Találatok a következő kifejezésre: Miért nem este (297 db)

Miért nem estem teherbe az elmúlt 1, 5évben?

A párommal 2éve vagyunk együtt, 1 és fél éve szeretkezünk rendszeresen, semmilyen fogamzásgátlási módszert nem használunk. Nem szeretnénk még babát, de úgy mostanában eszembe jutott, hogy vajon miért nem estem teherbe az elmúlt 1,5 évben? Nekem elvileg semmi bajom nincs nőgyógyászatilag, mert voltak hormonális vizsgálataim, ultrahang vizsgálatok más okból kifolyólag. Előre is köszönöm a válaszokat. 19N / 26F

Legjobb válasz: Vannak olyan nõk, akik állva szeretkeznek, és terhessek lesznek. Vannak, akiknek ez nehezebb. Az nem azt jelenti, hogy betegek, csak több kell nekik. Ha szex után nem fürdesz meg, fekve maradsz egy órát (nem mozogsz), akkor sokkal több az esélyed, hogy teherbe ess. Gondolom, ti szex után megfürödtök. (kimosod a hüvelyed) Ami nem baj! Sõt! Így a jó! De ezzel kimosod az ondót is.

Vannak olyan nõk, akik állva szeretkeznek, és terhessek lesznek. Vannak, akiknek ez nehezebb. Az nem azt jelenti, hogy betegek, csak több kell nekik. Ha szex után nem fürdesz meg, fekve maradsz egy órát (nem mozogsz), akkor sokkal több az esélyed, hogy teherbe ess. Gondolom, ti szex után megfürödtök. (kimosod a hüvelyed) Ami nem baj! Sõt! Így a jó! De ezzel kimosod az ondót is.
Ha nem akartok gyereket akkor miért nem védekeztek? Maximális felelõtlenség. Az, hogy miért nem esel teherbe az nem tudható. Én sem estem teherbe 2 év alatt, pedig mi babát szerettünk volna.
A kérdező hozzászólása: Igaz, hogy nem akarunk babát, de ha teherbe esnék, akkor mindenféleképpen megtartanánk. (szívem mélyén én igazából szeretném)
Az, hogy az alap hormonvizsgálatok és az ultrahang nem mutatott semmit, nem jelenti azt, hogy te rendben vagy. Pl petevezeték elzáródást csak átjárhatósági vizsgálattal lehet megállapítani, tünete nincs. És el sem tudom képzelni, milyen más okból kifolyólag néztek neked nemi hormonokat, ha nem meddõségi kivizsgálás miatt. Az ultrahang vizsgálatoknál pedig speciálisan azt a területet nézik, amire panaszod van. Ha pl a vesédet nézegetik, attól még simán lehet egy rakás ciszta a petefészkedben, vagy akár epeköved is, nem fognak centirõl centire végigvizsgálni. Ezek csak az alapdolgok, még számtalan más oka lehet annak, hogy nem estél teherbe. Esetleg a párod spermájával is lehet baj. És az is lehet, hogy több gond is van, nem zárják ki egymást. Ha megírnád, milyen hormonokat néztek, és milyen ultrahang vizsgálatod volt, az segítene a találgatásban. :-)
saját laikus véleményem lapján lehet, hogy van mégis gond, ha ennyi ideje nem estél még teherbe...Fõleg, hogy fiatal is vagy. 2ismerõsöm is van, aki "nem akartunk még gyereket, de nem védekeztünk" mellett több évig nem esett teherbe.Most már meddõségi központba járnak vizsgálatokra. Szerintem, ahogyan Manka is leírta elõttem nem biztos, hogy a kivizsgálás erre irányult.Ha aggódsz emiatt menjél el nõgyógyászhoz és konkrétan az erre irányuló vizsgálatokat kérd!
Én nem vagyok egy ezocica, (ezoterikus cica :-)) de lehet, hogy azért sem, mert párod nem akar gyereket. Egyszer olvastam egy interjút meddõségi szakorvossal, és õ mondta, hogy van, hogy ilyen pszichoszomatikus okok miatt nem fogan meg a baba, ha pl. az egyik fél nem szeretné. 2. A barátnõm 1, 5 évvel elõbb házasodott, mint én. Úgy voltak, mint te, hogy nem védekeztek, de különösebben nem szerettek volna babát. Mi kezdettõl akartunk babát. Õt megnézte egy nõdoki, nem túl alaposan, és azt mondta, minden rendben, és ezzel el is intézte az ügyet, vár a babára. Én elmentem sok-sok pénzért sok-sok vizsgálatra, kezeltek, és sikerült is a baba, de mondjuk ki tudja, hogy a vizsgálatok miatt-e, a lényeg, hogy még fiatal vagy, de majd, ha már szeretnétek, induljatok el valamerre.
A kérdező hozzászólása: Leírom, hogy miket néztek, de igazából én sem nagyon tudok belõle kimenni: NA, K, FE, GT0, GT030, GT60, GT90, GT120, HBA1CM, HBA1C, KARB, CREA, EGFR, CYSC, ASAT, ALAT, GGT, ALP, CHOL, TRIG, HDL, LH, FSH, INZ, . És a petefészkeimet nézték éppen azért mert 1x kimaradt a vérzésem és azt hittem, hogy baba elmentem a dokihoz, megvizsgált és mondta, hogy semmi bajom nincs, teljesen épek az ováriumok, mind2-ben van érett tüszõ és valószínûleg a stressz miatt maradt el
Szia! Ezek közül az LH és az FSH ami hormon. És ezek ciklusfüggõk, amiket ciklus 3-ik napján van csak értelme nézni, és kb egyformának kell lenniük. Szóval nem vagy hormonálisan kivizsgálva.

