Találatok a következő kifejezésre: Miért nem hasonlít (159 db)

Miert nem hasonlit mindenben a szekely es a magyar nyelv?

sokszor hallotam magyarorszagiakat h maskepp beszelnek mint mi erdelyiek es vannak olyan szavak h azt sem tudom h mit jelent.

Legjobb válasz: Azért, amiért nem hasonlít a felvidéki Magyar nyelv a Szeged környékén beszéltre, vagy a Vasmegyei nyelvjárásra. Tájszavak mindenhol kialakulnak. amit csak azon a környéken használnak és értenek.

Azért, amiért nem hasonlít a felvidéki Magyar nyelv a Szeged környékén beszéltre, vagy a Vasmegyei nyelvjárásra. Tájszavak mindenhol kialakulnak. amit csak azon a környéken használnak és értenek.
Talán azért mert lehet h már tanultad, de sok nyelvjárás létezik, köztük a székely is. Másrészt a kb 90 év elszakítottság, elszeparáltság miatt kialakultak más szavak. De alappélda a pityóka és a krumpli esete is.
Azért, mert minden nyelvjárás különbözik, még az anyaországon belül is. Például a Dunántúlon máshogy beszélnek, mint a Tiszántúlon. Szegeden más a kiejtés, mint Egerben, és Nyíregyen nem használnak Gyõri tájszavakat. Ezért van az, hogy míg például Borsod megyében a napraforgómagra használják a makuka szót, addig egy megyével távolabb, Hevesben azt úgy ismerik, hogy szotyi, illetve szotyola. Meg persze a 90 éves elszakítottság is benne van, például mi soha nem fogunk olyan szót használni, hogy pufuleti, mert az román szó és nem ismerjük stb. :)

Miért nem hasonlít a kutyusom ehhez a kutyushoz?

A Doktor Szösziben lév? csivava egyáltalán nem hasonlít az enyémhez pedig az enyém is fajtiszta törzskönyves és tenyészt?t?l vettem Miért nem hasonlítanak? (Lécci ne írjatok bunkó választ)

Legjobb válasz: Linkelnél képet a kutyádról?

Linkelnél képet a kutyádról?
Eltérõ a színük...
mert mondjuk nem olyan színû? vagy mi van?
a linkeden is többfajta csivavák vannak mért kéne hasonlítaniuk?
Na, meg az általad belinkelt képen kölykök vannak..
Eltérõ színû? Ne már..
:D HOL?
A kérdező hozzászólása: http://pottomhazi-chihuahua.gportal.hu/gindex.php?pg=21699199
A kérdező hozzászólása: Szia köszi a választ:) :) Képem nincs róla de hasonlít itt a 3dikra:) :)
Ha veszed a fáradtságot, a neten akár külföldi tenyésztõk honlapját is megnézheted. Akkor majd rájössz arra, a csivava nem olyan csak, mint a Dr. Szösziben szereplõ kutya. Mibõl gondolod, hogy az a kutya az etalon?

Miért fontosak az anyagi dolgok a szerelemben? Van mondjuk egy gazdag fiú és egy szegény családból származó lány vagy fordítva, ha nem hasonló az anyagi háttér akkor már nem kell annak a személynek az a másik az anyagi különbségek miatt.

Legjobb válasz: Inkább szerintem az számít, h ugyanabból a világból jöjjenek, mert akkor hasonló a gondolkodásuk. Ha hasonló társadalmi "osztályba" tartozó emberek viszont nagyságrendileg ugyanolyan gazdagok.

