Találatok a következő kifejezésre: Miért nem egymást a románok (1 db)

Miért nem bírják egymást a románok és a magyarok?

Legjobb válasz: a válasz: Trianon

a válasz: Trianon
14:00 Sajnos igazad van...a románok többségét úgy nevelik, hogy a magyarok a gonoszok, a pofátlanok stb., így nem csoda, ha ennyi magyarverés van...Kevesen ugyan, de vannak rendes magyarszeretõ románok is, akiknek nem mosták ki az agyát (ezeknek vagy van magyar rokonuk, vagy magyar környezetben nõttek fel). Ezért megkell érteni, ha hülyék szegények:) én nem utálom a románokat (csak a 80%ukat) egy székely:)
Mert hülyék. Miért kell valakit a nemzetisége miatt "nem bírni"?
Az egész szituáció mesterségesen generált politikai szinten. Ez igazából nem igaz, csak mindig szükség volt(van)egy bûnbakra(Hitler idejében Õk a zsidók, cigányok voltak) akikre bármit rá lehet(ett) kenni. Az egész innen eredezhetõ. Miért éljen a két nép boldog egyetértésben ha ebbõl a mesterségesen elõidézett gyûlölködésbõl valaki profitálni tud? Egyébként a románok nem akarják tudomásul venni, hogy a magyarok elõbb ott voltak mint õk. Éppen ezért elég sok történelem könyvet átírtak, megmásítottak. Ezt leszámítva a román nép ha nem is annyira dolgos, de megbízhatóbb sokkal mint sok magyar ajkú kortársunk. Ja, és összetartó nemzet. A rómákhoz meg nincs semmi közük.
tenyleg valami ilyesmi, de nem felejtsuk el, hogy a masodik vilaghaboruban is atalltak. a nemetek oldalan kezdtek, ahogy a magyarok is s lam-lam megis a gyoztes oldalon fejeztek be :( milyen erdekes. nem?
ha te nem a romákra gondolsz, akkor romániai magyarokrol beszélünk.ök nem románok, hanem magyarok, csak éppen a határtúlsó felén élnek és ugyan olyan magyarok, mint mi(ha nem jobban). én egy faluban lakom, ahol vannak jopáran.Otthon náluk volt egy ép.ipari cég, de ott nem tudott megélni se a cég, se a munkások(havi 20.000ft-bol sztem senki sem tudna, az árak meg elég magasak...), igy átjöttek magyarországra, hogy ne haljanak éhen(szó szerint).itt a 85-öt már meg tudják keresni(az sem sok, a párom is kömüves, de ö megkapja a 150-et...), és nagyon örülnek neki, merzt ennyi pénzt addigmég látni sem láttak. a faluban persze ennek nem örülnek, mert h a "rohadt románok, idejönnek, elveszik a munkát, stb, stb...".lenézik öket nagyon és ez bántja öket, mert ilyen tiszta szivü emberekkel én még nem találkoztam, amilyenek ök, igazi egyszerü székelyemberek, nagyon segitökészek, csak jot tudok mondani roluk. itthon szolják szarják öket, hogy mi a francnak jönnek ide, holott mindenki oda megy, ahol boldogulni tud.angliában sem szolnak le más népeket, hogy minek dolgoznak náluk, pedig azok tényleg idegennépek. szégyelhetnénk magunkat, mert én voltam romániában székelyföldön és csodálattal tekintenek a magyarországi magyarokra, nagy szeretettel fogadnak minket. mi tudunk ott házat venni, mert ott csak 3millioba kerülnek a házak, de a legtöbb öttani embernek erre nem telik. ezért odamegyünk miés felvásároljuk az ingatlanjaikt.ök mégsemszolnak le minket. ezen kéne elgondolkodni...
Hát azért nem teljesen van úgy, ahogyan fennebb írták sokan. A romániai román magánembereknek általában semmi bajuk a magyarokkal és vicaverza. Ez egy gerjesztett hõbörgés egy szûk körben, amit könnyû általánosítani. Egy idõben sok erdélyi céggel és magánemberrel voltunk üzleti kapcsolatban. És lám, lám, minõ érdekes: kik voltak korrektek? A románok. Velük soha semmi baj nem volt, sok barátság is született. Ellenben a székely magyar? Sír rí és a szemedet is kilopja vagy legalábbis ott nyúl le, ahol tud. Tisztelet a kivételnek. Konkrét esetpéldáim és tapasztalataim alapján írtam, higgyétek el!
