Találatok a következő kifejezésre: Miért nem fel neki (171 db)

Ha kerek "Egy veletlen kerdes"-t, hogy hatha valaszommal segithetek, akkor miert hoz fel nekem tavaly aprilisi vagy idei, de fel eves vagy meg regebbi kerdeseket? Miert nem csak az aktualis, lezaratlan/megvalaszolatlan kerdeseket "adja" az oldal?

...pl., az iden juniusi kerdezot lehet, mar nem is erdekli, hogy a vemhes macskajat bantja-e a masik kandur, vagy egy 2007-es kerdes augusztusbol, van-e a vilagbajnok x sportagakban...

Legjobb válasz: Igen igaza van az elõzõ válaszolónak. De jó felvetés amit felhoztál talán mondani kéne az oldal szerkesztõinek mert hasznos lenne. Nekem is jól jönne és azoknak is akiknek nem jött válasz a kérdésükre! :)

Igen igaza van az elõzõ válaszolónak. De jó felvetés amit felhoztál talán mondani kéne az oldal szerkesztõinek mert hasznos lenne. Nekem is jól jönne és azoknak is akiknek nem jött válasz a kérdésükre! :)
Talán mivel az a neve, hogy véletlen kérdés és nem az, hogy véletlen friss kérdés....egyszerûen nem arra való amit te akarsz, hanem ami a neve is....mi ezen a [email protected]õ azt nemtom
A kérdező hozzászólása: ... valoban remes otleteim vannak...! Segiteni szerettem volna. Szegyellem is magam miatta. :-(((
Dehogy rémes. Szerintem igenis jó ötlet! Komolyan mondtam hogy írni kéne a szerkesztõségnek ;)

Barátom sajnos súlyos leukémiás lett. Pénteken műtétje külföldön elmaradt. Másnap hívtam de kinyomta a telefont. Írtam neki de nem válaszol, nem veszi fel. Nem értem miért nem akar beszélni velem, miért nem ír nekem? Mit tegyek, mert bele örülök!

Legjobb válasz: Húú részvétem. Hál istennek nekem ilyenben nem volt még részem, remélem nem is lesz. Szerintem õ úgy érzi, hogy talán nyûg lesz a nyakadon, nem akar bántani azzal, hogy õ beteg nagyon. Ilyenkor sokminden megfordul az ember fejében. Nem tudom mit tudsz tenni sajnos. Én ha belegondolok ha ilyen beteg lennék, akkor szerintem valami hasonlót tennék mint õ. Még a barátaimat sem akarnám látni, meg nem szeretném ha õk látnának engem. Hát ez nagyon szomorú dolog sajnálom igazán.

