Találatok a következő kifejezésre: Miért nem enni (352 db)

Miért nem akar enni a lányom ma egész nap?

Meg?rülük, hogy akárhányszor próbálom a lányom megkínálni, hogy egyen egyszer?en elfordítja a fejét meg kiveri a kezemb?l a kanalat. Egész nap reggelin kívül nem evett semmit. Mi a túró van vele?

Legjobb válasz: Az enyémek ebben a korban már,azt ették amit mi. Akkor nem fogadták el az ételt:(inkább a hozzátáplálás kezdetén),ha túl sûrûn kapták ugyanazt az ételt,,és megunták,ha nem volt elég ízletes ( só,vagy cukor hiány),ha betegek voltak. Amikor kanállal kezdtem etetni õket,mindig volt az õ kezükben is egy kanál.Amíg azzal próbálkoztak enni,én a kezemben levõvel tudtam etetni õket. Az is elõfordul,thogy nem voltak eléggé éhesek.Ha nem akartak enni,és csak játszottak az étellel,vagy hisztiztek,akkor elvittem õket az asztaltól,és csak a következõ étkezési idõben kaptak enni.Nem baj,ha egy étkezés kimarad,de ne szokják meg a válogatást.Ha viszont ráhagyom,akkor egyre többször nem eszi meg,ami elõtte van. Neked kell rájönni,hogy mi lehet a nem evése oka.

Az enyémek ebben a korban már, azt ették amit mi. Akkor nem fogadták el az ételt:(inkább a hozzátáplálás kezdetén), ha túl sûrûn kapták ugyanazt az ételt, , és megunták, ha nem volt elég ízletes ( só, vagy cukor hiány), ha betegek voltak. Amikor kanállal kezdtem etetni õket, mindig volt az õ kezükben is egy kanál.Amíg azzal próbálkoztak enni, én a kezemben levõvel tudtam etetni õket. Az is elõfordul, thogy nem voltak eléggé éhesek.Ha nem akartak enni, és csak játszottak az étellel, vagy hisztiztek, akkor elvittem õket az asztaltól, és csak a következõ étkezési idõben kaptak enni.Nem baj, ha egy étkezés kimarad, de ne szokják meg a válogatást.Ha viszont ráhagyom, akkor egyre többször nem eszi meg, ami elõtte van. Neked kell rájönni, hogy mi lehet a nem evése oka.
Mennyi idõs?
A kérdező hozzászólása: 9, 5 hó már van 7 fogunk aminél ugyanez volt de nem ilyen dúrván!! reggel óta nem evett tényleg semmit!!
más tünet? láz? sírás? ilyenkor nálunk mindig kiderült, hogy a torka piros.
A kérdező hozzászólása: semmi!! és ez zavar!! jókedvûnek mondható! meg akkor reggel nem hiszem, hogy evett volna
A kérdező hozzászólása: Próbáltam azt amit én. ma csirke volt rizzsel amit õ is ehet de azt sem.
Az én lánykám( 1 éves) is sokszor nem akar enni, úgy kell beletuszkolni a kaját. Ma is pl reggel felébredt, csináltam neki szendvicset, úgy tûnt nem is éhes, egy-két falat után már nem kérte. Aztán elõvettem neki a joghurtot, és azt meg mint az õrült befalta. Még kiabált is ha nem voltam elég gyors a lapátolásba, hogy adom. :-) De akkor is ezt csinálta amikor a foga jött.

Miért nem akar enni?

