Találatok a következő kifejezésre: Miért nem fel a szülők (19 db)

Tudom hogy sokszor tették fel ezt a kérdést. Miért nem engedik a szüleim a kutyatartást? Főleg anyukám nem engedi!

Legjobb válasz: Talán tõlük kérdezd meg te szerencsétlen. Honnan tudjuk miért nem engedi anyád?

Talán tõlük kérdezd meg te szerencsétlen. Honnan tudjuk miért nem engedi anyád?
Nyilván ismer Téged, és mert felelõs felnõtt. Tudja, hogy elõbb-utóbb rá fog maradni a kutyával kapcsolatos minden dolog.
A kérdező hozzászólása: Kérlek, meséljétek el a történeteteket hogy hogyan kaptatok kutyát, mert talán akkor én is megpróbálom.
Azért nem engedi mert 100% biztos benne , hogy egy pár hónap után megunod a kutyát és neki kell majd gondozni , etetni , sétálni vinni és ehhez semmi kedve és anyagilag is megterhelõ. Ismerõsi körben , számtalan példa volt erre. Menj dolgozni és saját pénzbõl vegyél kutyát, etesd , gondozd, akkor szerintem nem lesz kifogás.
Olyan családba születtem, ahol a kutya alap volt. Mindig volt legalább 3kutyánk, de az 5 sem volt ritka. Szerencsére a szüleimnek nem olyan volt a felfogása, hogy vagy kutya vagy gyerek. Otthoni sajátom akkor lett mikor az egyik ránk sózott/ ajándékba kapott kölyök kiválasztott gazdájának. Onnantól kezdve -az anyagi részétõl eltekintve a dolgoknak- nekem kellett 100%-osan ellátni. Takarítani utána, tanítani, sétáltatni, etetni, bevásárolni neki, állatorvoshoz vinni... Meg kell mondjam nem kis falat volt, rengeteg lemondással járt. De arra rendesen megtanított, hogy felnõtt fejjel ne pillanatnyi fellángolásból akarjak kutyát, hiszen hiába nem élet az élet számomra kutya nélkül, amíg nem váltak megfelelõvé a körülmények ahhoz, hogy be merjek vállalni egy kutyát, addig nem tettem. Pedig éveken keresztül egy nagy üresség, hiányérzet volt bennem kutya nélkül. De megérte várni.
Na. Kb 2 éves volt a hugom, és nagyon félt a kutyáktól. Én olvasgattam stb stb, és rájöttem, hogy nekem pont egy törpe uszkár lenne a megfelelõ. Nyomtattam róla infókat, bekarikáztam egy részt, ahol nagyon dicsérték, hogy milyen tökéletes családi kutya, és kiraktam az asztalomra. Anya elolvasta, és meggyõzte apát. Dióhéjban ennyi. Plusz folyton errõl beszéltem, minden könyvet mgvettem, és rengeteget segítettem, és segítek is nekik. Sok szerencsét!
De azóta is rengeteget fogllkozom a kutyival, suli, családi kirándulások, hosszú séták, hóviharban is.
A kérdező hozzászólása: Még nem tudok menni dolgozni mert még csak 12 éves vagyok.

Miért nem világosítottak fel a szüleim a szex -szel kapcsolatban?

19 éves fiú vagyok, és soha nem beszélgettek velem err?l a szüleim, magamtól rájöttem a dolgok nyitjára már rég:) Csak kíváncsi lennék hogy miért nem beszélgettek err?l velem.

Legjobb válasz: Erre akkor kapnád a legjobb választ, ha a szüleidet kérdeznéd meg!

Erre akkor kapnád a legjobb választ, ha a szüleidet kérdeznéd meg!
Mert valószínûleg õket sem világosította fel annak idején senki és eszükbe sem jutott, hogy téged kellene és azt sem tudják, hogyan kellett volna. De ebbõl most tanultál és elhatároztad, hogy ha neked gyermekeid lesznek, te bizony idejében és õszintén elmondod nekik életkoruknak megfelelõ szinten és mélységben azt, amirõl akkor tudniuk kell majd.
na hát pontosan megadtad magadnak a választ. Zavarba jönnének, és elszégyellnék magukat. Mondjuk buta dolognak tartom, amit tettek.
Mondjuk azt azért nem hiszem, hogy teljes tudatlanságban nõttél fel itt Európa közepén, mert az iskolákban is vannak "felvilágosító órák", már az én gyerekkoromban is voltak, pedig én már elmúltam 50 éves! A gyerekeim 18 és 19 évesek : náluk is volt iskolai "felvilágosítás" 5-dik osztálytól, 8-ban embertan ahol pontosan és részletesen tanulták az emberi szaporodást, nemi szerveket, stb. A gyerekek egymás között is "felvilágosítják" egymást, a gyerekeim iskolájában alig tudtunk leállítani egy kis srácot, aki a netrõl kinyomtatott pornóképeket vitt be a suliba informálni a többieket... 8-o Amúgy az én szüleim is elég szemérmesek voltak, megoldották azzal a felvilágosítást, hogy vettek ilyen témájú könyveket és odaadták, olvassuk el. :D Én a gyerekeimet óvodás koruktól (mindig a koruknak megfelelõen) felvilágosítottam, mindig nyíltan válaszoltunk azokra a kérdéseikre, amelyek éppen foglalkoztatták õket a témában.
Talán még hasznodra válnak ezek, ha most nem, akkor majd ha te is szülõ leszel: http://hu.wikibooks.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Wittizsu/Anya, _..
Nálunk sem volt sosem téma. De tedd a szívedre a kezed, a mai tízenévesek között van olyan, akit fel kellene világosítani? Nagyon kevés....
Utolsó elõtti vagyok! Igen, igazad van! Hiszen azt tudják hova kell dugni, azt nem, hogy hogy kell óvszert használni. Viszont tény, hogy ha a szülõ szóba hozza ezt a témát a gyereknek, akkor az körberöhögi! Olyan, mint ha azt mondaná: "nekem mondod pestinek..." Nagyon kevés az a gyerek, aki úgy van nevelve, hogy errõl a témáról is normálisan lehessen beszélgetni. Arról nem is beszélve, hogy a többi vele idõs eltorzítja a szülõ tanítását!
Kedves utolsó válaszoló! A mai fiatalok között alig van olyan, akit fel kellene világosítani? Szerintem épp ellenkezõleg! Olyan kérdések kerülnek fel itt is szexszel kapcsolatban, hogy legszívesebben a kardomba dõlnék. És azt gondolom, hogy elsõsorban a szülõ feladata a felvilágosítás, még ha kényelmetlen is nekik a téma. Persze megcsinálták a gyereket, de beszélni magáról a folyamatról már ciki? Arra várhatunk, hogy az iskola vagy ne adj' isten a média tegye meg helyettünk a dolgot. Úgyhogy kedves kérdezõ, ha valamit nem tudsz, fordulj a szüleidhez nyugodtan!
Szia! Engem sem világosítottak fel a szüleim. Felvilágosító óra pedig nem volt. Az osztályfõnök május végén akarta, de hát a 18-20 éves diákoknak már nem kell, mert mindenki rájött már mit hogyan kell. Általánosban a menstruációról volt szó, 4.ben. És ennyi. Tehát, nem maradt más, internet, szexújság, pornó stb. 18L
02:46-es: Ehhez a mondatodhoz szeretnék hozzászólni: "Mondjuk azt azért nem hiszem, hogy teljes tudatlanságban nõttél fel itt Európa közepén, mert az iskolákban is vannak "felvilágosító órák", már az én gyerekkoromban is voltak, pedig én már elmúltam 50 éves!" Azért ha itt elolvasod a sok-sok tényleg buta kérdést, akkor azért rájöhetsz, hogy sokan teljes tudatlanságban vannak, otthon nem hallottak semmit, az iskolai órákon nem figyelnek oda (vagy ahogy nálunk ment, a tanárok nem igen tudtak/akartak a témával foglalkozni), az egymás felvilágositása meg sokszor igen furcsa dolgokat eredményez - lásd: lehet e terhes valaki, ha vizben veszti el a szüzességét, stb. Sajnos, hogy igy van, de akkor még a legjobb az a szülö, aki legalább könyveket ad a gyerekének, ha már nem tud róla beszélni.
http://hu.wikibooks.org/wiki/Sz%C3%A9p_mese_gyerekeknek_szer.. Valóban sok szülõ - kivált aki maga sem kapott értelmes szót errõl, vagy az idõsebb korosztály zavarban van ezektõl a kérdésektõl. Meg én is tapasztalom, hogy ma annyira másképp van minden ezen a téren is. És ott a TV..., meg rengeteg ilyen témájú könyv...
A kérdező hozzászólása: Azért nem kérdezem õket mert zavarba jönnék ha ilyenekrõl beszélnék velük:)
Hát szerintem a felvilágositás ugy nem jó hogy a szülö odaáll, hogy "most fel leszel világositva", hanem már gyakorlatilag a születésétöl kezdve mindig egy picit többet tudjon a gyerek - kezdve azon, hogy anyuka meg apuka nem egyforma (nem szemléltetö oktatásra gondoltam), a gyerekek azért lesznek, mert a szülök szeretik egymást, stb, és ahogy nö a gyerek, ugy igazitani a közölt ismereteket a gyerek szintjéhez. Igy sose kell egy kinos beszélgetést tartani, és a gyereknek ha van valami, amit nem ért, akkor természetesnek találja, hogy a szülökhöz fordul.