Inkább szerintem az számít, h ugyanabból a világból jöjjenek, mert akkor hasonló a gondolkodásuk. Ha hasonló társadalmi "osztályba" tartozó emberek viszont nagyságrendileg ugyanolyan gazdagok.
érdekes kérdésed van.tényleg vannak olyan pasik akik azt hiszik hogy bármit megkapnak pénzért és tény hogy ilyenkor nem alacsonyodnak le egy nõért sem(persze ez fordítva is igaz)de hogy miért van?mert anyuci meg apuci erre nevelte õket!
A mesében nem így szokott lenni. És a valóságban sem. Csak arra kell figyelni, hogy el akarja-e tartatni magát a szegényebb a gazdagabbal. Mert olyan is van.
Szerintem fontos a pénz, de nem lehet meghatározó.Ne azért legyen az ember "szerelmes", mert van pénze a másiknak.Én 16 évesen összejöttem egy fiúval, akik nagyon szegények voltak.A mi családunk sem volt gazdag, de jobban álltunk anyagilag.A fiú szégyelte kicsit ezt.Nem jártunk sehová, mert nem akarta, hogy én fizessek, neki pedig nem tudtak adni a szülei.De ki is akart sajátítani, így én sem mehettem sehová a barátaimmal.A végén már barátaim sem voltak.6 évig voltunk együtt, és nagyon sajnálom ezt az idõt.Inkább szakítani kellett volna vele még az elején, és kiszórakoznom magam.Akkor megfogadtam, hogy csóró fiúval nem járok többet.Nem milliomos kell, aki elhalmoz mindennel, de tudjon valamit felmutatni, hogy legalább van életcélja.
nem tudom. én ilyet még nem tapasztaltam, de sokat hallottam róla. én s állok jól a anyagilag, de az eddigi barátaimat se zavarta. engem meg fõképp nem érdekel, hogy áll a barátom pénzügyileg.
Elsõsorban nevelés kérdése, sok múlik a szülõkön nagyon aztán a másik dolog, hogy az illetõ ha már oda kerül a sor akkor nem úgy él, hogy majd apuci mindent megad, hanem beáll a sorba és dolgozik ! Az én esetem pont ilyen ! Összejöttem egy sráccal akirõl nem tudtam , hogy hogy is mondjam mocskosul gazdag ! Nekem az elején nem mutatott semmit, nem hencegett semmivel !Idõvel szépen lassan derültek ki a dolgok, ugye amikor már ismertük egymást egy ideje nálunk nem volt lehetõség összebújni, így hát menjünk hozzájuk, igen ám hozzájuk, amikor megláttam a házat .....azt hittem a szüleivel lakik, talán nem lett volna annyira ijjesztõ, de nem, az õvé volt ! Aztán teltek a hetek és egyre több mindenre fény derült ! Jól éreztem magam vele és nem a pénze miatt, mert sokáig nem az volt , hogy szórta rám a pénzt, jobbnál jobb helyekre vitt , nem elõször megismert és nem csak a szex kellett neki, hanem igazi kapcsolatot keresett ! Azóta is együtt vagyunk, mostmár Õ a férjem és van egy pici fiúnk ! Én sokáig nem tudtam kezelni ezt a helyzetet, de mára már megszoktam , persze igen a jót könnyû megszokni mondhatjátok! Bár az elején elrontottam, hogy mindenért 'vergõdtem', ha vett vmit, mindenért szóltam , mert én nem ehhez voltam szokva !Aztán egy ideig elértem ezzel azt, hogy nem mondott semmit, csak megvette így csak egyszer hallgatta az imámat ! :D ez az egy probléma volt eddig a kapcsolatunkban , de ez is megoldódott ! Szeretjük egymást és ez a lényeg ! Nehéz viszont egy ilyen családban és ilyen környezetben gyereket nevelni, legalábbis én félek tõle, még csak 3 hónapos a kisfiúnk én nem akarom, hogy olyan legyen, hogy "ha pénzem van , mindent megkaphatok "! A férjem úgy nevelte az édesapja, hogy mindent megkapott, de követelt is !!!! A férjem is ilyen és remélem ilyen is marad, mert akkor nagy kakiban leszek gyermeknevelés téren !
szerintem nem az a probléma, hogy 'nem kell annak a személnyek', egyszerûen nem fognak hosszú távon jól kijönni egymással. szerintem egy kapcsolatban létfontosságú, hogy hasonló szociális, családi háttérrel rendelkezzenek a felek, mert akkor gondolkodnak hasonlóképpen a dolgokról, mert ugyanazt ismerték gyerekkoruk óta, ugyanahhoz szoktak hozzá. ha nagyon nagy az anyagi különbség, akaratlanul is meg fogja a gazdagabb bántani a szegényebbet. mert neki bizonyos dolgokról eszébe sem jut, hogy nem alapvetõek, vagy hogy esetleg a másiknak nincs rá pénze. nem azért, mert bunkó, csak mert az õ életében ezek a dolgok egyértelmûek. mondjuk ezt meg lehet oldani azzal, hogy ha a gazdagabb fél fizet, de fõleg, ha a lány az, ez megint csak rossz érzéseket kelt a fiúban. de akár fordítva is terhes lehet, has mindig mindenért a fiú fizet. a szegényebb fél elõbb-utóbb úgy érzi, õ értéktelen, egyedül semmiért nem tud fizetni. vagy irigy lesz olyan dolgokra, ami a másiknak alap, pl utazások, márkás ruhák, stb. lehet még egy lehetõség, ha a gazdagabb fél nem beszél ezekrõl, nem mutatja, ha a másikkal van, lejebb rakja a mércét, de folyamatos hazugságban nem lehet harmonikusan élni, illetve nem fogja magát jól érezni...


Miért nem alszik még 1 évesen sem? Segítségetekre lenne szükségem, jó tanácsokra akik hasonlóan kínlódtak és megoldódott.

