Találatok a következő kifejezésre: Miért nem benne biztos, hogy (13 db)

Hanyan vagytok benne biztosak hogy nem a pokolba kerültök es miert?

Legjobb válasz: A biblia szerint Isten Szelleme bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt,hogy Isten gyermekei vagyunk.Róma 8.16. Mivel Jézus helyettem halt meg,én pedig elfogadtam Õt megváltómnak,nem megyek a pokolba!Az üdvösség hit által van,tehát aki nem biztos a dologban ,az bajban van!

A biblia szerint Isten Szelleme bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.Róma 8.16. Mivel Jézus helyettem halt meg, én pedig elfogadtam Õt megváltómnak, nem megyek a pokolba!Az üdvösség hit által van, tehát aki nem biztos a dologban , az bajban van!
Péter nem kerül mindenki a pokolba. "..Aki gyõz annak nem árt a második halál." - Jelenések 2:11 "És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tûznek tavába vetteték." - Jelenések 20:15 "...inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben." - Lukács 10:20 A Hádész és a Pokol 2 különbözõ hely.De mi nem kerülünk a Hádészba oda csak az Ószövetségben kerültek.
A Zsoltárok 37:10-ben nem a Sátánra gondolt, mivel a Sátán hamis próféta stb. örökkön örökké gyötrõdnek a tüzes és kénes tóban. Példabeszédek 10:7 "..a bûnösök neve semmivé lesz." Itt emberekrõl van szó és nem a Sátánról.
Egyszerûen azért mert bízom Istenben. Szeretem õt, hiszem, hogy Jézus Krisztus a messiás aki azért halt meg a kereszten , hogy én élhessek és mert Isten az én mennyei atyám aki feltétel nélkül szeret engem, olyannak amilyen vagyok, ezért megbocsájt nekem még ha néha megbotlok is.
Az ember sosem lehet teljesen biztos abban, hogy nem kerül pokolra, mert bármikor meghalhat, és a lélek nem mindig tiszta.
Szerintem felesleges ezen gondolkodni, és a félelem sem visz sehova. Mindenki azt kapja, amit megérdemel, az alapján, amit letett az asztalra.
A kérdező hozzászólása: azert kerdezem mert ha tegyuk fel a lekunk örökké él, akkor gondolom senkinek se mindeggy hol fog lenni.
Nem létezõ helyre problémás kerülni...
én azt nem értem, hogyha felfedeztek egy ilyensmit, miért hagyták annyiban? Egyszóval miért nem fúrtak több lyukat v ilyensmi, hogy kiderítsék az emberiség legfontosabb "dolgát" a történelem folyamán. Egyszerûen hülyeségnek tartom, hogy egyszerûen lezárják a területet, megelégedjenek egy hangfelvétellen, ahelyett, hogy megadnák a pontos helyet, hogy tudósok továbbtanulmányozzák a helyzetet. biztosan a jelenlegi tudomány megengedi magának, h egy hõálló spéci minikamerát leengedjenek oda. Ám olvass utána a halál közeli élményeknek, testelhagyásnak (TKÉ-nek) és alvási paralízisnek. Biztos találsz 1-2 hasznos információt ezek között.
És ez nem az egyetlen eset: 1995-ben Jakob Adlers, egy német tengerész és óceánkutató Spanyolország partjaitól mindössze 80 km-re egy különös jelenségre lett figyelmes. A tengerfenék alatt érezhetõ hõmérséklet növekedést észleltek a mûszerek. A kutatóhajója a legmodernebb technikával volt felszerelve, GMS-mérõvel is rendelkezett, aminek segítségével a vízbõl a leggyengébb visszhangokat is ki tudta szûrni. Így hallotta meg a különös, fájdalmas sikolyokat, amik kb. 1, 5 km-es körzetben voltak érzékelhetõk. Adlers rögzítette a hangokat, beszámolt róla a hatóságoknak, a Deutsche Zentrale Seefahragentur birtokába került anyagokat azonban lefogl
na, szóval: lefoglalták, és máig nem kerültek elõ" Aki a fenti történetet netán komolyan venné, annak elmondom, hogy az elõbb találtam ki az egészet. Néhány hitelesnek tûnõ adat, pár név, és máris kész a "beszámoló". A fent említett cikk sem különb, csak 2 perc helyett mondjuk 2 órát szántak rá.
hát igen, pontosan errõl van szó....
Jaaaaaaj! Egy ennyi fájdalmasan durva nyelvtani hibától és magyartalanságtól hemzsegõ szövegnek azt sem hiszem el, ha olyan dolgokat ír le, amirõl tudom, hogy igaz -.- Szóval ez a szöveg nem gyõzött meg semmirõl. Amúgy nem hiszek benne, mivel ateista vagyok, de ha mégis létezik, és nem nekem van igazam, akkor megszívtam :D