Miért nem világosítják fel a szülők a gyerekeiket?

Ha valaki most átlép a szexualitás szó kérdései alá, garantálom sírva fakad 2 percen belül.

Legjobb válasz: Mert azt gondolják hogy ott a suli , tv , számítógép , és különbözõ tini magazinok és ezek mellett õk már eltörpülnek. Pedig ez butaság! Minden szülõnek kötelessége felvilágosítan a saját gyermekét!!!Felháborító !

Mert azt gondolják hogy ott a suli , tv , számítógép , és különbözõ tini magazinok és ezek mellett õk már eltörpülnek. Pedig ez butaság! Minden szülõnek kötelessége felvilágosítan a saját gyermekét!!!Felháborító !
Szerintem egyes szülõknél tabu ez a téma. Talán az iskolára bízzák ezt a felvilágosítós dolgot.
Most lehet hogy hülyének néztek, mert én pont itt vagyok. A szüleim le se ......ják, azt mondják hogy úgyis tudod, akkor meg minek? Na már most kérem ehhez nem így kéne hozzáállni.jó, tudom én ezt még annyira nem érthetem, de azért engem is meghökkentenek a 12 éves terhesek.Enyhén szólva a szüleim ilyen módon nem törõdnek velem, pedig jó a kapcsolatunk.
Nem értek egyet az elöttem szólóval!Ha a kezdetektõl olyan a viszony a szülõ és gyermeke közt, akkor igenis lehet vele errõl beszélni, sõt még a gyerek is megkérdezi!Az unokahugom 12 éves.Az anyja is és én is mindig természetesnek tartottuk, hogy ha valamit nem ért, akkor azt rendesen elmondjuk neki.2-3 éve az iskolába behívták a szülõket, mert a gyerekek egyfolytában a gyerek születésérõl beszéltek, bizony igen nagy hülyeségeket mondtak egymásnak és elhitték!A tanár megkérdezte a szülõket, hogy osztályfõnöki órán beszélhetne e velük errõl, vagy a szülõk otthon megbeszélik velük külön külön!Sokan fel voltak háborodva!!!Had higgye a gyerek csak azt, amit anno mondtak neki, nem kell tudni az igazságot!Ezekután kérdem én, mit nevezünk felvilágosításnak?!Tesóm rákérdezett otthon a lányától, hogy mit tud róla, meg miket beszélnek a suliban, illetve van e valami ami nem tiszta neki ezzel a kérdéssel kapcsolatban.Õ az igazságot tudta, mert elmondtuk neki már elötte, amikor kérdezte.Mondta is, hogy nem foglalkozik a többiek hülyeségével, hisz tudja, hogy az igazat mondtuk anno!Ugyanígy a szexuális dolgokról is beszéltek (tünk) már sokat.Ismerkedik a másik nemmel csókolózás erejéig!Nem is akar többet még!Viszont ha egyszer mégis megtörténik, tudni fogja mit lehet és mit nem!Az alkohol és drogok kártékony hatásáról is volt már bõven szó.Ugyan még a cigifüstöt is utálja, de soha nem lehet tudni, nem e kerül egyszer mégis olyan helyzetbe, hogy kipróbálja!Erre az esetree el lett neki mondva az is, melyiknek milyen utóhatása van és mire kell nagyon odafigyelni.Ha már neaggyisten mégis kipróbálja, legalább tudja, hogy ne igyon rá alkoholt, ne vegyen be vagy szívjon fel nagy adagot, mert abba bele is halhat!Inkább a szülõtõl tudja az igazat, mint a barátaitól!Minden gond nélkül lehet vele beszélni mindenrõl, sõt még érdekli is, és magától is kérdez! Szóval szerintem ez a szülõk hibája igenis!!!Nincs meg köztük az a bizalmi viszony, vagy túl kényes nekik ez a téma.Hisz sokan még felnõttkorban is cikinek találják, ha például a szexrõl kell beszélni.Akkor mit várhatunk el a gyermeke felvilágosításával kapcsolatban!Semmit, vagy nem az igazat!Aztán a barátoktól hallanak majd minden lököttséget és eldönthetik, mit is higgyenek el belõle!
a szülõk gyakran érzik úgy hogy ráér még hisz csak 12-13 éves, de a gyereket már az elsõ ilyen dolog láttán érdekli a téma ha nem is csinálni de tudni akrja mi az.....szégyenlik a felnõttek a gyereke felvlágosítani és ezért vannak a kiskorú terhességek és egyéb gondok
Szia! Ebben a világban már 10 évesen márjdnem tudják a gyerekek mi micsoda és mit hova stb..A gyerek ezt túl cikinek veszi ha a szülõ olyan dolgokról beszél ami kényelmetlen téma, inkább otthagyja, vagy nem figyel csak elöbb szabaduljon.A barátok vagy barátnõk után mennek, az õ tapasztalatuk a fontos, nehogy égjen elöttük és nem tudják közben mit csinálnak, Sajnos ezt a helyzetet a trend diktálja már, mikor mi a divat és hogy, ha baj van akkor viszont a szülõ, sajnos a sorrend rossz!!
A szülõknek kényelmetlen a téma. Én például jóban vagyok anyukámmal és ha kérdezek valamit akkor, beszél róla de úgy mintha ezzel kapcsolatban mindent tudnék. Szerintem igenis kéne az a mondjuk heti egy plussz (kötelezõõõ!!!!!) óra amin errõl beszélnek nekik, eleinte fiúk és lányok külön majd együtt(!!!!!!) ugyanis bár a 8.-os biológia anyagban benne van, de nem olyanszinten ahogy kéne, és szerintem ebbõl nem kéne feleltetni hiszen még a kitûnõ(!!!) tanuló is inkább mondja h nem tanult csak ne kelljen errõl beszélnie. A szülõk meg na a saját kényelmükkel foglalkozzanak hanem a gyerek érdekével, hiszen ha terhes lessz a lányuk/a fiuk teherbe ejt egy lányt akkor majd rádöbbennek h mi a jobb, kicsit kínosan is de beszélni a szexrõl, vagy hagyni a gyereket had higyjaen a hulyeségekenk. Ennek a témának nem szebadna tabunak lennie!!!
Szerintem nem merik mert félnek hogy olyat is mondanak ami nekik nem való na hogy is fogalmazzak én mindent tudok errõl mert anyukám mindent elmondott pedig nekem még nem sokat kellene róla tudnom és már régóta ismerem a ......fogalmát 10/L

