Találatok a következő kifejezésre: Miért nem diéta (41 db)

Diéta jelentése=céltudatosan szabályzott étrend, akkor miért csak a szálkásító (zsírégető) étrendet nevezik diétának? Ezzel az erővel a tömegnövelő étrend miért nem lehet tömegnövelő diéta?

vagy csak én vagyok hülye?

Legjobb válasz: Nem vagy hülye, igazad van, a diéta=speciális étrend, így a tömegnövelõ étrend is egyfajta diéta, de a köztudatba ez nem így ment át és félreértenék, ha így írnánk.:)

Nem vagy hülye, igazad van, a diéta=speciális étrend, így a tömegnövelõ étrend is egyfajta diéta, de a köztudatba ez nem így ment át és félreértenék, ha így írnánk.:)
igen, mások az arányok: Tömegnövelõ étrend: napi 2-2, 5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch). Szálkásító diéta: napi 3g*testtömegkg fehérje kell és 1, 5-2, 5g*testtömegkg szénhidrát (ch).
A kérdező hozzászólása: a 2 étrend közt csak az a különbség h az egyikbe több CH kell másikba meg több fehérje
Ez egy ilyen nyelvben megmaradt gyakorlati következetlenség, sok ilyen van, pl. jobban fáj, hiányzol, vagy éppen a testépítés világából az összes koksz szteroidnak nevezése.

90 napos diétának az a lényege, hogy ne keverjük a dolgokat. Csak fehérjét, csak szénhidrátot, keményítőt vagy gyümölcsöt együnk egy nap. De akkor miért kell minden nap gyümölcsöt enni? Fehérje napon miért nem mondjuk inkább tojást? Hogy van ez?

Legjobb válasz: Aki visszahízik, azért hízik vissza, mert a diéta után ugyanúgy folytatta, ahogy elõtte, vagyis amitõl meghízott, nem azért mert szar a diéta. OFF Csak éppen a kérdés nem ez. A reggelit tulajdonképpen kis is hagyhatod. A gyümölcs lényegében csak azért kell, hogy beinduljon az emésztés, és hogy mégiscsak "reggelizzünk". Na meg, ez "választja a szét" az elõzõ napi husit, a mai napi keményítõtõl.

Aki visszahízik, azért hízik vissza, mert a diéta után ugyanúgy folytatta, ahogy elõtte, vagyis amitõl meghízott, nem azért mert szar a diéta. OFF Csak éppen a kérdés nem ez. A reggelit tulajdonképpen kis is hagyhatod. A gyümölcs lényegében csak azért kell, hogy beinduljon az emésztés, és hogy mégiscsak "reggelizzünk". Na meg, ez "választja a szét" az elõzõ napi husit, a mai napi keményítõtõl.
Beteg ez az egész diétának nevezett baromság, tudományos alapja egy deka se. Aki ettõl fogy, nem azért fogy, mert úgymond szétválasztja az összetevõket, hanem mert kalóriában kevés, és szénhidrátban sem túl gazdag. De utána természetesen visszajön a kilók duplája. Pont itt olvastam ebben a témában, hogy valaki dicsekedett vele , hogy évekkel ezelõtt milyen sokat fogyott tõle, és MOST megint ezzel fog lefogyni. Ha olyan kurva jó ez a diéta , akkor miért kell MOST ismét fogyókúráznia? Csak nem azért mert a lekínlódott dekák kamatostól jöttek vissza?:!!!????!!
nem értem miért pontoztátok le ilyen csúnyán az elõttem levõt... teljesen igaza van!! ha valaki a 90 napos diétától fogy, az csak a lecsökkentett kalóriabevitel miatt van, nem a szétválasztás miatt. egy barátnõm ennek ékes bizonyítéka, õ remekül szétválasztja az ételeket, kb. tízéves kora óta szénhidrát napot tart, de van vagy 200 kg.
Hát ez egyáltalán nem igaz mert én 2 éve csináltam 17 kg-ot fogytam és azóta nem híztam vissza. Persze h vissza hízik valaki ha pár héttel fogyokúra után csokit, cukrot majszolsz. Persze a heti 2x séta, vagy futás ne maradjon el.De elég sokaknak bevált. Akinek nem az visszatért a régi életmódjára( vissza lehet tétni de mértékkel.)
Hát igen!Van aki visszahízik, de a kúra utánis oda kell figyelni az étkzésre!meg persze a mozgásra is... van akinek sikerül.. és van akinek nem! kitartás a titka!

A paleosok miért nem a paleo diéta témakörben okoskodnak? Miért nem tudják elfogadni, hogy más máshogy diétázik?

Legjobb válasz: Nem a paleosokkal van a gond, hanem azzal hogy egy konkrét személy nem tudja elfogadni azt hogy van más módszer is ami mûködik és ezt erõlteti másokra. Én másfajta diétában hiszek, de nem mondom hogy a paleo nem lehet hatásos vagy éppen jó.