Kérdezõ, a kérdésed felvet egy olyan gondolatot, hogy a pokolba kerülés valamiféle külsõ tényezõktõl függ.bizony mondom, minden ember saját maga teremti meg a saját poklát önmaga számára azzal, hogy elzárkózik a szeretet elõl, bezárja magát a félelmeibe, gyûlöletet áraszt magából.ha ezen állapotok hosszan tartóak, akkor az illetõ valóban a pokolra kerülhet, ám ez az állapot sem tart örökké.és nem az ördög fogja ott várni, és az Isten sem ítélkezik senki felett.mi választunk. Nos a linkrõl pedig:békés ember vagyok, de bevallom ilyenkor megfordul a fejemben a gondolat, hogy be kéne állítani a hideg zuhany egy jó fél órára az ilyen embereket, akik azt élvezik, hogy félelemkeltéssel gyakorolnak hatalmat mások felett....és nyugodtan le lehet pontozni, ugyanezt gondolom minden olyan egyházról, szektáról, amelyik a pokollal fenyegetõzik.
és ami a legfontosabb fogadd be Jézus Krisztust a szívedbe :)
A kérdező hozzászólása: azert is irtam ki ezt a kerdest, mert ezt olvastam: http://megmagyarazhatatlan.network.hu/blog/megmagyarazhatatl.. es nagyon nagyon elgondolkoztatott hogy mi van akkor ha ez igaz, es ezzel eggyutt az is ami a bibliaban van irva a pokolrol peldaul. koszonom a valaszokat elore is
Én abban vagyok biztos, ha létezik, akkor a Pokolba kerülök.
A kérdező hozzászólása: ha tudnad milyen a pokol biztosan nem mondanad..
Nem vagyok zsidó, így hát eleve nem kerülhetek a pokolba.
Jaj, kérdezõ, ne dõlj be ilyeneknek! A poklot az emberek ijesztgetésére és megfélemlítésére találták ki. Hogy engedelmességre neveljék õket. Az egyik legrégebbi trükk, és máig mûködik: Az az ember, aki fél, mindent megtesz amit mondunk, hogy elkerülje a félelme tárgyát! (régen pokol, ma terrorizmus...) a cikkrõl pedig lerí, hogy hitelesnek álcázott kamu az egész. Ha jobban belegondolsz, ilyet te is tudsz írni, keresel hozzá néhány képet, és máris kész.
Hát én tuti biztos vagyok benne, mivel nincs is pokol.
jaj ez mekkora kamu... akkor elárulok pár dolgot. Tanulok geofizikát az egyetemen és egy dologban teljesen biztos lehetsz, hogy a föld közepén nincs üreg. Mikrofon... jaj ne csináld már ki enged le 9000 m mélyre mikrofont, amikor teljesen biztos benne, hogy semmi értelme. Teljesen bevett eljárás, hát persze...elárulom, hogy mindenféle szondákat szoktak leengedni az azt próbálják kitalálni, hogy milyen kõzet van ott, de nem mikrofont. A tengeralattjárós is cuki, de mivel a pokol a föld alatt van (az óceán feneke alatt), ez a tengeralattjáróról nem látszik. Sikolyokat hallot... A sikolyok jellemzõen áthallatszanak a 4-8 km vastag óceáni lemezen. itt nem a pokol létezésével van a gond, hanem azzal a baromsággal, amit a Földrõl összehordtak itt. ha van pokol az bizony máshol van elrejtve...
Egyetértek abban, hogy a pokol, meg a menny nem a Föld alatt, meg a felhõk felett keresendõ. Nem tudom van-e pokol, de remélem, hogy van mennyország. Nagyon remélem, hogy az utóbbiba kerülök, mert meg vagyok keresztelve, és igyekszem jól élni. De remélem azt is, hogy az is a mennybe kerülhet, aki jó ember, de esetleg nem hisz Istenben, vagy csalódott az egyházakban. Ellenkezõ esetben nagyon hiányozna a férjem, és boldogtalan lennék ott nélküle.
Olvasd a Bibliát, tudd meg mi Isten akarata és aszerint élj.Imádkozz sokat és cselekedj a Biblia szerint.
A kérdező hozzászólása: Deddy66 nek is egyaránt: elöszöris a seol a halottak lakoheje 2 reszre volt osztva mielött eljött volna Jézus.: a paradicsomnak nevezett hely; és a hádészre. Ez a 2 kozott szakadék volt amelyen át egyik sem mehetett a másik oldalra (lásd a gazdag és szegeny Lázár esetét) de mikor Jézus meghalt, az Ábrahám kebelének nevezett hely felvitetett a menybe, a hádész pedig az ugynevezett pokol ottmaradt ahová azok kerülnek akiknek Jézus nem szenvedte el a büneiknek a büntetését ezézért ök saját maguk fogják megszenvedni annak a büntetését örökkön örökké. A másikkal kapcsolatban amit irtal Deddy66 arrol hogy Isten nem kínoz embereket a pokolban ujbol nem értetted jol a bibliát mert Isten világosan megirja nagyon sok helyen hogy kíinjaiknak füstje felmegy örökkön örökké, lessz sirás es fogcsikorgatás, a férgük el nem fogy , és stb stb borzalmas dolgok. más helyen pedig irja hogy átadja a kinzok(hohérok néven) kezébe. TEHÁT: KÉRLEK VEGYÉTEK KOMOLYAN ISTEN SZAVÁT, MERT BORZALMAS A POKOLBA KERÜLNI!!