Miért szülnk sokan albérletbe nem félnek a jövőtől vagy olyan sok a fizujuk?

Legjobb válasz: Na most hány huszonéves fiatal párnak van úgy saját lakása, hogy nem kell fizetnie a törlesztõrészletet? Ha hitelre veszel házat, akkor ugyanúgy fizetsz havi díjat, csak épp nem albérleti díjnak hívják, hanem hiteltörlesztésnek. Legalább is Angliában így megy, ahol lakom. Albiba kezdtük 5.5 éve, van egy 3 éves lányunk és körülbelül szeptemberbe költözünk be a sajátunkba, és onnantól kezdve nem albit, hanem hitelt fizetünk, ami megjegyzem kicsit kockázatosabb, mivel ha ezt nem tudom fizetni, nem csak hogy kiraknak az utcára, de a már benne lévõ pénz egy részét is tuti elbukom, míg ha albiból dobnak ki, egyéb pénzt nem bukok rajta...mondjuk akkor már mindegy lenne....

Na most hány huszonéves fiatal párnak van úgy saját lakása, hogy nem kell fizetnie a törlesztõrészletet? Ha hitelre veszel házat, akkor ugyanúgy fizetsz havi díjat, csak épp nem albérleti díjnak hívják, hanem hiteltörlesztésnek. Legalább is Angliában így megy, ahol lakom. Albiba kezdtük 5.5 éve, van egy 3 éves lányunk és körülbelül szeptemberbe költözünk be a sajátunkba, és onnantól kezdve nem albit, hanem hitelt fizetünk, ami megjegyzem kicsit kockázatosabb, mivel ha ezt nem tudom fizetni, nem csak hogy kiraknak az utcára, de a már benne lévõ pénz egy részét is tuti elbukom, míg ha albiból dobnak ki, egyéb pénzt nem bukok rajta...mondjuk akkor már mindegy lenne....
Én sem hiszem, hogy egy albérlet sokkal rosszabb lenne egy hatalmas svájcifrankos hitelnél...
Legtöbben ha arra várnának, hogy lesz saját házuk amin nincs hitel, sosem lenne gyerek.
Mert az albérlet sokkal kevésbé rizikósabb, mint mondjuk a chf-hitel... Én például Svájcban élek és itt gyakorlatilag senkinek nincs saját lakása, mégsem gondolja róluk senki, hogy meggondolatlan, csóró nép, igaz?
Magában az albérletbe szüléssel semmi baj, ha felelõsségteljes szülõk. Pl barátnõm is albérletbe szült az apa munkanélküli lett 4 hónapig, tulaj pont akkor akarta emelni már hónapokkal elõtte mondta, és mivel munkanélküli lett így eltolták 4 hónappal. Na ezt, hogy csinálnád meg egy hiteles lakással.
Az a baj, hogy pocsék az albérletrendszer. Ha jobb lenne, akkor nem lenne gáz, hiszen még plusz mobilitása is van a fiatal párnak (munkahely 100-200 kilométerre...). Viszont a jelen helyzetben, ha olyan a tulaj, én is félnék albérletbe szülni. Hozzáteszem, én is albira szültem. Normális tulaj volt, barátilag váltunk el. Azóta saját ház van, és fogom a fejemet: 120kilométerre találnék munkát én is és a férjem is. Jelenleg 85+gyesbõl vagyunk, miután lazán kirúgtak a munkahelyemrõl.
#1 Csak az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nyugaton rengeteg albérlet nem magán, hanem állami, banki meg egyéb céges tulajdonban van, így azok sokkal kiszámíthatóbbak. Itthon meg elmész egy albérletbe és hellyel közzel ki vagy szolgáltatva a fõbérlõnek.
Miért, aki lakáshitelre szül az jobb?? Mondjuk én akkor se szülnék, ha fizetnének érte...
Nos én inkább hitelre veszek lakást, ami egyszer az enyém lesz, de nem sok különbség kell az elején a hiteles saját lakáshoz és az albérlethez. Ha nincs pénz, vagy megszûnik a munka mindkettõ ugrik. Akkor azok az emberek sose vállaljanak gyereket, akik nem kaptak a szüleiktõl lakást, vagy nem keresnek milliókat, hogy készpénzzel kifizessenek egy lakást?
Sokan ha saját lakásra várnának kifutnának az idõbõl, inkább bíznak a munkahelyükben. Szerintem sem gázosabb mint egy hiteles lakás.
Egyáltalán minek vállal gyereket valaki? :O
Ha sokan arra várnának, hogy saját lakásuk legyen akkor lehet sose lesz gyerekük. Inkább bevállalják és bizakodnak, hogy lesz késõbb is munkahelyük. Mi hitelre vállalunk gyereket és mi jobban járunk mert amennyi hitelt fizetünk jóval duplább lenne az albérlet havi 15.000 Ft fizetünk felkerekítve. Egy albérlet min. 40.000 Ft ha nem több. És még ott lenne a rezsi és egyéb kiadások. De ott tartanánk, hogy még nem is ettünk. Errõl ennyit. 23/N
