Találatok a következő kifejezésre: Miért nem dolog (227 db)

Lányok, ha van párkapcsolatok és egy másik pasi elmondja vagy leírja az érzéseit azt ti miért nem szeretitek? Meg a másik, ha negatívat ír magáról pl hogy sok rossz dolog történt vele azt miért veszitek rossznak?

Legjobb válasz: Ezt attól kéne megkérdezned, aki így reagált. Én úgy gondolom, ha valakinek elmondod az érzéseidet párkapcsolaton kívül, akkor az a másik számára sokkolólag hat, és a legtöbb ember ezzel a szituval nem tud mit kezdeni, mivel a másikat nem akarja sem megbántani, sem bátorítani, és beleesik a 22-es csapdájába. Szerintem unfair dolog belekényszeríteni a másikat egy ilyen helyzetbe. Igazából én azt nem értem, hogy ebben a helyzetben a bevalló személy, miért teszi mindezt? Valamit el akar vele érni? Csak mert ha valaki párkapcsolatban van, akkor ideális esetben azért van, mert szereti azt a másikat. Szóval igazából nem értem, hogy mire számítottál? Hogy a nyakadba ugrik és azt mondja erre várt, hogy mikor mondod már ki? Ha jóban vagytok - és feltételezem abban vagytok, hisz a múltadról is meséltél neki - akkor tudnod kell, hogy õ a párkapcsolatában hogyan érzi magát. A másik, hogy mit jelent hogy "rossznak vette" a te múltadban történt eseményeket? Hogyan reagált? Nem lehet, hogy nem a megfelelõ embernek nyíltál meg? 28/n

Ezt attól kéne megkérdezned, aki így reagált. Én úgy gondolom, ha valakinek elmondod az érzéseidet párkapcsolaton kívül, akkor az a másik számára sokkolólag hat, és a legtöbb ember ezzel a szituval nem tud mit kezdeni, mivel a másikat nem akarja sem megbántani, sem bátorítani, és beleesik a 22-es csapdájába. Szerintem unfair dolog belekényszeríteni a másikat egy ilyen helyzetbe. Igazából én azt nem értem, hogy ebben a helyzetben a bevalló személy, miért teszi mindezt? Valamit el akar vele érni? Csak mert ha valaki párkapcsolatban van, akkor ideális esetben azért van, mert szereti azt a másikat. Szóval igazából nem értem, hogy mire számítottál? Hogy a nyakadba ugrik és azt mondja erre várt, hogy mikor mondod már ki? Ha jóban vagytok - és feltételezem abban vagytok, hisz a múltadról is meséltél neki - akkor tudnod kell, hogy õ a párkapcsolatában hogyan érzi magát. A másik, hogy mit jelent hogy "rossznak vette" a te múltadban történt eseményeket? Hogyan reagált? Nem lehet, hogy nem a megfelelõ embernek nyíltál meg? 28/n
Szia! :) Szóval én 20 éves fiú lennék. Én nekem is sok rossz van a múltamban ami miatt nagyon mély lelki sebeim vannak. És én is meg ismertem egy lányt, aki meghallgat, de nem szabad folyton folyvást sajnáltatni magad. Mert ez zavaró, és nagyon le rontod a hangulatot. Az a lány akit én meg ismertem mindig meg hallgat, de nem panaszkodom neki folyton. Csak, ha már nagyon nyomaszt a dolog... És én is bele szerettem, de õ ezt nem tudta viszonozni. Persze ez nagyon fáj nekem, de barátok maradtunk amolyan testvéri barátok. Persze rossz mással látnom, de elfogadom... Én a mondó vagyok ne azzal, próbáld magadat meg szerettetni, hogy sajnáltatod magad. Hanem, hogy erõs és ön magad leszel annak ellenére, hogy a múltad súlyát cipeled. :)
talán mert szeretik a párjukat, és nem érdekli hogy te szét akarod õket "szedni". gyökér... ezért mondja sok férfi hogy nem kell a párkapcsolat mellé pincsikutya
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem tudom sehogy se elfelejteni azt a lányt nem tudom mit tegyek.
A kérdező hozzászólása: Békén hagyom csak egyszer vallottam neki úgymond "szerelmet" és tudtam is, hogy neki van valakije, csak abban a hitben voltam, hogy lehet örülni fog neki meg aranyosnak fogja találni. Amúgy mostanában is szoktam vele beszélgetni elég jól kijövünk egymással kivéve, ha néha sajnáltatom magam, mert van mikor semmi pozitívat nem tudok neki írni. Amúgy nem tudom, hogy találni fogok e egy hasonló értékel rendelkezõ lányt, mert eddig õ volt a legnormálisabb akivel életemben találkoztam.
Van pasija a csajnak, tehàt tabu. Nem értem, miért nem hagyod élni. Nekem is volt ilyen baràtom, aki többet akart, miközben tudta, hogy komoly kapcsolatom van. Pedig én soha nem biztattam! Odàig fajult ez bennem, hogy màr szinte menekülök elöle, mert idegesit, hogy nem érti azt amit màr többször a szemébe mondtam, hogy semmit nem akarok töle, se most, se màskor! Hagyd békén a lànyt!
Azért, mert egy pasi ne nyavajogjon nekem, mint egy kismacska. Nem tudom és nem akarom megoldani a problémáit, ugyanakkor meg sajnálom - nyilván, ha egyszer rossz dolgok történtek vele - és ez együtt elég zavaró...
találj más nõt.
A kérdező hozzászólása: Hát hogy felhoztam neki sok rosszat és ezek után nem akart beszélni. És ez nem az elsõ, mert sokszor ott jukattunk, hogy én hoztam fel a negatívat. De ha nem tudok sok pozitívat írni.
A kérdező hozzászólása: De, ha én is kedvelem, és szeretném õt dicsérni, mert tényleg ilyen jó tulajdonságokkal rendelkezõ lánnyal még nem beszélgettem.
Mert ha sok rossz dolgot felsorolsz, a lány elkezd sajnálni, mégsem tud mit csinálni, mert ott a barátja, ezért nem szeretne tõled semmit, hiába sajnáltatod magad. Nem kéne olyan lányoknak ezeket a gondokat írnod, akinek van barátja, mert nem fogja annyira meghatni, hogy miattad otthagyja a barátját.. L/18

Miért nem vagyok képes lefogyni? Miért csak 1-2-3 hétig vagyok kitartó? Lehet az evés valamilyen lelki eredetû dologra visszavezetni? Pszichológus tud ebben segíteni?