Nem a paleosokkal van a gond, hanem azzal hogy egy konkrét személy nem tudja elfogadni azt hogy van más módszer is ami mûködik és ezt erõlteti másokra. Én másfajta diétában hiszek, de nem mondom hogy a paleo nem lehet hatásos vagy éppen jó.
Hiszek, mert tapasztaltam. Egyébként meg ha kihagynád a hozzászólásaidból az egérkés, malackás, dedósgyereknekokostanárbácsitanít típusú beszólásokat amiket úgy adsz elõ mint ha valami agymosott szektából tettek volna ki mert már ott is meguntak, akkor még hasznosnak is gondolnák a dolgot.
Na ok hiszek neked, hiszen hülyékkel kár vitatkozni.
Én akkor jöttem rá, hogy felesleges, mikor leszólt az egyik koleganõm, hogy hogy ehetek diétában disznóhúst? Mondja ezt, mikorben tömi magába a hatalmas szendvicsét, ami nem baj, mert TEÉJESKIÖRLÉSÛÛÛÛ és amúgyis szénhidrát nap van:D
Milyen "másra" gondolsz? Csokidiéta? Ugyan már..
'hiszel' ? És hol marad a racionalitás, a tudomány? Nem kellene ahhoz tartanunk magunkat?
Hasznosnak 'gondolnák'? Hiszed mert tapasztaltad? .. ugyan már, újra leírom a varázsszót: tudomány. Az hogy valaki vagy néhány ember tapasztalt valamit, az még nem tudás, az még csak egy trend amit tovább kell vizsgálni.
Bakker mikor lettem én ilyen végszavazó.. mindegy, senki sem tökéletes.. Szóval, ez az utolsó érv? Ha nincs érved, akkor mindenki hülye csak te vagy helikopter. Ez igen meggyõzõ, megkérdezhetem hogy mûködni szokott?
Sajnálom, ha esetleg ráerõltetés, amit néha írok, de egyszerûen csak "agymosott" dolgokat tudok írni a paleóról, minden bajom kezd megszûnni tõle a háj mellé és ezt tudnia kell az embereknek!
Tápi, te beteg vagy, és ezt nem rosszindulatból mondom. fanatikusan megszállott vagy, mint akinek kimosták az agyát. nem akarom vitatni, hogy a paleo jó vagy sem, de a viselkedést ettõl függetlenül tényleg beteges, sõt elég ijesztõ amit itt mûvelsz, de nem ránk nézve, hanem magadra. inkább keress magadnak egy csajt, lehet kicsit felszabadulnál.
én bementem a patikába ha adjanak valamit amitõl hízhatok (jobb étvágyam lesz) erre a szalonnát ajánlották :D Hat mondom koszi b+! :D gondoltam megfûszerezem egy kis mekis koszttal, fõ a biztonság :D híztam is 5 kg-ot :) Nagyon nehezen hízok sajnos... Most már inkább izmot szeretnék, szóval szalonnát csak vészhelyzetben eszek :D ha meg mar muszaj mekizni a tobbiek miatt akkor mar ott is inkább Cezar sali megy :D Ilyen az elet! :)
De azt el lehet fogadni, hogy a szalonnának (zsír + valamennyi fehérje) és a mekis kajának (fehérje, zsír + KEMÉNYÍTÕ) egészen más hatásuk van?
oké meg a szalonnához társult a Mekis reggeli és tízórai :D de erre nem vagyok büszke :P
Szalonna jó kis hurka kolbásszal, ha hízni akarsz :) (tapasztalat)
Nekem sikerült úgy lefogynom, hogy ettem tk kenyeret is ettem tejtermékeket is. Régen az volt a tudomány, hogy a tej egészséges, most az hogy hát mégse. Ezek mindig változnak. x éve tojást is alig volt szabad enni most meg jah hát az jó a szervezetnek. Én úgy vagyok vele, hogy mindent ki kell próbálni de ne erõltessük másokra a véleményünket
Testépítõk között viszont van, aki leírja hogy 'igazából' a teljes õrlésû gabona kényszer módszer, és a legjobb diéta zöldségeket, húsokon alapul. A gabonák csak olcsó alternatívák. Tehát újra és újra látok reménysugarakat.
Reménytelenül hiszek az emberi fejlõdõképességben (saját tapasztalat alapján, én is képes voltam tanulni). NA EZ A HIT! :) ))
TaplalkozasHarcmuves Hagydd rájuk, hadd egyék a spagettit kenyérrel a szénhidrátnapjukon és maradjanak dagadtak:D:D Aztán majd jönnek ide sírni, hogy jáááj, végigcsináltam a 90 napost, de visszahíztam egy hét alatt, miéééért?:D
A kérdező hozzászólása: Pont ez a lényeg, te paleozol, oké, neked bevált, hát jó, de minek másra ráerõltetni, ha nem akar paleozni?

MIért nem bírom a diétát? (többi lenn)

Edzeni járok,(fitness) és mellette diétázom. ez azt jelenti, hogy napi 1000Kcalt viszek be. Mindefélét eszem, semmit sem vonok meg magamtól, de nem lépek 1000 felé. Viszont nap végére, vagy sokszor nap közepén már az ájulás szélén vagyok. Látom hogy használ a diéta, mert a hsam lentebb ment, és bár alapjáraton nme vagyok kövér, a célom az, hogy lapos hasam legyen nyárra. Azért még van rajta mit dolgozni. Elvileg az én testemnek egy nap (mozgás nélkül) 1200 kalóriára van szüksége. na én mozgok, és 1000-e eszem, tehát akkor ez elvileg jó módszer ahhoz, hogy zsírt égessek. Viszont nem bírom. úgy érzem hogy ahooz hogy ne legyek rosszul minimum 1500-öt de lehet 2000 is meg kéne zabálnom. De akkor meg a hasam visszajön percek alatt. Szerintetek mit kéne tennem? (52 kiló vagyok és 165 centi, és 26 éves.)

Legjobb válasz: Kezdjük ott hogy az nem diéta ahol semmit nem vonsz meg magadtól, az orvoslexikonos idióta miért válaszolgat? Egy f*szság a kalória számolás, mivel nem csak kalória deficit függvénye a minõségi fogyás hanem hormonális folyamatoké fõleg amit az EDZÉS + A KAJA MINÕSÉGE határoz meg, bodybuilderen ajánlom az alapismereteket,

