Találatok a következő kifejezésre: Miért nem enni úgy a (9 db)

Miért nem akar enni úgy a babám mint eddig?

Kislányom ma 3 hónapos és másfél hete ha csak meglátja a cumit már elkezd ordítani. Sajnos tápszert eszik Milupa milumil 1-est. El?tte 130-160 ml-et evett váltakozva négy óránként. Most is négy óránként eszik de még a 100 ml-t is alig tudjuk beleer?ltetni. A véd?n? és a doktorn? azt mondta hogy hagyjuk annyit enni amennyit akar, de én félek, hogy akkor elkezd fogyni. A pocija nem fáj, arra kapja a Grape Watert, a fogínye sem fáj, mert arra meg kapott érzéstelenít? oldatot, de 1x kipróbáltuk és ugyan úgy ordított, tehát nem a foga jön. Kérlek benneteket, hogy adjatok tanácsot, vagy legalább tippet, hogy mi lehet az oka és hogy mit csináljak? Amúgy nem lázas, nincs hasmenése, nem hányt még soha és egész nap jókedv? és mosolygós. De a kajálás az nem megy. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Vaószínü,hogy tényleg ele´g neki annyi amennyit eszik.Amíg nem fogy ,jó kedvü,nincsen gond.

Vaószínü, hogy tényleg ele´g neki annyi amennyit eszik.Amíg nem fogy , jó kedvü, nincsen gond.
Ne aggódj, mostmár nem fog olyan ütemben hízni mint eddig. Valószínû, hogy kevesebbel beéri, ha nem fog fogyni, akkor semmi gond. 11 hetes baba anykája
pontosan ebben a cipõben járok , nekem is 3 hós a lányom, és egy hónapja megette a 120-150-et, most meg van hogy csak 100, de van h csak hatvan, mi abbahagytuk a gyüm leveket is, h nem e azért, kicsit javult a dolog, de nem sokat. Tegnap kezdtük a tejpépet, kikunyiztam a dokinõtöl, h adhassam, hátha azt jobban anné, már várom a fõzelékes idõszakot, mert én is elvagyok keseredve. Bár, szerencsére a súlyán nem észrevehetõ
Szia. Az én lányom még csak 2 hónapos volt a múlt héten, de ugyanez van. Kb. a hófordulókor kezdõdött. Én is eléggé el vagyok keseredve, vagyis nem tudom mire fogni a dolgot. Egy dologra tudok gondolni, hogy elég neki most a kevesebb. A kaki is kisebb mennyiségû, lehet, hogy többet hasznosít most a tápból... Mi minden nap mérjük, a súlya növekszik, ha nem fáj a pocija, akkor nyugodt és mosolygós, ezért úgy gondolom, nem lehet nagy probléma ez.
Szia! Szerintem próbálj ki másfajta tápszert. Mondjuk a Humana HA1-est, lehet az a baj. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm aki eddig írt. Most kicsit megnyugodtam hogy nem csak én vagyok így, mert ez azt jelenti (legalábbis remélem), hogy nem beteg egyikõnk babója sem, csak valami átmeneti állapot lehet. A másik tápszerre való áttéréstõl kicsit tartok, de meg fogom próbálni, csak várom, hogy a védõnõ és a gyeremekorvos vissza jöjjenek a szabiról. Azért ha valaki tud még javaslatokat kérem írjon továbbra is. Köszi lányok, sok sikert neketek.

Miért nem eszik a kis cicám? Csak úgy képes enni ha a szájába adom vagy fogom az ételt más különben nem eszi meg. Ez amugy baj vagy majd enni fog magától is? Több mint 1 hónapos.

Legjobb válasz: Úgy gondolom kissé korán lett elválasztva az anyjától. Ebben a korban még leginkább szopni szoktak. De ha tõled elfogadja az ételt, akkor etesd jól, ez azért kárpótolja abban hogy az anyja nincs vele.