Eddig miért nem estem teherbe? 5 év után sikerült!

Ne értsetek félre, nagyon örülök neki. Öszintén szólva 15 éves korom óta vagyok a párommal, sokszor nem védekeztünk nem lettem terhes. Nem is bántam fiatal voltam, könnyelmû. Kijártam a sulit dolgoztam 2 évet. Most terhes vagyok 20 évesen. Csak arra kíváncsi volnék h mért ilyen soká estem teherbe? Éretlen voltam? Vagy tényleg akkor jött amikor már benött a fejem lágya? Kíméljenek a "15évesen szülni hülyeség" válaszok, én isvtudom h az lett volna!

Legjobb válasz: Most jött el az ideje, nem voltál rá érett.

Most jött el az ideje, nem voltál rá érett.
20 évesen is hülyeség szülni...pláne igy..
érdekes, ez másnál is így volt mint valami védelem fentrõl
Pff azt hittem egy jó 30as évein járó nõ fog írni és írhatom, hogy gratula...de nektek "gratula" ha 15 évesen megfogan, megtartod?
Február óta, az nem sok idõ. Ne idegeskedj és sikerülni fog!
Mert 8 évig szedted a gyógyszert. Semmi bajod nincsen, csak még nem jött össze. Mi 1, 5 évet probálkoztunk a gyógyszer utá, mire sikerült. Haár nem minden áron, csak sexeltünk mást nem csináltunk. Lányom után nem szedtem a gyógyszert, így 3 hónap próbálkozás után teherbe estem.
Ha február óta próbálkoztok, az azt jelenti, hogy eddig 3 vagy max. 4 alkalmad volt, hogy teherbe ess! Emiatt nem kell kétségbe esni! Nagyon nem! Én 10 évig szedtem fogamzásgátlót és annyira bekavart, hogy 2, 5 évig próbálkoztunk, míg összejött a Lányunk! Már minden vizsgálatot végigjártunk, nem volt könnyû, de végül spontán összejött, amikor már úgy voltam vele, hogy akkor hagyjuk az egészet egy darabig! Nem feltétlenül csak a fogamzásgátló a bûnös, hanem az, hogy már most iszonyatosan görcsölsz az egészen! Így nem is fog összejönni! És ez nem szemrehányás, ez tapasztalat! Szeressétek egymást, de ne minden pillanatban azon morfondírozz, hogy gyereket szeretnél. És ha jövõ ilyenkor sincs még baba, akkor menjetek orvoshoz kivizsgálásra! Csak ügyesen!
Szia. Én fogamzásgátló szedése nélkül is 9 hónapi próbálkozás után estem teherbe. A másik dolog amit én elszoktam mondani a gyermekre vágyó pároknak, hogy van egy hormon férfi és nõi testben egyaránt, ami nagyban felelõs a meddõségért.Ezt a hormont a stressz "aktiválja".Szoptatós anyáknál a legmagasabb az értéke.Ha nem idegeskedsz, nyugodtan éled az életed ennek a hormonnak az értéke alacsony marad és nagyobb esélyel eshetel teherbe.Gondolom ismered a mondást(ha gyereket akarsz, ne stresszelj rá), hát innen ered. Tehát nyugi és minden rendben lesz.:)
December óta próbálkoztunk, most vagyok 6 hetes! :) Még csak most múlt el február, kitartás! :)
Ne ess kétségbe! Mi 5 és fél éve próbálkozunk sikertelenül és még csak 2 hónapja derült ki, hogy mi a baj. Mi akik több éve próbálkozunk tudjuk mit érzel, de nem szabad feladni! Tudom milyen nehéz!
Én is ezt a fogamzás gátlót szedtem és terhes lettem pedig jól szedtem tudom ez nagyon ritka de pont vele történt pedig még nem vagyok kész egy babára. :/De Te ne stresszelj csak nyugi enged el magad mikor együtt vagytok és csak élvezd lesz ami lesz alapon szerintem próbálkozzatok még vagy fél évig aztán meny el orvoshoz :) KITARTÁS!!! 19/L
Január óta próbálkoztunk mi is, most vagyok én is 6 hetes terhes. :-) Ne csüggedj, kitartás és nem szabad rágörcsölni! :-)
LEHET HOGY EZ NEM A TE NAPOD VOLT BARÁTNÕM 8 ÉVIG NEM SZEDETT SEMMIT NEM LETT BABA KÜLÖN MENTÜNK RÁ 1ÉVRE MEGSZÜLETETT A LÁNYOM MAJD A FIAM A LEÁNYZÓNAK AZÓTA SZÜLETETT 2 LÁNYA TERMÉSZETESSEN MÁSTÓL JA JELENLEGI PÁROM MAJD 10ÉVIG SZEDETT GYÓGYSZERT MI ATANULSÁG SZÜRD LE MAGAD SOK SIKERT KÍVÁNOK NEKTEK

Miért nem estem össze 1-2 hét után?

szünetet kellett tartanom edzésben, fájt a csuklóm nagyon, de nem igazán estem össze Jumbot ittam amíg aktívan edzettem 1-2 hét kihagyás után most megint nekiálltam , de egész meglepődtem, szerintetek?

Legjobb válasz: 1-2 hétnél még nem esel össze, sõt egy hét pihenõtõl fel is töltõdhetsz. 4-6 hétnél már lenne gyengülés.

1-2 hétnél még nem esel össze, sõt egy hét pihenõtõl fel is töltõdhetsz. 4-6 hétnél már lenne gyengülés.
A kérdező hozzászólása: De jóóóó, köszi :D!

Miért nem estem teherbe? Vagy korán teszteltem?

május elsején jött meg a menszeszem,6.-án elmúlt.aznap este együtt voltunk a párommal védekezés nélkül,19.-én is védekezés nélkül voltunk együtt és most 23.-án se védekeztünk.tegnap csináltam egy terhességi tesztet ami negatív lett.

Legjobb válasz: szia. a teszt legahmarabb akkor mutat pozitivat, aznap mikor meg kene jojjon. ilyenkor erdemes 10es erzekenysegut venni.ha akkor halvany poz. akkor 2nap mulva megismetelni es megint ismetelni, es ha felerosodik a csik akkor tutira baba.

