Találatok a következő kifejezésre: Miért nem egymással az emberek (48 db)

Miért nem tisztelik az emberek egymás különböző stílusát? Nem is akarják megismerni, megérteni azt az embert, aki más mint ők. Mégis utálják. Miért?

Én megtisztelem azzal a másikat, hogy nem ítélem el, nem alkalmazom senkire az elfogadott el?ítéleteket. Miért nem tiszteljük egymást kölcsönösen?

Legjobb válasz: Nagyon egyzserû a válasz: a magyar ilyen és kész. Nem normális sajnos. Nem hiszed el, de X nyugati osrzágban olvastam már olyat is, amikor õk s etaláltak magyarázatot arra, vajon mi mért vagyunkennyire hülyék, intoleránsok, hogy a "magyar genetikailag idióta" ... na héát ennyi.

Nagyon egyzserû a válasz: a magyar ilyen és kész. Nem normális sajnos. Nem hiszed el, de X nyugati osrzágban olvastam már olyat is, amikor õk s etaláltak magyarázatot arra, vajon mi mért vagyunkennyire hülyék, intoleránsok, hogy a "magyar genetikailag idióta" ... na héát ennyi.
Lehet, hogy kifejtettél valamit, de konkrét ideológia azon kívül nem volt benne, mint hogy ne legyünk begyöpösödöttek. Akkor még egyszer kérdezem: ezen kívül mi az ideológia benne? Szerintem Ti nem is akarjátok, hogy más megértse. Az nem jó, hogy a rétegeteken belüliek megértik a saját rétegük másik tagját. Még jó.
14.14-es: A fent linkelt kérdésnél részletesen kifejtettem az ezzel kapcsolatos nézeteimet, nem igazán óhajtok újabb meddõ vitába bocsátkozni. Az öltözködés csak a felszíne az egésznek. Miért van az, hogy ezt a "metalos csajnak" vagy a "metalos srácnak" (az említett vita másik 2 résztvevõjének) nem kellett elmagyarázni? Ez lehet, az a kategória, amit ha kívülálló vagy, úgysem értesz meg - pláne ha nem is akarod megérteni, mert minden válaszomra csak tovább kötözködsz. Azt írtad, Te is hallgatsz metalt - akkor meg ne tettesd már magad hülyének! Csak van fogalmad, mirõl szól ez az egész - de ha nincs, hát amott kimerítõ magyarázatokat írtunk. HOgy Te azokat nem fogadod el magyarázatnak, az már talán nem a mi hibánk. Mi válaszoltunk a kérdéseidre, nem tehetünk róla, hogy Te mást akartál hallani (õszintén, fogalmam sincs, mit) Amúgy, mint tudod, nekem semmi bajom azokkal, akik "nem ilyenek" - szerintem az ember jó esetben huszonéves korára túljut az "átlagemberek", "kispolgárok", "színesek", "diszkópatkányok" és hasonló kifejezések használatán. :D
Felõlem meg mászkálhatsz ám meztelenül az utcán, egyáltalán nem zavar ....
Azért ne egyszerûsítsük le a stílust az öltözetre és a zenére. Valakinek az egész mentalitása hordoz egy stílust, persze aki még csak nem is hallotta a stílus szót, annak ezt lehet magyarázni ....
13.03-as: Pont ezért kérdeztem már sokszor, sok fórumon, hogy mi van még a ruházkodás+zene mögött? Mi az ideológia? Csak hogy jobban megértsék egymást az emberek. Mi az a fontos mondanivaló, amiben "tipikus"-an megalkusznak a szürke, begyöpösödött emberek és mi az, amitõl olyan mások a nem ilyenek?
Az ilyen szemlélet miatt, hogy "normális ember ezt kinövi" Ja, mert az "sokkal jobb", ha megkomolyodik, beolvad és olyan lesz, mint bárki más. Tipikus. "Én elvesztettem az érdeklõdésemet és/vagy megalkudtam, ha más velem egykorú nem tette, akkor biztos valami gáz van vele, gyerekes, nézzük le, mert nehogymár...."
