Találatok a következő kifejezésre: Miért nem be egy (407 db)

Semjén miért nem vallja be, hogy plágiumot követett el és miért utasítja vissza az erkölcsi vádat? Ugyanazt csinálja mint Schmitt. Tagad, de pofátlan módon. Végig a jegyeit mondogatja, de akkor miért nem írt egy normális szakdolgozatot.

http://www.youtube.com/watch?v=ia7qSV_ySVw&feature=player_em..

Legjobb válasz: Mint minden Magyarországon, ez is kizárólag Orbán hatalmi játékaira vezethetõ vissza. Elõször Schmittet is próbálta védeni, nem akarta megengedni a lemondásával járó presztízsveszteséget. Szombaton még ugye odaállította az undorító Óbersovszky-interjúba, ahol ugyanúgy kikért magának mindent mint most Semjén, és ellentámadásba lendült. Aztán "meggondolta magát", mert Orbán rájött, hogy Schmitt megtartása akkora folytatólagos blamázs -nem függetlenül az megelõzõ 2 év szereplésétõl- hogy kisebb veszteség a menesztése, ezért aztán hétfõre már lemondott. Nem magától õ se, ahogy most Semjén sem magától marad. Hanem azért marad, mert maga mögött érezheti az erõt, a fõvezér bizalmát. Semjén Orbán szemszögébõl összességében nem igazán ciki, ezért Orbán a szokásainak megfelelõen erõt mutat és megtartja. Schmitt már közröhejjé vált, szerencsésebb volt ejteni.

Mint minden Magyarországon, ez is kizárólag Orbán hatalmi játékaira vezethetõ vissza. Elõször Schmittet is próbálta védeni, nem akarta megengedni a lemondásával járó presztízsveszteséget. Szombaton még ugye odaállította az undorító Óbersovszky-interjúba, ahol ugyanúgy kikért magának mindent mint most Semjén, és ellentámadásba lendült. Aztán "meggondolta magát", mert Orbán rájött, hogy Schmitt megtartása akkora folytatólagos blamázs -nem függetlenül az megelõzõ 2 év szereplésétõl- hogy kisebb veszteség a menesztése, ezért aztán hétfõre már lemondott. Nem magától õ se, ahogy most Semjén sem magától marad. Hanem azért marad, mert maga mögött érezheti az erõt, a fõvezér bizalmát. Semjén Orbán szemszögébõl összességében nem igazán ciki, ezért Orbán a szokásainak megfelelõen erõt mutat és megtartja. Schmitt már közröhejjé vált, szerencsésebb volt ejteni.
Az 1. válaszhoz írnám, hogy annál fontosabb kérdés nincs egy ország életében, hogy milyen erkölcsi nívón állnak, milyen erkölcsöket vallanak a vezetõi. Ha valaki úgy érzi, hogy egy dolgozatban 40 %-nyi szöveg a forrás megjelölése nélküli átmásolása rendben van, az ennél nagyobb disznóságokat is megtesz. És a 2.-hoz írnám, hogy nem kell ám ahhoz professzor, meg atyaúristen, hogy ezt tudja valaki. Én is jártam egyetemre, ott és az után is írtam szak- és egyéb dolgozatokat, de fel se merült volna, hogy egy átmásolt írást adjak be. Sõt, ezt már 6-8 éves kisgyerek koromban is tudtam. Ezért sem helytálló Semjén védekezése, hogy miért nem szóltak neki akkor. Azért nem mert már akkor is összejátszottak vele, vagy nem vették észre. De ilyenért nem kell szólni, én magamtól is tudom. Ha meg nem szóltak, akkor ettõl utólag rendben van? Csalhatok nyugodtan, csak ne vegyék észre? Semjén szerint igen!
De én úgy érzem, Orbán jobban ragaszkodik Semjénhez mint Schmitthez. Schmitt egy kicsit már neki is ciki volt. De nem csak, és talán nem is elsõsorban a plágiumja miatt.
Van a vizsgázó és a vizsgáztató, tehát kettõn áll a buli.Ott és akkor kellene észre venni, mert különben milyen vizsga (szakdolgozat)az amibe azt írnak amit akarnak?És a sok prof, nem is veszi észre, majd csak egy újságíró évek múlva?Szégyen a tudományos rendszerre.
És akkor mi van ha plagizált? Nem hinném, hogy evvel kellene foglalkozni, vannak ennél nagyobb gondjai is az országnak, mint ez az ügy!
Mert azt hiszik hogy most bejöhet.
A kérdező hozzászólása: "És a sok prof, nem is veszi észre, majd csak egy újságíró évek múlva?" Már akkor is a politikai életben volt. "És akkor mi van ha plagizált? Nem hinném, hogy evvel kellene foglalkozni, vannak ennél nagyobb gondjai is az országnak, mint ez az ügy!" Egy csaló az egyik vezetõ. Igazából jellemzi a kormányt is.
A kérdező hozzászólása: De mi is lenne ha nem róla lenne szó? A fidesz kdnp követelnék a lemondását.Vagy IKSZ is plágiummal vádolta Gyurcsányt és fel voltak háborodva. Majd kiderült, hogy nem is igaz. Most meg se szólalnak. De ugyanúgy nem állnak ki a fiatalok mellet se, mert ugye nem ellenzékben vannak.
A kérdező hozzászólása: De legyünk pozitívak, hogy ezzel elkezdõdik majd a lemondása. Schmitt is így kezdte. Tagadott.

