Találatok a következő kifejezésre: Miért nem egyről a kettőre Hogyan (2 db)

Miért nem jutok egyről a kettőre? Hogyan lehet feldolgozni, ha mindenki egy rakás szarnak tart?

Nagyon ki vagyok borulva pár napja. Az egész ott kezd?dött, h tavaly felvettek az egyetemre, és hát nem nagyon megy...bukdácsolok, vért izzadok a kettesért is. El?z? szemeszterben ugy döntöttem, hagyom az egészet a fenébe, mert én ehhez hülye vagyok és igy nincs értelme. Akkor nem is jártam már be órákra sem, csomo zh-m nem lett meg és buktam is pár tárgyat. Aztán végül páran rábeszéltek, h folytassam,f?leg szüleim, de csoporttársaim is megígérték, h segítenek.

Legjobb válasz: Hát elhiszem,hogy szarul érzed magad,de jó lenne,ha egy kicsit a sarkadra állnál végre.Tényleg BENNED VAN A HIBA,mert hagyod,hogy mindenki belédtörölje a lábát.Tervezz el egy napot amikor csak azt csinálod amihez kedved van,foglalkozz magaddal,ne törõdj senkivel,kényeztessd magad minden földi jóval,töltõdj fel,kapj magadra egy kis önbizalmat. Én sem voltam valami jó tanuló,de valahogy nem érdekelt,mert elég nagy pofám volt ahhoz,hogy megvédjem magam.És az élet engem igazolt,ugyanis nekem van a legjobb melóhelyem a csoporttársaim között. Könyörgöm nyisd ki a szád!!!!!!Állj ki magadért!!!!Ki legyen Veled,ha Te is magad ellen vagy???Én Veled vagyok!!Szorítok!

Hát elhiszem, hogy szarul érzed magad, de jó lenne, ha egy kicsit a sarkadra állnál végre.Tényleg BENNED VAN A HIBA, mert hagyod, hogy mindenki belédtörölje a lábát.Tervezz el egy napot amikor csak azt csinálod amihez kedved van, foglalkozz magaddal, ne törõdj senkivel, kényeztessd magad minden földi jóval, töltõdj fel, kapj magadra egy kis önbizalmat. Én sem voltam valami jó tanuló, de valahogy nem érdekelt, mert elég nagy pofám volt ahhoz, hogy megvédjem magam.És az élet engem igazolt, ugyanis nekem van a legjobb melóhelyem a csoporttársaim között. Könyörgöm nyisd ki a szád!!!!!!Állj ki magadért!!!!Ki legyen Veled, ha Te is magad ellen vagy???Én Veled vagyok!!Szorítok!
Nem írtad, hogy gimi után hogyan választottál egyetemet. Lehet hogy olyasmit tanulsz ami nem is érdekel??? Mert akkor érthetõ hogy nem megy a tanulás. Amit eleve utálattal tan ulsz, az persze hogy nehéz. A csoporttársakat meg ne engedd ennyire rádszállni. Mondjuk nem értem, hogyan lehetnek ennyifre vacakok. Milyen egyetem az, ahol ilyen dinka emberek tanulhatnak mint a csoporttársaid?? Semmi tolerancia és segítõkészség nincs bennük???
Ha van a sulidban diáktanácsadó, keresd meg az ottani pszichológust. A BME-n tudom, hogy van, és ott segítenek is az ilyen problémákat feldolgozni. Egyébként lehet, hogy csak egy kis sikerélmény hiányzik az életedbõl, hogy önbizalmat adjon, és le tudd sz**ni a többieket... próbálj kudarckerülõ lenni, mert nekem az az érzésem, hogy most inkább kudarckeresõ vagy...

Miért van az, hogy az Isten egyeseknek mindent az ölébe pottyant, míg mások hiába szenvednek, gürcölnek nem tudnak egyről a kettőre jutni?

Legjobb válasz: Azért, mert NEM IGAZAK Isten elõtt! Ennyire egyszerû: "1. Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az õ füle, hogy meg nem hallgathatna; 2. Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektõl, és bûneitek fedezték el orczáját ti elõttetek, hogy meg nem hallgatott." Ésaiás próféta könyve 59. rész "16. Az Úr szemei az igazakon vannak, és az õ fülei azoknak kiáltásán;" Zsoltárok könyve 34. rész