Azért nem tisztelik, mert õk azért más stílusúak, mert nem akarnak olyanok lenni, mint az a másik és nem tudják elképzelni, h esetleg másnak az minden vágya, h pl. diszkós legyen. Amúgy egy idõ után kinövi az ember az ilyen stílusoskodást.
"Mit jelent az, hogy tisztelni valami stílust?" Ismeretlenül nem leszólni, nem ócsárolni, nem lehülyézni, legyerekesezni, nem beugatni, netán nem megverni. Nem kirekeszteni. Szerintem a Kérdezõ erre gondolt. "Miért nem mászkálhatok meztelenül az utcán?" Szerintem a nemiszervek mutogatása és a kissé szokatlan öltözködés nem analóg. "Miért nem túrhatom az orromat állásinterjún?" A taplóság és az önkifejezés számodra kevésébé elfogadható formája szintén nem analóg. "Miért nem hordhatok horogkeresztet, vagy horogkeresztes karszalagot a ruhámon?" Tõlem hordhatsz... De sajna ez sem analóg, mert a horogkereszt azt szimbolizálja, hogy másokat elnyomni, másoknak értani akarok, míg ha valaki valamilyen stílust képvisel, nem akar ártani senkinek. "Miért baj az, hogy csúnyán néznek? Az még nem ártás. Õt a ruhád zavarja, téged meg a csúnyán nézés. Egál." Nézzenek, de meglesz róla a véleményem, hogy lehet ilyen szûklátókörû. Meg milyen érdekes, hogy csak akkor vannak ilyen reakciók, ha az ember egyedül közlekedik az utcán. "Nem azt írtam, hogy a más egyenlõ a veszélyessel, hanem azt, hogy a detektálható másságban benne van a veszély lehetõsége. Ez meg mondjuk diszkomfort érzést okoz. Pl. ha valaki melléd ül az éjszakai buszon és elõveszi a kését, forgatja és úgy viselkedik, mint aki meg van hibbanva, az nem árt neked, de hogy nem fogod jól érezni magad mellette, az biztos." Én ezt megint csak nem érzem jó párhuzamnak. Amit Te írsz, az joggal kelt félelmet, mert pillanatokon belül belédbaxhatja a kést. De ha valaki fél valakitõl, csak mert más, az inkább paranoia. Lásd homofóbia.
Tény és való, hogy más, fõleg nyugati országokban sokszor elfogadottabbak a különbözõ szubkultúrák képviselõi, pl. Németországban - de ezt sem lehet általánosítani, mert Ausztriában meg alig láttam bármilyen "szélsõséget". Nem tartom jó megoldás magunkat, magyarokat becsmérelni, csak legyünk nyitottabbak. A "keleti blokkra" ill. a posztkommunista országokra valóban jellemzõ a nyitottságnak némi hiánya - ezt láthatjuk a meleggyûlöleten, a feminizmus elutasításán és azon is, hogy ha valaki egy szubkultúrát képvosel megbámulják, mint egy birkát, sõt beszólnak neki, adott esetben meg is verik... Progresszívebb szemlélet kellene, attól még magyarok maradnánk!!!
Ja, egyébként rengeteg metal zenében a szöveg és a mondanivaló egyáltalán vagy nem érdekelt, vagy nem tetszett. Gondolom, ez is hozzájárult ahhoz, hogy ma már inkább jazzt hallgatok a sok beborult, haraggal üres frázisokat, pár egyszerû riff alá puffogtató világmegváltónak szánt, de inkább csak világmegvetõ zenék helyett. Mellesleg olyan ez is, mint a ruha. Kedv kérdése. De ebbõl az következik, hogy arra való, amire: szórakozásra és hangulatok megélésére. Ennyi. Viszont ha így nézzük, ez nem egy ideológia, amiért harcolni kell. Annyit nem ér az egész, hogy összevesszek, vagy ellenérzést keltsek másokban. Magánügy, tartsa meg mindenki annak, ami.