Húú részvétem. Hál istennek nekem ilyenben nem volt még részem, remélem nem is lesz. Szerintem õ úgy érzi, hogy talán nyûg lesz a nyakadon, nem akar bántani azzal, hogy õ beteg nagyon. Ilyenkor sokminden megfordul az ember fejében. Nem tudom mit tudsz tenni sajnos. Én ha belegondolok ha ilyen beteg lennék, akkor szerintem valami hasonlót tennék mint õ. Még a barátaimat sem akarnám látni, meg nem szeretném ha õk látnának engem. Hát ez nagyon szomorú dolog sajnálom igazán.
Én is sajnálattal olvastam a soraidat. A viselkedése teljes mértékben érthetõ, szerintem írj neki aranyos smseket és nyugtasd meg, hogy Te szereted, ne féljen, minden pillanatban rá gondolsz és mellette akarsz állni. Semmiképp ne haragudj rá! Sok szerencsét, neki és neked is! Sajnálom :S !
Egyet értek az elõttem szólóval, és én is nagyon sajnálom. de gondolom ezzel már tele van a padlás. Szerintem is azért nem keres, mert nem akar téged bántani, vagy számodra teher lenni. Meg akar óvni a fájdalomtól. De az nem igaz, hogy nem tehetsz semmit. Látogatható? Mert ha igen akkor szerintem megy be hozzá és igenis biztosítsd arról, hogy számodra pont, hogy az a teher ha nem lehetsz mellette, és hogy feltétel nélkül szereted. A nagy bajt viszont nem lehet elkerülni, mert ha az a sorsa, hogy így menjen el akkor az is lesz sajnos. Neked ezt el kell fogadnod és fel kell rá készülnöd, már amennyire fel lehet készülni az ilyesmire. Nem tudsz rajta segíteni, de azt az idõt, amit itt tölt igenis szebbé teheted. Éreztetni kell vele, hogy szereted és támogatni kell. hogy higgyen a gyógyulásban, magában és benned. És ne felejtsük el meg is gyógyulhat. Volt már rá nem egy nem két példa. És azok sem voltak semmivel különbek, vagy jobban érdemesek rá. Bármi is lesz kitartás. A szeretet csodákra képes csak hinni kell benne. Nem tudom milyen idõs vagy, de amit csinálsz és csináltál, hogy mellette maradtál szerintem mindenki számára példa értékû lehet. Büszke lehetsz magadra. És ez adjon neked erõt. Drukkolok nektek tiszta szívembõl! Detti 22/L
Jaj bocsi most láttam, hogy külföldön volt a mûtét. Akkor a látogatás nem olyan könnyen megoldható. Akkor bizony marad az sms vagy telefon. Bár az sms-t valószínûbb hogy elolvassa. Így is lehet éreztetni a másikkal a szerelmünket.
Szia nagyon sajnalom hogy ilyen helyzetben vagy de 1 valamit tudnod kell! Nem azert viselkedik ugy veled mert nem szeret hanem mert beteg, es nem igazan fogja fel hogy mit tesz. A szomszedom aki nemsoka a "rokonom" lessz o is leukemias es 1 hete jott haza a korhazbol es neki sajnos nem sok van mar es o is "utalatosan beszel" mindenkivel meg a kisfiaval is, sajnos ez igy van, es ezt sokan mondjak hogy azert beszel ugy mert beteg nem azert mert nem szeret. O nem akarja hogy sajnalkozzanak ezert nem szeretne talalkozni senkivel. A szomszedom peldaul a sajat annyat se turte meg ha meglatoggatta a korhazban. csak a felesege volt bent mellette es meg azt se akarta h ott legyen de muszaly volt mert egesz napos felugyeletre volt szuksege annyi ereje se volt h 1 poharat megfogjon. Csak tudd hogy biztosan szeret teged, de ha valaki ugy erzi h nem sok van neki hatra akkor nem igen foglalkozik azzal ha valakit megbant. Es ez igy van ezt en tudom, mert szinte en is ateltem amiket mondtak rolla, ez teljesen normalis. Kitartast neked, es igen irj neki sms-t!
A kérdező hozzászólása: segítsetek mit tegyek mert csak nekem nyomja ki a telefont!nem válaszol az smsre sem.megbolondulok lassan.
Érdeklõdtél már a családjánál?Lehet, hogy õk megtudják mondani mivan vele.

Vegák miért várják el, ha meghívják őket vendégségbe, hogy nekik külön készüljenek ételek? Vissza felé miért nem képesek nekünk ragadozoknak készülni?

Legjobb válasz: Nálunk van a társaságban egy vega csaj.Igen bárkihez megyünk, mindig készül külön kajával, de ha nála van a havi összeröffenés, õ is csinál vega kaját is, meg húst is.

Nálunk van a társaságban egy vega csaj.Igen bárkihez megyünk, mindig készül külön kajával, de ha nála van a havi összeröffenés, õ is csinál vega kaját is, meg húst is.
ha meghívsz valakit, aki vega, akkor az a minimum, hogy olyan ételt is csinálsz, amit õ megeszik, máskülönben minek hívod meg?
Én is csak azt tudom írni, amit a többiek. Ha hívok valakit vendégségbe, akkor alap, hogy neki kedvezek az étellel. A másik, hogy a bátyám vega, nem állatvédelembõl, hanem úgy gondolja, hogy az az egészséges táplálkozás, de ennek ellenére ha õ hívja meg a családot ebédelni, készít húsos ételt is. Egészen pontosan eleinte készített amíg a férjem igényelte, mert nagy húsevõ, de mióta a családból senki sem igényli a húsos ételt náluk, még a férjem is kifejezetten szeret náluk enni, szereti az általuk készített vega ételeket, azóta nincs hús a közös ebédnél. De hangsúlyozom, ha igényünk lenne rá, készítene.
Így van, a többiek is leírtak a tutit. Vegákat nem hívunk meg! Én megmondom õszintén kicsit félek is tõlük, úgy mint a szcientológusoktól. Nem tudom egyébként miért. De valószínûleg az lehet, hogy amit nagyon nem tudunk megérteni, és ép ésszel felfogni, attól rettegünk.
Ha zsidó vagy muszlim vendéget fogadsz, akkor sertéspörköltet akarsz rátukmálni és megsértõdsz, ha náluk jártadkor nem csülök a menü? Nem vagyok semmilyen vega, de náluk csak a hozzád hasonló önérzetes, sértett húsevõket tartom szánalmasabbnak.
"a bátyám vega, nem állatvédelembõl, hanem úgy gondolja, hogy az az egészséges táplálkozás, de ennek ellenére ha õ hívja meg a családot ebédelni, készít húsos ételt is" IGEN, ez a különbség!!! Ha valaki állatvédelemböl vagy hasonló okból nem eszik húst, attól nem lehet elvárni, hogy húst felhasználjon. VIszont ha valaki szerint csak nem egészséges vagy nem szereti, attól elvárható, hogy ha a vendégei szeretnék, akkor azt is fözzön.