Szerintetek miért mindig a k*rvák jönnek be a fiúknak? Én ezt nem értem, hogy egy normális lány miért nem tetszhet egy fiúnak? Minden fiúnak csak az kell?

Legjobb válasz: Nem.De õket megkaphatják, a normális lányok többsége meg legkisebb jelét sem mutatja annak, hogy van-e esély náluk.

Nem.De õket megkaphatják, a normális lányok többsége meg legkisebb jelét sem mutatja annak, hogy van-e esély náluk.
Egyébként fõleg az elmondottak miatt nekem az is gyanús mindig, amikor elõkerül a "rendes lány" jelzõ :) Néha kiderül, hogy egyáltalán nem rendes. (nem rád értem, hanem általában)
Fordítsuk meg a kérdést. Szerintetek miért mindig a kinyalt, selyemfiúk meg a bunkó suttyók jönnek be a lányoknak? Én ezt nem értem, hogy egy normális srác miért nem tetszhet egy lánynak? Minden lánynak csak ez kell? Így aztán az általánosítás fogalmait mindketten tökéletesen kimerítettük mindkét szemszögbõl.
Erre csak annyit hogy szombaton ismertem megy egy lányt a Gödör nevü szórakozó helyen ott volt egy másik srác is aki annyira bevolt baszva hogy 5x mondtam el neki a nevem mert valamit akart és látszott rajta hogy egy igazi suttyó de a csaj inkább vele lenne mint velem szóval a csajoknak miért cask a nyomorékok jönnek be kis szívem :) ?
Nekem a rendes lányok jönnek be. Kifejezetten szexibbnek is és kívánatosabbnak is tartom a rendes lányokat, akik nem fekszenek le fûvel-fával, van tartásuk. Nem, nem csak "az" kell, hanem az a legfontosabb, hogy lehessen vele tervezni és komoly kapcsolatot kialakítani. Szerintem nõkkel-férfiakkal nagy átlagban az a baj manapság, hogy van 1 vita és máris elhagyják egymást. Én ezt nem tudnám megtenni és már kezdek komolyan félni egy kapcsolattól emiatt, pedig nagyon szeretnék már. A másik oka a félelmemnek pedig az, hogy például vannak olyan hobbijaim, pl gépezés, amit igazából lánynak már meg sem merek említeni, mert mindenki gáznak tartja és egybõl elkönyvelnek egy lúzer kockának, pedig nálam ez nem napi 12 órában megy, hanem egészséges szinten. Nem jók a kilátások és egyre inkább elmegy a kedvem az egésztõl... 23/F
12-es vagyok, és hogy a kérdésedre is válaszoljak, néha el-el gondolkodom, hogy akkor legalább prostihoz lehetne menni, mert egyszerûen hiányzik a testiség is, de ennek a kiváltó okát már leírtam.
Jaj nem, na szóval 15-16-os válasz az egy válasz, nem 12-es.
ajjajj savanyú a szõlõ úgy látom :)
Nõként világosítalak fel arról, hogy te nem "normális/rendes lány" vagy, hanem egy ostoba liba. :D