Miért ölik egymást az emberek? Miért gyűlölködnek, miért aláznak meg másokat? és miért nem óvják a földet?

Mire jó ez a nagy pernahajder? szinte mindenért képesek lennének az emberek ölni, hogy több pénzhez jussanak... ha az életedbe kerülne akkor meg pláne, hogy ölnél...

Legjobb válasz: "Mire jó ez a nagy pernahajder?" Köszi,ezen jót röhögtem. földet kis f-el... biztos 18 vagy?

"Mire jó ez a nagy pernahajder?" Köszi, ezen jót röhögtem. földet kis f-el... biztos 18 vagy?
" a földmegóvás lenne a legfontosabb dolog amit valaha is tenni-e kellene az embernek" a Föld köszöni szépen jól van. jah h nem úgy viselkedik ahogy az embernek jólenne? hoppá ne akard már megfordítani a dolgokat. ez olyan mintha a nyúl vinné a puskát :D
Te ismerede a "pernahajder" szó jelentését? Nekem nem úgy tûnik.
Pernahajder... :) Két mondat után elvesztettem a fonalat. Úgy tûnik, a szövegkoházió nem nagy erõsséged... Hogy az emberek legalább 80%-a bekapcsoltódjon az életkörforgásba? :) Most már legalább azt is tudom, hogy az emberiség 20%-a halhatatlan... :)
Mármint "szövegkohézió"...
Az ember úgy viselkedik, ahogy a természete diktálja. Azért lettünk sikeres életformák, és azért tudtunk felülkerekedni a kihívásokon, mert könyörtelenül leszámoltunk az utunkba állókkal, és érvényesítettük az akaratunkat. Ha megnézed a történelmet, megannyi dolog történt azóta, amióta létrejöttek az elsõ civilizációk, de az ember végig ugyanaz volt. Nincs új a nap alatt. Ugyanazokat a hülyeségeket és jó dolgokat csináljuk évezredek óta.
Harmadszorra sem értem teljesen, hogy mirõl beszélsz, de leírom a véleményem arra az esetre, ha kérdésed az lenne, hogy miért nem védjük meg a Földet? 1. A Földet nem kell megvédeni, ahogyan már leírták a Föld köszöni szépen, jõl van-4 2. Nem kell elhinni a nagy problémákat, mert nem a Földet tesszük tönkre, hanem magunknak ártunk azzal, ha megváltoztatjuk a Föld természetesnek hitt jelenlegi állapotát. A Föld tovább fog "élni", mint az emberiség. 3. Eddig is meg voltunk, továbbra is meg leszünk! Vannak nagyon okos emberek, akik majd kitalálják, hogy nekünk hogyan lesz jó! 4. Ami ma itt környezetvédelem címszó alatt megy, az egy nagyon szép és az átlagnép számára könnyen elhihetõ köntösbe öntése a rossz gazdasági döntéseknek! 5. A Föld nem szeret minket! Igazából a Greenpeace-t meg téged sem!
"alapból ott kezdõdik a dolog, hogy a földmegóvás lenne a legfontosabb dolog amit valaha is tenni-e kellene az embernek." Ehhez a mondathoz gratulálni kell. Föld kisbetûvel "tenni-e", ez a legjobb az egészben Te nem vagy még 18, vagy ha mégis, akkor 3. osztályos lehetsz általánosban, nagyjából akkor tanulják meg a gyerekek az "e" kérdõszó használatát. Csak kérdõmondatban használjuk ezt az írást: "-e". Te nagyon h*ly-e vagy! tennie az ígí helyes. Megvan a mai napi poén. Amúgy a Földet azt védeni kell, ezzel egyetértek, de nem megvalósítható, valószínûleg már én sem fogok élni akkor, amikor a Föld meghal, tehát a kortársaim sem, és akinél most pént van, az sem, így neki nem érdeke, hogy [email protected] a pénzét a jövõ generációira.
Mindennek az ego az oka. Bõvebb magyarázatba nem mennék bele, mert nagyon hosszú lenne, de ki tudod következtetni.

MIért nem mernek az emberek egymás szemébe nézni, ha?

Szinte biztos, hogy veletek is megesett már ez a dolog:

Legjobb válasz: Én is tapasztalom, és én is megteszem...okot nem tudok rá mondani :D pedig azt mondják, én sem vagyok csúnya. 15/L