Van hogy annyit eszik mint egy felnõtt de van amikor szinte semmit sem fogad el!! A mai nap is így telik! Reggel a kakaót sem kérte! A reggeli is kimaradt nem kért semmit csak inni!!! Az ebédbõl is csak a leves ment be! De más nem! Aludt majd ébredés után is csak a leves! Aztán megint csak az innivaló! Evett egy kis fasírtot rizzsel és annyi! Szóval szinte egész nap a bilin ült mert pisilnie kellett!! Valami baja van? Láza nincs mert megmertem! Szóval nem tudom miért csinála ezt néha! Esetleg másnak is csinál így a gyerkõc?? (Kisfiú 2éves)

Legjobb válasz: Jókedvû? Mozgékony? Okos, ügyes, fejlõdik? Akkor miért is aggódsz?! Te minden nap ugyan annyit eszel? Te minden nap azt kívánod enni amit eléd raknának, soha nem kívánsz meg ételeket? Igyon (fogyasszon folyadékot) ez az egy számít semmi több. Eszik ha éhes lesz, te is mondod hogy néha annyit eszik mint egy felött néha meg semmit, ez ha átlagot vonok teljesen jó. Ma ilyen napja van, ez rendben van ennyi, nem kell megtömni. (kivételt képez ha heteken keresztül csak a tejbegríz megy semmi más) Ha nem válogat egyszerûen csak nem éhes akkor hagyni kell majd holnap eszik. Vagy tényleg lappang benne valami nyavalya az majd kiderül pár nap múlva. Ma ezek az ételek estek jól ennyi. Nem fog éhen halni. Én fiam dettó ezt csinálja de már mióta megszületett, egyik nap egész nap a cicin lógott másik nap alig evett 100g egész nap, ez volt 2 hetes korában. 1 évesen pont ugyan ezt csinálja, nem válogat soha, megeszik mindent, de egyik nap csak esik másik nap meg semmit sem kér.

Jókedvû? Mozgékony? Okos, ügyes, fejlõdik? Akkor miért is aggódsz?! Te minden nap ugyan annyit eszel? Te minden nap azt kívánod enni amit eléd raknának, soha nem kívánsz meg ételeket? Igyon (fogyasszon folyadékot) ez az egy számít semmi több. Eszik ha éhes lesz, te is mondod hogy néha annyit eszik mint egy felött néha meg semmit, ez ha átlagot vonok teljesen jó. Ma ilyen napja van, ez rendben van ennyi, nem kell megtömni. (kivételt képez ha heteken keresztül csak a tejbegríz megy semmi más) Ha nem válogat egyszerûen csak nem éhes akkor hagyni kell majd holnap eszik. Vagy tényleg lappang benne valami nyavalya az majd kiderül pár nap múlva. Ma ezek az ételek estek jól ennyi. Nem fog éhen halni. Én fiam dettó ezt csinálja de már mióta megszületett, egyik nap egész nap a cicin lógott másik nap alig evett 100g egész nap, ez volt 2 hetes korában. 1 évesen pont ugyan ezt csinálja, nem válogat soha, megeszik mindent, de egyik nap csak esik másik nap meg semmit sem kér.
A kérdező hozzászólása: Értem! :) egyébként vidám, játszik szaladgál! De mondjuk tegnap volt egy hatról lemosós hasmenése meg ma is elég híg volt a széklete! De ráfogtam arra hogy a sok ivástól de attól adtam neki egy kis normaflort meg evett banánt! Ha holnap se változik elviszem orvoshoz!
Nem igazán értem mi a probléma... Õ ma ennyit kívánt, fogadd el. Mi felnõttek sem eszünk meg x grammot az elénk rakott ételbõl, ez teljesen normális. Ne lovald magad bele ebbe a problémába, mert az egyébként normálisan étkezõ gyereknek ezzel lehet generálni az étkezési zavart!

Most mi van velem? Miért nem tudok enni rendesen? 13/L

Mostanában nem reggelizek. Ebédelni is allig tudok, van amikor csak 1 tányér leves után már nem birok enni semmit. Az ebédet nem bírom megenni egyszerre pedig keveset szedek. Ma is ebédeltünk és én szedtem a legkevesebbet és nem bírtam megenne még a felét se. Miért van ez? Május óta van fogszabályzóm de szerintem az nem befolyásolhatja.

