Találatok a következő kifejezésre: Miért nem dolgozni a cigányok (2 db)

Miért nem szeretnek dolgozni a cigányok?

Szerintem már mindeki tapasztalta a cigányoknak ezt a rossz és szégyentelen szokásukat, hogy nem szeretnek dolgozni.

Legjobb válasz: "az van ahelyett hogy mindenki bekussolna es foglalkozna magaval,ha lop egy cigany az se tartozik ssenkire csak rä ,az ö dolga,hat de az irigyseg miatt gondolom soknak a feje faj hogy lopnak es megelnek ebböl" Már hogyne tartozna másra, hogy lopnak! Népszokás? "Színesebb tõle az ország"? A múltkor is, amikor jártak a kertben, 12-es söréttel vaktában beledurrantottam a bokrok közé! Valahogy nem jelentettek fel, pedig talált, mert visított az egyik nagyon, és a kerítésen is volt vér! Vagy ez helyett ki kellene készítenem nekik a dolgaimat? Esetleg kérjek listát is, hogy mire vágynak?

"az van ahelyett hogy mindenki bekussolna es foglalkozna magaval, ha lop egy cigany az se tartozik ssenkire csak rä , az ö dolga, hat de az irigyseg miatt gondolom soknak a feje faj hogy lopnak es megelnek ebböl" Már hogyne tartozna másra, hogy lopnak! Népszokás? "Színesebb tõle az ország"? A múltkor is, amikor jártak a kertben, 12-es söréttel vaktában beledurrantottam a bokrok közé! Valahogy nem jelentettek fel, pedig talált, mert visított az egyik nagyon, és a kerítésen is volt vér! Vagy ez helyett ki kellene készítenem nekik a dolgaimat? Esetleg kérjek listát is, hogy mire vágynak?
Én is csak ilyesmit láttam, hogy nem dolgoznak stb. Szerintem azért csinálják, mert az õseik is ezt csinálták, szóval a vérükben van.Meghát meg is élnek belõlük.És a gyerekeiket is így nevelik, szóval kevés az esély a változtatásra.
Igaza van a negyedik válaszolónak. Már hogyne tartozna másra is a lopás meg a betörés?! Nehogy már karba tett kézzel nézzük hogy betörnek hozzánk és elvegyék azt amiért mi keservesen megdolgoztunk! Azért nem szeretnek dolgozni, meg azért lopnak, csalnak mert benne van a vérükben. Hallottam olyat hogy valaki örökbe fogadott egy cigány gyereket és megpróbálta tisztességesen felnevelni... A végén ugyanolyan szemétláda lett a gyerekbõl, mintha egy putriból szabadult volna (mert benne van a vérében).
Azért nem mennek dolgozni, mert a minimálbér (kb.) annyi, mint amennyi támogatást kapnak az államtól, és így szerintük felesleges.
Nem fizikai munkára gondolok, de a pl.a szellemi munka igenis élvezhetõ, ha azt a területet választja meg az ember, amit szeret, és ami élrdekli. Miért nincs annyi cigány tudós, író, Nobel-díjas? Nem csak az államban és a környezetben van a hiba, ha valaki akar valamit tenni, akkor is legalább annyit elér, hogy nem putriban él a kakasok mellett.
Az a helyzet, hogy ma a szakmunkásnak sincs munkája, nemhogy annak a cigánynak, aki összesen négy osztályt végzett el, harminc éves korára rokkant és csont alkoholista. Te sem vennél fel ilyen embert dolgozni. Egyszerûen arról van szõ, hogy él Magyarországon egy népcsoport, ami egyszerûen megrekedt háromszáz évvel ezelõtt. Amit akkor tudtak az emberek, ahogy akkor éltek, a cigányok ma is körülbelül úgy élnek. Telefon, internet, ûrutazás, irodalom, csillagászat, biológia, orvostudomány, számítógépek, egyszóval minden, ami a mai embert foglalkoztatja számukra teljesen közömbösek. Nem azért, mert fajilag erre lennének programozva, hanem mert a saját helyzetük és neveltetésük erre rendeli õket. Szeretünk villogni azzal, hogy a fehérek mennyivel okosabbak, mint a cigányok, de sajnos az a helyzet, hogy ennek nagy része csak annyi, hogy milyen mintákat kapunk gyermekkorunkban. Ha anyádék nem verik el a fizetést három nap alatt, hanem beosztják hó végéig, benned is feldereng majd, hogy így jó. Ha anyádék tudnak írni-olvasni, te sem maradsz analfabéta. Ha anyádék nem szarnak a szoba közepére, valószínûleg te sem fogsz. Ha anyádék a börtönt szörnyû büntetésként élik, meg, akkor valószínûleg te sem fogod elkerülhetetlen, szükséges rossznak tartani.
