Találatok a következő kifejezésre: Miért nem háton aludni (9 db)

Igaz-e, hogy nem szabad háton aludni (feküdni). És ha igaz, miért nem?

20 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Elsõsorban akkor lesz ez jellemzõ, amikor már nagyobb lesz a pocakod, de akkor már nem is akarsz majd a hátadra feküdni. A megnövekedett méh háton fekvéskor nyomja a gerinc belsõ felén futó nagy artériát, ami ájulásközeli érzést, remegést, szívdobogásérzést, akár halálfélelemet stb. okozhat. Mivel a méh nyomása végeredményben a keringést akadályozza, ez nyilvánvalóan nem tesz jót se neked, se a babádnak (gondolj például az oxigénhiányra).

Elsõsorban akkor lesz ez jellemzõ, amikor már nagyobb lesz a pocakod, de akkor már nem is akarsz majd a hátadra feküdni. A megnövekedett méh háton fekvéskor nyomja a gerinc belsõ felén futó nagy artériát, ami ájulásközeli érzést, remegést, szívdobogásérzést, akár halálfélelemet stb. okozhat. Mivel a méh nyomása végeredményben a keringést akadályozza, ez nyilvánvalóan nem tesz jót se neked, se a babádnak (gondolj például az oxigénhiányra).
szia. Használjátok a keresöt.tegnap két ilyen kérdés is volt.Tegnapelött is.Sok választ találni. 39hetes kismama.
Azt mondják, hogy a legjobb a bal oldalon aludni, mert az a legjobb a babának keringés szempontjából, meg a mamának is, ill. az emésztésnek is.

Miért nem szabad háton aludni?

Ezt hallottam.

Legjobb válasz: Hány hetes vagy én 17 vagyok és még mindig alszok háton valami légzési probléma miatt nem lesz szabad majd késõbb de szerinetm azt majd jelzi a pici addig én ugy fekszek ahogy kényelmes és jól érzem magam félhason is megy még annak ellenére hogy már elég gömbölyú vagyok :)

Hány hetes vagy én 17 vagyok és még mindig alszok háton valami légzési probléma miatt nem lesz szabad majd késõbb de szerinetm azt majd jelzi a pici addig én ugy fekszek ahogy kényelmes és jól érzem magam félhason is megy még annak ellenére hogy már elég gömbölyú vagyok :)
Állítólag nem jut a picihez elég oxigén, de majd a terhesség vége felé, meg szerintem érezni fogod, ha nem jó, úgyis jelzi a pici is neked.:-)
Én arra emlékszem, hogy nyomódik, húzódik a hasi ütõér, és ezért a babához nem jut elég vér, tápanyag. De a 30. hét után nem ajánlott.A baba úgyis szól, ha valami nem jó neki:-)
A kérdező hozzászólása: Bocsi.21 hetes vagyok. Megnyugodtam a válaszoktól köszönöm mindenkinek. Kellemes baba várást mindenkinek.
SZia! Hülyeség! Ne hidd el! Úgy aludj ahogy neked kényelmes. Ha feszül a hasad, úgyis el fogsz fordulni.Hidd el érezni fogod, ha nem kényelmes és nem jó neked. A baba úgyis jelez ha neki nem jó a fekvõhelyzeted. Az én lányom szétrugdosta a hasamat ilyenkor. Néha az apja is meglepõdve ugrott arrébb. Úgy aludj ahogy neked kényelmes. SOk sikert a babához! Erika

Hajnali evés után miért nem alszik el? Ha a hátán hagyom aludni miért riad fel pár perc múlva?

Eszik, olyan mintha bealudna, felvesszük büfizni és a szemei ki is nyílnak. Véletlenül összetalálkozik a tekintetünk nevet. Letesszük magunk mellé majd kb. fél óra múlva alszik is a hátán cumival a szájába, de hasra kell fordítani mert a hátán nem tud elaludni, felriad.

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem, hogy pár nap múlva lesz 3 hónapos!