Én is tapasztalom, és én is megteszem...okot nem tudok rá mondani :D pedig azt mondják, én sem vagyok csúnya. 15/L
Hát azért ne általánosíts én multkor mentem az utcán és egy csaj ment el mellettem (vagy én ö mellette tökmindegy) és nemkapta el a szemét amíg el nem mentünk egymás mellett végig egymást néztük. Na ez aztán marhára meglepett ám én csak annak a szemébe tudok belenézni aki tetszik nekem. 16F
Én is elkapom a tekintettemet. :) Ez berögzült megszokás, kínos vagy nem tudom miért.. 18/L
Óva intenék attól sokakat hogy emögé többet gondoljon a kelleténél.Én társaságban(lányok-fiúk)nemigen nézek a másik szemébe, õk sem egymáséba.Ez csupán azért van mert mégiscsak fiatalok vagyunk nincs alá-fölé rendeltség hogy"úgy illõ hogy a szemébe nézünk" a másiknak. Ha közeli emberekhez így állunk akaratlanul is így állhatunk a kevésbé ismertebbekhez, vagy ha mi nem akkor azok akik velünk szembe jönnek.Noha nem vagyunk állatok hogy sokjelentésû lenne a szembe nézés, nem tudom ismeritek e ezt az etnikumhoz köthetõ szöveget:"Mit nézel kö..g?!" Kényelmes valójában ha nem fárasztjuk magunkat a protokollal és lehet célszerû is
"de mikor találkozik a tekintetetek, akkor a másik fél hirtelen elkapja a tekintetét, máshova néz, míg el nam halad melletted." Ez a jobbik eset. Azonban a legtöbben a földet bambulják, nem 5 másodpercig, hanem sokáig. Már messzirõl látod, hogy még véletlenül sem nézne fel, nemhogy a másikra. Na az ilyen emberekrõl gondolom azt, hogy vagy van valami takargatnivalójuk, vagy besz*ri*k vagy önbizalomhiányosak, akármi lehet. Nemhiába mondják, hogy a szem a lélek tükre, ez igenis így van! Ha valaki pl. beszéd közben máshova néz és mondja a mondanivalóját, vagy neki mondják, az teljesen személytelen, mintha nem is érdekelné, és a partnerét is megsérti vele. Nekem ez a véleményem. 24/F
Szerintem nem feltétlenül csak tetszés lehet ha az utcán vki szemébe nézel. Lehet bármi oka... Vmeik válaszoló írta, hogy az õ társaságukban nem néznek egymás szemébe v vmi ilyesmi. Hát, már nem azért, de engem rettentõen idegesít ha valakivel beszélek és az össze vissza néz és nem képes a szemembe nézni közben. Sztem taplóság.
Semmit nem jelent ez. Én pl mindenkinek a szemébe nézek. Férfiaknak is és a lányoknak is. Kíváncsi vagyok a másik emberre is. Felesleges bármit is mögémagyarázni. 25F
Azért azt észre lehet venni egy lányon, hogy "hogy" néz téged. (tehát hogy tetszel neki, vagy valami más oka van, amiért néz téged) Ha meg eleve nem jössz be neki, akkor csak egy pillanatra néz a szemebedbe és úgy csinál mintha nem is történt volna semmi. Ezért jó a testbeszéd könnyen le lehet olvasni, hogy mit gondolnak rólad.
És itt szokták elrontani a férfiak a dolgot. Ugyanis ha egy lny rájuk néz, az csak azért lehet, mert jajj de tetszenek nekik. Holott ez egyáltalán nem biztos. Ezt a testbeszédet meg ne erõltessük mindig.


Miért olyan barátságtalanok az emberek, miért nem mosolyognak többet? Mi van velünk emberekkel, hogy elvagyunk a saját kis világunkban, és nem foglalkozunk egymással, már csak szinte elmegyünk egymás mellett.

Legjobb válasz: Az emberek jók, csak gyarlók. Mosolyogj Te is rájuk, és vissza fognak mosolyogni. Adni kell, és Te is kapni fogsz. Ez egy törvény, és mindig mûködik. Nem azonnal kapsz:ennek adsz, s amott visszakapod, s mindig többet kapsz vissza. Be kell tenni a szívességbankba, s majd kiveszel, amikor neked kell. Ott lesz a lehetõség, amikor kell. Próbáld ki! Olvasd el Coelho: Zahirját! tudom, slágerkönyv, meg ciki, én is azért nem olvastam sokáig, pedig nagyon jó.

Az emberek jók, csak gyarlók. Mosolyogj Te is rájuk, és vissza fognak mosolyogni. Adni kell, és Te is kapni fogsz. Ez egy törvény, és mindig mûködik. Nem azonnal kapsz:ennek adsz, s amott visszakapod, s mindig többet kapsz vissza. Be kell tenni a szívességbankba, s majd kiveszel, amikor neked kell. Ott lesz a lehetõség, amikor kell. Próbáld ki! Olvasd el Coelho: Zahirját! tudom, slágerkönyv, meg ciki, én is azért nem olvastam sokáig, pedig nagyon jó.
Megkérdezted, mi bántja? Talán gondja van, azért nem mosolyog! Öleld át a vállát, és mondd, hogy "hallgatlak!"
Nagyon egyszerû: szar az élet, ezért.
Szia! Vannak nekem is rossz napjaim , de próbálom humorral, jószándékkal venni az akadályokat. Ha látom, hogy hûvös a légkör , akkor én próbálok mosolyogni , vagy beszélgetni. Nagyon sokszor a mogorvának tûnõ ember is "megnyílik" picit , lehet látni, hogy õ is tud mosolyogni , beszélgetni, ha akar!:)
Mindenkihez van egy kulcs. Sokszor elég egy mondat, és megnyílik. Néha meg eldobták a kulcsot. De azt is meg lehet találni, csak idõ.
Énnekem tavaly mondta itt a munkahelyemen egy hölgy, hogy amikor csak engem lát, mindig csak mosolygok, és miylen helyes vagyok, csak maradjak ilyen, stb. De azóta én is sokat változtam, fõleg munkahelyi problémák miatt, a munkatársaimmal a kapcsolatom már nem olyan, mint régen. Már csak azért járok be, hogy a betevõm meglegyen, szóval nem szeretek itt. Emiatt én is egyre kevesebbet mosolygok, és sokszor megyek haza rossz hangulattal. Fel is mondtam, és már alig várom, hogy kiléphessek az ajtón! :)
az emberek irigyek, más hibáit nézik (pedig van nekik is) gátlástalanul átgázolnak és megbántanak embereket, anélkül, hogy átélnék, hogy milyen is a másik élete... azért még bízok benne, ha kevesen is de vannak rendes emberek.... csak rosszakkal találkoztam