Legjobb válasz: Evolúciós eredetû dologra lehet visszavezetni az evést. Az az élõlény maradt életben és szaporodott sikeresen, amelyik evett. Sokáig így volt, és ma itt vagy Te. A magad nemében egy csoda, kár hogy nem azt eszed mint az õseid az elmúlt 1 millió évben. Ha azt ennéd, még nagyobb csoda lennél, egészségesebb, erõsebb mint eddig. Az õseid olyan környezetben éltek, ahol húshoz, zsírhoz (tengeri vagy szárazföldi állatokhoz) jutottak, és sokféle zöldségféléhez, gyökerekhez, bogyókhoz (gyümölcsökhöz) és mozogtak. Nem nagyon ettek glutént, tejet vagy finomított cukrot az ételekhez hozzáadva. :)

Evolúciós eredetû dologra lehet visszavezetni az evést. Az az élõlény maradt életben és szaporodott sikeresen, amelyik evett. Sokáig így volt, és ma itt vagy Te. A magad nemében egy csoda, kár hogy nem azt eszed mint az õseid az elmúlt 1 millió évben. Ha azt ennéd, még nagyobb csoda lennél, egészségesebb, erõsebb mint eddig. Az õseid olyan környezetben éltek, ahol húshoz, zsírhoz (tengeri vagy szárazföldi állatokhoz) jutottak, és sokféle zöldségféléhez, gyökerekhez, bogyókhoz (gyümölcsökhöz) és mozogtak. Nem nagyon ettek glutént, tejet vagy finomított cukrot az ételekhez hozzáadva. :)
Tûzz ki magad elé egy távolabbi célt.

Olyan fiúk, akiknek nagyon ritkán jön össze csajjal a dolog! Mit gondoltok, mi lehet veletek a gond miért nem jössz be nekik?

Szerinted mi lehet az oka annak hogy nem szeretnek a csajok?

Legjobb válasz: A nem összejövõ dolog alatt szexet értesz, vagy úgy általában párkapcsolatot? Csakmert szex az nem hiányzik, mert valami idegennel, érzelmek nélkül nem akarom. Párkapcsolat valószínûleg azért, mert így külsõ alapján nem tartanak elég érdekesnek ahhoz, hogy jobban meg akarjanak ismerni. Nem szeretem a feltûnést, nem vagyok társaság közepe típus. Egyszínû pólókat meg farmert hordok, úgy gondolom az egyéniség belül van, külsõvel nem igazán lehet kimutatni. Aztán a másik dolog, ha meg is ismernének, megtudnák, hogy nem bulizom meg nem szeretem az ilyen tömegdolgokat, és elmenne a kedvük az egésztõl. Olyan lánnyal meg, aki nem bulizós fajta, emellett igényes, megértõ, hûséges, normális gondolkodású stb még nem találkoztam, kivéve 1-gyel, aki 3 évvel idõsebb volt, és közölte, hogy tök felszabadult tud lenni mellettem, meg tök jó pasi lennék, csak nincs kisfiús pofim, neki pedig az az esete. :D Amúgy tényleg nem vagyok kölyökképû, de sosem gondoltam, hogy ez gond lenne. 20/F