szia. a teszt legahmarabb akkor mutat pozitivat, aznap mikor meg kene jojjon. ilyenkor erdemes 10es erzekenysegut venni.ha akkor halvany poz. akkor 2nap mulva megismetelni es megint ismetelni, es ha felerosodik a csik akkor tutira baba.
Szia, szerintem korai volt nagyon a teszt, várj pár napot még, tudom nagyon nehéz, de muszáj, hogy ne csalódj..kívánom, hogy sikerüljön:)
Minden hónapban, ha van rendesen peteérés, és jókor is vagytok együtt, 20-25% esélye van, hogy teherbe ess! (Orvos mondta)
A kérdező hozzászólása: mostanában a szokásosnál is fáradékonyabb vagyok, úgy érzem magam mintha valaki leszívná az erõmet.pár napja reggelente úgy kelek fel mintha egy percet se aludtam volna egész éjszaka?ez lehetne attól hogy teherbe estem csak a teszt még nem mutatja ki?
Ha elsejétõl számoljuk a peteérésed napját, ami mondjuk normális ciklusnál a 14. nap, ti pont lekéstétek. 6. napon még nem volt, a 19.-en meg már nem volt peteérésed. Ettõl függetlenül még lehetsz babás, de jobb lenne tudni, hogy 28 naposak-e a ciklusaid, volt-e egyáltalán peteérésed. Ha nem sikerül ebben a hónapban, ne ess kétségbe, még nagyon az elején vagytok. Érdemesebb a ciklusod közepe felé sokat együtt lenni, akkor nagyobb az esély. Mérheted a hõdet (nekem nem vált be) vagy figyelheted a folyásodat is, amikor tojásfehérjés, nyúlós, akkor nagy valószínûséggel akkor van ovulációd. De azért nagyon remélem, hogy két csíkos lesz az a teszt hamarosan! :)
A kérdező hozzászólása: nem vezetek görbét.szorítok neked hogy ne jöjjön meg :) remélem nekem se fog
Nekem is akor volt, én holnapra nem várom.Görbét vezetc?
A kérdező hozzászólása: ja azt elfelejtettem írni hogy áprilisba még szedtem fogamzásgátlót.tehát lassan 1 hónapja nem szedem.amúgy lily tesztet csináltam
Szerintem korán teszteltél, hiába írják rá hogy ilyen meg olyan hamar kimutatja ez hülyeség, legalább azt várd meg hogy késsen 1 hetet. akkor már jobb eséllyel tesztelsz, de még ez sem biztos, ami biztos az a doki. drukkolok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Ha gyereket akartok, akkor se megszakítással, se másképp ne védekezzetek!
17:53-as válaszoló Mi 9 évig megszakítással védekeztünk a párommal és soha nem estem teherbe.A napokban volt az elsõ próba babatéren, akkor reménykedhetek hogy össze fog jönni?Én is ettõl tartottam, hogy nem lehet babám, mert azért elõfordult baleset igaz mindig ellenõriztem, hogy termékeny voltam-e akkor. Nektek elsõre össze jött, hogyan csináltátok és menzesz után mikor kezdétek a próbát? Köszi a választ:D Kérdezõ: Elnézést, hogy belekérdeztem, de egy cipõben járunk.Gratulálok a babásoknak és a már megszületett babákhoz is! Nekünk meg mihamarabbi babaáldást!!!
Mi is sokat védekeztünk megszakítással. soha nem estem teherbe Mikor akartuk, elsõre összejött
Szia, én megszakitással védekeztem kb.6 évig, soha nem estem teherbe.ugyan etttõl féltem amitõl te, mivan ha nem is lehet gyerekem....?Aztán a párommal "rááltunk a témára" tavaly juliusban, most a 28.hétben vagyok, szerintem nem kell aggódnod!!
Ennyibõl még semmilyen következtetést nem lehet levonni. Ez megbízhatónak nem igazán nevezhetõ módszer, sokáig szerencséd lehet, aztán majd egyszer nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Már nemsokára úgysem kell a szerencse! Egyébként nem lenne gond a béby most sem, csak most egy elég erõs vesemedence gyulladás miatt nem szeretnénk még élesben csinálni. Megvárom, míg tényleg minden ok lesz velem! A választ köszönöm!
A kérdező hozzászólása: :) De jó! Gratulálok! Jó babavárást Neked! Tudod mennyire megnyutatott a válaszod! :) Köszönöm, további szép napot!
A kérdező hozzászólása: A válaszod köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Szeretnénk, csak élesben 2 hónap múlva szeretnénk csinálni! Igazából az érdekelne, hogy elmenjek már elõtt oroshoz kivizsgálásra emiatt? Mármint hogy így nem lett baba?
15:35ös vagyok, nekünk 2 hónap után jött össze, nem kell megijedni ha rögtön elsõ hónapban nem sikerül!Sok szerencsét Nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! :) Nagyon megnyugtattatok! :) És kellemessé tettétek a hétvégém! :) MIndenkinek jó babvárást, a sorstársnak sok szerencsét :) az anyukáknak és a babáiknak jó egészséget!