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem, hogy pár nap múlva lesz 3 hónapos!
Mennyi idõs?
ja látom már. hát az én lányom fogzáskor csinálta ezt hogy nem akart aludni miután felkelt hanem játszani akart
Azért , mert hason tudnak jól aludni. Miután elaludt szerintem ne is büfiztessétek meg, hanem egybõl mehet hason a kiságyba (ha van légzésfigyelõ). Semmi baja nem lesz , ha nem büfizik. Ha meg esetleg fájna miatta a pocija, akkor azt úgyis jelezni fogja.
A kérdező hozzászólása: van légzés figyelõnk. ha nem büfizik úgy nem jó letenni már próbáltam , mert feszeng, kisfejét forgatja és kis idõ múlva kijön a tejcsi, ha meg büfizik akkor nem jön a tejcsike. na de csak leszokik majd errõl hogy fent kurottyol.... :D


Miért mondják sokan, hogy nem lehet háton aludni?

37 hetes vagyok, s igencsak jókat alszok hanyatt. Nem igazán értem, hogy miért ne lehetne, ha úgy kényelmes!

Legjobb válasz: Úgy hallottam (haha), hogy az elõrehaladott terhességnél nem ajánlatos, mert akkor már nagy a baba, sok a magzatvíz, jobban nyomja az ereket. És a bal oldali alvást sem javasolják, mert akkor a szívet nyomod. Na, erre varrjunk gombot, majd állva alszunk. Az viszont a lábaknak és a deréknek nem jó... pff...

Úgy hallottam (haha), hogy az elõrehaladott terhességnél nem ajánlatos, mert akkor már nagy a baba, sok a magzatvíz, jobban nyomja az ereket. És a bal oldali alvást sem javasolják, mert akkor a szívet nyomod. Na, erre varrjunk gombot, majd állva alszunk. Az viszont a lábaknak és a deréknek nem jó... pff...
Azonkívül nem ajánlatos guggolva, fejen állva, kézen állva, bordásfalon csimpaszkodva aludni. Ezt valahol már írtam, de ha alszom, akkor éppen ALSZOM, és nálam nem tudatos, hogy éppen hanyatt vagyok-e, vagy sem. Ha valami gáz van, úgyis felébreszt a babó.
Elvileg elnyomódik valami ér, ami megy a baba fele. De én hülyeségnek tartom ezt, hogy megmondják hogy KELL aludni, úgy kell aludni, ahogy kényelmes. Azt is mondják, hogy a kismama aludjon a bal oldalán (szintén az erek miatt), de én remekül tudok a jobb oldalamon is aludni :)
Még a szülésnél sem tudtam a hátamon feküdni, pontosabban a vajúdás során, ami igencsak 10 óra volt. Nekem konkrétan elnyomott vénát és olyan szinten éreztem, hogy az agyam nem kapott rendesen vért.
Valóban, a gerinc mellett jobb oldalon fut egy fõverõér, amit nem ajánlatos nyomni, mert nem tesz jót sem a mamának sem a babának. Viszont ha ez elnyomódik testi tünetekkel jár és azért erre általában felébrednek a kismamák. Mondjuk én soha nem tudtam háton aludni, ez a probléma nem érint, de zet egy orvos ismerõsömtõl hallottam. 35 heteske
Érdekes ez a baloldali alvás gondja felvetés, ha már eltértünk a hátiról. Én pontosan azt olvastam, hogy bal oldalon jobban és könnyebben áramlik a baba felé a vér, ezzel együtt a friss oxigénnel...
Én azt hallottam, hogy azért nem érdemes háton aludni, mert a babához kevesebb oxigén jut, ami hosszú ideig már nem egy jó dolog.
Lehet, ha tudsz. Ha nyom valamit a pocid akkor úgyis rosszul leszel (szédülés, légszomj). Nyugodtan aludj ha úgy esik jól. Én is sokat aludtam úgy és semmi baj nem lett ( 3 babám van). Én csak az utolsó 2-3 hétben nem birtam. És ezért is tudom, hogy a tested jelez ha valami nem jó.

