Találatok a következő kifejezésre: Miért nem epret (8 db)

Valaki pontosan tudja, hogy én miért nem ehetek epret a szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Én eszek epret a szoptatás alatt, szóljatok, ha nem szabad! :-) Nem látom, hogy bajuk lenne a babóknak tõle... Kétszer ettem, nagy adagokat, házi, nagyon finom!

Én eszek epret a szoptatás alatt, szóljatok, ha nem szabad! :-) Nem látom, hogy bajuk lenne a babóknak tõle... Kétszer ettem, nagy adagokat, házi, nagyon finom!
Én is ettem/eszem epret szoptatás alatt.A fiam most lesz egyéves és semmi baja nincs pedig még cicizik.Tavaly is ettem nem is keveset!Én sem tudtam róla, hogy nem lehet!
Ehetsz. A baba nem ehet 1 éves koráig, mert az apró magvak allergizálhatnak. A mag nem megy át a tejbe. Ki mondta, hogy nem ehetsz?
Ez már a sokadik ilyen kérdés két nap alatt!!! Itt is elmondom: lehet nyugodtan epret enni, csak a baba nem ehet 1 éves koráig, mert a magja allergizál, illetve, ha valaki allergiás rá felnõtt fejjel is, az ne egyen. Már tele a hócipõm a sok korlátolt anyukával, aki hall valami hülyeséget, és anélkül, hogy meggyõzõdne róla, hogy mi az igazság, maga is elkezdi fújni a hülyeséget!!!
A kérdező hozzászólása: Ismerõseim, akiknek szintén van babájuk. Nekem 3 hós a kisfiam, és imádom az epret, de mindenki tilt tõle, mert hogy a magvak meg ilyesmi. De pontosan senki nem tudta még megmondani hogy mi is a baj.

A kisbabák miért nem ehetnek epret, és mennyi idős korig nem ehetik?

Legjobb válasz: Azért nem ehetnek epret, mert attól könnyen ekcémásak lehetnek. Azt azonban sajnos nem tudom, hogy meddig nem ehetik.

Azért nem ehetnek epret, mert attól könnyen ekcémásak lehetnek. Azt azonban sajnos nem tudom, hogy meddig nem ehetik.
2 éves korig.
Erõsen allergizáló étel, ezért is nem ehetik.
Az én fiaim nagyon korán kaptak epret.Nem lett semmi bajuk tõle.Persze mértékkel, és csak óvatosan lehet próbálkozni.
Úgy tudom, hogy az apró magvas ételektõl késõbb allergiás lehet a gyerek. Az eper is ilyen. Illetve a baba nehezebben emészti meg. De úgy néz ki vannak kivételek. Mindenesetre én nem kockáztatnék.
Mi az az EPR paradoxon?
Attól, hogy megméred az egyik elektront, és ezzel megzavarod a másikat, még nem tudsz információt szállítani. Azt az információt ki is kell nyerni ugyanis, ráadásul egy egyidejû méréssel, és sose tudhatod, hogy melyik eletron zavarta meg a másikat. (Elsõ válaszoló: ha nem érted a kérdést, és annyira sötét vagy, hogy ráguglizni sem bírsz, akkor inkább ne válaszolj...)


Miért nem engedi hogy epret rendeljek Transformicén?

Régebben ment még nem ujult meg a transformice meg már rendeltem de most,bemegyek a menübe aztán a boltba rányomok az eper fraisesre és semmi nem jön ki. és barátnömnek ugyan ez a baja .hogy csináljam??

Legjobb válasz: Google Chrome böngèszõrõl nem is lehet. Mozillán engedi. Ott próbálkozzatok.

Google Chrome böngèszõrõl nem is lehet. Mozillán engedi. Ott próbálkozzatok.

Fiúk ti ennétek a barátnőtök hasáról játékból cukorkát vagy epret? Ha nem, miért nem?

és ha igen, miért igen? :D örülnétek, ha így várna?

