Találatok a következő kifejezésre: Miért nem el a németjuhász más (2 db)

Miért nem fogad el a németjuhász más kutyát maga mellett?

6-7 éves kb a kutya. Kiskorában megharapta a régi kutyánk és azért ilyen ellenszenves szerintem, de mivel öregszik nem ártana egy másik ha elpusztul, hogy ?rizze a portát, de csak vicsorít. Kan és szerintem eléggé érett, de kiskutyát sem akar. Ilyenkor pszichológiai eset? Volt régebben macska azt viszont elt?rte csak azokat mindig ellopták így már nem próbálkozunk macskákkal:(

Legjobb válasz: azért vicsorít és marja el a másik kutyát, mert érzi, hogy mit is akartok pontosan. védi a területét, nem engedi, hogy "lecseréljétek". majd, ha tényleg aktuális a kérdés (vagyis neadjisten elpusztul), akkor szerezzetek be másik kutyát, addig hagyjátok meg neki a saját terepét.

azért vicsorít és marja el a másik kutyát, mert érzi, hogy mit is akartok pontosan. védi a területét, nem engedi, hogy "lecseréljétek". majd, ha tényleg aktuális a kérdés (vagyis neadjisten elpusztul), akkor szerezzetek be másik kutyát, addig hagyjátok meg neki a saját terepét.
Nekem sikerult beszoktatni az uj kutyankat. Sok torodest igenyelt eleinte, de sikerult. Leultem kozejuk es egyszerre simogattam oket, beszeltem hozzajuk, jatszottam veluk. Ha morgas, vicsorgas jott, akkor leszidtam, az orrara koppintottam a rendetlenkedonek. Felvaltva kaptak kutyakekszet, a feltekenykedot es a kapzsit leszidtam. Egyutt jatszotttunk, kozosen setaltunk (olyan helyen, ahol el lehetett oket engedni). Eleinte nem hagytam oket kettesben, nehogy a nagy bantsa a kicsit, mivel szaggatta a drotkeritest, vicsorgott, allt a szor a hatan, es ha tudta, ugy fogta (foggal) a kezem, hogy mar fajt.De kb 1 het alatt lenyugodott. Rengeteget kellett veluk lennem addig, de megerte. Nalunk van 3 kan es egy szuka (az akkori beszoktatott is kan volt). Nem lenne jo esetleg szukaval probalkozni, hatha azt jobban elfogadja?
nehéz de elõbb utóbb eleehet érni. nevelés kérdése az egész. egyépként én is most szoktatom a németjuhászunkat a spiccünkhez
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de úgylátom tényleg csak ha "elmegy" akkor lesz új kutyánk. Hordtam kutyaiskolába is régebben (spider mentõcsapat) csak igazából nem engem tart a gazdájának sem ezért abbahagytam a nevelését. A szukát is elutasítja mert szerettünk volna kiskutyust (elég szép hosszúszõrû s minék mindneki csodálja), de akkor is ez volt. Igazából gyáva kutya kerítésen nagyobb a szája.
Es ha eggyidosok, pl mind a ketto egyszerre kerult a hazhoz, egy nap? pl. egy labival

Miért fél a 4 hónapos németjuhászom minden más kutyától? kertben él és semmilyen negatív élmény nem érte nagyobb kutyávtól! Félelmében mindig ugat az utcán és séta közben is.

Legjobb válasz: Amikor az én csivavám kicsi volt, õ nagyon ugatott, bár volt amikor inkább csenben maradt és lefeküdt a földre, nem akart tovább sétálni, de ezt 1 éves korára kinõtte. Szerintem a németjuhászod is kinövi, ha a környezetébe beilleszkedik. Bíztasd séta közben, gugolj le mellé és simogasd meg. Bíztató szavaknak használd ezeket: "Gyere, nincs semmi baj... csak sétálgatunk..." vagy 'Jajj te kis rosszcsont, hát mitõl félsz? Gyere szépen." Persze ezt kedvesen és hizelgõen mondd neki, ha ez se válik be, próbáld meg késõbb, mondjuk 2-3 nap múlva. És ha belejön, akkor PÓRÁZON hagyd, hogy arra vigyen, amerre akar menni! =) Az enyém így volt és mostmár ha utcán megyünk, igazán talpraesett. =)

Amikor az én csivavám kicsi volt, õ nagyon ugatott, bár volt amikor inkább csenben maradt és lefeküdt a földre, nem akart tovább sétálni, de ezt 1 éves korára kinõtte. Szerintem a németjuhászod is kinövi, ha a környezetébe beilleszkedik. Bíztasd séta közben, gugolj le mellé és simogasd meg. Bíztató szavaknak használd ezeket: "Gyere, nincs semmi baj... csak sétálgatunk..." vagy 'Jajj te kis rosszcsont, hát mitõl félsz? Gyere szépen." Persze ezt kedvesen és hizelgõen mondd neki, ha ez se válik be, próbáld meg késõbb, mondjuk 2-3 nap múlva. És ha belejön, akkor PÓRÁZON hagyd, hogy arra vigyen, amerre akar menni! =) Az enyém így volt és mostmár ha utcán megyünk, igazán talpraesett. =)
Volt fokozatosan szoktatva kutyatársasághoz? Semmiképp se "dícsérd" meg a félelméért (ha az elsõ válaszoló tanácsát követed azzal jó esélyel csak megerõsíted a helytelen viselkedést, a félelmet, mivel olyan mintha megdícsérnéd érte...) Fokozatosan vidd kutyák közé, elõszõr egy nagyon szelíd, jól ismert kutyával ismertesd össze. Ha fél, ne nyugtatgasd, tégy úgy mintha észre se vennéd. Legyél határozott. Ha ugat sétáljatok arrébb majd pár perc múlva próbáljátok újra. Közben játékkal, finom falatokkal próbáld elérni, hogy rád figyeljen, és dícsérd ha jól viselkedik.
A kérdező hozzászólása: a jutalomfalat se tudja elvonni a figyelmét séta közben más kutyáról.
Az én kutyámnál ez teljesen bevált 2 utcával arrébb mentem egy házhoz, ahol találkozott kutyákkal. Ha nem értesz a kutyák viselkedéséhez, akkor felesleges válaszolnod, mert ait te írtál mégannyira se okos, mint amit én. Ez nem lenézés, csak tudok nekem van némi tapasztalatom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!