most mondd ki szeret dolgozni ? (fõleg fizikai munkát.....) a csalás, lopás dolog neveltetés kérdése! nem védem a cigányokat, de ebben igazam van.
az uccso valaszolo vagyok, elfelejtettem meg azt megirni hogy a putri szo meg ezek az undorito szavak nem az olah ciganyokra ertendöek, hanem a köszörüsökre, mert nekik van ehhez hajlamuk.tudnillik ahany cigany, annyi szokas.de ez magyarra ugyanugy igaz. emberek vagyunk . mi is verekszünk, lopunk, csalunk, ha ott van a földön 2 millio forint, beviszed a rendörsegre? dehogy viszed h megtalalja a gazdajat :) ha ciganyokrol akarsz valamit kerdezni kerdezz tölem mer nem irom le igen hosszu lenne , de ott vagyok a temaban.
minek dolgozzanak ha igy könnyebb, erre specializalodtak, te sem szeretsz dolgozni gondolom, agyonstrapalod magad öregkorodra tönkremesz...sajnalatos modon soknak ilyenek jutnak eszebe ha meghalljak a cigany szot, amit leirtal, de ez nem mindig igy van, több cigany haverom van mint nem cigany es en mar csak tudom milyenek, amilyen a magyar hozzä olyan a cigany a magyarhoz, ti szidjatok öket allandoan h mocskos ciganyok ez van az van ahelyett hogy mindenki bekussolna es foglalkozna magaval, ha lop egy cigany az se tartozik ssenkire csak rä , az ö dolga, hat de az irigyseg miatt gondolom soknak a feje faj hogy lopnak es megelnek ebböl, hehehe es a legdurvabb hogy mar vannak olyan ciganyok akiknek olyan palotahazuk van mint egy miniszternek( hiaba ciganyok, megis :) ) en mär voltam is benn mivel jo haverjaim :) kincset ernek azok az emberek ... lehet nem ide tartozot irtam de le kellett irnom mielött sok rasszista buzi elkezd irogatni
az elsõ válaszolo vagyok és a másodiknak üzenem hogy mi a gondja miért tartozna rá ha lop valaki vmit , nem csak cigány lophat, ha lop egy magyar és hallod a hirekben h kiraboltak egy bankot akkor belõled idegroncs lesz vagy megfájdul a fejed?nem hinném mer le se szarod, egyik füleden be, másikon ki, de ha egy cigány csinálja meg ugyanezt akkor az már gondjára van mindenkinek. ja és: Már hogyne tartozna másra, hogy lopnak! Népszokás? "Színesebb tõle az ország"? nem lesz szinesebb tõle az ország:) csak max megfájdul a fejed, h egy cigánynak már megint sikerült lopnia. hagyd õket hadd csinálják, nem a te bajod, foglalkozz magaddal.semmi bajod nem lesz neked ebbõl, és te nem vagy miniszter hogy az országgal foglalkozz, ez nem a te dolgod. lopnak és na mivan akkor? nem csak lopnak hanem mást is amit ti nem tudtok, csak õk tudják, a pénzcsináláshoz is ész kell semmi más, nem az érettségi meg ezek:) mer az lehet akárkinek, hiába vagy agyoniskolázott ha nincs eszed. tovább vitatkoznék még de most nem érek rá
Sajnos ilyenek!Ebben igazad van.Más életszemlélettel bírnak élni mint mi.Én is ismerek olyan cigányokat"látásból"Akiknek tudom egy smás dolgaikat.Viszont Én is 99%-ra tartom a szemét cigányok arányát.1% pedig tényleg példamutató becsületes életvitelt folytat.Azért fehér emberek is viselkednek néha úgy mint a cigányok.Sõt!Sajnos a cigányoknak öntörvényük van.Úgy gondolják, Õk mident megtehetnek.Ami szomorú az egészben.Hogy nekik az nem szégyen, hogy Börtönviseltek.Ezért nem zárja ki õket a társadalmuk.Viszont Õk össze tudnak tartani.És nem úgy mint mi fehérek.Mit értünk el a számtalan tüntetéseinkel?SEMMIT!Ha cigány tüntet meg is kapja.A fehérembert odébb lehet állítani.Mert nem szeretne börtönbe, vagy fogdára kerülni.A cigányt ez nem érdekli.Ha valamelyiket megpróbálnád bántani.A többi cigány megölne.Viszont, ha egy tömegben cigány verne fehér embert.Ki menne oda?Inkább odébb állna midenki.Mert nem akarja, hogy bántódás érje.Gondolom ezzel mident elárultam.Utolsó szó jogán : Én sem tudom elviselni a cigányokat!
ELNÉZÉST DE TÉNLEG ELNÉZÉST ÉS A MAGYAROK TÖBBSÉGE MÉRT LÁTOM HOGY SOK A HAJLÉKTALAN MÉRT NEM VÉDITEK ÕKET MEG BANKRABLÓK, GYÍLKOSOK, MEG PEDOFILO IS VANNAK DE MAGYAR NAGYON SOK VAN
