Találatok a következő kifejezésre: Miért nem fel sok szülő (4 db)

Miért nem világosítja fel sok szülő a gyerekét időben? Nem 14 évesen, az már sok esetben késő. Nem mernek róla beszélni?

Nekem sosem beszéltek róla, a suliban sem volt felvilágosítás csak egyszer, azt is elvicceltük, nem emlékszem hogy bármi hasznosat mondtak volna.

Legjobb válasz: Talán mert azt hiszik, így eltolhatják a dolgokat, pedig nem, így hozzák csak igazán elõre, és kezdik el a gyerekeik tudatlanul.

Talán mert azt hiszik, így eltolhatják a dolgokat, pedig nem, így hozzák csak igazán elõre, és kezdik el a gyerekeik tudatlanul.
Én egy 16éves srác vagyok és a szülim semmit nem montak nekem a sexröl meg az ilyesmi dolgokról ... Amikor érdekelt a dolog leültem a géphez beirtam a keresöbe és megkaptam a választ ... A felvilágosítás a suliba eygszer volt még 5.-be ott körülbelül azt monták el mint az oviba a fuknak fütyijük van a lányoknak meg puncijuk ennyi volt az iskola részérõl ami szerintem szánalmas dolog ... Barátnömel szerintem nemsoká eljutunk arra a szinte h nála alszok csak arra vagyok kiváncsi hogy ere a szüleim mit fogank lépni ? 16évesen kezdenek mesélni a védekezésrõl ? Szerintem 9-10 éves kor körül lenne ideális ...
én anyummal bármit megtudtam(ok) beszélni pl.:12 évesen megkérdeztem hogy "mi az az orális szex?" nagyot nézett, de elmondta!:) )nagy szerencsém van hogy ilyen az anyum!sok bajt meg lehetne elõzni, ha a szülõ idõben felvilágosítja a csemetéjét!
Az én szüleim, ahogy levettem, nem igazán tudják kezelni az ilyen helyzeteket. Mindig amikor feltettem egy felvilágosítással kapcsolatos kérdést, egyszerûen kerülték a témát. De az iskolám ilyen szempontból jó volt. 10 éves korom óta évente kétszer folyamatosan kaptunk felvilágosítást...
Én 21 éves vagyok és nekem sem mondtak itthon soha semmit a szexrõl, ennek ellenére nem mentem el 14-15 évesen hogy gumi nélkül mindenkivel lefeküdjek és itt is a legtöbb kérdésre sokkal értelmesebb választ tudok adni mint a kérdezõ gondolná. Amit mondani akarok az az hogy ha valaki értelmes azt nem kell igazán felvilágosítani mivel magától utánanéz a dolognak és érdeklõdik, akiben meg az értelem szikrája sincs meg annál már nagyon késõ. Ez nagyon sokban múlik a szülõkön is. Manapság hazamennek és leülnek a tv elõtt és meg sem próbálnak beszélni a gyerekeikkel, nem hogy erre a témára terelõdjön a szó, és néha azt is el tudom képzelni hogy kevesebbet tudnak õk maguk a szexrõl mint a gyerekeik.
