Találatok a következő kifejezésre: Miért nem ivartalanítani (2 db)

Miért nem akarod ivartalanítani a kutyád? Kan vagy szuka?

Legjobb válasz: Ki mondta,hogy nem akarom???Éppen most viszem január végén.Egyébként 1,5 éves,máltai kan kutyus.

Ki mondta, hogy nem akarom???Éppen most viszem január végén.Egyébként 1, 5 éves, máltai kan kutyus.
Nálunk minden kutya és macska ivartalanítva van. Fajtatiszta és keverékek is.
Az egyik tenyészszukánk már öreg és nem szeretnénk megkockáztatni még egy altatást. Amennyiben ne adja az ég mûteni kéne a jövõben, akkor azzal egy idõben ivartalanítva is lesz. A másik szukánk, aki fiatalabb, Hugária Chamipon, munkavizsgás, de nem lettek jók az egészségügyi szûrései, így nem tervezünk tõle kölyköket. Õ tavasszal, nyár elején lesz ivartalanítva. Egyébként van 2 ivartalanított keverék kanunk is.
Én is szeretném a kutyámat(kan) de a szüleim nem állják, nekem meg nincs keresetm 12 évesen.
Én akarnám, csak hivatalosan a szüleimé és õk még régi látásmódúak és nem akarják. Cserébe évente kétszer egy hónapon át minden éjszakát átvonyít az egyik szukánk, amikor tüzel!
Én akarom és sajnos most muszáj is. A hétvégén "nemkívánt" együttlétre került sor.... Mindenképpen megcsináltattam volna a mûtétet két tüzelés közt, de most azonnal a tüzelés végén kell, hogy ne kezdjenek el nõni a pici utódok :( 1 éves zsuka kutyuli
Az enyém ivartalanított kan. Anyumékat már 5 éve fûzöm, hogy a saját szukájukat is ivartalanítsák, de hát õk olyan maradiak- "az csonkítás, állatkínzás blabla.." De becsületükre váljék, 'baleset' még sosem történt
Kan és azért nem, mert tenyészkutya, mielõtt rám fognátok, hogy szaporítok, mondom, hogy van tenyészszemléje, kiállítási eredményei, munkavizsgája, szûrései.
Én is szeretném, de az állatorvosunk egy barom. Úgy viselkedik a kutyákkal mintha utálná õket. Mikor kölyök volt a kutyuskám dobálta, belerúgott, megütötte mert ráugrott. Nem szívesen bízom rá. Ráadásul a kutyakórház elég messze van innen (gyalog nem tudunk elsétálni odáig) autónk nincs, az orvosnak meg nem adom úgy oda, hogy én nem megyek velük. Egy az, hogy az ember kettyós, a másik meg hogy a kutyám ha ideges, még én is alig bírok vele, nem hogy egy idegen. De az egyik szomszéd azt mondta, hogy neki van egy ismerõse akire rá lehet bízni a kutyát és még el is viszi nekem. Csak nem tudom megtartja-e a szavát....De ha igen, akkor a nyár elején szerezném. Mert most ilyen hidegben nem akarom + per pillanat tüzel is. Amúgy szuka, bár a tüzelésbõl ez ki is derül. :D
Én nem akartam addig a nõstény kutyámat, amíg nem születnek egyszer kicsik. Két amstaffom van, szerettem volna kicsiket, a családban is akartak belõlük, tehát nem eladásra. Sajnos muszáj volt megmûteni, mert elgennyesedett a méhe.
Nekünk több ivartalanított kutyánk, cicán volt az évek folyamán. Jelenleg 2 nõstény macsek és 2 kan kutya él ivartalanítva velünk. Nincsenek elhízva! Nem is értem, hogy megfelelõ mennyiségû minõségi tápon és megfelelõ mozgatás mellett, hogy tudnának elhízni az ivartalanított állatok?
Úgy érzem kostolgatsz! JÓ tartás, jó takarmány, redszeres mozgás, jó genetika ( a se**ük is ki van nyalva) Kérdésedre válaszolva: NEM félek. Az állatorvos 2 hetente jön átnézni a kutyáimat. 4 kutyánál ez már alap (szerintem) Mi a megelõzésre költünk....
A kérdező hozzászólása: Akkor ki is javítanálak. :) Mert az enyém is ivartalanított szuka és egyáltalán nem hízott meg és a többi ismerõsöm ivartalanított szukája sem. De igen, van kivétel, de az övék sem az ivartalanítástól hízott el - bár õk állítják, hogy igen, de azért mindõjük bevallotta, hogy nem bírnak a kutyeráló szemeknek ellen állni és bizony szinte mindig lepottyan az asztalról egy-két falat. Na hát akkor tényleg az ivartalanítástól dagadtak, nemde...? Álvemhes volt már a kutyád? Nem félsz a méhgyulladástól és az idõs kori ivarszervi daganotoktól?
21:57 vagyok! A kutyák álltalában nagyon meghíznak az ivartalaníatás után ( javítsatok ki ha nem így van:D ) Nem vagyok felelõtlen az én kutyáim, tudom mit válaltam mikor szuka kutyát választottam. A tüzelés nem betegség!!!
Én egyenlõre még nem ivaratalanítom a szukámat. 1, 5 éves amstaffom van. Úgytervezem, hogy megcsináltatom neki majd tavasszal az egészségügyi szûréseket (dp, stb), és ha esetleg nem lesznek jók az eredmények akkor ivartalaníttatom. Ha jók lesznek az eredmények, akkor még nem. Nyáron akarok vele HPO1-es vizsgát, elviszem pár versenyre (munkaverseny) és ha nem úgy "muzsikál" ahogy elvárom tõle, akkor ivartalaníttatom. Addigis nem lesznek kölykei, csakis ezek után, és maximum egyszer. De még ez se biztos. Majd kiderül.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. És miért gondolod így?
én tényleg nem ivartalanítanám. Tudok évente 2*23napig vigyázni a kutyáimra. Atombiztos kerítés az mondjuk alap:D
Cicáim ivartalanítva vannak, nem tudom megakadályozni hogy ne menjenek a kerítésen kívülre. Kutyám kan puli, nincs ivartalanítva. Ok egyszerû: tudom, hogy rutin, de nagyon féltem õket az altatástól. Mint mondottam a cicákat értelemszerûen kellett, de a kutyát meg tudom akadályozni, hogy kiszökjön. Még sosem szökött el, a tíz év alatt.

