Találatok a következő kifejezésre: Miért nem egymással (367 db)

Miért divat mostanában, hogy lányok a suliban úgy köszöntik egymást, hogy odamennek, és arcon puszilják a másikat? Miért nem lehet egy sima köszönéssel, vagy kézfogással lerendezni a dolgot?

Legjobb válasz: Szerintem ez kedves gesztus a lányoknál. Nem csak a suliban csinálják, én már nem vagyok iskolás, de a koleganõimmel is így köszöntünk egymásnak, meg a barátnõimmel is így szoktunk, azokkal is, akikkel inkább csak egy társaságban vagyunk, nem kell ahhoz kebelbarátnõnek lenni. A mi társaságunkban minden lány puszit ad egymásnak, meg a fiúknak is. Persze a fiúk egymásnak nem. Sõt, nálunk három puszi van :))) Mert a társaságban sok a punk meg a rocker. Amúgy nem tudom, miért van ez így, de azt se, hogy a fiúkat ez miért zavarja. Szerinem ez kedves. Ja, és nem vagyok tini, 22 éves vagyok.

Szerintem ez kedves gesztus a lányoknál. Nem csak a suliban csinálják, én már nem vagyok iskolás, de a koleganõimmel is így köszöntünk egymásnak, meg a barátnõimmel is így szoktunk, azokkal is, akikkel inkább csak egy társaságban vagyunk, nem kell ahhoz kebelbarátnõnek lenni. A mi társaságunkban minden lány puszit ad egymásnak, meg a fiúknak is. Persze a fiúk egymásnak nem. Sõt, nálunk három puszi van :) )) Mert a társaságban sok a punk meg a rocker. Amúgy nem tudom, miért van ez így, de azt se, hogy a fiúkat ez miért zavarja. Szerinem ez kedves. Ja, és nem vagyok tini, 22 éves vagyok.
Higgyétek el, késõbb nem lesz nyûg, az ember örül a barátainak, mert már nem lesz együtt velük minden nap! Viszont annál rosszabb lesz, hogy minden új bemutatott fiúnak puszit kell adni, ha éppen izzadt a táncolástól, ha bûzlik a piától, ha nem is igazán szimpatikus, stb. Úgyhogy idõvel leszokik az ember a puszik dobálásáról :) Valóban már régen is így volt, nálunk a divatozás abban rejlett, hogy ki hány puszit ad (kettõ vagy három), és hogy a fiúk is kapnak-e (persze csak a jóbarátok). Azért én már régi motoros vagyok, már 29... és néha hiányoznak a pusziszkodós idõk :)
14 vagyok és nem engedem senkinek hogy megpusziljon de náha vannak erõszakosabbak akik letámadnak:D egyébként nem látom értelmét hogy minden reggel lenyaljam az összes haverom arcáról a koszt:D meg a levegõbe puszilást se értem mi ebben a jó :D
13 vagyok, és én is így köszönök a legjobb barátnõmnek, de csak neki.
csak az itteni vagy a foldonkivuli "leny"-ek is igy koszonnek? :) )
Ez nemcsak mostanában divat, mikor én jártam általános iskolában akkor is ez volt. Szerintem ezzel fejezik ki hogy õk a leges-leges-leges-leges legjobb barátnõk, vagy hasonló nyálasság.
ezt am énis utálom, lény vagyok és minden csajnak puszival kell köszönnöm... néha tiszta fárasztó és elég idõigényes ^^
15 évvel ezelött is így volt. A fiúk kezet fognak, a lányok puszit adnak. Nem lenne muszály egyiket sem tenni, elég lenne a köszönés. De így szokás, ez van.
Nem csak mostanában van ez így és nem csak a suliban. Nálunk már akkor is szokás volt, amikor a gimit kezdtem (azóta eltelt 6 év). Sokkal közvetlenebb, mint a kézfogás.
amúgy a németeknél a kézfogás a szokás, az meg azért furcsa, mert ott mindenki mindenkivel kezet fog. Még a gyerekek is a szülõkkel!

Miért nem működik a kémia, ha interneten keresztül szinte 100% biztosak voltunk, hogy kellünk egymásnak?