A "rendes" lányok is relatítvak ám! És az általad k. -nak hívottak is. Van aki szabadon kiéli a nemiségét, aztán 10 év múlva rendes emberként a házasságában remek társ lesz. És van aki nem. És a "rendes lányok" között is nagyon sok a (te szókincseddel élve) szûzk. aki csak szédít másokat, és olyan is, akik tényleg zéró jelét adják annak, hogy befogadóak egy párkapcsolatra. Tipikusan: penészvirág, semmi jelet nem, és csodálkozik, hogy senki nem is megy oda hozzá. Volt sok topik már arról, hogy a fiúk miért nem mennek oda a lányokhoz. Talán mert a hátuk közepére sem kell egy kikosarazás, és ahhoz oda sem mennek, aki nem jelez feléjük, hogy van esélye. Több szempont is bejátszik, nem fekete/fehér.
mert már a tökünk ki van a gép elõtt magukat "normálisnak-rendesnek" tartó lányokból, hogy csak itt neten léteznek
ez nem igaz ez általánosítás. vannak normális férfiak akik normális lányokra vágynak :) pl én is ilyen vagyok de vannak még páran :) ne izgulj
Van nagyon sok hasonló kérdés. Olvassad el azokra a kérdésekre érkezett válaszokat.
igen, csak a kur.vákat szeretjük, a normálisak nem érdekelnek, te se érdekelsz senkit, s.zar az egész világ, minden fiú egy rohadt szemétláda unom már ezeket a kérdéseket, úgyhogy inkább egyetértek
Azert mert oket konnyebb megdugni, nem kell veszodni azokkal a lanyokkal, akik nem keretik magukat, nem pakolnak ki semmit stb
A kérdező hozzászólása: Ha unod már ezeket a kérdések 4. akkor miért írsz hozzájuk tudod azért nem kellene megsérteni az embert, mert nagyon is igazam van!!! És tudod nyugottan hajts rá az összes büdös r*bancra!! Oké?? Mert már nagyon elegem van nekem is mindenbõl!!!
1. nézz utána mit jelent az irónia 2. nem sértegettem senkit 3. elhiszem hogy ki vagy bukva, de naponta 9ezer ilyen kérdés van 4. nekem nem kellenek ri.bancok
Nem. Te nem kellesz nekik. Nem ismerlek, nem tudom miért, de lehet hogy azért, mert egy irigy alak vagy, aki fúrja a nõtársait anélkül, hogy köze lenne mások dolgához.
A kérdező hozzászólása: 2. neked köszi te legalább értetted a kérdést, aranyos vagy!! 1. szerintem meg a normális lányok is kimutatják ha érdekli õt a pasi, csak tudod nem rakják már szét a lábukat az ismerkedésnél!!!
K*rváknál legalább nem csak barátzónára van esély.

A magyar kormány miért nem ír egy wikipédiát, amivel magyar szemszögből mutatja be a világot?

A kubai kormány csinált egyet: www.ecured.cu és nagyon megtetszett az ötlet. Szerintem erősíthetné a nemzeti öntudatot és az összefogást.

Legjobb válasz: Lehet hogy sokaknak tetszene egy szubjektív nagy magyar népmese, de ezeknek az oldalaknak akkor van értelme ha objektív tényeket mutat.