Miért nem vagyok benne biztos, hogy mocorog a baba?

Lassan 22 hetes vagyok de csk nagyon ritkán érzem a mozgást.Néha napok is eltelnek vagy csak nem veszem észre?!Kb egy hete éreztem talán el?ször.Nem érzem minden nap.Ez baj?

Legjobb válasz: Beszélj róla a védõnõvel. Amúgy én is csak akkor érzem a baba mozgását mikor itthon vagyok és nyugton egész nap.Ilyen volt a tegnapi nap,és babócának ez annyira tetszett,h egész nap rúgkapált meg úszkált.Ma mozgalmasabb nap volt,és csak reggel éreztem,h egy picit mocorog. Lehet,h lustább babág lesz.De ha a szívhang meg minden egyéb rendben van,akkor nem hiszem,h baja lehet.Amúgy elsõbabásoknál gyakran elõfordul,h csak a 20. hét után érzik.Anyu meg volt lepõdve,h nekem ekkora hacacárét csapott 18 hetesen,mert nekem is elsõ babám. Nyugodj meg,hamarosan neki lát majd õ is,csak egy kicsit nõnie kell:)

Beszélj róla a védõnõvel. Amúgy én is csak akkor érzem a baba mozgását mikor itthon vagyok és nyugton egész nap.Ilyen volt a tegnapi nap, és babócának ez annyira tetszett, h egész nap rúgkapált meg úszkált.Ma mozgalmasabb nap volt, és csak reggel éreztem, h egy picit mocorog. Lehet, h lustább babág lesz.De ha a szívhang meg minden egyéb rendben van, akkor nem hiszem, h baja lehet.Amúgy elsõbabásoknál gyakran elõfordul, h csak a 20. hét után érzik.Anyu meg volt lepõdve, h nekem ekkora hacacárét csapott 18 hetesen, mert nekem is elsõ babám. Nyugodj meg, hamarosan neki lát majd õ is, csak egy kicsit nõnie kell:)
Én igaz még csak 16 hetes vagyok, de én sem vagyok biztos abban, hogy a babát érzem. hullámzik a pocim, de ez lehet a belemis... Már nagyon várom, hogy egyértelmû legyen:-) Ne félj, mindenkinél más, késõbb még "unni" is fogod, hogy mozog.-)
Szerintem mindenképpen említsd meg az orvosodnak, lehet hogy egy ultrahanggal õ is meg akar majd arról bizonyosodni, hogy minden oké.De az elsõ babánál tényleg késõbb kezdi érezni a babamozgást (állítólag) a kismama, mert ugye nem tudja pontosan mire is kell figyelni.Bár én már a 14-15ig héten éreztem a babamozgást. Az is segíthet ha lepihensz amikor teheted és (nem drasztikusan) böködöd a pocidat egy picit, legjobb ha háton fekszel. Mert van olyan kis lustaság akinek noszogatás kell. Ez pedig késõbb jó játék is lesz neki.
Szia.Én is a 22.hétbe vagyok. és nekem elég aktív a babaám, fõleg ha lefekszem, vagy eszem. De nem minden nap mozog sokat, ami természetes mert hát õ még rengeteget alszik. De mindennap érzem a mozgását, sõt általába a hólyagomon ugrál, ami nem olyan kellemes mint ha feküdnék, és rugkapálna. Azért szólhatsz a védõnõnek, de szerintem nincs ott semmi baj. Sok sikert
szia, Nincs semmi baj. Lehet, hogy befelé kalimpál a kis csibész és azért nem érzed annyira. Fog még bordán rúgni, ne izgulj. :) )) Most még van helye bõven. Este pancsi után feküdj a hátadra, simizd a hasad és tuti, hogy oda fog kucorodni a kezedhez. Beszélj hozzá, az nyugtatja. Lesz még kellemetlen a mozgása, de akkor fogod tudni, hogy tutira jól van. :) ) Ennyi idõsen, általában én is csak akkor éreztem babócámat amikor nyugodtan ültem, vagy feküdtem. Minden oké, az a lényeg, hogy valamennyi mozgást érezz!! Kellemes babavárást kívánok!
Ne aggodj minden baba mas-mas.En sem ereztem a 21.hetig aztan egy ideig megint semmi es 223. hettol egyfojtaban mozog meg rug nagyon eroseket. Legy turelmes.
Mert Hagrid nem készített horcruxokat :D Meg hát félóriás is, szóval kicsit másabb a génkészlete, mint egy mezei varázslónak :D
elõzõ jól írta amúgy Voldemort 71 éves Hagrid asszem 68 de igen õ félóriás meg Dumbledore is 115 éves volt szal :P
Mármint hány évesen?
A kérdező hozzászólása: utánnanéztem ezekneka dolgoknak... tudom, hogy voldemort idõsebb hagridnál, csak a második részben botladozik az is, hogy hagrid ott már, (ha jól vettem ki a filmbõl) az iskolában dolgozik... bár a vadõr állást csak a titkok kamrája botlás során kapta meg...

