Találatok a következő kifejezésre: Miért nem cumisüvegből (19 db)

Miért nem akar cumisüvegből inni?

Kis fiam 6 hetes és még anyatejes , viszont néha adok neki mármint adnék neki teát de nem akar cumisüvegből inni. 1-2 szer sikerült neki adnom valamiért nem szereti. Csak a cici kell neki . Cumit se szereti a cicimet használja cuminak .

Legjobb válasz: Mert nem kell neki. Minek itatod? Miert kell eroltetni. A kicsinek tobb esze van amr bocs, semmi szuksege a teara. Tudod amikor csak kicsit cicizik akkor iszik mert a tejednek az eleje higabb nem a laktato resze jon es azzal oltja a szomjat. A cumit meg sok kicsi ilyen idosen meg enm fogadja el. Az en lanyomnak sem kellett ennyi idosen. 3 hos koraig szoptattam csak sajnos es miutan mar nem volt cici nyugtatonak elfogadta a sima cumit is. Hulyeseg amit csinalsz.

Mert nem kell neki. Minek itatod? Miert kell eroltetni. A kicsinek tobb esze van amr bocs, semmi szuksege a teara. Tudod amikor csak kicsit cicizik akkor iszik mert a tejednek az eleje higabb nem a laktato resze jon es azzal oltja a szomjat. A cumit meg sok kicsi ilyen idosen meg enm fogadja el. Az en lanyomnak sem kellett ennyi idosen. 3 hos koraig szoptattam csak sajnos es miutan mar nem volt cici nyugtatonak elfogadta a sima cumit is. Hulyeseg amit csinalsz.
A szüleink nemzedéke szerint kell a babának a tea, , 6 hetesen almapüré, és 6 hónapos koráig el kell választani a babát.(bár kevés anyának sikerült ilyen levek mellett szoptatni) Esetleg mutass nekik néhány írást szoptatós oldalakról, hogy lássák, nem te találtad ki, hogy nem kell a babának külön folyadék az anyatej mellett. Nem kell minden tanácsot megfogadni, még akkor sem, ha az anyóstól, anyukánktól, védõnõtõl, vagy orvostól származik. (Nemrég itt kért tanácsot egy anyuka, akinek a doktornõ azt javasolta, hogy 4 óránként etessen. A baba sírt, az anyuka melle begyulladt, és szépen úgy elapadt a teje, hogy tápszerrel kellett pótolnia, majd egyre kevesebb és kevesebb lett a teje. Ha nem hallgat a doktornõre és igény szerint szoptat, akkor ez nem következik be.)
A kérdező hozzászólása: Nem én erõltetem mármint nem én akarom erõltetni, hanem anyós amikor itt van meg anyukám is mindig mondja adjak neki folyadékot mert kívánja a tejcsi mellett és szomjas is. Én is mondtam nekik hogy a cicibõl amikor jön a tej higabb ami szomjoltó .
A kérdező hozzászólása: De ezzek szerint akkor nem én vagyok a hülye hanem õk már bocs :) .
Jajj ne hallgass rajuk. Igen ok a hulyek :-) mar bocs :P Semmi ertelme es latod a kicsi is tiltakozik ellene. Nem tudom honnan jonez nekik h itatni kell. Allj ki magatok mellett es ne csinald azt az okorseget amit ok tanacsolnak.
Ha nem kell neki, nem szomjas, tudja a baba, hogy mi a jó neki, jobban mint a kedves nagymamák. Inkább örülnének neki, hogy szépen eszi az anyatejet. Nincs 40 fok, hogy inni kéne neki pluszban.
levek=elvek (elírtam)

Miért nem fogadja el az anyatejet cumisüvegből sem?