Lehet hogy sokaknak tetszene egy szubjektív nagy magyar népmese, de ezeknek az oldalaknak akkor van értelme ha objektív tényeket mutat.
Mi a bajod a rendes Wikipédiával, netán a zsidók szerkesztik?:D Egyébként a kormányzati propagandát a hírtv és a közszolgálati médiumok is eleget hányják magukból teljesen fölösleges még egy táltosmagyarpédiával is hülyíteni a népet. Magyar szemszögbõl az mutatja be a világot, ahogyan a magyarok gondolkodnak, dolgoznak ahogyan ünnepelnek és nem utolsó sorban amilyen vezetõket választanak nem egy enciklopédia az enciklopédia objektív tényeket közöl nem álláspontokat vagy világnézetet. A nemzeti összefogás erõsítésére pedig inkább szolidaritásra lenne szükség. Sokkal többet ér mind valami formális baromság.
"A "rendes" wikipédia pont annyira objektív, mint bármi más, amit egy kisebb csoport szerkeszt, szóval semennyire. Fõleg, hogy azonos szócikkeknél a különbözõ nyelvû változatok sokszor egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat írnak." El vagy tájolva, a wikipédiát mindenki szerkesztheti még te is ha regisztrálsz. leget, hogy vannak benne tárgyi tévedések, de szándék viszont nincs arra vonatkozóan, hogy a tényeket valakinek az érdekében manipulálják.
Ilyen sz*r helyzetben, mint a mostani, ez az utolsó utáni dolog, amire költeni kéne. Nemzeti öntudat és összefogás vagy van, vagy nincs. Semmilyen honlap nem fogja azt se generálni, se erõsíteni.
ne is hallgass covenantra, szegény fiut megszédítette a liberalizmus, mindenhol sovinisztákat lát :D ettõl függetlenül szerintem se jó 5let, pont most nincs erre kapacitása a kormánynak. (másra meg van, tudom... nem mondtam hogy nekik jó 5leteik vannak :P)
Nekem nem tetszene, ha a külföldiek a kormány véleménye alapján ítélnék meg a magyarságot. Ha meg minden magyar írná a weboldalt, akkor meg nagy káosznak tûnne az egész, mert két embert nem találnál, aki a "magyar szemszög"-öt egyformán látja.
Igen, vannak emberek, akik csak azt hallgatják vagy nézik meg, ami nekik tetszik, még akkor is, ha az hazugság. Szándékosan becsapatják magukat, és még élvezik is. Ezt hívják agymosásnak, szellemi drognak. Egészségedre.
Az angol WP-n kéne kezdeni a rendrakást, nem alternatívákat gyártani. Mert amíg a magyar wikipédisták egymást szekálják a magyar WP-n, addig az angolon a környezõ népek egymással karöltve terjesztik az elferdített történelmüket meg a magyarellenes propagandájukat, mint a dákóromán elmélet, román mátyás király, stb.
A "rendes" wikipédia pont annyira objektív, mint bármi más, amit egy kisebb csoport szerkeszt, szóval semennyire. Fõleg, hogy azonos szócikkeknél a különbözõ nyelvû változatok sokszor egymásnak teljesen ellentmondó dolgokat írnak.
ma 00:52 Neked is megadatik, hogy az angol wikit szerkezd csupan jo nyelvtudas kell hozza...
Kerdezo azzal tisztaban vagy, hogy Cubaban mennyi szamitogep es internet van a pornepnek? Azt tudtad. hogy kb 5 eves atlagfizetesbe kerul egy regi elavult szamitogep? Internet meg szinten megfizetehetetlen es elerhetetlen...ott gondolom bemutatjak a rothado vilagot es a fejlodo socializmust. Magyarorszagon teljesen felesleges hiszen tobb ezer magyar nyelvu oldalon is tajekozodhatsz a vilagrol es lehet, hogy jo parban tevedes van de ha tudsz idegen nyelveket vagy legalabb a google forditot tudod normalisan hasznalni, ertelmezni barminek utana tudsz nezni! Magyar szemszogbol nem erdemes vizsgalni a vilagot ugyanis sajat magukat sem jol hatarozzak meg a vilag azon tajekan...
"El vagy tájolva, a wikipédiát mindenki szerkesztheti " Már ha elõször átmész a téma vitafórumán, de erre nem sok esélyed van.
"Mi a bajod a rendes Wikipédiával, netán a zsidók szerkesztik?:D " Igen, ez a legnagyobb probléma vele, és hogy magyarellenes.
"Már ha elõször átmész a téma vitafórumán, de erre nem sok esélyed van." Igen így van. Én többször találtam már cikkekben valótlan adatot, próbáltam azt korrigálni. Félreértés ne essék nem trágár, zsidóellenes vagy holokauszttagadó dolgot írtam mégis törölték, mert nem a zsidók malmára hajtotta a vizet. Ebbõl tûnt ki leginkább, hogy zsidók szerkesztik, nem az volt a lényeg, hogy a cikkben valós adat szerepeljen, hanem hogy nekik tetsszen.
Hol magyarellenes a wikipédia? Vagy az már magyarellenesnek számít, ha valaki objektíven ír, és nem ajnározza a hûdenagy magyarságot?