Miért nem estem teherbe? Mindent kiszámoltam és minden engem igazolt!

Sajnos megint megjött! 28naposak a ciklusaim. Fogamzásgátlót soha nem szedtem. Legutóbb a férjemmel a 11., 12., 14. napon voltunk együtt. Rá 14 napra pedig megjött. Nem értem, mi lehet a gond. Van valakinek ötlete, járt így valaki? szedjek vitaminokat?

Legjobb válasz: Hát, annyi hiba lehet bennünk, el sem hiszed... és is így vagyok. Ki tudja, lehet nincs peteérésed, lehet magas prolaktinszinted, lehet vékony a méhnyálkahártád, rövid a luteális szakaszod, soroljam?

Hát, annyi hiba lehet bennünk, el sem hiszed... és is így vagyok. Ki tudja, lehet nincs peteérésed, lehet magas prolaktinszinted, lehet vékony a méhnyálkahártád, rövid a luteális szakaszod, soroljam?
Édes drága szívem.... Mióta próbálkoztok? Én szedtem már sok mindent szerintem ne görcsölj rajta! Tudom bután hangzik, voltatok kivizsgáláson meg nem is törvényszerû a peteérés lehet hogy neked 16.-án volt pl. Használtál már ovu tesztet? Irj már le légyszi mindent:)
Szia! Én ugyanígy vagyok. Ez a 7.sikertelen hónapunk. Hõmérõzök, miszerint van peteérésem a 13 vagy a 14. napon. Mi 2 naponta vagyunk együtt, utána fekve maradok, kispárna alattam, stb. Ittam már teákat is, hónapokig, van mikroszkópom, és semmi. Már nem tudom mit csináljak. És ami a legrosszabb, mindenki terhes körülöttem. Itt a gyakorikérdéseken is több ismerõsöm akadt, akik próbálkoztak, azóta már mind terhes, csak én nem.:( Hát ez van. Ha tudsz vmi jó praktikát, szívesen fogadom. Ja, dokinál is voltam, azt mondta nem lát olyan amitõl nem eshetnék teherbe. És elevitet is eszek 2-3 naponta egy szemet.+ foreveres aloés terméket is.
Az utolsó válaszolónak írnám fel a fejjel!!!!!! Én a barátnõm kislányán vigasztalódom egy kicsit álítólag "hallottam" a kisgyerekek beindítanak odabent valamit. remélem igaz a mondás
Szerintem a pàrod is megkellene vizsgàlni.Esetleg egy sperma vizsgàlat.nekun ez a baj.Tavasz otta probàlkozunk.Most voltunk sperma vizsg.sajnos kevès...
Leírom az én történetem: 23 évesen mentem férjhez, gyereket akartunk, nem sikerült, a férjem megcsalt, elváltunk. Aztán jött egy másik 4 éves kapcsolat, babát akartunk, nem sikerült, lombik program, 2 beültetés, nem sikerült. Mûteni kellett, a jobb oldali petevezetéket eltávolították, mert a petefészkem folyadékot termelt, ami kimosta az esetlegesen megtermékenyített petesejteket. Orvosok szerinte nem kicsi volt az esélyem a természetes teherbeesésre. A kapcsolatunk tönkrement. Aztán megismerkedtem az igazival, nem terveztük még a babát, de fél éves ismerettség után pozitív lett a tesztem. Nem mertem elhinni. Most 6 hónapos a gyönyörû kisfiam! NE ADJÁTOK FEL, CSAJOK! Mindenkinek sikerül. Nekem 7 évet kellett várnom, de megérte! Kitartás!