Miért ítélik meg az emberek egymást külső alapján? Ha valaki kövér vagy csúnya, lenézik. Nem lehet ugyanolyan értékes ember?

Legjobb válasz: Ez egy ösztön. Ha két ember elõször találkozik, rögtön bemérik egymást, és pár másodpercen belül eldõl, hogy a másik szimpatikus-e. És ez mindig kölcsönös. Igen, ebben a testalkatnak is van szerepe, de inkább az összbenyomás számít, aminek része a testalkat. Vannak általános "szabályok", tehát az emberek többnyire az átlagos testalkatú, vagy annál valamivel, de nem nagyon sokkal magasabb, erõteljesebb embereket tartják szépnek, ezekhez vonzódnak, bár ebben azért vannak egyéni meg kulturális különbségek. És igaz az is, hogy a hasonló a hasonlót szereti. Az természetes, hogy nem mindenkit szeretünk egyformán, ezen nem lehet változtatni. Legfeljebb annyit tehetünk, hogy ne nagyon utáljuk, aki amúgy nem szimpatikus, és próbáljunk együttmûködni, amiben lehet.

Ez egy ösztön. Ha két ember elõször találkozik, rögtön bemérik egymást, és pár másodpercen belül eldõl, hogy a másik szimpatikus-e. És ez mindig kölcsönös. Igen, ebben a testalkatnak is van szerepe, de inkább az összbenyomás számít, aminek része a testalkat. Vannak általános "szabályok", tehát az emberek többnyire az átlagos testalkatú, vagy annál valamivel, de nem nagyon sokkal magasabb, erõteljesebb embereket tartják szépnek, ezekhez vonzódnak, bár ebben azért vannak egyéni meg kulturális különbségek. És igaz az is, hogy a hasonló a hasonlót szereti. Az természetes, hogy nem mindenkit szeretünk egyformán, ezen nem lehet változtatni. Legfeljebb annyit tehetünk, hogy ne nagyon utáljuk, aki amúgy nem szimpatikus, és próbáljunk együttmûködni, amiben lehet.
Nem csak akkor, ha tesz valamit ellenem. Ahogy kinez, ahogy beszel, ahogy oltozik, mind lehet ellenszenves a nelkul, hogy tenne valamit. De ez nem feltetlenul egy intenziv utalat, csak valahogy nem tetszik az az ember, nem akarom, hogy a baratom legyen, nem akarom vele tolteni a szabadidomet, ha kegyeket osztok, akkor nem neki osztom stb. Ilyen persze hogy van.
Azért, mert a mai emberek 73%-a sablonos gondolkodású, birkamód tömegvezérelt, felszínes féreg. Férgek, jobb szó nincs rá. Tudom mirõl beszélsz anno kaptam én is belõle, az ilyen emberek értéktelenek, és nagyvalszeg soha nem lesz nagyobb örömük annál, amit akkor éreznek, amikor belédrúghatnak. Korcsok.
Negatív tulajdonságokat társítanak hozzá, pl már a mesékkel is erre nevelik a gyerekeket. A szép embereknek ált jobban hisznek, elõnyt élveznek a többiekkel szemben, a csúnyák ennek ellenkezõje.
A kérdező hozzászólása: Az utálat nemcsak akkor alakul ki, ha valaki tesz valami rosszat ellened? Én nem utálok senkit...fõleg, ha nem is ismerem.
Értékesnek értékes lehet , ez vitathatatlan.De ha valaki izlésemnek nem megfelelõ kinézetre, vagy személyiségre, akkor nyilván nem foglalkozok vele szivesen mert nyilván más az érdeklõdési köre, igényei, dolgokhoz való hozzáálása. Szerelem , szexuális ingerenciák terén meg ez hatványozottan igazabb mint csak barátsági szinten. Ha nem tetszik az illetõ kinézetele, akkor testi szexuális vonzalom sosem lesz belõle. nincs mirõl beszélni. Ezzel mindneki így van.Ettõl még lehet velük beszélgetni, lehet a véleményüket figylembe venni, lehetnek kellõen kreatív értékes egyének.