Legjobb válasz: Lehet hogy a gyomrod nagyon össze ment... Ha pl. keveset eszel napokig, attól is össze tud menni... Próbálj egyenletesen mindíg kicsit többet enni. Lehet az tenne most jót ha túl ennéd magad...

Lehet hogy a gyomrod nagyon össze ment... Ha pl. keveset eszel napokig, attól is össze tud menni... Próbálj egyenletesen mindíg kicsit többet enni. Lehet az tenne most jót ha túl ennéd magad...
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Vagy ha beteg voltál. Én kb 1 hete voltam beteg. Egy napig semmit sem ettem, hiszen még a vizet is kihánytam. Aztán egy ideig rossz és nehéz volt, de most már visszaszoktam :)

Miért nem akar 7 hónapos babám kanállal enni? üvegből mindent megeszik szereti is. Meddig lehet ráhagyni? Most is inkább nem evett. Ha mindeig adom neki üvegből mikor fog rendesen enni?

Legjobb válasz: adj a kezébe egy másik kanalat, azzal lefoglalja magát egy kicsit, míg bereül a szájába kis repülõ :) én olyan cseleket szoktam bevetni, hogy úgy csinálok, mintha én enném meg, és nyammogok hozzá, hogy fincsi. ha nem nyitja ki a száját, akkor a felsõ ajkához szoktam érinteni a kanalat, olyankor ált. önkéntelenül is kinyitja a száját és lenyalja, ami rajta van. ha izlik neki, akkor mehet a többi :)))

adj a kezébe egy másik kanalat, azzal lefoglalja magát egy kicsit, míg bereül a szájába kis repülõ :) én olyan cseleket szoktam bevetni, hogy úgy csinálok, mintha én enném meg, és nyammogok hozzá, hogy fincsi. ha nem nyitja ki a száját, akkor a felsõ ajkához szoktam érinteni a kanalat, olyankor ált. önkéntelenül is kinyitja a száját és lenyalja, ami rajta van. ha izlik neki, akkor mehet a többi :) ))
A kérdező hozzászólása: Most pont ezt csináltam :) tök jól elvolt az õ kanalával de közben a száját kitartóan beszoritotta. Aztán jött a hiszti mert ugye éhes. Ment az üvegbe és mind megette.
Ha üvegbe adod neki a bébiételt iszonyat melód lesz vele, hogy átszoktad a kanálra...
semeddig nem szabad üvegbõl rendes ételt adni a babának és ráhagyni sem lehet. tudom, neked egyszerûbb így most, de rendesen vissza fog vágni ha nem hagyod abba. gondolj bele, most, 7 hónaposan ha csak 1-2 kanállal eszik, semmi gond nem lesz, kap utána tejcit és jól lesz lakva. viszont 10-11 hónaposan már nagyobb szüksége lesz a rendes ételre, akkor mit csinálsz? most tudod megtanítani kanalazni, kis türelem kell hozzá, de nem az egyszerûbb végét megragadni, hogy beleteszed cumisüvegbe, aztán döntse le. amúgy nagyon jó cikkek vannak a neten errõl, beütöd, kiad, olvasgasd. a babák 5-6 hónapos koruk között tanulják meg legkönnyebben a kanalazást, tehát ideje elkezdeni nektek is, mert innentõl már csak nehezebb lesz
Soha nem kapott semmit cumisüvegbõl. De kaját meg fõleg nem tennék üvegbe. Erre való a kiskanál. Próbáld mielõbb rávenni a kanállal evésre. Minél késõbb teszed, annál nehezebb lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem a a saját kényelmembõl adtam neki igy hanem azért hogy egyen valahogy! dokim és itt is sokan javasolták hogy inkább igy és legalább eszik mint hogy csak tápot egyen mert utálja a kanalat. Szóval nem igazán ez volt a kérdésem.
Nekem a védõnõnk azt mondta, hogy az a lényeg, hogy bele kerüljön a kaja. Majd meg fog tanulni kanállal enni, amikor tetszik neki, látja és már érdekelni is fogja, hogy az asztalnál mindenki kanállal eszik. Attól ne félj, hogy nem fogja használni a kanalat, még csak 7 hónapos. Nem mindegyik babának megy ez egyszerûen. Minden nap próbálgasd, de meg fog oldódni magától a probléma.
Hááát... ez el lett rontva szerintem. Az én véleményem az, hogy akkor is kanállal kellett volna adni neki. Ha éhes, enni fog. Az Én fiam is hadakozott a kanállal kb. percig, sírt, éhes volt. Én csak azért is oda tartottam neki a kanalat, és mikor rájött hogy ez finom, ette. Most már tátog és nem gyõzöm neki elég gyorsan adni. Most 6 hónapos. Mindenhol azt mondják, hogy nem szabad cumisüvegben adni a tápszeren/teán/vizen kívûl mást, pont azért mert nem fog tudni kanállal enni. Ez nem azt jelenti hogy késõbb nem tanulja meg, ez azt jelenti, hogy neked hatalmas harc lesz visszaszoktatni.