Miért nem tetszik neki, ha képet rakok fel? És mit csináljak, hagyjam dunnyogni?

Mostanában észrevettem rajta, hogy nagyon nem tetszik neki, ha képet rakok ki közösségi oldalra.Nem magamutogatós,nem fürdőrucis képek, normálisak. Kb 3 hónaponként 1-2 kép, de most nyáron több helyen voltam, barátnőimmel is, így több volt, kb 3-4.(Viszont nélküle, mert ő kint van egy darabig külföndön) Először úgy vettem észre, hogy mikor feltettem egyet, kedvtelen lett, keveset írt. Aztán egészen kiakadt, mikor egy fiú hozzászólt, hogy csinos kép, ki kellett töröljem, mert 'rosszul esett neki' Aztán következőnél szóvá is tette azt, hogy minek teszem fel, hogy még írjanak hozzá fiúk?:/ Aztán vissza kérdeztem, hogy ő miért tesz ki?Erre kis idő után azt írta, hogy ő nagyon ritkán csinálja...-.- Most is, voltunk a barátnőimmel egy rendezvényen, ahol készült képem egy műemléknél, és egy színésznővel, kitettem, és látom rajta, hogy meg van sértődve, már elkezdte mondani nekem, hogy jaj ha ez a fb nem lenne, már nem is élnél, meg hogy fb függő vagyok xD Komolyan röhögtem rajta, mikor ezt olvastam. Amiért pár épet felnyomok néha napján. Nem tudom mit mondjak, vagy csináljak már.Mit szóltok?

Legjobb válasz: Még készült egy remek kép, ami nagyon tetszik nekem, de komolyan már félek feltenni. Szerintetek jobb is, ha nem?

A kérdező hozzászólása: Még készült egy remek kép, ami nagyon tetszik nekem, de komolyan már félek feltenni. Szerintetek jobb is, ha nem?
jó csaj lehetsz, én is írnék a képedhez baby :)
A kérdező hozzászólása: nem ilyen válaszokat vártam, 1.
Szerintem csak féltékeny, fõleg ha más Fiúk csorgatják a nyálukat a képedre. Vagy bántja az is, hogy te sok helyen jársz, a barátaiddal közös mképeket teszel fel, míg õ ezt nem tudja megtenni.
A kérdező hozzászólása: õ is megtudja, sõt teszi is. Most akkor annak érdekében, hogy ne sértõdjön, te tegyek többet egyet sem?o.o
Az ilyen ember undorító, dobd ki, elõbb utóbb mindenben szabályozni akar majd.
jo kis kapcsolat lehet, ha ezt nem vele beszeled meg. gratulalok, tovabbi sok boldogsagot!
A kérdező hozzászólása: hiába mondok neki akármit. Akkor megérti, aztán késõbb újra.Ezért nem tudom, hogy kezeljem már
Akkor kérdezd meg tõle egyenesen, hogy pontosan mi zavarja ebbe az egészbe.

Élettársam, kapott egy sztrokot, fél oldali bénulással gyógyult. A keze nem mozog, 3 lábú bottal, pár métert. A fogyatékossági támogatást elutasították Hosszabb útra tolókocsiban tolom. Miért nem jár neki a támogatás?

Legjobb válasz: Hát ez szomorú ,hogy nem kapta meg .Én is most adtam be a kérelmet mert nekem meg édesapám bénult le,hát ezek után már akkor én se bízok benne ,hogy megkapja.