Szia! Nekem így sikerült:Mensi elmúltával egyszer együtt, utána semmi.Majd a 12., 14., 16, 18., nap és utána bármikor. Statisztikám elsõ gyerkõc 1.hónapban, 2. gyerkõc 9. hónapban, 3.gyerkõc 7. hónapban fogant. Fel a fejjel, szerintem 1 év után érdemes dokihoz menni! Nem mindenkinek sikerül azonnal...:(
Szia!Szerintem is a pároddal kezdjétek, mert az egyszerû, csak beviszed az "anyagot"megnézik és kész az eredmény. A mi vizsgálataink bonyolultabbak. Én tudom mit érzel, régóta akartam babát, viszonylag hamar terhes lettem, de 2 szer méhen kívül, mûtöttek többször, a dokim kivizsgált, egyik petevezetõm mintha nem is lenne, annyira vékony. Azóta van egy kislányom és most is babát várok. Tehát ne aggódj, össze fog jönni, csak ne idegeskedj.
Nekem is bizonyítottan van ovulációm, mégsem esek teherbe... hiába a számolgatás, stb... ide egyéb kell, orvos? hormonkezelés? fogalmam sincs, de hamarosan orvos fog megnézni
Utolsónak írom egy válaszoló vagyok nem sajnáltatod magad szerintem jobb ha kimondja az ember mert annál rosszabb nincs ha valaki magába fojtja és mint írtad egyszer nekünk is lesz majd!!!!!!
bocsi, vagyok akart lenni ez a "avgyok" :)
utolsó elõtti avgyok. Köszi a vigasztalást. Tudod, óvónéni avgyok, és van elég sok kisgyerek körülöttem egész nap. és éppen ezért rossz, hogy látom nap mint nap bejönni a boldog anyukákat, a ragaszkodást a gyerekükhöz, és arra gondolok, bárcsak már én is érezhetnék iylet. Bocsi, nem sajnáltatni akarom magam, tudom, hogy jönni fog. mindenkinek jön majd aki megérdemli. Kedves kérdezõ, neked is jár, nekem is, minden nõnek, legalább egyszer az életben!:)
A kérdező hozzászólása: Használok ovu tesztet is, most a 13.napon volt +. Általában jól jelez és mindig együtt tudunk lenni, amikor kell. A dokim nem küldött még el kivizsgálásra, azt mondta, próbálkozzunk még. Én is odafigyelek arra, hogy ne rohanjak ki szeretkezés után, hanem háton fekve maradok 5-10 percig. Most szedjük az E-vitamint, meg C-vitamint is, állítólag ezek jók, de hónapokba telhet, mire használ. Cickafark füvet ittam korábban, lehet, megint veszek.Itt olvastam a méhpempõrõl, de sok negatívat is hallottam róla. És tényleg az a rossz, hogy már mindenki babát vár, én is vágyom arra, hogy megtapasztaljam, milyen is az! Azt hiszem, aki hasonló cipõben van, mint én, szintén így érezhet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! ;-)