Más is járt így? Miért nem hajlandó enni 8 hónapos babám tápon kívül semmit?

8 hónapos kisfiam nagyon nem akar enni tápszeren kívül semmit. Lassan sikerült kiváltani a tízórait gyümölccsel, de 3 napja már ha oda kerül a sor, hogy kanállal etetném ordít. A f?zelékr?l meg ne is beszéljünk. Mindenfélét próbáltam már, de mindegyikt?l öklöndözik, ha híg, ha s?r? teljesen mindegy. Kérlek titeket adjatok tanácsot! Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: Szia. Nem lehet, hogy fáj a torka és azért nem akar enni? Vagy esetleg jön a foga és érzékeny az ínye. Az én kisfiamnak (8és fél hónapos) is most volt úgy, hogy nem akart enni és kiderült, hogy torokgyulladása van. Az pedig kívülrõl nem látszik. Szerintem nézesd meg egy dokival.

Szia. Nem lehet, hogy fáj a torka és azért nem akar enni? Vagy esetleg jön a foga és érzékeny az ínye. Az én kisfiamnak (8és fél hónapos) is most volt úgy, hogy nem akart enni és kiderült, hogy torokgyulladása van. Az pedig kívülrõl nem látszik. Szerintem nézesd meg egy dokival.
Nem lehet, hogy túl késõn kezdted a hozzátáplálást? Ha fél éves koráig nem kap a tejen/tápszeren kívül más ízt, pépet, nem tanul meg kanalazni, evési zavarai lehetnek a késõbbiekben.
Valamije fájhat. Ahogy az elsõ írta, esetleg fáj a torka, jön a foga, így a kanál fájdalmat okozhat az ínyénél. Az ilyesmi elõfordul. Ne idegeskedj, ha elmúlik a fájdalom vagy a betegség, a kanalazást ismét szívesen fogja venni ! Addig meg add neki azt, amit elfogad: tápszer, esetleg az ujjadról engedd leszopogatni az ételt ! Az nem igaz, hogy ha féléves korig nem kap egy baba kanalas dolgokat, evészavarai lesznek... Az anyatejesek se kapnak általában, mégis megtanulnak enni...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Az lehetséges, hogy jönnek a felsõ fogai. Az evészavart én sem hinném. Remélem tényleg csak ez van dologban és mihamarabb elmúlik. Köszönöm válaszaitokat.
Nõvérem kisfia több mint egy éves koráig csak tápszert akart enni, semmi sem kellett neki, aztán meg jött a tea korszak nagyon sokáig. Most 9 éves most meg a párizsi husi meg a szalonna korszakban van. :-) Ne aggódj, próbálkozz mindig de ne erõltesd mert attól csak rosszabb lesz. De ha csak 3 napja tart akkor lehet hogy valami kinozza.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nagyon szépen köszönöm válaszod, megnyugtatott. Erõltetni semmiképp nem erõltetem, majd megjön a kedve elõbb utóbb. Mindig próbálkozom és ennyi amit tehetek. Köszönöm még1x.