25) ne haragudj, de ha te ilyen hülye vagy, akkor a te bajod. Világosan leírtad a kérdésbe az idióta hitelfelvevõk minden ismérvét! Ránk is "tukmálták" mégis forint alapú lett. Mikor meg küldik, hogy jó adósok vagyunk, vegyünk fel többet/másikat, akkor csak röhögünk. Fõleg, ha amúgy is megvagyunk szorulva, akkor ki az a hülye, aki még hitelt vesz fel? Azokat a lakásokat, meg nem azért építik, hogy beleköltözzenek mindenféle szerencsétlen családok, hanem PROFITÉRT építi valami cég/vállalkozó. Mégis miért adna az állam neked lakást? Akkor nekem miért nem ad? Vagy miért nem ad mindjárt mindenkinek? Miért is csak annak járna, aki hülye volt és nem tud fizetni? Annak, aki tud fizetni és rendes, annak miért nem, mintegy dicséretként? Vagy annak, aki fel se vett semmilyen hitelt, mert nem tudott? Azonkívül, ha egy új építésû lakóparkban veszek lakást, akkor marhára nem örülnék neki, ha a takaros kis tömbünkbõl ingyen lakásos telepet csinálnak a fizetésképteleneknek. Majd úgy járunk, mint a Havannán, hogy a szegény szerencsétlenek nem bírnak valami számlát se fizetni, mert szegényeknek hirtelen ez a szép nagy lakás túl megterhelõ volt anyagilag és az egész tömbben kikapcsolják a fûtést miattuk?
Ja meg a 25 ezerbõl 65 ezer szintén érdekes, mert most járt le a frankos autó hitelünk, amit bõven az elszabadulás elõtt vettünk fel, szintén 25 körüli törlesztõvel és "mindössze" negyedévenként ki kellett fizetni az árfolyam különbözetet, ami szintén kb. 25-30 ezer volt. Nekem mindig nagyon csodás, mikor látom, hogy ilyeneket modnanak, hogy 3x annyi lett a törlesztõ meg stb. Nem tudom, akkor az enyém miért nem?
"Miért? A hiteles lakásból nem tudsz visszamenni a szülõkhöz? Nem egy ilyen eset van a környezetemben." Persze mehet csak mondjuk a lakást elárverezi a bank 7 millióért 3 millió tartozást még utána is ki kell fizetni, az albérlet mellett.
...Nem értem egyébként, hogy lehet az, hogy odafenn a parlamentben a sok vén f örökké pofázza, hogy minden nõ szüljön minimum 4 gyereket, de ennek ellenére nem védik a családokat, egy kicsit sem: ott a rengeteg sok üres épület, és hányan élnek az utcán, és hányan kerülnek egész családok az utcára, pl azért, mert valami hitelt nem tudnak fizetni? Hát ha az államvezetésnek ennyire nagyon érdeke, hogy szaporodjunk, akkor megvédhetné legalább a családokat a lakásukból való kidobástól.
"Ha nincs pénz, vagy megszûnik a munka mindkettõ ugrik." Azért ez nem igaz teljesen. A hiteles lakást ha törik ha szakad fizetned kell. Albérletbõl mehetsz kisebbe, vagy ha minden kötél szakad vissza a szülõkhöz. Miért? A hiteles lakásból nem tudsz visszamenni a szülõkhöz? Nem egy ilyen eset van a környezetemben.
Azért, mert a legtöbb ember azt gondolja, hogy tök mindegy, hogyan és hova, de 'szaporodni KELL!' Aztán majd ha neki nem megy, akkor az állam eltartja a kölköket.
"Mert a hiteles lakás sem saját attól, hogy sokan azt mondják rá." Így van. Bizonyos összegû közüzemi tartozás fennállása esetén ugyanúgy simán elárverezik, mintha nem tudnád fizetni a hiteltörlesztést.
A kérdező hozzászólása: Nekem van 2 lakasom is mindegyik pici 35 40 nm de én így is félek a jövótõl.mi lesz ha nem lesz munkam nem tudok enni adni a gyereknek??
"Ha nincs pénz, vagy megszûnik a munka mindkettõ ugrik." Azért ez nem igaz teljesen. A hiteles lakást ha törik ha szakad fizetned kell. Albérletbõl mehetsz kisebbe, vagy ha minden kötél szakad vissza a szülõkhöz.
Miért szerinted hiteles lakásba ami 20 év múlva lesz az övüké az jobb. Mert a hiteles lakás sem saját attól, hogy sokan azt mondják rá.
Cica, ha jó értékesítõi vénával rádtukmálok egy vödör vizet egy millióért, akkor én vagyok a szemét, vagy te vagy a hülye, aki üzleti kérdésben a modorom alapján döntött, nem észérvek alapján?

A szüleim azért is felháborodnak, ha mikor hazajövök munkából, le merek ülni enni több, mint fél nap éhezés után, és nem pattanok azonnal segíteni. Miért?

Lakásra gy?jtök, még nincs elég pénzem, hogy elköltözzek, ?k soha nem segítenek, nekik öcsém a kedvenc... Még az életet is sajnálják t?lem?