Kismamik! Miért nem alszik a kislányom éjszaka? 23 hetes vagyok és 2-3 naponta fent van hajnali 2 és 4 között úgy ficánkol nem tudok aludni tőle. Biztos nincs baja de hát nap közben is mocorog rendesen nem birom elhinni hogy sose pihen

Legjobb válasz: De bájos...õ még nem tudja, hogy éjszaka van, nem vagytok szinkronban, mi sem...az én kisfiam is fennvan és rugizik amikor én aludnék két pisilés között, majd olyan harmincadik héttõl talán kezdenek beállni valamiféle ritmusra. Addig örülj, amíg jól mocorog, egészséges pinduri!

De bájos...õ még nem tudja, hogy éjszaka van, nem vagytok szinkronban, mi sem...az én kisfiam is fennvan és rugizik amikor én aludnék két pisilés között, majd olyan harmincadik héttõl talán kezdenek beállni valamiféle ritmusra. Addig örülj, amíg jól mocorog, egészséges pinduri!
Szerencsére mi összhangban voltunk a kisfiammal, ami idekinn is folytatódik.:) A nap bármely szakában velem aludt. És miután felkeltem, rá 5percre felébredt. Egyébként sokat alszanak a pociban a 20-30.hét között, csak álmukban is egyfolytában mozog kezük-lábuk, mert az idegek folyamatosan alakulnak ki, ezért a sok mocorgás. 5hetes baba anyucija
Akkoriban nekem is állandóan mocorgott éjszaka.Felkelt fél 5-5 felé, addig rugdosott, míg fel nem keltem, majd miután kimentem pisilni, õ visszaaludt, én meg nem bírtam aludni.Aztán a 28-30. hét környékén egyszer csak abbahagyta, majd akkor aludt/alszik, mint én és hagy aludni.Reggel ébred, mikor én, este alszik, mikor én.Ha hajnalban felkelek, akkor õ is ébred, köszön, majd alszik tovább.35 hetes kismama
Kifejezetten a babám mozgására nem kelek fel, de ha felébredek, akkor õ is szokott rugdosni. Megfigyeltem, hogy különösen akkor rugdal, ha számára rosszul fekszem, egyszerûen nem szereti, ha jobb oldalamra fordulok. Ilyenkor persze megadom magam, mivel jó lenne visszaaludni úgy 4 körül, ezért megfordulok, és már abba is hagyja. Lehet, hogy nálatok is hasonló van...
En 22 hetes vagyok, es az en kislanyom is nagyon aktiv.Tegnap egesz nap rugdolozott, es mar vagy masfel hete megfigyeltem hogy minden ejjel fel 12-kor megebred, parat rug es alszik vissza.En imadom.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat kismmamák, fõleg az utolsónak aki egyidõs velem szóval hassonló cipõben járunk :-) sziasztok

Hány hetes kortól nem ajánlatos háton fekve aludni, és miért nem?

Legjobb válasz: 19 hetes terhes vagyok de másképp nem nagyon tudok elaludni...

A kérdező hozzászólása: 19 hetes terhes vagyok de másképp nem nagyon tudok elaludni...
Ugy hallottam azert nem szabad mert a baba megnyomhat valamilye ereket..?de temelyuk lessz okosabb valaszolo mert ezt a kerdest en is fel szerettem volna tenni.Bocsi hogy nem tudtam segiteni..
Igen, azért, mert a baba súlya elnyomhatja az idegeket, ereket. 30. héttõl szokták azt mondani, hogy nem ajánlatos, de ez is olyan, hogy úgyis észreveszed, hogy nem jó! Amíg nem érzel tünetet, addig (fõleg 19 hetesen) szerintem nyugodtan aludj háton.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:)
Én a 36.hétig kényelmessen aludtam háton. Azóta nem megy mert kényelmetlen és ross érzés. Ha már zavarja a babát vagy téged azt éreni fogod addig meg aludj nyugodtan háton!
Szia.Feküdj úgy ahogyan jól esik, a babóca úgyis jelezni fogja ha nem tetszik neki.Sajnos nem tudom ki találta ki hogy feküdjön egy kismama de szerintem nagy hülyeség.Én 34 hetessen néha csak hason tudok elaludni, és a babócának is tetszik.Boldog babavárást.