Mi ez a kémia dolog, miért fontos ennyi, ez miért nem m?ködik interneten keresztül, ha interneten m?ködött él?ben miért nem müködik

Legjobb válasz: 1.: Amíg nem látjátok egymást, nem halljátok egymás hangját, nem érzitek egymás közelségét, auráját, addig csak a fantáziátokkal színezitek egymást. Ez az internet. Amikor találkoztok, és beszélgettek, és kiderül, hogy vannak-e még közös témák, vagy sem, tetszenek-e a másik gesztusai, mozdulatai, vagy sem, és minden, ami a 120 Gb/s-os szélessávon nem fér el, hirtelen kiderül, na az a valóság. 2.: Az interneten, amíg a fantáziátok játszik, túlszínezitek egymást, mindketten idealizált partnerként képzelitek el egymást, és onnan a valóságba lépve nagyot lehet esni. 3.: Az internet anonimitása sokaknak, akik komplexusokkal, önbizalomhiánnyal küzdenek, mentsvárként szolgál, és az internet falai mögül magabiztosan, megnyerõen tud mutatkozni a másik felé. A valóságban pedig nincsenek ott a védelmet nyújtó falak. :)

1.: Amíg nem látjátok egymást, nem halljátok egymás hangját, nem érzitek egymás közelségét, auráját, addig csak a fantáziátokkal színezitek egymást. Ez az internet. Amikor találkoztok, és beszélgettek, és kiderül, hogy vannak-e még közös témák, vagy sem, tetszenek-e a másik gesztusai, mozdulatai, vagy sem, és minden, ami a 120 Gb/s-os szélessávon nem fér el, hirtelen kiderül, na az a valóság. 2.: Az interneten, amíg a fantáziátok játszik, túlszínezitek egymást, mindketten idealizált partnerként képzelitek el egymást, és onnan a valóságba lépve nagyot lehet esni. 3.: Az internet anonimitása sokaknak, akik komplexusokkal, önbizalomhiánnyal küzdenek, mentsvárként szolgál, és az internet falai mögül magabiztosan, megnyerõen tud mutatkozni a másik felé. A valóságban pedig nincsenek ott a védelmet nyújtó falak. :)
A lányoknál azt jelenti a kémia, h jól nézzen ki a pasi. Lehet h élõben ez nem annyira volt meg, mint képen.
Ostoba aki kémia alapján választ társat, nem emberi értékek szerint.
nálunk pont fordítva volt :D
A kérdező hozzászólása: De szerintem a kémia mindenkinél más. Van akinél szimpátia van akinél emberi értékek, van akinél szexuális kisugárzás, van akinél egyszerûen jó pasi vagy csaj
A kérdező hozzászólása: 7-el nagyon egyet értek!!!! köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: És mennyire tud vakítani az internetes szerelem, tehát gondolok arra, hogy pl nem tetszik a gesztusai stb, de nem fogja érdekelni, mert olyan nagy érzelmet adott neki az az ember akinek most nem tetszik a gesztusai, hogy nem érdekli
wifin nehezebben jön át az adat mintha kábelen másolnád
nálunk mûködött a valóságban is:D
Azért, mert az internet nem a valóság. Az egy másik világ.
Én viszont egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ostoba, aki kémia alapján választ. Persze, tényleg h.lyeség azzal lenni, akivel csak úgymond lefeküdnél, de minden más tulajdonságát megveted. De ha valaki kedves, jófej és okos, de a pöttyös labda iránt több vonzalmat táplálok, akkor ott egye meg a franc. Akihez nem vonzódom testileg is, akivel nem köt össze az a bizonyos plusz, amit kémiának hívnak, abba nem tudok beleszeretni sem. Lehet van, akinek megy, de nekem nem. Csak azért nem fogok együtt lenni egy pasival, mert "jó emberi értékei" vannak. Ha Azonos az értékrendünk, jól és könnyen tudok vele kommunikálni, fizikailag is vonzódom hozzá, tehát megvan az a plusz kémia, akkor majd szerelmes lehetek belé. Igenis fontos egy kapcsolatban az, hogy fizikailag is vonzódjunk a másikhoz. Nem tudnék olyan emberrel lefeküdni, akihez nem vonzódom, lehet az tõlem a világ legrendesebb, legviccesebb pasija is. Ettõl én még nem vagyok szívtelen dög, egyszerûen csak fontos nekem a testsés IS. És a kémia meg a fizikai vonzódás nem egyenlõ azzal, hogy ki mennyire jól néz ki. Szerintetek véletlen, hogy a lányok többségének nem jönnek meg a kigyúrt, legyantázott, manapság divatos, izmos fiúkák? Pedig elméleti szempontból tökéletesek. Nekem is van egy ideálom, hogy mi tetszik leginkább egy pasin, hajszín, szemszín, magasság, és a legerõsebb kémia egy annak a szöges ellentéte-típusú pasival alakult ki. Ezt nem irányítja az ember, hanem érzi, hogy azonos hullámhosszon, egyenlõ szinten van a másikkal, kire tud a legjobban ráhangolódni.

Eleinte minden párkapcsolat szép és jó, megvan az összhang, harmónia, de később miért tűnik el, miért nem beszélgetnek egymással a felek a problémákról, hiányról, vágyról, stb?