Szerintetek miért vagyok ilyen? Ha valaki normálisabb pasi is közeledik felém, valahogy egyből a hibát keresem benne, hogy miért nem lenne jó nekem. Ha meg normális lenne, csak az jár a fejembe, hogy biztosan csak megbántana.

Ez miért van? Lehet, hogy amiatt vagyok ilyen, h közben 1-2n meg is bántottak, vagy csak nem vagyok kész egy kapcsolatra?

Legjobb válasz: Túlreagálod a dolgokat. Én akkor szoktam ezt keresni egy nõben, ha 2 tûz között van, vagy csak játszik velem. 18/f

Túlreagálod a dolgokat. Én akkor szoktam ezt keresni egy nõben, ha 2 tûz között van, vagy csak játszik velem. 18/f
onbizalomhiany. bizz magadban es ne gyotrodj.
Szerintem alapvetõen a viselkedéseddel lehet probléma és azzal ami abból fakad, hogy ilyen gondolataid vannak.
Ahhoz, hogy egy normális srácot tudj értékelni ahhoz meg kell tapasztalnod pár gyökeret is. Ha nem mered felvállani, hogy vakon megbízz valakiben, akkor az nem szerelem hanem csak érdekkapcsolat. Idõvel eljön az akit keresel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A viselkedésemmel szerintem már csak attól van gond, mikor elhatározom, hogy nekem nem jó az a pasi. És olyankor már nincs visszaút, nem vagyok vele bunkó, de próbálom magam távol tartani az illetõtõl. Nem tudom miért vagyok ilyen, én se értem magamat, és nem is tudom hogy hogyan változtathatnék ezen :( Az önbizalomhiányról annyit, hogy tudom, hogy van, de csak párkapcsolatok terén.. szerintem míg tényleg nem jön össze egy normális kapcsolat, addig ilyen is maradok. Próbálok mostanába még többet adni magamra, hogy háthogyha nagyobb lesz az önbizalmam, és hogy több mindenkinek tetszek, így gondolom nagyobb eséllyel indulok...
Ha mindenkinek tetszeni akarsz, azzal nem javítasz, hanem rontasz az esélyeiden... Amúgy elõbb tedd helyre az egodat, lásd meg a fiúk jó oldalát is, ne hibát keress. Aztán mehet a buli... :) -ReapeR-26/F
Egyszerû védekezési mechanizmus, félsz a csalódástól..én is ilyen voltam.
Én ugyanilyen vgyok:S Viszont rájöttem, hogy miért van ez, azért 1. mert nincs önbizalmam semmi 2. mert már túl sok emberben csalódtam, és vesztette el a bizalmam. 20/L
A kérdező hozzászólása: Ha csak voltál, akkor hogyan "gyógyultál meg"? Segíts nekünk :)

Miért van az, hogy annak a fiúnak a nevét látom mindenhol akit szeretek, de nem szeret viszont vagy legalábbis nem vagyok benne biztos?

tudom, hogy ez egy magától értet?d? kérdés de akkor is ezek olyan furcsa véletlenek lennének? Vagy direkt van így, tudjátok a sors akar valamit üzenni?

