Találatok a következő kifejezésre: Miért nem hogy valaki mit (122 db)

Miért nem eszik? Valakinek lenne tippje mi baja lehet a biewer yorkimnak? Mit adjak neki, amit biztos megeszik? Lehet hogy csak finnyás?

Nem eszik szinte semmit, csak a házikoszt, de attól rendszerint hasmenése van vagy hány. Rengeteg kutyakaját kipróbáltun, de egyiket sem eszi. Már nincs 3 kg, és kint van a gerince. Az állat orvos azt mondta adjak neki munkakutya tápot, de azt sem eszi. Kapott evés elött egy tablettát, amit?l éhes, de akkor sem eszi meg a saját kajáját, ellenben elkezdett kukázni a lakásban. Köszönöm el?re is a válaszokat!

Legjobb válasz: Biewer Yorki: http://www.europuppy.com/images/dog_breed_info/145_1.jpg Yorkshire Terrier: http://terrierlover.com/wp-content/uploads/2008/02/yorkshire.. Próbálj neki minõségi tápot adni. Royal Canin junior tápot vagy hasonló minõségût. Elképzelhetõ, hogy csak finnyás. Nincs olyan amit nagyon szeret? pl virsli, parizer vagy ilyesmire gondolok. Mert csak adnod kéne neki valamit hogy ne haljon éhen. Meg ezeket új kajával is keverheted, hogy mást is megszokjon. Miket eszik pontosan?

Biewer Yorki: http://www.europuppy.com/images/dog_breed_info/145_1.jpg Yorkshire Terrier: http://terrierlover.com/wp-content/uploads/2008/02/yorkshire.. Próbálj neki minõségi tápot adni. Royal Canin junior tápot vagy hasonló minõségût. Elképzelhetõ, hogy csak finnyás. Nincs olyan amit nagyon szeret? pl virsli, parizer vagy ilyesmire gondolok. Mert csak adnod kéne neki valamit hogy ne haljon éhen. Meg ezeket új kajával is keverheted, hogy mást is megszokjon. Miket eszik pontosan?
nem lehet hogy a fogai miatt? egyik rokonomnak van efféle kutyája, és a fogai mozognak és nagyon gyöngék. bár az is csak kutyakolbászt meg csirkemellet tol:D
Royal Canin Mini Sensible. Kifejezetten válogatós kutyáknak! És tényleg az a megoldás amit elöttem írtak ha 15 percig nem eszi meg a kaját holnap ugyan ez a vacsora. Ha napközben nem adsz neki nasit (párizsi, sajt stb) másnap olyan éhes lesz, h megeszi. (de végszükség esetén keverd neki konzervel.) egyébként sztem ezek a yorki és hasonló kistestû kutyák rossz evõk. (az enyém is :( de a Royal mini sensit szereti illetve megeszi)
Társaságikutya-dili. Ez a hivatalos diagnózis. Az én kutyám is ezt csinálja- ételallergiás, de a spec tápok nem kellenek neki. Én külön fõzok rá- házi kajból is van olyan amit adhatsz a kutyának. Pl nálunk ez szokott lenni a menü: rizses hús sok zöldséggel, húsleves- ebbe áztatok néhány szem tápot, ha megeszi, kap még :) )
Van egy kacsazsírral ízesített táp, a Flatazor Puppy. szerezz belõle egy keveset. Tapasztalataim szerint nagyon sok ilyen válogatós kiskutyánál bejött.Béby étellel próbáltál ízesíteni?
mi az a biewer yorki?
A kérdező hozzászólása: A fogai jók, csak fogköves, évente le kell szedetnem, mert mandulagyulladást is okozhat a bacik miatt. Pl. megeszi azt a pedigrét, amit pörköltszafttal meglocsolok. De abból hasmenés lesz. :-(
A kérdező hozzászólása: A Royal Canninosra, ami külön yorkis rá sem szagol. A parizer meg a virsli megy neki, csak attól nyálkásak kakíl és nem hízik töle. Kapott diétás tápot azt sem ette. A száraztápot csak játéknak használja. Nem tudom mit adhatnék. Lehet marad a paizer, és összeturmixolom kutyustáppal. Az jó ötletnek tünik! Köszönöm.
Én megmondom mit csinálj: eléteszed a napi adag tápot, tied és ott hagyod, majd fél óra múlva elveszed tõle. Másnapig semmi nasi, semmi ajnározás meg más kajával tömés, hanem ugyanazt amit meghagyott megkapja újra fél órára. Legkésõbb a 3. napon zabálni fog.
azért nem eszi meg, mert te elcseszted ! tudja a kutya, hogy megkapja amit akar. ne adj neki kaját 2 napig, csak vizet. semmi nasi ! futtasd sokat, játsz vele, de ne adj neki enni !! aztán 2 nap mulva , egy kis tápot, ha nem eszi meg 10 percen belül , vedd el. késõbb.... sok órával késõbb ismételd meg, de továbbra is 10 perc után vedd el a tálat !! a kutyád el van kényeztetve!! tipikus esete az ölebeket tartóknak :) :) :) kicsit nézz már utánna , hogy mi kell egy kutyának :)
Tenyésztõjét miért nem kérdezed meg? Õ ismeri legjobban, hátha tud hasznos tanácsot adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Ma reggel evett, megadta magát. :-) Nem sokat de valamit evvet abból a tápból, amit nem szeretett. Szerintem nem én rontottam el, hanem a szüleim, mert náluk élt 2 hóapig, amig nem vpltam itthon. Elõtte nem volt ilyen probléma. Az asztal mellet sem ült és kunyizott eddig. Mégegyszer köszönöm!

