik-e alattad a drága széke (ami csak 100 hamburgeren levõ profitból jön ki), a kórházi nõvér is bosszankodik, ha téged kell forgatnia mosdatáshoz, még a sírásók is káromkodnak ha dupla súlyú koporsót kell vinniük. És ez csak pár példa. Kár tovább magyarázni, pont.
Lehet lepontozni, de: Azért, amiért a beteg/sérült/gondozásra szoruló/fogyatékos/leépült emberek nem feltétlenül tehetnek állapotukról, de egy kövér ember ritka eseteket leszámítva igenis tehet. Gondolkozz el azon, hogy ha beteg leszel, gyógyszereket kell(ene) szedned, vagy netán kórházi kezelést kell(ene) hogy kapjál, kinek a terhére megy ez? Ha dolgozol, rendben, fizeted a tb-t. De az orvosok idejét, a kórházi helyet akkor is elfoglalod más elõl, akinek mondjuk valóban (nem kövérség miatt) van rá szüksége. Elég rossz példákat hoztál fel. Hol élsz te, hogy a kövérséget a melegséggel/cigánysággal/nyomoréksággal összehasonlítsd? Arra a szexuális életre, túrázásra meg kíváncsi lennék. Gyanítom ha fogynál legalább 50-55 kilót, sokkal élvezetesebb lenne az életed. Durva leírva, de ez pont egy alacsonyabb, felnõtt nõ tömege. Ha ennyire gyenge vagy, hogy inkább élbõl elutasítod a fogyást, az nem csak a te problémád. Gondolom ha kialakul valamilyen komoly betegséged, nem kívánsz öngyilkos lenni, így hosszú távon szenvednél. Egyébként zabálj nyugodtan, kellemes betegségekben töltött éveket. Off: remélem megváltozik a hozzáállásod, és erõt veszel magadon.
Azt mondod jol erzed magad igy, akkor mi a gond? A koversegbol egyenesen kovetkezik hogy ezt masok eszreveszik. Ha ez teged zavar, akkor lenyegeben megiscsak zavar teged a koverseg, mivel ez annak szerves velejaroja. Azt mondani hogy a koverseg nem zavar de a vele jaro beszologatasok igen, ugyanaz mint azt mondani hogy a koverseg nem zavar, de az hogy faj a labam az igen...
Látom nem akarod megérteni.A down-kór nem választás kérdése, de az elhízás általában igen(kivéve, ha az egy betegség szövõdménye, mert ilyen is van.Olyankor õk sincsenek "piszkálva"). Tehát minek hibáztatni valakit olyasmiért, amirõl nem tehet és nem képes változtatni rajta?Na ugye.De az elhízásra egyik sem igaz.
Te most halál komolyan párhuzamba állítod az elhízást egy születési rendellenességgel? Gondold át ezt még egyszer. Választ meg kaptál, nem azért szólnak, hogy fogyj le, mert "furcsa" lennél.
A kérdező hozzászólása: Egyes: lex.arom, de egy idõ után már nincs bennem annyi car, hogy mindnek jusson :DD Az adó nem érint, mert már nem Mo.-n élek, hegyre mászni nem szeretek, idegenekkel túrázni sem, tudom hihetetlen, de egy helyet foglalok a buszban, és nem, nem fogom meggondolni magam: max. 40 év, gyerek nem kell. Szóval...mi ez a nagyfokú intolerancia a kövérekkel szemben? Azért mert nem vagyunk átlagosak? Down kórosok sem átlagosak, mégsem piszkálják õket....
