Találatok a következő kifejezésre: Miért nem felvő (43 db)

Miért nem működik a felvi.hu-n a pontszámító kalkulátor?

szeretném kiszámítani a pontjaimat, addig ok, hogy kitöltöttem az eredményeimet, de a suli-szak választásnál csak msc van feltüntetve!! Elte bárczin akarok tanulni majd, de jelenleg nincs is feltüntetve a kar...miért állították át ezt így? nagyon ideges vagyok......

Legjobb válasz: Azt nem tudom, h miért nem mûködik... De miért nem tudod kiszámolni? felvi.hu-n fent van a pontszámítás, megnézed és szépen összeadod a pontjaid..

Azt nem tudom, h miért nem mûködik... De miért nem tudod kiszámolni? felvi.hu-n fent van a pontszámítás, megnézed és szépen összeadod a pontjaid..
Nekem se mûködött :( Egy másikkal, kívülrõl nézve pont ugyanolyannal kiszámoltam, ott a pontom 430 lett :D De állítólag ezek a kalkulátorok sz.rt se érnek.
Most csak a februátbsn induló keresztfélévesek pontjait tudod számolni vele. Hülyeség de ez van
Ez az új felvi egy határ kacsa. Meg akartam keresni a pontszámítóban egy egyetem karán, mennyi pontom lenne, bejelöltem a PTE-t és választható karoknak kidobta az SZTE karokat.
Pedig könnyû kiszámolni. Ha gondolod, írd le milyen jegyeid vannak, illetve nem tudom, hogy érettségiztél-e már, de ha igen, akkor azt is, és segítek kiszámolni.

Miért nem csinálja meg a felvételi hitelesítést (felvi.hu)?

Korábban jelentkeztem felvi.hu-n, megcsinálta a gép a hitelesítést (ami kb 1 perc volt), letöltöttem a gépemre és kész is volt, postára adtam. Azóta módosítottam, ezért egy új hitelesítő lapot kell készíteni, de már fél órája várok rá. Ezt az üzenetet írja azóta is: A választott hitelesítési módnak megfelelő előkészítés folyamatban. Kérjük, szíves türelmét... Gondolom a határidő előtt egy nappal igencsak le van terhelve a szerver, de már kezd gyanús lenni. Érdekelne, hogy másnak is ennyit kellett-e várnia.

Legjobb válasz: Ha felvin csináltad, miért nem e-jelentkezéssel ügyfélkapun?

Ha felvin csináltad, miért nem e-jelentkezéssel ügyfélkapun?
Én ügyfélkapun szerettem volna hitelesíteni, meg se nyikkan. 50 perce írja ki, hogy várjak... kilépek, vissza, még mindig... nem is engedi, hogy visszalépjek és módosítsam a hitelestés módját. Megpróbálom holnap reggel, mikor még mindenki alszik :)
én is már 2 órája várakozom....
Én ügyfélkapun nyomom és ugyan ez (délelõtt pár másodperc alatt ment, most meg folyamatosan várakoztat, csak a kilépésre reagál. Még a segítség gombra kattintáskor is a hitelesítésre várakozós oldal jön be:D )
velem is ezvan.. :S és már kezdek türelmetlen lenni emiatt mert szeretném már az egészet letudni. amugy hogy van az hogy a jelentkezésre máig van határidõ és a hitelesítésre 5.-éig? nem csak hitelesítéssel lehet jelentkezni? nem nagyon értem..
bár ennek nem 24.-e a határideje, hanem márc. 5, ha jól értelmezem, de jó lenne ma elintézni...
dettó ugyanez a problémánk többünknek
A kérdező hozzászólása: azóta is fennáll a probléma, ha valaki tudna segíteni, hálás lennék.
A kérdező hozzászólása: Kell hozzá egy ügyfélkártya (ha jól tudom), amit okmányirodában kell kérni, ezt pedig csak postán kell feladni. Ez egyszerûbbnek tûnt, bár ha tudom, hogy ez lesz inkább az ügyfélkapus megoldást választom.
Velem is ugyanez van, csak várok a hitelesítõ adatlapra... Kb egy órája. Ha valaki esetleg megoldja, illetve megtalálja a megoldást, a többiek érdekében írja már le, mit kell csinálni! Szerintem a többiek nevében is mondhatom: nagyon megköszönném!