Mi a véleményetek? Ha van a malária ellen védőoltás, miért nem finanszírozza valaki, hogy azokban az országokban, ahol van malára-kórokozó, az embereket beoltsák ellene?

Vajon jobban járunk azzal, hogy DDT-vel irtják a szúnyogot, miáltal DDT-vel fert?z?dnek a szúnyogokkal táplálkozó állatok, valamint az ivóvíz és a tengervíz? Ez minket is érint, hiszen a meleg tengerekb?l származó ragadozó halak szervezetében pl. nagy mennyiségben kimutatható a DDT.

Legjobb válasz: A hatvanas évektõl nem használják a DDT-t!

A hatvanas évektõl nem használják a DDT-t!
A kérdező hozzászólása: Európában. Nálunk, Mo.-n tiltották be elõször. De afrikában máig használják sajnos...
Én nem értem, honnan veszik az emberek, hogy van malária ellen védõoltás. Annyi ember állítja váltig, pedig nincs. Lehet régen a kinint injekcióban adták az embereknek? Linkelj már nekem egy cikket, ahol malária elleni védõoltásról írnak.

Miért nem mindegy, hogy valaki mit hisz?

Legjobb válasz: Mert az emberek szeretik raeroltetni a maguk velemenyet masra ezzel igazolva sajat maguk igazat. Nem kepesek toleralni masok velemenyet, hitet ha az nem egyezik meg az ovekevel.

Mert az emberek szeretik raeroltetni a maguk velemenyet masra ezzel igazolva sajat maguk igazat. Nem kepesek toleralni masok velemenyet, hitet ha az nem egyezik meg az ovekevel.
mert ha mindegy lenne, akkor nehezen lehetne rávenni az embereket arra, hogy csoportokba tömörüljenek és más csoportokkal ellenségeskedjenek pedig ez a hatalom lényege
A kérdező hozzászólása: De ha azokra a pusztító eszmékre gondolunk, amik most is jelen vannak, viszont a múltban romba döntötték a fél világot?
Ez annyira egyszerû pedig. Azért nem mindegy, hogy miben hiszel, mert egy Isten van. Hihetsz Máriában is, csak épp nem mész vele sokra.
Az igaz ami szádra igaz. Mert ha x-nek A igaz, akkor az x-nek igaz, de lehet hogy y-nak B igaz. Azt viszont meg kell különböztetni hogy mi az amit gondol, milyen mértékben befolyásolná a dolgokat. Ha én azt mondanám, hogy Pisti hazudik akkor számomra Pisti hazudik, de ha mindannyian elhisszük ezt, akkor lehet hogy az igazságot amit Pisti mondott, azt elvetjük, így az ügy megoldatlan marad. Megvan mindenkinek a maga dolga amiben hisz és aszerint gondolkodik, formálja az életét.
Az hogy mi a valóság, az más kérdés... :D Mindenkinek megvan a maga valósága. Ha ránézünk a valóságra és nem rá gondolunk akkor meg van az igazság. Pl.: Az alma zöld, vagy kék? Nos, valakinek ez, valakinek az az igazság. De vegyünk csak egy almát, nézzünk rá közvetlenül a színére és meg van az igazság. Így ez mindenkinek reális és egyetértés van hogy az alma zöld nem kék (de mint tudjuk, lehet piros és sárga is). Sokan láthattunk már almát.
Azért mert a valóság az más lehet.
csak azoknak nem mindegy akik befolyásolni akarnak, és hatalmat szerezni, valamint az "ellenpártnak" akik ezt meg akarják akadályozni...(vagy azért hogy õk is hatalomhoz jussanak, vagy hogy felszabadítsanak egy zsarnoktól)
Mert az igazi hívõ ember mindenkinek a jobbat szeretné. Én próbálok téríteni, hogy ne kerüljenek a barátaim és más emberek az Örök Szenvedésbe.


Az emberek miért hazudnak nekünk, amikor reménytelenül szeretünk valakit? Miért nem szembesítenek a tényekkel ahelyett, hogy reménytelen ábrándokba kergetnének minket?