Aki intoleráns, az két okból teheti:vagy azért, mert szó szerint tapló, vagy puszta jóindulatból.Ezen ugyanis lehet változtatni, nem úgy, mint a szexuális beállítottságon, vagy az etnikai hovatartozáson. Feltételezzük, hogy akik téged nyaggatnak, azok az utóbbi okból teszik, tehát egyszerûen féltenek téged.A te életfelfogásod az egy dolog, de ezzel a legtöbb ember nem képes azonosulni, mert általában hosszú és tartalmas életre vágynak.Nem hibáztatlak érte, mert egyrészt semmi közöm hozzá, másrészt ez a te dolgod, szóval úgy cselekszel, ahogyan jónak látod, de te se hibáztasd õket, amiért próbálnak segíteni.a nyaggatáson kívül ugyanis mást nem tehetnek. Ha mégis úgy érzed, hogy nem akarsz változni, akkor engedd el a füled mellett, de szerintem ne várd hogy megértsék, amit gondolsz.
Kicsit csúsztatsz, a szexuális identitást és a rasszot6származást nem választja meg az ember és nem is változtathat rajta. Betegeknek pedig de igen, javasolják a különféle gyógymódok igénybevételét. Az elhízás nem veleszületett vagy megváltoztathatatlan állapot (tudom, RITKA esetekben lehet betegség szövõdménye, ez esetben a fogyás tényleg embert próbáló dolog, de nem lehetetlen, ez esetben a kiváltó betegséget kezelni szokás). Az orvosnak nem az a feladata, hogy figyelembe vegye azt, hogy te 40 éves korodban szeretnék kifingani az élet kéményén, hanem hogy egészségmegõrzéssel kapcsolatos tanácsokat adjon és figyelmeztessen a testtömeged miatt potenciálisan kialakuló egészségügyi problémákra. Ha legyintene a tömegedre és nem világosítana fel, nem végezné jól a munkáját! Amúgy ha esztétikai túlsúlyod lenne, azzal nem lenne semmi baj (hülyét is kapok amikor az ilyeneket lekövérezik), de a te esetedben tényleg ott az egészségügyi rizikó, ami nem csak 40 év fölött, hanem jóval korábban is okozhat olyan problémákat, amik az életminõségedet jelentõsen rontják. Az sem biztos hogy 40 év körül meghalsz, lehet, hogy sokáig élsz ezzel együtt is, csak szenvedéssel teli, beteg életet. Épp ezért akik "beszólnak", azok a javadat akarják, még ha téged irritál is. Egy ilyen nagy túlsúly negatívan kihat az életed számos pontjára (az eü kockázaton felül is). Nézd, nekem nem fáj pl, hogy ha valaki kövér, én nem szoktam csesztetni az orvosilag is súlyosan elhízott ismerõseimet sem, szóval nem vagyok intoleráns, de például szexuális kapcsolatot nem létesítenék velük.
Hány éves vagy? Ha még fiatal vagy, akkor még nem érzed, hogy ennek milyen sok hátránya van/lesz, mert írod, hogy jól érzed magad. Sokan segíteni akarnak neked, hogy a jövõben is jól érezd magad. Nekem is volt 25 kg túlsúlyom és egy idõ után rettenetesen fájt a lábam, nem létezett olyan cipõ, vagy papucs, amiben normálisan éreztem volna magam, a doki meg is mondta: le kell fogyni! A szervezetnek ez a túlsúly nagyon megterhelõ. A szíved sokkal többet kell hogy dolgozzon, hogy ezt a nagy testet ellássa vérrel, a tüdõdnek szintén nehezebb, de a szívnek a legrosszabb. Magyarországon vezetõ halálok a szív és érrendszeri megbetegedések következtében beálló keringési elégtelenség. A kövér emberek nem érik meg még az átlagéletkort sem, ha nem fogysz le, nehezen éred meg a 70 éves kort. Most érezheted azt, hogy 40 éves korodig akarsz élni, de nem hiszem, hogy 39 éves lennél. Ez az érzésed meg fog változni. HA nem akarsz gyereket, ezt késõbb nagyon megbánhatod, de akkor már nem tudsz mit tenni, az idõben visszafelé menni nem lehet. Nem utolsó sorban esztétikai okból is jobb a normál testalkat, testsúly, hogy ne legyél csúnya, eldeformálódott, hájas, ronda, stb. Társadalmi szempontból pedig hogy a buszon ne kelljen 2 ember helyét foglalnod.. ..és mert a Fidesz tervezi, hogy a kövéreket nagyobb adóval sújtja. Ugye mégiscsak megéri lefogyni?