Miért van, h mindig minden közösségben kibeszéli egymást az emberek 90%-a? Van olyan ember, akit nem szoktak soha kibeszélni? Miért veszikk az emberek készpénznek, amit másról hallanak, miért nem jut eszükbe ált. , h talán nem igaz?

Legjobb válasz: Igazából én sem értem.Szerintem azért, mert az emberek többsége gyáva a másik szemébe mondani azt amit róla gondol (ált. negatív a tulajdonságokat),de vhogy muszáj "kiadnia" magából.Ha vki megmondja az õszinte véleményét-mint pl én-annak ált nem örülnek.Hiszen senki sem szereti, ha a rossz szokásait, tulajdonságait csak úgy az arcába vágják. Azt vettem észre, hogy minél több vkiben a jó tulajdonság,annál többször beszélik ki, mert irigyek rá.Ha vki "unalmas szürke egérke" azt ált. nem beszélik ki.(Legalábbis a nõknél így van....a férfiaknál nem tudom.) (Bocsi, ha rosszul fogalmaztam.)

Igazából én sem értem.Szerintem azért, mert az emberek többsége gyáva a másik szemébe mondani azt amit róla gondol (ált. negatív a tulajdonságokat), de vhogy muszáj "kiadnia" magából.Ha vki megmondja az õszinte véleményét-mint pl én-annak ált nem örülnek.Hiszen senki sem szereti, ha a rossz szokásait, tulajdonságait csak úgy az arcába vágják. Azt vettem észre, hogy minél több vkiben a jó tulajdonság, annál többször beszélik ki, mert irigyek rá.Ha vki "unalmas szürke egérke" azt ált. nem beszélik ki.(Legalábbis a nõknél így van....a férfiaknál nem tudom.) (Bocsi, ha rosszul fogalmaztam.)
Nem tudom, de baromi idegesítõ, munkahelyemen is ez megy. És tudod akit egyszer nagyon kibeszélnek, onnantól azt a személyt már rendszeresen. Persze ha épp mások ülnek kicsit a szobában, akkor azt beszélik ki aki épp kint van... Én igyekszem nem beleesni ebbe a hibába, csak kirívó esetekben szoktam valakirõl egy harmadik személynek véleményt nyilvánítani.
Egyébként biztos benne van az is, hogy ugye az emberek csak arról tudnak beszélgetni, amirõl mindkét félnek van ismerete. Nos az idõjárás mellett (amit mindenki tapasztal) a másik ilyen közös halmaz egy közösségben logikusan egy másik ember. Arról mindkét félnek van ismerete, így arról tudnak beszélgetni.
Akik mások életével foglalkoznak, azoknak nagyon sivár és szánalmas lehet a sajátjuk. :)
Én összefogok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az a pár ingyenélõ nem oszt, nem szoroz, ha elindulna a békés vagy akár "véres" forradalom Magyarországon. Magyarország történelmét meg a 20on évesek nagy része pont telibeszrja, a kultúránnkal együtt. Nem lehet a múltunkra fogni azt, ami most megy. Nyílvánvalóan erõs hátránnyal indulunk, mert az összes megszálló kifosztott minket idáig, de még mindig kilehetne ebbõl lábalni, ha lenne rá igény. A probléma inkább az, hogy nincs. Mint már mondtam, a magyarok nagy része megelékszik azzal, hogy a TV elõtt szotyizik. Teljesen mindegy nekik, mi történik, mert a sört meg a kábel TV-t nem kell kiaprózniuk. Õk azok, akik miatt a Fidesz eltudja érni a 2/3-ot a rezsicsökkentés miatt. Aki meg odafigyelj a magyar valóságra, az azt látja, hogy lentrõl a bokáját húzzák, fentrõl meg az ujjaira lépnek. Amíg a magyar ember megteheti, hogy homokba dugja fejét, vagy kivándorol külföldre, nem lesz összefogás. Az õszinte szeretet meg egy vicc. Ilyen nem volt, és nem is lesz.