6 hetes kislányom cumizavar miatt nem fogadja el a cicimet. Viszont azt a kevés tejemet, amit lefejek, nem issza meg cumisüvegből sem. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Nem fogsz menstruálni? Nem kezdtél szedni vmi bogyót? (fogamzásgátlót, vitamint, étrendkiegészítõt) Nem használsz új dezodort, tusfürdõt? Nem eszel vmit, amit eddig nem?

Nem fogsz menstruálni? Nem kezdtél szedni vmi bogyót? (fogamzásgátlót, vitamint, étrendkiegészítõt) Nem használsz új dezodort, tusfürdõt? Nem eszel vmit, amit eddig nem?
A kérdező hozzászólása: Semmit...Én is gondolkoztam rajta, de semmi...
Ha tényleg olyan kevés van csak, akkor elõfordulhat, hogy már gyengének érzi a tápszerhez képest. Na én pont ezért nem cumiztattam õket, ezt nem bántásként írom, saját döntése mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: Elnézést, de nem direkt cumizattam, hanem mert kevés a tejem... Sajnos!
A kérdező hozzászólása: ×cumiztattam
Ugyanez volt nalunk is, nem kellett neki azt a kicsit ami volt csak kiborogattam.pedig azert is megmegszenvedtem, nem gyõztem fejni
Nem akartalak vele megbántani... tényleg. Próbáld meg úgy felfogni, hogy az is elõnyére vált, amit eddig kapott. Nem attól leszel jó anya, hogy csak anyatejet kap, ezen ne stresszeld magad, a babának a legnagyobb kincs egy nyugodt, kiegyensúlyozott anyuka. A mai tápszerek már nagyon jók.

9hónapos kisfiam miért nem fogadja él a MAM csörös itató poharat? Eddig cumisüvegből ivott, hogy lehetne raszoktatni?

Legjobb válasz: Jó kérdés. A lányom 19 hónapos, kb 15 féle tanuló meg csõrös pohár fordult meg nálunk, és egyikbõl sem tudott/akart inni. Mikor már nagyobb volt, kipróbáltam, hogy akkor nincs cumisüveg, de akkor sem kellett a csõrös. Próbálgatni kell, aztán vagy bejön, vagy nem. Amúgy a lányom a szívószállasból tud inni, de abból is csak a sima kell, a szelepes nem jó neki. Pohárból keveset iszik, így sajnos nálunk megvan a cumisüveg még. Mondjuk most 3.hete bölcsis, legalább nap közben már nem kell neki.

Jó kérdés. A lányom 19 hónapos, kb 15 féle tanuló meg csõrös pohár fordult meg nálunk, és egyikbõl sem tudott/akart inni. Mikor már nagyobb volt, kipróbáltam, hogy akkor nincs cumisüveg, de akkor sem kellett a csõrös. Próbálgatni kell, aztán vagy bejön, vagy nem. Amúgy a lányom a szívószállasból tud inni, de abból is csak a sima kell, a szelepes nem jó neki. Pohárból keveset iszik, így sajnos nálunk megvan a cumisüveg még. Mondjuk most 3.hete bölcsis, legalább nap közben már nem kell neki.
Szia mi 4 hósak vagyunk és most szokik a csõrös pohárra egyszer megy neki egyszer meg csak rágja.De türelmesek vagyunk és próálkozunk minden nap vele.És a sima pohárból is itatom már újszülött kora óta.Kitartást nektek.
A kérdező hozzászólása: Csoda történt elfogadta az üveget tegnap. Azóta szépen iszik belõle. :-)

4 hónapos kislányom 5 napja esténként nem akarja elfogadni a cicit, miért nem? Nem kap cumisüvegből tejet, de tegnap már adnom kellett.

Sír és be sem akarja kapni a cicimet, nagyon balhézik. Mi történhetett?

Legjobb válasz: Nem menstruálsz véletlen? Olyankor más íze van a tejnek mint egyébként. Ha lehet mellõzd a cumisüveget, cumizavaros lehet aztán meg majd azért nem kapja be a melledet. Próbáld meg többféle pózban, ellenõrizd nem e fáj valamije vagy nincs e valami baja. Esetleg az is lehet, hogy még nem éhes. A lényeg, hogy próbálkozz és ne add fel.