Mert a legtöbb környezetben "zavaróak" vagytok! Pl. csak egy csoportos túrát nézzünk: nem jó melletted ülni a buszon, félnék mögötted menni egy sziklás emelkedõn, vagy bosszantana az, hogy a tempód lassítja a csapatot, nem örülnék annak sem, ha pihenõnél az asztalunkhoz ülnél.
A kérdező hozzászólása: 11 : 35 és 11 : 37 Lehet újat mondok, de ha valaki betegség miatt kövér, vagy gyógyszer miatt, az nincs ráírva a homlokára...tehát ugyanúgy piszkálják. Normális választ eddig egy embertõl kaptam, a többiek csak a szokásos "egészség, blabla" dumát nyomták. Tudom, a magatok módján jót akartok - vagy nem - de attól ez még nem válasz a kérdésemre, a miértre. 11 : 37 Ha a kövérek foglalják a helyet a kórházakban, akkor gondolom a dohányosok, alkoholisták és drogosok is. Mert ugye õk sem születtek függõnek, õk is maguk tehetnek a bajukról, tehát õk is elveszik a többitõl az ellátást, orvost, stb... Bakker! Gondolkodj már te is mielõtt benyögsz valamit! A te szavaid alapján a népesség kb 80%-a nincs mit keressen a kórházban, mert "nincs joguk" az ellátásra! Milyen ember vagy te?!
A kérdező hozzászólása: Amúgy nagyon remélem, hogy a kérdésre válaszolók MINDANNYIAN megfelelnek a 45 - 60kg közötti súlynak, mind egészségesek, nem cigiznek, nem piálnak, nem drogoznak, csakis és kizárólag egészséges, bio étkeket fogyasztanak, még fényképrõl sem láttak gyorskajáldát, mindegyik dolgozik, fizeti a tb-t, egyáltalán: hasznos tagja a társadalomnak.
Ha lehet egy utolsó tanácsom, inkább ne írj cikket. Olyannyira elfogult vagy a kövérekhez, hogy egyszerûen nem veszed észre azt, amirõl mindannyian írunk.Nem akarod/nem vagy képes látni azt, hogy ez az életvitel pusztán az önpusztítás elõidézõje, és hogy akik ez ellen próbálnak figyelmeztetni, azok jóindulatból szólnak. De persze, nyugodtan írj egy cikket, ami rossz propaganda módjára hirdeti, hogy a kövérek úgy jók, ahogy vannak, és a többi hülye szûk látókörû ezt nem képes elfogadni.A végére írd oda azt is, hogy az ideális társadalomban mindenki kövér, mert az milyen nagyon jó. Mondjuk az sem ártott volna, ha megkérdezed, hogy hozzájárulunk-e a cikkedhez.Merthogy ez így mûködik.
" az utóbbi kb 100 - 150 év ideálja a soványság, a többi korban mindig a husibb, még régebben az egészen kövér volt az elvárt. Tudom fáj, de így van. " Helyesbítek: a "soványság"(merthogy nem a két véglet létezik) azóta ideál, amióta ismerjük az összefüggést a kövérség, és a betegségek terjedése között.Ugyanis a kövér emberek potenciális betegséghordozók, az életmódjukból adódóan. A kövérség ideálja addig létezett, amíg ez a tudás nem volt a birtokunkban.Addig annyi látszott, hogy aki kövér, , az gazdag, mert van mibõl élelmet vásárolnia.Ergo kövér=gazdag.Nem arról volt szó, hogy aki kövér, az hú, de kívánatos.