Nekem sem mondtak soha semmit sem a menstuaciorol sem a szexrol!De en eldontottem hogy en sosem leszek olyan szulo mint az enyemek!:(
Szerintem a szülõk a legfelelõtlenebbek nagyon sokszor, késõbb meg könnyû nekiesni a gyereknek, ha teherbe esik, vagy rájönnek, h vmit túl korán kezd el... Hihetetlen, és az a baj, hogy mindig lesznek ilyen szülõk. Kevés családba nem tabu a szex.
18 ével elmúltam, de a szüleim soha nem beszélgettek velem olyasmirõl. Nem merték felhozni a témát, mindig halogatták... Igazából a mai napig tabu ez a szex téma itthon, pedig már azért nem egyszer itt aludt a barátom, én náluk, de gondolják, hogy vigyázunk egymásra, tudunk mindent. De valóban sokkal könnyebb lenne, ha mindenrõl lenne szó.
Szerintem sok helyen azért is lehet, mert talán nem tudják elképzelni, hogy ennyi idõs korban egyáltalán ez még megtörténhet.Annak idején a legtöbben ezeket a dolgokat 17-18 éves korban kezdték el.Manapság már elõbb és mikor már beszélnének esetleg ezekrõl, már sok esetben valóban késõn... De gondolom vannak olyan esetek is, ahol a szülõkkel errõl nem lehet beszélni, vagy nem is akarnak ilyenekrõl beszélni stb.
Én egy 14 éves lány vagyok!Az én anyukám 12 éves koromban felvilágosított !De megérte mert így nem megyek bele semmilyen butaságba !!!!!!
Hát igen, Sajnos a szülök egy többsége a biólogiaórára hagyatkoznak és azt gondolják, hogy minek otthon felvilágosítani a gyereket, ha megteszik helyettünk az iskolában is. Ez rossz döntés, a szülõk feladata is, hogy megfelelõ tájékoztatást kapjon a gyerek errõl is, meg úgy általában.
figyelj nekem volt egy barátom aki anno meghivott a 12ik szülinapjára , (ennek 2 éve nem volt oly régen csak nekem) és bekapcsoltuk a báttyagépét mer tudtuk hogy van rajta SZEX FILM, és ott volt egy akkor 14 éves fiú aki sírvafakadt mikor megláta! azé mer azt mondta hogy ez nagy bûn meg minden, ugye ottthon a szülei erre tanították! most 16 és még nem is adott egy PUSZIT se csajnak de nem is volt neki csaja! persze az annya most a 8adik gyerekkel terhes (pont maláttam ) vagy csak 7dikkel nem tom de jó sok gyerekük van ja meg Omnibusszal járnak mert csak abban férnek el!
Hát nem tom, én nem vettem észre, hogy kéne bármilyen felvilágosítás, elég ha bekötteted az internetet. Inkább arra kell rávenni a gyereket, hogy elmondja, ha valami történik. Pl. A lányok többsége már rég tudja, hogy egyszer majd menstruálni fognak, de mégis megrémülnek, mikor eljön a pillanat.