Nem menstruálsz véletlen? Olyankor más íze van a tejnek mint egyébként. Ha lehet mellõzd a cumisüveget, cumizavaros lehet aztán meg majd azért nem kapja be a melledet. Próbáld meg többféle pózban, ellenõrizd nem e fáj valamije vagy nincs e valami baja. Esetleg az is lehet, hogy még nem éhes. A lényeg, hogy próbálkozz és ne add fel.
A kérdező hozzászólása: nagyon nehéz, mert egyáltalán nem akarja, sír, bömböl, ilyen még nem volt. Csak vizet kap a cumisüvegbõl, elõtte egyáltalán nem kapott üveget, csak tegnap este voltam kénytelen adni (apa adott) lefejt tejet.
A kérdező hozzászólása: Nem menszizek, csak nagyon erõs fehér folyásom van. (bocsánat, hogy leírom). napközben eszik, este viszont meg sem próbálja megkapni. jajj
A kérdező hozzászólása: Kérlek, segítsetek, most már napközben sem akarja elfogadni, csak álmában tudtam cicztetni, napközben nem, pedig éhes volt. Nem kapott korábban cumisüvegbõl (csak tegnap este), tehát cumizavar kilõve. Most cumisüvegbõl adtam neki, és abból megette, de a cicin már sír. Más is járt így? Védõnõ kikapcsolva, doktornõ már nem rendel ma.
Szopási sztrájk? http://www.lll.hu/search/node/szop%C3%A1si%20sztr%C3%A1jk Nyugodj meg, próbáld elringatni félálomba szoptatni.Éjjel is szoptathatod a babák kitünõen szopiznak félálomba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen valószínûleg szopási sztrájk. Nagyon nehéz, de harcolunk Köszönöm a linkeket
Ha itt kérdezel biztos hogy jó tanácsokat kapsz és túl fogtok jutni ezen a nehéz idõszakon. http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3 Utolsó voltam.Kitartás!

Miért nem eszik a mellemből, cumisüvegből meg igen?

Két napja elég nyügös a 4 hetes fiam, lehet a front miatt. Egész nap nem alszik, fáradt, de nem tud aludni, ha leveszem a cicir?l akkor sír.

Legjobb válasz: Szépen fejlõdõ baba! Lehet, hogy csak cumizni akar a cicin, nem mindig enni. Szerintem az, hogy a cumisüvegbõl megevett 70 ml-t, nem jelenti feltétlenül azt, hogy éhes volt, de cicibõl nem tudott jóllakni. Én gondolnék erre a nagy melegre is egyébként. Ilyenkor lehet, hogy többet akar cicin lenni. Néha kortyolgatni egy kis tejet, mert az hûsíti. És ettõl az idõtõl simán lehet nyûgös, fáradt. Persze ez csak tipp! Majd a többiek még elmondják saját gondolatukat.

Szépen fejlõdõ baba! Lehet, hogy csak cumizni akar a cicin, nem mindig enni. Szerintem az, hogy a cumisüvegbõl megevett 70 ml-t, nem jelenti feltétlenül azt, hogy éhes volt, de cicibõl nem tudott jóllakni. Én gondolnék erre a nagy melegre is egyébként. Ilyenkor lehet, hogy többet akar cicin lenni. Néha kortyolgatni egy kis tejet, mert az hûsíti. És ettõl az idõtõl simán lehet nyûgös, fáradt. Persze ez csak tipp! Majd a többiek még elmondják saját gondolatukat.
Az hogy a cumisüvegbõl megitta nem jelenti azt hogy éhes volt.Lehet hogy a front miatt nyügis.Az én lányom is egész nap a cicin lóg, ráadásul nem is éhes.Ha éhes maradna a babád cici után azt észrevennéd, mert ordítana.Az hogy nyûgös utánna, másnak tudnám be.Majd lesz olyan nap, amikor nagyobb étvágya lesz.