Nézd, az, hogy például az alkoholisták és a láncdohányosok jogtalanul töltik ki a kórházakat, az nem érv arra, hogy akkor kövérek is mehetnek, mindegy, hogy hány ember elõl veszik el a helyet, akik komolyan segítségre szorulnak. Elég sok itt az érvelési hiba. És igen, aki dohányos, drogozik, vagy alkoholista, annak utána nem kell a kórházban sorban állnia.Mert ugye egyik sem betegség, hanem választható önpusztító életforma. Kicsit paradox, hogy az egyik pillanatban mondjuk a májamat nevezem ki a hónap dolgozójává, a következõben pedig feliratom magam a transzplantációs várólistára.
Engem nem zavar, hogy kövér vagy. A te dolgod. Csak tényleg ne mellettem ülj a buszon, ne az én hátam mögött szuszogj a sorban, stb. Egyébként a kövér sose volt ideál. A husi, a telt igen. De 165 cm-hez a 135 kg nem molett vagy teltkarcsú, hanem nagyon-nagyon kövér. Ha jól érzed így magad, akkor meg ne foglalkozz másokkal. Végül is ezzel csak magadnak ártasz igazán.
Most így végigfutva a válaszokat, és megnyilvánulásokat, legjobban kérdezõ te voltál az aki fröcsögött...Nem csak a külsõd undorító, hanem a belsõd is, gratulálok :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó: az utóbbi kb 100 - 150 év ideálja a soványság, a többi korban mindig a husibb, még régebben az egészen kövér volt az elvárt. Tudom fáj, de így van. Az anorexia is, a kövérség is egy súlyos betegség. A jó benne az, hogy gyógyítható mindkettõ. Nem úgy, mint az itt válaszolók nagy részének a szûklátókörûsége, intoleranciája, beteges, sztereotip megnyilvánulása. A gyökérség jelenleg népbetegség, sajnos gyógyíthatatlan. Köszönöm, hogy akaratlanul is részt vettetek a válaszaitokkal egy cikk megírásában. További kellemes fröcsögést! :)
1) ha odaérsz, az életösztön baromira felülírja ezt a 40 éves tervedet 2) kövérekkel senki nem akar szexelni, genetikus ösztön, hogy a kövér és lomha egyed nem tud elfutni a mamut elõl, emellett a korideál is a vékonyaknak kedvez 3) számos, józan, paraszti ésszel is belátható egészségügyi vonzata van ennek az egésznek, te egy gombóc vagy, ez már nem is kövérség, hanem valami más létforma, ami hajaz az emberre, már bocs 4) ordít az érvedrõl, hogy önigazolás, hogy nem tudsz, azaz nem akarsz mit tenni, ezért átlátszó hülyeségekkel traktálsz minket, hogy majd rajtunk keresztül jól megnyugodhatsz, hogy tényleg nincs mit tenni - tipikus nõi kísérlet az önigazolásra 5) kötve hiszem, hogy fõleg a nyár közeledtével bármilyen mértékû valóságalapja is lehetne egy jólérzemmagamnak: nekem volt egy idõszak, amikor nagyobbacska pocakom volt, a cipõfûzõ gondot jelentett, nem kaptam levegõt, ha lehajoltam, nem hogy más 6) a kövér emberek, fõleg az ilyen mértékben elhízottak egyáltalán nem vonzóak, sõt, taszítóak, emiatt nem okolhatsz senkit, az életképtelenségi/életképességi jegyek kódolva vannak mindannyiunk agyában és pár, épp pont kövérségere irányuló fetisisztákon kívül nem igényli ezt senki, tudom, rájuk hivatkoznál legszívesebben, hogy no lássuk, elfogadott ez - nem, nem az 7) a kövér emberek büdösek és nem, nem megoldás a napi 66x-i zuhanyzás, a szemüveget megtagadók is képesek elmenni odáig, hogy egész képernyõt betöltõ filmfeliratot nézegetnek, volt is ilyen reklám.. ahol a filmbõl már nem látszik semmi, te is pontosan ilyen vagy 8) lehet, hogy a tested MÉG bírja, de záros határidõn belül komoly gondjaid lesznek és nem, nem csupa buli lesz az élet, hanem egy kiközösített, egészségügyi gondokkal és fájdalmakkal, elszeparáltsággal gazdagon tûzdelt vegetálás Ennyit az érveidrõl. Nem tudom az anorxia rosszabb-e vagy ez, egyformán beteg, elõjelben térnek csak el.