Hát ez szomorú , hogy nem kapta meg .Én is most adtam be a kérelmet mert nekem meg édesapám bénult le, hát ezek után már akkor én se bízok benne , hogy megkapja.
A kérdező hozzászólása: Nekem az elutasítási indoklás az volt, hogy JÁRÓKERETTEL tud menni. Kérdezem én, hogyan tudna egy kézzel menni vele? A jobb keze, válltól lefelé az ujjaiig béna, fogni nem tud. Nem értem. Meg lehetne próbálni vajon újra beadni? Azt sem értem, hogy miért nem küldték orvosi vizsgálatra, pedig megkérdezték, hajlandó e elmenni. Persze, hogy elmegy.
Hát nem tudom , hogy mi alapján döntötték el úgy , hogy orvosi vizsgálatra nem küldték. Hát felháborító! Nem tudom , hogy újra be lehet -e adni a kérelmet , biztos van a papíron valami elérhetõség , hívd fel õket és kérdezd meg. Én is kíváncsian várom , hogy nekünk mit írnak , hogy megkapjuk -e.

Hegynek fel miért nem nyomják neki?

Sokszor van olyan, f?leg itt a bakonyban, hogy hegynek fel 2 sáv megy. Feltünt, hogy elég sokan 60-al mennek fel és nem húzódnak ki a küls? sávba. Ez mire jó nekik? Miért nem mennek ki amikor már szinte letolod ?ket és villogtatsz? Nekem ez egy alap dolog, hogy ilyen helyzetben többet nézem a tükröket, hogy ne akadályozzam a többieket. Ja és nem egy BMW-m van mielött megjegyzitek csak egy sima Opel.

Legjobb válasz: Mert köcsögök, ha belsõ sávba van énse értem mit szarakodik, akk menjen a külsõbe, ott felõlem mehet lassan.