Miért nem akar enni a 2 éves lányom? Pár hete szinte semmit sem akar enni, még a kedvenc kajáit sem. Betegnek nem beteg, jól van. Normális ez ebben a korban?

Legjobb válasz: Semmi baj vele valszeg, kislányom is csinál ilyet néha, napokig alig eszik valamit. Próbálkozz Béres Csepp+Cebion cseppel, vagy valami multivitaminnal, hátha meghozza az étvágyát, az is lehet, hogy kicsit vashiányos, vagy szimplán nincs kedve enni, nem tudom, Én sem találok általában magyarázatot.

Semmi baj vele valszeg, kislányom is csinál ilyet néha, napokig alig eszik valamit. Próbálkozz Béres Csepp+Cebion cseppel, vagy valami multivitaminnal, hátha meghozza az étvágyát, az is lehet, hogy kicsit vashiányos, vagy szimplán nincs kedve enni, nem tudom, Én sem találok általában magyarázatot.
Én nem javasolok semmilyen étvágygerjesztõt, szerintem evészavarokhoz vezethet. Én játékossá tenném az étkezést. Csinálnék különleges szendvicseket, szendvicsfalatkákat (katonákat), jó színeseket. Sõt bevonnám a szendvicskészítésbe, rakja rá saját maga azt ami tetszik neki. Ha nem eszik fõ étkezésekkor, nincs semmi nasi, keksz stb. egyen gyümölcsöt, vagy zöldséget. A meleg kaja is étvágygerjesztõbb, ha zöldséggel, gyümölccsel kidíszíted. Szóval a kreativitás sokat segíthet.
Kedves második, elsõ vagyok, gratulálok, hogy azt feltételezed, hogy egybõl adott szerekhez nyúlok, ahelyett, hogy kreatív lennék. Remek. Amúgy, mindent, amit leírtál, Én már kipróbáltam, sõt, többet is, és van az a pont, amikor már nem elég a kreativitás (nem Te vagy itt az egyetlen, aki az, és nyilván a kérdezõ sem hülye). Azt a hülyeséget meg honnan szeded, hogy az étvágygerjesztõk evészavarokhoz vezethetnek? Hozzáteszem, Én Béres és Cebion cseppet javasoltam, valamint multivitamin készítményt, nem pedig valami étrend kiegészítõ marhaságot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Cebion cseppet eddig is adtam a lányomnak. Leginkább a fõétkezés okoz gondot, mert elég válogatós volt eddig is, mivel az apja sem eszi meg a zöldségeket. Sokáig a kenyeret sem ette, most legalább ha tojásos valamilyen formában megeszi. Nem tudom rávenni, hogy új ízeket kipróbáljon (a kreativitás sem segít), ha beteszem a szájába összerágás nélkül kiköpi. Szóval tanácstalan vagyok, de próbálkozom.
Szia, még mindig elsõ. Ne aggódj, nekünk sem sokat segít a Cebion meg a Béres csepp, szóval, itt nem étvágytalanságról van szó, hanem az Én lányom is marha válogatós. Sokszor csak ránéz a kajára, meg sem kóstolja, és eltolja. Persze, a nasi, meg a csoki bármikor menne, és már jó ideje csak rendes étkezés után kap, ha kér, étkezések között az égvilágon semmit nem adok neki, max. gyümölcsöt (persze az nem kell), és még így sem tudom "kiéheztetni" annyira, hogy harc nélkük egyen fõétkezéseknél rendes, fõtt ételt. Hát, ez van, próbálkozni kell, aztán hol sikerül, hol nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Jó tudni, hogy legalább nem egyedül küzdök ezzel a problémával. Valószínûleg elõbb-utóbb majd csak lesz evés rendesen, de addig nálunk is marad a harc!
Ne aggódj, éhen nem fognak halni, ha meg tényleg valami komolyabb probléma van, mint a dacosság, azt úgyis észrevesszük. :-)

Miért van az, hogy a sok bunkó proli (fiatal meg felnőtt is) meg nem enne soha egy jó zsíros kenyeret, vagy egy kis szalonnát, nekik csak a hamburger kell, meg hasonló műanyag szarok?