Google chrome új lap megnyitásakor miért hoz be egy olyan lapot, amit nem kértem?

Egy bizonyos buenosearch.comról van szó, de mivel a weboldal domainjának első része "

Legjobb válasz: te telepítetted fel ezt a szemetet, magától nem települ. A google kulcsszó: how to remove babylon search

te telepítetted fel ezt a szemetet, magától nem települ. A google kulcsszó: how to remove babylon search
A kérdező hozzászólása: Nem, ez egy Bueno Search. Google-n vírusnak mondja, úgyhogy ha nem jön össze semmi, újratelepítem a gépet.
Semmi hasonló, nehogy már újratelepítsünk egy nem kért oldal miatt. Amikor telepítesz egy programot, figyelj oda, mit pipálsz be, de ha már így jártál, a következõt tanácsolom: Bekukkantasz a Vezérlõpult/Programok eltávolítása ablakba, aztán ami ugyanabban az idõpontban települt a gépedre, mint az áhított programod, mindet szépen kitörlöd, jó eséllyel ott lesz a bueno search-öd is. Ha ez kész, megnyitod a google chrome-ot és a keresõmotoroknál visszaállítod alapértelmezettnek a google-t, utána a böngészõ indításakor az alábbiak oldalak induljanak el... szépen kijelölöd, hogy miket szeretnél oda és ennyi az egész.

Van valakinek tippje, hogy az új MSN-en miért nem látom egy csomószor h. akivel beszélek az be van-e jelentkezve?

Állandóan azt látom, hogy a másik fél nincs is belépve, aztán egyszer csak mégis... Ill valahogy vissza lehet tenni a régit? Nagyon erőltette az újat, hogy addig nem tudom elindítani amíg bla bla, de én annyira nem erőltetném már tovább.

Ha az Ak 47-est 1949-ben vezették be a szovjet erőknél, akkor miért nem látni egyet sem az '56-os forradalmas képeken?

Legjobb válasz: AK inkább a kádár rendszerbe terjedt el a Magyar haderõnél ppsh ból meg annyi volt mint a rohadalom

AK inkább a kádár rendszerbe terjedt el a Magyar haderõnél ppsh ból meg annyi volt mint a rohadalom
world.guns.ru check this :)
PPSH -juk volt.
nincs autóm
Meg ha adott is akkor gyakran a "majomverziót" adta. Egy rakás titkos berendezést kihagytak, vagy elõzõgenerációsokat raktak be helyette. Bár a VSz-ben ez csak korlátozottan jelentkezett, inkább a megbízhatatlan arab, afrikai népeknél volt jellemzõ (talán ezért "majom" verzió".
Mert a SZU sosem adta oda a csatlós országoknak a legújabb technikát. Mindig volt egy pár éves fáziskésés.
Az AK-47-nek három változata volt. -Az 1947-es nullszériás és prototípusok (I. típus) -Az 1949-ben rendszeresített korai változat (II. típus, ezt használták '56-ban) -az 1953-ban rendszeresített végleges AK-47 (III. típus, ez a legelterjedtebb) Ezt követte az 1959-es modernizált AKM, talán ebbõl van a világon a legtöbb, a Varsói Szerzõdés országainak nagy része ezt a változatot másolta le (köztük mi is).
tuti hogy 49-ben még nem vezették be
Helyesen PPS, mert a PPSh az angol írásmód szerint van (Sz az S, és az S az Sh). Használtak AK-t, de nagyobb számban csak a novemberben bevonulóknál volt rendszeresítve (Némely alakulatnál már csak kizárólag AK volt). Az itt állomásozó oroszok még nagyrészt a PPS-41-et használták. Szóval keress még fotót, de nem az októberi harcokból, hanem a novemberi leverésrõl.
elõzõ voltam:) itt a kép:D