Legjobb válasz: János? István?

János? István?
Ez az amit soha nem fog senki megtudni. Amúgy lehet, hogy gyakori a neve.
Nem kéne ide-oda firkálni a nevét, aztán elfelejteni, hogy rongáltál...
Bebeszéled magadnak ezt a sors baromságot, mert szerelmes vagy.Nem baj, majd felnõsz...
"Aki hülyeségek alapján ítél, semmit sem fog megérteni" -- ezt akarta üzenni a Sors, csak nem tudta az méledet, ezért engedelmeddel én továbbítom.

Már vagy 3 hónapja gömbölyű, hordó alakú hasa van a neonomnak, és biztos vagyok benne, hogy terhes, mit lehet ilyenkor csinálni, miért nem ikrázott még?

100 literes akváriumom van, nagyrészben elevenszülő, békés halakkal, növényzettel.

Legjobb válasz: pont ma olvastam...:D http://diszhal.info/cikkek/szaporitas.php Meny kicsit lejjebb nekem az üveg golyós megoldás tetszik...

pont ma olvastam...:D http://diszhal.info/cikkek/szaporitas.php Meny kicsit lejjebb nekem az üveg golyós megoldás tetszik...
A neonhal csak lágy vízben szaporodik. A víz keménységének a csökkenése az az inger, mai kiváltja az ikrázást.
A kérdező hozzászólása: köszi, de nem szokatlan az, hogy 3 hónapja hordó hasa van?
A kérdező hozzászólása: még 1 kérdés: milyen arányban kell a vízhez sót adni? (liter/só)
Sót?! Neonokhoz ne rakj sót! Az elevenszülõkhöz lehetne 1 csapott ek/10 liter, de neonoknak ne sózd a vizet!!! Ha vannak harcsák, akkor pláne!

Miért olyan népszerű a kivándorlás? Az interneten miért írja mindenki, hogy ő kimegy amikor még nem ment és biztos vagyok benne, hogy csak a szája nagy.

Miért? Miért olyan jó máshol magasabb adót fizetni, 600Ft-ért kenyeret venni?

Legjobb válasz: Mit nevezünk népszerûnek? Attól, hogy olvasol mondjuk 100 írást, hogy õ kimegy, még nem lesz népszerû. Én például nem tervezem, hogy kiköltözzek (persze van az a pénz), és ezzel nem írom tele az internetet. Tehát hiába olvasol 100 emberrõl, aki kimegy, attól még 9900 itthon marad mondjuk 10000-bõl, és õk ezt nem fogják naponta az ember arcába tolni.

Mit nevezünk népszerûnek? Attól, hogy olvasol mondjuk 100 írást, hogy õ kimegy, még nem lesz népszerû. Én például nem tervezem, hogy kiköltözzek (persze van az a pénz), és ezzel nem írom tele az internetet. Tehát hiába olvasol 100 emberrõl, aki kimegy, attól még 9900 itthon marad mondjuk 10000-bõl, és õk ezt nem fogják naponta az ember arcába tolni.
Hát én Angliában élek, itt olyan 170 forint körül van a kenyér (olcsóbb helyen), és az adó sokkal alacsonyabb, mint Magyarországom. Forintban olyan heti 90.000 körül volt a bruttóm, amikor még dolgoztam, ebbõl 78-80 ezer körül meg is kaptam adózás után. Ne higgy el mindent, amit hallasz. Azért jobb kimenni, mert ha van is olyan ország Európában, ahol 600 Ft a kenyér, tellik rá. Otthon pedig folyton fõtt krumplit kellett ennem sóval és párizsival meg zacskós levessel (néha kenyérrel, ha volt rá pénz) hogy bírjam fizetni a lakbért...
A magyarok körében a kivándorlás csak itthon népszerû.
"Czeizel Endre szerint biztos genetikai eredetû ez a magyaroknál." Czeizelt sosem az eszéért szerettük, hanem mert arra is talál genetikai magyarázatot. hogy a BMW -k közt mért gyakori a fekete.
Tényleg alig mentek el innen. Csupán 400 ezren az elmúlt 2 évben. Ez szinte semmi. Többen mentek el mint 56-ban. A sok hülye. Hiszen itt annyira jó!
Nem csak az ÁFA magas Magyarországon, szinte minden adónemben a legmagasabbak között vagyunk Európában.
"olyan jó máshol magasabb adót fizetni" Ha az ÁFÁt nézzük, ami a legjelentõsebb adóm az itt MOn az egyik legmagasabb a világon.
Ha tízszer annyit keresel kint, mint itthon, akkor valahogy nem zavaró tényezõ, ha háromszor-négyszer annyiba kerül minden, mint itthon. Mert akkor még mindig kétszer-háromszor jobban élsz. A magasabb adó meg rendszerint nem stimmel, minket több, mint 20 évvel a szocializmus vége után még mindig nehéz felülmúlni állami redisztribúcióban.
A kérdező hozzászólása: Czeizel Endre szerint biztos genetikai eredetû ez a magyaroknál.
.