Az elejétől rossz alvó volt a kisfiam hasfájás,szeparációs szorongás stb.Külön szobába aludt,közvetlen a mienk mellett,de 7 hónapos kora körül áttettük a kiságyat a mi ágyunk mellé mert már borzalmas volt átrohangálni egy éjszaka 7-8.Felkel nyöszörög,sírdogál,feláll a kiságyba és ha nem ülök fel és fektetem vissza akkor jön az ordítás.Próbáltam sírni hagyni,de annyira behergelte magát,hogy utána nem lehetett megnyugtatni fél éjszakán keresztül.Mit tehetnék már nagyon unom!?

Legjobb válasz: Lányom hasonló képen volt! Semmit nem lehet tenni! Lehet próbálkozni azzal,hogy az esti rutint megvariálod,késõbb teszed a lefekvést,de nálunk egyik sem vált be! Feladtam,hagytam mellettünk aludni,kicsivel jobb lett! Majd saját szobát kapott a nõvérével,de csak a nõvére aludt édesen. Lassan közeledtünk a 2. évhez, elõtte 1 hónappal volt,hogy nem kellett átmennem sokszor,csak 1-2,max 3x, akkor már könnyen vissza is aludt. Az esti elalváskor volt nehézkes még,mert mellette kellett feküdni,ameddig el nem aludt,ami kezdett nehézkessé válni,mert közben Hármaskával kerekedtem. Amint betöltötte a kettõt,már nem kellettem este az elalváshoz,de éjjel még mindig át kellett menni egy-egy alkalommal,ami egyre ritkult. Két hónap múlva pedig már mindenki aludt egész éjjel! Sok sikert! és Sok kitartást!! Tudom,nehéz!!

Lányom hasonló képen volt! Semmit nem lehet tenni! Lehet próbálkozni azzal, hogy az esti rutint megvariálod, késõbb teszed a lefekvést, de nálunk egyik sem vált be! Feladtam, hagytam mellettünk aludni, kicsivel jobb lett! Majd saját szobát kapott a nõvérével, de csak a nõvére aludt édesen. Lassan közeledtünk a 2. évhez, elõtte 1 hónappal volt, hogy nem kellett átmennem sokszor, csak 1-2, max 3x, akkor már könnyen vissza is aludt. Az esti elalváskor volt nehézkes még, mert mellette kellett feküdni, ameddig el nem aludt, ami kezdett nehézkessé válni, mert közben Hármaskával kerekedtem. Amint betöltötte a kettõt, már nem kellettem este az elalváshoz, de éjjel még mindig át kellett menni egy-egy alkalommal, ami egyre ritkult. Két hónap múlva pedig már mindenki aludt egész éjjel! Sok sikert! és Sok kitartást!! Tudom, nehéz!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) .
Egyik kisfiam (1 éves) nekem is folyton felébred, és kizárólag akkor alszik vissza, ha mellé bújok. Minden este megágyazok magamnak is a gyerekszoba padlóján egy szivacson, és ha felsír, akkor átmegyek, kiveszem a kiságyból, és mindketten lefekszünk a földre a szivacsra (nincs hideg), ott, mellettem azonnal visszaalszik. Utána lehetõleg visszateszem az ágyába, de ez csak akkor mûködik, ha mélyen visszaaludt. Ha nem, akkor vagy ott marad a szivacson reggelig, vagy én is ott alszom el vele. Én is utálom ezt a helyzetet, az állandó mászkálást, meg apjuk sem szeret nélkülem aludni, de nem tudtam mást kitalálni. Mindig attól félek, hogy majd a tesó is ilyen szep. szorongásos, felébredõs lesz, akkor aztán végem.
Sziasztok! Pont most akartam ilyen kérdést feltenni elkeseredésemben. A fiam 1 éves szintén, mindig 3szor kelt este, de szopi után visszaaludt szépen. kb 2-3 hónapja már nem. Én is magunk mellé vettem mert nagyon sokszor rohangáltam át, és õt is csak úgy lehet visszatenni a kiságyba ha mélyen vissza alszik. Sajna mellettünk is felébred sokszor, kb 4 napja tart, fél óránként-óránként felsír, forgolódik. Lehet h a foga jön, de annyira mondjuk nem sír. 8kor fektetem, de negyed 10-kor már sír. :( NAgyon ki vagyok... Nappal sem tudok aludni mert fél órát alszik kb mostanság. Ja, é 2 hónapos terhes vagyok... ALUDNI AKAROK! :) Bocs h nincs megoldásom, sem jó tanácsom, de hátha vmi mond hasznosat.
Szia!Az én lányom is ilyen volt, ha csak két-három alkalommal kelt éjjel, akkor már az jó volt. Keserves idõszak volt. Nálunk akkor javult a helyzet, amikor jobb lett az étvágya, többet evett nappal, így a tápszert már nem kérte éjjel, de azért ébredt párszor. Alapból velem aludt, így az sem lehetett megoldás, hogy magam mellé veszem. Mindig kerestük az ébredés okát, nappal is rosszul aludt, fölsírt, vissza kellett altatni. aztán amikor áttört a 16. foga is, akkor jött a "csoda", végig aludta az éjszakát. másfél éves volt akkor. most 22 hós, és jön a maradék négy foga, szokta álmában mondogatni hogy foga, foga és kicsit sírdogál, de messze nem olyan szörnyû a helyzet, mint pár hónappal ezelõtt. Annyira ugyan az a helyzet nálatok, ami nálunk volt, az elején hasfájás...stb. minden egyezik, csak kitartást tudok kívánni!!