A komar motoromon be van állítva a gyújtás, vagy egy kis utógyújtása, a karbit most fújtam át! Miért nem pörög ki? kb vagy egy 4-5 húzásra kipörgött utána pedig nem tud kipörögni, de miért?

Legjobb válasz: Minek van neki utógyújtása? Persze, hogy úgy nem pörög fel, ha felsõ holtpont után gyújtod be az üzemanyagot. Állísd be rendesen a gyújtást, holtpont elõtt talán 2 mm körül. (nézd meg mennyit írnak gyárilag)

Minek van neki utógyújtása? Persze, hogy úgy nem pörög fel, ha felsõ holtpont után gyújtod be az üzemanyagot. Állísd be rendesen a gyújtást, holtpont elõtt talán 2 mm körül. (nézd meg mennyit írnak gyárilag)
Elõgyújtás kell neki. FHP-tól visszafelé mérjél 1, 5 mm-t kb, azzal nagyjából jó lesz. Úgy mérd, hogy gyertya ki, beletolod a sublert, megméred, hogy FHP-n milyen mélyen van a dugó, majd hozzáadsz 1, 5 mm, t rögzíted a sublert, visszatolod a gyertyanyílásba, forgatsz vissza a motoron fél fordulatot, majd megint elõre, amíg nem ütközik fel a subleren. Oda állítsd a gyújtási idõpontot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat de nem ezek voltak a gondok hanem a fõtenge éket valahogy elbazta a lendkerek és a lendkerek így mindig csúszott...

Szerintetek miert nem csukja be egy srac a szemet mikor smarol egy csajjal? Nem tetszik neki vagy miert

Legjobb válasz: Amúgy tök illogikus lenne, ha nem tetszik neki a csaj méginkább be is csukná a szemét.. Látszik hogy Nõbõl vagy....

Amúgy tök illogikus lenne, ha nem tetszik neki a csaj méginkább be is csukná a szemét.. Látszik hogy Nõbõl vagy....
Nézi a másik csaj seggét.
Én sem mindig szoktam.. Köze nincs hozzáá. Mikor hogy jön F/16
szerintetek miért zavarja ez a lányokat?
Utolsó: Azért zavarja a lányokat, mert ha felnéz, látja, hogy nem amiatt nem figyel arra amit csinál, rgo nem is érdekli a dolog igazán.
Ha te nem csukod be a szemed közben, akkor miért kérdezel ilyet? Mert nyilván nem csuktad be, ha láttad, hogy õ sem... :)
én sem mindig szoktam. szerintem egyáltalán nem gáz. miért lenne?

Samsung LE40C530-as tévénket kikaocsolás után miért nem tudjuk rögtön visszakapcsolni? Egy ideig csak villog a led, majd később jön be a kép.

Ezt els? pedct?l kezdve ezt csinálja.Lehet ezen esetleg állítani?Ha igen hogyan?

Legjobb válasz: Az enyém is ezt csinálja, de ez teljesen természetes mûködés. Az LCD-tévé egy bonyolult elektronikus eszköz, aminek idõ kell a bekapcsoláshoz. A telefonod és a számítógéped sem egy pillanat alatt kapcsol be, akkor egy tévé miért tenné?

Az enyém is ezt csinálja, de ez teljesen természetes mûködés. Az LCD-tévé egy bonyolult elektronikus eszköz, aminek idõ kell a bekapcsoláshoz. A telefonod és a számítógéped sem egy pillanat alatt kapcsol be, akkor egy tévé miért tenné?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod, legalább megtudtam, hogy nem rossz a készülék.Gondolom az is normális, hogy kikapcsolás után nem tudom rögtön visszakapcsolni.....? Köszi mégegyszer!
Úgy van, ma már minden számítógép.