A nem összejövõ dolog alatt szexet értesz, vagy úgy általában párkapcsolatot? Csakmert szex az nem hiányzik, mert valami idegennel, érzelmek nélkül nem akarom. Párkapcsolat valószínûleg azért, mert így külsõ alapján nem tartanak elég érdekesnek ahhoz, hogy jobban meg akarjanak ismerni. Nem szeretem a feltûnést, nem vagyok társaság közepe típus. Egyszínû pólókat meg farmert hordok, úgy gondolom az egyéniség belül van, külsõvel nem igazán lehet kimutatni. Aztán a másik dolog, ha meg is ismernének, megtudnák, hogy nem bulizom meg nem szeretem az ilyen tömegdolgokat, és elmenne a kedvük az egésztõl. Olyan lánnyal meg, aki nem bulizós fajta, emellett igényes, megértõ, hûséges, normális gondolkodású stb még nem találkoztam, kivéve 1-gyel, aki 3 évvel idõsebb volt, és közölte, hogy tök felszabadult tud lenni mellettem, meg tök jó pasi lennék, csak nincs kisfiús pofim, neki pedig az az esete. :D Amúgy tényleg nem vagyok kölyökképû, de sosem gondoltam, hogy ez gond lenne. 20/F
nem vagyunk olyan határozottak, poénosak, a társaság középpontjai, nem dõl belõlünk a duma.. én úgy gondolom ez lehet a gond , és ezekre a tulajdonságokra nincs korunkbeli csaj aki úgy tekintene hogy "ilyen vagy , és ezért szeretlek" hanem mint egy hiba, ami nincs meg bennünk 18f
figyelj, elmondom lányként, mert ez nem az audi hiánya. bármennyire is könnyebb arra fogni.: szerencsétlenség. nyilván ti sem egy esetlen, önbizalom hiányos, esetleg személyiségben félredeformálódott lányt kerestek. (hm?) és fordítva.
Most soroljam? A jó kinézet vagy a BMW hiánya...
Egy AUDI segíthet.... Esetleg egy másik test/arc!
Mert [email protected] érzem magam és akinek bejövök azzal sem kezdek. És igen, azért érzem magam [email protected], mert nincs jó autóm, sok sok pénzem és nem is ügyvéd akarok lenni, mert gyerekek közt érzem jól magam és ha vezetek, mármint szakmai téren.
azért, mert nincs olyan hely ahol teherbe tudna ejteni naív kislányokat!
Tõlem általában a hangulatváltozásaim miatt távolodnak el emberek. Egyszer közvetlen vagyok és vicces, máskor egy "hogy vagy?" is alig jön ki a számon. Ehhez párosul természetesen a bátortalanság, ami az eddigi tapasztalatokból ered. Kezdek úgy gondolkozni, mint 0:52-es.
Attól, hogy visszahúzódó és szerény valaki, még nem biztos, hogy "normális".
A normális, az egyben unalmas is. Kell a lányoknak a folyamatos "input", vagy egészen egyszerûen elveszítik az érdeklõdésüket a ffi iránt. 35F
Hol vannak az életben az ilyen normális fiúk? Miért pont Nektek nem sikerül? Aki normális annak nincs szerencséje, hogy van ez? 20/l
ha valakit nagyon megkedvelek akkor független attól hogy kölcsönös-e vagy sem ragaszkodok hozzá, sokáig. Valamint vannak olyan belsõ tulajdonságok amiket alapnak tartok, így ha az nincs meg akkor lehet bármilyen szép a lány, nem kell. Valamint nem szeretek "csajozni", nem vagyok az a típus aki hobbiból odamegy lányokhoz, célirányos vagyok. A fentik okok miatt nagyon-nagyon ritkán van olyan lány aki kívül-belül elnyeri a tetszésemet, és mivel nincs nagy rutinom elrontom. Nem tudok úgy taktikázni ahogy a csajozós srácok. Szimplán kedves vagyok és õszinte.
Mert ronda vagyok és pénzem sincs. Igenis csak ezek számítanak a lányoknak.
Jó a kérdés. :) 20 éves fiú vagyok, eddig egyetlen egyszer volt barátnõm. Állítólag helyes vagyok, kedves, udvarias, humoros is (ez eddig mások véleménye), anyagilag is jobban el vagyok eresztve, mint sokan körülöttem. Merek szemezni lányokkal, merek mosolyogni rájuk, merek beszélgetni velük. Miért nincsen barátnõm? Túl magasak az elvárásaim, és ha nem érzem az elsõ pillanattól az érdeklõdés valamilyen jelét, akkor nem próbálkozok, mert az eddigi tapasztalataim alapján nincs értelme. És hogy miért nem szeretnek a lányok? Szeretnek azok, csak mint barátot. Az egyetemen a szakomon nagyon kevés lány van, annak jó részét ismerem, azokat barátaimnak is tartom. Egyszerû a válasz: van párjuk, ezért nem nyomulok. Ezen felül "szórakozni", tehát diszkóba, bulikba nem járok, mert nem látom értelmét számomra élvezhetetlenül zajos, zsúfolt és büdös helyen tartózkodni, így ez a lehetõség is kiesik. Szóval összetett a probléma, de sem velem, sem velük nincs különösebb gond. Egyszerûen ez van: nem ismerem azokat a lányokat, akikkel egymásnak kölcsönösen jók lennénk.
Hát a jó komunkációképesség hiánya(verbális és nonverbális).Például ha ez jól menne nekem, bárhol eldumálnák egy recepciós csajjal, elárusitóval stb. lökném a viccesnél viccesebb dumákat, olvasnám a testbeszédét, megsimogatnam a kezét úgy véletlenül...stb..egyszóval spontán lennék és közvetlen.A csaj jól érezné magát velem, pedig lehet fizikailag be se jöttem neki az elején és utánna erre a jóérzésre fog emlékezni, mikor eszébe jutok.Ennyi, innet tovább már gördül tovább magától a dolog.
"Ha képtelenek vagytok partnert keresni, akkor az életben mi lesz majd a nagyobb kihívásokkal? [email protected]átok meg :D " Te azért irsz ide, hogy szerepelj, te h*lye p*cs.Van akinek minden megy az életben csajozáson kivül.Menj ugorj a Dunába te par*szt, ne mind tedd az eszed itt, pláne ha nem a kérdésre válaszolsz.
ma 00:44! Jól van, értem én:) Könnyû errõl így elméletben beszélni, de gyakorlatba..., mikor ott a helyzet stb. Nem baj, erõt veszek majd magamon:D 22F
Szokásos akadályok: beszédkészség hiánya, nem szeretek emberek között lenni, életcélom van (vagy inkább volt), de esélyem nincs megvalósítani vagy bármit elérni az életben, stb 22F
Legfõbb baj, hogy nem vagyok helyes. Nem vagyok az a be nem áll a szája típus sem, ráadásul vékony is vagyok. Kezdeményezni nem szoktam, lányok meg ritkán tesznek egyértelmû lépéseket ez ügyben. Másik fõ gond, hogy ritka, ha valakinek tetszik a személyisége vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam ezt meg. :D 23F
Adhatjátok itt a tanácsokat dögivel, attól még semmi nem fog változni. Legalábbis, ha magamból indulok ki. 30 éves koromban is itt fogok siránkozni:) De már nem is igazán érdekel a dolog. Kezdek rájönni, ha állandóan azon emésztem magam, hogy nincs nõm, az mire jó? Csak rossz kedvû és lehangolt leszek, semmi értelme. Nem ér annyit az egész:)
Nem járok bulizni, így iskolán kívül nem nagyon találkozok olyan lányokkal akiket megismerhetnék. Hogy a bulikon találhatnék-e hozzám illõ lányt az meg kérdéses, a baráti köröm tapasztalatai alapján nem valószínû. A netes ismerkedést elvbõl elutasítom. Emellett kinézetre kisfiús vagyok, kaptam már néha bókot, de mindig csak a 6-7 évvel fiatalabbaktól. Nem vagyok központi figura sem, a véleményemet csak akkor mondom el, ha kikérik, de ebben az esetben is sokszor azt veszem észre, hogy két mondat után másra figyelnek a "hallgatóim". Divatot sose követtem, ezután sem fogom. Amúgy szerintem képes lennék összejönni elég sok lánnyal, de nem lenne szívem eljátszani egy álszerepet csak azért, hogy legyen mellettem valaki. 23F