Miért szülnk sokan albérletbe nem félnek a jövőtől vagy olyan sok a fizujuk?

Legjobb válasz: Na most hány huszonéves fiatal párnak van úgy saját lakása, hogy nem kell fizetnie a törlesztõrészletet? Ha hitelre veszel házat, akkor ugyanúgy fizetsz havi díjat, csak épp nem albérleti díjnak hívják, hanem hiteltörlesztésnek. Legalább is Angliában így megy, ahol lakom. Albiba kezdtük 5.5 éve, van egy 3 éves lányunk és körülbelül szeptemberbe költözünk be a sajátunkba, és onnantól kezdve nem albit, hanem hitelt fizetünk, ami megjegyzem kicsit kockázatosabb, mivel ha ezt nem tudom fizetni, nem csak hogy kiraknak az utcára, de a már benne lévõ pénz egy részét is tuti elbukom, míg ha albiból dobnak ki, egyéb pénzt nem bukok rajta...mondjuk akkor már mindegy lenne....

Na most hány huszonéves fiatal párnak van úgy saját lakása, hogy nem kell fizetnie a törlesztõrészletet? Ha hitelre veszel házat, akkor ugyanúgy fizetsz havi díjat, csak épp nem albérleti díjnak hívják, hanem hiteltörlesztésnek. Legalább is Angliában így megy, ahol lakom. Albiba kezdtük 5.5 éve, van egy 3 éves lányunk és körülbelül szeptemberbe költözünk be a sajátunkba, és onnantól kezdve nem albit, hanem hitelt fizetünk, ami megjegyzem kicsit kockázatosabb, mivel ha ezt nem tudom fizetni, nem csak hogy kiraknak az utcára, de a már benne lévõ pénz egy részét is tuti elbukom, míg ha albiból dobnak ki, egyéb pénzt nem bukok rajta...mondjuk akkor már mindegy lenne....
Én sem hiszem, hogy egy albérlet sokkal rosszabb lenne egy hatalmas svájcifrankos hitelnél...
Legtöbben ha arra várnának, hogy lesz saját házuk amin nincs hitel, sosem lenne gyerek.
Mert az albérlet sokkal kevésbé rizikósabb, mint mondjuk a chf-hitel... Én például Svájcban élek és itt gyakorlatilag senkinek nincs saját lakása, mégsem gondolja róluk senki, hogy meggondolatlan, csóró nép, igaz?
Magában az albérletbe szüléssel semmi baj, ha felelõsségteljes szülõk. Pl barátnõm is albérletbe szült az apa munkanélküli lett 4 hónapig, tulaj pont akkor akarta emelni már hónapokkal elõtte mondta, és mivel munkanélküli lett így eltolták 4 hónappal. Na ezt, hogy csinálnád meg egy hiteles lakással.
Az a baj, hogy pocsék az albérletrendszer. Ha jobb lenne, akkor nem lenne gáz, hiszen még plusz mobilitása is van a fiatal párnak (munkahely 100-200 kilométerre...). Viszont a jelen helyzetben, ha olyan a tulaj, én is félnék albérletbe szülni. Hozzáteszem, én is albira szültem. Normális tulaj volt, barátilag váltunk el. Azóta saját ház van, és fogom a fejemet: 120kilométerre találnék munkát én is és a férjem is. Jelenleg 85+gyesbõl vagyunk, miután lazán kirúgtak a munkahelyemrõl.
#1 Csak az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nyugaton rengeteg albérlet nem magán, hanem állami, banki meg egyéb céges tulajdonban van, így azok sokkal kiszámíthatóbbak. Itthon meg elmész egy albérletbe és hellyel közzel ki vagy szolgáltatva a fõbérlõnek.
Miért, aki lakáshitelre szül az jobb?? Mondjuk én akkor se szülnék, ha fizetnének érte...
Nos én inkább hitelre veszek lakást, ami egyszer az enyém lesz, de nem sok különbség kell az elején a hiteles saját lakáshoz és az albérlethez. Ha nincs pénz, vagy megszûnik a munka mindkettõ ugrik. Akkor azok az emberek sose vállaljanak gyereket, akik nem kaptak a szüleiktõl lakást, vagy nem keresnek milliókat, hogy készpénzzel kifizessenek egy lakást?
Sokan ha saját lakásra várnának kifutnának az idõbõl, inkább bíznak a munkahelyükben. Szerintem sem gázosabb mint egy hiteles lakás.
Egyáltalán minek vállal gyereket valaki? :O
Ha sokan arra várnának, hogy saját lakásuk legyen akkor lehet sose lesz gyerekük. Inkább bevállalják és bizakodnak, hogy lesz késõbb is munkahelyük. Mi hitelre vállalunk gyereket és mi jobban járunk mert amennyi hitelt fizetünk jóval duplább lenne az albérlet havi 15.000 Ft fizetünk felkerekítve. Egy albérlet min. 40.000 Ft ha nem több. És még ott lenne a rezsi és egyéb kiadások. De ott tartanánk, hogy még nem is ettünk. Errõl ennyit. 23/N