Miért nem akarja megenni a 4 hónapos babám a cumisüvegből a tápszert?

Legjobb válasz: Vagy a tápszer nem kell neki, vagy a cumisüvegbõl nem tud inni, ha eddig csak szopizott, akkor fogalma sincs a technikáról. VAgy a kettõ együtt.

Vagy a tápszer nem kell neki, vagy a cumisüvegbõl nem tud inni, ha eddig csak szopizott, akkor fogalma sincs a technikáról. VAgy a kettõ együtt.
Ilyen nálunk is volt. Úgy oldódott meg, hogy akkor próbáltam a szájába csempészni a cumit, mikor már félálomban volt, este, vagy hajnalban. Esetleg mikor már félig bealudt cicin, utána váltani. Fogalmam sincs, mi baja volt vele, talán észrevette, hogy "nem az eredeti". Vagy a tápszer íze nem jött be neki. Amúgy nálunk a szoptatást nem befolyásolta a cumisüvegezés, simán használta mindkettõt.

Miért nem akar enni a babám cumisüvegből, csak kanállal?

5 hónapos múlt a kicsi lánykám!tegnap meg ma is alig akart enni!szív párat aztán kiköpi!múlthéten 4 napig hőemelkedése volt,elmentünk dokihoz,azt mondta,hogy lehet a fogzás miatt!ma meg tegnap is nyűgös volt és nem akart enni csak kanállal!tápszeres,de már elkezdtük a hozzátáplálást!ma csak 2x evett rendesen!uzsi időben egy üveg őszibarackpépet meg vacsiidőben tejpépet!mindkét alkalommal először cumisüvegből akartam neki tápszert adni,de pár szívás után kinyomta a kis nyelvével,így kínomban megpróbáltam pépessel etetnii...így sikerült ma valamit ennie!inni ivott,de nyilván azt könnyebb is kiszívni!lehet ez a foga miatt?volt valaki már így?

Legjobb válasz: Próbáld esetleg gyorsabb folyású fejjel a cumit.

Próbáld esetleg gyorsabb folyású fejjel a cumit.
Ha most jön a foga, az, hogy az ínyével szorítja a cumit, fájhat neki. Esetleg próbáld meg neki puhább gumival, ha nem megy, akkor a tápszer is mehet kanállal. macerásabb, igaz, de nem sok mindent tudsz tenni ellene.
Sógornõmék pont ezen mentek most végig. Neki se volt hajlandó a gyerek enni. De még pépet és gyümölcsöt is alig alig evett 1-2 kanállal. Folyadékot viszont rengeteget megivott. A dokija azt mondta h fogzásnál elõfordul az étvágytalanság. Megszûnt akkor ez a probléma 1 hete kb mióta kibújt a fogacska. Neki 6 hós a fia. Am én is azt tanácsolom nagyobb lyukún adjad és puhábból h minél hamarabb megihassa a tápszert mert lehet tényleg irritálja az ínyét. Mondjuk én ilyenkor azt tudnám elképzelni h inkább jobban rágja h dörzsölhesse. Arra figyelj oda a legjobban ha nem is akar annyit enni akkor legalább folyadékot igyon eleget a kiszáradás miatt.

Miert nem fogadja el a fiam cumisuvegbol a tapszert?