Tényleg nem ajánlott háton aludni? Miért?

Legjobb válasz: Úgy tudom nem tesz jót a magzat vérkeringésének.

Úgy tudom nem tesz jót a magzat vérkeringésének.
Én úgy olvastam azért sem jó, mert nyomja a baba a belsõ szerveidet, bár nem írtad, hogy hány hetes vagy.
A kérdező hozzászólása: 18 leszek csütörtökön:)
Nekem a dokim mondta, hogy a 30. héttõl már nem ajánlatos háton feküdni, mert túl nagy súly nehezedik a fõ artériára.Ezáltal a keringés lelassul a babánál és nálad is. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem feküdhetsz háton. Kerülni kell a huzamosabb ideig való hátonfekvést.
Szerintem ez is a rémhírek közé tartozik! Úgy feküdjél, ahogy kényelmes.A szervezeted majd jelezni fog, ha nem jó úgy!
ha a fejedet és a lábadat felpolcolod, szóval nem feszesen- egyenesen vekszel háton, amíg kényelmes nyugodtan. boldog babavárást
Ez nem rémhír, hanem valóban így van, hogy ha háton fekszel a méh nyomni kezdi a vérereket, és így elõfordulhat, hogy kevesebb oxigén jut méhlepényhez és a magzathoz. A terhesség második felétõl nem ajánlott! Aki meg nem hiszi, az nézzen utána egy kicsit! Pl.: http://www.babanet.hu/faq/terelet04.php
elolvastam az említett oldalt, engem meggyõzött.

13 hetes es 3 napos terhes vagyok. Miert nehez aludnom akar az oldalamon akar a hatamon? Ejszakat nem alszok, majd reggel, mikor mas mar felvan en akkor alszok. Es a pocak mikor lesz mar egy kicsit lathato?

Legjobb válasz: én is csak reggel tudok aludni,amikor már a párom elment dolgozni.próbálj meg egy puha párnát a pocid alá rakni,és valamennyire húzd fel a térded.nekem nem mindig,de általában beválik és egy pohár meleg tej.a poci mérete,meg mindenkinél változik.15hetes vagyok,de a hasam már hatalmas,pedig még nem is híztam.nekem azt mondta a védõnõ,hogy alkati kérdés és hogy mennyire erõs a hasadban a kötõszövet.jó babavárást.

én is csak reggel tudok aludni, amikor már a párom elment dolgozni.próbálj meg egy puha párnát a pocid alá rakni, és valamennyire húzd fel a térded.nekem nem mindig, de általában beválik és egy pohár meleg tej.a poci mérete, meg mindenkinél változik.15hetes vagyok, de a hasam már hatalmas, pedig még nem is híztam.nekem azt mondta a védõnõ, hogy alkati kérdés és hogy mennyire erõs a hasadban a kötõszövet.jó babavárást.
Én is párnát javaslok de a két combod közé.Nekem bevált.Nem tudtam mi bajom forgolódtam összevissza éjszaka aztán megpróbáltam és egy pillanat alatt visszaaludtam.Pocakom nekem nemrég kezdett el látványosan nõni.18 heteske

Sokan azt írják a babákat háton fekve kell lerakni aludni, és nem hason vagy oldalt. Miért? -->

Úgy nem sokkal nagyobb az esély rá, hogy pl. ha véletlen kibukik valamit, akkor visszanyelje és megfulladjon? 34+4 hkm

Legjobb válasz: Megnyugtatlak egyik sem jó! hason: nagyobb a bölcsõhalál kockázata oldalt: deformálódhat a csípõje háton: bukás miatt, fulladás Én hason altattam a fiam, mai napig hason alszik (20hós). Ja, és volt légzésfigyelõnk.