Egy éve visszautasított egy fiú, akibe már jó ideje szerelmes voltam. ,,Maradjunk barátok", ezt mondta. Õ más lányt szeretett, szintén évek óta és reménytelenül. A barátnőim nagy része bíztatott, nyugathatott, hogy ,,Ne aggódj, az a másik lány úgysem olyan szép, mint te, nem is értjük, miért őt szereti", és ,,Lehet, hogy most nem szeret, de majd később, évek múlva még összejöhettek és megláthatja benned azt, amit keres; feladja a régi szerelmét és értékeli benned mindazt, amit másokban nem talát meg, hiszen te ÉRTÉKES vagy!". ,,Hány oylan ember volt már, akik később egymásra találtak, pl. volt osztálytársak stb, akiről senki nem gondolta volna" És én vagy 3 hónapig ebben az álomban éltem. Aztán szépen lassan lehullt a lepel a szemeim elől és rádöbbentem, mindenki hazudott. Nem fog szeretni, eddig sem szeretett, hiszen csak barát voltam neki. Akkor miért hazudtak? És nem is fog szeretni...most már nem is kell, hiszen van más :) De akkor is, miért hazudnak nekünk a saját barátaink, szeretteink? Nem sokkal könnyebb lenne megmondani, hogy ,,nem, nem szeret téged, nincs meg az a plusz, nincs mega a kémia" vagy hogy ,,hagyd a fenébe azt a szerencsétlent, aki a csúnyábbak választja helyetted, meg sem érdemel". Miért hazudnak? Már csak azért is aktuális a kérdés, mert a mostani barátomról is csupa jót mondanak, ki tudja, ha majd szakítanánk, lehet, csupa rosszat mondanak róla így utólag...miért hazudnak az emberek? nem lehet objektívnak és nyíltnak lenni? Veletek is volt már így? 18/L

Legjobb válasz: Szerintem amiért hazudnak a hozzánk közelállók: nem akarják, hogy fájjon vagy hogy megbántsanak a nagyon õszinteséggel, a rideg valósággal. Gondolom én, mivel én is így vagyok a barátaimmal, bár azért utalgatok is a valóságra. Van, hogy elszakad a cérna nálam, ha valakinek nem nyílik fel a szeme, nem száll el a köd, nem látja azt sem ha csúnyán bánik vele xy vagy ha õ csinál hülyeséget ráadásul feleslegesen vagy hülyét akar magából csinálni, akkor azért már felvilágosítom kicsit, hogy hogy is van. A külsõs általában jobban látja a dolgokat. De, sokszor nem fogadták meg a jótanácsomat... Azután azt mondtam, csináld ahogy akarod, de ne gyere hozzám aztán sírni. Nekem a családom az mindig megmondta a frankót, ahogy látták a helyzeteimet és hogy mit kéne tenni. Mit ne mondjak, elég kiábrándítóak tudnak lenni, de eddig hatásos volt általában.