Legjobb válasz: Szia! Egyszemélyben gyermek, szülõ és nagymama vagyok, nekem is van Öcsém, akit jobban pártfogoltak a szüleim. Ez nekem nagyon fájt, mindkét gyermekem felnõtt, mindkettõt szeretem "egyformán" annak ellenére, hogy a szülõ mindig az elesetteb gyermekét védi kissé jobban. Szülõbõl csak egy van! Ne hagyd magad befolyásolni. Te mindig tudod mit kell tenned, ne tégy olyat amit késõbb megbánnál! Szerintem a szüleid szeretete egyforma felétek, csak valami miatt az öcséd jobban rá van szorulva, hogy a szeretetüket jobban kimutassák felé. Gondold át a dolgokat mielõtt döntenél, mert egyedül maradsz te is ha elköltözöl, és a pénzed is kevesebb lesz ebben a cudar helyzetben.

Szia! Egyszemélyben gyermek, szülõ és nagymama vagyok, nekem is van Öcsém, akit jobban pártfogoltak a szüleim. Ez nekem nagyon fájt, mindkét gyermekem felnõtt, mindkettõt szeretem "egyformán" annak ellenére, hogy a szülõ mindig az elesetteb gyermekét védi kissé jobban. Szülõbõl csak egy van! Ne hagyd magad befolyásolni. Te mindig tudod mit kell tenned, ne tégy olyat amit késõbb megbánnál! Szerintem a szüleid szeretete egyforma felétek, csak valami miatt az öcséd jobban rá van szorulva, hogy a szeretetüket jobban kimutassák felé. Gondold át a dolgokat mielõtt döntenél, mert egyedül maradsz te is ha elköltözöl, és a pénzed is kevesebb lesz ebben a cudar helyzetben.
Szerintem menj albérletbe. Csak 1-szer vagy fiatal, nem érdemes elrontani. Lehet jó fej albérlõtársakat találni (akár neten is), nem muszáj 1 egész lakást kivenni. Ne hagyd magad kikészíteni, hidd el a kezelés többe fog kerülni (tudom, átéltem). A kérdésre a válasz: tudják, hogy rossz helyzetben vagy, és nem szólsz vissza, és ezt kihasználják. Az ilyen szülõk vagyontárgynak tekintik a gyereket (még felnõtt korában is), ami arra jó, hogy kiszolgálja õket, ill. van valaki, akin le lehet vezetni a feszültséget. Nem bántásból írtam, az enyémek is ilyenek. Ha van 2000-3000 Ft-od, vedd meg és olvasd el a Mérgezõ szülõk c. könyvet. Nekem és több más, hasonló ismerõsömnek sokat segített, máshogy fogod látni utána a helyzetet + megtanulod a helyükön kezelni õket.
szia!!! Nekem ilyen ügyekben hála az Istennek nem volt részem... de a munkahelyemen az egyik csaj, állandóan a szüleire panaszkodik ami jogos...ha leírnám akkor hosszú lenne, ezért legyen elég annyi, hogy ennek a csajnak a szülei pontosan (sajnos) a mi házunk mellé költöztek...egyszerûen utálom õket, tényleg kibírhatatlanok, persze ezt a munkatársamnak nem mondom el...egy szónak is száza a vége õ is ebben a cipõben járt, vagy jár... az a lényeg, hogy egyszerûen azokat az embereket akik abban az idõben nõttek fel amiben az "ezer" forint is gazdagságot jelentett, képtelenség meggyõzni arról hogy egy kiló kenyér mennyibe kerül "pedig õk is veszik!!!!!!" szóval erre egy megoldás van...tûrni amíg lehet, tûrni amíg nincs elég pénz saját lakásra vagy albérletre, nem fogod számlákkal sem megértetni velük hogy mennyibe kerül az életbenmaradás....tényleg, én sem értem, hogy hogyan tudnak emberek ennyire, begyepesedni...nem a rosssz szándék vezérel...soha nem voltam rosszakarója senkinek...de mostanában az öregebb emberek egyre jobban idegesítenek és rá kellett jönnöm, hogy tényleg nem én vagyok embergyûlölõ, hanem az idõsebb emberek nem tudják feldolgozni a jelent... régebben talán, bár most is zajlik a vita, hogy a fiatalabb nemzedék miért nem tiszteli azokat az idõs embereket akik a buszon vagy vonaton órákig ácsorognak... ezt én teljes mértégben elfogadtam addig a pillanatig amíg rá nem jöttem én is (!!!!!!), hogy gyakran az idõs emberek kihasználják a helyzetüket. Én nagyon szeretek másoknak segíteni, de ha érzem, hogy az illetõ tolakodóan lép fel akkor tudom, hogy egész életében ilyen mentalitással rendelkezett...sajnos ezzel együtt kell élnünk, és azzal is hogy, amíg teljesen megaláznak minket, addig mi dolgozunk, hogy NEKIK jólegyen!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nincs pénzem Pesten albérletre, és ha megyek, mindenemet vinni akarom... Nem keresek annyira jól. :-(
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem szorul rá jobban az öcsém. Mindig én voltam a negatív példakép a családban, és ezt már néhány évesen megkaptam, a szüleimtõl és a nagyszüleimtõl is egyaránt. Ha nem lennének a barátaim, nem lenne önbizalmam se...
Az elõzõ válaszoló vagyok!!!Igen egy dolgot kihagytam, az öcsédet, ...erre csak azt tudom mondani hogy az emberek mindig annak örülnek a legjobban amire vágynak!!! fiút szerettek volna??? most megkapták!!!! hidd el annyira el lesz neveve (az unokatestvéreméknél is ez volt), hogy nem fognak neki tudni parancsolni, azt nem mondom, hogy te leszel az Isten, de rá fognak jönni, hogy rosszul tették azt amit tettek, még ha nem is fogják kimondani (higyj nekem!!!!!!)

Mi a véleményetek a spirálról? Elõnye hátránya? Miért nem teszik fel olyan nõnek, aki még nem szült?

Legjobb válasz: A spirál hosszú hatású fogamzásgátló szer, ami évekig benned marad, nagyon hatékony, és ha hormonos, akkor csökkentheti, vagy megszüntetheti a menzeszed. Viszont egyrészt drága, gyulladást okozhat (ami miatt lehet hogy fájdalomcsillapítót kell szedned, ez a fõ oka annak hogy nem írják fel annak aki nem szült még), és ha mellette mégis teherbe esel, akkor méhen kívüli terhességed lesz. Ha hormonos, akkor hogyha elromlik, steril leszel (soha többé nem lehetsz terhes), és egyáltalán nem véd a betegségek, így az AIDS ellen.