Legjobb válasz: aranyos, a móka kedvéért egyszer biztos, de ha mindennap így várna, megnézném a személyijét, hogy igazat mondott-e a korával kapcsolatban :)

aranyos, a móka kedvéért egyszer biztos, de ha mindennap így várna, megnézném a személyijét, hogy igazat mondott-e a korával kapcsolatban :)
ja és am neked hány évesen vannak ilyen vágyaid kérdezõ? :D
nem volt még olyan akivel tudtam volna beszélni ilyenrõl :D jó lenne ha így várna, bár én egyszer egy tükörtojást akarok enni egy nõ hasáról :P:D te vagy amúgy a képen? küldhetnél egyet golyócskák nélkül és rá ps-elem, a tükörtojást :D
Cápaveszély :D :D :D Kérdezõ! Szerintem örülnék, de legfõképpen meglepõdnék jelenlegi "aszkéta" - kapcsolatcimkém- miatt :D De, az eperre szavazok!!! (Valahol az elején említettem, hogy ez a retro cukor nem jön be :D )
Már hogy a viharba ne... Akár cukrot, epret, vagy valami más kisebb gyümölcsöt. A fagyis sztori egész jó. :D De a tejszínhab se rossz dolog, és azt nem csak hasról lehet enni... :P 24/F
Én már ettem is :D Barátnömmel elmentünk strandolni rajta bikini volt rajtam is valami uszonadrág. és ott feküdtünk a parton amikro modnta hogy megkivánta a fagyit. én meg hoztam neki és az én adagomat ráöntöttem a hasára. Felsikitot hogy mi a francot csinálok, én meg röhögtem hogy "hoppá kiboritottam" és letelepedtem mellé/fölé, és lenyalogattam róla 4 gombócnyi fagylaltot :D õ Meg csak röhögött:) Aztán bementünk úszni és mikor háton osztam akkor férleverték a kolompot mert azt hitték cápaveszély van -.-''
A kérdező hozzászólása: hát tudok olyanról aki tequilát szürcsölt egy lány köldökébõl szóval... miért ne, hozdd azt a lecsót ;)
Én szívesebben ennék lecsót a pocakról.
Ez milyen kérdés már? Nem fúúúj mééér ennék gusztustalaaaaaan...
nekem nem jutna eszembe sohasem mert az étel és a szex nálam erõsen elválik! ha szeretné akkor természetesen belemennék, de egyáltalán nem hoz lázba a dolog. amúgy ez nem cukorka hanem puffancs, nagyon retro :D ha engem meg akarnál lepni akkor szexis angyalnak öltözz vagy manólánynak, szigorúan szárnyakkal ;)
A kérdező hozzászólása: nem mindennapi alkalom, csak 1-2x meglepi lenne :D
:DDD ez beteg :D amúgy aranyos. persze, ennék, ha neki ez tetszik, akár rendszeresen falatoznék róla, miért ne?
hát szerintem nincs az az ember (hülye) aki nem csinálná. ebbe nincs semmi pervez se rossz se semmi olyan nagy dolog :) de viszont jó dolog :)
Ha éhes vagyok ennék vagy szexéhes vagyok örülnék
Ettõl a cukorkától mindig hányingert kapok :D
Szerintem elõjátéknak jó móka lehet.

Miért nem lehet epret enni?

Teganp olvastam a Terhesség hétr?l hétre cím? könyvben , hogy nem lehet a szoptatás alatt epret enni. Ez nekem nagyon nehéz lesz mert imádom az epret! De a babucimért bármit!!!:-) Alergia miatt? 30 hetes kismama