Szerintem amiért hazudnak a hozzánk közelállók: nem akarják, hogy fájjon vagy hogy megbántsanak a nagyon õszinteséggel, a rideg valósággal. Gondolom én, mivel én is így vagyok a barátaimmal, bár azért utalgatok is a valóságra. Van, hogy elszakad a cérna nálam, ha valakinek nem nyílik fel a szeme, nem száll el a köd, nem látja azt sem ha csúnyán bánik vele xy vagy ha õ csinál hülyeséget ráadásul feleslegesen vagy hülyét akar magából csinálni, akkor azért már felvilágosítom kicsit, hogy hogy is van. A külsõs általában jobban látja a dolgokat. De, sokszor nem fogadták meg a jótanácsomat... Azután azt mondtam, csináld ahogy akarod, de ne gyere hozzám aztán sírni. Nekem a családom az mindig megmondta a frankót, ahogy látták a helyzeteimet és hogy mit kéne tenni. Mit ne mondjak, elég kiábrándítóak tudnak lenni, de eddig hatásos volt általában.
18 évesen, hogy lehetsz ilyen naiv és befolyásolható...
Nehéz az emberek szemébe mondani az igazat, és különösen igaz ez a lányok esetében. Tapasztalataim alapján attól félnek a barátnõk, hogyha elmondják az igazat a másiknak, megsértõdik. És az engem körülvevõ világban bizony tapasztalom is ezt. És ez elindít egy olyan folyamatot, hogy inkább hazudnak, mondják azt, amit hallani szeretnél, mert így nem haragszol meg rájuk. Hasonló helyzetben voltam én is, az utóbbi fél évben 2x is. Elõször reménytelenül beleszerettem egy fiúba, de éreztem, hogy esélyem sincs nála. Ettõl függetlenül voltam annyira naiv, hogy felvállaltam, elmondtam neki, persze õ finoman pofára ejtett. Azt mondta, részérõl ez barátság, tök kedves vagy meg minden, de csak barátság. Ez hónapokkal ezelõtt volt, de azóta sem keresett sosem. Ha találkozunk kedvesen köszön, mosolyog, elõreenged az ajtóban stb., de ennyi. Aztán pár hete pedig alakult valami egy fiúval, aki nagyon tetszik nekem. Aztán kiderült, hogy ez csak "játék" volt a részérõl, s végül eldobott, mint egy megunt játékot. És az az érdekes, hogy az elsõ esetben azok a barátok, akik csak úgy barátok, azt mondták, hogy ne keseredjek el, még bármi történhet, sokat változhat az ember blabla. Ellenben az a lány, aki a legjobb barátnõm és már több mint 10 éve a bizalmasom, azt mondta, hogy ne aggódjak, aki esélyt sem ad arra, hogy jobban megismerjen, az nem érdemel meg és találok majd jobbat, olyat, aki tényleg szeret. Ugyancsak a legjobb barátnõm most is azt mondta, hogy nem szabad elkeserednem, mert nem érdemelt meg ez a fiú, hogy csak játszott velem, mert igazán szerettem volna és bármit megtettem volna érte, de nem volt elég. És rá fog jönni erre õ is, csak akkor már késõ lesz. Azok a barátaim, akik csak úgy barátok, de nem olyan mély a kapcsolatunk, mint a legjobb barátnõmmel, ismét csak ámítottak meg ilyesmi. Szerintem ez tényleg azért van, mert a legtöbb barátom fél attól, hogyha megmondja, hogy tényleg semmi esélyem a fiúnál és jobb ha elfelejtem, akkor megsértõdök és vége a barátságnak. A legjobb barátnõm viszont tudja, hogy még ha fájdalmat is okoz azzal, amit mond, ezzel az én javamat szolgálja és késõbb csak jobb lesz nekem, mert túl tudom tenni magam a történteken. És tudod, áldom a sorsot, amiért ilyen jó barátnõ adatott meg nekem, mert õ tényleg mindig mellettem van és az igazat mondja, akkor is, ha fáj, mert ezzel nekem hosszútávon csak jó lesz! 18/L
A kérdező hozzászólása: #1! Igen, valóban, lehet nem akarnak ezzel minket megbántani. És a valóság sokszor fáj... 2#! Az nem feltétlenól naivság, hogyha a hozzád legközelebb álló személyeknek hiszel, azoknak, akiket a legjobban szeretsz. Ez a feltétlen, kölcsönös bizalom. Másrészt meg akkor olyan könnyû volt elhinni, én is abban akartam hinni...de így utólag oly jó lett volna, ha tõltettem volna az egészen magam 2-3 hét alatt, ha megmondják az igazat és nem hazudnak. Lehet, sírtam volna sokáig, de legalább nem pazaroltam volna el hónapokat az életembõl várva a nagy Õ-re, és visszautasítva egy pár fiút...
A kérdező hozzászólása: #4! Ez igazán megható volt, mintha én mondtam volna :) Ezek a szavak, hogy , , én mindent megtettem vona érte, de ha neki ez nem elég, meg se érdemel" az én egyik barátnõm szájából is elhangzott anno. Csak valahogy õ volt az, akinek a véleményét nem vettem figyelembe, mert nem azt mondta, amit hallani akartam volna... Csak én tavaly még eléggé, mondhatni túlságosan is felszínesen gondolkodtam, és azt vallottam: jó csaj jó pasival, rossz rosszal. És a fiúrúl mindenki azt mondta, elég rossz pasi, csak én láttam szépnek, rólam meg azt rebesgették, a jobb csajok közé tartozom, így bátor is voltam a lépésnél, hogy majd összejövünk, hiszen biztos örülne, ha ilyen barátnõje lenne (komolyan nem magamat akarom fényezni, csak a fiatalok között ez az általános felfogás). De pofára esés lett belõle, mert õ nem olyan fiú, aki csak azért jönne össze valakivel, hogy menõzzön veoe, ráadásul mint régi jó barát, rendesen kihasználja...neki az az egy lány kellett és kell is mindig. Szerencsére am vége, hiszen találtam jobbat; de ez anno nagyon fájt. , , Nem vagy elég jó"...most ez is oylan, hogy sérti az ember büszkeségét, és nem szabad felvállalni mások elõtt! Talán a legjobb barátodnak elmondhatod, de én már azt is megbántam, mert minek tudjon róla?! Ebból úgyis azt veszik le az emberek, hogyha te már visszautasítást kaptál, akkor tuti nem tarozol a "jobbak" közé, nem vagy menõ stb. Ezért ezt titokban kell tartani és büszkén más fiú után nézni, legalábbis ennyit megtanultam az esetbõl. Félreértés ne essék: én nem nézem le azt, akit már elutasítottak, hiszen tudom, lelkileg milyen érzés. Cska azt mondom, sajnos megismertem a világ hozzáállását az emberekhez. Mai világ ide-oda, lenézik azt, aki szingli, akivel szakítottak, akit megcsaltak, aki még szûz 18 évesen, aki házasság nélkül szül gyereket stb, akármit is mondanak arról, hogy ez a Te életed és a Te döntéseid, élj boldogan. Mind csak MESE.
Hát ha ezt akarod, én igazat mondok: Ha találsz is nagynehezen egy fiút, lehet megdug és otthagy. A mikulás nem létezik, úgy mint a húsvéti nyúl sem.
A kérdező hozzászólása: , , Ha találsz is nagynehezen egy fiút, lehet megdug és otthagy." Ez egy hülye sztereotípia. Ha minden pasi ilyen lenne, nem lennének házasságok, párok stb.
Azért írtam, hogy LEHET.
...

