Találatok a következő kifejezésre: Miért nem el az államadósság (2 db)

Miért nem törölhető el az államadósság? Kiknek tartozunk és miért?

Legjobb válasz: mivel a kommunizmusban az emberek jól éltek viszont az ország eladosodott, így lényegében más országok pénzén éltünk jól ,amit vissza kell fízetni. nem törölhetõ el.

mivel a kommunizmusban az emberek jól éltek viszont az ország eladosodott, így lényegében más országok pénzén éltünk jól , amit vissza kell fízetni. nem törölhetõ el.
Az államadósságba nem csak a külföldrõl felvett hitelek állománya tartozik. Biztosan hallottál már róla, hogy lehet államkötvényt jegyezni. Nos, amikor az "államnak pénzre" tõkére van szükséges, akkor államkötvényt bocsát ki, amit megvásárolhatsz te is, én is, gazdálkodó szervezetek is, így kvázi kölcsönt adunk az államnak, amit "õ" meghatározott idõ múlva, általában 3-5 év, visszafizet, azaz visszavásárolja tõlünk, természetesen kamattal növelten. Tehát az államadósságba ez is beletartozik! Akár tartozhat az állam neked is.
A hitelt ugyebár illik visszafizetni :) s ahhoz szükség van megfelõ forrásra. az utóbbi 6évben sajnos csak növekedett a hitelállomány, (grafikon: http://imgfrm.index.hu/imgfrm/1/9/2/1/THM_0003861921.jpg ) és az "eltörléséhez" ki kellene fizetni újabb hitelfelvételek nélkül. Ez fejenkénti bontásban 1, 6 millió forintot jelentene jelenleg minden egyes magyarországi lakosra.
azért nõ az államadósság, mert újabb hiteleket veszünk fel, hogy a 10-20 éves hiteleket+magas kamatait kifizessük... ezt nem lehet eltörölni, maximum törleszteni:D

Az EU miért nem ismerte el a magánnyugdíjpénztárakat a deficit és az államadósság számításánál?

A 90-es években az EU és IMF nyomására részlegesen privatizálták a nyugdíjpénztárakat a régiónkban, így a nyugdíjak kezelése az államtól átkerült a kereskedelmi bankokhoz.

Legjobb válasz: A nyugdíjak kezelése NEM került át a bankokhoz. Csak a magán megtakarítások. A deficit sem emiatt nõtt meg, sem az államadósság. Az államadósság csökkenését csak akkor ismerik el, ha mögötte valós gazdasági teljesítmény van. A magánpéztárak ellopása nem tartozik ebbe a körbe. Ezt csak a Fidesz állítja. A MANYUP megtakarítások a tagok saját befizetéseibõl éls az állam hozzájárulásából tevõdött össze. A Pénztárak a vagyonuk nagyobb részét kötelesek voltak Állam kötvényben tartani. Csak azt lett volna joga elvenni a Fidesznek, amit az állam fizetett be a pénztáraknak, a tagok saját befizetéseit vissza kellett volna adni a befizetõknek. Ezt a mai napig sem tette meg.

A nyugdíjak kezelése NEM került át a bankokhoz. Csak a magán megtakarítások. A deficit sem emiatt nõtt meg, sem az államadósság. Az államadósság csökkenését csak akkor ismerik el, ha mögötte valós gazdasági teljesítmény van. A magánpéztárak ellopása nem tartozik ebbe a körbe. Ezt csak a Fidesz állítja. A MANYUP megtakarítások a tagok saját befizetéseibõl éls az állam hozzájárulásából tevõdött össze. A Pénztárak a vagyonuk nagyobb részét kötelesek voltak Állam kötvényben tartani. Csak azt lett volna joga elvenni a Fidesznek, amit az állam fizetett be a pénztáraknak, a tagok saját befizetéseit vissza kellett volna adni a befizetõknek. Ezt a mai napig sem tette meg.
A kérdező hozzászólása: Én a második pillérrõl beszélek! A harmadik pillér, az önkéntes magánnyugdíjpénztárak megmaradtak, abban nem történt változás.
imf hitelt se számolják bele ...
az 1. miert van 0 zva? mikor igaza van!
"A deficit sem emiatt nõtt meg, sem az államadósság. " A manyupba elrakott súlyos 3000 milliárdokhoz az állam nem nyúlhatott hozzá, de az alapkamatot minden évben oda kellett adni ... ez nagyon jelentõs teher egy olyan tételért, amivel csak a biztosítók játszhatnak, de az állam nem.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A deficit és az államadósság azért nõtt, mert bár a befizetések egy részét átirányították a bankokhoz, de azok a kifizetésekben még nem vettek részt. A nyugdíjakat viszont már a jelenben is kell fizetni, ennek fedezésére az állami hiteleket vett fel, államkötvényeket bocsátott ki, melyeket többnyire a bankok vettek meg a hozzájuk átutalt nyugdíjbefizetésekbõl. Tehát végsõ soron a jelenlegi nyugdíjakat a mostani dolgozók befizetéseibõl finanszírozták, ez az állami és a privatizált rendszerben is így volt, csak míg elõbbiben az adósság implicit adósság a jövõben nyugdíjba vonulók felé, addig a privatizált rendszerben ez már most megjelent explicit adósságként. Az EU-IMF valamiért ezt nem volt hajlandó kezelni, figyelembe venni. A második pillér felszámolásával jelentõsen csökkent az explicit államadósság és a deficit, ezt az EU is elismeri, így tudtuk az EU-ban unortodox módon csökkenteni az államadósságot és 3% alá vinni a hiányt. Ezt díjazva kikerültünk a túlzott deficit eljárásból és elkerültük a szankciókat. Viszont ha az EU-IMF rugalmasabban kezeli az általa korábban erõltetett második pillért, akkor lehet nem kerül sor Magyarországon és Lengyelországban az államosításra.
Beleszámolta. Az azévibe. Viszont kultúrhelyeken nem szokás egy évre szóló elemzést kiadni - még ha a fókusz az adott éven van is, találnak helyet a jelentésben a következõ évi kilátásoknak. És mivel a manyupok lenyúlása egyszeri bevétel volt 2011-ben, ezért a 2012-es és további évekre szóló elõrejelzésekben már semmi ok nem volt arra, hogy számoljanak vele. Az explicit-implicit dolog pedig épp fordítva van: az explicit adósság, amelyet államadósság néven ismerünk, csökkent, az implicit adósság pedig nõtt azáltal, hogy az egykori manyuposoknak a lenyúlás óta teljes nyugdíjjal tartozik az állam, nem 75%-ossal. Tehát nem az implicit adósság vált explicit adóssággá, hanem fordítva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!