Kezdjük ott hogy az nem diéta ahol semmit nem vonsz meg magadtól, az orvoslexikonos idióta miért válaszolgat? Egy f*szság a kalória számolás, mivel nem csak kalória deficit függvénye a minõségi fogyás hanem hormonális folyamatoké fõleg amit az EDZÉS + A KAJA MINÕSÉGE határoz meg, bodybuilderen ajánlom az alapismereteket,
Elsõ, érdeklõdnék, olvastad-e a kérdezõ paramétereit a zseniális tanácsaid elõtt. Vagy csont nélkül benyaltad hogy neki az 1000 kalória az optimális. Neked nem szóltak, hogy aki edzeni jár, annak nem kell 1000 kalórián koplalni? És eszedbe sem jutott, hogy az 1200 kalória baromság ilyen paraméterekkel?
Azért, mert a szervezeted okosabb, mint te, és tudja, hogy az 1000 kalória KEVÉS neki. Vettem a fáradtságot és beírtam az adataidat ide: http://orvosilexikon.hu/wrap.php?file=dcc.html Súlytartáshoz 1600 kalóriára van szükséged, MOZGÁS NÉLKÜL. Úgyhogy itt az ideje, hogy újrakalkuláld, ha nem akarsz az utcán vagy ezdésen rosszul lenni, nem akarsz hiánybetegséget és egyéb következményeket. A módszered "elvileg" sem jó. Mit kéne tenned? GONDOLKOZZ!!! Nem vonsz meg magadtól semmi? DE!!! Napi 600 kalóriát, majdnem a felét a szükségesnek.
#2-3 Azt ugyan hol olvastad ki a soraimból, hogy én 1000kcal-os étrended tartom optimálisnak? Azt mondtam hogy az miért szar, majd javasoltam egy normális szálkásító diétát amiben a fogyás mértékét és az étrend szükséges finomhangolását is leírtam, hogy a fogyás megfelelõ ütemû maradjon. Mi ezzel a probléma? De azért visszakérdeznék én is: Értelmes javaslattal esetleg nem tudnál szolgálni a kérdezõnek? Mert látom, hogy egy kalkulátorba bele bírod írni az adatait, de kíváncsi lennék, te milyen diétát állítanál össsze neki.
Még ha igazad lenne is, hogy napi 1200 kcal-ra van szükséged mozgás nélkül, akkor a mozgással már alatta vagy ennek. Ehhez még a kcal-t is csökkentetted, tehát jóval kevesebbet eszel, mint ami a "mûködésedhez" kell. A szervezeted tudja ezt, és tiltakozik. 1500 kalória rendszeres mozgással egyáltalán nem sok, biztosíték arra, hogy fokozatosan fogyjál, és ne essél össze.
Én ugyan semmit nem konyítok ehhez a kalóriást cucchoz, de az nekem is feltûnik, hogy ha mozgás nélkül kell 1200, de te mozgással viszel be 1000et, akkor ott nem 200 a deficit. Mozgással még többre van szükséged, 1200+x-re, így a bevitt 1000 az 200+x-szel kevesebb, mint amennyi kéne. És ha x csak 300 (fogalmam sincs, mennyi a reális), akkor máris ott vagy, hogy csak kétharmadát eszed annak, ami kell, ami azért kevés. Na meg az sem mindegy, mibõl megy az a kalória.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Nem vagyok hülye, a saját tapasztalataimat, és az olvasottakat vegyítve raktam össze ezt a fajta diétát. Úgy vettem észre, hogy ez jó út a lapos has felé, és már jó úton járok. ráadásul a lábam is formálódik. Hozzáteszem, hogy alapjáraton nagyon vékony vagyok , csak a hasam zsíros. De mivel tudom hogy nincs helyi zsírégetés, így kényten vagyok diétázni. A válaszok közül leginkább azt találtam hasznosnak, hogy amellett, hogy számolom a kalóriákat, válogassam meg hogy mibõl mennyit viszek be. tehát inkább fehérjét fogyasszak ha lehet. Ezt próbálom betartani , de sajnos anyagilag nem túl könnyû:( Miután mindannyian kevésnek találtátok az általam kimért kalóriamennyiéset, így szerintem ezt növelni fogom, és megpróbálok sokvány húsokat, és minõségi szénhidrátokat bevinni. A beszólogatós okostojások pedig bekaphatják. :9 Azért kérdezek, mert nem tudom. nyilván. Minden oldal mást ír, mindenki mást mondd, így nem csoda ha naponta mást kell gondolnom. minek válaszolsz egyáltalán ha bunkó vagy, vagy engem gondolsz hülyének? megszánsz? de édes vagy. Köszi.. ne haragudj , de a Drugs Bunny típusú válaszokat nem bírom elviselni. Ennek ellnée köszönöm neked is a választ.
Te írjál bátran, milyen terveid vannak diéta nélkül?
Te fitnes edzõnek készülsz ebbõl akarsz élni.. Van aki 10-12 órát dolgozik mellette 2gyerek +még eddzen is!? Ne beszéljünk már butaságokat látszik, hogy fiatal [email protected] vagy még. 19F
derék-csípõbõl hogy adhatnék le maximális zabálási ingerekkel?:D
Ha nem diétával, akkor hogy?? Áruld már el! :D Baltával csapkodjuk le a hájat, vagy mi??? :DDDD
Ha neked más terveid vannak a fogyásra, akkor csináld úgy. Ki állít meg benne? Mellesleg én diétával fogytam 25 kilót, mozgás nélkül. Semmi bajom nem lett és nem lettem plöttyedt se. Mindenki úgy csinálja ahogy jól esik neki. Azért mert neked mások a terveid, még nem kell a többi többezer fogyózó nõnek is úgy csinálnia mint neked.
A kérdező hozzászólása: a barátom 160 kilo volt most már csak 120- kijártam vele mozogni és csak az éttrendjéb nyultunk bele picit ha valaki diétázik kell mozogni is mert ha diétázol csak a kaloria bevitel lez kisebb-nem azt jelenti hogy fogy is tole- diéta mellett is kéne mozogni-de mindenkinél máshogy mukodik a dolog
A kérdező hozzászólása: az kedves utloso válaszolonak- latszik hogy nem pezseg benned az iteligencia mar bocs

Miért nem értik meg az emberek, hogy tartós eredményt csak és kizárólag teljes életmódváltással lehet elérni? ! Miért hisznek vakon a 90 nap meg egyéb bugyuta diétáknak?

Legjobb válasz: Azért, mert a diétákat reklámozzák, hogy ez és ez milyen jó, de az még annál is jobb, mert forradalmian új. A teljes életmódváltásról pedig ritkábban esik szó.

