Találatok a következő kifejezésre: Miért nem fel a tampon, (10 db)

Miért nem megy fel a tampon?

20 éves vagyok már és 6éve van meg...de még sosem használtam tampont, párszor próbáltam de sose ment

Legjobb válasz: Túl szûk lehetsz odalent, elõször próbálkozz az ob mini tamponnal.

Túl szûk lehetsz odalent, elõször próbálkozz az ob mini tamponnal.
engedd el magad, görcsösen még egy tampont sem lehet feltenni!
Nem tudom, hogy hogyan próbáltad. Annyira szûk nem lehetsz, hogy a tampon ne tudjon felmenni. Már csak azért sem, mert a hüvely fala rendkívül könnyen tágul. (gondolj bele még egy kisbaba is kifér rajta) Ami viszont igaz, hogy ne görcsölj, próbálj lazítani és engedd el magad. Szerintem ülõ helyzetben, a medencédet kissé elõre billentve a legkönnyebb felhelyezni. Ne próbálkozz amikor nincs mensid, mert olyankor száraz lehet a hüvelyed. Még egy tanács: elképzelhetõ hogynem jó szögben akarod feltolni. Én már igazán gyakorlott vagyok, de még nálam is elõfordul, hogy kicsit korrigálnom kell az irányon, ahogy tolom felfelé. Aki azt mondta, hogy elõször mini tamponnal próbálkozz, neki igaza van. És válaszd az ob. soft-ot, mert az könnyebben csúszik.
elõzõ vagyok még az jutott eszembe, hogy elõször a javasolt testhelyzetben próbáld ki az ujjaddal, hogy milyen szögben van a hüvelyed. (a tamponnal nem tudsz sokat próbálkozni, mert hamar megszívja magát és a száraz hüvelyben még inkább nem fog csúszni)
Az elõzõ válaszolónak üzenném, hogy nem a hüvely tágulékonyságától függ, hogy felmegy-e a tampon. Én sem tudtam használni amíg szûz voltam. 20 évesen vesztettem el és 14 éves korom óta betétet használtam. Utáltam de az én szûzhártyámon 2 kicsi lyuk volt és hihetetlenül fájt amikor megpróbáltam rajta áttuszkolni a mini tampont. 7-8 alkalom után már nem is próbálkoztam. Hiába lazítottam és próbáltam végig az összes ajánlott pozíciót, nem ment fel. Ajánlani nem tudok semmit mert én sem tudtam megoldani magamtól a problémát. Számomra a megoldást a barátom nyújtotta. Azóta tudok tampont használni mióta nem vagyok szûz.
A kérdező hozzászólása: utolsó köszi én is ebben bízok majd:)
Én is szûz vagyok még, és egész könnyen felmegy. Elsõ nekifutásra nekem sem ment. Olvasd el figyelmesen a használati utasítást és menni fog az.
Amíg szûz voltam én nem tudtam felhelyezni.A minit se.Egyszer sikerült nagy nehezen, de nagyon fájt:S Utána nem is próbálkoztam.Miután elvesztettem a szüzességem már sokkal egyszerûbb volt...:) 16/L
Amikor felhelyezed akkor nyugodt legyél, engedd el az izmaid. és csak az ob. minit használd. óvatosan told fel, és srégen. ha nem megy, akkor kicsit változtass az irányon.

Miért nem megy fel a tampon?

Sziasztok. 18 vagyok,egy pár hónapja sikerült ujjamal bejutnom a hüvelybe. Azóta is gond nélkül,simán bejutok,egyszer próbából egy tampont is föltettem,semmi gond nem volt vele.De már másodszor menstruálok azóta,és nagyon szeretnék tampont használni,de ha menstruálok,egyszer?en nem megy fel! Nem tágulok,meg semmi,lehet hogy nem tudok ellazulni...és az sincs rám jó hatással hogy félméteres körzetben mindent összevérzek amíg próbálom felrakni...ja,és általában nagyon görcsölök,fáj.És nem tudom felrakni a tampont,hiába küszködöm,pedig ha nem menstrálok,sima ügy.Miért van ez??És mi segíthetne abban,hogy felcsússzon végre??Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem az applikátoros tampon jött be (Playtex). Elõtte sehogy se tudtam felrakni, azzal meg pikk-pakk. Semmit sem éreztem.. Rossmanban, dm-ben kapható.