Miért van az, hogy van amikor teljesen beindulok, le tudnék feküdni valakivel (nem egy éjszakás kalandra gondolok) máskor viszont átgondolom, hogy biztos vagyok benne? Ez normális vagy nem?

Legjobb válasz: néha én is ezt érzem, szerintem normális, mindenkinek vannak vágyai... mondjuk utána, "józan" fejjel biztos nem így gondolnám...

néha én is ezt érzem, szerintem normális, mindenkinek vannak vágyai... mondjuk utána, "józan" fejjel biztos nem így gondolnám...
Második: ez szerintem nem így megy. Én csak akkor fekszem le a barátommal, ha mindketten akarjuk, nem akkor, ha rám jön a szexelhetnék. A kérdezõ meg szerintem teljesen normális. Mindenkinek vannak olyan pillanatai, amikor szívesen szexelne, és olyanok, amikor nem.
A kérdező hozzászólása: köszi...normális vok:D:S Köszi akk jó megnyugodtam...:P:)
Hát szerintem se. Ha nem egy éjszakás, hanem tartós kapcsolat, akkor ha rám jön a szexelhetnék, akkor magamra rántom a barátom :) Barátommal gondolkozás nélkül bármikor. Mással viszont gondolkozás nélkül SOHA.
Elõfordul persze... velem is elõszokott amikor kicsit izgatottabb állapotban vagyok, de józan fejjel, mint pl most, soha nem feküdnék le senkivel úgy, hogy nem köt hozzá semmi. Valószínûleg ha valaki rám akarna ugrani izgalmi állapotomban, akkor is meggondolnám, hogy biztos vagyok-e ebben, pedig nem vagyok szûz! :)

A hívők miért olyan biztosak benne, hogy a bibliából nem vettek ki, vagy nem tettek hozzá? Egyáltalán ki döntötte el, hogy mi isteni szöveg, és mi nem?

A hatalom szabadon rendelkezhetett vele,bármit csinálhattak az iratokkal.

Legjobb válasz: Csináltak is. Vannak ún. apokrif iratok, amik nem kerültek be a Bibliába, pedig épp bekerülhettek volna. A Bibliát is emberek írták, most az lényegtelen, hogy saját kútfõbõl vagy a szentlélek sugallatára. Megírták, kiválogatták, összerakták, valamikor 300-400 között, és olvasod azt, ami ma van, ami ezerszer már le volt fordítva, egy része rosszul, ami mindenféle félreértésekhez vezet. Természetesen emberek döntötték el, mi kerül a Bibliába, és mi nem, nem pedig a Jóisten.