Azért, mert a diétákat reklámozzák, hogy ez és ez milyen jó, de az még annál is jobb, mert forradalmian új. A teljes életmódváltásról pedig ritkábban esik szó.
+mindneki hamar akar elérni mindent...
A kérdező hozzászólása: Sajnos:-((
Haha, ne is mondd, nemrég irtak ki egy kérdést xDD H ha szakit pasijával, le fog-e fogyni :D
Mert az emberek buták.
A kérdező hozzászólása: Úristen!!! Azért szakítana, hogy fogyjon??? Állatok!

Miért nem javasolt diéta közben zacskós leveseket fogyasztani?

Anyósom sokszor csinál, és azt mondja, abban "nincs semmi". Mivel gy?zzem meg, hogy nem akarok enni bel?le?

Legjobb válasz: "Köszönöm, nem kérek". Azért nem jó enni belõle, mert rengeteg benne a só, ami megköti a vizet, és amúgy sem egészséges. Van még benne némi zsír, ami megint nem a diéta legjobb barátja. Ezen kívül telenyomják mesterséges adalékokkal, amik erõsen akadályozzák a szervezeted, hogy megtisztuljon a méreganyagoktól, és tiszta narancsbõrös leszel. Ez elég indok, hogy ne edd, de anyóst (tapasztalataim alapján) nem fogja érdekelni.

"Köszönöm, nem kérek". Azért nem jó enni belõle, mert rengeteg benne a só, ami megköti a vizet, és amúgy sem egészséges. Van még benne némi zsír, ami megint nem a diéta legjobb barátja. Ezen kívül telenyomják mesterséges adalékokkal, amik erõsen akadályozzák a szervezeted, hogy megtisztuljon a méreganyagoktól, és tiszta narancsbõrös leszel. Ez elég indok, hogy ne edd, de anyóst (tapasztalataim alapján) nem fogja érdekelni.
egyrészt a sok mesterséges anyag miatt egészségtelen, másrészt üres kalória, a diétában az a lényeg, hogy minden egyes kalóriával bevigyél valamit, amire szükséged van a szervezetednek (pl. esszenciális zsírt, szénhidrátot, rostot, vitamint, fehérjét...) na, ebben egyik sincs. és még az se lehet nagy érv mellette, hogy finom (mint pl. a csoki, ami szintén üres kalória, de legalább fincsi :D), mert a zacskós levesnél ezerszer jobb a házi húsleves szerintem :)
Mûanyag kaja, rengeteg sót tesznek bele, hogy legyen íze, másrészt ezzel tartósítják, de hogy ne legyen annyira sós, tesznek hozzá jó sok cukrot. A legtöbb készétellel ez a gond, pl bolti öntetek, majonéz, majdnem minden, ami készétel.
Azért mert a zacskós levesekben sok a mesterséges adalék, tartósitószerek, mesterséges izesitõk, élesztõ, és van benne tészta, tehát a diéta alapszabáljainak ellentmondó anyagok vannak bennük!!
Igaz, hogy egészségtelen, de nagyon kevés kalória van benne a fõzött levesekhez képest és ugyanúgy jóllaksz velük. Nekem bejött és én szeretem is. Ettõl függetlenül ha nem akarsz enni belõle, azt anyósodnak tiszteletben kellene tartania. Mondd meg neki :)
úgy tudod kivédeni, hogy legközelebb te készíted a kaját. :) fõzz igazi húslevest! pulykacombból, pl, sok finom leveszöldséggel, egy kis vegetával, hagymával! :) de akár saját brokkoli- vagy gombakrémlevest is alkothatsz! :) ezerszer jobb a mûkajáknál.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!!
Olvasd FEL az összetételét. Abban igaza van az anyósodnak, hogy "abban nincs semmi". (Kérdés: akkor minek megenni? Hobbiból?) Egész pontosan: semmi hasznos. Kalória viszont annál inkább. Tehát megeszel egy halom mûanyagot, amit hasznosítani nem tudsz, de legalább hízlal. Mikor ehettél volna ugyanannyi kalóriával egy tányér salit meg husit, amivel jól is laknál és még táplálna is.
Ja, én nem fogyózom, de sosem eszem ilyet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket!

Miert nem megfelelö a 7 napos dieta? Valami erre koszalo dietetikustol vagy mas hozzaertötöl kerdeznem elsösorban, de a "hasznalok" velemenye is jöhet.

A dieta atlagosan 6-700 kaloriat tartalmaz, ami keves, de a feherjebevitel az 100gramm napi szinten, ami böven eleg, es vegyes etrend nem monoton. Miutan en teljesen jol lefogytam vele, nem volt jojo effektus, es sokkal fittebb energikusabb voltam utana, nem ertem mi lehet vele a baj, es nem erzem ugy hogy az altalam ledobott 30 kilo (kb 2-3 honap) az izom lett volna, söt! utana eleg szepen latszottak a valodi izmaim, föleg hogy BSzandi alakformalo tornat nyomtam, amikor mar nem esett nehezemre a mozgas :D Es azert kerdezem mert sok dietat neztem at es ezt talaltam korrektnek, amiben mindenfele van es a mennyiseg sem rossz. Nem eheztem es müködött. Lattam sok felesleges es nagyon durva dietat is amiröl selytem, hogy miert lehet nem egeszseges. De ezzel mi a baj? Gözöm sincs. A valaszokat elöre is köszi.

