Találatok a következő kifejezésre: Miért nem hogy valaki mit hisz (4 db)

Miért nem mindegy, hogy valaki mit hisz?

Legjobb válasz: Mert az emberek szeretik raeroltetni a maguk velemenyet masra ezzel igazolva sajat maguk igazat. Nem kepesek toleralni masok velemenyet, hitet ha az nem egyezik meg az ovekevel.

Mert az emberek szeretik raeroltetni a maguk velemenyet masra ezzel igazolva sajat maguk igazat. Nem kepesek toleralni masok velemenyet, hitet ha az nem egyezik meg az ovekevel.
mert ha mindegy lenne, akkor nehezen lehetne rávenni az embereket arra, hogy csoportokba tömörüljenek és más csoportokkal ellenségeskedjenek pedig ez a hatalom lényege
A kérdező hozzászólása: De ha azokra a pusztító eszmékre gondolunk, amik most is jelen vannak, viszont a múltban romba döntötték a fél világot?
Ez annyira egyszerû pedig. Azért nem mindegy, hogy miben hiszel, mert egy Isten van. Hihetsz Máriában is, csak épp nem mész vele sokra.
Az igaz ami szádra igaz. Mert ha x-nek A igaz, akkor az x-nek igaz, de lehet hogy y-nak B igaz. Azt viszont meg kell különböztetni hogy mi az amit gondol, milyen mértékben befolyásolná a dolgokat. Ha én azt mondanám, hogy Pisti hazudik akkor számomra Pisti hazudik, de ha mindannyian elhisszük ezt, akkor lehet hogy az igazságot amit Pisti mondott, azt elvetjük, így az ügy megoldatlan marad. Megvan mindenkinek a maga dolga amiben hisz és aszerint gondolkodik, formálja az életét.
Az hogy mi a valóság, az más kérdés... :D Mindenkinek megvan a maga valósága. Ha ránézünk a valóságra és nem rá gondolunk akkor meg van az igazság. Pl.: Az alma zöld, vagy kék? Nos, valakinek ez, valakinek az az igazság. De vegyünk csak egy almát, nézzünk rá közvetlenül a színére és meg van az igazság. Így ez mindenkinek reális és egyetértés van hogy az alma zöld nem kék (de mint tudjuk, lehet piros és sárga is). Sokan láthattunk már almát.
Azért mert a valóság az más lehet.
csak azoknak nem mindegy akik befolyásolni akarnak, és hatalmat szerezni, valamint az "ellenpártnak" akik ezt meg akarják akadályozni...(vagy azért hogy õk is hatalomhoz jussanak, vagy hogy felszabadítsanak egy zsarnoktól)
Mert az igazi hívõ ember mindenkinek a jobbat szeretné. Én próbálok téríteni, hogy ne kerüljenek a barátaim és más emberek az Örök Szenvedésbe.

Ha a filmekben a zombikat vonzza a hang akkor miért nem a villám hangja felé mennek mikor esős, villámos idő van? Annál nem hiszem, hogy hangosabb ha valaki eltör egy fa darabot stb. filmes klisé.

Legjobb válasz: szerintem a definíció: "a filmeKben" hibás, mivel ezt valószínûleg egy adott filmbõl vetted, amennyiben nem, amman az esetben is, meg minden esetben az a válasz, hogy "MERT FILM". magyarul a zombis filmek története elég lapos, és hangulatfokozásképp dörög az ég, meg van szär idõ, és hogy fõhõsünkre csak rátaláljon az erdõben lévõ 3000 zombi, Isten oda teremt egy botocskát Pista bácsi lába alá, ami olyat reccsen, hogy azt 50m-re is meghallják, és hirtelen minden zombi ráugrik.

szerintem a definíció: "a filmeKben" hibás, mivel ezt valószínûleg egy adott filmbõl vetted, amennyiben nem, amman az esetben is, meg minden esetben az a válasz, hogy "MERT FILM". magyarul a zombis filmek története elég lapos, és hangulatfokozásképp dörög az ég, meg van szär idõ, és hogy fõhõsünkre csak rátaláljon az erdõben lévõ 3000 zombi, Isten oda teremt egy botocskát Pista bácsi lába alá, ami olyat reccsen, hogy azt 50m-re is meghallják, és hirtelen minden zombi ráugrik.
Mert könnyebb hárítani, mint foglalkozni vele. Te meg ne hagyd magad lerázni.
Ez nagyon fura! Mirõl van szó, mi a probléma?
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz errõl beszélnem, de megpróbáltam nekik, fiatal kori sérelmekbõl adódó szorongás, bezártság, ptsd bántalmazás miatt, depresszió, öncsonkítás....ezekbõl semmit nem hisznek el/vesznek komolyan, pedig orvosi papírom van róla.
Mi az a ptsd? Nem azért nem hiszik el, mert olyanok bántottak, akikrõl nem tudják elképzelni? És kik nem hisznek el kikrõl mit?
A kérdező hozzászólása: család, a kevés barátaim, a barátnõm, egyik se hisz nekem, mivel szerintük ezek olyan dolgok amiken túl kell lépni 26 évesen. csak nekem nem sikerül éppenséggel.
Kíváncsi lennék, hogy õk túl tudnának-e lépni. Biztos, hogy nem. Ez tipikus hárítás. Olyanoktól kérj segítséget, olyanokkal barátkozz, akik hisznek neked.
Szakembertõl kérj segítséget, a család tagad, ez mindenkinél így van. Hiszen ha elismernék, akkor azt is el kéne ismerni, hogy õk okozták a sérüléseket... ez nagyon tipikus viselkedés.
mi az a ptsd? sose hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: poszttraumatikus stressz szindróma
Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!