Mert köcsögök, ha belsõ sávba van énse értem mit szarakodik, akk menjen a külsõbe, ott felõlem mehet lassan.
Magyarországon általában gyenge motorokkal szerelt autókat vesznek az emberek. Ezen spórolnak... Ilyenkor meg megbosszulja magát a dolog...
Jogos a kérdés. Magyarországon jobbratartási kötelezettség van. Azaz , lakott területen kívül , ki kell jönni a jobb szélsõ sávba. Legtöbben azért nem jönnek ki, mert a belsõ sáv lényegesen jobb minõségû, mert nincs úgy szétjárva a teherautók által.
A jobbra tartási kötelezettség a kapaszkodósávra nem vonatkozik. Ebbõl a szempontból nem követ el szabálysértést, de az indokolatlan forgalomlassítással igen. Amúgy teljesen egyet értek. Ha a technika nem bírja szuflával, ki kellene vonulni, és nem akadályozni a többit. Ez szerintem csak emberi tahóság.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nem csak én látom ezt így:-) Mindenkinek ment a zöld kéz.
Most mi bajod van vele? spórol a benzinnel ilyen egyszerû, én se szoktam nyomni hegynek felfele, inkább elõtte lendületet veszek és normális sebességgel felmegy a motor bõgetése nélkül, nekem van pillanatnyi fogyasztásmérõm, ha jobban rálépek a gázra simán benyeli a 15 litert, ez egy nagyobb hegynél literekkel több fogyasztást csinál, pedig átlagba 6-ot eszik. Meg amúgy is inkább érj oda 5 perccel késõbb mint hogy soha ne érj oda.
Ezzel nincs is semmi gond. De ha te lassabban közlekedsz (pl. 60-al), akkor húzódj ki a kapaszkodóba, hogy a gyorsabban (de mondjuk még szabályosan) közlekedõket ne akadályozd! A kérdezõnek sem a sebességgel van gondja, hanem azzal, hogy feleslegesen (és szabálytalanul) feltartják a belsõ sávban).
A kérdező hozzászólása: Utolsónál a pont:D Nekem nem a sebességükkel van bajom, meg hogy spórol csak akkor menjen ki a külsõ sávba.
Hát igen!:) Sokan spórólnak, köztük én is emelkedõn visszaveszek de mindig kihúzódok a jobb oldali sávba még ha sz'r akkor is, ha elmegy a gyorsabb autó akkor visszamegyek ha esetleg rossz az út minõsége, aztán ha újra jön valaki megint lemegyek. De hát egy debil vezetõ hol nézi a tükröket ?sehol kb:)
Mire kell neked a pénz?
Igen, itt az is kérdés õk mire tesznek félre, és neked mire kellene. Mert ha az õ gondjuk fontosabb/sürgõsebb akkor érthetõ a dolog.
Mennyit kersz tõle es mikoe adnád vissza? Gondolom fel, hogy nem adnád vissza. Vagy nem helyesli, amire kell
hat, havi 240-bol tenyleg nagyon gaz, hogy nem tudtok gazdalkodni... foleg, hogy ennyire nem.
Az attól függ mire kell neked? Hmm????
Igen az anyja vagy, akinek támogatni kellene a lányát. Mire kell a lóvé? Miért kell a pénz?
ha édesanyámnak kenyér gondjai lennének, vagy alacsony nyugdíja, én is segíteném. d pl. cigire, vagy italra nem adnék. meg arra se, hogy mondjuk a testvéremnek továbbadja (adok én neki, de a sumákolást nem tûröm) vagy az élettársát pénzelje belõle. szóval a kérdés nem jó, és egyoldalú hadd halljuk a lányodat is!
biztosan vissza tudnad neki adni?
Van aki meg 80ezerbõl tartja a 3 fõs családot..
Én a szüleimnek, ha meg tudnánk tenni, adnék pénzt, mert éveken keresztül õk támogattak minket. Bár erre még nem volt példa, édesanyám jól beosztja a pénzt, és ha télen pl. nagyobb a fûtésszámla, akkor átcsoportosítja a dolgokat, kevesebb jut másra. Szerintem sokan kölcsönadnának a szüleiknek egy jó gyermek-szülõ viszony esetén, gyanítom, hogy van vmi a háttérben, ami miatt tart a dologtól, és nem szívesen ad. A másik meg: követelõzni sosem jó, ha szükséged van a pénzre, akkor is kérd, ne pedig elvárd.
Napi kamu. A kérdezõ minden szempontból hajaz egy 15 éves gyerekre mint egy felnõtt nõre.
Az addig jó dolog, hogy kölcsön kérsz... 200 ezer ft-ot. De ezt 1000-10000 FT-ként akarod visszaadni??? Valószínûleg azért sem adnak, mert ha most nem jössz k a pénzedbõl akkor késõbb sem fogsz tudni és ennek csak állandó kéregetés lenne a vége. Tanuljatok meg abból a csomó dolgoból szelektálni mi kell és mi nem. A lányodék nagyon okosok. Házat szeretnének hitel nélkül, ez a legjobb döntés ebben az országban manapság. Ha ezt õk meg tudják tenni 2-3 év spórolás útján akkor Te az anyja ne állj az útjukba. Felhánytorgatod, hogy felnevelted? Egy jó érzésû anya aki szereti a gyermekét ilyen eszébe sem jut... milyen tandíjat álltál? egyetemig nincs tandíj...azt meg szerencsétlen diákhitelbõl csinálta meg... szerinted könnyû úgy életet kezdeni hogy egybõl milliós nagyságrendû hitel van a nyakadba???
Igen, az anyja vagy, de mivel külön háztartásban él már a lányod így nem tartoztok pénzileg össze, mint korábban, nem köteles neked adni, mint ahogy fordított esetben te sem lennél köteles neki adni. Amúgy valószínûleg nem önzésbõl nem ad, hanem azért, mert 240 ezerbõl meg lehet élni még egy 4 tagú családnak is gyerekekkel, rakás fizetni valóval. Tehát nem arról van szó, hogy éhenhaltok mert nincs bevétel, csak nem jól csoportosítjátok a kiadást. Magyarul van fontossági sorrend. Elsõ a lakhatás, második az alapvetõ élelem, harmadik a számla. Amíg õk az elsõ szintre gyûjtenek, addig miért adna másnak a harmadik szintre?