Miért nem álmosak a gyerekek este, és miért álmosak reggel?

Legjobb válasz: Este azért nem álmosak, mert aludni kell. Reggel pedig azért álmosak, mert már nem kell aludni. Ilyenkor nyárom pedig este frissebb a levegõ, jólesik mozogni. Persze attól fáradtak, csak nem érzik. Reggelre meg megvan az esti viháncolás eredménye.

Este azért nem álmosak, mert aludni kell. Reggel pedig azért álmosak, mert már nem kell aludni. Ilyenkor nyárom pedig este frissebb a levegõ, jólesik mozogni. Persze attól fáradtak, csak nem érzik. Reggelre meg megvan az esti viháncolás eredménye.
talán ha el vinnéd õket sétálni vagy valamit ki találnál nekik amibe el fáradnak így tuti hogy este aludnának és nem reggel azért reggel alusznak mert addigra márt kimerülnek el fáradnak
a meleg miatt nemvagyunk álmosak :D bár bevallom nagyon fiú vagyok már de azért mégis :) )

Egy évesem miért nem alszik el este?

22-én lett egy éves a lányunk, eddig az esti alvásokkal nem volt gond, néha előfordult, hogy kicsit még "beszélgetett", de általában 8-fél 9 körül elaludt, és nem volt gond. Az utóbbi kép napban viszont ez teljesen felborult, és nem tudjuk az okát, szeparációs szorongás lehet, vagy egyéb? Napközben teljesen könnyen elalszik, nem sír, ha kijövök, és bent hagyom a szobájában. Kétszer alszik, délelőtt 9 körül először (6 körül kel) másfél-2 órát, aztán általában már 3-4 körül elég álmos megint, és újfent alszik másfél-2 órát. Arra is gondoltam, hogy netán a délutáni alvás már nem kéne, mert van, amikor 5-fél 6-kor ébred, aztán 7-kor fürdetés, és 8 körül tesszük le aludni. De délután túlságosan álmos, hogy ébren lehessen tartani. Bár eddig nem volt ebből gond, és el tudott aludni. Így viszont egyáltalán nem tudunk együtt lenni, pihenni kicsit esete, tegnap majdnem 11-ig ment a tortúra, mire végre nagy nehezen elaludt. Megpróbáltuk magunk közé venni, de akkor meg csak ül az ágyunkban és nézelődött.