Hagyjuk már ezt az összefogást. Ez a valóságban úgy néz ki, hogy a többség nem tanul, emiatt minimálbéres munkája van, de azért hitelt is vesz fel, 3-4 gyereket még bevállal, ha már ilyen vacak az élete, akkor dohányzik, netán iszogat, aztán a létminimum szélén egyensúlyozva tartja a markát azoknak, akik vitték valamire. Sosem lehet elõre haladni, mert mindig ezeket az ágrólszakadtakat kell kisegíteni a nyakig érõ sárból. Miután egy ilyet kivakarsz a bajból, rendszerint nem tanul az esetbõl, nem képzi magát, nem változtat semmin, esetleg legyárt még egy gyereket, felvesz egy újabb hitelt és megint ott jajveszékel, hogy segíts... mindenki a maga sorsának a kovácsa, aki gyenge, az hulljon ki a rostán. A betegeket és az öregeket, meg a gyerekeket segítsük, az állatvédelem is fontos, de a felnõtt, életképtelen emberek oldják meg maguk az életüket, ne mindig mástól várják el, hogy a megkeresett pénzét csak úgy nekik adja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Érdekes a téma, szerintem a népeknek is megvan a maguk pszichológiája, és ebben sajnos nagyon hátrányban vagyunk. Ha belegondolsz, a történelmünk mennyi vereségrõl szól, számos fájó tragédiát máig nem tudtunk feldolgozni, nemzeti ünnepeink közül kettõ véresen levert forradalmakról szól. Még az egyébként szép Himnuszunk is szomorú (a legtöbb nemzeté vidám vagy harcias). Így eleve a kultúra szerves részévé válik valahol a bánat, a fatalizmus, a hazaszeretet is keserédes (na meg sírva vigad a magyar, stb) Kib*szott velünk a történelem és az inkompetens és/vagy korrupt vezetõség, ezek együtt írmagjában szétzúzták az összefogás lehetõségét és megosztották a társadalmat (ez persze mai napig folyik). A depresszió és az alkoholizmus népbetegség nálunk, itt vagyunk Európában, látjuk a nyugati jólétet, míg itt az életszínvonal a béka hátsója alatt, így aztán menekülésvágy vagy apátia a végeredmény. A kommunizmus lerohasztotta a közmorált, a kapitalizmusba való átlépés is borzalmasan elcseszetten történt meg (általában a keleti blokkban mindenhol), annak szellemisége eleve az "ember embernek farkasa" (versengj, fogyassz!) és ez sajnos nagyon átragadt. Aztán meg ugye a múltunk és kulturális örökségünk értékeinek nagyja odalett a fenenagy globalizációban, miközben a káros berögzülések bizony makacsul megmaradtak. Én ezekben keresném az okokat.
A magyarok többsége egy negatív lúzer.A szerencsétlen sorsok minden emberséget kiöl belõlük.
Mert még pont eléldegélnek az emberek. Nincs még akkora szegénység, hogy az emberek lázongjanak. Sok embernek elég, ha van fûtés, egy kevés kaja, meg egy TV. Aki többet akar, az tesz érte, sokszor úgy hogy a másik nyakára lép. Akkor lesz nemzeti összefogás, amikor a helyzet megköveteli.
A kérdező hozzászólása: Amúgy mindenkinek megy a zöld.
A kérdező hozzászólása: Pont nem megmondani szeretném, hanem elõször megérteni az okokat, utána cselekedni.A kérdésem nem provokatív, okokat keresek.Fiatal vagyok és tapasztalatlan. És hogy tettem-e már érte? Igen. Nem nagyban, de tettem érte.
Te tettél már valamit ezért? Kétféle típus van: aki leszarja, és aki azzal foglalkozik, mások mit, vagy éppen mit nem csinálnak. Te a második típusba tartozol. Ha annyira zavar a helyzet, ne itt játszd a megmondóembert, hanem cselekedj!
Szerintem 3 tipus van: 1. Aki nem akar jobb, szebb stb. jövõt és éppen elég neki amije van. 2. Aki akarna szebb jövõt, mert nincs semmilye, és emiatt túl kicsinek érzi magát. 3. Aki jól él, és a (neki) szebb jövõt úgy képpzeli el, hogy õ a fõnök. 15/f

Miért nem békülnek ki egymással az emberek?