25) ne haragudj, de ha te ilyen hülye vagy, akkor a te bajod. Világosan leírtad a kérdésbe az idióta hitelfelvevõk minden ismérvét! Ránk is "tukmálták" mégis forint alapú lett. Mikor meg küldik, hogy jó adósok vagyunk, vegyünk fel többet/másikat, akkor csak röhögünk. Fõleg, ha amúgy is megvagyunk szorulva, akkor ki az a hülye, aki még hitelt vesz fel? Azokat a lakásokat, meg nem azért építik, hogy beleköltözzenek mindenféle szerencsétlen családok, hanem PROFITÉRT építi valami cég/vállalkozó. Mégis miért adna az állam neked lakást? Akkor nekem miért nem ad? Vagy miért nem ad mindjárt mindenkinek? Miért is csak annak járna, aki hülye volt és nem tud fizetni? Annak, aki tud fizetni és rendes, annak miért nem, mintegy dicséretként? Vagy annak, aki fel se vett semmilyen hitelt, mert nem tudott? Azonkívül, ha egy új építésû lakóparkban veszek lakást, akkor marhára nem örülnék neki, ha a takaros kis tömbünkbõl ingyen lakásos telepet csinálnak a fizetésképteleneknek. Majd úgy járunk, mint a Havannán, hogy a szegény szerencsétlenek nem bírnak valami számlát se fizetni, mert szegényeknek hirtelen ez a szép nagy lakás túl megterhelõ volt anyagilag és az egész tömbben kikapcsolják a fûtést miattuk?
Ja meg a 25 ezerbõl 65 ezer szintén érdekes, mert most járt le a frankos autó hitelünk, amit bõven az elszabadulás elõtt vettünk fel, szintén 25 körüli törlesztõvel és "mindössze" negyedévenként ki kellett fizetni az árfolyam különbözetet, ami szintén kb. 25-30 ezer volt. Nekem mindig nagyon csodás, mikor látom, hogy ilyeneket modnanak, hogy 3x annyi lett a törlesztõ meg stb. Nem tudom, akkor az enyém miért nem?
"Miért? A hiteles lakásból nem tudsz visszamenni a szülõkhöz? Nem egy ilyen eset van a környezetemben." Persze mehet csak mondjuk a lakást elárverezi a bank 7 millióért 3 millió tartozást még utána is ki kell fizetni, az albérlet mellett.
...Nem értem egyébként, hogy lehet az, hogy odafenn a parlamentben a sok vén f örökké pofázza, hogy minden nõ szüljön minimum 4 gyereket, de ennek ellenére nem védik a családokat, egy kicsit sem: ott a rengeteg sok üres épület, és hányan élnek az utcán, és hányan kerülnek egész családok az utcára, pl azért, mert valami hitelt nem tudnak fizetni? Hát ha az államvezetésnek ennyire nagyon érdeke, hogy szaporodjunk, akkor megvédhetné legalább a családokat a lakásukból való kidobástól.
"Ha nincs pénz, vagy megszûnik a munka mindkettõ ugrik." Azért ez nem igaz teljesen. A hiteles lakást ha törik ha szakad fizetned kell. Albérletbõl mehetsz kisebbe, vagy ha minden kötél szakad vissza a szülõkhöz. Miért? A hiteles lakásból nem tudsz visszamenni a szülõkhöz? Nem egy ilyen eset van a környezetemben.
Azért, mert a legtöbb ember azt gondolja, hogy tök mindegy, hogyan és hova, de 'szaporodni KELL!' Aztán majd ha neki nem megy, akkor az állam eltartja a kölköket.
"Mert a hiteles lakás sem saját attól, hogy sokan azt mondják rá." Így van. Bizonyos összegû közüzemi tartozás fennállása esetén ugyanúgy simán elárverezik, mintha nem tudnád fizetni a hiteltörlesztést.
A kérdező hozzászólása: Nekem van 2 lakasom is mindegyik pici 35 40 nm de én így is félek a jövótõl.mi lesz ha nem lesz munkam nem tudok enni adni a gyereknek??
"Ha nincs pénz, vagy megszûnik a munka mindkettõ ugrik." Azért ez nem igaz teljesen. A hiteles lakást ha törik ha szakad fizetned kell. Albérletbõl mehetsz kisebbe, vagy ha minden kötél szakad vissza a szülõkhöz.
Miért szerinted hiteles lakásba ami 20 év múlva lesz az övüké az jobb. Mert a hiteles lakás sem saját attól, hogy sokan azt mondják rá.
Cica, ha jó értékesítõi vénával rádtukmálok egy vödör vizet egy millióért, akkor én vagyok a szemét, vagy te vagy a hülye, aki üzleti kérdésben a modorom alapján döntött, nem észérvek alapján?