Miért nem engedik ivartalanítani ?

A szüleim fejükbe vették , hogy ezt a kan macskát nem ivartalanítjuk, pedig folyton véresen jön haza telis-tele sebekkel Gyanítottam sajnálják a pénzt de mire a zsebpénzemb?lakartam kifizetni az operációt továbbra is elutasították. Nem tudom mit tehetnék 12 évesen deszerintem 5-10 vélemény meggy?zné ?ket. És tényleg mit csinálnjak? Mert a macskám össza van mardosva És napról napra egyre rosszabb állapotok vannak Tudom hogy ez lenne az egyetlen megoldás DE MIT CSINÁLJAK?

Legjobb válasz: Gyermekkoromban nekem is volt egy fekete kandúrom. Városban laktunk, mindig elcsavargott. Ezután ivartalanítottuk, és egy aranyos, kedves, játékos, nyugodt kandúr lett belõle:-) Ráadásul szerintem egy kandúr ivartalanítása egyszerûbb, mint egy cicáé! Igenis ivartalanítsátok, ha szeretitek! Különben mindig csavarogni fog és egyszer vissza se jön:-(

Gyermekkoromban nekem is volt egy fekete kandúrom. Városban laktunk, mindig elcsavargott. Ezután ivartalanítottuk, és egy aranyos, kedves, játékos, nyugodt kandúr lett belõle:-) Ráadásul szerintem egy kandúr ivartalanítása egyszerûbb, mint egy cicáé! Igenis ivartalanítsátok, ha szeretitek! Különben mindig csavarogni fog és egyszer vissza se jön:-(
Ivartalanítsátok ki mert a kan cicák akkor szét marják a cicátokat! Ha a szüleid meg te zereted a cicát akkor minden féleképpen ivartalanítsátok ki. Gondoljatok bele: Mi a jobb ha áldoztok rá max. 7000-et vagy ha egyszer TELJESEN szétmardossák a többiek? a Döntés alapján döntitek el hogy ki kell -e ivartalanítani......
Nekem más miatt kellett a macskával kapcsolatban beszélnem egyszer a szüleimmel.Szerintem te id tedd azt, hogy elmagyarázod nekik, hogy mennyire fontos a macsek az életedben, milyen fontos szerepet tölt be és nem szeretnéd, ha nagyon problémák történnének.Továbbá elmagyarázhatod nekik, hogy még miért jó az ivartalanítás.
Ha van zsebpénzed akkor vidd el és ivartalanítsd.Utána majd rájönnekh igazad volt.....
Mindenképpen ivartalanítanám a szabadban tartott cicát. Anyukámnál rábeszélésre ivartalanítva lett a kandúr éppen ezen okoknál fogva, mert mindig sebes volt. Azóta nagyon nyugodt gyönyõrû cica lett.
IVARTALANITÁS!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!