Hogyan lehet rajta segíteni? Rád mosolygott, tehát tudjuk, hogy nem vagy visszataszító, nyilván helyes, aranyos vagy. Ezt kell magadban tudatosítanod! Aztán: ha legközelebb rádmosolyognak mosolyogj vissza nem kell rögtön felcsípni a lányt, csak mosolyogj, az nem fog fájni, aztán, ha már a mosolygás jól megy, egyszercsak meg is szólíthatod az éppen ott lévõ lányt. Érted a fokozatosság elve, írni sem úgy tanultunk, h na akkor holnapra be kell adni egy regényt...
nem ritkán, hanem soha :) hogy miért nem, azt most hagy ne soroljam :)
00:06 Én is írhattam volna csak lányban. :/
Nem nézek ki jól, nem tudok nõkkel beszélni, alacsony az önbizalmam, félek az elutasítástól, félek a csalódástól, lúzer vagyok, antiszociális, és még pénzem sincs. nagyjából ennyi. 22/F (természetesen szûz)
Én pl. szerintem azért mert nem vagyok olyan kretén, mint a tv-ben éppen aranykorát élõ aranypart roppant kifinomult, abszolút empatikus, és mindemellett minden emberi szempontból tökéletes szereplõi (remélem érzõdött az irónia). Manapság ez a bulis életmód az elfogadott, sajnos nem vagyok ilyen típusú, meg persze bmw-m sincs. Barátnõm már volt szerencsére, de nem vagyok a csajok kedvence típus. Emellett régimódi vagyok, mert szeretem egy nõnek megadni a tiszteletet (bár jelenleg minél bunkóbb vagy annál menõbb), de manapság ezt kevesen értékelik. Végezetül pedig nem csípem a mai tornacipõs, feszülõgatyás, szembehaj típusú öltözködési stílust, inkább a saját ízlésemnek megfelelõen öltözködök, ami a környezetemnek tetszik, de a hangos többség inkább a mai divat majmolását várja el. Röviden ennyi. Természetesen a legnagyobb oka a dolognak én magam vagyok, mielõtt valami teljesen tökéletes emberi lény benyögné ide, hogy mindenkit hibáztatunk csak magunkat nem.
Kis önbizalomhiány és bátortalanság. Úgyhogy már az elején bukom a dolgot:D 22F
22/F Köszönjük! Végre egy õszinte ember, aki látja mik a hiányosságai. Mert nem az audi, és nem is a pénz! Bár, tegyük ezt tisztába! A pénz számít, hiszen mindenki ebbõl él. Nem azt mondom, nem kell h a párom gazdag legyen, de legyen munkája, ambíciója, akarjon eljutni 1-rõl a 2-re. Ez nem azt jelenti, h én ne akarnám ugyanezt! De: 22 éves lány vok, jól nézek ki- ez nem nagyképûség, lehet h valakinek nem tetszem annyira, de jó az alakom, szabályos az arcom, szépek a fogaim, van mellem, derekam, fenekem, innentõl ízlés dolga. Épp diploma elõtt állok, próbálok magamnak munkát szerezni, jó észbeli képességeim vannak, így ha kapok egyet akkor nem kétlem, hogy minden rendben lesz az elõmenetellel is. Értelmiségi családból származom. Szeretek szórakozni és értem az intellektuális vicceket is. Na én ilyen vagyok, hát hadd ne vegyek már a nyakamba egy önbizalomhiányos, ronda, lusta, ambíció mentes, esetleg hájas, unalmas, humorérzékkel még véletlenül sem megáldott alakot. Alapvetõen az a baj, h a hapsiknak sokkal nagyobb az önbizalma, mint a lányoknak, és egy tök szar pasi is kb közepesnek vagy szinte jónak képzeli magát, és egyszerûen nem a szintjén keresgél. Bocs ha valakinek az érzéseibe gázoltam. Tanulság: ha jó pasinak érzed magad és még sincs nõd, akkor nem vagy jó pasi- és nem a pénz hiánya miatt.
"Alapvetõen az a baj, h a hapsiknak sokkal nagyobb az önbizalma, mint a lányoknak, és egy tök szar pasi is kb közepesnek vagy szinte jónak képzeli magát, és egyszerûen nem a szintjén keresgél." Szerintem ez pont, hogy a lányokra igaz. Én is tisztában vagyok azzal, hogy mi nálam a gond. Egyértelmû: nem vagyok elég bátor. Ma is XXX számú busz, látom a lányon, hogy mosolyog stb., szóval egyértelmû volt a szituáció... mégse szólítottam le:D 22F
Nem szeretem felcserélni az ismerkedés sorrendjét. Elõbb mindenáron a személyisége érdekel. Attól, hogy smárolsz valakivel egy buliban, esetleg még aznap összefekszel vele, nem fogod magad jól érezni. Legalábbis nekem ez nem jön be. 20F
Utolsó ezt most miért is írtad le? Itt egy magát jó pasinak tartó egyén se kommentelt, önbizalma meg pláne nincs senkinek. Az érzésekbe tiprásról meg annyit, hogy esetleg magaddal kellene foglalkoznod, mert kissé beképzeltnek és önteltnek tûnsz.
Utolsó alatt a 00:24-est értettem.
Hát a bátortalanság teljesen más kérdés :) Azon lehet segíteni!!! Viszont: hát nem tudom én sok lányt ismerek, aki tényleg szép mégis iszonyún alul értékeli magát! És sok hapsit akik meg úristen óvj meg tõle kategóriások mégis istencsászárnak képzelik magukat. Bár beismerem a mintám nem reprezentatív!
ma 00:36! Igen, azon lehet segíteni?:D Hogy?:) Akkor egyezzünk ki abban, hogy mindkét nemnél vannak olyanok, akik túl- vagy alulértékelik magukat. 22F
Hát nekem nincs audim, sõt semmilyen kocsim nincs még. De van életcélom, nem csak tengek-lengek a nagyvilágban várva a csodát. Tudok férfiként viselkedni, pl. ha egy lány megkérdezi merre menjünk az elsõ randin, nem az a válasz: hát nem tudom, amit te szeretnél...ez szánalmas. Legyen véleményed, az elsõ idõben vezesd a lányt. Nem, ez nem bunkóság! És hülyeség, hogy nekik az kell. Egyáltalán nem vagyok az csak határozott. Még virágot is szoktam vinni. Érdekel a véleménye, stb. De érezze magát nõnek melletted, ne azt hogy a kis öccse vagy és pátyolgatni kell, mert az életre is képtelen vagy egyedül. Van barátnõm kocsi nélkül. Igaz lehet, hogy nem menne ha egész nap otthon ülnék egy mackónadrágban és zabálnám a chipset. Ahogy te igényes csajt akarsz, úgy õ sem egy igénytelen fószert. Légy ápolt, az sem árt ha SPORTOLSZ. Ne egy hétig hordj egy darab pólót. A humor is nagyon fontos. Szerintem az intelligenciával automatikusan párosul. Csak a buta emberek nem humorosak. Nem kell a legharsányabbnak lenni, ha te nem olyan vagy. Az erõltetetten fog festeni és nem attól lesz valaki vicces hogy éjjel-nappal õ a társaság középpontja. Ja és merj odamenni a lányhoz hisz ha elküld, akkor sem veszítettél semmit. F/21
Nekem pl azért jött össze kevés csajjal mert a farkam miatt gátlásos voltam eddig.Mostanában jutottam el arra a szintre hogy kezdem elfogadni magam úgy, ahogy vagyok.Egyébként nem voltam soha visszahúzódó típus, mert kb 14 éves korom óta minden hétvégén járok bulizni, vannak haverjaim, nem félek a lányoktól , csak egyszerûen maga a csajozás dolog nem ment.