Megnyugtatlak egyik sem jó! hason: nagyobb a bölcsõhalál kockázata oldalt: deformálódhat a csípõje háton: bukás miatt, fulladás Én hason altattam a fiam, mai napig hason alszik (20hós). Ja, és volt légzésfigyelõnk.
2 gyereket szültem 2 éven belül 2 különbözõ kórházban, és meglepõ módon a "használati utasítás" is különbözõ volt :) . A nagyobb utált hason lenni, háton és oldalt aludt, és szép golyó feje van. A kicsi hason is, háton is elalszik, mégis koboldfüle lett az egyik oldalán. Én egyébként sokkal jobban félek attól, hogy felböfizik vmit és visszanyeli, mint a bölcsõhaláltól, úgyhogy most nyugodtabban alszom, mert mindig hasra teszem le a babát. Mozgásfejlõdés is abból fog elindulni. Meg ezzel próbálom valahogy kompenzálni a hordozóban eltöltött idõt, ami állítólag nem tesz jót nekik.
Az én lányom háton fekve aludt csak, (utált hason lenni), amióta forgolódik sokszor alszik valamelyik oldalán. Szerintem is mindegyiknek van elõnye és hátránya. A kislányom feje gyönyörû formás, szóval nem deformálódott el. Most már 8 hós.
nálunk a kórházban nem volt szabad a hátára fektetni (baba barát kórház). az oldalára kellett és azt mondták haúgy nem szeret akkor azután, hogy leesett a köldökcsonkja, letehetem hasra is csak a hátára ne. mástól se hallottam még, hogy háton fekve kell fektetni :O
Szerintem majd a baba eldönti. Ugyanis az én kisfiam nem hajlandó csak hason aludni. Ha a hátára fordítom, csak pislog és néz, hogy mi van:) ))) Nekünk is légzésfigyelõnk!!!
én oldalt fektetve altattam, mert nagyon bukós volt. Eddig soha nem olvastam arról, hogy ez káros a csípõjének.
A hason altatás a legjobb a gyereknek akárki akármit mond. Sokkal jobban tud aludni, jobban fejlõdik az izomzata és egy egészséges gyerek nem kap bölcsõhalált. Az én kisfiam a kezdetektõl hason alszik, a hátán nem is szeret és egészséges, nagyon fejlett baba. És valóban, háton, veszélyesebb szerintem is a bukás miatt, meg a félrenyelés miatt. Altasd hason a kisbabádat az a legjobb neki!
Az én kislányom már a kórházban kinyilvánította, hogy õ hason szeret aludni. Nekünk is van légzésfigyelõnk, de ahogy az elõzõ válaszoló írta, mindegyiknek van hátránya, a háton fekvésnek még annyi, hogy deformálódhat a fejük is(több ilyenrõl tudok), bár az idõvel helyre jön.
A hason altatást azért nem javasolják, mert állítólag nagyobb a bölcsõhalál rizikója (ami azért ciki, mert anyáinknak direkt ezt javasolták velünk kapcsolatban), az oldal fekvés pedig szintén írom, hogy állítólag a csípõ fejlõdésének nem tesz jót. Amúgy a hanyatt alvást ne úgy képzeld el, hogy égnek van a kis arca, legalábbis az én fiam, hol jobbra, hol balra fordította kis fejét.
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem valami megnyugtató sajnos :-(
Én hason szerettem volna altatni a kisbabámat, de õ nem így gondolta.Utál hason lenni.Nem teszi le a fejét egyik oldalra sem, sír a pelenkába temetve az arcát!Ezért oldalt altatom, azt szereti:)
Két lányom van, mindkettõ hason aludt. Úgy nyugodtabban tudnak aludni, mert hanyattfekve felébrednek a Moro reflexre. A bölcsõhalált a keringés összeomlása okozza, semmi köze az alváshoz, max annyiban, hogy általában alvás közben történik. Amúgy meg majd a baba eldönti. :) Vannak babák akik csak hanyatt tudnak aludni, vannak akik csak az oldalukon, és vannak akik csak hason szeretnek.
Valóban a baba "dönt". Én is hason szerettem volna, hogy aludjon, de ordított, utálta, így "kiegyeztünk" az oldaltalvásban. Amióta forgolódik, az éjszaka közepén magától hasra fordul, vagy ahogy neki jó és folytatja úgy az alvását. Formás kisbaba lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor majd rábízom a döntést! :-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!