Ha valaki állatot tart, és az a szerencsétlen állat megbetegszik, baleset éri. Miért kérdezik meg itt, mit tegyenek, miért nem rohannak vele orvoshoz, mintha magukról lenne szó? Miért hagyják, hogy szenvedjen?

Értem az olyan kérdéseket, hogy "vajon miért nem eszi meg a tápot a hörcsögöm", "találtam egy madarat, mit csináljak vele", "melyik a legjobb táp a macskámnak", "elpusztult a patkányom, vajon miért", de nem értem, hogy ha eltörik az állat lába, ha egyfolytában hány, ha leesik a kutya 3 méter magasból, ha kihullik a sz?re, ha láthatóan beteg a szeme, ha egész nap nyüszít, ha napok óta nem eszik, nem iszik és már járni sem bír, miért nem lehet szakembernek megmutatni?

Legjobb válasz: hogy miért nem? mert várják a csodát, hogy hátha mond valaki okosat, és igy nem kell költeni dokira! csak ah az emberek egymást közt buta esetleg téves információkat adnak egymásnak, azzal bajba sodorhatják kedvencüket. az orvosok sem angyalok,hogy kézrátéttel vagy a neten megadott válasszal gyógyítsanak!

hogy miért nem? mert várják a csodát, hogy hátha mond valaki okosat, és igy nem kell költeni dokira! csak ah az emberek egymást közt buta esetleg téves információkat adnak egymásnak, azzal bajba sodorhatják kedvencüket. az orvosok sem angyalok, hogy kézrátéttel vagy a neten megadott válasszal gyógyítsanak!
Nem mindig elérhetõ állatorvos. Mi jártunk már úgy, hogy szombat délután lett beteg a cicus, és négy állatorvos is van a városban, mégsem volt egy sem elérhetõ (hétfõn aztán kiderült, hogy együtt mentek kétnapos kirándulásra). Annyira nagy baj meg nem volt, hogy hanyatt-homlok az 50 km-rel odébb levõ állatkórházba rohanjunk, ahol nemigen lehet megúszni 30-40ezer forintos számla nélkül. Ilyenkor jól jön, ha valaki a saját tapasztalatai alapján tud tanácsot adni, pl. hogy hasonló esetben mit javasolt nekik az állatorvos.
A kérdező hozzászólása: Oké, de ma pl. hét közepe van. Ha láthatóan nem nagy a baj, azt el tudom fogadni. De mikor a kérdezõ maga is leírja, hogy ez a baj, az a baj, súlyos stb., és megkérdezi, mit csináljon, azon állatira ki tudok akadni. Nem látunk bele a kutyájába.
Nos, elmesélem az én esetemet. Staffim elkezdett kiütéses lenni, amit persze azonnal vakart, irány az orvos. 11 injekció, szaladgálás, ilyen krém 8000-ért, olyan cseppek 6000-ért, csak nem gyógyul. Vagyis ami volt javult, de lettek újabbak. Vérvétel, vizsgálat hegyek... Valószinûleg allergia, de hát mire?! Hát teljes kivázsgálás kellene... Nos, itt már olyan összeg jött, hogy na, ezt már nem! Feljöttem ide. Majd itt megtudtam, hogy a kis gyagyásnak a szõrtüszõ gyulladás bizony fajtabetegsége, nagy melegben fõként számithatunk rá. Betadin, napi 2-3 alkalommal áztassam át a sebeit. És csoda történt! Én vállaltam ezt a kiskutyát, vittem is orvos(ok)hoz, havi fizetésem ott is hagytam, de nem gyógyitották meg!
A kérdező hozzászólása: Milyen állatorvos lehet, aki egy "fajtabetegséget" nem ismer?? Szerintem ennek ellenére is jól döntöttél, megtettél mindent. Azt egy szóval sem mondtam, hogy nincsenek néha hasznos tanácsok. De könyörgöm, törött lábú, sérült, szenvedõ állattal miért kell játszadozni?
Na igen, utolsó, ez egy példa a sok közül, és te azért mégis felelõs állattartó vagy, mert csak elvitted orvoshoz. Az biztos, hogy aki állatot vállal, az számoljon azzal, hogy erre is költeni kell. Nekem többféle állatkám volt/van és bizony régen is és ma is úgy csinálom, hogy a legszükségesebb gyógyszerekbõl, vitaminokból, sebkezelõ eszközökbõl mindig van itthon, és elkülönítek egy kis vésztartalékot a családi kasszából, ha orvoshoz kell vinnem õket.
És persze sok olyan "orvos" is van, aki inkább a pénzre utazik, hogy minél több legyen a bevétel. Vagy nem tájékoztta megfelelõen.Ilyenkor másik orvost kell választani. Van egy pár éjjel-nappal nyitva tartó állatkórház, de bizony annak is megvan az ára.. mármint az éjjeli mûszaknak.csak hogy bemész, már az 5ezer ft ilyenkor. Ez azért nem jogos sztem, mert ez az ö munkája, nem te kérdted, hogy legyen éjszakás.
Már kutyákra is lehet biztosítást kötni, pont az olyan esetekre, hogy ha esetleg drága lenne a mûtét. De! Bizonyos fajtákra nem köthetõ: - pit bull és azok keverékei - bullterrier és keverékei - kanári szigeteki kutya - farkas hybrid Hátrány: hogy bizonyos fajtára jellemzõ betegségekre nem vonatkozik.
Itt valaki írta, hogy mennyit ráköltött. A nagy különbség az, hogy elvitted, nem használt és akkor megkérdezel egy csomó embert, hogy nem-e tudnak valamit. De úgy, hogy ki se húzod a lábad, aztán kamilla meg betadin, mikor lehet hogy komoly a baja és csak orvos tud segíteni? Most akkor, ha nem eszik, meg alig csinál majd valamit nem fogod elvinni "majd a gyakorikérdéseken jobban tudják" felkiáltással?