Mit jelent esküt tenni, miért nem szabad égre-földre esküdözni és miért kell valami időtálló vagy értékes dologra esküdni?

Legjobb válasz: Esküt csak bizonyos esetekben szokás vagy kell tenni. Pl. bírósági tanuként,annak megerõsítésére,hogy igazat mond a tanú. Vagy egyes foglalkozásoknál,hogy a törvényeket betartják. Pl. orvosok,ügyvédek,képviselõk. Ma már a hamis eskünek ritkán van következménye (pl. politikusoknál semmi). Régen viszont az élõ Istenre esküdtek,és hittel abban,hogy a hamis esküt Isten megbünteti. Pl. Arany János: Hamis tanu c. költeménye is errõl szól. Aki égre-földre esküdözik,annak az esküjét nem veszik komolyan,nem szavahihetõ ember. Esküdni csak fontos dologban és kevés alkalommal kell.

Esküt csak bizonyos esetekben szokás vagy kell tenni. Pl. bírósági tanuként, annak megerõsítésére, hogy igazat mond a tanú. Vagy egyes foglalkozásoknál, hogy a törvényeket betartják. Pl. orvosok, ügyvédek, képviselõk. Ma már a hamis eskünek ritkán van következménye (pl. politikusoknál semmi). Régen viszont az élõ Istenre esküdtek, és hittel abban, hogy a hamis esküt Isten megbünteti. Pl. Arany János: Hamis tanu c. költeménye is errõl szól. Aki égre-földre esküdözik, annak az esküjét nem veszik komolyan, nem szavahihetõ ember. Esküdni csak fontos dologban és kevés alkalommal kell.
Az amcsik, angolok, ausztralok, meg mindig az Istenre, Isten elott teszik meg a birosagi eskut.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Miért van az hogy írok egy lánynak aki nagyon tetszik, nyomom neki a bókokat írogatja hogy milyen aranyos vagyok meg szivecskék stb. az ember néha azt hinné hogy elég jó úton haladok és még össze is jöhet a dolog. Miért nem akar velem eljönni sehova?

Ha megemlítek neki bármilyen a közös programot az a válasza, hogy majd megbesézljük. Mondta hogy szeret boxolni, felajánlottam neki hogy a kajak egyesületünkben van egy boxzsák és lemehetnénk néha boxolni, elkérem a kulcsot és csak mi ketten. Elhívtam már forralt borozni, biliárdozni/bowlingozni. Most meg akarom próbálni a vizipipát ha az se jön össze szerintem feladom. Velem van a baj? Vagy mit jelent ez?

Legjobb válasz: jaaah meg kérdeztem hogy milyen a pasi ideálja: Nála magasabb, jófej, vicces, aranyos, izmos. Na én 10 éve kajakozom szal izomból nincs hiány. Magasabb is vagoyk nála. 3 nap múlva megkérdeztem hogy mi az elsõ benyomása rólam jó/rossz mindent leírhat és azt mondtam idézem" jó fej vagy, vicces, aranyos" na msot akkor az összes dolog kipipálva, mi lehet a cink?

A kérdező hozzászólása: jaaah meg kérdeztem hogy milyen a pasi ideálja: Nála magasabb, jófej, vicces, aranyos, izmos. Na én 10 éve kajakozom szal izomból nincs hiány. Magasabb is vagoyk nála. 3 nap múlva megkérdeztem hogy mi az elsõ benyomása rólam jó/rossz mindent leírhat és azt mondtam idézem" jó fej vagy, vicces, aranyos" na msot akkor az összes dolog kipipálva, mi lehet a cink?
Én szívesen találkoznék veled :)
A kérdező hozzászólása: régóta vaguynk köszönõ viszonyban de komojabban azt hiszem 2 hete beszélgetünk
Az sem mindegy, hogy mióta írogattok egymásnak. Lehet, hogy még nem elég ideje ahhoz hogy belemenjen egy személyes találkozóba. Viszont a másik az, hogy ezek az "aranyos, vicces, kedves vagy" tipikus sablon duma.
Jólesik neki h fényezed az egóját. Ennyi. Az egyik barátnõm is ilyen.:S 16/L
Szerintem meg nem õszinte veled! Most arra hogy te nyomulsz rá.. nem mondhatja azt még se h na jo menj a rákba..:s ( ez lehet sajnálat is.. v van benne v.mi érzés h nm akar megbántani ) ezért leírja h jaj de aranyos meg minden.. de szerintem korántsem ezt gondolja.. ha akarna tõled v.mit nem utasítaná vissza a talit, vagy nem terelné ezt a témát.. vagy lehet, hogy tényleg jó fejnek tart, csak nem érdekled annyira h találkozzatok kettesbe.. esetleg ha tudsz v.mit h õ hova jár bulizni, menj el oda a barátaiddal és ne figyelj rá..és akk majd õ talán odamegy akk még nincs veszve és szerintem ne nyomulj ennyire.. ne írj rá.. ne keresd..
áh csak játszik veled... bnõm ugyan ezt csinálja a pasikkal :)
A kérdező hozzászólása: Témából se lenne hiány kiolvastam a kedvenc könyvét meg azt is amit most olvas megnéztem a kedvenc filmjeit szal felvagoyk készülve a csajból, eddig nem sok lányért tettem meg ilyeneket... :/
A kérdező hozzászólása: Személyesen... :/ ha elbírnám rángatni....
nagyon ismerõs probléma, velem is volt már ilyen. Talán inkább személyesen próbálkozz úgy nem vesznek ennyire hülyébe. Nem akarlak elkeseríteni, de lehet, hogy csak unalmas percei kitöltésére vagy jó neki. Szórakoztatod növeled az egóját, jól esik neki, de viszonozni már nem akarja....
A kérdező hozzászólása: mi legyen próbálkozzak még vagy nagyon angy hülyét csinálok magamból? :'(
"jó fej vagy, vicces, aranyos" Azt már nekem is mondták lekoptató szöveg ha tetszenél akármerre elmenne veled az elsõ szónál...
A kérdező hozzászólása: facebookon levelezünk mivel a netük pár napja tönkre ment. Reggel 10-tõl háromig folyamatosan telóról beszéltnük facen 2db 10-15 perces megszakítással. :S :'((
A kérdező hozzászólása: áh, azt modnta hogy õ õszinte, meg nem kertel megmondja ha valami gond van és ezt tapasztaltam is :||
nem vagy az esete, csak túl kedves, hogy lerázzon a francba, ahhoz meg túl tutyimutyi, hogy õszinte legyen.
Ezek aztán csajos programok. Lehet a lánnyal van baj nem gondolod?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszi :) na msot úgy néz ki sikerült elrángatnom vizipipázni :) ) már csak ne szúrjam el :)
Ezt igy nem értem....
Vagy azt akarja, hogy sajnálatból lefeküdj vele.
vagy még lehet olyan hogy lefekszetek egymással barátként :D
Barát-zóna : az olyan amikor egy pasi tényleg csak barátként tekint a csajra ! Ilyen szokott lenni olyan esetben ha nem szép a csaj , vagy ha olyan régóta ismerik egymást hogy olyanok mintha testvérek lennének
A kérdező hozzászólása: Barát-zónás? Az mit jelent? :)
Nem feltétlen. Viszont az látszik, hogy még foglalkoztatja. Majd te Elfelejteted:) Nem vagy egyébként véletlen barát-zónás?
Nem feltétlenül jelenti azt. Lehet, hogy pont az ellenkezõjét jelenti. Mivel nem ismerünk se téged se a srácot, azért ennél konkrétabbat nehéz mondani.
#1 Szar dolog, hogy egy összetett mondat kifogott rajtad.
Nem feltétlenül.
A kérdező hozzászólása: Hú. Akkor lehet, hogy Barát-zónában vagyok :D