Szia! Nekem az applikátoros tampon jött be (Playtex). Elõtte sehogy se tudtam felrakni, azzal meg pikk-pakk. Semmit sem éreztem.. Rossmanban, dm-ben kapható.
legelõször nekem sem sikerült , bár az már régen volt. Ha probálkozol is mindenképpen otthon tedd ha már ilyen körülményes és talán krémezd be a tampont és elsõre minit használj.
Ha a tampon felhelyezése simán mûködött akkor is, amikor mégcsak nem is menstruáltál, akkor menzesz idején is mennie kell. Sikertelen próbálkozások a tapasztalt tamponhasználóknál is elõfordulhatnak néha. Nem szabad arra koncentrálnod, hogy biztosan megint nem fog sikerülni, mert múltkor sem sikerült. Ettõl feszült leszel, és akaratlanul is összehúzódnak a hüvelyizmaid, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi a tampon felhelyezését. Tehát az elsõ, hogy lazíts. Nagy lélegzetvételek, nyugalom. A megfelelõ testhelyzetet magadnak kell megtalálnod, mindenki máshoz szokik hozzá, érdemes próbálkozni. Van, aki a vécén ülve, van, aki felrakja az egyik lábát a kád/vécé szélére, a legegyszerûbb pedig, ha (azért nem túl nagy) terpeszbe állsz és berogyasztod a térdeidet. Így könnyû ellazulni, és nyilvánvalóan egyszerûen hozzáférsz a hüvelybemenethez. Ha ellenállást tapasztalsz, változtass picit a felhelyezés irányán. Ha sikerül, figyelj rá, hogy eléggé mélyre helyezd (az ujjad kb. elsõ 1, 5-2 ujjpercének kell a hüvelyben lennie felhelyezéskor), hogy ne okozzon kellemetlen érzést. Pontos infókat nem tudok, de hallottam már gyógyszertárban kapható, erre használható kencét, nem tudom, hogy mi a megnevezése, de ha semmi nem segít, és nagyon ragaszkodsz a tamponhasználathoz, érdemes rákérdezni a patikában. És ha eddig nem tetted meg, olvasd el a tampon dobozában található tájékoztatót!
a kezdetekben használ betétet, a tampon bár igaz hogy kényelmesebb, de ha még kínlódsz vele, addig ne használd, vagy pedig marad a krémes tampon.
Én o.b. silk tuch borításosat használok, az könnyen csúszik. elõször használj szerintem minit, ha nagyon nem megy. Ja és néha nekem akkor fáj feltenni, ha apró kis szálak lógnak ki a végébõl, mert irritálja a hüvelyemet.
Ne aggódj! Elõször én is vagy két napig próbálkoztam, {szegény nunim :) már nagyon ki volt fáradva és fájt a sok próbálkozástól}. Végül sikerült, a gyakorlat teszi a mestert. Elõbb-utóbb sikerülni fog, csak kitartónak kell lenni. Egyébként én is szoktam még a mai napig is tapasztalni olyat, hogy amikor már megjött, kicsit nehezebben csúszik fel, de sok hasznos tanácsokat kaptál már itt elõttem, biztosan fogod tudni majd használni. Nekem a mély guggolásos módszer jön be.
A kérdező hozzászólása: ÓÓóó mindenkinek köszönöm, akkor próbálkozom továbbra is kitartóan!:) Egyébként minit akartam felrakni.Az se ment... Ja, és én ágyban párnák közt 600törülközõ közt próbáltam felrakni, lehet hogy állva/ülve kéne, és ez is probléma... SZóval köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, az imént fölment. Nem tudok benne leülni. Meg semmit se. De legalább bentvan...gondolom, ez is gyakorlat kérdése. Nem sétálgatok vele sokat egyenlõe:)
Ha érzed, hogy bent van, akkor nincs jó helyen, toldd feljebb!