Legjobb válasz: szia én mindent ettem és eemmi bajuk nem lett a lányaimnak

szia én mindent ettem és eemmi bajuk nem lett a lányaimnak
Én mindent eszem. Káposztát, epret, tejet... Mindenki egészséges.
Szia! Azért mert allergiát vállthat ki. Nekem a szobatársam annak idején málnát evett, nem sokat.Ne tudd meg, hogy nézett ki a baba utánna.Tiszta merõ piros kiütés és folt volt. A csecsemõsök kérdezték, hogy evett e valami apró magvasa gyümit. Nem merte megmondani, hogy igen. Inkább bird ki ezt az évet eper nélkül.
az eper allergizál. fõleg a kismamát. ha kibírod ezt a nyarat eper nélkül, késõbb még ehetsz. de ha most allergiás leszel rá, gondolom örökre lemondhatsz róla.
Azt mondják, hogy magos dolgokat ne nagyon együnk szoptatás alatt. Tehát nemcsak epret, de pl málnát vagy szedret sem ehetünk. Azt viszont nem tudom, hogy allergia miatt-e, de szerintem csak azért, mert más íze lesz a tejnek, és nem fog enni a babuci.
Csak szoptatás alatt nem nagyon szabad?? Egyébként lehet enni?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Nem fogok epret enni. Inkább kibirom!!
ha kívánod és nem eszed, többet ártasz vele.

Miért nem lehet adni 6 hónapos babáknak málnát vagy epret? Milyen következménye lehet?

Vettem üveges bébiételt ami banán-málna. / 4 hónapos kortól/ Megnéztem az összetev?ket, a banán 33% a málna 12% benne. Adhatom ezt a hét hónapos babámnak, vagy sem?

Legjobb válasz: Üvegest adhatsz neki, abból kiszûrik az apró magvakat.

Üvegest adhatsz neki, abból kiszûrik az apró magvakat.
KNyugodtan.Ha 4-hótól adható, akkor a 7 hós is eheti.A málnát meg az epret azért , mpndják, hogy nem jó adni, mert van amelyik baba kiütést kap tõle.Nekem a gyerekeim már 3-4 hónapos korban ették, de egyiknek sem lett semmi baja.
Az eperben és a málnában lévõ apró magvak allergizáló hatásúak.
Állítólag a málna és az eper magjai allergizálnak, én is adtam a gyerekeimnek 6hónapos koruktól, semmi bajuk nem volt tõle.És természetesen ha az van ráírva hogy 4hónapos kortól adható, akkor 7 hónaposnak pláne nyugodtan adhatod :)

Miért nem lehet szoptatás alatt epret enni?

Az elmúlt két napban most futottam össze másodszor ezzel a ténnyel,de senki sem mondja,hogy mi vele a baj.Azt tudom,hogy a babának nem szabad adni egy ideig,de mi miért ne ehetnénk?

Legjobb válasz: Szia azért mert magvas gyümölcs és az anyatejebe úgyanúgy bele megy és fájna a baba pocija meg kiütéses lenne,mert állítólag allergiásak rá a pindurik!!!

Szia azért mert magvas gyümölcs és az anyatejebe úgyanúgy bele megy és fájna a baba pocija meg kiütéses lenne, mert állítólag allergiásak rá a pindurik!!!
Szia! Mert allergiát okoz a baának, hiába nem közvetlenül neki adod. Nekem tavaly a sazobatársam evett. Szegény gyerek, hogy nézett ki utánna.:( Le is tolták a csecsemõsök rendesen az anyukát. De igy van még a málnával, meg ha jól tudom a kiwivel is.(bár utóbbit mostanában mondják nagyon) Vannak ételek amiket sajnos ilyenkor kerülni kell.
A kérdező hozzászólása: Édesanyám végig eprezett a hugommal és nem lett neki semmi baja.Mert azt tudom, hogy semmi K betûs meg puffasztó, de az eper nem tartozik ezek közé. Ennyi erõvel, akkor szinte semmi zöldséget, gyümölcsöt nem lehet megenni, ha ki vannak lõve a puffasztóak, a K betûsek és az aprómagvasok?????
Én minden eszek. Epret, babot..semmi bajunk. Ki kell óvatosan próbálni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!