Legjobb válasz: Az én fiam most 2éves lesz 22-én,és 1hónapja alszik este.elõtte nem nagyon tudtam elaltatni,csak este 11-12kor. Én úgy csinálom most,h délután 11-13között elaltatom,alszik 1-3órát, utána már nem hagyom aludni,csak este 8-fél10 között.Alszik reggel 7-8ig.

Az én fiam most 2éves lesz 22-én, és 1hónapja alszik este.elõtte nem nagyon tudtam elaltatni, csak este 11-12kor. Én úgy csinálom most, h délután 11-13között elaltatom, alszik 1-3órát, utána már nem hagyom aludni, csak este 8-fél10 között.Alszik reggel 7-8ig.
Próbáld meg délelõtt lefoglalni valamivel, hogy délig ne aludjon és csak ebéd után tedd le. Az én kisfiamnak is volt egy ilyen idõszaka, amikor délelõtt és délután is aludt, de most inkább szórakoztatjuk, sétálni visszük csak, hogy délig kibírja. Így csak ebéd után alszik 1-2 órát. Este fél 7-7 körül fürdik, utána vacsi és már megy is az ágyába. Van amikor még beszélget, szórakoztat minket, de általában fél 9-kor már alszik.
Az én lányom 14 hónapos, 6-fél 7 körül kel. A legkorábbi idõpont általában fél 12 az alvásra. Elõtte lefoglalom, sétálunk, játszunk, olvasunk. Így simán kibírja. Akkor gyors ebéd, és megy aludni. Este legkésõbb fél 9-kor alszik, de általában 8-kor. Ma kivételesen 5-kor kelt, most alszik már. Viszont így már nem fog délután aludni, max már fél 8-kor megy este aludni. Szerintem a te gyerkõcödnek már sok az a két alvás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igyekszem akkor tovább ébren tartani és az egy alvásra átállni, volt egy idõszaka, amikor csak egyszer aludt, napközben dél magasságában, ahogy írtátok, de most megint átállt erre a két alvásra, ami egy ideig nem is volt gond, csak ebben az utóbbi két napban.

2 éves (27 hós) Kisfiam 3 hete nehezen alszik el. Ebéd után 1, 5 óra mire elaltatom és este is 1 óra amig nagy nehezen elalszik. Eddig ez 5 perc volt. Miért nem akar aludni? Mit csináljak hogy vissza álljon a rend?

Eddig az volt, hogy bementünk a szobába fogtuk 5 percet a kezét és szépen elaludt. Most meg nem bír magával sokszor rá kell szólni feküdjön vissza mert ugrál fel van pörögve. Nem volt semmi változás az elmúlt hónapban ami megviselhette volna. Van egy 4 hós húga szóval nincs id?m arra, hogy órákig ott üljek vele és altatgassam. :( Fárasztó és idegesít? is. :(

Legjobb válasz: Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2,5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.

Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2, 5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem birja ki estig. Tegnap feladtam az ebéd utáni altatást és alig birt magával majd délután 5-kor elaludt egy orát és hisztisen ébredt.:(
Próbálkozz esetleg azzal, hogy teljesen sötétben altatod, vagy ha eddig úgy aludt, akkor egy kis fény mellett. Nálunk végül az vált be, hogy lefektettem ahogy szoktam, puszi, aztán kijöttem tõle, becsuktam az ajtót. 5 percenként benéztem hozzá, újra betakartam, mondtam neki, hogy aludni kell, megint kijöttem.(nagyon sírt szegényem) Három alkalommal eljátszottuk, azóta szépen elalszik teljesen egyedül. 23 hónapos

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!