Miért csodálkozik sok szülő, amikor elutasítást kapnak az óvodából, hogy a 3 év alatti gyerekét nem vették fel?

Mostanában annyi kérdés szól arról, hogy elutasítást kaptak, és fel vannak háborodva. Mellesleg megjegyzik, hogy a gyerek csak jöv?re tölti a 3. évét, mintha ez nem is számítana.

Legjobb válasz: az idén az jelentkezhetett oviba, aki 2013. 05.31-ig betölti a 3. életévét. év közben csatlakozhat elvileg:)

Lehet hogy nálatok másképp van kérdezõ.De nálunk 1 évvel elõbb be kell íratni!Én is be írattam már a kislányomat és fel is vették.Márciusban volt 2 éves és jövõre megy oviba.De vihetném már szeptemberben is 2, 5 évesen. Tehát valószínûleg akik fel vannak háborodva hogy nem vették fel az oviba 2 évesen õnáluk is 1 évvel elõbb be kell íratni.Ilyen egyszerû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nekem mindegyik hasznos volt, úgyhogy én nem pontoztam le senkit. Mostmár világos nekem is, hogy mindenhol mások a szabályok. Eddig azt hittem, hogy csak 3. évtõl lehet oviba menni, ezért is tettem fel a kérdést. (nálunk így van) Errõl az elõre jelentkezésrõl sem tudtam.
az idén az jelentkezhetett oviba, aki 2013. 05.31-ig betölti a 3. életévét. év közben csatlakozhat elvileg:)
Akkor leírom, h gyakran a 3.életévet betöltött gyerekeket sem veszik fel, van vagy 5 kritérium aminek ha "megfelel", akkor bekerül. (nincs otthon tesó, de nem munkanélküli az anyu, van meló; fogyatékos testvére van, egyedülálló anyuka...stb.) , hiába 3. életévét betöltötte már. Lehet hogy õk már elõre feliratkoznak a listákra, mert ha felszabadulnak a helyek, mindig a köv. neveket nézik.
én fiam decemberben lesz 3 éves, most jelentkeztünk. én meg azon vagyok meglepõdve, hogy ezen mi a kiakasztó? hát mi a fenébõl etessem jövõ szeptemberig? ezért mert mikor terveztük õt, nem kalkuláltuk bele, hogy szeptemberig meg kell születnie? :D mi még nem tudjuk, hogy felvették-e, de ha sikerült akkor jan. elsõ hetében kezd :)
Ahogy az utolsó írta, mindig az adott TANÉV május 31-ig 3. életévüket betöltõ gyerekeket kell beíratni. Én 3 évesen írattam be a lányomat, május 21-én született. És igen marhára fel voltam háborodva, mert nem elég, hogy bölcsibe nem vették fel 3 éves korától az ovi sem vettem fel, pedig volt mindkettõnknek munkáltatói, és nem volt tesó.
Én sem nagyon értem a dolgot... Nálunk a bölcsibõl 32 gyereket már muszáj volt átvenni az oviba, mert szinte mind tavaly kimaradt, mert szeptember és december között születtek, így aki idén tölti a hármat, megint kiszorul. Az én fiam is novemberi, tavaly beírattam, de csak jelzésképpen, hogy idén megyünk:) ! Persze mi Budapesten lakunk, vidéken biztos másképp van a gyerekek száma, de ha ott laknánk akkor is megvárnám, hogy betöltse a gyerek a hármat.
Utolsó vagyok, bocsi 2 évesen írattam be 2010-ben, a 2010/2011-es tanévre, 2011. május 21-én töltötte a 3 évet. És tisztában voltam vele, hogy akkor kell beíratni, mert utánaolvastam.
Én ismerek olyat, akinek a gyerekét már 2 év5 hósan beíratta, abban az évben év végén töltötte a 3. évét. Étkezéssel is gondok voltak, kakilással is. Mégis miért vették fel? mert rokona óvónõ. Van ilyen is.
Nekünk elég nagy pechünk van, mert a fiam szeptember 12-én van a szülinapja. Így persze nem vették fel, mert szept. 1-ig nem tölti be a 3-at. Egész nyáron várólistán volt, közölték, hogy majd augusztus végén tudnak valamit mondani. Akkor persze nekem kellett telefonálgatni, hogy most már csináljanak valamit. Közben szegény gyereknek meg nem is mertem nagyon mondani, hogy megy oviba, nehogy hoppon maradjon. Végül csak bekerült a legbénább csoportba (2 ellenszenves ovónénihez), és maradt 1 hetem felkészíteni a gyereket, hogy ovis lesz.