Miért nem megy fel a tampon?

Sokat próbálkoztam vele.

Legjobb válasz: valószínûleg rágörcsölsz nagyon, próbálj ellazulni, és szerintem fekvõ helyzetben csináld. elõbb utóbb rá fogsz érezni,és egyszerûen fel fog csúszni, gyakorold többször is. nekem is anno kárbament egy pár, mert féltem,hogy fájni fog, vagy nem ment fel teljesen stb.:D gyakorlás, és türelem, sikerülni fog elõbb utóbb, késõbb meg már rutinosan fog menni álló helyzetben is. hajrá ;) 18L

valószínûleg rágörcsölsz nagyon, próbálj ellazulni, és szerintem fekvõ helyzetben csináld. elõbb utóbb rá fogsz érezni, és egyszerûen fel fog csúszni, gyakorold többször is. nekem is anno kárbament egy pár, mert féltem, hogy fájni fog, vagy nem ment fel teljesen stb.:D gyakorlás, és türelem, sikerülni fog elõbb utóbb, késõbb meg már rutinosan fog menni álló helyzetben is. hajrá ;) 18L
Aki normális választ ad, annak mindenkinek van joga ide írni!
Vagy nem elég nedves a hüvelyed, vagy rossz irányba tolod. Felfelé és kicsit hátrafelé kell.
Hidd el, nekem se ment fel elsõre. Leraktam a Gellért-hegyen a lépcsõ aljába, és mondtam neki, uzsgyi! Meg se mozdult a kis kcsg.
Mert túl szûk vagy. Próbáld meg leguggolva feldugni.
A kérdező hozzászólása: Lány
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nem a húgycsõbe kell. Szûz vagyok, a legkisebb méretben van.
Fiú vagy , vagy lány?
szûz vagy még? lehet azért is, mert annyira szûk vagy én is hiába próbáltam, fájt aztán mikor már rendszeres szexuális életet éltem, könnyebb volt
mekkora méretû? célszerû a legkisebb-legvékonyabb, minivel kezdeni
nem a húgycsõbe kell
Ha tudná, hogy mirõl beszél, akkor igen.

Miért nem megy fel a tampon, ha fel akarom dugni (még szűz vagyok)?

Legjobb válasz: Gondolom most kezdesz el tampont használni!A lényeg h ne görcsölj és ne idegeskedj h nem fog felmenni ... lazulj el.tedd fel a lábad a kád szélére és ha nem sikerül még akkor sem késtél le semmirõl ... kitartás ;) menni fog! jaa és a tamponhoz köze nincs a szûzhártyádnak... maximum nem kell nagyon feldugni ...