én is egyet értek!hajrá cigányok eltartanak a prosztok!!!!!!
kedves sült paraszt elhiheted nekem hogy nem szoktam káromkodni!de ha már cigányokról beszélünk, jól teszik ha lopnak õk biztos azért lopnak mert nincs mit enni, a paraszt meg azért lop mert annyira spórol, ti inkább eszitek ugyanazt a kaját egy hétig is csak hogy több pénzetek legyen, te szalonna evõ trágyás paraszt!!!tisztelet a kivételnek mert sok magyart szeretek!!!!
Kedves cigány! Már a válaszaidból sok minden látszik, pl.miért nem tudsz normálisan, káromkodás nélkül válaszolni? A civilizált emberek úgy szoktak...
Te sült paraszt!magyar nem kap segélyt?ha találkoznánk nem mernél ilyeneket mondani mert ki ütném az összes fogadat!És nekem nincs szükségem segélyre, szerintem dekára megtudnálak venni!!te trágya taposó paraszt!ne vegyél minden cigányt egy kalap alá!!!!az ujjunk se egyforma!
hitelért... mert baszottnagy az adó amibõl ti kaptok segélyt... és azért túlozni nem kéne, nemhalnának éhen nyugodj meg...
az elõttem válaszólónak csak annyit hogy én is cigány vagyok és képzeld el van egy boltom ahová nagyon sok paraszt be jár hitelért mert éhen halna ha nem adnák neki!úgy hogy ne cigányozzál mert a parasztok is lopnak meg csalnak te sült paraszt!!!!
Azért mert a magyarok eltartják õket. Ha nem elég a segíly akkor meg megy lopni, aztán ráfogja hogy megélhetési bûnözés. Minek is dolgozzon ha vannak "büdös magyarok" akik csak arra vannak hogy eltartsák õket...
én is cigány vagyok, és az egész családom nagyon jol áll anyagilag!a munkábol!!!!!!szoval ne vegyél mindenkit egy kalap alá!!!!!sok magyar sem dolgozik!!!
Az elsõ válaszolónak: Nézd... Nem vagyok arra irigy hogy lophat és megússza. Azér vagyok ideges és azért útálom az összeset és a hozzád hasonlókat is, mert amiért anyám egy fél hónapon keresztül dolgozott, és vett karácsonyra nekem telefont, azt egy cigány puff ellopja, aztán a biciklim amiért egy hónapig dolgoztam CBAba (árúfeltöltés, szakképzés nélkül, cigányok is csinálhatnák ha egy 15 éves nem hal bele) azt két cigány kedvtelésbõl megpróbálja elrabolni (csak próbálta... nem sikerült). Mi az hogy ha nem bántom õket akkor nem bántanak? Megyek utcán és "jajj hogy néz máá kí" meg hasonlók... Kifordul a gyomrom tõlük és az õket védõktõl...
ez nem igaz hogy a cigányok sose dolgoztak, kérdezd meg a nagyszüleidet ha vidékiek - volt teknõvájó meg bádogos cigány, akik szerszámos batyuval jártak faluról falura az egy dolog, hogy a háború után felhozták õket vidékrõl romeltakarításra és begettósodott a nyócker a 60-as évekig a négerek se járhattak egyetemre amerikában - akkor mit vársz a cigányoktól akiket csak a falu szélén engedtek letelepedni évszázadokon át és nem voltak emberi jogaik? a 2.vh.-ban meg népirtás volt ellenük is - ilyen történelmi lyukat nem lehet 1-2 generáció alatt bepótolni minél szegényebb egy réteg annál több gyereket csinál, ez világszerte így van
Amikor megyek a munkahelyemre akkor útbaesik a helyi CBA és ott látom õket reggel 7-kor cigizni vedelni a sört, szerintem egy ilyen ember elégé szánalmas persze tisztelet az úgymond "KIVÉTELNEK" meg hát persze vannak ilyenek akik magyarok is és õ rájuk is értem de közöttük is van egy csomó kivétel...
egy cigány se foglalkozik veletek mer ennél több esze van, akkor ti miért foglalkoztok velük? de mondjuk aki rasszista annak nem lehet elmagyarázni, és én egész eddig nem a koszos néprõl beszéltem, hanem a gazdag cigányokrol, hangsulyozom GAZDAG cigányokrol...amit tudok azt tudom én nem fogom másoknak magyarázni mer felesleges, csak idegesitenek ezek a beszolások , h ilyen cigány olyan cigány, ennyi erõvel a cigányok nevében büdös köcsög parasztok, raklók
Mert van a hülye magyar állam, ami eltartja ezeket az ingyenélõket. Röhej, hogy lassan a magyarok lesznek a cigányok...