Kedves utolsó! Ha olyan helyen laksz, ahol csak a szeptemberi, max. az októberi születésûeket veszik fel oviba, akkor nem tud menni a gyerkõc január 2-án, mert nincs évközi felvétel. Akkor marad bölcsiben még egy nevelési évet. Szerintem a kérdezõ erre gondolt. A fiam is novemberi, eszembe nem jutott, hogy ovodát nézegessünk, mert tudom, hogy nálunk is a fenti helyzet van. A böcsis csoportjában a gyerekek nov-dec-jan születésûek, így úgy ahogy vannak 12-en, mennek tovább egy évet. És max jövõ szeptembertõl mehet a fiam oviba majdnem 4 évesen. De jön a tesó, nem tudom, hogy így hogy bölcsibõl megy, felveszik e (bár több ilyen családról tudok itt a körzetes oviban, úgyhogy reménykedem) illetve most belém állítottátok a frászt, hogy lehet, hogy kellett volna már jövõre jelentkezni? Na, ennek majd utána kérdezek, ilyenrõl sem hallottam. Viszont barátnõmék kis városban élnek, ott a bölcsi rakja ki a gyerkõcöt aznap, amint betölti a 3 évet, másnaptól már ovibakell mennie. A bartátnõm lányát nem vették fel oviba, januárban tölti a 3-at. Na? Ilyenkor mi van? Bölcsiben elvileg maradhatna annak a nevelési év végéig, amikor tölti a 3-at a gyerkõc, mégis kirakják, mert ott ez a szokás. Viszont nincs elég ovihely. Vagy lesz, de berakják õket egy fele akkora terembe, mint a bölcsisterem, csak kétszer annyian vannak 25-en. Ezért írhatta a kérdezõ, hogy 2 éves gyereket miért oviba íratnak? Persze lehetnek olyan kisvárosok, falvak, ahol nincs bölcsi, vagy van hely az ovikban, és általában felveszik a 2, 5 éveseket is.... Az a baj, hogy nagyon változó, hiába vannak rá központi szabályok.
kérdezõ! szerinted, ha jan.2-án születik, akkor mit csináljak vele? a válasz: jan. 2-án kezdi az ovit. béna a kérdés...
A kérdező hozzászólása: Igen, én is tudok olyanról, hogy 3 évesen nem veszik fel, pedig minden feltétel megvan. Akkor érthetõ a felháborodás, de így... De 2 éves gyerekkel miért próbálkoznak? Gondolom azért, mert vissza akarnak menni dolgozni, de nincsenek tisztába az elõírásokkal? Kisebb gyereknek ott van a bölcsõde. Nem kötekedni szeretnék, csak kíváncsi lennék, hogy sokan miért vannak ennyire felháborodva.
Aki lepontozott minket az biztos mindent jobban tud! Miért nem lehet felfogni hogy pl nálunk is(kisváros)1 évvel elõbb be kell íratni a gyerekeket.Én is beírattam a kislányomat(2010 márciusban született), mert be KELLETT íratni.És bár mehetne már szeptemberben is 2, 5 évesen, én csak jövõre viszem ha betölti a 3-at. De ezt is lelehet pontozni.Okosok.

Miért nem lép? Talán azért mert a szülei válnak és elég sokat veszekednek? Vagy fél?

Van 1 srác(16 évesek vagyunk),akivel a sulis táborban elvoltunk,csókolóztunk :)azóta msnen beszélgetünk már 1 ideje,de nem érzem úgy hogy tényleg érdekelném.Pedig azt mondta hogy komolyan gondolja hogy szeretne velem járni. Mégsem lép... Elég sz?kszavú msnen.Ha arra utalok finoman hogy találkozhatnánk, akkor azt írja hogy mennie kell vagy hogy ne sürgessem.Miért csinálja ezt?Csak szédítene?

Legjobb válasz: Szerintem a tábor után meggondolta magát. De ezt inkább tõle kérdezd meg, de ez a "bocsi mennem kell" meg hogy "ne sürgess" ez arra utal inkább hogy tényleg meg gondolta magát és csak igy probál lerázni :S

Szerintem a tábor után meggondolta magát. De ezt inkább tõle kérdezd meg, de ez a "bocsi mennem kell" meg hogy "ne sürgess" ez arra utal inkább hogy tényleg meg gondolta magát és csak igy probál lerázni :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!