Miért nem adtak annak esélyt aki akart javítani és miért adtak annak akit nem érdekelt a dolog?

Van egy csaj a sulinkba aki 7 tantárgyból bukott kb. van 3 barátnője akivel cigizik, iszik, drogozik (suliba, suliba menet). A tanárok adtak neki esélyt (elég sokat) de ő nem tanult és elkezdett hisztizni, sírni. Amikor még mindig volt esélye elment kirándulni és év végéig nem is jött vissza a suliba, a tanárok felhívták a szüleit érdeklődtek, hogy hol van javít-e? De nem inkább elment kirándulni. Az egyik barátnője is megbukott 1 tantárgyból és ő akart is 100x megkérdezte a tanítót, hogy javíthat-e de a tanító ő neki nem adott esélyt. Miért nem adtak annak esélyt aki akart javítani és miért adtak annak akit nem érdekelt a dolog?

Legjobb válasz: Hogy érted, hogy nem adott esélyt? Pótvizsgáznia mindenkinek szabad. :) Egyébként ha meg van 20 egyese, akkor egy év végi ötös semmit nem javít, ezt a tanár is tudja, bár meg kellett volna kérdezni, hogy miért nem javíthat, biztos válaszolt volna... Tanár válogatja, hogy milyen keretek között biztosít lehetõséget a javításra, van aki csak a pótvizsgában hisz, hiszen ez az egész anyagot lefedi. Amúgy meg nem, mindegy, hogy év közben, vagy augusztus végén felel az egész éves anyagból? Még több ideje is van tanulni, persze én is jobban örülnék egy lehetõségnek a bukás helyett, de nem dõlnék a kardomba, ha ez elkerülhetetlen.

Hogy érted, hogy nem adott esélyt? Pótvizsgáznia mindenkinek szabad. :) Egyébként ha meg van 20 egyese, akkor egy év végi ötös semmit nem javít, ezt a tanár is tudja, bár meg kellett volna kérdezni, hogy miért nem javíthat, biztos válaszolt volna... Tanár válogatja, hogy milyen keretek között biztosít lehetõséget a javításra, van aki csak a pótvizsgában hisz, hiszen ez az egész anyagot lefedi. Amúgy meg nem, mindegy, hogy év közben, vagy augusztus végén felel az egész éves anyagból? Még több ideje is van tanulni, persze én is jobban örülnék egy lehetõségnek a bukás helyett, de nem dõlnék a kardomba, ha ez elkerülhetetlen.
ha ez nem jöhet létre* ~ össze-vissza beszélek, bocsánat :D
Ha nem vagy érintett a témában, akkor inkább olyan barátnõket keress, akik normálisak, tanulnak, és nem a rossz végletet képviselik. Ha érintett vagy, gondolom, te vagy az "egyik barátnõ", akkor kapd össze magad, és kerüld ezt a társaságot! Nyilván nem jók a jegyedeit, mert különben nem buktatnának! Inkább tanulj, ha nem akarsz 17 évesen egy roma családban anya lenni, VAZZE!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó dehogy vagyok én az egyik barátnõ (isten ments). Elsõ a pótvizsga elõtti esélyre godolok, amúgy mind a kettõ kb. egyformán tanul csak az egyiknek több 1es "csúszott be". Össze-vissza voltak jegyeik mindenféle. Aki csak egy tantárgyból bukott az meg is kérdezte, sõt órákról is elkéredzkedett a tanárhoz, hogy javíthasson de a tanító nem engedte. Nem az egész anyagot kell megtanulni hanem 3–4anyagot. Pótvizsgán meg nem tudom, még nem voltam.
alapból ha mind a 4-en drogoznak még suliba is, le kell buktatni õket és kirúgatni lány létükre értelmesebbek lehetnének, fõleg ha nem romák
A kérdező hozzászólása: Utolsó: hát szerintem is ez a legjobb ötlet nem is látnám õket.

Miért nem működik ez a társkereső dolog?

26 éves srác vagyok, de egyszer?en nem értem mi lehet a baj. Nem vagyok kigyúrt-sportos de nem vagyok kövér sem. Az elmúlt 15 hónapban 4 társkeres?n keresztül sem volt egyetlen n?/hölgy akivel személyesen találkoztam volna. Többnyire elutasító választ vagy még azt sem kaptam. Kérdem én, több mint 200 levél fölösleges megírása után most mi leygen?