Mert Magyarország elég cudarul bánt a Monarchia alatt a kisebbségeivel.
A szerbes, és szlovákos kérdést is te írtad? Ha igen, körbe járod a szomszédos országokat? Magyarország egyedülálló abban hogy szinte az összes szomszédja utálja, és viszont! Itt egy nép, akirõl senki se tudja biztosan, hogy honnan jött, beékelõdva szláv, és germán népek közé (+ kicsi latin beütés), akik inkább egymással összetartók, mint velünk! Árpád Szvatoplukon keresztül tõlük vette el a földet! Mellesleg ha igaz a sztori, nagyon jól csinálta! Valahogy nem lenne kedvem visszamenni Ázsiába!
Állandóan ellenünk lázítottak az összes népnél, és amúgy is egy seggbenyaló elvtelen köpönyegforgató népség, és nem mellesleg az oláh kokerók mindegyike onnan zúdult át mikor megtudta hogy itt a semmiért segélyezik õket, az a vicc hogy azokat a férgeket még a magyar cigány is mélyen megveti, mert van pár régi magyar cigány zenész ismerõsöm, csak köpni tudnak már az emlegetésükre is, meg mellesleg képtelenek belátni hogy Erdély még mindig egy jó darab magyar föld a bennelevõkkel együtt csak izomkodni tudnak pár szerencsétlen magyar paraszttal ott akiknek amúgy is megvan a maga baja és a magyar búcsún a legemberségesebb, összetartóbb magyaroknak ismertem meg õket. És ezt képtlenek elviselni hogy nagyobb nemzeti identitás van az országuk jelentõs részében mint amit õmaguk valaha fel tudtak vagy fognak tudni mutatni.
sajnos a helyzet az, hogy tenyleg igy tanitjak. en romaniai vagyok (szatmar megye), s nekunk tanitottak egy tajban kulon roman es magyar tortenelmet, neha bizony ellentmondtak egymasnak a tenyek :) ) amugy altalaban nincs gond veluk, nem igazan verengzo vadallatok vagy ilyesmi. vannak koztuk is notorius szelso jobboldali nacionalistak akik mindenki mast utalnak, dehat melyik nemzetben nincsenek?? amugy a tobbsegre hal istennek nem jellemzo. viszont a ciganyokkal itt is baj van :(
Én úgy hallottam, hogy a probléma régebbre nyúlik vissza, és kapcsolatban van a Dák-Román kontinuitás elmelettel, miszerint a románok a dákok leszármazottjai, és a románok szerint Magyarország nagy része dák szállásterület volt, ezt azzal próbálják magyarázni, hogy több helyen is Magyarországon "Dák csészéket" találtak, amik kifejezetten a dákokra volt csak jellemzõ. Szerintük a magyarok csak ki túrták õket a Kárpát-medencébõl. Állítólag ezt így tanítják a románoknak az iskolában, én nem tudom mi ott a szitu, nekem is csak a töri tanárom mesélte az egészet, remélem nem írtam égbekiáltó baromságot.
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem ti a romániai romákra gondoltok, mondjuk azokat én se bírom, de a románokkal nincs bajom.
Plusz átjönnek ide hozzánk, szarért-hugyért elvállalják a munkát (ezért nekünk nem jut) ja és még verekednek meg késelnek egy szó nélkül. Boccs. Volt egy idõs házaspár nagy házzal, meg minden. Betörtek a házba, megölték õket és vígan élnek a házban. A rendõrség meg nem tesz semmit. És egyre több ilyen van, ugyanabban a faluban. Ezek után ne utáljam õket?
Mert 1920-ban 2.900.000 erdélyi román kapott Kelet-Magyarországból 102 ezer négyzetkilométert míg a közel 10.000.0000 magyar 93 ezer négyzetkilométert!!!Meg amióta be kérezkedtek a török és a bojáraik elõl menekülve csak irtják és lejáratják külföldön a magyart!!!!!!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megfenyegetett egy cigány lány, nagyon félek:Mit tegyek?