Legjobb válasz: azért nem jó mert a 700 kalória kevés egy embernek. és mivel kevés ezért a szervezet raktározó üzemmódba kapcsol. tehát elsõsorban az izmokat bontja le. sokszor leírták már ezt. egy hét alatt csoda nem történik (ezért is hülyeség az egy hetes diéta) a 700kalória az éhezés. ha te 3 hónapig 700 kalórián éltél akkor azért megnézném a szívizmaidat belsõ szerveidet... sok ember azt hiszi hogy húú fogytam de tuti jó. hallottam egy szakembertõl hogy sok embert elõször fel kell táplálni! hogy le tudják fogyasztani. nem kötekedni akarok veled. hány kilóról hányra fogytál le?

azért nem jó mert a 700 kalória kevés egy embernek. és mivel kevés ezért a szervezet raktározó üzemmódba kapcsol. tehát elsõsorban az izmokat bontja le. sokszor leírták már ezt. egy hét alatt csoda nem történik (ezért is hülyeség az egy hetes diéta) a 700kalória az éhezés. ha te 3 hónapig 700 kalórián éltél akkor azért megnézném a szívizmaidat belsõ szerveidet... sok ember azt hiszi hogy húú fogytam de tuti jó. hallottam egy szakembertõl hogy sok embert elõször fel kell táplálni! hogy le tudják fogyasztani. nem kötekedni akarok veled. hány kilóról hányra fogytál le?
Milyen az a 7 napos diéta?
A kérdező hozzászólása: http://www.fogyokurak.hu/7-napos-dieta--cikk ilyen a 7 napos dieta es 2szer egymas utan kell megcsinalni, tehat 14 napos vegülis:D Kedves elsö, azt azert nem szeretnem, ha belem neznel, de sem az izmaimnak sem a szivemnek, szivizmaimnak nem lett semmi baja, söt teljesen helyrejött a verkepem (eddig kivetel nelkül minden vervetel utan kiderült, hogy vashianyos meg verszegeny vagyok)es a vernyomasom is beallt teljesen. 85röl fogytam 58ra. Onnantol mertem amikor mar ereztem a hatast, hogy ne vegye el az elsö egy-ket nap het a kedvemet, hogy nem ment le semmi.

Kedves 90 napos diéta ellenzők! Miért nem értitek?

Miért nem értitek meg, hogy sok embernek ez egy jó módszer a fogyásra??? Csak ezzel tudtam megállni a zabálást, ami túlsúlyt okozott, és ez már az egészségemre is ment (magas vérnyomás, ízületi problámák)! Ezzel a módszerrel pedig 4 kg-tól megszabadultam (eddig)!! Ti mire alapozzátok az ellenérveiteket? Tapasztalatra? A ti szervezetetek leépült a diéta alatt?? Vitát szeretnék, nem veszekedést; azért, mert értetlenül állok a nem túl visszafogott kijelentésekkel szemben, egy szerintem (tapasztalat) jó módszerrel kapcsolatban.

Legjobb válasz: minden hozzáértõ ember (dietetikus, személyi edzõ, orvos..stb) ellenzi a 90 napos diétát. gondolom ez nem lehet véletlen. én nem próbáltam, mivel olyan életmódot folytatok hogy nincs szükségem ilyesmire. hozzáteszem 10 évvel ezelõtt életmódváltással fogytam le 17 kilót, ami azóta sem jött vissza, tehát nem kell sosem fogyóznom. naponta sportolok és 5-6 alkalommal eszem kis adagokat,rengeteg zöldség, gyümölcs, fehér hús, kevés szénhidrát, sok folyadék. összesen 3 embert ismerek aki 90 naposozott. le is fogytak az igaz, de amit abbahagyták elkezdtek visszahízni. ma mindegyik ugyan olyan kövér mint volt.