Úgy gondolom kissé korán lett elválasztva az anyjától. Ebben a korban még leginkább szopni szoktak. De ha tõled elfogadja az ételt, akkor etesd jól, ez azért kárpótolja abban hogy az anyja nincs vele.
Most még így eszik, késõbb majd magától, kitartás és türelem.
Esetleg cicatej, kis cumisüveg vagy fecskendõ. Picike még.
Valószínûleg a szopizás hiányzik neki, cicatej és fecskendõ. De el fog múlni ez, vagy próbálkozz mással ami nagyon ízlik neki. De nagymacska is csinálja azt, hogy kézbõl eszik, de a tányérjából ugyanazt nem. :) Ez talán hasonló, hogy a konyha pulton talál egy becsomagolt zsömlét, akkor neki áll és rágja, miután észrevettem odaadtam neki a megrágott zsömlét a tányérjába apróra összetépkedve....na úgy már nem kellett neki. :)
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm.igen csak kézböl eszik tálból nem. tejet is csak akor ha elé tartom a tálat.
A babák nem csak enni akarnak, ha vágynak a szopira, hanem megnyugtatásra, lazulásra, biztonságra. Lehet ezért akar szopizni.
Szerintem is csak meg akar nyugodni, azért akar szopizni. Egyébként németül a szopzni szava: "stillen". Ez egyben azt is jelentei magyarul (a "szopizni" jelentés mellett), hogy "nyugtatni, megnyugtatni". :) nem véletlen! :)
A kérdező hozzászólása: de közben akkorákat nyel, mintha nem evett volna már 2 napja.ezért nem értem.
2. vagyok: persze, hogy nyel. Ha már cicin van, kihasználja az alkalmat, és eszik is kicsit. Meg ha cicin van, akkor jön tejci. Ha már jön, akkor még szép, hogy azt be is nyeli.
Én fiam is nagyon hasfájós volt õ is ugyanezt csinálta.Azt olvastam hogy szegény a hasfájást van hogy összetéveszti még az éhséggel, nem tudja eldönteni még mi a baja, aztán azért csinálja.Hülyén hangzik de tényleg ezt írták.Ha ráetetsz csak roszabb lesz a helyzet mert az elõzõt még meg se emészti már rányomatod neki a következõ adagot.Inkább adj neki édesköményteát ilyenkor szopi helyett, mert nem mindig valószínû hogy éhes.Tapasztalatból írom mert nekünk aztán kijutott rendesen:-))Most 6hónapos 4hónaposan múlott el teljesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.az a baj, ha meg nem adok enni neki, akkor azért sír.mert ha kap enni, akkor megnyugszik és nagy nehezen elalszik.


Miért kell reggelire almát enni? Pl. : fehérje napon nem lehet felcserélni tojással vagy virslivel kezdeni a napot? És mondjuk vacsorára almát enni. Úgy nem hat?

Legjobb válasz: A reggeli alma azért fontos,mert beindítja az emésztést,segít a gyomor és a belek kiüritésében,lazítja a székletet,mellesleg az emésztése során több kalóriát égetünk,mint a bevitt kalória.Ne cseréld fel,egy idõ után megszokod,és eszedbe sem fog jutni hogy mást is lehetne enni.

A reggeli alma azért fontos, mert beindítja az emésztést, segít a gyomor és a belek kiüritésében, lazítja a székletet, mellesleg az emésztése során több kalóriát égetünk, mint a bevitt kalória.Ne cseréld fel, egy idõ után megszokod, és eszedbe sem fog jutni hogy mást is lehetne enni.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! NEM LEHET! Ez a diéta errõl szól, ha nem tudod betartani, akkor inkább keress egy másikat, hozzád testhezállóbb diétát, van egy kevés!
szerintem egyél akkor almát amikor kedved tartja:D az alma jó dolog:D

Eddig jó evő 15 hós kislányom 2 napja szinte semmit nem akar enni! Egyébként jó kedéjű nem látom hogy a foga jönne.3x ültünk le ma enni egy kanállal sem eszik tegnap ugyan ez volt! Miért lehet?

Legjobb válasz: Nincs tapasztalatom ilyesmirõl,de biztosan megmutatnám orvosnak.Lehet valami olyan dolog,amit kívülrõl nem látunk,de a doki észreveszi.Jobbulást a kicsinek,s megköszönöm,ha megírod,mi történt veletek!