A kérdező hozzászólása: 120 nm 2en élünk a másik lányommal de azt sem érti hogy én nem vehetem el a másik lanyom pénzét aki kemnyen megdolgozik érte õ is megérdemli hogy a kis fizetésébõl 100 ezer vegyen maganak ruhákat mhessen nyaralni a telefonszámlát így is õ fizeti
AZ EGYIK LÁNYOD PÉNZÉT ELVEHETED, A MÁSIKÉT MEG NEM? Na itt van a kutya elásva, most már én sem szívesen adnék neked a lányod helyében, ugyanis attól, hogy õk jól keresnek, még képzeld el, õk is megdolgoznak a pénzért. Akár a férje keres ennyit, akár õ, munkával keresik meg. Ráadásul keményen spórolnak, biztos sokmindenrõl lemondanak, hogy sokat félre tudjanak tenni. Ha a másik lányod otthon lakik, akkor neki kellene beleadni a kiadásokba.
Megjöttél a suliból? Fél 1-kor írtál, eszerint nem volt hosszú napod. Annyira nyilvánvalóan kamu ez a kérdés.
Biztosan már sokszor kértél tõle és nem adtad meg.Te dolgozol?
Én sem adok már az anyámnak kölcsön, mert sosem adja vissza :( Pedig nem iszik, nem dohányzik, csak éppen nem dolgozik, emiatt pedig nagyon neheztelek rá! Önhibájukból albérletben élnek, apu fizetésébõl és hülyeségekre szórják el azt a kevés pénzt. Pár éve több100ezer Ft-os rezsitartozást felhalmoztak és végül a húgomnak kellett személyi kölcsönt felvennie, hogy ne tegyék ki õket az utcára. Persze a törlesztõt azóta is a húgom fizeti, úgyhogy nekünk ez volt a tanulópénz. Párezer Ft-ot szoktam neki adni, fõleg hogy a gyerekeim is ott vannak náluk olykor, de azt nem kérem vissza, ebbõl kifolyólag viszont 10-nél többet nem adok.
24-es, kissé félrebeszélsz valószínû! nem hiszem, hogy rosszul szigetelt, 120 nm-es házban 24 fok mellett 11 ezer ft a gázszámlád! Én kb 36-38 nm-es lakásban télen ha fûtök, 15-18 ezret fizetek, fûtéstõl függõen. És nincs több a lakásban 19-20 foknál, mert többet nem tudnék kifizetni! 21-es voltam
A lányod férje keres 500fölött, ahhoz tehát neked semmi közöd.
mekkora féreg vagy...
Nekem itt valami nagyon sandít ebben a kérdésben!..... A veled élõ lányodnak kellene beleadni a közös költségbe!!! Azt meg ne várd el, hogy a másik lányod adjon pénzt, ilyen felháborodva, biztos nem hiába spórolnak ennyit!
Egyáltalán normális vagy te, azt kérdezni, hogy miért vagyunk veled ilyen ellenségesek? Hiszen a lányodon akarsz élõsködni, inkább örülnél, hogy kuporgat arra ami a legfontosabb, ebben a kemény világban.Milyen jogon számolgatod te, hogy mennyit keresnek?
Komolyan mondom osszeszorul a szívem mikor téged olvaslak! Mi ván a kiralylannyal, aki veled él? Kérj tõle pénzt, õ fürdik ott, wc-zik, eszik, tv-zik, netezik stb... Es mivel keresõ ember es te rá vagy szorulva, elvileg, akkor igenis neki lenne kötelessége segítenie, már ha lehet ezt így kifejezni! Ha valakinek jól megy es a többi csaladtagnak nem, akkor annak kötelessége pénzt adnia, mintha valami bank lenne??! Inkább beszélj a kiralylannyal, ahelyett h eloskodni akarsz! Csak mellékesen: évek óta nem eleķ a családi házban! Erre az anyám elõállt azzal, h fizessek már be a rezsibe, mert ketten a testveremmel nem tudják fenntartani a házat! Szerinted mi volt a válaszom? Eszem ágában sincs! Le lehet pontozni! Nekem is ván családom, nekem is szükségem ván a pénzre! Oldják meg! Ha nem tudják, semmi baj, eladhatjuk a házat, legalább megkapom a részem belõle, ok meg mehetnek kisebb lakásba, kevesebb rezsivel! Mikor kérdõre vontam, h mégis ezt h gondolja es elmondtam neki, amit itt nagy vonalakban leírtam es a haz eladását ereroltettem, nah azóta érdekes mód nem kérte ezt tõlem! Ennek már lassan 1, 5 éve es érdekes mód, nincs tartozásuk, nem halnak éhen, sõt es meg a haz is megmaradt!
Áhá. Régen, ha az asszony valamit nem úgy csinált, ahogy azt a férj akarta, akkor levágott egy hatalmas parasztlengõt, és kuss volt a házban. Nyakam rá, hogy amint ilyesmi történne, egybõl ki lennél akadva... Önzõ vagy, de nagyon
A kérdező hozzászólása: Már nem azért de miért vagytok így ellenem? A régi világban is bevett szokás volt, hogy ha olyanhoz adta az ember a lányát, akkor a családot is kihuzta a csávából a jól keresõ võ. Mnzzétek meg a rgi filmeket abban is ez van
szóval, ha jól értem, laksz egy házban egy lányoddal, aki dolgozik. Ennek a háznak a törlesztõrészletére és rezsijére akarsz kölcsön kérni a másik lányodtól, aki NEM veled lakik? MIAF**ASZ?
24-es!Bizots, hogy nem lehet annyi. Ugyanekkora házunk van, ha télen gázzal fûtünk, havi 50-60.000, 18-19 fokkal, és hõszigetelés sem annyira rossz. Havi 6-7000 nyáron, de akkor csak a gáz megy, illetve a gázbojler.