2 honapos a fiam szopizik de nem eleg neki a tejem ehes meg utana.probalkozok adni neki cumisivegbol de nem fogadja el. Ha a tejemet teszem bele a cumisuvegbe akkor sem kell neki. Miert van ez hogy nem fogadja el? Mar 3fele cumisuveget vettem neki

Legjobb válasz: próbáld meg többször mellre tenni, még van esély, hogy meglesz a kívánt mennyiség. (én 6 hónapos koráig 4* vissza tudtam hozni a tejcsit - sokat stersszeltek) amikor még dõlt belõlem a tejcsi, akkor a felesleget lefejtem és én is üvegbõl adtam oda a babámnak. nekünk a tommee tippe vált be, annak nagyon jó formája van és hasfájós babáknak is ajánlják. ha már nem akarsz cumisüvegbe fektetni vagyonokat, akkor próbáld meg pohárból itatni kitartás! :)))

próbáld meg többször mellre tenni, még van esély, hogy meglesz a kívánt mennyiség. (én 6 hónapos koráig 4* vissza tudtam hozni a tejcsit - sokat stersszeltek) amikor még dõlt belõlem a tejcsi, akkor a felesleget lefejtem és én is üvegbõl adtam oda a babámnak. nekünk a tommee tippe vált be, annak nagyon jó formája van és hasfájós babáknak is ajánlják. ha már nem akarsz cumisüvegbe fektetni vagyonokat, akkor próbáld meg pohárból itatni kitartás! :) ))
ha éhes lenne, elfogadná. valami más a gond.
Más tápszert próbáltatok?Lehet nem ízlik neki!
Nekem se fogadja el a cumis üveget a babám. Ráadásul 2 óránként szopizik úgyhogy hozzá vagyok kötve :) . Próbáld sokszor visszatenni cicire hátha visszajön a tejed. Nekem az aventet, a tommee tippe-t se fogadta el. Most még a mam-ot kéne megnéznem mert annak laposodik a cumija mint amikor a cicit beszívja.
Szia, nálunk is ez volt a helyzet, mi is próbáltunk már mindent fajta etetõcumit meg csõröspoharat meg tápszereket végül is a baby bruin cumisüveg és a Humana tápszer vált be, de sokáig pohárból kortyonként itta (ekkor már 8 hónapos volt, akkorra ment el a tejem). Anno mi vettünk Medela szoptanít, amikor egy kis vékony csövet ragasztasz a melledre és bekapja mintha szopizna és jön neki közben a tápszer.Sajnos nálunk az se vált be. De azért belinkelem ha szeretnél róla többet megtudni: http://www.goldnerbaba.hu/103-szoptatasi-segedeszkozok/1652-.. Sokaknak segített a tej visszahozásában a kecskeruta fû, megér egy próbát! Remélem mielõbb megoldódik!
teljesen mindegy milyen üveget veszel.nalam ugyan ez volt a helyzet.6 fajta üveget vettem, fölöslegesen.meg kell probalnod viszahozni a menyiseget.en ejjel nappal pumpaltam etetes utan, ami azt a jelet küldi a testednek, hogy a baba meg ehes!minden nap szoptatos teat ittam 4-5 cseszevel, valamint öszibarack levet.Hala Istennek sikerült viszahozni.de nagyon megterhelö.kitartas!nemsoka jobb lesz!engem is ezzel vigasztaltak!es tenyleg igy van!ja, es kaptam a tanacsot, hogy ne adjam fel a cumisüvegböl valo etetest, probalkozzak tovabb minden nap.de nekem nem valt be.csak sirt, en meg sajnaltam.ugyhogy ejjel nappal cicin volt majdnem.

5 hós a kislányom, miért nem hajlandó csak fekve cumisüvegből enni? A mam 2-es cumival szenvedünk, a 3-as még sok neki. a variábilis cumit sem fogadja el. Mért?

számít a cumi formája? volt valakinek ilyen problémája?a hozzátáplálással is szenvedünk.a reszelt almát kanállal nem eszi meg,de az én almámat szívesen rágcsálja. mért van ez? még nem elég érett a h.tápláláshoz?