Mi a külömbség ha valaki kap beöntést vagy nem? Van valami jelentősége szülésnél? Sokat olvasom hogy valakinek nem volt idő rá, és írta hogy legközelebb kérni fogja, miért jó?

Legjobb válasz: Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.

Szia. A baba, amikor áthalad a szülõcsatornán, közvetlenül mögötte odaszorítja a végbél részt a keresztcsonthoz._A végbél a belrendszer utólsó szakasza, ahol a széklet "várakozik".-A beöntés egyrészt megelõzi, hogy szülésnél az esetleges székletmennyiséget ne tolja ki a baba maga elõtt. Másik ok, ami fontosabb, hogy vajúdás idején nincs emésztésipanasz-mivel a gázok is eltávoztak-, nincs székelési inger. Ami van, azt jelenti, hogy a pocaklakó elindult "kapuja" felé.
Szia!Azt már leírták, hogy miért jó ha kapsz.Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy nem fájdalmas a beöntés.Olyan vékony csövön keresztül adják, hogy észre sem veszed szinte.Csak kellemetlen érzés picit esetleg, de nem a fájdalom miatt, hanem ugye nem szoktunk hozzá, hogy oda bedugjanak akámit is.Gyorsan végeznek vele és utánna tisztának érzed majd magad.Szerintem érdemes.
Én nem kaptam beöntést. Szülés elõtt éreztem, hogy ki kell menni wc-re, kiengedtek akkor kijött valami, szülés közbe semmi. Mikor mondtam a szülésznõnek, hogy mi lesz ha kakilnom kell azt mondta, hogy láttak már ilyent nem nagy ügy és ne foglalkozzak vele. Nekem nem jött ki semmi, de ha jött is volna senki sem foglalkozott volna vele az adott pillanatban, te sem fogsz ez tuti, mert mással leszel elfoglalva hidd el. Sok sikert.
Szólni biztos nem szólnak érte az tuti, sztem ez nekünk kellmetlen csak, én fogokkérni azért ha lehet, mert a fertõzés veszél ymiatt is jobb sztem, de ha nem jön úgy ki a dolog akkor ij.Szval ettõl ne félj, nem tudom mennyi idõs terhes vagy, de én is szorongtam a szüléstõl, már áhitazok utánna és nem érdekel a borotválkozás stb, majd megcsinálják-nekem már tükörrel sem megy, szval nem érdekel csak legyek túl rajta, nekem nagyon nehéz ez az utolsó pár hét, de remélhetõleg neked könnyebb lesz-ne félj ezektõl, azok akik ott vannak sokmindent megértek már.37hetes kismama
Én kaptam beöntést és semmi jelentõsége volt mert mégis szûlés alatt is sikerült alkotnom mielõtt ki jött a babóm de gyorsan lemostak és jött a kicsim kifele. Ott ez természetesnek veszik senki nem szól érte.
Én nagyon féltem a beöntéstõl. De nagyon jó volt. Nem vagyok perverz, csupán rettenetesen szorulásos voltam , és végre úgy éreztem, hogy tudtam egy egészségeset k..ni. M ondtam is a szülésznõnek, hogy ezt korábban is megcsinálhatták volna.:) )) A hugom nem kapott beöntést, mert azt hitték elõ van készítve, mivel már otthon megborotválkozott, és közben mûszakváltás volt. Õt nem engedték már ki mikor érezték hogy kell. Azt mondták az már a baba. Õ oda potyizott az asztalra, de senkit nem érdekelt. Vagyis csak neki volt ciki.
A kérdező hozzászólása: kösz lányok a gyors válaszokat :)
Második vagyok. Még annyi eszembe jutott, hogy a beöntés segíti a tágulást is egy kis mértékben, szóval akkor is érdemes lehet kérni, ha lassan haladnak a dolgok és még nem kaptál.
Sokan kellemetlennek érzik, ha szüléskor más is jön, de a dokik és a szülésznõk sok ilyet láttak már és tudják, hogy ez természetes. Akit zavar, kérjen beöntést. Akit meg a beöntés zavar, az szóljon, hogy õ nem kér. Egyébként a szülés elõtti gyakoribb vécézést szokták nevezni a "természet beöntésének" is, ilyenkor ugyanis éppen erre készül fel a szervezet, kiüríti a végbelet. Persze elõfordul, hogy marad vmi... Én nem kértem beöntést és fogalmam sincs, jött-e valami a babán kívül, mert valahogy nem azzal voltam elfoglalva :) )
A kérdező hozzászólása: Ahh értem, köszönöm. Akkor az tök kellemetlen lehet ha nincs nem? Vagy olyankor nem törödnek az ilyen cikis dolgokkal? De gondolom ez a dokiknak sem gáz nem?
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, még elsõ baba 28. hetes vagyok! :) )