A spirál hosszú hatású fogamzásgátló szer, ami évekig benned marad, nagyon hatékony, és ha hormonos, akkor csökkentheti, vagy megszüntetheti a menzeszed. Viszont egyrészt drága, gyulladást okozhat (ami miatt lehet hogy fájdalomcsillapítót kell szedned, ez a fõ oka annak hogy nem írják fel annak aki nem szült még), és ha mellette mégis teherbe esel, akkor méhen kívüli terhességed lesz. Ha hormonos, akkor hogyha elromlik, steril leszel (soha többé nem lehetsz terhes), és egyáltalán nem véd a betegségek, így az AIDS ellen.

4 hónapja vagyok együtt a párommal és még nem merült fel benne a gondolat se, hogy bemutasson a szüleinek. Miért?

? már találkozott az én szüleimmel, minden hétvégén nálunk alszik, de én még sosem találkoztam az ? családjával... Miért nem jut eszébe, hogy bemutasson? 19/L

Legjobb válasz: Lehet egyenlõre még azaz õ magánszférája, nem akarja h beleláss az életébe. vagy tart a szülei véleményétõl. vagy cikinek tartaná az otthonát..vagy túl szegényesnek vagy túl milliárdos otthonnak legrosszabb esetben pedig..nem tervez hosszú távra

Lehet egyenlõre még azaz õ magánszférája, nem akarja h beleláss az életébe. vagy tart a szülei véleményétõl. vagy cikinek tartaná az otthonát..vagy túl szegényesnek vagy túl milliárdos otthonnak legrosszabb esetben pedig..nem tervez hosszú távra
Ámde, ez nálam pölö úgy van, hogy ha úgy érzem h még nem ismerem eléggé a lányt, vagy nem bízom még benne, vagy nem tervezek vele komolyan, akkor nem mutatom be õt a családomnak.
Mit mond milyen a kapcsolata velük? Velük lakik? Lehet valami olyan ami miatt szégyenli õket vagy ahol laknak. Kérdezted már tõle mért nem mutatott még be?
A kérdező hozzászólása: nem, mert nem akarom, hogy csak azért mutasson be, mert én akarom. Azt szeretném, ha magától menne a dolog. amúgy a szüleivel él együtt, meg a tesójával, nem mondta soha, hogy rosszban lenne velük
szerintem ezt tõle kéne megkérdezned. nem ciki egyáltalán. kérdezz rá nyugodtan, h mikor szándékozik bemutatni a családnak, próbáld meg viccesebbre venni a formát. lehet tényleg szégyenli a lakásukat, vagy a szüleit, vagy valami gebasz van.
Én nem letámadnám kérdésekkel, sokkal inkább próbálnám finoman felhozni a témát, mert lehet kényes ez neki valamiért.

Miért van az, hogyha a szülő felpofozza a gyerekét, akkor nem ítéli el, de ha más pofozza fel, akkor elítéli? Végülis ugyanúgy pofont kapott.

Legjobb válasz: Azert mert ha egy ferj lefekszik a felesegevel, meg nem jogositja fel az fel varost, h ok is ugyanezt tegyek.

Azert mert ha egy ferj lefekszik a felesegevel, meg nem jogositja fel az fel varost, h ok is ugyanezt tegyek.
Ne haragudj, azt a kérdést te most komolyan gondoltad?:O Hát például azért, mert a szülõ feladata a gyermeket megnevelni, nem vadidegeneké!
Hát irigységbõl :) úgy van vele, hogy ez az Õ játéka, ezért csak neki szabad ütni-rúgni, de más ne tegye, hanem szüljön magának saját játékszert. :) Na jó, elviccelem a témát, de mivel mindkét szülõm alkoholista és agresszív szemétláda volt és rendszeresen bántalmaztak, tényleg nem tudom komolyan venni a kérdést. Am a gyereknek ugyan mindegy, ki veri minden ok nélkül, sõt...
A kérdező hozzászólása: Leírom, mi miatt merült fel bennem a kérdés ma társadalomismeret órán: "A családon belüli erõszak ugyanakkor valamilyen mértékben társadalmilag elfogadott is. Az emberek többsége például a gyerekek megverését egyáltalán nem tekinti erõszaknak. Ha viszont egy idegen ütné meg a gyereket a boltban, azt mindenki felháborítónak találná. Pedig a két dolog között formailag nincs különbség."
Lám, én is ezt írtam. Pedig soha nem volt társadalomismeret órám...
A kérdező hozzászólása: Nem is neked szántam, amit bemásoltam a könyvünkbõl. :)

A szülők miért nem világosítják fel a gyerekeiket?

Rossz olvasni azokat a kérdéseket,amikben azt kérdik hogy:nem volt még férfival semmilyen kapcsolatom,lehetek terhes?

Legjobb válasz: Igen, sajnos nagyon sokan tabuként kezelik a szex témát. Sok szülõ vagy soha, vagy pedig mikor már barátja/barátnõje van a gyereknek, akkor kezd beszélni a szexualitásról. Óriási baromság. Ha a gyerek kérdez, el kell neki magyarázni az õ nyelvén, fejlettségének megfelelõ részletességgel. Hogy megértse. Sajnos nagyon sokan nem foglalkoznak a felvilágosítással, minek eredményeképp sok a tiniterhesség, és az idióta kérdés a szerelem, szex kategóriában.