Én ezt értem, hogy lehet vele fogyni. De izmos nem leszel, max plötyedt, mivel ha sportolsz is emelett a diéta mellett nem eszel minden nap fehérjét. Gondolom emlékszel még általános iskolából az étrend piramisra-na azt minden nap egyensúlyban kell tartani. A másik. Amig anyámékkal laktak többször is megcsinálták 3-4 év alatt . Max 1 év volt és visszament akár 20 kiló is, pedig nem ettem sokat, csak egyszerûen visszaálltak a normális, "vegyes" étkezésre. Azt meg nem is ecsetelem , hogy miylen szempontból nem egészséges még pl a szénhidrát nap, egy katasztrófa az a diéta ahol avcsorára fagyit meg csokoládét kell enni. Én igazából azt nem értem, ezt miért kell magyarázni, hogy a fehérlisztes ételek, az édességek, a csoki, a popkorn stb mind szemét kaja , persze belefér , de nem úgy, hogy egész nap azt eszed. Szinte mind zsir formájában raktározodik el, te meg elveszited (a kezdeti víz után) a meglévõ izmaidat is. Szerinted a sportemberek miért nem ezt a diétát követik, ha annyira egészséges? Egyetlen egy pozitivumot látok ebben a 90 naposban, azt hogy sok gyümölcsöt kell enni délelõtt, igy legalább a vitamin bevitel meg van. Az ételpiramist meg nem én találtam ki, és azt sem hogy mitõl hiznak az emberek, és mitõl bontja le a szervezet a meglévõ izmokat, épiti le azokat, ezek tények. Nem abban fog megmutatkozni, hogy leépülsz a diéta alatt, hogy holtan esel össze 1 hónap után , hanem ha ne adj isten történik veled egy súlyosabb baleset, a szervezet majd rögtön a szivizmokat kezdi el szép lassan lebontani, mivel más nincsen.. vagy ha elszakad a bokaszalaod, vagy eltörik a lábad 3* annyi idõ lesz mire helyreáll.
minden hozzáértõ ember (dietetikus, személyi edzõ, orvos..stb) ellenzi a 90 napos diétát. gondolom ez nem lehet véletlen. én nem próbáltam, mivel olyan életmódot folytatok hogy nincs szükségem ilyesmire. hozzáteszem 10 évvel ezelõtt életmódváltással fogytam le 17 kilót, ami azóta sem jött vissza, tehát nem kell sosem fogyóznom. naponta sportolok és 5-6 alkalommal eszem kis adagokat, rengeteg zöldség, gyümölcs, fehér hús, kevés szénhidrát, sok folyadék. összesen 3 embert ismerek aki 90 naposozott. le is fogytak az igaz, de amit abbahagyták elkezdtek visszahízni. ma mindegyik ugyan olyan kövér mint volt.
Az ellenérvek arra alapulnak, hogy a 90 napos alapelve egy bosszantó baromság. Szétválasztani az alkotóelemeket? Hajrá. Én egy jól felszerelt laborban nem merném állítani, hogy képes vagyok rá. Másrészt, mégha lehetne is, élettani alapja nincs. Ez a nagyon dühítõ bene, mertha imádkozni kéne a templomban, hát kit érdekel, de így terjed a marhaság, aztán a tanár meg gyõzzel elmagyarázni a dolgokat a gyereknek, hogy mért nem igaz amit anyuci mondd és csinál... Visszatérve az eredeti témára: ha már az alap állítás se igaz, akkor mitõl mûködne a diéta? Nem attól amit állít. Egyszerû éhezés.
A kérdező hozzászólása: Fehérjetartalmak ;) Ha ez valamiféle célzás, közlöm, hogy nem értem (kicsit késõ is van már, de nem mentegetõzök :D).
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom értem a diéta élettani alapjait. Nem anyum csak a jó példa, 4 embert ismerek még személyesen, akinek bevállt. A pszichével van itt a baj: nehéz megállni a jóllakottság után, hogy ne zabáljon az ember, a fõ probléma mégis a tiltás, ismétlem magam: szinte mindent lehet enni csak nem mindegy melyik napon. Ami pedig nincs tiltva nem is csábító. Gondolom emberi temészet. Köszi mindenkinek, amennyiben építõ jellegûnek szánta a hozzászlását!
kérdezõ! elég nyitottnak tûnsz, miért pont a 90 napos? azt leszámítva hogy anyukádnak bejött? miért nem a napi 5-6 étkezés, kevesebb szénhidrát, több fehérje plusz mozgás , sok folyadék? mármint miért nem életmódváltás inkább??
A kérdező hozzászólása: Elnézést: 14 kg-tól. Nem kamuzok, miért tenném.
A kérdező hozzászólása: De van itt aki nem elvekre alapoz, hanem tényleg nem vált be neki ilyen módon adiéta?
A kérdező hozzászólása: ember nem így lett "tervezve" Ezzel is egyet kell, hogy értsek. :)
A kérdező hozzászólása: 23:09 Ezt teljes mértékben elfogadom.
A kérdező hozzászólása: Kedves dr Úr/Hölgy! Köszönöm a biolos válaszokat, de élsportoló lévén a túlsúlyba/kövérségbe, mint olyanba (magánemberként) nem tekintem kompetensnek. :D Tapasztalatokat és érveket várok továbbra is. :)
csirkemell és a szárazbab fehérjetartalmát nézd meg ;) és jó éjt :D
A kérdező hozzászólása: LoL, most már értem. :D Jó éjszakát mindekinek!
23.35 Az elhízott háziorvos a kompetens, aki azt állítja, hogy napi 60mg C-vitamin elég, és az elsõ tüsszentésre antibiotikumot ír fel, valamint szerinte a "változatos" étkezés a jó, amiben minden mû és egészségtelen agyon vegyszerezett dolog is benne van? Sosem értettem miért akar bárki is "átlagember" lenni, és úgy kinézni. Talán az akaraterõ hiánya, és ezzel magyarázzák.
Ha pedig arra gondoltál, hogy a kompetenciám azért nincs meg, mert nem voltam túlsúlyos, hát 34kg-t adtam le az élsport után, amikor volt egy balesetem és nem tudtam mozogni majdnem fél évig. Szóval egyszer voltam 90 helyett 124 kiló. Leadtam, és soha többé nem jött vissza. Elég kompetencia? :)
A kérdező hozzászólása: 23:47 Így már elég. :)
úgy tûnik írhat neked bárki bármit, nem hallgatsz rájuk. Elárulom, én is megcsináltam a 90 napost. Akkor még nem igazán tudtam semmit a diétáról (mi hogyan mûködik) Fogytam vele ez tény, nem is volt nehéz betartani, de nem az lett a végeredmény amit vártam. Pl. nem lett lapos hasam. Mindenhol plöttyedt maradtam. Na vajon miért? Valamint elég rendesen gyomorsavat csinált nekem a diéta. Egy másik barátnõmnek (aki még mindig úgy gondolja hogy ez a diéta nagyon szuper)epeköve lett a diétától. Én nem híztam vissza a diéta után, de csak azért mert akkoriban kezdem el olvasgatni az egészséges táplálkozásról, így most ezzel a "módszerrel" fogyok (max.2 kilóm van még)Na meg rendszeresen sportolok. Édesanyám több munkatársa szintén megcsinálta ezt a diétát. Aki szerencsés volt az csak annyit hízott vissza amennyit leadott. Aki kevésbe volt szerencsés, az a két vagy 3 szorosát. Többször is leírtad hogy azér "tetsziK" neked ez a diéta mert szénhidrátnapon lehet enni pl. tortát bûntudat nélkül. Ha egészségesen táplálkoznál, és rendszeresen sportolnál, akor beleférne a néha torta vagy csoki bûntudat nélkül. Mert mindent lehet enni csak mértékkel, semmi sem hízlal ha mérttékkel eszed, és minden hízlal ha mértéktelenül eszed. Ha én ezeket a válaszokat elolvastam volna mikor én kezdtem el az a h*lye diétát, lett volna annyi eszem h abbhagyom. Olvasd el ezeket.: http://edzesmester.com/f9-meggyozo-erv.html http://edzesmester.com/f-tartos-fogyas.html http://edzesmester.com/f-izomepites-utvesztoje.html http://edzesmester.com/f-edzes-titkok.html http://edzesmester.com/virusos-eletmodvaltas.html