Legjobb válasz: Az én lányomnál számított a cumi formája is.Az hogy fekve eszik cumisüvegbõl az gondolom azért van,mert ezt hívják szoptatós póznak,mert ez kényelmes neki,ezt szokta meg.Ne aggódj még ismerkedik az ízekkel,és természetes,hogy az érdekli õt amit te eszel.Ezért,hogy már érdeklõdik az általad fogyasztott étel iránt jelenheti,hogy már tudna enni.Igazából elég 6 hónapos elkezdeni a hozzá táplást.Addig szoktathatod az ízekhez,kóstoltathatod.Persze fontos,hogy oda figyelj mit adsz neki,mert õ még sok mindent nem ehet meg.

Az én lányomnál számított a cumi formája is.Az hogy fekve eszik cumisüvegbõl az gondolom azért van, mert ezt hívják szoptatós póznak, mert ez kényelmes neki, ezt szokta meg.Ne aggódj még ismerkedik az ízekkel, és természetes, hogy az érdekli õt amit te eszel.Ezért, hogy már érdeklõdik az általad fogyasztott étel iránt jelenheti, hogy már tudna enni.Igazából elég 6 hónapos elkezdeni a hozzá táplást.Addig szoktathatod az ízekhez, kóstoltathatod.Persze fontos, hogy oda figyelj mit adsz neki, mert õ még sok mindent nem ehet meg.
Ja és inkább legyen lassú folyású a cumi mint, hogy megfulladjon szegény.Sok sikert.Remélem tudtam segíteni.
Az én kisebbik gyerekem is csak fekve volt hajlandó cumisüvegbõl inni. Ezzel mindenkit ki tudtam akasztani, hogy "jaj, megfullad az a gyerek". Jelentem, nem fulladt meg, már 2 éves. Ugyanez a babám elõször nem volt hajlandó kanállal enni, azonnal kilökte a nyelvével az almapapit. Úgyhogy pár napig almalével próbálkoztam, aztán újra a pürével. Neki 1 hónap volt, mire rájött hogyan kell kanalazni (a tesója szinte azonnal tudta), szóval türelem, szerintem késõbb még nehezebb lesz rászoktatni.
Bocs, hogy bekérdezek, de hogy lehet nem fekve etetni egy babát cumisüvegbõl. Nekem pont az a bajom, hogy állandóan fel akar ülni kaja közben, de akkor nem tudom eléggé megdönteni ahhoz a cumit, hogy jöjjön belõle. Ti hogyan csináljátok?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a kommenteket!

Miért nem kell tápszer cumisüvegből?

Kezdetekt?l tápszeres baba nem fogadja el a cumisüveget. Kanállal eszik,f?zit,pépet.Cumisüvegb?l csak a teát hajlandó elfogadni.Így viszont nem gyarapszik.Miért nem kell neki a tápszer?Pohár se vált be.5.5hónapos a baba.

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy annyira bejött neki a kanál, hogy ezért fogadja el csak úgy az ételt. Mióta mi eszünk fõzit,azóta nekem is szívesebben eszik kanállal, vár éjjel gond nélkül elfogadja a tápit cumisüvegbõl. Bár így, hogy a gyerkõcöd a teát cumisüvegbõl issza... Nem lehet, hogy a tápszerrel van problémája? Esetleg nem ízlik neki? Szerintem beszélj az orvosotokkal, védõnõtökkel a súlygyarapodás miatti aggodalmadról. Kitartás!

Szia! Lehet, hogy annyira bejött neki a kanál, hogy ezért fogadja el csak úgy az ételt. Mióta mi eszünk fõzit, azóta nekem is szívesebben eszik kanállal, vár éjjel gond nélkül elfogadja a tápit cumisüvegbõl. Bár így, hogy a gyerkõcöd a teát cumisüvegbõl issza... Nem lehet, hogy a tápszerrel van problémája? Esetleg nem ízlik neki? Szerintem beszélj az orvosotokkal, védõnõtökkel a súlygyarapodás miatti aggodalmadról. Kitartás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!