Nincs tapasztalatom ilyesmirõl, de biztosan megmutatnám orvosnak.Lehet valami olyan dolog, amit kívülrõl nem látunk, de a doki észreveszi.Jobbulást a kicsinek, s megköszönöm, ha megírod, mi történt veletek!
A kérdező hozzászólása: Szia semmi extra kop kop kop!Estére ug kiéhezett hogy a vasszöget is megette volna:) Mivel bébiételekróet eszik valószinû eltelitõdött vele:) Köszi szia ZS
nagyon jól tetted antibiotikum után v. közben kell szedni. gondolom fáj a torka és finom a langyi .nem éhezik nefélj.
langyi tápikát ki hagytam bocsi :) gyogyulást kívánok
ha mi betegek vagyunk nincs nekünk se nagy étvágyunk
A kérdező hozzászólása: voltunk már betegek de akkor evett rendesen
a normaflor rendben, antibiotikumkúra kozben vagy után jót tesz. Nem lehet, hogy azért nem nagyon akar enni, mert fáj a fule? lehet, ahogy rág vagy harap, erosebb a fájdalom, ezért konnyebb meginni a tápszert.

Miért nem akar enni rendes kaját, olyat amit mi eszünk a lassan 1 éves fiam? Probáltam összenyomni, turmixolni, ugy ahogy van denem kell neki, és a babás kajákat sem akarja nagyon csak nehezen fogadja el, mit tegyek?

Legjobb válasz: Ezzel nem vagy egyedül, a mi 15 hósunk is ezt csinálja pár hónapja, már az eszem elmegy, még szerencse, h legalább a gyümölcsöt korlátlanul eszi.De szinte semmi normális ételt nem(felvágott, húsfélék, sajt, fõzelék) A húst csak gyümölcsszószban tudom megetetni vele, hetente 2* tojássárgát csempészek a grízébe, a többi étkezés meg joghurt, puding, tápszer, gyümülcs, esetleg tejpép, vagy kevés péksüteményt még hajlandó falatozni. De hogy mit lehetne tenni, nem tudom, mert minden nap megkínálom rendes kajával is, de inkább nem eszik semmit, minthogy azt egye.Én is félek, hogy elferdül az ízlése az édes ízek irányába, de tehetetlen vagyok.Enni muszály, próbálom mellõzni a bolti, mû dolgokat, joghurtot, túrót is otthon mixelem gyümölccsel.Amúgy olyan igazi értelemben vett nassolnivalót egyáltalán nem adok neki, szinte nem is ismeri(értsd.:rudi,csoki, kakaó,tejszelet, keksz, piskóta)Csak szinte a tejterméken, meg a gyümin kívül semmit nem eszik.

Ezzel nem vagy egyedül, a mi 15 hósunk is ezt csinálja pár hónapja, már az eszem elmegy, még szerencse, h legalább a gyümölcsöt korlátlanul eszi.De szinte semmi normális ételt nem(felvágott, húsfélék, sajt, fõzelék) A húst csak gyümölcsszószban tudom megetetni vele, hetente 2* tojássárgát csempészek a grízébe, a többi étkezés meg joghurt, puding, tápszer, gyümülcs, esetleg tejpép, vagy kevés péksüteményt még hajlandó falatozni. De hogy mit lehetne tenni, nem tudom, mert minden nap megkínálom rendes kajával is, de inkább nem eszik semmit, minthogy azt egye.Én is félek, hogy elferdül az ízlése az édes ízek irányába, de tehetetlen vagyok.Enni muszály, próbálom mellõzni a bolti, mû dolgokat, joghurtot, túrót is otthon mixelem gyümölccsel.Amúgy olyan igazi értelemben vett nassolnivalót egyáltalán nem adok neki, szinte nem is ismeri(értsd.:rudi, csoki, kakaó, tejszelet, keksz, piskóta)Csak szinte a tejterméken, meg a gyümin kívül semmit nem eszik.
probalj neki a sajat ebededbol adni egyetek egyut, pl repat vagy krumplit kis darabokban . az en lanyom az en etelembol akar enni ezert mindig rakok az o kajajabol az en tanyeromra es ugy etetem. probald ki lehet bevalik
Ugyanúgy vagyunk mint az elsõ hozzászóló csak az én fiam 22 hónapos...hónapok óta mondja a gyerekdoki meg a védõnõ is, hogy majd rákap a közös evésre stb...hát én azóta várom. De ugyanigy van hogy tejterméken gyümölcsön él.. Odaültetem a mi asztalunkhoz minden alkalommal de neki a mi ételünk az játék és nem étel... Ha rendes kaját akarnék adni neki, inkább semmit se eszik egésznap, én meg parázok közben mert igy is csak 11 kiló (93 cm) .
Enyém 16 hós múlt, szintén nem akarja a mi ebédünket, csak kóstolgatja, aztán kiköpi. Szerencsére a bébiételt megeszi. Anyám nem adja fel, neki az lenne a mámor, ha enné a kolbászt meg minden egészségtelent, amit õk esznek, nem érti meg, hogy a fõzelék a lehetõ legjobb amit adhatok. Az enyém a gyümölcsért nincs oda. Amíg megfelelõen gyarapszik és esetleg kap valami vitaminkészítményt, addig állítólag nem kell aggódni, majd megjön az étvágy és a hajlandóság. Én is azt várom, mármint ami a gyümölcsöket illeti.