Legjobb válasz: Szerintem nagyrészt 2 eset áll fent: 1. rosszul választanak párt. Egy sima kis vonzalomból meg szimpátiából keveredett fellángolást kineveznek szerelemnek, és járnak. A gyomorban lévõ pillangók meg izgalom "tartja össze" öket. Aztán ez elmúlik, mert minden csoda 3 napig tart, megszokják egymást és rájönnek, hogy nem is az illetõ kell nekik. Persze ezt nyíltan megmondani kevesen akarják, mert akkor be kéne ismerni, hogy tévedtek, csalódtak, sõt, egyáltalán ehhez el kéne gondolkodni az adott kapcsolaton, ami kényelmetlen. És persze a másik ilyenkor egy "biztos pont", akit nem akar otthagyni. Hogy a magánynál miért jobb olyannal lenni akit nem is szeretünk, azt már ne kérdezd tõlem. Talán szex. 2. Ahol tényleg megvan az összhang (harmóniának ez a jelentése amúgy) meg tényleg egymást szeretik a felek, ott is ez fordulhat elõ, hogy megszokják, természetesnek veszik a másikat, és mint tudjuk, amit természetesnek veszünk azt hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Sokaknál idõvel elõjön, hogy õ nem akar "leragadni", még ki akarja élni magát, ami abban nyilvánul meg, hogy másokkal dug.

Szerintem nagyrészt 2 eset áll fent: 1. rosszul választanak párt. Egy sima kis vonzalomból meg szimpátiából keveredett fellángolást kineveznek szerelemnek, és járnak. A gyomorban lévõ pillangók meg izgalom "tartja össze" öket. Aztán ez elmúlik, mert minden csoda 3 napig tart, megszokják egymást és rájönnek, hogy nem is az illetõ kell nekik. Persze ezt nyíltan megmondani kevesen akarják, mert akkor be kéne ismerni, hogy tévedtek, csalódtak, sõt, egyáltalán ehhez el kéne gondolkodni az adott kapcsolaton, ami kényelmetlen. És persze a másik ilyenkor egy "biztos pont", akit nem akar otthagyni. Hogy a magánynál miért jobb olyannal lenni akit nem is szeretünk, azt már ne kérdezd tõlem. Talán szex. 2. Ahol tényleg megvan az összhang (harmóniának ez a jelentése amúgy) meg tényleg egymást szeretik a felek, ott is ez fordulhat elõ, hogy megszokják, természetesnek veszik a másikat, és mint tudjuk, amit természetesnek veszünk azt hajlamosak vagyunk elhanyagolni. Sokaknál idõvel elõjön, hogy õ nem akar "leragadni", még ki akarja élni magát, ami abban nyilvánul meg, hogy másokkal dug.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kimerítõ válaszodat, nálam a második variáció történt meg sajnos..én voltam a szenvedõ alany:)
egyszerü: ha elmúlik a szerelem, nem marad már semmi. Pedig a sorrend: szeretet-szerelem-szeretet.


Mi magyarok miért nem fogunk össze, miért utáljuk így egymást?

Legjobb válasz: nem a magyarok utálják egymást, hanem a politikusok, és nem azért, mert magyarok, hanem mert mindegyik hatalmat akar. csak míg magyarországról úgy látszik, hogy külföldön ezt kultúráltan törvényes keretek között tudják megoldani, addig ez egyáltalán nem igaz. akkor utálnák egymást a magyarok, ha mondjuk egy szolnoki elmenne veszprémbe, és ott utálnák azért, mert máshonnan jön. szerintem ilyen nem nagyon van.

nem a magyarok utálják egymást, hanem a politikusok, és nem azért, mert magyarok, hanem mert mindegyik hatalmat akar. csak míg magyarországról úgy látszik, hogy külföldön ezt kultúráltan törvényes keretek között tudják megoldani, addig ez egyáltalán nem igaz. akkor utálnák egymást a magyarok, ha mondjuk egy szolnoki elmenne veszprémbe, és ott utálnák azért, mert máshonnan jön. szerintem ilyen nem nagyon van.
amúgy meg ott az összefogásod, az ország több mint két harmada a fideszre szavazott, amilyent még egy európai országban sem csináltak meg, az elmúlt évtizedekben. tehát a magyarok össze tudnak fogni. ellenzõk meg mindíg is lesznek.
Ezt az egyes emberektõl kéne megkérdezni. Én is mindig megkérdezem magamtól, hogy hát ennek meg vajon mi baja, amikor egy vadidegen ember minden különösebb ok nélkül bunkó, agresszív, arrogáns módon viselkedik az utcán, jármûvön stb. akár velem, akár mással. A többség csak jajveszékelni tud és másokat hibáztatni, meg keseregni. A hozzáállásukon kéne változtatni. Hogy egy közhellyel éljek, nem azon kéne nyafogni folyton, hogy a pohár félig üres, hanem örülni kéne, mert félig tele van.
Remény van, a legutóbbi választáson már összefogtunk :) Soha nem nyert párt ekkora százalékban.
George Carlin videója a témáról: http://www.youtube.com/watch?v=ALDxcq4YJJo És igaz, hogy évekkel ezelõtt, az USA-ról beszél, valahogy egy az egyben érvényes ma is, Magyarországra...