Gondolom most kezdesz el tampont használni!A lényeg h ne görcsölj és ne idegeskedj h nem fog felmenni ... lazulj el.tedd fel a lábad a kád szélére és ha nem sikerül még akkor sem késtél le semmirõl ... kitartás ;) menni fog! jaa és a tamponhoz köze nincs a szûzhártyádnak... maximum nem kell nagyon feldugni ...
Ne idegeskedj, nincs mitõl félned. nagyon nem tudsz magadnak azzal kértokozni. lehetséges, hogy nincs meg? mert ha igen, vagy nem nagyon van meg, akkor nehezebb felhejezni, mert nem elég csúszós a felületed belül. de ha azzal nincs gond, akkor próbáld kissebb tamponnal, hogyha most nem a legkisebbet használod. a tampont enyhén hátra kell döntened, hidd el, ugy könnyebben megy fel, minha teljesen egyenesen függõlegesen áll...
Szia! Nekem sem ment, komolyan sokat szenvedtem vele, és egyszerûen nem fért fel, meg égett is, fáj is. Voltam vele Nõgyógyásznál, megvizsgált, és elmesélte, hogy sok szûz lánynak nem megy, mert túl erõs a hüvely fala, és hogy nem szabad erõltetni, mert volt már olyan, aki addig erõltette, míg végül úgy kellett kioperálni belõle a felduzzadt tampont, bár ez elég ritka. Szóval csak azt tanácsolhatom, amit nekem mondott a doki, hogy várj vele, próbálkozhatsz, de ne durván, és ha elõbb nem, az elsõ szexuális együttlét után tuti menni fog. Ja, és ne félj, az hogy szûk vagy, még nem jelenti automatikusan azt, hogy az elsõ fájni fog! Nekem pl semmi bajom nem volt. :) sok sikert!
Nekem is van egy ismerõsöm, aki nem tudott tampont használni, amíg szûz volt. Állítólag ritka, de elõfordul, hogy annyira erõs és szûk a szûzhártya. De a Te esetedben elõbb az elõzõ két válaszoló tanácsait próbálnám megfogadni, ha semmi nem megy, akkor lehet, hogy Te is a ritka esetek közé tartozol :(
Nem jól csinálod
Elõször nekem sem ment annó, de meg kell találni a taktikáját. Jó, ha az egyik lábad felteszed valahova és kicsit hátrafele tolod, nem felfele. Amígy az ujjad elér, addig nyomd be ha tudod. A lényeg, hogy ne érzd, hogy ott van. Ha nem vagy elég nedves-véres-akkor nehéz feltenni. Válassz mini tampont, abból is azt a fajtát, amit könnyebb feltenni, tudod, reklámozzák-silk tuch-talán a neve. Ne keseredj el, végsõ esetben a dokitól is kérhetsz tanácsot. Ha az ujjad felmegy, akkor a tampon is felfog, ha gyakorlod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mnidenkinek =)
Nekem se ment sose amíg szûz voltam.Szûzhártyám is nagyon nehezen szakadt át az aktus közben, azonban azóta erõlködés nélkül sikerül felhelyeznem.Ha nem megy ne erõltesd!
Próbáld a minivel, mert azzal okkal könnyebb a felhejezés. Biztosgörcsös vagy, és megfeszíted az izmaidat. Lazulj el. Egyébként a dobozban van utasítás, ha jól emlékszem kép is, de mivel én régóta használok tampont, és még én is szûz vagyok, nem gátolhat benne. Lazítsd el magad, és úgy próbáld meg! vagy kérd anyukád segítségét, nem ciki. Sok sikert! :)

Miért nem megy fel a tampon?

Használtam már tampont minit és normált is. Eddig nem volt semmi gond. Első nap feltudtam helyezni, másnap már nem ment fel...harmadik nap reggel ismét feltudtam helyezni, épp cserélés közben voltam mikor már a csere tampon nem akart felmenni :/ Azóta se tudom, fájdalmas érzést érzek mikor próbálnám felrakni :( Mi a bajom? :O

Legjobb válasz: Nem elég nedves a hüvelyed.

Nem elég nedves a hüvelyed.

Miért nem megy fel a tampon?

Van valami tipp amivel könnyebb feldugni?

Legjobb válasz: Technikán változtass, mert egyébként ha nem vagy béna akkor könnyû feldugni. Variáld a szöget, a pózokat stb.