Jesszusom de demagóg ez a szöveged: "Amúgy nagyon remélem, hogy a kérdésre válaszolók MINDANNYIAN megfelelnek a 45 - 60kg közötti súlynak, mind egészségesek, nem cigiznek, nem piálnak, nem drogoznak, csakis és kizárólag egészséges, bio étkeket fogyasztanak, még fényképrõl sem láttak gyorskajáldát, mindegyik dolgozik, fizeti a tb-t, egyáltalán: hasznos tagja a társadalomnak." Elõször is kilók... honnan tudod, hogy nem egy 190 magas férfi válaszol? Annál ijesztõ is lenne a 60 kiló. 45 kiló az átlagos magassághoz SOVÁNY, ami megint csak egészségtelen! És nem esztétikai túlsúlyról, párplusz kilóról van szó (azoknak hidd el, nem szól be az orvos, se más), hanem kövérségrõl. Másodszor: Egyvalaki hozta fel a TB-t, nem az összes válaszadó. Harmadszor: Senki sem állította, hogy õ általad vázolt mintapolgár lenne (pláne olyan szinten hogy biokaját fogyaszt és sosem evett gyorskaját életében), de senki nem is panaszkodott itt, ha bizonyos hibáira felhívják a figyelmet, pláne, ha orvos tette, csak te írtad, hogy téged ez zavar, kérdezõ! Negyedszer: megint csak csúsztatsz, iszonyatosan! Hogy a kérdésedre visszatérjek: miért is zavar ennyire, hogy az orvos megemlíti, hogy fogynod kéne? Ha nem vagy kíváncsi arra, mit javasol, minek mész egyáltalán orvoshoz? Ha ennyire nem érdekel mások véleménye, minek foglalkozol vele? Érezd jól magad a bõrödben és ne foglalkozz mások nyaggatásával, ennyi, nem kell ekkora feneket keríteni neki, ha téged nem zavar a túlsúlyod.
Hát hogy miért nem hiszik el, hogy így jól érzed magad? Bennem az alábbiak merültek fel, amik biztos hogy nem hatnak pozitívan az életedre a kövérséged által. - egy szimpla lehajlás ha leesik valami kihívást jelent a hétköznapokban. - a cipõdet nem tudod egyszerûen bekötni - a kádba alig fér el víz ha beleülsz - nem kapsz ruhát magadra, a cipõk nem mennek fel a széles lábadra. - izzadsz a legkisebb megerõltetéstõl legyen az séta vagy bármi más Talán ha ezzel kellene /ismét/ szembesülnöm /szülés után 4 év alatt fogytam 40 kg-t. 18 cm-el magasabb vagyok nálad, és 20 kg-al könnyebb voltam, én csak "116" kg-t nyomtam akkor/ nagyon szomorú lennék. Még nálad lényegesen "soványabban" is szembesültem a fenti problémákkal, úgyhogy akármit mondasz nem lehet ez jó neked. Ami a környezet számára undorító ebben az állapotban. Büdös vagy mert izzadsz, még akkor is ha naponta háromszor tusolsz nyáron. Látványnak se vagy szép, és még sorolhatnám. Abból amit én tapasztaltam annak idején, tehát hogy ismerem a kövérek életét, valamint abból amit írsz én arra következtetek, hogy a te fene nagy elfogadásod önmagaddal szemben, valamint az ideológia amit gyártottál ezzel kapcsolatban nem más, mint a lustaságod és akaratgyengeséged palástolása. Nem nem akarsz, hanem nem vagy elég erõs arra, hogy változtass, így támadod azokat akik ezt szóvá merik tenni neked. Nem a környezeted hibás, hanem te!