Csináltak is. Vannak ún. apokrif iratok, amik nem kerültek be a Bibliába, pedig épp bekerülhettek volna. A Bibliát is emberek írták, most az lényegtelen, hogy saját kútfõbõl vagy a szentlélek sugallatára. Megírták, kiválogatták, összerakták, valamikor 300-400 között, és olvasod azt, ami ma van, ami ezerszer már le volt fordítva, egy része rosszul, ami mindenféle félreértésekhez vezet. Természetesen emberek döntötték el, mi kerül a Bibliába, és mi nem, nem pedig a Jóisten.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Biblia A papok döntöttek róla, még réges-régen. Csakhogy nem fogják ezt sohasem nyíltan tanítani, mert valahogy olyan nagyon "minden szentnek maga felé hajlik a keze" látszata van a dolognak = azokat a részeket, amelyek pl. azt tanítják, hogy a Szentlélek minden ember számára egyformán megnyilatkozik, stb. stb. és még nagyon sok mást is kihagytak belõle. Hiszen az õ érdekük azt sugallni, tanítani, hogy az igaz hívõ csak rajtuk keresztül létesíthet valódi kapcsolatot, és csak rajtuk keresztül juthat az igaz üdvösséghez, stb. stb. Szerintem az egész úgy ahogy van, hazugságra épül. A feltett linkbõl ha nem is olvasod el az egészet, keresd meg kicsit lentebb a "Biblia könyvei" és a "Kanonizáció" részeket. A vatikáni zsinat "szokta karbantartani" a Bibliát! :) ))
Kedves kérdezõ a kérdésedben egyidejûleg van paradoxon és válasz is. A hit lényege, hogy valamiben hiszünk, és nem kutakodunk. Ha azt mondom, szép az idõ, akkor az én "hívõm" nem az ablakon kezd kibámulgatni, hanem "tudja": az idõ szép. Ha kibámul az ablakon, akkor nem hívõ, hanem "tudományos kutató". Ez teljesen más.
Belsõ bizonyosság. Mondjuk nem minden egyes sorral értek egyet, de végtére ki is vagyok én, hogy bíráljam a Bibliát, vagy Isten szavát? Mivel nem tudhatom, hogy nem tõle van-e, ezért olvasom, gondolkodom rajta, megkérdezem Istentõl, és õ rá vezet az igazságra. Ez olyan elcsépelten hangzik, de így van. Mindig ad választ valamilyen úton módon. De azt bevallom, hogy nem vagyok valami nagy Bibliaolvasó, nem olvasom rendszeresen sajnos, pedig jó lenne..
Mi a hit lényege? Az, hogy elfogadom és hiszek Isten mindenhatóságában, Isten hatalmában és nem utolsó sorban Isten igazságosságábban. Na ha ezt vallja egy hivõ akkor azt is el kell fogania, hogy Isten tud vigyázni arra ami az övé és legfõkép a saját szavára. Mert ha nem így lenne akkor már nem lenne mindenható és minden jött ment bele tudna kotnyeleskedni a Bibliába. Ez viszont nem történhet meg mert Isten ezt nem engedné meg. Ott van példának az U.V forditás és látjuk és tapasztaljuk, hogy milyen botrányok vannak belõle, de amíg még létezik az eredeti Biblia addig nincs baj mert a többi csak szánalmas próbálkozás Isten szava ellen. Ez a hit.
Hát, azért bármit nem csinálhattak vele. :) A vallástól független irodalomtudomány és szövegfilológia is bizonyítja, hogy a Biblia iratai valódiak. Rengeteg dolog alapján tudják megállapítani az iratok forrásait, a megírás viszonylagos idejét. A Katolikus Egyház döntötte el Jézus után nem sokkal, hogy mely könyvek kerüljenek a Bibliába. Kérték a Szentlelket, hogy segítsen nekik kiválasztani a Bibliába alkalmas könyveket. A sors iróniája az, hogy sok protestáns egyház, fõleg ezek a mai új vallások mint a Hitgyüli és társai, mindig a katolikusokat bántják, hogy azok mennyire eltérnek a Bibliától, nem veszik azt komolyan stb., holott épp a Katolikus Egyház állította össze anno a Bibliát, csak errõl elfelejtkeznek. :)
Bocsi, de nem gondoltam, hogy ilyen hosszúra sikeredett az elõzõ hozzászólásom! :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat... Hát én azért ezt a "Szt.lélek segítsége" dolgot fenntartással kezelem. Gondolod, hogy nem a saját érdekeik szerint döntöttek?
Az apokrifek túl késõn keletkeztek, és nem fogadták el olyan hitelesnek a keresztények, mint például az evangéliumok és az apostoli levelek. Az Ószövetségre a zsidók vigyáztak, tehát azonnal szembetûnne, ha a keresztények átszerkesztették volna.
A hívõk - az értelmesebbek - is tudják, hogy nagyon sok mindent kivettek belõle. Például a többistenhitet és a lélekvándorlást is.

A barátnőm azt mondta, már nem szerelmes belém és Szakítsunk. Később felhívott, hogy inkább tartsunk szünetet. Szerintetek ha nem biztos benne miért mondhatta, hogy nem szeret? Mit tehetek, hogy újra belém szeressen?

Két éves kapcsolat után mondta ezt, nagyon ki vagyok bukva:S egyébként én 19F ? 18L.