Legjobb válasz: Ha magadtól nem tudod kitalálni miért lehet, akkor kérdezz rá náluk, hogy miért mondtak nemet! (Lehet, hogy külsõleg nem jössz be nekik, esetleg változtathatnál a külsõdön egy kicsit.. talán a személyiséged nem tetszhetett nekik. De ezt csak õk tudják megmondani.)

Ha magadtól nem tudod kitalálni miért lehet, akkor kérdezz rá náluk, hogy miért mondtak nemet! (Lehet, hogy külsõleg nem jössz be nekik, esetleg változtathatnál a külsõdön egy kicsit.. talán a személyiséged nem tetszhetett nekik. De ezt csak õk tudják megmondani.)
Egyszerûen csak rossz helyen keresel. És az is lehet, hogy túlságosan erõlteted a dolgot. Lazíts, majd ha jönni akar, úgyis rád talál a nagy õ.
vagy talán a hozzáállással van baj. ezt le kell játsszad magadban, hogy félsz e tõlük, vagy hasonlók. egyet ajánlhatok, ami kicsit szarul hangzik, de mondogasd magadba naponta, hogy bejövök a lányoknak vagy ilyen dolgok, vagy ha nem tudod elfogadni, akkor egyre jobban tetszem a lányoknak. Vagy szimplán találj ki magadnak valami szöveget, amit el is hiszel :) nekem bejött.
Ezt látatlanban nehéz megmondani. Lehet, hogy elõnytelen a képed, tele van helyesírási hibával a leveled, vagy talán le kellene szállnod a fellegekbõl, és nem topmodelleknek írogatni, hanem helyes, hétköznapi lányoknak. Hm?
A társkeresõn iszonyú nagy a választék, sokkal nagyobb, mint a való életben, úgyhogy ha nincs kifejezetten vonzó külsõd, nehéz az ismerkedés. Elvégre egyet kattint a csaj, és 500 jobb csávó ugrik elõ, mint te. Az életben, egy társaságban meg ugye lenne mondjuk 2 vetélytársad vagy 3. Szerintem ez lehet az oka. Persze azt is érdemes megvizsgálni, milyen csajoknak írhattál.
A kérdező hozzászólása: Éppen ez-az, megkérdeztem azokra a levelekre, hogy miért nem de nem kaptam választ rá. A fotóim jók, látszódom rajta, sõt még egy harci helikopter pilótaülésében domborítok, bár most már kezdek kételkedni benne, hogy ez jó ötlet. Helyesírási hiba nincsen a levélben, mivel wordben írom mindig, direkt az ilyenek kivédésére.
Kb 350 levelet írtam szexpartner keresõben és 15 csaj jött össze. Az a 335 levél ami nem talált sem volt felesleges, mert fejlesztett és hozzásegített ahhoz a 15-höz. Amúgy innen a gyk-ról már 3-4 összejött volna amelyekre nem is hajtottam úgyhogy te nem vagy elég megnyerõ! :D 29F

Lehorzsoltam az újjam, de csak kicsit vérzett. Viszont olyan víz szerű dolog szivárog a sebből mi az és miért nem szárad be a seb gyorsabban?

Legjobb válasz: Vizszerû dolog alatt nemtudom mit értesz,lehet vérsavó,ha sárgás és sürübb lehet genny. Mikor horzsoltad le? Változó lehet,hogy mennyi idõ mire bevarasodik.

Vizszerû dolog alatt nemtudom mit értesz, lehet vérsavó, ha sárgás és sürübb lehet genny. Mikor horzsoltad le? Változó lehet, hogy mennyi idõ mire bevarasodik.
Az ilyen kisebb sebet én jól kiszívom (majd kiköpöm), hogy rendesen vérezzen. Majd valamivel bekötöm, hogy ne szennyezõdjön el.
A kérdező hozzászólása: Tegnap történt, és az középsõ újj percnél jött le a bõr.

Miért nem akar többé szeretkezni velem? Vagy ha szeretne, miért nem talál rá megoldást hogy összejöjjön a dolog?

21 éves lány vagyok.Az illet? akir?l szó van 43 éves.2 éve vagyok nagyon nagyon szerelmes.Hogy ? mit érez az egy jó kérdés,mindenesetre 2 éve mindennap együtt kávézunk,mindent tudunk egymásról lassan-lassan.Felhív ha nem találkozunk,aggódik hol vagyok,és már attól is feláll neki ha csak hozzásimul a kezem.Mivel Õ egy igen nagy ember a faluban,én pedig cska egy kis diáklány,arra a megfontolásra jutottunk hogy eltitkoljuk a kapcsolatunkat,bár ? elég gyakran nyíltan is közeledik hozzám,de igyekszünk.ez egy plátói szerelem volt köztünk 1 évig,nem szexeltünk,össz vissz 11 szer smároltunk,de nem volt semmi,míg végül megtörtént.Nagyon jó volt,egetrenget? Õ is nagyon élvezte.ez augusztusban volt.azóta minden visszatért a régi kerékvágásba,szex nuku,csak beszélgetés,érzelgés,csók,kedvesség stb...én már ezt így nem birom,nekem is megvannak a szükségleteim...

Legjobb válasz: "Mivel Õ egy igen nagy ember a faluban,én pedig cska egy kis diáklány,arra a megfontolásra jutottunk hogy eltitkoljuk a kapcsolatunkat" - na ez nekem nem tetszik. Egy 43 éves férfi inkább büszke szokott lenni egy ennyivel fiatalabb párra, nem szégyellni õt. Vagy talán nem egyedülálló ez a férfi? ha már annyit beszélgettek, miért nem kérdezed meg tõle, amit ide kiírtál? Szerintem amúgy kb. csak szórakozik Veled, nem vesz komolyan.