Technikán változtass, mert egyébként ha nem vagy béna akkor könnyû feldugni. Variáld a szöget, a pózokat stb.
Hányadik napon vagy? Milyen erõs a vérzésed? Ha kezdõ vagy, mindenképp a ciklus legelején érdemes kezdeni, amikor sok a vér, és jól felcsúszik. Megnézted a tájékoztatót a dobozban? Érdemes egyébként kicsit hátrafelé tolni, mert a hüvely nem teljesen függõleges. Próbáld különbözõ testhelyzetekben, van, akinek fekve megy fel könnyebben, van, akinek fel kell tennie a lábát mondjuk a kádra. Ami még nagyon fontos, hogy szûz vagy-e. Ugyanis nem mindenkinek egyforma a szûzhártyája, van, akién kisebb a lyuk, és nem fér át rajta a tampon. Ha szûz vagy még, és nem indul meg befelé, akkor ne erõltesd. Ha még így fel is megy nagy nehezen, akkor ha megduzzad, megszívta magát vérrel, biztosan nem fog kiférni, és akkor meg mehetsz a nõgyógyászhoz.
A kérdező hozzászólása: Ha be vazelinezem a tampont akkor felmegy kedves elsõ válaszoló te neked milyen teknikád van írd meg privátban
Ha bevazelinezed, akkor hogy fogja magát megszívni?
próbálkozz kisebb mérettel. vazelint felejtsd el. ha nem megy anélkül, akkor nem kell erõltetni.

Miért nem megy fel a tampon?

Sziasztok 13 éves vagyok és nem tudom felhelyezni a tampont mert nem megy fel annyira amennyire mennie kéne és úszok és már nem tudok úszni ezért már egy hete és nagyon zavar már próbáltam több megoldást is de semmi sem sikerül úgyhogy ha valaki tud valamit javasolni az kérem szépen hogy minél hamarabb írjon előre is köszi mindenkinek

Legjobb válasz: Ha ezért már egy hete nem tudsz úszni, akkor gondolom már egy hete megvan. Jól értem? Így már kevés vérzésed van és nem csúszik olyan könnyen. Szerintem ez lehet a gond. Bõvebb vérzésnél sikerül felrakni a a tampont? 21 L

Ha ezért már egy hete nem tudsz úszni, akkor gondolom már egy hete megvan. Jól értem? Így már kevés vérzésed van és nem csúszik olyan könnyen. Szerintem ez lehet a gond. Bõvebb vérzésnél sikerül felrakni a a tampont? 21 L
A kérdező hozzászólása: Igen sikerült de most már nem
Minit se? Pedig az még kb akkor is felmegy, ha alig van meg. De akkor meg simán szûk vagy hozzá. Bírd ki azt a pár napot, nem halsz bele.
Szerintem ilyenkor ne ússz, mert nagyobb a fertõzésveszély, azt már nem is részletezem, hogy 13 évesen korai a tampon.
Miért lenne korai 13 évesen a tampon??
Mert egy 13 éves kislány nem felnõtt nõ, sokkal könnyebben elfelejti a kézmosást elõtte, vagy például, hogy 4-6 óránként cserélni kell. Ez sokkal nagyobb fertõzésveszélyt jelent, mint egy olyan nõnél, aki ezeket már nem felejti el.

Miért nem megy fel a tampon?

ma próbáltam ki el?ször és picit éreztem hogy fáj de kés?bb már nem. A mutató ujjam csak az els? porcig ment be vagy még odáig se. Mit tegyek? ob light day-t próbáltam... Mikor már nem nagyon láttam a tampont nyomtam volta tovább, de egyszer csak elfogott a hányinger, ökr?dtem és gyorsan elmentem a wc-re kivenni. mért van ez? :/ 16/L

Legjobb válasz: Nem egészen értem a problémát, de a lényeg: kezd el feltolni (ne görcsölj), és told ameddig tudod, közben érzed, hogy lassan picit hátrafelé fordul, arra told amerre a legkönnyebben megy. Ha már nem tudod feljebb tolni, akkor már nem is érzed, úgy jó! 24/N