Legjobb válasz: ha szünetet kér, akkor tulajdonképpen a negatív választ próbálja elodázni, hogy ne okozzon fájdalmat. sajnos ilyenkor már nem sokat lehet tenni :/ L/17

ha szünetet kér, akkor tulajdonképpen a negatív választ próbálja elodázni, hogy ne okozzon fájdalmat. sajnos ilyenkor már nem sokat lehet tenni :/ L/17
Én is hasonló helyzetben voltam. Nekem azt mondta barátnõm hogy szerelmes, szeret de szünetet kér mert túl hamar jöttem neki az elõzõt még nem heverte ki. Megkérdeztem lesz e még ebbõl valami? "persze hogy lesz, én szeretlek téged attól hogy így döntöttem csak idõ kell" idõt adtam vissza ment a volt palijához. Ugyanúgy szeret, de nem mutatja ki .. Én rá hagyom, más után nézek. Ha tényleg szeret nem bír elmenni hidd el.. ha meg elmegy felesleges újra kezdeni:S sajnos semmit nem tehetsz.. ne könyörögj meg ilyenek mert aztán meg az lesz benned hogy csak sajnálatból tette...
A kérdező hozzászólása: Rendben! majd leírom ide. Egyébként kíváncsi vagyok még válaszokra, úgyhogy írjatok! :)
majd szolj hogy alakul és én is mondom csak ezt elfelejtettem ir az elõzõ üzihez..
az nekem is nagy kihivás lesz majd... de helyette megprobálok más nõk felé közeledni... és hidd el hogy nála jobb és megértöbb lény barátod nem lesz akin kisirhatod majd magad ha gond van és ezt forditva is lesz...
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó! Hasonló a mi helyzetünk is. Arra gondoltam, mivel nagyon jól elvagyunk, és a mi kapcsolatunk szoros barátságra épült, hogy megpróbálom barátság felé terelni a dolgot. Csak attól félek, hogy nem bírom majd ki amikor új barátja lesz.
velem ugyanez a helyzet most 3 év után... most elvikeben barátok vagyunk és úgy is beszélünk egymással. õ szakitott velem mert már nem szerelmes belém. én mondtam kezdjük újra majd kértem tõle hogy szüneteljünk és mondta hogy adjak neki 2 hónapot... de szerintem õ már tutira döntött hogy csak barátként marad mellettem. bár érdekes most áthivtam péntere filmetnézni és ittaludni mondván hogy barátok vagyunk és hogy igy nekem könnyebb igy feldolgozni hogy elment mint párom és csak barátként marad... Lehet csak fél hogy elkötelezze magát veled... Vagy csak szimplán nem élte ki magát és mehetnéke van... Sajnos ez minden nõnél fenn áll, fõleg ha fiatal... Én is most egy tõlem idõsebb korosztályba kutatok, mert azok már jobban kiélték magukat elviekben. én ott hibáztam hogy a kapcsolatunk monoton lett: -nem mentünk sehova -kevesebbet foglalkoztunk egymással -.... De mindig tanulunk az esetbõl és ezt sajnos be kell látnod akármennyire is nem akarod... Az a baj hogy túl hamar ismertük megy egymást. Persze majd ha másik pasival látom rosz lesz, de tudom hogy életem legszebb 3 éve volt és kitudja lehet 10 év mulva még összejövünk és együtt öregedünk meg... :) szerintem ne fél kisirni magad a vállán és mond meg neki hogy szereted és ha õ is igy gondolja akkor viszonozza majd. nem szégyen a sírás ha férfi vagy, sõt az az igazi férfi aki mer sírni a párja elött. ne feledd ez az õ döntése és ha õ ne akarja akkor ne harragl válj el... 23F
Ne tegyél semmit, valószínûleg bekerült a képbe egy harmadik, és téged csak talonban tart, ha az mégse jönne össze.
jaja a 2. hszelõ hülyeséget mond :P a paprikás krumplival sincs probléma felmelegítve :P sõt még az olvadt eper jégkrém is finom :P jah és a kapcsi is mûködhet XD 19F
a második 17.27-esre értettem
17.27 ez egyáltalán nem igaz, én és a barátom vagyunk rá az élõ példa 18/L 19/F
felmelegítve, csak a töltöttkáposzta jó...
A kérdező hozzászólása: Most hétvégén szakítottunk, megbeszéltük, hogy fontosak vagyunk egymásnak és barátként jók vagyunk együtt. Nagyon magam alatt vagyok, de jó volt végre tisztázni a helyzetet köztünk és azért remélem tényleg sikerül barátoknak maradnunk.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!