Az agreggátoron miért nem ég a fázis ceruza se egyik droton se mikor van benne áram? Meg a multimétert akárhogy kőtőm be nem irja ki a minusz jelt ez miért van?

Legjobb válasz: Hm.. Az agregátor tudtommal váltakozó feszültséget ad, miért kellene akár +, akár - jelet is látnod. Annak értelme csak egyenáramnál van. A fázis ceruza normál hálózaton azért ég, de CSAK AZ EGYIK ágban, mert a 0 vezetõ földelt is egyben, ez az aminél nem ég!, és ehhez a földhöz és hozzád képest jelenik meg a másikon a 230V, és akkor ott világítani fog. HA az agregátod egyik ága sincs földelve, nem fog világítani..

Hm.. Az agregátor tudtommal váltakozó feszültséget ad, miért kellene akár +, akár - jelet is látnod. Annak értelme csak egyenáramnál van. A fázis ceruza normál hálózaton azért ég, de CSAK AZ EGYIK ágban, mert a 0 vezetõ földelt is egyben, ez az aminél nem ég!, és ehhez a földhöz és hozzád képest jelenik meg a másikon a 230V, és akkor ott világítani fog. HA az agregátod egyik ága sincs földelve, nem fog világítani..
A kérdező hozzászólása: csak mert ha bedugom a kis flexet és lejebb csavarom akkor lasaban forog
Elõzõ vagyok.. Ha ennyire nem értesz hozzá, ne nyúlj hozzá.. 1. Honnan tudod, hogy azzal teljesítményt állítasz? Nincs mit rajta állítani! Mondjuk tud 3kW-ot, mint maximum, akkor köthetsz rá terhelést ( kapcsolod be a fogyasztókat) 0-tól 3kW-ig tetszésed szerint (pl. 0W, 100W, 1200W, 2000W végül 3kw) és NEM KELL SEMMIT TENNED, NEM KELL SEMMIT ÁLLÍTANI, az automatika teszi a dolgát! 2. Azt, hogy azzal a fordulatot állítod (látatlanban ki a fene tudja, milyen csavart tekergetsz?), DE AZT CSAK HALLOD, HOGY A FORDULAT változik, nem? Te hallod, nem én! Mégegyszer: nem tartom szerencsésnek, ha Te üzemeled be ilyen kérdések láttán....
A kérdező hozzászólása: van rajta egy csavar amivel tudom álitani a telyesitményt! akkor azal a csavarral nem a fordulatot álitom?
Úgy. hogy az agregát tartja, mert van erre automatikája a 3000-es fordulatszámot, mert ennyi kell az 50Hz-hez.. (((Bocsáss meg, de kérdéseidet látva úgy vélem, inkább ne üzemeld be, mert baj lehet)))
"A kérdező hozzászólása: és hogy lesz az 50 herc" Olvasd el az elsõ választ.
A kérdező hozzászólása: és hogy lesz az 50 herc
A generátor váltakozó feszültséget állít elõ. Így nehéz válaszolni, mert a kérdéseiden látszik laikus voltod (ez nem baj), de létezik egyenáramot elõállító generátor is (inkább dinamónak hívják). Nem tudom mivel kapcsolatosan, melyik típusról kérdezel, mert így bármelyik válaszomba bele lehet így kötni....
A kérdező hozzászólása: csatlakozo helyet szagatot akartam
A kérdező hozzászólása: és a generáror az vàltakozo áramot termel vagy van benne csatlakozo?
A kérdező hozzászólása: és akkor az agreggátornál melyik a fázis? nem értem eszt a fázis ceruzást
Nem a teljesítményt állítod. A fordulatszámot, azzal változik a feszültség és a frekvencia is, azért forog lassabban a flexed. De ennyi tudással tényleg tartsd távol magad tõle, veszélyes vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!