Miért nem lehet elmondani az igazat ha már valaki nem akar a másikkal lenni, miért kell elhitetni az emberrel hogy minden rendben, hogy együtt minden megoldunk, meg hogy milyen boldog is az ember mikor ez nem így van?

Mikor ezzel csak a másiknak okoz fájdalmat, mert abban a tudatban van az ember, hogy minden nagyon szép, minden nagyon szuper és az ember beleéli magát. És f?leg úgy, hogy feltétel nélkül szereti azt aki ekkora fájdalmat okoz.

Legjobb válasz: Mert tudja,h csalódást okozna ezzel és nincs benne annyi gerinc...

Mert tudja, h csalódást okozna ezzel és nincs benne annyi gerinc...
Azert a korulmenyek is szamitanak itt... Mennyi ido utan, milyen helyzetekben jott ez elo? Biztosan feltetel nelkul szereted?
A kérdező hozzászólása: Néhány embernek szüksége lenne gerincbeültetésre, csak biztos félnek a kilökõdéstõl..
A kérdező hozzászólása: Hát talán pár hónap után, de nem tudom õ mit is érzett valójában, meg hogy mióta fontolgatta a dolgot. Szinte mindig elõjött és igen én feltétel nélkül szerettem. Még most is..
Ha te nem tudod, hogy o mit erzett, akkor hogy vagy kepes feltetel nelkul szeretni ot? Azert csak nem egyik naprol a masikra gondolta meg magat...
Masodik es az utolso is vagyok, tobbet nem fogok kerdezni, de azert valami meg izgatja a fantaziam... Ot magat megkerdezted mar errol?
A kérdező hozzászólása: A termék neve: Columbia Men's Mountain Guard™ Hat Omni-Heat
Csak azt tudom mondani, hogy én semmit nem mosok kézzel, nem érdekel, mit írtak. Eddig még semminek nem lett semmi baja. Kézzel sokkal durvábban csavarom ki, mint ahogyan a gép teszi, plusz tökig tele marad vízzel... a gép meg rendesen kicsavarja. Akkor se mosnék semmit kézzel, ha fegyvert fognának a fejemhez.
Azért mert ez a sapka kötött áru és kötött árut csak kézzel szabad mosni mindig és fektetve szárítani. A mosogép tönkreteheti és nem érvényes a garancia, ha úgy van mosva.
18.04: nehogy leszakadjon a kezed egy kis kézi mosástól... -.-"
valami speckó anyag lehet benne, ami nem tûri a gépi mosást.
Kinyúlik, elveszíti a formáját. (amúgy az én kezem leszakadt a kézi mosástól kb... XD Két hónapja küzdök miatta az ekcémámmal, és nem élmény, hogy olyan, mint egy rinocérosz bõre, teli hegekkel és sebekkel. Talán ne ítélj elsõre, lehet hogy neki is van rá indoka :P)

Ha valaki kérdez és te válaszolsz, miért nem köszöni meg? Tudomást sem vesz róla, hogy mit írtál válaszként. Miért?

Legjobb válasz: Ezen én is szoktam gondolkodni.Engem ez akkor zavar,ha segítséget kér,segítek neki aztán részérõl ennyi.Azért egy "köszönöm" az járna és nem sok idõ begépelni!

