Találatok a következő kifejezésre: Miért nem epret enni (2 db)

Miért nem lehet szoptatás alatt epret enni?

Az elmúlt két napban most futottam össze másodszor ezzel a ténnyel,de senki sem mondja,hogy mi vele a baj.Azt tudom,hogy a babának nem szabad adni egy ideig,de mi miért ne ehetnénk?

Legjobb válasz: Szia azért mert magvas gyümölcs és az anyatejebe úgyanúgy bele megy és fájna a baba pocija meg kiütéses lenne,mert állítólag allergiásak rá a pindurik!!!

Szia azért mert magvas gyümölcs és az anyatejebe úgyanúgy bele megy és fájna a baba pocija meg kiütéses lenne, mert állítólag allergiásak rá a pindurik!!!
Szia! Mert allergiát okoz a baának, hiába nem közvetlenül neki adod. Nekem tavaly a sazobatársam evett. Szegény gyerek, hogy nézett ki utánna.:( Le is tolták a csecsemõsök rendesen az anyukát. De igy van még a málnával, meg ha jól tudom a kiwivel is.(bár utóbbit mostanában mondják nagyon) Vannak ételek amiket sajnos ilyenkor kerülni kell.
A kérdező hozzászólása: Édesanyám végig eprezett a hugommal és nem lett neki semmi baja.Mert azt tudom, hogy semmi K betûs meg puffasztó, de az eper nem tartozik ezek közé. Ennyi erõvel, akkor szinte semmi zöldséget, gyümölcsöt nem lehet megenni, ha ki vannak lõve a puffasztóak, a K betûsek és az aprómagvasok?????
Én minden eszek. Epret, babot..semmi bajunk. Ki kell óvatosan próbálni.

Miért nem lehet epret enni?

Teganp olvastam a Terhesség hétr?l hétre cím? könyvben , hogy nem lehet a szoptatás alatt epret enni. Ez nekem nagyon nehéz lesz mert imádom az epret! De a babucimért bármit!!!:-) Alergia miatt? 30 hetes kismama

Legjobb válasz: szia én mindent ettem és eemmi bajuk nem lett a lányaimnak

szia én mindent ettem és eemmi bajuk nem lett a lányaimnak
Én mindent eszem. Káposztát, epret, tejet... Mindenki egészséges.
Szia! Azért mert allergiát vállthat ki. Nekem a szobatársam annak idején málnát evett, nem sokat.Ne tudd meg, hogy nézett ki a baba utánna.Tiszta merõ piros kiütés és folt volt. A csecsemõsök kérdezték, hogy evett e valami apró magvasa gyümit. Nem merte megmondani, hogy igen. Inkább bird ki ezt az évet eper nélkül.
az eper allergizál. fõleg a kismamát. ha kibírod ezt a nyarat eper nélkül, késõbb még ehetsz. de ha most allergiás leszel rá, gondolom örökre lemondhatsz róla.
Azt mondják, hogy magos dolgokat ne nagyon együnk szoptatás alatt. Tehát nemcsak epret, de pl málnát vagy szedret sem ehetünk. Azt viszont nem tudom, hogy allergia miatt-e, de szerintem csak azért, mert más íze lesz a tejnek, és nem fog enni a babuci.
Csak szoptatás alatt nem nagyon szabad?? Egyébként lehet enni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Nem fogok epret enni. Inkább kibirom!!
ha kívánod és nem eszed, többet ártasz vele.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!