Miért elégedetlenkedik mindig a párom miért nem elég neki semmi és miért nem ért meg voltatok már hasonló helyzetbe és mi lett a vége hogy oldottátok meg?

párommal 7 éve vagyunk együtt van egy 1 éves kislányunk és én itthon vagyok vele rendezem a ház tartást ahogy csak az időm engedi minden nap van főtétel amire szinte a gyerek mellet a dél elötöm el megy de délre mire jön kész az ebéd közben mosok mosogatok egyebek közben a gyerek hol ezért hol azért nyávog ebéd után elaltatom a gyereket utána újra mosogatás feltakarítom az étkezőt a nappalit stb és fel is ébredt a gyerek és délután vele vagyok egy kicsit játszunk közbe felporszívózok játék pakolás egyebek utána haza ér a párom akkor egy kv és megyünk a kertbe este meg azzal jön nekem hogy miért nem csináltad meg ez meg mért hagytad úgy azt mondtam hogy ezt is meg kell csinálni stb.. és mikor azt merem mondani hogy nem volt rá időm akkor azt mondja hogy persze mert egész nap itthon vagy nem csinálsz semmit

Legjobb válasz: 1. Használj pontot és nagybetût, mert összefolyik. 2. Sorold fel neki, hogy miket csináltál, és kérdezd meg, mikor értél volna rá másra???? Na hagyd.