Sziasztok!Én cáfolok minden rossz akarot.Én 3évvel ezelõtt 90 napos diétával fogytam -45kg és persze tornáztam és ezt bízonyítani is tudom 120kg voltam le mentem 75kg-ra ettõl a diétátol.Úgy hogy aki bele kezd és le akar fogyni menni fogy csak be kell tartani és mozgás persze.Ja és a bõrõm szép és nem lóg nincs meg nyúlva.Üdv:Csak ki tartás kell.
A kérdező hozzászólása: Persze! Tej tojás, stb., stb... Ha a hús fogyasztás miatt élünk tovább, akkor ez az örök élet titka! :D
igazad van , hogy régen az emberek nem ettek miden nap húst. De kemény fizikai munkát végeztek egész nap, így ledolgozták a kenyérbõl ill tésztákból bevitt kalóriát. ma az emberek többségének az a mozgás, hogy elmegy az ajtótól a kocsijáig...
és ha abbahagyod, akkor mi lesz?
A kérdező hozzászólása: Anyukám abba hagyta 8 hónapja, 11 kg-ot adott le, 2 visszajött, de azt is hamar lemozogta. Mondjuk azóta sem eszi magát agyon, mert megszokta a helyes mennyiségû étkezést. 8 hónap még kevés? Vagy lehet, hogy mi vagyuk az egyetlen jó példa? Nem tudom. Nektek problémákat okozott ez a diéta? Tényleg veszélyes?
A kérdező hozzászólása: "minden hozzáértõ ember" Linkelsz? Nem provokációból! Tényleg érdekel.
A kérdező hozzászólása: 22:26! Tényleg nem lehet teljesen szétválasztani az alkotóelemeket, de nagyrészt szét lehet. Éhezni sem kell, majdnem minden (csak az üres kalóriás kajákat nem) ételt lehet enni, csak nem mindegy melyik napon! Abban igaz az érvelésed, hogy inkább "rendszert" teremt az étkezésben a diéta, mintsem biológiai alapjai lennének: ezzel egyet értek. Továbbá a tudat (fõleg az elején), hogy akár egy kisebb szelet csokoládé tortát is megehetsz szénhidrát napon, bûntudat nélkül. És nincs koplalás, tehát nem klasszikus értelembe vett fogyókúra. Nektek volt túlsúlyotok/kövér idõszakotok?
ha olyan jó és egészséges ez a diéta/étrend akkor miért csak 90 napig tart, miért nem élethossziglan?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az érveket!
az elsõ 22-31-es vagyok nagyon szívesen. remélem elgondolkozol a leírakon, és valami egészségesebb diéta után nézel. a lényeg, hogy egyél sok zöldséget, sovány húst, kevés zsírt (olivaolajat lehet), és mozogj. 2 hónap és szuperül fogod magad érezni a változások láttán.
utolsó vagyok: én pl voltam kövér. Nem idõszakos, egyhetes, egy honapós, 90 napos diéták kellenek, hanem heti 4-6 alkalom 1 órás intenziv aerob edzés, mellé torna vagy konditerem. Cukros szarokat, fehékenyeret számüzni, teljes kiõrlésü pékárut reggel fogyasztani, emellé sok fehér húst, köretnek zöldségeket, zsirszegény sajtot. Eszembe jutott még valami.. aki ezzel a 90 napos diétávla fogyott le, az méresse meg a testzsirszázalékát, majd írja ide mennyi lett, és lesz nagy ámulás bámulás.. nem jó értelemben.
hoppá, már nem az utolsó vagyok. én írtam a nagyonhosszú bejegyzést.
én pedig bocsi a helyesírási hibákért. kapkodtam.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy voltatok túlsúlyosak, akkor tudjátok milyen stigmatizáltnak lenni. 90 napos, mert drasztikus a kevesebb fehérjebevitel miatt??? Nem tudom! Azért kérdezek! Erre következtetek a válaszaitokból. Mégegyszer köszi.
A kérdező hozzászólása: Persze írhattok még!
A kérdező hozzászólása: A minden napos fehérje fogyasztásról meg az jutott eszembe, hogy 50-100 éve, de akár most is, nem volt az embereknek szokása (fõleg a parasztoknak) minden nap húst enni, mégsem volt problémájuk. Sok nagyszülõ korútól (nagyszüleimtõl is) hallottam, hogy húst szerdán és vasárnap (vasárnapi ebéd) volt szokás enni. A többi napon tészta, rántott leves stb...
bioszórán nem mondták, hogy nem csak a húsban van fehérje? meg azt se rémlik, hogy 100 éve nem ennyi volt az átlagéletkor se? a dokinak meg külön köszönöm, hogy hozzászólt, már az siker, ha egy ember komolyan veszi :)
A kérdező hozzászólása: 22:55! Gondolod, hogy a diéta nagy zavart okoz mondjuk az esszenciális és szemiesszenciális aminosav bevitelbe?
voltam túlsúlyos és tudom milyen az amikor az ember mindent megtenne hogy lefogyjon. nem "üldözöm" azt aki 90napossal akar lefogyni, csak nem értem meg õket igazán. elég sokat olvasok ezzel a témával kapcsolatban (mármint diéta , testedzés) és igazából a fogyás alapja a szénhidrátcsökkentés és a fehérjebevitel növelése sport mellett. aki egy kicsit utánaolvas az máris össze tud magának állítani egy jó kis étrendet , illetve össze tudja válogatni azokat az élelmiszereket amik a táplálkozása alapját kell hogy képezzék. nem csak 3 hónapra hanem örökre. ezért hívják életmódváltásnak. nem hiszek olyan diétában ami heti egyszer megenged egy olyan napot ahol pont azokkal a dolgokkal eheted tele magad, amit egy egészséges étrend épphogy elkerül. fehér lisztes és cukros dolgok és még vacsorára is ezt edd. én nem fogyókúrázom, de vacsorára sosem eszek szénhidrátot, csakis fehérjét zöldséggel, salátával. reggelire viszont nyugodtan mehet szénhidrát ami alacsony glikémiás indexü jó esetben. szóval most nem akarom részletezni mert hosszú lenne de a lényeg , hogy nem hiszek az olyan diétában amikor egyik nap csak ezt másik nap csak azt eheti az ember. mivel az ember nem így lett "tervezve" :)
A legjobb a fogyáshoz, ha a szervezetünkbe annyi tápanyagot viszünk be, amennyit ledolgozunk, ill. azon még túl is adunk... más megmaradó normális súlycsökkentés nincsen! Gondoljatok csak bele, mennyi tápanyagot elvesztek a szervezettõl bármilyen diétra során!.... Tehát csak le kell adni.... Az a baj, hogy a mai emberek nem képesek kimozdulni, mozogni, hanem ülve várják a fogyást! 22 L