Õket se fogadják el jobban, csak te azzal nem szembesülsz. Ki fogadja el a romákat? Senki. Ha roma a szomszéd, nem lehet eladni a házat... Aki sovány azt azzal csesztetik hogy anorexiás. A melegek szerintem épp elégszer megkapják hogy menjenek pszichiáterhez, a cigányokat elküldenék Indiába, az ilyen-olyan nem hétköznapi gyerekeket meg a többi gyerek szülei utálják ki az iskolából mert nem lehet haladni a tananyaggal/verekszik stb. Te csak azt látod ami veled történik, de másoknak ugyanúgy kijut a szarból.
Miert akarod magad megertetni? Szard le azokat akik beszolnak!

A német nyugdíjasok Magyarországra költöznek, hogy jobban kijöjjenek a német nyugdíjból. A magyar nyugdíjasok miért nem költöznek Romániába, Ukrajnába, Afganisztánba, hogy jobban kijöjjenek a magyar nyugdíjból?

Legjobb válasz: Nincs nap nyugdíjasok ellen uszítás nélkül. A német nyugdíjasokról láttam egy filmet, konkrétan Szlovákiába vitték õket otthonba, mert a 3000 eurót nem tudta a család fizetni. Aki azt hiszi, hogy a magas nyugdíjak még általánosak, az csak azt akarja észrevenni. Tudjátok, mennyit lehet látogatni az ilyen öregeket... Bízd rá a nyugdíjasokra, hogy hol akarnak élni, meg a családjukra, hogy megszabaduljanak tõlük, ha már neked nincs kitõl, vagy ha te már megtetted. Ezt kívánom neked is, öregkorodra. Egyébként szólnék valami adminnak, hogy ez megy egyfolytában...provokálsz.

Nincs nap nyugdíjasok ellen uszítás nélkül. A német nyugdíjasokról láttam egy filmet, konkrétan Szlovákiába vitték õket otthonba, mert a 3000 eurót nem tudta a család fizetni. Aki azt hiszi, hogy a magas nyugdíjak még általánosak, az csak azt akarja észrevenni. Tudjátok, mennyit lehet látogatni az ilyen öregeket... Bízd rá a nyugdíjasokra, hogy hol akarnak élni, meg a családjukra, hogy megszabaduljanak tõlük, ha már neked nincs kitõl, vagy ha te már megtetted. Ezt kívánom neked is, öregkorodra. Egyébként szólnék valami adminnak, hogy ez megy egyfolytában...provokálsz.
Németországban élõ unokatesóm mesélte, hogy az ottani hajléktalanok még a tél beállta elõtt az utolsó segélyükbõl repülõjegyet vesznek a Kanári-szigetekre, és ott húzzák meg magukat a hideg hónapokban, nem a fagyos Németországban. Ennyi eszük amúgy a mieinknek is lehetne, ha nem innák el az eszüket, meg folyamatosan vigyáznának a testi higiéniára.
A magyar nyugdíjas örül, ha itthon meg tud élni. Nincs annyi pénze, hogy elhagyja az otthonát, és valahol külföldön vegyen egy házat.
Köszönöm annak, aki lehülyézett.Hát képzeld el, jártam már Ukrajnában.Többször is.És képzeld el azt is, hogy annál ótvarabb, lepusztultabb helyet még nem láttam Európában, pedig Bulgáriát, Romániát, Fehéroroszországot mind mind elég szépen körbejártam, akárcsak Ukrajnát.Lehet, hogy nincsen cigány, de ahol szegénység van, képzeld, nagyobb a bûnözés is.Ukrán maffiáról még nem hallottál?Vagy nem jártál még sehol máshol a világban, hogy azt hiszed, Ukrajna olyan menõ hely?Azért hiszi a sok "hülye", hogy olyan rossz, mert messze nem a legjobb.Nem gondolod, hogy te vagy a hülye, hogy látatlanban így nyilatkozol másokról, akik lehet, hogy veled ellentétben több helyen jártak már, és el tudják dönteni, mi a jó, mi nem jó?