Miért nem engedi a felvi, hogy pontszámítási kérelmet adjak le?

Reggel megnéztem a pontjaimat a felvin és akkor még megadta a hátrányos helyzetért járó többletpontokat. Most azonban újból felnéztem, és eltűntek az előnyben részesítésért adható pontok. Szeretnék kérelmet leadni, de nem tudok, folyton hibát ír ki, pedig nem haladom meg az 500 karaktert. Küldtem emailt, telefonáltam a felvinek, hogy elfogadható e, hogy így én is hátrányos helyzetűnek számítok e és határozott igen volt a válasz. Akkor most mi történhetett?

Legjobb válasz: Te vagy kb. a tizedik, aki megkérdezi, hogy mi a fene van a hátrányos helyzettel. Valószínûleg valami rendszerhiba van, mert sokan írták, hogy elfogadták, de a pontszámba nem vették bele. Volt, akinek elõször belevették, aztán kivették. Szóval jó a rendszer... Ha holnap sem javul meg, újra telefonálni kell a felvinek

Te vagy kb. a tizedik, aki megkérdezi, hogy mi a fene van a hátrányos helyzettel. Valószínûleg valami rendszerhiba van, mert sokan írták, hogy elfogadták, de a pontszámba nem vették bele. Volt, akinek elõször belevették, aztán kivették. Szóval jó a rendszer... Ha holnap sem javul meg, újra telefonálni kell a felvinek
A kérdező hozzászólása: Hú, bevallom eszembe se volt, hogy megnézzem van e már ilyen kérdés, úgy megijedtem hirtelen. Bocsi, és köszi a választ!:)
Ezt nem szemrehányásból írtam :) Csak hogy lásd, nem egyedüli dolog. Teljesen érthetõ az aggodalmad, remélem helyrekerül minden.
Nekem sikerült leadni igaz az érettségi eredményhez adtam le mert plusszpontos kérvényt nem is találtam, de az a lényeg hogy leadtam.


Felsőfokú képzettségűek pontszámítása? A felvi.hu erről miért nem ír?

http://www.bgf.hu/Root/BGF/tartalmak/BGF_Felsofoku_vegzettse..

Legjobb válasz: Szerintem nem olvastad el a lap alján az apró betûs részt: "1 Új Fkr. 15. § (6) bekezdés: „A felsõfokú végzettséggel rendelkezõ jelentkezõket - amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsõoktatási szakképzésre jelentkeznek - a felsõoktatási intézmények a felvételi szabályzatukban meghatározott módon a korábbi felsõoktatási tanulmányaik figyelembe vételével és az emelt szintû érettségi követelménytõl való eltekintéssel is rangsorolhatják. Ebben az esetben maximum 200 pontot adhatnak a jelentkezõknek, és annak megkettõzésével, valamint a 20-21. §-ban meghatározott többletpontok hozzáadásával határozzák meg számukra az összpontszámot.”" Magyarul ez csak a BGF hülyesége. Nem mindenhol számítják így a pontokat. Ezért nem is került fel a felvi.hu-ra.

Szerintem nem olvastad el a lap alján az apró betûs részt: "1 Új Fkr. 15. § (6) bekezdés: „A felsõfokú végzettséggel rendelkezõ jelentkezõket - amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsõoktatási szakképzésre jelentkeznek - a felsõoktatási intézmények a felvételi szabályzatukban meghatározott módon a korábbi felsõoktatási tanulmányaik figyelembe vételével és az emelt szintû érettségi követelménytõl való eltekintéssel is rangsorolhatják. Ebben az esetben maximum 200 pontot adhatnak a jelentkezõknek, és annak megkettõzésével, valamint a 20-21. §-ban meghatározott többletpontok hozzáadásával határozzák meg számukra az összpontszámot.”" Magyarul ez csak a BGF hülyesége. Nem mindenhol számítják így a pontokat. Ezért nem is került fel a felvi.hu-ra.

A felvi.hu-n miért nem tudok intézményt kiválasztani?

pedig föl is vettek,beállítom, és mentésre kattintva ezt írja ki : kért oldal nem található, vagy idõközben eltávolítottuk.

Legjobb válasz: De mit akarsz a felvin megnézni?

De mit akarsz a felvin megnézni?

SEGÍTSÉG! Miért nem tudok jelentkezési sorrendet módosítani az e-felviben?