A túró tényleg jó fogyókúrásoknak? Miért? és csak így simán jó enni? Tehát ha ízesítem az úgy már nem jó? Ha ízesíthetem akkor mivel?

Sokszor láttam már hogy mindenki azt mondja hogy jó túrót enni fogyókúrakor. A fenti kérdésekre válaszoljatok létszi. El?re is nagyon köszönöm! (:

Legjobb válasz: Lassan felszívódó fehérje van a túróban, tökéletes vacsora. Estére ugyanis fehérjét kellene enni. Nekem a túróról az jut eszembe, hogy pici tejjel kikeverem, hogy krémesebb legyen, teszek bele egy kis reszelt citromhéjat, pár csepp citromot, mazsolát, egy kis fahéjat, összekeverem és kész a finom vacsora. Egyébként a túrót lehet zöldségekkel, vagy gyümölcsökkel is csinálni, úgy laktatóbb! 16/L

Lassan felszívódó fehérje van a túróban, tökéletes vacsora. Estére ugyanis fehérjét kellene enni. Nekem a túróról az jut eszembe, hogy pici tejjel kikeverem, hogy krémesebb legyen, teszek bele egy kis reszelt citromhéjat, pár csepp citromot, mazsolát, egy kis fahéjat, összekeverem és kész a finom vacsora. Egyébként a túrót lehet zöldségekkel, vagy gyümölcsökkel is csinálni, úgy laktatóbb! 16/L
Tehéntúró, félzsíros 617Kj 147Kcal 16, 2g fehérje 100grammjába. Azért mondják mert fogyókúrakor egy kicsit több fehérjére van szüksége a szervezetnek és egy kicsit kevesebb szénhidrátra. Körözöttet is csinálhatsz ha csak sót-pirospaprikát-hagymát-köménymagot teszel bele tejföl stb nélkül, esetleg édesítõszerrel de ha kalóriás, számold bele.
Elsõnek is igaza van, de ha körözöttet csinálsz, akkor legalább ne fehér kenyérrel. A második a fény az éjszakában...:) Jó volt olvasni. Tényleg jó ez így, de egyik válaszoló sem írta, hogy zsírszegény legyen!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló! Küldtem privibe üzit! Köszi mindenkinek, de az lenne a kérdésem ezt irtam a 2.válaszolónak is, csak nem válaszol :S hogy ha fahéjat teszek bele az nem hizlal nagyon? :S akkor már semmit sem ér hogy túrót eszek nem? :SS
A fahéj egyáltalán nem hizlal. Sõt, elég rendesen gyorsítja az anyagcserédet. Vagyis eheted.
A kérdező hozzászólása: igeeen?? :O ooh. köszönöm a gyors választ! :DDDD
gyümölcsöt belekeverve(fõleg málsna, ribizli, õszibarackkal nagyon finom) reszelt alma+fahéj+citromlé ha tízóraira eszed akkor mehet hozzá banán, mazsola, kis kefírrel, joghurttal kikeverve hozzá zabpehely vagy valamilyen mag, darált mák, kókuszreszelék, reszelt citrom, rum, vaniliaaroma, meggy, ananász, zöldségek, zöldségekbe töltheted is(goma, tök, padlizsán, cukkini atb), kenyérre, puffasztott, korpás kekszekre, pászkákra kenheted hozzá sonka, zöldségek

Miért van az, hogy tökre kívánom a palacsintát, kicsit éhes is vagyok, megeszek egy egészet és úgy érzem tele vagyok és aznap már nem bírnék többet enni?

Nem kicsi a gyomrom, nem telik meg ennyit?l. Mindennap eszek jó sokat.

Legjobb válasz: Örülj neki, legalább nem zabálod betegre magad, és mégis finomat ettél. Mi a probléma ezzel?

Örülj neki, legalább nem zabálod betegre magad, és mégis finomat ettél. Mi a probléma ezzel?
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom:S szeretnék még enni belõle mert finom:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!