1. Használj pontot és nagybetût, mert összefolyik. 2. Sorold fel neki, hogy miket csináltál, és kérdezd meg, mikor értél volna rá másra???? Na hagyd.
Azaz ne hagyd.Vagy cseréljetek 1 napra....
ezek után konkrétan mire mondja, h megcsinálhattad volna? írj pár konkrét példát
Túl sok mindent csinálsz feleslegesen. Valószínûleg inkább azokat a házi munkákat csinálod, amiket jobban szeretsz. Miért kell minden nap felporszívózni, feltakarítani? Miért megy el mindig egy egész délelõtt a fõzésre? Pl. hétfõn csinálsz pörköltet nokedlivel. Kedden csak egy kis fõzeléket, van hozzá pörkölt feltét elõzõ napról. Máris maradt egy csomó idõd. Készíts ütemtervet, mit mikor fogsz csinálni. Nyilván a gyerkõc miatt lesz eltérés, de kb. fogod tudni tartani. Ha kell, kérd férjed segítségét benne.
miért? miért? miért? miért nem tõle kérdezed meg?
nemtom. szerinteme gy egyéves mellett nem akkora tragédia, ha poros a cd tartó...
Elég ha csak 1 napra cseréltek. Persze könnyûnek tûnik hogy otthon vagy egész nap. Ja. Közben meg bekattansz. Mindent a gyerek mellett kell csinálnod ami azt jelenti, hogy akármit csinálsz közben fél szemmel a gyereket kell figyelned. Nincs konkrét szabad perced vagy ebéd idõd. Ha sír, ha etetni, ha pisiltetni kell, ha akármi van neked ott kell lenned! Nem várhatod a munkaidõ végét mert olyan NINCS!!! Mit gondolsz szinte MINDEN pasi miért vállal túlórákat azokban az idõkben amikor még kicsi a gyerek? Hogy ne kelljen vele foglalkozni se hétvégén, se hétköznap munka után. Mert több mint fárasztó. Az lenne a normális ha a párod hazajön 1-2 óra pihi (persze attól is függ hogy mit dolgozik) majd utána CSAK õ van a gyerekkel, TE meg addig elmész sétálni egyet, vagy fodrászhoz vagy egy barátnõdhöz, mert amíg nem lesz ovis a kicsi, addig MINDEN NAP neked 24 óráznod kell! Ami nem semmi.
Hát az mondjuk elég gáz, ha pókhálók vannak a lakásban! A por szintén. Mi heti 2x takarítunk a párommal, egyszer gyorsabban és egyszer alaposabban, de por sosincs. Azért a portörlésnek bele kellene férnie a heti programba. Ha heti 1x porolsz, már nem fog látszani.
A kérdező hozzászólása: hát pl : nem pókhálóztam le, vagy nem töröltem le a cd tartót , vagy nem poroltam le a polcot , ilyenek de ha mondom neki hogy miket csináltam azt mondja hogy ez kb él óra és utána biztos csak pihentem .
Ilyen esetekben a legritkább az, hogy ténylegesen a porról lenne szó. Valamiért feszült és ezt rajtad vezeti le. A probléma gyökerét keresd, ne a tünetet szüntesd meg.
"Mit gondolsz szinte MINDEN pasi miért vállal túlórákat azokban az idõkben amikor még kicsi a gyerek? Hogy ne kelljen vele foglalkozni se hétvégén, se hétköznap munka után." Õszintén sajnállak, ha a te férjed ilyen. Sok férfi viszont azért túlórázik, hogy legyen mit enniük...vagy egy kicsit jobb színvonalon érjenek. És sokan még a túlóra után is képesek a gyerekkel foglalkozni. Nem kellene a saját frusztrációdat másra kivetíteni!
12-s, sajnos mellényúltál. Sok férfi csak azért túlórázik, hogy ne kelljen otthon lenni. Bizony a 10-s nagyon is helyénvalón írta. Láom, hallom. Sok munkahelyen megfordultam, sajnos túl sokat láttam. Szóval ne a képzeletedben élj, hanem a valóságban. Kérdezõ: nagyon sok férfi lenézi az otthon lévõ feleségét. Ezért (is) a sok válás. Lenézik, megvetik. Persze a férfi hazajön a munkájából, aztán otthon semmit nem csinál, mondván õ dolgozik. Az ilyenek csak pótanyát keresnek, nem életre valóak.
" Szóval ne a képzeletedben élj, hanem a valóságban." Mi nem valóságos azon, hogy sok helyen még a túlóra után hazaér a férj és a gyerekkel játszik, eteti, fürdeti, altatja? Nem egy ilyen családot ismerek, pl. sógornõméknél is így van... Nagyon sajnálom, ha sokaknál ez nem így van, de kérlek ne általánosíts ez alapján. Az olyan házasságokat, ahol azért túlórázik a férj, hogy ne kelljen otthon lennie, és fõleg hogy a gyerekkel ne kelljen foglalkoznia értelmetlennek és nem éppen mûködõnek tartom. Kétlem, hogy az ilyen negatív példák alapján kellene megítélni a házasságok, családok többségét. Igen, sok nõ és férfi mellényúl, családot alapít úgy, hogy talán nem kellene, és idáig fajul a helyzet, de ettõl még nem ez a normális és elfogadott felállás.
hát egy napig ne csinálj semmit, és amikor szörnyülködik akkor megmondhatod hogy ilyen az, amikor nem csinálsz semmit. amúgy mi vagy te? cseléd? CD tartó--- anyám... én hasonló miatt szakítottam egyébként (nem takarítással piszkált , hanem mással, de nem fogok éveket vesztegetni ilyenekkel, akik fölöslegesen b*sztatják a másikat az élet ehhez túl rövid :) )
14-s, ezek a házasságok persze, hogy nem mûködnek. Tudod mennyi ilyen van? Sok. Itt is sokat lehet olvasni, na de elég csak elmenni egy gyárba vagy bárhova szinte. Ez ma már szinte "népbetegség".
"Õszintén sajnállak, ha a te férjed ilyen." Hát rohadtul nem. 1. Mert még nincs is gyerekünk. 2. A párom mos fõz takarít, mint ahogy én is festek, kalapálok, autót javítok, stb. És hogy honnan tudom amit írtam? Nem egy munkahelyemen több kollégám mondta, hogy inkább bent marad, mert nincs kedve gyereksírást hallgatni, meg munka után még minden türelmét a gyerekre pazarolni. Az még elmegy nekik, hogy hétvégén 1-2 órát játszanak, de ha bármi gond adódik (szomjas lesz, pelenkázni kell, megvágja a kezét, egybõl szól a párjának, mert "nem tudja" mit kell az adott helyzetben tennie) Tehát nem akarja tudni.

Miért nem mûvészi egy gyerekrajz, éss miért lesz mûvészi egy hasonló, de mûvész által készített kép?

Legjobb válasz: Szerintem azért, mert a gyerek úgy rajzolja le amilyen jól csak tudja, hogy minnél jobban hasonlitson a valósága, mig egy mûvész tudná szebbre is, mégis ilyen egyszerûen, gyerekesen rajzolja le, ezzel akarja a mûvét kifejezõbbé tenni. Úgy étem megvan annak az oka, ha egy mûvész ilyen képet készit, valamiért többet mond az elkészült kép igy, mint ha tökéletesre rajzolná.