Legjobb válasz: http://www.felvi.hu/felveteli/felveteli_segitseg/felveteli_t.. lépj velük kapcsolatba

Miért nem adja hozzá az angol nyelvvizsga többletpontokat a felvi.hu?

Emelt szintű angol érettségit tettem, ami C típusú, vagyis középszintű nyelvvizsgának felel meg. Ez magán az okmányon is fel van tüntetve. Ha a felvi.hu felvételi pontszámítójával beállítom, nem kapok nyelvvizsga többletpontokat... Miért is van ez?

Legjobb válasz: Mert ennyi kis hibája van a felvi.hu-nak. Úgy jelöld, hogy alatta van külön a nyelvvizsgás rész, ott tüntesd fel. Mikor majd beküldöd akkor automatikusan nyelvvizsgának fog számítani az emelt érettségid. De a kalkulátorban ezt még nem állították be.

Mert ennyi kis hibája van a felvi.hu-nak. Úgy jelöld, hogy alatta van külön a nyelvvizsgás rész, ott tüntesd fel. Mikor majd beküldöd akkor automatikusan nyelvvizsgának fog számítani az emelt érettségid. De a kalkulátorban ezt még nem állították be.
Amennyiben a jelentkezõ egy adott idegen nyelvbõl egyidejûleg – a nyelvvizsga és a nyelvi OKTV egyidejûségének kivételével – több elõírás alapján lenne jogosult többletpontra, akkor a többletpontokat csak egyszer, a számára kedvezõbb pontszámot biztosító jogcímen kapja meg. Valószínûleg emelt szintû többletpontokat számolt a rendszer - az a magasabb.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy mindketten mást mondtok :) Ha a szak ahova jelentkeznék nem az angolt nézi, hanem a matekot és informatikát, akkor nem kaphatok többletpontot az angol emelt miatt, akkor nyelvvizsga pontot kéne kapnom nemde ?

A felvi miért nem küldi már a kódomat e-mailben?

már vagy 2 órája "regisztráltam" azonosító nélkül meg még nem folytathatom :(

Legjobb válasz: felvi.hu - szolgáltatások-e felvételi-belépés gomb- felhasználói feltételek elfogadása- kódküldése én is ezzel szenvedtem tegnap ;)

felvi.hu - szolgáltatások-e felvételi-belépés gomb- felhasználói feltételek elfogadása- kódküldése én is ezzel szenvedtem tegnap ;)
De jó, hogy már 2 hete regisztráltam, nem leterhelt rendszernél:D:D
A kérdező hozzászólása: irigyellek :D jó. ha reggelre nemküldi bepánikolok :D
Amúgy milyen e mailed van? mert pl a citromail egy nagy rakás [email protected] semmilyen levél nem érkezik meg idõben...azt ajánlom hogy csinálj egy gmail.com os címet és ha megjött a levél állítsd át arra, mert az a legjobb! És legmegbízhatóbb is
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!:) citromail tényleg szar...már megkaptam az emailt, köszi a segítséget!:)
Mert ilyen szarul csinálták meg...
Azért van, hogy a szerverük bírja a terhelést. Ilyenkor leveszik a többi funkciót és csak pontszámot lehet nézni. Ez tavaly is így volt, ne parázz reggelre újra a régi minden és meg tudod nézni az Én felvim menüpontot is. Egyébként mi a gond? Nem tudod mennyi pontod van?
Én megjelöltem 3 szakot és mindenhova más pontszámom volt. Így meg nem tudom, hogy jól emlékszem-e a pontjaimra...de ahogy múlik az idõ, kezd kitisztulni a kép. De jó lenne valami hivatalosabb dolog is, nem csak az emlékezetemre hagyatkozni. :S
az e-felvibe 20-21-22-én nem tudsz belépni, ki volt írva amikor délután próbáltam belépni, mostmár azt sem engedi
De nem az e-felvi kellene, hanem csak be kéne jelentkeznünk és az ÉN felvimben kiírná. :(
Elvileg érkezik sms is, amiben benne lesz, hogy melyik szakra vettek fel, mennyi ponttal. Nekem tavaly olyan este 10-11 között jött. Most még várom.
Hát jó, akkor most elmegyek fürödni, aztán hátha megjön addig. :) Köszönöm én is a válaszokat. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!