Hogyan lehet pajzsmirigy alulműködéssel fogyni? Miért nem működnek ilyen esetben a diéták?

20kg van rajtam bármit teszek csak hízok.. Pedig nem divatdiétázok, nem is bírom a koplalást, normális, szénhidrátszegény, orvosi diétám van, de egyszer?en nem megy le egy deka sem... Az a baj, tudom kitartónak kellene lenni, de ha nem látom az eredményt akkor olyan nehéz hinni. Amióta gyógyszert is kapok, ráadásul az étvágyam is javult:(( van akinek sikerült esetleg?

Legjobb válasz: mert jobban dolgozik a szervezet... alulmûködés = kövérség a diéta mellett sportolsz is?

mert jobban dolgozik a szervezet... alulmûködés = kövérség a diéta mellett sportolsz is?
A kérdező hozzászólása: Nekem is van hasonló étrendem, kb 1500 kcal, de nekem az is kevés.( amióta szedem a gyógyszert pont sokkal több étvágyam lenne) tornázok is legalább heti 3x . Most olvasgatok dolgokat errõl az egészrõl, meg magáról a fogyásról, hogy biológiailag hogy zajlik a folyamat, hogyan "ég" el a zsír, de arról nem találok semmi infót, hogy ha pm alulmûködés van , akkor miért nem mûködik a dolog. Amir ejutottam: hogy hasznos a kókuszzsír , a króm a szelén szedése. Valamint nagyon sok helyen a paleolit diétát javasolják, mert állítólag a gluténérzékenység és a tej is okozhatja a pajzsmirigy gyulladását. Csak nekem elég durva, hogy semmi tej, és semmi búzaféle... de esküszöm kipróbálom mert már úgyis tökmindegy... ezzel a diétával is egy hónap alatt 2 kg-mínusz van de ez meg is állt és lefele nem megy, csak ha lazítok egybõl felfele. Pedig nekem nem is volt horror az TSH-m csak 5, 9...
Sziasztok! Nekem a dietetikus adott egy étrendet, állítása szerint ezzel le fogok tudni fogyni.Kb 1200-1400 kcal lehet fogyasztani. Napi ötszöri étkezés.Egy napi példa : r:kefír, rozskenyét, párizsi, retek t:kiwi, egy abonett e:csirkecomb, gombával töltve, burgonya, vöröskáposzta u:narancs, 1 abonett v:tej, korpás zsemle, párizsi, alma. Az adagok az számomra kb egy falat :D Elég kevés...
Az nagyon jó lenne, köszönöm szépen! :)
Engem az endokrinológus elküldött dietetikushoz, mert nem indult be a fogyás egyáltalán...4 hónapja szedek gyógyszert!Ha mondd majd nekem vmi hasznosat akkor szívesen leírom neked privát üzibe.
Sziasztok! én 19 éves vagyok és 1 hónapja pajzsmirigy alul mûködést diagnosztizáltak nálam! június óta folyamatosan hízok, 53 kg voltam akkor és most sajnos már 74 vagyok.... nagyon el vagyok keseredve, mert diétázom és napi 1-1, 5 órát intenzíven sportolok! Szedek gyógyszert is amit az endokrinológus írt fel! 3 hónapja PCo-t is diagnosztizáltak! Nem tudom, hogy mit csináljak, hogy végre elkezdõdjön a fogyás??!! Segítsetek kérlek!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm viszont:)
Nekem másfél éve derült ki, az alatt 17 kilót híztam.De csak 3 hónapja kezelnek.Nekem tsh 7, 5 körül volt utoljára. Én nem érzek változást a gyógyszer szedése óta.Én is megkaptam már, hogy könnyû fogyni : diéta meg sport.Hát köszönöm szépen, nekem ez nem használ.Szörnyû!Látom az utcán, hogy néznek rám az emberek...De nagyon bízom a javulásban, halottam már olyanról akinek sikerült lefogynia :) Nekünk is fog, csak nehezebben! Erõt egészséget kívánok neked, kitartást a fogyihoz :)
A kérdező hozzászólása: Nekem is 3 hónapja derült ki, de nem is olyan vészes a tsh-m 5, 4 at4 ést3 normál szinten volt. Én csak háziorvosnál voltam eddig, erre az értékre csak azért kaptam gyógyszert, mert sok tipikus tünetek volt a hízás mellett. Van ami javult, pl kevésbé vagyok fáradt, és fázós, de mióta szedem a gyógyszert sokkal nagyobb az étvágyam, néha kifejezetten zabálni tudnék, így elég nehéz a fogyókúra... Csak olyan rossz , hogy mindenki azt gondolja egy lusta zabagép lehetek, pedig lehetek, pedig egyáltalán nincs így:((
Velem is ez a helyzet.Pont a héten fogok menni az endokrinológusomhoz.Kíváncsi vagyok javult e valamit az értékem.(még csak 3 hónapja szedek gyógyszert) Eddig semmit nem tudtam fogyni, borzalmas(évek óta).Most egy hete megint diétázom plusz mozgás...hát nem tudom.Nekem 3 hónapja azt mondta a doki, ha beállítják a gyógyszerrel az értékem, akkor le fogok tudni fogyni :) T kérdezted errõl?
A kérdező hozzászólása: Igen próbálok, ha nem is minden napi heti 3-4 szer itthon dvdre tornázom, vagy futok. A bõrömön érzem hogy feszesebb, kicsit alakultam is, de a súlyom akkor is katasztrófa. ..
Én napi egy szelén tablettát szedek azóta beindult a fogyás..nem sok olyan heti 0.5-0.7 kg, de szerintem ennyi az egészséges. DE nem akarok senkit hitegetni , ugyanis nekem 6 hónapja derült ki hogy autoimmun alul mûködésem van és csak karácsony környékén híztam , mikor zabáltam nagyon , egyébként csak stagnált a súlyom 173cm 68 kg. Bio-Szelénium 50 kapszulát eszek a pharma nordtól , illetve én is sokszor eszek keveset.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!