A cigányok miért gondolják azt, hogy nekik nem kell dolgozniuk és hogy minden megilleti őket?

És egyesek így is szépen megélnek ( a segélyekb?l) , mert az nekik szerintük alanyi jogon jár. Tisztelet a kivételnek.

Legjobb válasz: mert a törvények lehetõvé teszik számukra ezt, õk meg élnek vele

mert a törvények lehetõvé teszik számukra ezt, õk meg élnek vele
Na jahhh!!!!!! Az egyik barátnõm Hitler elveit követi. vajon ez a cigányoknál is beválna vagy hülyeség??????
Lassan odajutunk, hogy a cigányok jobban élnek mint Mi magyarok... (akik dolgoznak..)
Láttam már, hogy ment a cigány segélyért, nem fért volna bele a keretbe, és azt mondta, otthagyja a gyerekeit. Ilyen hozzáállást... Felénk van egy család, a szülõk sosem dolgoztak, van vagy 6-8 gyerek, útban a következõ. Családi pótlékból, segélybõl vígan megélnek, telik kocsmára... És jönnek kuncsorogni használt babaruáért, babakocsiért. Ja, tavaly nyáron még a Balatonra is elmentek. Mi meg dolgozunk látástól mikulásig, a rezsim megérem kinyögni, nem emlékszem már, mikor voltunk utoljára nyaralni, hacsak 1-2 napra is, és az óvodai ingyen étkezésrõl is 860 Ft miatt csúsztunk le. Persze, ha lenne még 1 gyerek, alapból meglenne... És én vajon melyik ombudsmanhoz menjek panaszra?! De tény, ismerek dolgos, normális cigányt is, csak sajnos nagyon kevés az ilyen.
Azért, mert a vezetõink nem akarnak törõdni ezzel a problémával, hiszen "Magyarországon nincs faji/nemzetiségi kérdés!". Egyszerû, itt a segély, oszt kuss.
Mert Kádár papa erre tanította õket.
Ne aggódj, ez már nem fog sokáig mûködni. Egyre csökken a munkaképes és dolgozó emberek száma, szóval lõttek a segélyeknek hamarosan. Egyébként meg azért illet meg õket ennyi "kiváltság", mert a liberális rendszer és törvények több jogot biztosítanak nekik, mint nekünk magyaroknak.
a lehet az oké de hogy bûn e vagy nem az mindegy nekik XD de szerencsére most közmunkához lesz(?/van?) kötve valami segély
Mert a cigány nyelvben nincs szó a munkára. Komoly! Keress rá a lovári nyelvben a munka szóra! Azt írja ki, hogy nincs. És ami nincs az nincs. Honnan tudná a szerencsétlen, hogy dolgozni lehet, és nem bûn!
Felénk van egy család.apu anyu négy pudré.180 E ft a jövedelem. Anyu apu segély, hatalmas családi pótlék, ingyen kaja könyv mivel rászorulnak. Te elmennél a helyükben dolgozni? A szociális rendszerünk úgy szar ahogy vagy. Gyökeresen kellene változtatni:S:S:S
Mert állambácsi erre szoktatta õket.
Mert õk megtehetik...
Hát õk rajosak.. nekik szabad dik. Nem tudtad..? Deszégyen vagy szomoroggyál meg. Najó nem.., de így gondolják. Ennyi.
Azért, mert egyes politikai rétegnek elég nagy szavazó bázist jelentenek a romák. A legegyszerûbb megnyerni a szavazatukat a kényelmes élet biztosításával. Én pl. a nagycsaládosságot nem pénzzel "jutalmaznám" hanem adókedvezménnyel. Tehát aki nem dolgozik (romák) az nem élvezné a nagycsaládosság elõnyeit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!