Ezen én is szoktam gondolkodni.Engem ez akkor zavar, ha segítséget kér, segítek neki aztán részérõl ennyi.Azért egy "köszönöm" az járna és nem sok idõ begépelni!
Nincs mit!:)
Én hálás vagyok a válaszokért, de ha nincs késõbb hozzáfûznivalóm, nem írok be egy egyszerû köszönömöt, mert akkor a kérdésem átkerül a megválaszoltak közé, és ez engem zavar. Ha van megválaszolt kérdések és általad feltett kérdések menüpont is, ne keverje nekem a kettõt.
Nem értem az ilyet, én mindig megköszönöm a válaszokat. Ha várok még választ, akkor hozzá is írom, hogy írjatok még, de olyan is volt, hogy hatalmas vita alkult ki a válaszadók közt, és akkor meg azt írtam, hogy: Köszönöm a válaszokat, nem kérek többet!
Néha én is ien vagyok ha nem kapok 90%os választ min. És sztem még sokan vannak így mint én. Neten keresztül ez nem bunkóság. Élõben kicsit az lenne ha mondjuk megkérdezik tõlem hol találom XY-t válaszolok. azt lelép szónélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, ha nekem hülyeséget írnak válaszként, azt is megköszönöm, legfeljebb nem adok neki zöld kezet.De azért jelzem, köszönetképpen most itt mindenki megkapta!
A kérdező hozzászólása: Köszi Utolsó Válaszoló! Egyformák vagyunk:-)
Engem, nem zavar, ha nem köszöni meg, már maga az érzés, hogy tudtam neki válaszolni, boldoggá tesz. Én sem szoktam megköszönni, én felpontozni szoktam. Én sem szeretem, ha átkerül a megválaszoltak közé, így is olyan nehéz visszakeresni a saját kérdésemet néha.

Valaki meg tudná magyarázni, hogy mi történt ezzel az oldallal, miért nem jelenik meg a kérdés, miért ismétlődnek 5 napja feltett kérdések újra meg újra?

Legjobb válasz: amire nem érkezett még válasz, azt rakják felülre azt hiszem. a szürke kérdõjelesek régebbiek, azok vannak felül. az új kérdés ezek után jön, és kék kérdõjeles. tehát megjelenik.

amire nem érkezett még válasz, azt rakják felülre azt hiszem. a szürke kérdõjelesek régebbiek, azok vannak felül. az új kérdés ezek után jön, és kék kérdõjeles. tehát megjelenik.
Azért, mert most van egy új funkció.Miszerint, ha nem kaptál, vagy nem kielégítõ választ kaptál egy-egy kérdésedre, akkor azt újra elõre helyezheted.
Elõre tudod rakatni a kérdésedet, ha nem kaptál rá kielégítõ választ. Ezt írja, ha megnézed az általad feltett kérdéseket: "Szeretnéd, hogy a kérdésed a kategórialista elejére kerüljön, mert nem kaptál még rá kielégítõ választ? Ha eltelt 36 óra azóta, hogy utoljára választ kaptál a kérdésre, akkor itt egy linket találsz, amire kattintva kérdésed újra legelõre helyezheted. A kérdés addig a kategóriáján belüli kérdéslista élén fog szerepelni, amíg el nem telik 36 óra, vagy a limitált kiemelt hely miatt más felhasználók kérdései ki nem szorítják onnan. (Utóbbi esetben sem tudod majd 36 órán át újra kiemelni kérdésedet, vagy másikat ebbõl a kategóriából.)"
Nem tudom, de engem is érdekelne!!!!!!
Én sem tudom, de kissé bezavar...
Ha felteszel egy kérdést, és 24 órán belül nem kapsz rá kielégítõ választ, akkor tudod kérni, hogy ismét felülre kerüljön, hátha más újra olvassa, és válaszol neked.
Sziasztok! Ha kiírtok egy kérdést alatta megjelenik ez a felirat: Szeretnéd, hogy a kérdésed a kategórialista elejére kerüljön, mert nem kaptál még rá kielégítõ választ? Ha eltelt 36 óra azóta, hogy utoljára választ kaptál a kérdésre, akkor itt egy linket találsz, amire kattintva kérdésed újra legelõre helyezheted. A kérdés addig a kategóriáján belüli kérdéslista élén fog szerepelni, amíg el nem telik 36 óra, vagy a limitált kiemelt hely miatt más felhasználók kérdései ki nem szorítj ák onnan. (Utóbbi esetben sem tudod majd 36 órán át újra kiemelni kérdésedet, vagy másikat ebbõl a kategóriából.) Nos itt keresendõ a probléma forrása. Van aki olyan kérdést is kirak újra amire jött nagyon sok válasz, azt nem értem miért, de az nem rossz, hogy egy régi olyan kérdést kirakhatsz újra amire senki nem válaszolt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!