Azért, mert NEM IGAZAK Isten elõtt! Ennyire egyszerû: "1. Ímé, nem oly rövid az Úr keze, hogy meg ne szabadíthatna, és nem oly süket az õ füle, hogy meg nem hallgathatna; 2. Hanem a ti vétkeitek választanak el titeket Istenetektõl, és bûneitek fedezték el orczáját ti elõttetek, hogy meg nem hallgatott." Ésaiás próféta könyve 59. rész "16. Az Úr szemei az igazakon vannak, és az õ fülei azoknak kiáltásán;" Zsoltárok könyve 34. rész
" és fõleg ne tõle várd, hogy megsegít." Pedig az Isten az aki segít. Mink van nekünk, amit elõbb ne az Isten adott volna? A tehetséget is Õ adja, az erõt is.:) Ha bármi jót magunknak tulajdonítunk azzal meglopjuk Isten dicsõségét.
Isten senkinek az ölébe nem pottyant semmit. Az enyémbe fõleg nem, mert az ölem nem pottyantósvécé. Amúgy engem sokan szerencse fiának neveznek. Õk nem látják azt, hogy egy sikeremet mennyi munka, mennyi rákészülés elõzi meg. Mennyi álmatlan éjszaka, amikor érveket ütköztetek ellenérvekkel. Nem látják azt, micsoda kínkeservvel állok talpra, amikor egy hibás döntés, vagy elõre nem látható körülmény folytán padlóra kerülök. Nem látják, hogy kint van a seggem a gatyámból, csak azt, hogy sikerül, amit elhatározok. Szóval ne az istent hibáztasd, és fõleg ne tõle várd, hogy megsegít.
az élet 98% szerencse a többi meg kosz
12-nek! Nemcsak szobor lehet bálvány, hanem minden egyéb.amit Istenként tisztelünk, vagy Isten elé helyezünk. Lehet az egy autó, vagy ház, vagy valamely hiresség, vagy bármi, és bárki. Még a saját párunk is lehet bálvány, ha annak alá rendeljük életünket, és csak csodáljuk milyen jó ember.
Annyira szeretem azt a szót, hogy "bálványimádó"! Nincs olyan, hogy bálvány, max szobrok, melyek egy adott istent ábrázolnak. Ott nem a tárgyat imádják, hanem azt akit ábrázol. Jézusod a kereszten szerinted bálvány?
Mert van olyan, hogy áldás, és van olyan, hogy átok. És ezek mind halmozódhatnak generációkon keresztül, eleve a 10 parancsolatban is szó van errõl is elég egyértelmûen. ha követi valaki Istent, ezeríziglen megáldatik, ha bálványimádó, vagy más bûnök tapadnak hozzá, 3-4 generáción át hat az átok (ebbõl is látszik Isten kegyelme, 3 az 1000-hez arány.) Derek Prince, Áldás és átok könyve teljesen kivesézi nagyon sok ige alapján ezt az egész témakört. Aki olvasta, életét eléggé meg tudja határozni ez az ismeret. Nézz utána, rendeld meg, olvasd el, és nem lesz több kérdésed a témában.
Mit mondjak erre. Az emberek mindent elhisznek, ha szerencse, vagy pozitív hatás éri õket, akkor istentõl van. Ha meg rossz passzban vannak, akkor a sátán, vagy isten kifürkészhetetlen útjainak egyikére tévedtek. A családomban mindenkinek elég jó helyzete van, apum csak názáreti kockafejûnek szokta hívni Jézust... és mégis él, semmi bajunk nincs. Isten nem a mérhetetlen jóság. Hanem az emberek szemében a pillanatnyi szerencse amiben él, "Istenként" nyilvánul meg... és ez elég nagy különbség.
Azt gondolom a szegénység is, a gazdagság is proba tétel. Hogy ha van azt megbecsüljük-e, és tudjuk-e hogy az Isten ajándéka. És tudunk-e hálásak lenni érte, vagy a könnyen jött vagyont a magunk akosságának tekintjük.Mert akkor elvette jutalmát ezen a világon, mondja az Úr. A szegénység szintén proba tétel, hogy Istentõl tudjon kérni, és alázatra nevelõ. De lehet lelkiekben nagyon gazda, és Hitben erõs. Attól függ mire tekint az ember, a külsõ látszat dolgokra, vagy a bentre. Mert békét csak az a Hit, és tudatosság adhat, hogy Isten kezében van minden.Akkor is ha ezt tudjuk hisszük, és akkor is ha nem.
Aggodalomra semmi ok, hiszen Isten szeret téged :) Viszont Isten szereti, ha KOMOLYAN veszik Õt, mert Õ egy féltõn-szeretõ Isten: "5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, FÉLTÕN-SZERETÕ Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyûlölnek. 6. DE IRGALMASSÁGOT CSELEKSZEM ezeriziglen AZOKKAL, AKIK ENGEM SZERETNEK, ÉS AZ ÉN PARANCSOLATAIMAT MEGTARTJÁK." Mózes II. könyve 20. rész
A kérdező hozzászólása: Tudod kedves Attila magam sem tudom higyjek vagy ne.Sajnos sokszor úgy érzem "kiestem a kosarából". És ilyenkor Istent hibáztatom, hogy másnak ad és nekem nem, miközben legbelül szégyellem magam amiert feltekeny és irigy vagyok.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ.Kifejtenéd ezt nekeb egy kicsit "hétköznapibban"?
Valóban van ilyen, de sok olyat is ismerek, h neki mindegy, lehet belõle lottónyertes, akkor se lesz belõle senki, mert nem tud élni a lehetõségekkel.
Na, Miquel, erre varrjál gombot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!