Szerintem azért, mert a gyerek úgy rajzolja le amilyen jól csak tudja, hogy minnél jobban hasonlitson a valósága, mig egy mûvész tudná szebbre is, mégis ilyen egyszerûen, gyerekesen rajzolja le, ezzel akarja a mûvét kifejezõbbé tenni. Úgy étem megvan annak az oka, ha egy mûvész ilyen képet készit, valamiért többet mond az elkészült kép igy, mint ha tökéletesre rajzolná.
A kérdező hozzászólása: Akkor úgy kérdem , hogy miben látszik, hogy mégis mûvész csinálta?
Jó esetben a kompozítcióban. A színek harmonikusak, a kontrasztok kiegyensúlyozottak. A kép elrendezése kifejezõ. A gesztusok is fontosak, hogy életteli legyen a kép. Arnulf Reiner képeiben ez a zseniális, úgy érzi a mozdulatok, hangulatok áramlásait, hogy szinte megmozdul a kép. Illetve témaválasztásabn. Pl egy brutális, felnõttes téma mint Otto Dix hadirokkantjai nagyon sokkoló a gyerekes, elnagyolt stílusa miatt. (Bár szerintem a kisgyerekek is 100%ban képesek mûvészetileg valami felemelõt letenni az asztalra, és nem csak a "de ûûûûgyes vagy Bécikém" szinten)
Ez nekem is örök rejtély marad.
Szerintem mûvészi mindkettõ, de hogy mitõl ér többet a mûvész által készített, az számomra is rejtély. Bár azért némi különbséget fel lehet fedezni egy 4 éves és egy felnõtt "mûvészete" közt. Erre itt egy jópofa kis kvíz: [link]
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ez nagyon jó:) Kérdés, ha nem jól találom el, akkor az az én hibám?:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát nem sokat találtam el:D Számomra némelyik gyermek mû sokkal hangulatosabb és harmonikusabb volt mint a nagy modern mûvek. Egyébként sosem voltam nagy rajongója ennek a fajta stílusnak. Ezek alapján azt gondolnám, hogy a mûvészben erõsen munkálkodik a gyermeki énje. Tehát ha egy gyermek fejezi így ki magát, az "Jaj de aranyos, nézzétek, fest!" ha egy felnõtt csinálja ugyanezt, netalán bedrogozva, akkor az meg "Azt a..., micsoda mûvész!" Félreértés ne essék, nem szapulom azt, akinek ez bejön, csak a mûvészet az véleményem szerint eléggé szubjektív dolog. Ha nekem nem sugall bármit, akármit az adott mû, azon kívül, hogy "ez tuti be volt szívva mikor festette", akkor én azt nem tudom elismerni. Aláírom, lehet, hogy mûvész, de mivel az õ látásmódja homlokegyenest eltér az enyémtõl, abszolút hidegen hagy. Egyébként imádok rajzolni, volt aki már ismeretlenül lemûvészezett (nem tudom hova tette a szemét). Nekem jobban fekszenek a realista stílusú mûvek. Azon túl, hogy tudom mit ábrázol a kép, még hangulatot tud közvetíteni. Nekem. Ott nincs mellébeszélés:) De talán csak én nem szeretek azon filozofálni, hogy vajon mire gondolhatott a mûvész, amikor lefestett egy vászonnyi összefüggéstelen pacát meg vonalat. Ha egy gyerek készít ilyet, az számomra sem sugallja azt, hogy a mûvész. Inkább azt, hogy tehetséges. Én elvárom egy mûvésztõl, hogy úgy fejezze ki magát, hogy a közönsége nagy része megértse, különben csak önzõ mutatványozás. Lesz pár ember, aki érti, néhány akik beleképzelnek dolgokat, és egy rakás másik, aki azt mondja érti, csak azért, hogy baromi nagy mûértõnek, mûvészléleknek tûnjön. Én mivel nem tartozom az utóbbi kategóriába, meg sem próbálom ezt elhitetni magamról:D Ez van! Abszolút távol áll tõlem ez a stílus sajnos:)
Szerintem: - A gyerekek (bár sokszor simán falra tehetõ dolgokat tudnak összehozni) csak az éppen aktuális hangulatuktól vezérelve nyomják a színeket a papírra, és nem akarnak vele üzenni semmit. - A "felnõtt mûvészek" képei lehet, hogy kivitelezésben hasonlóak a gyerekekéhez, de van valami érezhetõ üzenetük, ami a kompozíció, a gondosan kiválasztott színek és formák segítségével jelenik meg. Amennyiben ilyen üzenete nincsen, én nem tekintem mûvészetnek, tehát ugyanaz, mint amit egy gyerek csinál. Ettõl függetlenül nézhet ki eszméletlenül jól. 16/L
A kérdező hozzászólása: Szerintem is akkor jó, ha a tudatosság érzõdik rajta és él a mûvészeti eszköztárral(kompozíció, színharmónia, vonalvezetés vagy ecsetkezelés stb). Ha viszont nem lehet különbséget tenni, akkor nem a nézõ a hibás (lásd, amit linkeltek teszt).

Miért nem vagyok boldog, miért nem tudok beleszeretni ebbe a lányba? Volt már mással is hasonló?