Ezek után nemhogy nem adnék neked egy fillért sem, de azt is meggondolnám, hogy szóba álljak-e veled. Más szülõ inkább büszke lenne a gyermekére és eszébe sem jutna rajta élõsködni.
Ja persze itt a gyik-on mindenki egy élet mûvész napi 50 Ft megél.
Lehet, mert rengeteg felesleges dolgokra költötök (pl. chips, pia, cigi), ahelyett hogy a számlákat és a kölcsönt fizetnétek.
A kérdező hozzászólása: Fizessük a kölcsönt 50 ezer de mindig lemaradasba vagyunk a gázszámla is sok 23 ezer havonta a víz a villany 10-10 van egy csomó minden. Nekik meg csak a diákhitele van. Lakasra gyüjtenek és azt állitja 70 ezerbõl élnek
Tehát a rezsi + hitel összesen 93 ezer. Akkor marad a 240-bõl 147 ezer. Milyen csomó minden van még, ami miatt nem tudtok megélni???
A lányodnak biztosan meg van rá az oka, hogy nem ad kölcsönt. Ha spórolnak, akkor ugy van vele, hogy ti is spóroljatok. A nõvérem egyedül neveli 2 gyerekét és jóval kevesebbõl élnek meg mint ti. Hányan éltek meg ennyi pénzbõl.
Bakker! A pofamrol leszakadna a bõr, hogyha en így fel lennék háborodva, mint te!!! azt hittem, tényleg raszorultok a pénzre, már-már éppenhogy éhen haltok, de itt nem errõl van szó! Egyszerûen nem akarod meghúzni a gatya szijat es inkább kuncsorogsz es meg te vagy kiakadva, ha nem adnak! Nah nehogy már nem tudtok megélni 240-bõl, hitellel meg rezsi koltseggel együtt! A lanyodek sporolnak rendesen, mert alapozzák az életüket!!! Nem vagy rászorulva, h kisegítsen téged, csakis a te kenyelmedert! Meg jó, h õ másképpen gondolkodik, mint te es erõsen fogja azt a gyeplot! Neked kellene segitened õt elindítani az életben, nem pedig fordítva! Mondom meg egyszer, anya vagyok en is, es hacsak belegondolok ebbe a szituációba, elsullyedek a föld alá szegyenemben!
A kérdező hozzászólása: De a féje jl keres500 ezren felül és alányom kezeli a pénzt. És sajnálja az anyjától bezzeg én felneveltem gyógyíttttam nyaralni vittem tandíját fizettem csak az egyetemet fizette magának addig eltartottam.tényleg ezt érdemlem? És nem hihetõ hogy 70 ezerbõl élnek hogy tudna 2 ember annyiból megélni? De ezzel szédít példázóskodik
Utolsó hozzászólásodból látszik, hogy kamu.Ideje aludni kisgyerek, holnap vár az iskola:)
Most ezt tényleg komolyan gondolod, h ezt felhanytorgatod??? Nem õ akart megszületni, ti akartatok!!! Milyen noszemely vagy te, mert anyának en nem nevezném az ilyet!??!! Ha az en anyám ezt mondja nekem egy ilyen mondvacsinált probléma miatt, es csak a saját onzoseget, jólétét nézne, figyelmen kívül hagyva engem es az életem, az tuti, h megszakitom vele a kapcsolatot!!
Én 110 ezerbõl élek gyerekkel, egy 50 ezer ft-os albérletben. Erre jön még a rezsi. Ki lehet számolni, hogy mennyi marad, de még soha nem kértem kölcsön. Spórolok, ahogy tudok.Igaz, nem veszünk cukros üdítõket, csipszet, na meg nem dohányzom, és nem iszom! Gáz, hogy nem tudtok kijönni 240 ezerbõl. A két kezem összetenném, ha annyim lenne!
Jol teszi hogy nem ad... ha anyamnak ilyen stilusa lenne es igy kovetelozne es ramkabalna mindent en se adnek...!!!
Na az ilyenektõl kinyilik a bicska a zsebemben!!! Hogy jössz te ahhoz, hogy számonkéred a gyereked, hogy mennyi pénzbõl él?, mire tesz félre?? Valószínûleg azért nem ad kölcsön, mert látja, hogy mire folyik ki a pénzetek... Na meg ugye a stílusod... Mekkora házban és hányan éltek, hogy ennyire magas a rezsitek? Mi ketten élünk párommal egy háztartásban, nyári hónapban (amikor 2x tusoltunk egy nap) a legmagasabb vízdíjunk 3500 Ft volt... Ha ennyi pénzbõl amit leírtál nem tudtok kijönni, azt meg is érdemlitek... Írhatnál egy listát, hogy mire mennyit költötök, abból ki lehetne hozni valamit, hogy min tudnátok spórolni.
meg lehet elni 70 ezerbol... 23 ezer a gaz? Na ne mar... ket szintes, 120 m2 alapteruletu, szarul szigetelt hazunkra telen fizettunk 11 ezres gazszamlat ugy, hogy 24 fok volt minden szobaban. Szaunaztok, vagy mi? Tudod, a lejmolason kivul van mas lehetoseg.. arrol nem is beszelve, hogy a FERJE keresi a penzt. Mas f**aszaval nem verjuk a csalant. Lanyodnak igaza van. Meg ha o keresne, akkor 10%-ban jogosan lennel kiakadva, igy egyaltalan nem
Fúj de egy élõsködõ haszonlesö vagy te.gondolom a lányod ràjött hogy nem érdemes segiteni neked. Megérdemled.
Te nem vagy hajlandó spórolni, de más spóroljon, hogy neked tudja adni. Ráadásul a nagy részét nem is õ keresi meg. Nem csodálom, hogy nem adnak, én se adnék egy forintot sem és undorító, hogy felhozod, hogy eltartottad meg elvitted nyaralni. Ezek a te kötelességeid voltak, senki nem kérte, hogy megszülessen.
Örülök, hogy az én anyám nem ilyen...
Példázóskodik, ilyet egy felnõtt magyar ember nem mond:d
A kérdező hozzászólása: Kölcsönre bankira, meg megélhetésre számlafizetésre. Mert õ azt mondja nem érti hogy 240 bõl miért nem jövünk ki mikor õk kevesebbõl kijönnek. Ezeket mondja. Apránként majd visszaadnám ahogy tudnám.1000-10000 ft.onként. Olyan 200 kéne.