Igen, sajnos nagyon sokan tabuként kezelik a szex témát. Sok szülõ vagy soha, vagy pedig mikor már barátja/barátnõje van a gyereknek, akkor kezd beszélni a szexualitásról. Óriási baromság. Ha a gyerek kérdez, el kell neki magyarázni az õ nyelvén, fejlettségének megfelelõ részletességgel. Hogy megértse. Sajnos nagyon sokan nem foglalkoznak a felvilágosítással, minek eredményeképp sok a tiniterhesség, és az idióta kérdés a szerelem, szex kategóriában.
Mert õk maguk sem beszélnek ilyenrõl, nemhogy a gyerekeknek. Ha a szüleimen múlik, ma se tudom mi van a lábam között, de még azt se mitõl vérzek havonta. Prûdek nagyon. Anya nõvére más, igy látván anyámékat, õ mindenbe beavatott, nõgyógyászhoz is õ kisért el elõször, stb. Ma már 30hoz közel vagyok, párommal együtt élünk. Nemrég anyáméknál voltam, épp akkor fogyott el a fogamzásgátlóm, elfelejtettem kiváltani, receptem viszont volt.Anyám ment boltba, kezébe akartam adni a receptet és az árát, hogy ha már arra jár, váltsa már ki nekem.Elpirulva kérdezte hogy minek az nekem, és õ olyat ki nem vált, mit hisznek róla...nem is engedte h én kiváltsam ott, mert ner lássa a falu...(mérgemben hazamentem, 50km-re lakom a városban, kiváltottam ott)
Egyszerûen ciki errõl beszélgetni a gyerekekkel. Pedig nem ártana.Csak körül kell nézni és minden második kérdés az hogy lehetek igy meg ugy terhes. Nincs abban semmi szégyelni való ha ilyenekrõl beszélgetnek a szülõk e gyerekekkel. Én is mindent megbeszélek édeanyámmal. 15/L
1. Egy jó része a kérdéseknek (szerintem kb. a fele) kamu, kitalált hülyeség, amit csak szórakozásból tesznek fel 2. Sajnos tényleg sok a tudatlan vagy félretájékoztatott tini, aminek több oka van: - Sok szülõ maga is gyerek, vagy nincs ideje a saját csemetéjére, tehát nem beszél vele ilyenekrõl - Van, ahol tabu téma a szex (na az ilyeneket kellene észhez téríteni) és ha kérdez a gyerek, azt is elhárítják, emiatt nincs bizalom a szülõ felé Mindezek miatt a gyerek a médiából és a barátoktól szedi össze az infókat. A média tudjuk, milyen "hasznos", a barátok meg többnyire elég hiányos infókkal rendelkeznek. Aztán ebbõl a tudatlanságból, szülõi nemtörõdömségbõl lesznek a tiniterhességek, a bizonytalanságok és a többi... Érdekes én anno anyámmal mindent meg tudtam beszélni és saját kíváncsiságom kielégítendõ még ilyen témájú, tiniknek szóló könyvet is vettem. Ha gyerekem lesz, mindent el fogok neki mondani, ami érdekli, tabu téma nem lesz. A gyerek nem hülye, csak gyerek. A "gólya hozza" meg az "ilyenekrõl nem illik beszélni" baromságoknak semmi értelme. El lehet egy 5-6 éves gyereknek is mesélni annyit, amire kíváncsi, egyszerûen, a saját nyelvén, és akkor nem lesz tudatlan.
2-es vagyok. Hát igen, amúgy én kiskoromban kényszerbeteg voltam, kezelt vele pszichiáter és sajnos nekem voltak ilyen gondolataim, pedig tudtam, hogy lehetetlen. A szüleim elég alaposan felvilágosítottak, nem ez volt a gond. Ez betegség, de nem hinném, hogy minden GYK-s kényszerbeteg lenne, de nem kizárt, hogy akad közte olyan is. (A kényszerbetegség olyan irreális gondolatok elmébe "tolakodását" is jelenti, amivel a beteg tisztában van, hogy irreális, de rettenetesen szorong tõle.)
lehet, h nagy részük csak szórakozik. sok szülõ azt hiszi, hogy a saját prüdériájával elõzi meg azt, h a gyereke majd nem fog szexelni idõ elõtt. pedig dehogyis! anyámmal már 12 éves koromtól beszélgettünk a szexrõl, nõi dolgokról, olvashattam errõl szóló könyveket. 17 éves koromig max csókolóztam, szóval nem siettem el semmit azt hiszem.
És olyan is akad szép számmal, hogy poénból kitaálnak egy hasonló blõd kérdést és jól szórakoznak a válaszokon...
Egyetértek. A gyerek nem hülye, mindent el lehet neki magyarázni, sõt kell is. De amikor két felnõtt házas ember is képtelen egymással megbeszélni a sokszor szexuális jellegû problémáját, pont nem a gyerekkel beszélgetnek errõl. Szomorú.
Engem nem világosítottak fel, a nõvéremet igen. Sok mindent tudok már, de büszkén kijelentem, hogy még szûz vagyok. Egyébként sajnos a mai világban már a tiniknek kéne felvilágosítani a szüleiket :S
Egyszer ültünk le anyukámmal beszélgetni, tíz éves korom körül, a menstruációról. Késõbb vett könyvet, amiben különféle dolgok le voltak írva, meg ha felvilágosító mûsor volt a tvben (akadt egy-két ilyen, emlékszem rá), akkor leültetett elé. Most 27 vagyok, és soha nem került szóba a szexualitás, ilyen 16 évesen még azt hittem, hogy talán ilyen 25 körül kezdenek szexelni az emberek. Hogy miért nem beszélgettünk róla, már elõttem leírták: tabu. Gyerek elõtt szexrõl nem beszélünk, az a szülõk magánügye - még egy szájrapuszit se láttam soha a szüleimnél, még születésnapkor is egymás arcára adtak puszit, nemhogy csókolózás, neadjisten szex szóba került volna.
Még annyit, hogy a kényszerbetegek meg legkevésbé sem ismeretlenekkel osztják meg a gondjukat, mert szégyellik, hisz tudják, hogy hülyeség amitõl félnek.
A kérdező hozzászólása: naponta botlok ilyen kérdésekbe, nem értem, honnan lehet valaki terhes szex nélkül
Valaki azt írta, hogy a tiniknek kellene a szülõket, sajnos részben igaza van, sok esetben a gyerek többet tud és ezért nem is foglalkoznak a szülõk ezzel, mert minek, a gyerek úgyis tudja tudni fogja stb. stb. így gondolják, de közzel sem van így, sok fiatalnak szüksége lenne, rá, fõleg a védekezés terén. Illetve általános iskolába jár védõnõ elõadást tartani ilyenekrõl. De szerintem ez a szülõ dolga lenne akkor is ha egyes fiataloknak ez természetes, õk szerencsések. Fõleg azok szorulnának rá, lányok akik hamar elkezdenek menstruálni, azért szerintem az lenne a természetes ha ez nem váratlanul érné, vagyis úgy értem, hogy ha meg jön tudja már, hogy mi az és ne ijedjen meg, hogy vér folyik belõle. Meg sok esetben a gyerek hamarabb elkezd szexuális életet élni mint azt a szülõ gondolná, végülis nem kell bejelenteni csak, az a baj, lenézik így a gyerekeket.

A gazdag szülők gazdag gyerekei miért vágnak fel mindig? Nem az ő érdemük.

Megállnak a BMW-jükkel és kiszállnak a bömböl? kocsiból, de úgy vágja be az ajtót, mintha lenne valaki. Beül órára leb.ssza a táskáját a földre, el?veszi a macbookját, elkezd facebookozni, ráteszi az iphone-ját képeket importálni... Szerintem nagyon gáz. Ha lenne pénzem nem vágnék így fel....

