Találatok a következő kifejezésre: Miért nem felülről (3 db)

A metrószerelvények (bpi 2-3as) miért alulról kapják az áramot és miért nem felülről mint a villanymozdonyok?

Így a balesetveszély kisebb lenne ha valaki véletlenül a sínekre esne. Nem?

Legjobb válasz: De a futósínkben is megy áram. A vasúton is a villamoson is meg úgy általában mindenhol. Ez egy tévhit, hogy abban nem megy áram - csak azért mert nem ráz. De az áramkör úgy záródik hogy felsõvezeték - jármû - sín vagy 3. sín - jármû - futósínek. Hogy miért 3. sínrõl megy a betáplálás? Ilyen a rendszer. Ez így alakult ki, valamiért alagutakban ezt preferálják általában.

De a futósínkben is megy áram. A vasúton is a villamoson is meg úgy általában mindenhol. Ez egy tévhit, hogy abban nem megy áram - csak azért mert nem ráz. De az áramkör úgy záródik hogy felsõvezeték - jármû - sín vagy 3. sín - jármû - futósínek. Hogy miért 3. sínrõl megy a betáplálás? Ilyen a rendszer. Ez így alakult ki, valamiért alagutakban ezt preferálják általában.
Biztos anno volt oka, hogy a villamosmérnökök így találták ki és maradjunk is ennyiben.
Ha valaki a sínekre esik, attól még nem [email protected] meg az áram. Nem a sínben megy az áram:D
Egy alagútban el tudnál képzelni felsõvezetéket?
A kérdező hozzászólása: világos, köszi :)
3. sín esetében jóval alacsonyabb ûrszelvény kell a jármûnek, ami alagútfúráskor elõnyösebb. Emellett kevésbé zavarérzékeny a rendszer, nincs felsõvezetékszakadás.
A kérdező hozzászólása: OK, köazi :)
A kérdező hozzászólása: Deeee!!!! Oldalt a harmadik sínben megy az áram :) ))
És ez nem csak nálunk van így, ne úgy beszélj róla, mintha ez egyedi hungarikum lenne:D
Miért ne tudna? Millió-egy helyen van alagútban felsõvezeték...

Miért nem megy felülről?

Már fél éve együt vagyok a barátommal és nagyon sokszor szeretkezünk.

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen sokszor. Mi ilyenkor azt csináltuk, hogy belémhatolt, abban a pózban, ahogy sikerült neki, és úgy fordultunk, ahogy akartuk csinálni. Ha például lovagolni akartam, de nem sikerült ráülnöm, akkor szépen berakta úgy, hogy õ volt felül, és úgy fordultunk, hogy meglegyen a lovaglópóz. Higyjétek el, idõvel, és tapasztalattal az ilyesmi már nem fog gondot okozni! ;) Addig pedig próbálkozzatok így, nyugi, nem ciki az ilyen.

Nálunk is volt ilyen sokszor. Mi ilyenkor azt csináltuk, hogy belémhatolt, abban a pózban, ahogy sikerült neki, és úgy fordultunk, ahogy akartuk csinálni. Ha például lovagolni akartam, de nem sikerült ráülnöm, akkor szépen berakta úgy, hogy õ volt felül, és úgy fordultunk, hogy meglegyen a lovaglópóz. Higyjétek el, idõvel, és tapasztalattal az ilyesmi már nem fog gondot okozni! ;) Addig pedig próbálkozzatok így, nyugi, nem ciki az ilyen.
egyik haverom is ezt mesélte, és arra jöttünk rá hogy mivel valakinek inkább felfelé a farka valakinek meg elöre felé és akinek elöre felé áll arra könnyen rá lehet ülni mig akinek felfelé ott már gondok vannak.
Próbáljatok sikosítót használni, ha nem segít, akkor az elsõ válaszolóval értek egyet. Más pózban hatoljatok egymásba, és lendüljetek át:-)
Én meg még ilyet nem hallottam hogy nem lehet felülrõl ráülni, de olyan már volt hogy nehezebben ment.Olyankor teljesen rásimultam a pasimra, kicsit megemeltem a hátsómat, és úgy könnyen be tudta rakni.Lényeg hogy szintben legyenek egymással!
ne csináljátok. Ha nem megy, nem megy. a szex nem olyan dolog ami mindenkinek ugyanúgy jó, azonkívül ha most nem sikerül, talán késõbb ha valamikor újra megpróbáljátok, jobb lesz. Addig pedig lehet kisérletezni mindenféle pózokat :) Az, pedig hogy felül nem megy ne zavarjon, csak ne legyen egyikõtök se görcsös, vagy feszült, mert úgy semmi sem megy. Egyébként nézz körül otthon, lehet hogy a környezet nem jó hozzá, pl. ha szar az ágy, az elég jelentõsen beleszámít stb. stb.

Az iskolaorvos a lányoknál megvizsgálja a melleket? Miért nem elég csak felülről levetkőzni?

miért kell bugyiban áldogálni?

Legjobb válasz: Nem tapizza meg, de ránéz.Azt nézi hogy "normálisan" fejlõdsz e

Nem tapizza meg, de ránéz.Azt nézi hogy "normálisan" fejlõdsz e
A kérdező hozzászólása: najó, de a nadrágot ehhez miért kell levenni? ráadásul egyszerre 4 lánynak benn az orvosiban..
Szerintem a talpakat is megnézi (lúdtalp miatt). Amúgy a melleket szinte biztosan nem nézi meg...
Nehogymár ciki legyen hogy látnak az osztálytársaid bugyiban. Torna óra elõtt nem szoktatok átöltözni? Vagy oszt.kiránduláson egymás elõtt öltözni?
Ez meg a másik fele... :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!