Tavaly egy osztályba jártam egy cigány lánnyal akkor jóba voltunk,de megbukott;néha nagyon ritkán szoktunk beszélgetni.Amikor ma beszélgettem vele.akkor a cigány barátnője elkezdett hallgatózni,erre én NORMÁLIS hangon megkértem hogy ne hallgatózzon.Erre feldühödött a csaj és azt mondta hogy nekem hogy:-Te kis csitri,te álljál le mert ha megtalállak az utcán akkor megcsapkodlak!-ez után meg a bukott osztálytársamnak mondta hogy (am vele egy osztályba jár) :-Te szólj a kis csitri barátnődnek mert megcsapkodom!-még csak ötödikes sz*ros úgymond a csaj szall nem értem mit ugat,de félek hogy tényleg meg ver vagy valami,mert régebben is rám voltak szállva a cigányok és már ha meglátok az utcán egyet félek tőlük.Nem tudom mit tegyek! :(

12

Ha az emberi természet miatt nem valósulhat meg a tökéletes társadalom, akkor miért nem javítjuk meg az emberi természetet?

Ha tökéletesítenénk az emberiséget, akkor közelebb kerülnénk a tökéletes világhoz is. Kiölnénk az emberekből a gyengítő érzelmeket és mindenkiben az értelem dominálna.

7

A globális (pénz? ) hatalom vajon elpusztítja önmagát?

Az ember aki/k/ ezt alkotják , tudja-e , hol a határ? Eddig és ne tovább ... avagy tényleg elmebeteg...?

8

Hogy lehet olyan személyeket dicsőíteni, akik megölettettek rengeteg embert, köztük gyermekeket, és nőket is?

Feltűnt, hogy sokan szinte istenítenek bizonyos történelmi személyeket, akikre illik a fenti "leírás".

25

A Zsidó Világkongresszus miért tiltaná be a Jobbikot?

17

Az FKgP jelenlegi székházát milyen összegen vásárolta?

Az FKgP Budapest Kinizsi u. 22. sz székházát mennyi összegen vásárolta? Vagy ha bérli mennyi bérleti díjat fizet? Elterjedt az a hír hogy a 2014. évi Országgyűlési választáson induló Párt lesz az FKgP. Gratulálás jár ezért.
A hírek alapján az FKgP jelenlegi országos elnökét nem a tagság választotta meg, hanem a Fővárosi Törvényszék hozott ebben határozatot. A vidéki FKgP- s szervezetek Országos aláírás gyűjtést folytatnak az Országos elnök választás ügyében, egy új elnök személyében.Kinek mi a véleménye a fentiekre, várom az őszinte elfogulatlan hozzászólásokat.

3

Mi kell egy párt alapíttásához? Sehol sem találtam semmi értelmeset.

0

Hogyan jár a szabadság törvényesen? Mit tudok tenni?

Folyamatos munkarendbe dolgozunk (4nap meló 1 nap pihenő (éjszakás után 2nap pihi) , a főnököm viszont azt mondta hogy mostantól kizárólag hétköznap du/de vehetünk ki szabadságot és +pihenőnapokat. Jelzem csőgyárban dolgozunk szóval nem olyan fontos meló. Azzal az indokkal jelentette ki hogy csak hétköznap tudnának helyettesíteni minket ,hétvégén pedig nem akar túlórát fizetni... nos ez mennyire törvényes? Ez ellen lázadtunk fel a 4ből 3-an, nehogy már ő mondja meg mikor vehetek ki szabit....ez egy több száz embert foglalkoztató nagycég, nagyon nem szoktak sumákolni de ez már gáz. Tehetünk ez ellen valamit? Ha igen és tudtok valami linket küldeni amit akár ki is nyomtathatnék neki hogy ezt így nem lehet annak még jobban örülnék!! köszi!!
Petya

3

Miért ilyenek az antiösszeesküvők?

Nem tűnik fel nekik, h az állandó károgással, hogy mindenre ráfogják, h összeesküvés semmivel nem különbek, mint a riogatók?
Sőt!
Példa:
Xy felhasználó feltesz egy kérdést az 51. körzettel kapcsolatban, h szerintetek elképzelhető, hogy UFO-kat tárolnak?
A poén, hogy a kérdező nem is állítja, csak kérdezi.
Erre mik a válaszok?
Kivétel nélkül állítások, hogy biztos, hogy ez marhaság, mert ez hülyeség és kész, mert ez így van és másképp nem lehet, mert ez baromság meg hülyeség, meg hogy lehet ilyet kitalálni.
A magát nagy értelmiséginek tartó bohóc, mást nem csinál csak hülyéz meg károg, közben meg bele se gondol, h életében a falun kívül nem járt, ennek ellenére ő megállapítja, hogy semmi ilyen nincs, de úgy okoskodik, mint aki napi szinten bejár abba az objektumba.
Vagy legalább a NASA meg az US ARMY napi hírlevelet küldene neki a fejleményekről, mert hát ugye ez tök egyértelmű, hogy a legújabb katonai fejlesztéseket a tv-ben fogják mutogatni, sőt, kérésre meg is mutatják a technika mibenlétét, hát persze.
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy persze tök hülyeségnek tartja, de annak ellenére az összes ilyen kérdéshez beírja, hogy mekkora hülyeség.
Én egy kis iskolás durcás kisfiút látok bennük, akik csalódottak és zavarja őket, h nem tudhatnak mindenről teljes bizonyossággal.
Mit éreznek az ilyen emberek?

8

Ez az oldal a jobboldaliak helye. De miért gondolják, hogy csak azért, mert van egy oldal, ahol ők vannak többségben, akkor az az egész országban is így van?

Szidnak itt mindenkit, aki egészségesen gondolkodik, de közben gyakorlatilag rengeteg embernek elege van a mai jobboldali felfogásból. (És hagyjuk ezt a "liberálisnak lenni egészséges szerinted?) dolgot, mert azt sem tudják, hogy miről beszélnek.

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!