Lányok, ha valaki nem jön be, miért kell bunkó vagy bántó, fájó módon vagy kétértelműen lekoptatni? Miért nem lehet esélyt adni, vagy meghallgatni, aztán egymás szemébe mondani, hogy miért nem?

Tessék, itt az én történetem: megvolt az els? randi, azel?tt baráti viszony volt. Majd jöttek a lekoptatások: nincs id?m nem érek rá inkább levélben tartsuk a kapcsolatot.

Legjobb válasz: Ezt még értem, hogy nem tudod a szemébe mondani a srácnak, mert nem akarod megbántani, vagy hogy rosszul érezze magát a lekoptatás miatt... de azért nem gondolod, hogy többszörös fájdalmat tudsz ezzel okozni? Mint pl itt is, fél évig húzódott a dolog. Kedves kérdezõ, az, hogy egymás szemébe mondjuk, hogy "miért nem", ez így egy szép elgondoloás. Nos, anyi is marad :). Ez az a dolog, ami nem kifejtõs kérdés, hanem eldöntendõ. Ha igen, akkor szép a vége és boldogan éltek, ha meg nem, akkor nem. Nem lehet ragozni, nem lehet indokolni, miért nem, ha egyszer úgy érzi a lány, akkor úgysem tehetsz semmit. De ha kerek perec megmondja, még mindig jobb, mint ami veled történt. De ne aggódj, jönni fog másik. A rossz után általában jónak kell következnie. 20/F