Nem egészen értem a problémát, de a lényeg: kezd el feltolni (ne görcsölj), és told ameddig tudod, közben érzed, hogy lassan picit hátrafelé fordul, arra told amerre a legkönnyebben megy. Ha már nem tudod feljebb tolni, akkor már nem is érzed, úgy jó! 24/N
Próbáld ki az ujjaddal, hogy merre kell tolni. Anno én így csináltam, mert nagyon féltem, hogy szükséghelyzetkor nem megy fel, ezért ha nem volt meg az ujjamat "raktam fel". Ezután a szög eltalálása se lesz nehéz. A megfelelõ a 45 fokos szög. Lehet hogy pózt kell váltani, vagy ideges voltál. Próbáld meg újra, esetleg minivel. Amennyire csak tudsz lazulj el, ha teljese nyugodt vagy, próbáld meg újra. Ha újabb hányinger törne rád, szerintem hanyagold, vagy beszéld meg anyukáddal, esetleg keress fel egy orvost.

Holnap bulizni megyek a barátnőimmel és már előre elterveztem hogy mit vegyek fel. Fehér nadrágra gondoltam! De viszont ma megjött a menzeszem és mindenhol azt olvasom hogy nem lehet fehér gatyát hordani akkor. Miért nem? Tamponnal sem?

Legjobb válasz: Azért nem, mert akkor jönnek a puncikoboldok és elrabolnak. Amúgy komolyan, szerintem mért nem lehet iylenkor fehér gatyát felvenni? Mert talán ha átázol, iszonyat ciki lesz, mert a fehéren meglátszik. Amúgy de, tamponnal szentem be lehet vállalni, de akkor legyen nálad elég és cserélgesd!

Azért nem, mert akkor jönnek a puncikoboldok és elrabolnak. Amúgy komolyan, szerintem mért nem lehet iylenkor fehér gatyát felvenni? Mert talán ha átázol, iszonyat ciki lesz, mert a fehéren meglátszik. Amúgy de, tamponnal szentem be lehet vállalni, de akkor legyen nálad elég és cserélgesd!
A kérdező hozzászólása: jó hát gondoltam hogy azért mert hogy átázhatsz de még olyan nem fordult elõ és a vérzésem sem nagyon erõs...
Én nem vennék fel akkor fehér gatyát fõleg, hogy bulizni mész, mert nagyon ciki lenne ha átáznál.Ha mégis bevállalod akkor jócskán vigyél tampont és gyakran cserélgesd.De aztán a buli hevében nehogy megfeletkez róla!
miért kell pont fehér?? fekete, kék, stb..miér nm jó?:O am meg én is voltam így és nm áztam átt.
A kérdező hozzászólása: köszi a jó tanácsokat de már megvolt a buli és minden jól sikerült...fergeteges este volt;)
nincs meg és ugy teszed fel a tampont?...kb 15 éves lehetsz.. -.-
A kérdező hozzászólása: Azért raktam úgy fel, hogy megnézzem, hogy miután átszakadt a szûzhártyám, már rendesen tudom e használni a tampont.Szerinetm jó, ha tudja az ember a következõ alkalomra elõre...
, , A tampon felhelyezése mikrosérülést okoz a hüvelyfalon, mivel mechanikailag ledörzsöli a hüvelyhám felületét." Nem igen értem h ha most kezdted miért dugtad fel rögtön a normált? Vagy végigpróbáltad h milyen méretig megy be? Miért nem voltak jók a kisebbek? Nemigen értem.
Édes jó Istenem! Az a lyuk nem azért van, hogy mindent beledugdozz ok nélkül, és próbálgasd, mitõl vérzik még és mitõl nem? Nevetséges. Amúgy a szûzhártya átszakadása után lehet kisebb seb a hüvely falán, ettõl lehet véres. De ne szárítsd ki, és ne horzsold tovább, mert pórul jársz! L27
nem baj hogy megpróbáltad, semmi gond ha nem jó méretû tampont használsz, egyszer még pórul járhatsz, mondjuk a dobozban minden benne van amit tudni kell vigyázz magadra L/19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!