Miért nem írt nekem? Ennyire fél? Pedig másnak ia mondta, beszélne velem.

Van egy fiú, hosszú id? után most el?ször beszéltünk. Bocsánatot kértünk egymástól, egy félreértés miatt. Úgy köszönt el, h majd még beszélünk. Aztán, mikor újra felmentem msnre nem írt.De mondta egy barátom, h a fiú mondta neki, h kár, h nem vagyok fenn, pedig beszélne velem. De mégsem írt. Most akk mivan?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem tudja, mit is mondhatna neked. Kezdeményezz beszélgetést egy semleges témával. "Szia. Hogy telik a napod? Mit tervezel a hétvégére?" stb.

Lehet, hogy nem tudja, mit is mondhatna neked. Kezdeményezz beszélgetést egy semleges témával. "Szia. Hogy telik a napod? Mit tervezel a hétvégére?" stb.
Írj neki te. Azt azért ne várd el, hogy minden úgy történik, ahogy te akarod, ha semmit nem teszel érte.
A kérdező hozzászólása: Múltkor is én írtam neki, sõt üzenetet is hagytam. Nem akarom erõltetni a dolgot, ha õ nem szeretné
Nekem több mint 2 hétbe telett mire válaszoltak. Szóval no para, válaszolni fognak elõbb-utóbb :)

Miért nem megy nekem felül lenni?

mikor én 'próbálok' felül lenni, akkor valahogy nem lesz semmi belöle..egyszerüen nemtudok felül lenni.. Milehet a baj? Mit csinálok rosszul ?

Legjobb válasz: félsz az irányítástól, szégyenlós vagy

félsz az irányítástól, szégyenlós vagy
A kérdező hozzászólása: ...és mit tehetek hogy mégis menjen ? Csak mert mégiscsak olyan gáznak érzem..
izgasson fel a párod úgy, hogy leteperd és te legyél felül. ha igazán be vagy indulva jön ösztönbõl, hogy hogy élvezitek a legjobban.
utolsóval értek egyet, plusz valahogy le kéne küzdeni a gátlást. Ebben a fiúkád is segíthet, ha támogat és megnyugtat, hogy bitonségban érezd magad. Régebben én is féltem felül lenni, mert olyan védtelen az ember, de ha a fiúd közben simogat, meg mondogatja h szép vagy akkor megjön az önbizalom.
meny le egy Emeletet!
A kérdező hozzászólása: ..dede nem félek..azthiszem. csak valahogy amikor felül vagyok akkor foggalmam sincs mit csináljak, hogy mozogjak..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!