Legjobb válasz: Ez nevelés kérdése, akik így viselkednek el vannak kényeztetve. Viszont ismerek pár pozitív példát is, pl. volt, hogy el kellett mennem egy ismerõsömhöz jegyzetért, és megdöbbenve láttam, hogy milliomosok. Az elõtte eltelt 1 év alapján nem gondoltam volna. Tudtam, hogy nem szegények, az azért látszódott, na de hogy ennyire? Nagyon szerény, jószívû és segítõkész embert ismerhettem meg benne, aki véletlenül sem dicsekedett a vagyonukkal. Az anyukája szintén egy végtelenül kedves nõ (az édesapjával nem találkoztam). Nem minden gazdag családból származó fiatal tartozik az újgazdag ficsúrok közé. Még egyszer mondom: nevelés kérdése.

Ez nevelés kérdése, akik így viselkednek el vannak kényeztetve. Viszont ismerek pár pozitív példát is, pl. volt, hogy el kellett mennem egy ismerõsömhöz jegyzetért, és megdöbbenve láttam, hogy milliomosok. Az elõtte eltelt 1 év alapján nem gondoltam volna. Tudtam, hogy nem szegények, az azért látszódott, na de hogy ennyire? Nagyon szerény, jószívû és segítõkész embert ismerhettem meg benne, aki véletlenül sem dicsekedett a vagyonukkal. Az anyukája szintén egy végtelenül kedves nõ (az édesapjával nem találkoztam). Nem minden gazdag családból származó fiatal tartozik az újgazdag ficsúrok közé. Még egyszer mondom: nevelés kérdése.
Mindenki ezt mondaná. Ha lenne pénzed akkor a társaságod olyan lenne és elvárná tõled. Vannak akik ilyenek, aztán akik nem.
Elvan kényeztetve, azt hiszi õ a világ közepe. Vannak ilyen emberek nem kell velük foglalkozni.
Miért is ne?Genetikailag jobb tenyészvonal eredménye, tudniillik az õsei jó idõben voltak jó helyen.A mai gazdasági tendenciák pedig azt mutatják , hogy a gazdagok még gazdagabbak lesznek, a szegények még szegényebbek.És ez a folyamat egészen addig folytatódik míg két fajra szakad az emberiség.Na jó az útóbbi nem holnap fog bekövetkezni:)
nekem még nem is az ilyenekkel van bajom. õk elvannak a saját köreikben, a saját hasonló barátaikkal, a hozzám hasonló gettószökevényeken keresztülnéznek ahogy fordítva is engem azok irritálnak akik szintén gazdag szülõk kölykei és valamilyen módon defektesek, ezért nem fogadják be õket a többi gazdagok. és akkor odajönnek hozzám makogni hogy elvisznek ide-oda, sütizni, moziba, stb. amiket ha egy évben megengedek magamnak. és ha már meghívtak pár dologra azt hiszik hirtelen joguk lesz rendelkezni a szabadidõmmel meg elõírják hogy viselkedjek. na ez irritál azt hiszik ha már lúzerek legalább pénzen megvesznek majd valakit, nemtom, testõrnek vagy unalomûzõnek csak nem így mûködik, megneszelem ezt és koccolok elfele
De, irigy vagy. Miért lesed, hogy mit csinálnak?
Köszi, hogy lepontoztál.Egy kérdésem számodra mielõtt pálcát törsz fejem felet:szoktál adakozni a nálad szegényebbeknek?Tudod sokan vannak akik szakadtan járnak és nincs internetjük, lám te mégsem veted meg az eféle örömöket!Miért kéne egy gazdagnak megtagadnia mivoltát néhány millió proli láttán?
Jaja, mert te minden óra minden percében erõsen a tanárra koncentrálsz, ugye? Illetve ha egy olcsó telefonnal babrikálna a srác, az ugyanígy zavarna? Hagyjuk már.. irigy vagy, de nagyon.
Nagyapám multimilliomos, anyukám háztartást vezet, apukám meg egy cégnél dolgozik, mint jogász! Tudják néhányan, hogy jól élünk, de nem vágunk fel, nem tartozik senkire se, hogy mink van. A baráti köröm vegyes, az értelmes emberek társaságát keresem. Nincs semmilyen Apple termékem, nincs kocsim, BKV-val és bringával közlekedem. Nekem ez így jó. Megveszem magamnak a legjobb (nem feltétlenül a legmárkásabb) ruhákat, cipõket és utazgatok, ilyenekre költök inkább, mint holmiféle felesleges technikai kütyükre.
Nekem is van egy ilyen felvágós rokonom. Vettek egy nyaralót hitelbõl, de a villanyszámlára már nem jutott. Amíg el nem szólták magukat mindig nagyon irigyeltem a gyerekeiket, mert jártak táncolni, úszni, lovagolni, külön angoltanárhoz, én meg annyira csóró voltam hogy a sulis cuccokat is a nyári melós pénzembõl vettem, mert nem volt anyuéknak rávaló. De legalább megtanultam dolgozni. Ezt õk nem tudnak, hátrányban lesznek emiatt. Sokszor én nézem le ezért a gazdagot, de ez van. Nem minden fehér meg fekete. Egyébként, nem õ tehet róla hogy vannak ilyen kütyüi. Ne foglalkozz vele.
Egyébként hogy lehet ezzel felvágni? Egyszerûen nem tudom elképzelni a helyzetet. Úgy veszi elõ a telefonját, hogy elõször körbenéz, megköszörüli a torkát, és hangosan mondogatja, hogy "jaj, de [email protected] ez az iPhone"?
Szerintem attól, hogy valaki BMW-vel jár, még ugyanannyira lehet rendes ember, mint akinek autója sincs.
A 12.el egyettértek:D
Így igaz. A kérdezõ tüntetõleg mindennap többször eszik, meleg kabátban jár, csak hogy a nála szegényebbeket provokálja, otthon van számítógépe, internete, több cipõje... szégyelld magad, álszent vagy. Nyilván van felesleges cuccod, mondjuk egy laptop, bicikli, bármi.. Miért nem adod el, hogy az árát a rászorulóknak add? Mit kérkedsz vele?!
A kérdező hozzászólása: Én soha se pontozik senki. Máshoz intézd válaszod :)
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok irígy. De szerintem nem kéne annyit feltûnõsködni úgy, hogy nem saját erejébõl szerezte meg. Persze lehet mutogatni, meg órán nem oda figyelni, hanem iPhone-al videózgatni meg fotózgatni, de ez elég nagyképûségre vall...
Akkor derül ki, jó "tenyészetbõl" származik-e az illetõ, ha megérti, hogy ezért a színvonalért a szülõknek dolgozni kell, és elég egy rossz lépés is ahhoz, hogy véget érjen a luxus. Mióta ember létezik a Földön, tudjuk, hogy gazdag gyakran nem a gerinces és szorgalmas emberbõl lesz, illetve azt is tudjuk, hogy a pénz durván képes kifordítani magából a gyenge jellemûeket.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!