Elképzelem, ahogy a magyar nyugdíjas elmegy Afganisztánba, a postás meg minden hó elején hozza neki a nyugdíjat, amibõl be is ül a helyi vízipipázóba barátaival, Hakimmal, Azizzal és Jamshiddal:) . Amúgy Ukrajnáról tényleg le lehet szállni, egyáltalán nem veszélyes ország. Persze az átlag magyar gondolkodása a következõ nagyon egyszerû módon le is írható: nyugatra van tõlünk= jólét, gazdagság, biztonság, keletre van tõlünk= szegénység, bûnözés, maffia, enné többre kevesen képesek sajnos...
Lakjon ezeken a helyeken az, akinek két anyja van.
Nem értem, hogy Ukrajnára miért hiszi a sok hülye, hogy olyan rossz. Tény, hogy sok vidéki területen a magyarnál is nagyobb szegénység van, de hogy veszélyes lenne, az totális baromság. Sokkal jobb a közbiztonság, mint itthon. Többek között azért mert nincsenek cigányok (csak Kárpátalján vannak, de ott se durvulnak, mint itthon)
Lehet, hogy most sok embert uszítok! De és itt a de, nem akarok és nem is szeretném.Csak a meglátásomat és a véleményemet írom le. Divat lett, hogy a régen úgy nevezett "disszidensek" most nyugdíja korban " hazatérnek"! Hazahozzák, hoznák a valutát, mert ide kérték a pénzüket.Éltek itt mint Marci Hevesen, lenézve a körülöttük él szegény Magyarokat! Igénybe vették az ingyenes utazásokat, orvosi ellátásokat.Most háborognak, hogy a /nem írom le melyik állam/ nem utalja át a nyugdíjukat. Igaza van, menjen oda ahol eddig is fizette a járulékokat és ott költse el a megilletõ bért.Egyik állam sem szereti ha kiviszik a valutájukat, meginog ezzel a egy részük a gazdaságnak. Romániába, Németországba azért nem mennek a Magyar nyugdíjasok, mert ott ebbõl a pénzbõl még az utcán sem tudnának létezni. És most legyen már vége a magyar nyugdijasok csesztetésének, mert lesznek olyanok /remélem/akik elérik majd azt a kort és nekik sem lesz ínyükre a vádaskodás ellenük!
ez egy rendkívül cinikus, de õszinte válasz lesz. a német nyugdíjasok nem igazán vágynak magyarországra költözni, aminek több oka is van. egyrészt mert a többség otthon is jól elvan. aki elmenne, talál marha jó helyeket. Nyáron lemegy Olaszországba, télen elmegy Thaiföldre, vagy a Kanári szigetekre. Attól, hogy láttál valahol egy tudósítást, miszerint ide költözött egy félidióta német házaspár lovakat simogatni, mert itt állítólag olcsó a villany, a németek még nem hülyültek meg.
10-es nek, 40 országot jártam be eddig Magyarországon kívül, közülük volt egy Ukrajna.

Miért nem szeret az anyám másoknál is van ilyen gond? Lehet az egyik gyereket jobban szeretni?