Ezt még értem, hogy nem tudod a szemébe mondani a srácnak, mert nem akarod megbántani, vagy hogy rosszul érezze magát a lekoptatás miatt... de azért nem gondolod, hogy többszörös fájdalmat tudsz ezzel okozni? Mint pl itt is, fél évig húzódott a dolog. Kedves kérdezõ, az, hogy egymás szemébe mondjuk, hogy "miért nem", ez így egy szép elgondoloás. Nos, anyi is marad :) . Ez az a dolog, ami nem kifejtõs kérdés, hanem eldöntendõ. Ha igen, akkor szép a vége és boldogan éltek, ha meg nem, akkor nem. Nem lehet ragozni, nem lehet indokolni, miért nem, ha egyszer úgy érzi a lány, akkor úgysem tehetsz semmit. De ha kerek perec megmondja, még mindig jobb, mint ami veled történt. De ne aggódj, jönni fog másik. A rossz után általában jónak kell következnie. 20/F
ha nem esett le, akkor magadra vess!!!
Egyem a kicsi szíved. De cuki vagy, nem mondod meg neki, h ne bánkódjon. Hogy oda ne rohanjak. Jobban fáj neki ha nem mondod meg. Amúgy én is jártam már így, nem csak te(kérdezõ). :D De én visszaadom a fájdalmat, ha észreveszem, hogy szórakozik. 1-2 pofon és kész. (Igen, felpofozom aki velem szórakozik akár lány, akár nem, az ilyen szemembe nem lány, hanem undorító féreg, és mint tudjuk a férgeket írtani kell.)
Valószínüleg kínosnak érezte a találkozást. Én is hajlamos vagyok ilyet tenni sajnos. Nem tudom a másik szemébe, hogy nem, mert rossz lenne látni, hogy bánkódik.
Jó, akkor visszavontam. Te legalább ennyit bevallasz.
A csúnyácska nem egyenlõ a taszítóval. Az utóbbit a nagyonnagyon rondára értettem (olyan mint pl.Quasimodo). Valamennyi szexuális vonzalom kell egy kapcsolat kialakulásához.
Elõször azt írod, h ha taszít külsõleg, nem randizol vele, aztán meg h lehet csúnyácska is. Te is olyan álszent vagy, mint a legtöbb nõ, aki azt hajtogatja h peeersze, a belsõ érték a fontos. Egy fenét!
Bocs, de én sem azt mondom a szemükbe, h nem kellesz, ronda vagy. Ha valaki taszít külsõleg, azzal úgysem megyek el randizni. Általában a jellem/nézetek/intelligencia/stb. miatt szoktam azt mondani, h ne legyen 2. randi. Nem kell jóképûnek lennie, lehet átlagos is, vagy csúnyácska, ha közben meg egy vicces, szeretnivaló emberke.
Sajnos a lányok 99%-ában nincs annyi gerinc, h annyit mondjanak h "nem kellesz, mert ronda vagy".
Azért nem lehet egymás szemébe nézni, és megmondani, hogy miért nem, mert akkor a nõ lesz a világ legkegyetlenebb és szívtelenebb lénye.
21L vagyok. Én mindig is a szemébe mondtam az illetõnek, lehetõleg minél hamarabb, hogyha nem érzem, hogy lehetne bármi is a dologból. Nem fair az a típusú lekoptatás, amit te kaptál, bár sokan élnek vele a csajok közül. Persze én is kínosan érzem magam közben, meg sajnálom szegény fiút, de tudom, hogy sokkal rosszabb lenne, ha még hetekig-hónapokig reménykedne. Valószínûleg én azért oldom meg így, mert jól bele tudom képzelni mások helyébe magamat.
Drágám hány éves vagy 10? Na de csak annyi "ciki" egy fiú szemébe mondani hogy NEM. KÖZTÜNK SEMMI NEM LEHET! Ez ciki ezért megírom vagy ilyenek vagy lekoppintom magamról. SAJNÁLLAK!
Érzelmi intelligencia kérdése.
legtöbb csaj ilyen, ne várj csodát. A második "nemérek rá" duma elhangzása után lépj le. Ne várj 1 nappal sem többet mint amit kellene, nincs értelme. Ha valaki akar talákozni a másikkal, szakít rá idõt. Ha más ügy fontosabb, úgysem találkoznak.
En is mindig megmondom, de indokolni tenyleg nem nagyon lehet. Egyszeruen csak vagy mukodik, vagy nem. Ez nem kulso, nem is belso, hanem egyszeru kemia. Ha a hormonok mukodnek, akkor johet a tobbi, ha nem akkor semmi ertelme vacakolni. Csak hat az ember hajlamos magat okolni, pedig csak arrol van szo, hogy hiaba elragado a masik, ha neked nem kell elegge, azon nem nagyon lehet valtoztatni. Huzni a dolgot valoban bunkosag, gyava volt a lany. 18/L