Ma halottak napján eszembe jutott, hogy milyen sok ember veszített el valakit aki fontos volt neki. Sajnos én is elvesztettem az anyukámat már 15 éve. De akik még itt vannak a Földön és haragban vannak egymással miért nem gondolnak arra, hogy ki tudja mi fog történni a másikkal és ?k úgy váltak el,hogy haragban voltak. Sokkal jobb lenne ha mindenki kibékülne egymással és nem lennének haragban az emberek. Miért jó nekik ha nem szólnak egymáshoz? Jobb inkább a másikhoz sem szólni? 21/L

Legjobb válasz: Ez mind szép és jó. De 21 évesen fiatal vagy még ahhoz, hogy tudd az emberek milyen gonoszak tudnak lenni. Lehet, hogy van egy réteg, akire igaz , amit írsz és feleslegesen "háborúznak". De vannak olyan emberek is, akik képesek voltak tönkre tenni egy másik család életét a pénz vagy a hatalom vagy bármi érdekében! Az élet nem habos torta!

Ez mind szép és jó. De 21 évesen fiatal vagy még ahhoz, hogy tudd az emberek milyen gonoszak tudnak lenni. Lehet, hogy van egy réteg, akire igaz , amit írsz és feleslegesen "háborúznak". De vannak olyan emberek is, akik képesek voltak tönkre tenni egy másik család életét a pénz vagy a hatalom vagy bármi érdekében! Az élet nem habos torta!
Tudod ennek sok oka van. Pl, hogy nem csak azért haragszanak egymásra mert jól esik. Hanem pl az egyik fél bunkó vagy gonosz a másikkal. Másrészt büszkeség mindenekelõtt
Az hogy 2 ember haragban van olyan alapból ritka, ha az egyik haragszik akkor a másiknak nincs miért. Vagy unatkozol?
Akkor én mit mondjak amikor csak úgy a semmi miatt elküld egy csaj a sunyiba?? Elõtte minden oké aztán meg mintha õsellensége lennék :D És nem tudom megbékteni..

Milyen életfilozófia alapján bunkók és nem megértők egymással az emberek? Egy ember miért nem segít egy idegennek?

Ami leírható pár sorban. Minnél rövidebb annál jobb

Legjobb válasz: Mindenkinek csak a saját dolga a fontos.

Mindenkinek csak a saját dolga a fontos.
A kérdező hozzászólása: Ne általánosítva, hanem személyesen, Te miért nem segítenél egy olyan emberen akit nem ismersz
Honnan gondolod, hogy nem segítenék? Amikor csak tudtam, mindig is segítettem - és ez a jövõben is így lesz.
Már leírtam a válaszomat.
Mert mint minden ember fél az ismeretlentõl aki nem ugyan abban a társadalmi pozícióba tartozik már közösködik csak azért mert rangon alulinak tartja magát.
A kérdező hozzászólása: értem
Mi alapján döntöd el, hogy melyik legyen a hívó fél? Vagyis ki fizesse a hívást? Jogilag nem megoldható az egész.
Amikor a gerinc ellenõrzi, hogy az A telefon foglalt-e, akkor mielõtt kiadná a foglalt jelzést ellenõrizné, hogy B nem-e épp A-t hívta. Ha így történt, akkor összekapcsolná õket és a B kérését pedig sztornózná. Így leírva ehhez biztosan kellene valamilyen tranzakció kezelés, ami viszont több tárhelyet és még komolyabb infrastruktúrát eredményezne és esetleg az lenne a következménye, hogy már a csörgetés is pénzbe kerülne.
Mert a való életben erre elég kicsi az esély. Akkor meg minek foglalkozni ilyesmivel?
Mert tok folosleges megoldani.
A kérdező hozzászólása: Ez egy logikai kérdés, és arra vagyok kíváncsi, hogy miért nem oldható meg.
Senki nem mondta, hogy nem oldhato meg, csak azt, hogy nincs ertelme.
A kérdező hozzászólása: Mert szerinted hogyan lehetne megoldani??
Amikor az egyik hív, akkor jelet küld a legközelebbi cella antennára, és ekkor foglalt állapotba kerül. Mire a hívása befut a másik telefonra (kitalálja a rendszer, melyik cellában van a másik teló, csatornát oszt ki, stb.), addig a másik hívó is pont ezt teszi, vagyis foglaltnak látják egymást. Úgy lehetne megoldani (szerintem), hogy ha a hívott fél foglalt, akkor ellenõrizni kell, hogy az nem a hívóra vár-e. Ha igen, akkor valamelyik hívását meg kell szakítani (a készüléken is), hogy fogadhassa a másik hívást. Elég macerás, több gondot okozna, mint hasznot. :)
Esetleg be kéne kapcsolni a telefonon a hívásvárakoztatás funkciót. Híváskezdeményezés közben is jelzi a teló, ha bejövõ hívás jön. Ilyenkor a felhasználón múlik, hogy folytatja-e a kimenõ hívást, vagy átvált a bejövõre. Ki van ez találva, nem kell feltalálni a csõbe a lyukat... :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!