Ezek ennyire bunkók, hogy nem veszik észre mi az olcsó, finom, egészséges, laktatós kaja? :P

Legjobb válasz: 1. Mindenkinek joga van nem szeretni bizonyos ételeket, etõl nem lesz bunkó, vagy proli. 2. Lehet hogy szeretik a zsíros kenyeret, csak nincs a homlokukra írva. És attól h szeretik a szíros kenyeret, nem csak azt lehet enni... 3. Majd ha a munkaidõben öt percre kiugorva azt találom, hogy a sarkon Meki helyett Zsíros Kenyér Büfé nyílt, vagy a City Burger elkezdett zsíros kenyeret árulni, akkor meggondolom, hogy esetleg azt eszem. 4. Természetesen hagyma nélkül illik enni bizonyos napokon-szituban, mert az, aki emberek közé megy, de elõtte behagymázik, az tényleg bunkó. 5. Arról ne is mondjak semmit, hogy az mennyire bunkó proli dolog egy tizes skálán, ahogy feltetted ezt a kérdést. Igen, te vagy az órákulum, ó urunk, amiért zsíros kenyeret eszel. Szánalmas. Neked meg lazítanod kéne megtanulni, mert agyérgörcsöt fogsz kapni :)

Szerintem nem szabad áltelánosítani. Én 25 éves vagyok, de elõbb eszem zsíros kenyeret, mint hamburgert. Vagy egy fincsi töpörtyût jó zsírszalonnából frissen kisütve... Aztán lehet, hogy koleszterinmérgezésben halok meg.
1. Mindenkinek joga van nem szeretni bizonyos ételeket, etõl nem lesz bunkó, vagy proli. 2. Lehet hogy szeretik a zsíros kenyeret, csak nincs a homlokukra írva. És attól h szeretik a szíros kenyeret, nem csak azt lehet enni... 3. Majd ha a munkaidõben öt percre kiugorva azt találom, hogy a sarkon Meki helyett Zsíros Kenyér Büfé nyílt, vagy a City Burger elkezdett zsíros kenyeret árulni, akkor meggondolom, hogy esetleg azt eszem. 4. Természetesen hagyma nélkül illik enni bizonyos napokon-szituban, mert az, aki emberek közé megy, de elõtte behagymázik, az tényleg bunkó. 5. Arról ne is mondjak semmit, hogy az mennyire bunkó proli dolog egy tizes skálán, ahogy feltetted ezt a kérdést. Igen, te vagy az órákulum, ó urunk, amiért zsíros kenyeret eszel. Szánalmas. Neked meg lazítanod kéne megtanulni, mert agyérgörcsöt fogsz kapni :)
proli? bunkó? Csak azért mert nem eszik zsíros kenyeret vagy/és szalonnát? Szánalmas vagy :S
Basszus ne te találd már ki, hogy mit kell másoknak enni. :S Fúúú! Majd azért eszek zsíros, hagymás, pirospaprikás kenyeret, mert te azt akarod. :S :P És még te lennél megsértõdve, ha a "sok bunkó proli" leparasztoz, amiért te élteted a zsíros deszkát. Pff! Különben szeretem, és eszem is ha van igazi, nem fóliában termett paradicsom hozzá, meg friss, puha fehérkenyér. :)
Szeretem a hagymát, de nem munkaidõben..mert elég büdös.Sajnos sokat sem ehetek, mert ég a gyomrom tõle..A szalonna ma már nem olcsó kaja, SÕT! Én a szalonnát soha nem szerettem, így nem is eszek ilyet..Attól hogy hamburgert eszek még nem vagyok bunkó proli...Bár ritkán eszek hamburgert, de elmegyek egy mekibe ha úgy van kedvem.. Inkább az a bunkóság, hogy leszólod a másikat azért mert nem azt szereti amit te...Istenem, milyen kicsinyes ember vagy ....
Nem feltétlenül attól lesz valaki neveletlen tahó takony proli, hogy csak hamburgert eszik...attól maximum bélrákos lesz a késõbbiekben.