Én összefogok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az a pár ingyenélõ nem oszt, nem szoroz, ha elindulna a békés vagy akár "véres" forradalom Magyarországon. Magyarország történelmét meg a 20on évesek nagy része pont telibeszrja, a kultúránnkal együtt. Nem lehet a múltunkra fogni azt, ami most megy. Nyílvánvalóan erõs hátránnyal indulunk, mert az összes megszálló kifosztott minket idáig, de még mindig kilehetne ebbõl lábalni, ha lenne rá igény. A probléma inkább az, hogy nincs. Mint már mondtam, a magyarok nagy része megelékszik azzal, hogy a TV elõtt szotyizik. Teljesen mindegy nekik, mi történik, mert a sört meg a kábel TV-t nem kell kiaprózniuk. Õk azok, akik miatt a Fidesz eltudja érni a 2/3-ot a rezsicsökkentés miatt. Aki meg odafigyelj a magyar valóságra, az azt látja, hogy lentrõl a bokáját húzzák, fentrõl meg az ujjaira lépnek. Amíg a magyar ember megteheti, hogy homokba dugja fejét, vagy kivándorol külföldre, nem lesz összefogás. Az õszinte szeretet meg egy vicc. Ilyen nem volt, és nem is lesz.
Hagyjuk már ezt az összefogást. Ez a valóságban úgy néz ki, hogy a többség nem tanul, emiatt minimálbéres munkája van, de azért hitelt is vesz fel, 3-4 gyereket még bevállal, ha már ilyen vacak az élete, akkor dohányzik, netán iszogat, aztán a létminimum szélén egyensúlyozva tartja a markát azoknak, akik vitték valamire. Sosem lehet elõre haladni, mert mindig ezeket az ágrólszakadtakat kell kisegíteni a nyakig érõ sárból. Miután egy ilyet kivakarsz a bajból, rendszerint nem tanul az esetbõl, nem képzi magát, nem változtat semmin, esetleg legyárt még egy gyereket, felvesz egy újabb hitelt és megint ott jajveszékel, hogy segíts... mindenki a maga sorsának a kovácsa, aki gyenge, az hulljon ki a rostán. A betegeket és az öregeket, meg a gyerekeket segítsük, az állatvédelem is fontos, de a felnõtt, életképtelen emberek oldják meg maguk az életüket, ne mindig mástól várják el, hogy a megkeresett pénzét csak úgy nekik adja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Érdekes a téma, szerintem a népeknek is megvan a maguk pszichológiája, és ebben sajnos nagyon hátrányban vagyunk. Ha belegondolsz, a történelmünk mennyi vereségrõl szól, számos fájó tragédiát máig nem tudtunk feldolgozni, nemzeti ünnepeink közül kettõ véresen levert forradalmakról szól. Még az egyébként szép Himnuszunk is szomorú (a legtöbb nemzeté vidám vagy harcias). Így eleve a kultúra szerves részévé válik valahol a bánat, a fatalizmus, a hazaszeretet is keserédes (na meg sírva vigad a magyar, stb) Kib*szott velünk a történelem és az inkompetens és/vagy korrupt vezetõség, ezek együtt írmagjában szétzúzták az összefogás lehetõségét és megosztották a társadalmat (ez persze mai napig folyik). A depresszió és az alkoholizmus népbetegség nálunk, itt vagyunk Európában, látjuk a nyugati jólétet, míg itt az életszínvonal a béka hátsója alatt, így aztán menekülésvágy vagy apátia a végeredmény. A kommunizmus lerohasztotta a közmorált, a kapitalizmusba való átlépés is borzalmasan elcseszetten történt meg (általában a keleti blokkban mindenhol), annak szellemisége eleve az "ember embernek farkasa" (versengj, fogyassz!) és ez sajnos nagyon átragadt. Aztán meg ugye a múltunk és kulturális örökségünk értékeinek nagyja odalett a fenenagy globalizációban, miközben a káros berögzülések bizony makacsul megmaradtak. Én ezekben keresném az okokat.
A magyarok többsége egy negatív lúzer.A szerencsétlen sorsok minden emberséget kiöl belõlük.
Mert még pont eléldegélnek az emberek. Nincs még akkora szegénység, hogy az emberek lázongjanak. Sok embernek elég, ha van fûtés, egy kevés kaja, meg egy TV. Aki többet akar, az tesz érte, sokszor úgy hogy a másik nyakára lép. Akkor lesz nemzeti összefogás, amikor a helyzet megköveteli.
A kérdező hozzászólása: Amúgy mindenkinek megy a zöld.
A kérdező hozzászólása: Pont nem megmondani szeretném, hanem elõször megérteni az okokat, utána cselekedni.A kérdésem nem provokatív, okokat keresek.Fiatal vagyok és tapasztalatlan. És hogy tettem-e már érte? Igen. Nem nagyban, de tettem érte.
Te tettél már valamit ezért? Kétféle típus van: aki leszarja, és aki azzal foglalkozik, mások mit, vagy éppen mit nem csinálnak. Te a második típusba tartozol. Ha annyira zavar a helyzet, ne itt játszd a megmondóembert, hanem cselekedj!
Szerintem 3 tipus van: 1. Aki nem akar jobb, szebb stb. jövõt és éppen elég neki amije van. 2. Aki akarna szebb jövõt, mert nincs semmilye, és emiatt túl kicsinek érzi magát. 3. Aki jól él, és a (neki) szebb jövõt úgy képpzeli el, hogy õ a fõnök. 15/f