19éves vagyok egyetemre járok gyakorlatilag havonta egyszer beszélünk akkor is csak akkor amikor én felhívom. Pénzt csak akkor küldd ha már hetek óta rágom a fülét állandóan kölcsön kell kérnem sajnos emiatt. Közben a húgomnak 10ezres ruhákat vesz állandóan mennek étterembe meg ilyenek. Nem is érdekli ha pl. aztmondom neki h 1napja nem ettem semmit vagy valami problémám van. Egyébként akkoris így volt ez mikor otthon laktam ha betegvoltam nem vett nekem gyógyszert soha nemtudtam pl lányos dolgokat megbeszélni vele és semmi mást senkivel (apám nem él velünk). Ha éppen egy hónapban egyszer hazamegyek egyáltalán nem foglalkozik velem levegőnek néz vagy csak veszekszik velem. Többször megakartam vele már ezt beszélni de mindig lerázott h neki most erre nincs ideje agy ehhez nincs kedve. Soha semmilyen szeretet kinyilvánítás nincsen felőle irányomba.:( Sajnos teljesen tanácstalan agyok mit tehetnék.

Legjobb válasz: Lassan felnõtt vagy, már nem rázhat le, egyszer úgyis meg kell ezt beszélned vele és tisztáznod, hogy mi baja veled. Próbálkozz, és ne hagyd magad lerázni. Ha nagyon meg akarod tudni, és eleget piszkálod vele, szerintem egyszer megmondja, ha csak türelmetlenségében is. Általában van egy "kedvence" minden szülõnek, akit valamiért jobban szeret kicsit, de normális esetben ezt egyrészt csak érzi, de nem érezteti nagyon, másrészt nem ilyen extrém mértékben, attól még a másikat/többit is szereti.

Lassan felnõtt vagy, már nem rázhat le, egyszer úgyis meg kell ezt beszélned vele és tisztáznod, hogy mi baja veled. Próbálkozz, és ne hagyd magad lerázni. Ha nagyon meg akarod tudni, és eleget piszkálod vele, szerintem egyszer megmondja, ha csak türelmetlenségében is. Általában van egy "kedvence" minden szülõnek, akit valamiért jobban szeret kicsit, de normális esetben ezt egyrészt csak érzi, de nem érezteti nagyon, másrészt nem ilyen extrém mértékben, attól még a másikat/többit is szereti.

Miért nem támogatja az állam jobban az ivartalanítást? Szörnyű hogy mennyi állat él a menhelyeken!

Legjobb válasz: Sajnos az emberek miatt nem támogatják jobban. Egyébként nem az a szörnyû, hogy mennyi él a menhelyen, hanem hogy mennyit kell megölniük. (Bizony, a legtöbb menhelyen 14 nap az élet :( )

Sajnos az emberek miatt nem támogatják jobban. Egyébként nem az a szörnyû, hogy mennyi él a menhelyen, hanem hogy mennyit kell megölniük. (Bizony, a legtöbb menhelyen 14 nap az élet :( )
Inkább az állattartást kéne korlátozni. És a felelõtlen gazdákat büntetni jobban! A MAGYAR ÁLLAM CSAK AZT TÁMOGATJA AMIVEL AZ UNIÓT LE TUDJA TARHÁLNI PÉNZEL!!!
"Támogatja", csak nem úgy, ahogyan szeretnénk! Nem pénzzel, hanem adóval. Aki nem ivartalaníttat, adót fizet! Ez már csak így megy ebben az országban! :) ))
Nem , hogy az ivartalanítást nem támogatja, de az állatmenhelyek helyzetét is ellehetetleníti... http://www.peticiok.com/peticio_az_allatved_civil_szervezete.. "Egy nemzet nagyságba abban rejlik, hogy hogyan bánik az állatokkal" Siralmas a helyzet M.o-n, dehát mit lehet várni....pf....
Mert az állam elsõdleges feladata, hogy az emberi társadalom (emberi) tagjait támogassa. Az állam egy ember és ember között létrehozott "szövetség", a kutyákat pedig az egyének tartják. Így az állam az egyéneket támogatja (elvileg, de ez itthon nem pont így van), akik egy vezetõ rétegre bízták a magántulajdonuk védelmét is, így saját természetes jogaik egy részérõl lemondtak. És mellesleg akik saját belátásuk szerint döntenek az általuk tartott állatok sorsáról.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!