szerintem nem proli hanem: SZNOB!
egészséges a zsíros kenyér? melyik univerzumban? azért mert laktat még nem fogok ilyet enni már meg ne haragudj érte.
Honnan a frászból szeded, hogy a zsír meg a szalonna egészséges? Kis mennyiségben igen...
ha úgy vesszük, a bigmac is zsíroskenyér, csak éppen szórtak rá egy kis vegetát.
Azért drágám, mert amiket szoktam látni..2 gyerekes szuper szilikonos mûkörmös anyuka és apuka megy a mekibe ebédelni, mert a nõ egyszerûen nem tud fõzni semmit..és mert megtehetik. Soha nem adnék a gyerekemnek ilyet, inkább megtanultam fõzni..
ma 12:42 ma 13:46 hát ne haragudjatok de szerintem még mindig egészségesebb a zsíros kenyér mint ezek a tartósítószerrel telepakolt sz*rok amiknek ráadásul semmilyen tápértékük nincs és higgyétek el nekem hogy ugyan annyi zsír van egy hamburgerben mint egy szelet zsíros kenyérbe ha nem több!!
Szeretem a zsíros kenyeret meg a sült szalonnát hagymával. És természetesen módjával. De ne csináljunk már úgy, mintha egészséges lenne. Tény, hogy finom és olcsó, meg laktató is, de ha ezzel akarsz jóllakni, akkor lehet, hogy nem leszel "bunkó proli", de dagadt disznó az igen. Sõt, kb. ugyanabban a betegségben és ugyanakkor fogsz meghalni, mint a hamburgerzabálók (elhízásból adódó szövõdmények, magas vérnyomás, szívbetegség, keringési problémák, cukorbetegség és szövõdményei). Bár az igaz, hogy mindezt kevesebb pénzbõl hozod össze. Csak gratulálni tudok hozzá.
Mert epegörcsöt kapok ezektõl a zsíros vackoktól. A hambit meg elég könyen meg tudom emészteni, de ha tehetem akkor egyiket sem eszem, hanem inkább párolt zöldséget csirkével, vagy valami hasonlót.
Imádom a szalonnát, de nem szeretem a zsíros kenyeret, sem a hamburgert... akkor most lúzer vagyok?
Az a helyzet, hogy a gyerekeim is szeretik a zsíros kenyeret, hurkát, kolbászt. Viszont szeretik a mekis hambit is, de azt is, amit én készítek nekik itthon. Az egyik nem zárja ki a másikat. Ami jó, az jó. Finom a zsírosdeszka, de a hamburger is.
pedig szerintem pont, hogy zsiroskenyeret enni proli, legalalabb is eddig az volt.
Különben 1200 pénzbõl olyan hamburgert lehet otthon összedobni 4 fõre, hogy a Meki elbújhat mögötte. :)
Nekem speciál a hambi jobban izlik, pedig tudom, hogy mûkaja.
mert nincsenek hozzászokva ezekhez a kajákhoz. Én munkába mai napig szendvics meg fõtt kaja után kolbász hurkát szalonnát szoktam vinni sõt még tepertõt is nem egyszer vittem meg zsíros kenyeret hagymával :D.Akikkel dolgoztam mind azt mondta fúj mit eszel, nem enném meg, én meg azt mondtam rá hogy én meg azt nem enném meg amit ti esztek :)
proli és bunkó? :D csak a hamburger? :'D egyébként én azért nem élek ilyenekkel(a hamburgerrel sem) mert vega vagyok: D vagyis elit bunkó proli? :'D

Ha éhes leszek, és elkezdek enni, miért nem tudok 5-6falatnál többet enni?

annyira éhes vagyok sokszor ,majd éhen halok,de mikor néhány falatot lenyelek,rögtön hányingerem lesz,és nem is kell több kaja,mintha jóllaktam volna.Miért van ez?