Miért gonoszak egymással egyes emberek? Miért szólnak be folyton egymásnak, akkor is, ha nem is ismerik egymást?

Legjobb válasz: Mostanában leginkább a politikában dívik ez. Hozzászólásokban olvasható idegenek között a legocsmányabb beszólás, mintha kötelezõ lenne egyetérteni bárkivel is.

Az egyik Rejtõ Jenõ regényben azt kérdezte a tájékozatlan trónörökös Fülig Jimmitõl: - Mért ütik egymást az emberek a kocsmában? - Hogy fájjon! Nahát ez amolyan analóg példa.
Mostanában leginkább a politikában dívik ez. Hozzászólásokban olvasható idegenek között a legocsmányabb beszólás, mintha kötelezõ lenne egyetérteni bárkivel is.
Igen, az elsõnek igaza van. Boldogtalan a saját életében és máson vezeti le. Az egész országban, nem csak a neten megfigyelhetõ jelenség ez. Ritkák a kivételek.
És egy gondolat... "Hogy miért nem reagálok a csúfolódásokra? Ez egyszerû. Láttam meghalni a szeretteimet, láttam unottan elfordulni a szerelmemet, láttam kárörvendõen nevetni a barátaimat... Ezután akadjak ki azon, hogy valaki szénaboglyának titulálja a hajamat? Fájdalmat kellene okoznia, hogy valakinek nem tetszik a táskám? Ugyan már..."
Igen sokan idegesek, feszültek párkapcsolati, munkahelyi problémáik miatt..És sajnos másokon vezetik le.:-S De vannak csak szimplán olyanok, akik ettõl élveznek el. ezt élvezik, mert alapvetõen gonosz a személyiségük. És szeretnék megmutatni, hogy õk milyen "nagymenõk" is. persze általában ezek csoportokban vannak, egyedül meg nem mernének szólalni.
Frusztráció.
Én is szoktam ideges, kedvetlen, meg mit tudom én még milyen lenni, de soha nem csinálok ilyen beszólást. Velem is elõfordult már - olyanba is belekötnek , amibe nem is gondolná az ember, hogy lehet. :) Én azt gondolom, hogy ez ma divat lett, tisztelet a kivételnek, mert mindenütt ez megy. Én viszont soha nem szerettem menni a többség után, mint a birka. :)
Szerintem több oka lehet. irígység, rossz szokás. van, hogy ha valakit kedvelünk, de nem tudjuk kimutatni akkor is piszálóüdhatunk. van aki szimplán nem tud dicsérni, és "szívja a másik vérét" ezotéria szemszögébõl nézve energiavámpír is lehet az ilyen személy. szerintem nem feltétlen rossz ez. én is tetem olyat a múltamban amit talán már mondjuk nem tennék meg, és akkor megtettem gondolkodás nélkül. pl.: egy szakítás során olyat mondtam. ez arra volt jó, hogy tudom többet ilyet már nem szeretnék így tanultam belõle. szóval az egy dolog, hogy most valaki mit tesz mire képes, és hogy ebbõl mit tanul. "sajnos" a szükségszerû néha hibázni, hogy legyen összehasonlítási alapunk. van aki egyetért bizonyára és van aki nem. én erre azt mondom mindig: mindenkinek jogában áll tévedni és aki nincs tisztában mások tévedési jogával maga van eltévedve :)
Szia! Ha nem ismered és az illetõ sem ismer téged, akkor mások elõtt akar bizonyítani (õ a "kemény"). Ha ismeritek egymást, akkor: - vagy valami baja van veled - vagy akar tõled valamit (mondjuk figyelj fel rá) Általában, szerintem, azok gonoszkodnak vagy fölényeskednek, akik kiskorukban el voltak nyomva (beásták a homokba, csúfolták valamiért stb) Egy jó megoldás erre, ha kineveted Õket, nem pedig visszaszólsz nekik. Ezt tapasztalatból tudom.
Én elõszõr is úgy kérdezném :miért....ha ismerik egymást ? Midkettõre a válasz : csak
Engem például rettenetesen tud irritálni, amikor reggelente nem tudok leszállni a vonatról, mert mindenki áll az ajtóban mint a f*** a lakodalomban és nem értik, hogy hogy nem fér el a hat és fél cm-es "úton" amit nekem hagytak a 110 kilós hab testem :)

Miért ilyen nehéz az élet? Ha két ember passzol egymáshoz és éreznek is egymás iránt valamit akkor miért nem tudnak egyszerűen összejönni? Miért ilyen qrva bonyolult a szerelem?

Legjobb válasz: Nehéz kérdés. Azt hiszem, az erre adható legegyszerûbb válasz az, hogy ez eredetileg egyáltalán nem lenne nehéz. Nem lenne az, ha az emberek nem bonyolítanák túl.