"Mivel Õ egy igen nagy ember a faluban, én pedig cska egy kis diáklány, arra a megfontolásra jutottunk hogy eltitkoljuk a kapcsolatunkat" - na ez nekem nem tetszik. Egy 43 éves férfi inkább büszke szokott lenni egy ennyivel fiatalabb párra, nem szégyellni õt. Vagy talán nem egyedülálló ez a férfi? ha már annyit beszélgettek, miért nem kérdezed meg tõle, amit ide kiírtál? Szerintem amúgy kb. csak szórakozik Veled, nem vesz komolyan.
amúgy, lehet rosszul olvasom, de csak egyszer feküdtetek le?mert ha így van, akkor szerintem sajnos már csak hiteget, kiaz a hülye, aki 2évet várakoztatna egy ilyen kedves leányt?
nehéz lehet, lehet belefásult a melóba, vagy egyszerûen csak kiégett, vagy túl idõs hozzád, de neked legalább van valakid:) én se vagyok kielégítve pedig annyi vagyok mint te!:)
szerintem is beszélj vele és mond meg neki, hogy neked ez így nem jó szorosabb kapcsolatot szeretnél és állítsd falhoz , hogy elmondod a faluban , hogy mi van köztetek akkor úgy is mindent bevall neked , hogy miért is nem akar tõled szexuális kapcsolatot vagy fél , hogy beleszeretsz és kiderül minden ne félj beszélj vele hidd el neked is ez lesz a legjobb 30f
Ennyire ismeritek egymást akkor vagy tudod a választ, vagy kérdezd meg tõle.
23éves gyerek, 3éves unoka, üzlettársak, falu?! Cigány, mi?
2 év alatt összesen 1x feküdtetek le, miatta. Szerinted ez normális? Én úgy gondolom, hogy megbánta az egészet.. Nem azért, mert nem voltál jó, egyszerûen lelkiismeretfurdalása van, mert a fia idõsebb nálad.. Nem akar elengedni, nagy dolog. Sok férfi van aki annyira önzõ, hogy még ha neki nem is kell már egy nõ, azt sem viseli el, hogy másé legyen. Ennek nem kell, hogy köze legyen a szerelemhez. Felejtsd el ezt a férfit, lépj tovább. Ennek a kapcsolatnak úgysem lenne semmi jövõje. Nézd egy nagypapával akarod leélni az életed? Gyereked nem lesz tõle, sosem tudnátok normális életet élni fõleg nem egy faluban ahol a világból is kiszekálnak ha kilógsz. Sok sikert!
próbáld ki szerintem, hogy egy kevés idejig úgy teszel, mintha közömbös lenne számodra, ez ugye lehet egy-két nap vagy akár több(ezzel egy kicsit ugye cukkolod!) , hogy ezek után mit lépne?!vagy valami nõi rafinériát bevetni:)
A kérdező hozzászólása: :) tündéri vagy, tetszik ez a kedves leány megszólítás.Igen 1-szer voltunk együtt csak.Tudja jól hogyha megmondaná hogy többet nem akar velem lenni, én elfogadnám meg beletörõdnék, de attól nem szeretném kevésbé.de ez a hihetetlen szexuális rezgés ami köztünk van az meg nem normális...én teljesen tanácstalan vagyok...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, megpróbálok megerõsödni és szemtõl szembe határozottan egyértelmûen rákérdezni a dologra.igazából én attól tartok leginkább hogy Én nem voltam jó az ágyban, vagy nem olyan jó voltam ahogy várta, és csalódott ezért nem akar újra engem.Sajnos attól félek hogy ezzel a falu dologgal nem tudom sakkban tartani, lehet hogy csak növelné a hiúságát hogy 43 évesen sikerült magábaõrjíteni egy 21 éves lányt.Én azt hittem és azt tapasztaltam hogy a pasinak vagy fontosabb vagy ugyanolyan fontos a szex mint egy nõnek.és egyszerûen ez érthetetlen.
A kérdező hozzászólása: :) köszi, megnyugtattál hogy nem egyedül vagyok már "éhes".az a baj csak hogy én csak Rá vagyok éhes:) .Most is együtt kávéztunk.Ilyen beszólás hogy: szanaszét áll a hajad, valaki összetúrta az éjjel?.mondom:hát ha már neked nem kellek...Tiszta ideg lett hogy ugye nincs senkim, meg én kellek neki, de majd, de majd, de majd....stb...ettõl a majdtól én már kikészülök.akkor valamit elintéztem neki multhéten.Hát õ köszöni szépen, majd ha összeszedi a bátorságát és megerõsödik meghálálja természetben.hát mondom köszi..kész hiába rendes meg imádok meg minden...szex nélkül milyen párkapcsolat létezik?ezí gy most nem párkapcsolat csak egy jó barátság.:S
A kérdező hozzászólása: Elvált, van egy 23 éves fia, és egy 3 éves unokája.A szûk baráti társaságunk, és rokonaink tudnak rólunk, de a "falu", az üzlettársai és a pletykásabb egyének tudtára a környéken nem nagyon szeretnénk adni. Igazából én próbáltam megkérdezni tõle, utalok rá hogy mikor leszünk megint együtt, vagy megtudni hogy van-e egy másik nõ esetleg aki ellátja az Õ "vágyait".De másik nõ nincs, mint mondja (és tartják is róla), ideje a munkája mellett nem sok nõzni, inkább az üzlettel foglalkozik mindhogy szórakozna.ha arról van szó hog ymikor leszünk együtt, jön a válasz hogy hú már jó lenne, meg milyen jó volt velem, és hogy majd...majd...Dehát a majdtól nem fogok kielégülni.Az hogy szórakozik velem?hát higgyétek el folyamatosan ez forog az agyamban.És még talán ez lenne a legelfogadhatóbb dolog, és nem az õ férfiasságával vagy az én nõiességemmel lenne a probléma.csak azt nem értem hogyha szórakozik, akkor mért jött el meglátogatni a kórházba ha beteg voltam, ha elkell utaznia mért hív fel minden áldott nap hogy jóreggelt-jóéjszakát, hogy miért féltékeny hogyha a falu pletykál rólam és egy másik pasiról..rengeteg kérdés, és bár lelkileg mindent megkapok, testiség nélkül ez így már megõrjít.
A kérdező hozzászólása: hát én nem tudom hogy az utolsó hozzászóló milyen világban él, abban amiben én nem mindenhol cigány az akinek korai házassága, és nagy fia van, aki szintén korán szerelmbe esett (ami nem is annyira korai 20 éves korban azért nem elitélendõ már ha házasságon belül gyermekáldás van.egyébként meg az hogy falu, az mért utal cigányokra?városban több a cigány ráadásul a környékünk igen csak jobbikos magyar falukkal van körülvéve, 1 romacsalád él összesen az is a szomszéd faluban.az pedig a te hülyeséges hogyha szerinted a cigányoknak üzlettársai vannak, azoknak leginkább bûntársai vannak.üzlettársai az üzletembereknek vannak...
2 dolog jutott eszembe: 1. idõközben impotens lett 2. megbánta, hogy lefeküdt veled, úgy érzi, hogy ez nem helyes


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!