Legjobb válasz: Köszönöm hogy feltetted ezt a kérdést, erre én is kíváncsi vagyok. Képtelen vagyok hízni, nem tudok sokat enni. NEm tudom hogy vagy vele, nekem szenvedés..

Köszönöm hogy feltetted ezt a kérdést, erre én is kíváncsi vagyok. Képtelen vagyok hízni, nem tudok sokat enni. NEm tudom hogy vagy vele, nekem szenvedés..
A kérdező hozzászólása: nekem is az mert 17 évesen 170cm vagyok és 48 kg ruhában :S
Velem is ez volt régen, Helico bacter-t állapítottak meg, bár szerintem reflux-om van de azt még nem nézettem, mostanában viszont megszûnt ez a panaszom
A babák nem csak enni akarnak, ha vágynak a szopira, hanem megnyugtatásra, lazulásra, biztonságra. Lehet ezért akar szopizni.
Szerintem is csak meg akar nyugodni, azért akar szopizni. Egyébként németül a szopzni szava: "stillen". Ez egyben azt is jelentei magyarul (a "szopizni" jelentés mellett), hogy "nyugtatni, megnyugtatni". :) nem véletlen! :)
A kérdező hozzászólása: de közben akkorákat nyel, mintha nem evett volna már 2 napja.ezért nem értem.
2. vagyok: persze, hogy nyel. Ha már cicin van, kihasználja az alkalmat, és eszik is kicsit. Meg ha cicin van, akkor jön tejci. Ha már jön, akkor még szép, hogy azt be is nyeli.
Én fiam is nagyon hasfájós volt õ is ugyanezt csinálta.Azt olvastam hogy szegény a hasfájást van hogy összetéveszti még az éhséggel, nem tudja eldönteni még mi a baja, aztán azért csinálja.Hülyén hangzik de tényleg ezt írták.Ha ráetetsz csak roszabb lesz a helyzet mert az elõzõt még meg se emészti már rányomatod neki a következõ adagot.Inkább adj neki édesköményteát ilyenkor szopi helyett, mert nem mindig valószínû hogy éhes.Tapasztalatból írom mert nekünk aztán kijutott rendesen:-))Most 6hónapos 4hónaposan múlott el teljesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.az a baj, ha meg nem adok enni neki, akkor azért sír.mert ha kap enni, akkor megnyugszik és nagy nehezen elalszik.
Miért nem lehet enni? szerintem lehet. Én ettem az elsõnél és most is. Sok benne a vas.
miért ne szabadna? én errõl még nem is hallottam 2 gyerekes
Lehet enni, de csak mértékkel Az A vitaminnal vigyázni kell, nem szabad túladagolni. Nekem pl. itt Angliában azt mondta a szülésznõ, hogy nem ehetek májkrémet.
Miért ne lehetne csak ne sokat nekem azt mondta a dokim hogy ehetek de csak mértékel és amennyi jól esik. 34 hetes pocis
Valamelyik vitaminból, A, azt hiszem sok van benne, és nem szabad terhesen túladagolni, mert nem használ nekünk. Amúgy lehet enni, csak persze kevesebbet. 26%nyi májtól, hacsak nem 1kg jön belõle össze, semmi bajotok nem lesz, Hasonló a helyzet a tengeri halaknál, bigyuknál, ott a higany miatt....
A kérdező hozzászólása: Egy kismamás könyvben olvastam, hogy a májat mellõzni kell, de köszönöm a válaszotokat megnyugtatott.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!