Nehéz kérdés. Azt hiszem, az erre adható legegyszerûbb válasz az, hogy ez eredetileg egyáltalán nem lenne nehéz. Nem lenne az, ha az emberek nem bonyolítanák túl.
Én is hasonló kérdést tettem fel magamnak kb 10 évvel ezelõtt. Azóta megpróbálok mindent a legegyszerûbben intézni és MÛKÖDIK :) Ha tetszik valaki, megmondom neki. Ha lesz belõle valami, akkor örülök, ha nem, akkor bad luck, továbblépek. Nem görcsölök azon, hogy a párom megcsal-e vagy sem. Ha akar, akkor is megcsal, ha görcsölök, ha nem akar, akkor meg nem. Most már egészen más szemmel nézem a világot és igencsak élvezem :)
Hát ez egy jó kérdés.:) Nekem is tetszett egy srác, mint nemrég kiderült én is neki.Csakhogy akkor nem lépett, én se.Azóta már eltelt közel 3év.Összejöttem mással.Aki mellesleg jó barátja.Hát ez van..
Mi akadályoz abban hogy összejöjjetek?
Mert qurva szar az élet
A kérdező hozzászólása: Hát ez az hogy mindent túlbonyolítanak az emberek :(
Helyzet: X szereti Y-t és Y is szereti X-et. Ahogy a romantikus sorozatokban és filmekben: Összejönnének simán, de a családok, a társadalmi különbségek, a sors keze, vagy valami egészen egyedi, tragikus, külsõ akadály miatt reménytelen a szerelem, a kívülállók mindent megtesznek, hogy elválasszák õket, stb... A valóságban: Y mégsem szereti X-et.
Csak. Az a lényege, hogy nehéz. Miért, ki ígérte, hogy könnyû lesz? Egyébként meg biztos, hogy nem tudnak összejönni?
Nekünk van bajunk egymással és rájuk kenjük. :)
Isten nem létezik, sátán sem..maximum az emberek ilyen gyáva tetvek, ami miatt ennyi nyomor és szerencsétlenség van. Szóva inkább nézz magadba, és hagyd ezt az önsajnálkozást.
A Sátán is hajtott Szûz Máriára, de Isten lenyúlta elõle, azóta haragszanak egymásra. Ezt bizonyítja, hogy az Ószövetségben még haverok (lásd Jób története), csak az Újszövetségben jelennek meg ellenségként.
Amíg Ádám és Éva nem vétkeztek, addig nem volt bûn és így halál sem. "Mert a bûn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban." Róma 6:23
"Sátán volt az elsõ vétkes azáltal hogy az elsõ emberpárt bûnbe vitte." Igen és ezért csak Sátán lett volna elítélve, de sikerült "belerángatnia" az embereket is.
Mivelhogy ember által jött be a bûn a világba, ezért igen is van közünk hozzá.
Sátánnak az emberekkel van baja. És az ember bebizonyítja sokszor, hogy Sátánnak van igaza.:(
Mi bábuk vagyunk, de sem isten, sem sátán nem létezik. Mindent emberek terveznek el elõre. És õk sepernek alánk. Ha egyszer a földnek vége lesz, az az emberek mûve lesz.
Még jó hogy Ádám és Éva nem léteztek szó szerint. Halál meg már az emberiség kialakulása elõtt is volt.
Rák ha kieszi
Mert Isten és a Sátán egyszerre élnek bennük és rajtunk kívül. Így lehetetlen lenne a dolgokat egymás között, minket kihagyva intézniük.
"És mivel Éva és Ádám nem tudta mi a jó és mi a rossz, ezért azt sem tudhatták mi az a bûn. Ha pedig nem tudják mi a bûn, nem tudtak mérlegelni sem. Tehát DÖNTÉS KÉPTELENEK VOLTAK!" " 1Móz. 2:16 A kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon eszel arról bizony meghalsz." Hogyne tudták volna.
A kérdező hozzászólása: Jelenések 12, 9 És levettetett ..., az õsi kígyó, akit ördögnek és Sátánnak hívnak, aki megtéveszti az egész földkerekséget; -tehát az ördög nem irányította a kígyót, hanem õ maga volt az.
A kérdező hozzászólása: Sátán bújt bele a kígyó képébe te buta. Nézz már utána.
"Sátán volt az elsõ vétkes azáltal hogy az elsõ emberpárt bûnbe vitte." Az egy kígyó volt, nem a Sátán. Sehol sincs leírva a Bibliában, hogy õ lett volna.
A kérdező hozzászólása: Éva és Ádám bûne elõtt is volt bûn, mert Sátán bûnbe esett azáltal hogy irigykedett a teremtõjére és õ is Isten akart lenni. Sátán vétkezett leges legelõször kérem szépen. Õ volt a legelsõ aki ellenszegült istennek. És mivel Éva és Ádám nem tudta mi a jó és mi a rossz, ezért azt sem tudhatták mi az a bûn. Ha pedig nem tudják mi a bûn, nem tudtak mérlegelni sem. Tehát DÖNTÉS KÉPTELENEK VOLTAK! Ugye milyen jóságos az Isten? Na látod. Mi meg sakk bábuk vagyunk játszanak az érzelmeinkkel ide oda rángatnak minket.
Még a fiából is lekvárt csináltak és ma is azt terjesztik, hogy csodálatos dolog volt....
A kérdező hozzászólása: Sátán volt az elsõ vétkes azáltal hogy az elsõ emberpárt bûnbe vitte. Ellenszegült a teremtõjének.
Gépek vagyunk és ha rosszabbul akarok fogalmazni, akkor zacskók.

Szûk utcákban, mikor nehezen fér el 2 autó egymás mellett miért nem áll meg sok ember oldalra húzódva? A frász jön rám, mikor nem tudok jobban lehuzodni az meg jön gyorsa felém!

Oktatóm mindig azt tanította, hogy ilyenkor álljak félre, vagy ha van ott 1 kis hely, oda huzodjak le, és jöjjön el szembõl az illetõ.

Legjobb válasz: Én ilyen helyeken rengetegszer járok. Azt szoktam csinálni, hogy csak akkor kezdek lehúzódni mikor már közel vagyunk egymáshoz. Akkor a másik is lehúzódik és pont jól elférünk egymás mellett.

Én ilyen helyeken rengetegszer járok. Azt szoktam csinálni, hogy csak akkor kezdek lehúzódni mikor már közel vagyunk egymáshoz. Akkor a másik is lehúzódik és pont jól elférünk egymás mellett.
Èn megszoktam állni teljesen félrehúzodva, ha belèm jön õ a hibás. Nèha viszont annyira szûk a hely ( kèt oldalon parkoló autók) van hogy mind a kettõnknek be kell hajtsuk a tükröket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!