Találatok a következő kifejezésre: Miért nem elfogadni a halált (1 db)

Miért nem tudjuk elfogadni a halált?

Ez az élet rendje ,miért nem tudjuk soha feldolgozni,és miért rettegünk t?le,?

Legjobb válasz: Mert mindannyian élni akarunk. De vannak olyan kultúrák, ahol nem félnek, ez a félelem csak nagyon a "modern" kultúrákra érvényes szerintem. Az élet egy nagy feladata, hogy megbékéljünk, hogy meghalunk. Szerintem azzal könnyebb megbékélni és elfogadni, hogy mi halunk meg, minthogy valaki más, akit szeretünk, meghal. Azért rettegünk, mert nem tudjuk, mi az, illetve tudjuk, csak már "elfelejtettük". Rettegünk, hogy fájni fog, hogy valami véget ér, hogy fájdalmat okozunk. Szerintem nézz utána különbözõ kultúrákban hogyan állnak ehhez a kérdéshez! Pl tao, hinduizmus, buddhizmus, japánban, stb.

Mert mindannyian élni akarunk. De vannak olyan kultúrák, ahol nem félnek, ez a félelem csak nagyon a "modern" kultúrákra érvényes szerintem. Az élet egy nagy feladata, hogy megbékéljünk, hogy meghalunk. Szerintem azzal könnyebb megbékélni és elfogadni, hogy mi halunk meg, minthogy valaki más, akit szeretünk, meghal. Azért rettegünk, mert nem tudjuk, mi az, illetve tudjuk, csak már "elfelejtettük". Rettegünk, hogy fájni fog, hogy valami véget ér, hogy fájdalmat okozunk. Szerintem nézz utána különbözõ kultúrákban hogyan állnak ehhez a kérdéshez! Pl tao, hinduizmus, buddhizmus, japánban, stb.
A kérdező hozzászólása: Én félek attól hogy mi lesz azután, és egyáltalán amikor az utolsó lélegzetet veszem, mit fogok érezni.És mi lenne a gyermekemmel, akik szeretnek mekkora fájdalom lenne nekik.Rettegek attól is hogy én veszítek el valakit.Az elsõ válaszoló története nagyon szomorú.És ha belegondolunk velünk is megtörténhet bármikor.A kisgyerekei akik végigélték az édesanyjuk halálát, sose fogják kiheverni teljesen.Az élet igazságtalan.
miért ne tudnánk elfogadni? mindenki tudja, hogy egyszer meg fog halni - (v.ö.: "az élet olyan betegsaég, amelybõl még senkinek sem sikerült kigyógyulni") az élet és a halál egymástól elválaszthatatlan.
Éppen ezért amit te írtál . mert senki nem tudja hogy az után mi következik , az emberek meg szeretik a biztosat és szeretik tudni hogy minden rendben lesz és ott is jo lessz nekük , vagy jobb mint itt . de mivel ezt senki nem tudja ezért félnek hogy mi van ha nem .


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a keplete a mertan 6. osztalyos-ok reszere?

Kepletek kellenenek mert elvesztek.A HAROMSZOG SZOGEINEK OSSZEGE,DEREKSZOGU HAROMSZOG,HEGYESSZOGU HAROMSZOG,ALTALANOS HAROMSZOG,EGYENLOOLDALU HAROMSZOG.TOMPASZOGU HAROMSZOG

0

Migrant workers: advantages disadvantages?

aki tudja angolul legyen szíves írni néhányat :)

2

A Föld légkörének oxigén tartalma 20%, a Marson 0.13%, van e arra valami módszer, hogy tüzet gyújtsak ott (az se gond, ha más színű)? - Egy grafikámhoz kellene, jól nézne ki háttérben egy tűzoszlop, de nem akarom, hogy hülyén nézzen ki. :D

6

Hogyan lehet rájönni?

Arra, hogy minek kell lennie a tizesek helyén álló számoknak, (szorzásnál), hogy a szorzat utolsó két számjegye 18 legyen. (A szorzó és a szorzandó utolsó számjegye 6, és 3)

2

Miért nem dobják ki az űrbe a le nem bomló hulladékot?

Miért nem dobják ki egyszerűen az űrbe? Tudom, drága lenne felröpködni minden alkalommal, de a veszélyes hulladékot igazán kidobhatnák oda. Ha vissza is hullik elég a légkörbe lépéskor, nem?

14

Az emberiségnek kb mennyi ideje van még hátra ha továbbra is így szennyezi/pusztítja a bolygót? Mert mint tudjuk nincs hova menni.

6

A mágnesek mágneses mezejét mi okozza? Hogyan képződik?

3

Hogyan lehet meg figyelni a levegő részecskéinek a mozgását? Pl. : szél, hang stb? tudnátok képeket is küldeni?

2

Mi a véleményetek a sétáló és ugráló szaporító sejtekről?

5

Mik a fény részecske tulajdonságai?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!