Van egy lány, akivel vagy 3 hete kezdtem facebook-on ismerkedni, és azóta már kétszer taliztunk is és úgy látszik a lánynak bejövök, mert már els? randin is mondta, hogy találkozhatnánk majd máskor is. Aztán második randin a csók is simán megvolt, igazából mindent hagy a csaj, elég fura, de durván szólva totál érzem, hogy azt is hagyná szinte, hogy ott helyben megdugjam én ennek ellenére mégis magányosnak és boldogtalannak érzem magamat továbbra is.

Legjobb válasz: Ha nem érzed jól magad vele és külsöre sem találod vozónak akkor ne eröltesd magadra

Ha nem érzed jól magad vele és külsöre sem találod vozónak akkor ne eröltesd magadra
hát ha be se jön túlzottan külsõre, és úgyis simán meg lehet kapni, és nem is kötõdsz hozzá ráadásul , akkor felesleges foglalkozni vele mert csak hülyíted szegény csajt és egyéjszakást anélkül is lehet szerezni
Ja, nekem is volt ilyen, hogy ilyen elmegy kategóriának éreztem, és találkozgattam vele, hátha megtetszik jobban idõvel.. De szerintem ha nincs meg a zsigeri vonzódás, akkor nem érdemes erõltetni, mert az sosem lesz az igazi.
és írsz neki amúgy, vagy hanyagolod?
3 hét meg két tali után mit akarsz? :DDD
A kérdező hozzászólása: Jó, de úgy érzem a külseje miatt nem tudok beleszeretni, ha ez így megy tovább csak megdugom kategória lesz, de kihasználni nem szeretném. Figyelj én akit meglátok elsõre egybõl érzem, hogy vonzó-e a számomra vagy sem, õ sajnos nem az, de mivel nem kövér így testre elmegy kategória. Ha kövér lenne valószínáleg már második randit sem élte volna meg a dolog. Sajnálom, de a kövér lányok egyenesen taszítanak, talán azért, mert én vékony, szálkás izomzatú gyerek vagyok. Vele csak az arca az igazi gond, valahogy nem tudnék vele megjelenni mások elõtt sem, szégyellném, szóval szebb barátnõt szeretnék, kívánnék. :/
Akkor már meg is válaszoltad magadnak.

15 hónapos lányom miért nem szeret az apjával lenni? Sír kitepi magát a kezéből és mondja, hogy hagyjál. Meddig fog ez a korszak tartani és miért? Volt hasonló tapasztalatotok?

Pedig apa imádja, de ? meg mintha utálná és ez mindig így van és én már bele betegszem.

Legjobb válasz: Nem kell belebetegedni tök normális viselkedés (legalább is nem kirívó) ilyenkor az anya a mindenük (és még egy darabig így is lesz). Nálunk sem ad a kicsi puszit az apjának (21 hónapos) nem mindig akarja, hogy ölbe vegye játsszon vele (csak ha a nagy megy játszani, mert akkor naná, hogy féltékeny) csak én etethetem, öltöztethetem, vetkõztethetem, pelenkázhatom (persze csinálja az apuka is, de akkor hiszti van) Szoktam mondani neki, hogy a kakis pelus cseréjét nyugodtan rábízhatná az apjára nem olyan nagy kitüntetés e nekem, hogy csak én cserélhetem :D Ja és még nálunk olyan is van, néha, hogy ha az apuka hozzám bújik, puszilgat akkor jön a kicsi és eltolja. Semmiképpen ne gondold, hogy ez azért van, mert nem szereti az apját.

Nem kell belebetegedni tök normális viselkedés (legalább is nem kirívó) ilyenkor az anya a mindenük (és még egy darabig így is lesz). Nálunk sem ad a kicsi puszit az apjának (21 hónapos) nem mindig akarja, hogy ölbe vegye játsszon vele (csak ha a nagy megy játszani, mert akkor naná, hogy féltékeny) csak én etethetem, öltöztethetem, vetkõztethetem, pelenkázhatom (persze csinálja az apuka is, de akkor hiszti van) Szoktam mondani neki, hogy a kakis pelus cseréjét nyugodtan rábízhatná az apjára nem olyan nagy kitüntetés e nekem, hogy csak én cserélhetem :D Ja és még nálunk olyan is van, néha, hogy ha az apuka hozzám bújik, puszilgat akkor jön a kicsi és eltolja. Semmiképpen ne gondold, hogy ez azért van, mert nem szereti az apját.
A kérdező hozzászólása: Igen, nálunk is apa a türelmesebb mert mindig velem van és semmit nem tudok a háztartásban megcsinálni mert mindig anya anya...ami jó, h ragaszkodó, de sokszor olyan rossz, h úgy kell rólam leszedni.
Talan feltekeny?Apa szokott vele jatszani?Levinni a jatszoterre, setalni, esetleg ha udvar van, olvasni stb.Hagyd neha egyedül öket, menj el 1-2 ora hosszara.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm elsõ, szóval nem kirívó a helyzet.:) Persze sokat játszik vele, olvas neki, mindig õ viszi le elõre míg én össze pakolok. Csak annyiszor hallom, hogy " jajj mekkora a szerelem" az apjával szöveget, hogy elkeseredtem, pedig mikor pici volt sokat sírt az apja ingatta egész éjjel, mint a hulla úgy ment dolgozni.
Nálunk is ez van most, de nekem fiam van és 19 hónapos. remélem, elmúlik :-)
Persze, hogy elmúlik :) Most még kicsik most az anya a minden, most anyának kell mindent csinálni, de idõvel változni fog és a másik szülõ is ugyan akkora figyelemnek fog örvendeni. A nagyobbik lányom 5 éves és bár a kicsi miatt sokat bújik megint hozzám, de már tudja, hogy az igazi hancurra az apa a vevõ, apa az aki nem lesz olyan gyorsan ideges és egy kis pillarebegtetéssel néha (nem mindig) el lehet érni dolgokat :)

Turmixgéppel miért nem lehet felverni tejszínhabot, amikor az is gyors forgó mozgás, hasonló mint a habverő mozgása? És a habszifonnal miért lehet?

Szóval, nem értem. Ha kézzel verik fel vagy gépi habver?vel, mixerrel, akkor jó. De turmixolni miért nem lehet? Attól miért nem ver?dik föl a hab? Mert az is gyors forgó mozgás. A habszifon meg nem csinál a tejszínnel forgatást, mégis "felveri". Hogy van ez? Hogy m?ködik ez az egész konyhai fizika?

Legjobb válasz: A habszifonban beleengedik a gáz a tejszinbe, nem keverik, hanem a nyomástól megy bele. A turmix meg igaz, hogy gyors mozgású, de összetöri a tejszint, ami nem tesz jót neki. Egy kis késsel kevered.

A habszifonban beleengedik a gáz a tejszinbe, nem keverik, hanem a nyomástól megy bele. A turmix meg igaz, hogy gyors mozgású, de összetöri a tejszint, ami nem tesz jót neki. Egy kis késsel kevered.
A tejszínbe levegõt kell juttatni, és az éles kés ezt nem tudja.
A turmix teljesen másképp kever. Egyrészt sokkal gyorsabban forog, másrészt a forgó rész se olyan kialakítású, ami ideális lenne. Darabolásra van tervezve, a habverõ meg arra, hogy lazán levegõt keverjen bele. Ha jó minõségû a tejszín, turmixal esetleg vajjá köpülheted. A habszifon meg óriási nyomással préseli bele a dinitrogén oxidot, és azzal is össze kell rázni. De az a belekerülõ gáz pont elég ahhoz, hogy megszilárguljon. Szóval a fizika ott van, hogy nem a gyorsaság a lényeg, hanem hogy milyen hatékonyan tudsz levegõt vagy más gázt belevinni a tejszínbe.
Mert nem visz levegõt a tejszínbe, csak kavargatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Most újra kellek neki? miért? Miért nem tud elfelejteni? Van valaki hasonló helyzetben?

Szóval még kiskoromban örökbe fogadtak,kiskorom óta tudom és nem is érdekeltek az igazi szüleim!De most pár hete anyukám megkeresett el?ször h csak megismerkedjünk,de mostmár azt akarja h oda költözzek hozzá...Minek kellett neki felbukkannia?egyszer már nem kellettem neki akk most minek???nem akarok vele veszekedni csak tünnyön el és hadjon engem békén!!

Legjobb válasz: Szegénykém! Ez megrázó lehet. HÁny éves vagy? Elvileg 18-ig nem találkozhatsz vele, és utána is csak ha Te akarod. Lehet, hogy ezt nem tudom pontosan, de mindenképpen érdeklõdj utána. Szerintem beszélj errõl az örökbefogadó szüleiddel, õk biztosan segítenek. Ha nem vagy felkészülve a vér szerinti szülõkkel való találkozásra, akkor nem kényszeríthet erre senki! Kitartást!

Szegénykém! Ez megrázó lehet. HÁny éves vagy? Elvileg 18-ig nem találkozhatsz vele, és utána is csak ha Te akarod. Lehet, hogy ezt nem tudom pontosan, de mindenképpen érdeklõdj utána. Szerintem beszélj errõl az örökbefogadó szüleiddel, õk biztosan segítenek. Ha nem vagy felkészülve a vér szerinti szülõkkel való találkozásra, akkor nem kényszeríthet erre senki! Kitartást!
Mondd meg neki, hogy hagyjon békén. Rosszul fog neki esni, lehet, hogy vita is lesz belõle, de vagy az, vagy zaklatni fog még jó ideig.
Szerintem csak mondd meg öszintén, hogy hagyjon békén és erre elöbb is gondolhatott volna, hogy foglalkozzon veled, most már elkésett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!