Találatok a következő kifejezésre: Miért nem be a doki (5 db)

Miért nem utalt be a doki toxaplasma vizsgálatra? Tényleg felesleges?

Még csak tervezzük a babát,de szerettem volna, ha már most elvégeztetjük a vérvételt. De a dokim azt mondta, hogy fölösleges, majd csak ha teherbe estem. Én vagyok túl aggodalmaskodó vagy tényleg fölösleges még most?

Legjobb válasz: egyáltalán nem felesleges, mert, ha terhesség alatt kapod el az károsítja a baba fejlõdését. Mindenképpen csináltasd meg. Ja attól függ hanyadik héten vagy, mert ezt még a terhesség korai szakaszában kell elvégezni.

egyáltalán nem felesleges, mert, ha terhesség alatt kapod el az károsítja a baba fejlõdését. Mindenképpen csináltasd meg. Ja attól függ hanyadik héten vagy, mert ezt még a terhesség korai szakaszában kell elvégezni.
de azt nemtudjy letesztelni hogy el-e fogja kapni..Szerintem sincs tul sok értelme, hiszen minimális esélye van, hogy most toxod lenne, (persze ha nagyon idegesit ez akkor csináltasd meg, a terhesség alatt ugyis megcsinálják és ha nemleszel nagyon macska kozelbe akkor se lessz baj!!!Ettol nem kell annyira félned, vannak sokkal veszélyessebb dolgok is...
szia!nagyon fontos, csináltasd meg még mielött teherbe esnél!nekem nincs macskám, mégis elkaptam a fertõzést, amit addig 25 évig nem!a 12.héten derült ki, és csak antibiotikum szedésével múlik el, ami nem biztos, hogy a legjobb a terhesség alatt!szerencse, hogy idõben értesûltél...csináltasd meg, mindent megér, hogy egészséges legyen a baba!
szia.lehet késõn válaszolok, nekem volt toxóm és az jelzi, hogy a nyirokmirigyek nagyon megdagadnak és fájnak. nekem erõs antibiotikummal lehetett kezelni, 3-hétig. viszont most már állítólag immunis vagyok rá, de a vérem kimutatja majd mindig, hogy beteg voltam tõle.

Meningitis oltást nálatok ajánlotta a doki? Ha igen mennyi idősen adattátok be? Ha nem miért nem?

Legjobb válasz: Ez az agyhártyagyulladás elleni Neis vac-c? Nekünk ajánlotta a doki,3 napja adattuk be, 1 évesen.

Ez az agyhártyagyulladás elleni Neis vac-c? Nekünk ajánlotta a doki, 3 napja adattuk be, 1 évesen.
menjugate 3 és 5 hónaposan semmi baja nem volt, se hõemelkedés se nyûgösség a mi dokink oltás párti, egyedül a rotába nem mentem bele
1 évesen kapta a lányom, menjugate nevût. Nálunk nem ajánlanak semmit, mindent én kérek magamtól.
Nálunk a Prevenart adják 2 illetve 4 hónaposan A Menjugate 3 illetve 5 hónaposan. Közben megkapta a Rotarixet is. Én mindkét lányomat beoltattam, mert én fontosnak és hasznosnak tartom az ajánlott oltásokat is. A gyerekorvosunk is oltás párti.
7 hónaposan kapta a lányom és doktornõ javaslatára
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolotol kérdem az nem a tüdõgyulladás elleni volt 3 hónaposan?
Az en kisfiam 2 vagy 3 honaposan kapta meg, mar nem emlekszem pontosan.
A kérdező hozzászólása: Agyhártya gyuszi ellen van Menjugata a neve a vakcinának
Nekünk ajánlotta, a kisfiam 16 hónaposan kapta meg.
Szia! Nekünk ajánlotta, de csak 1 éves kor után adja be, a lányom 13 hónaposan kapta meg. Most 15 hónapos, most jön a kötelezõ oltás.

Miert nem birok bemenni a dokihoz? Ha be erek a rendelobe menekulesi kenyszert es roszulletet erzek. Pedig muszaj mennem mert gyogyszert kell csereltetnem

Legjobb válasz: Ez az un. fehér köppeny szindróma...talán azért félsz a dokiktól, mert nem tudod mi fog veled bent történni, azaz félsz az ismeretlentõl. Ez tök normális, de muszáj leküzdeni...

Ez az un. fehér köppeny szindróma...talán azért félsz a dokiktól, mert nem tudod mi fog veled bent történni, azaz félsz az ismeretlentõl. Ez tök normális, de muszáj leküzdeni...
A kérdező hozzászólása: hogy birnam legyozni tok sz* erzes es komolyan mondom ha nem mennenk ki roszul lennenk... Valami nyugtato hatasu tea mielott megyek segitene?
Esetleg van még egy alternatív megoldás, ha tudsz rá pénzt költeni...fogadd fel a háziorvosod arra, h idõnként menjen hozzád házhoz (ilyenre is van lehetõség, csak many kérdése) így talán áthidalható a félelmed.
A kérdező hozzászólása: ahhh azt azert nem szeretnem...


Összezavart a dokim, azt mondta, nem érti, miért nem mentem el fogorvoshoz, nyugodtan be lehet adatani a lidokaint, nem lesz tőle semmi bajom, hogy is van ez?

Én meg azért nem megyek, mert nem bírom a fájdalmat, inkább majd szülés után rendben hozatnám. Most akkor mi az igazság? Nektek mit mondtak err?l?

Legjobb válasz: Nem fáj, nincs problémám, de biztos találnának valamit, mert másfél éve nem voltam.

A kérdező hozzászólása: Nem fáj, nincs problémám, de biztos találnának valamit, mert másfél éve nem voltam.
A szülésnél értettem a fájdalomcsillapításra azt, hogy az átmegy a babára, nem pedig a fogorvosi érzéstelenítésre. Az én könyvemben az áll, hogy az egyik érzéstelenítõ módszer igenis elkábítja a baát szülés alatt. Nem én találtam ki. És isten ments, hogy másokat peráztassak, nem ez volt a célom, hanem az, hogy igenis fontos az egészséges fogazat terhsség alatt. De hát ki vagyok én hogy tanácsot adjak, ha neked utolsó elõtti válaszoló nem fontos a jó fogazat és a jó lehhhhelet... el kell menni fogorovoshoz minden kismamának -nekem akkor is ez a véleményem
Én kétszer voltam fogászaton, mindkétszer fogtömésen. Elõször még kaptam érzéstelenítõt, állítólag valami "könnyített" verziót. Viszont a másodiknál már nem adott semmit, viszont nem is fájt egyáltalán, pedig 2 fogat is tömött. Pedig alapból én akkor is kérek szurit, ha csak rámnéz. Szóval valószínûleg azért nem volt kellemetlen, mert tudtam, hogy ezen most túl kell esni, a pocaklakónak meg nem tenne jót holmi anyakímélõ szer.:-)
Én már a 4. fogammal megyek dokihoz, és jövõ héten kihúzzák az egyiket. Azért még rákérdezek a nõgyógyásztól, de a fogorvos azt mondta, hogy ez az érzéstelenítõ nem ártalmas a babára nézve.
Ha fáj a fogad, menj el fogorvoshoz, õ tudni fogja, mit adhat be, ne várj a szülés utánig, mert komoly gondok lehetnek egy gyulladt foggal. Nem véletlenül kötelezõ a terhesség alatt a fogászati kontroll.
21:11-esnek sok igaza van... Azért a szülés nem kis fájdalom, akkor sem, ha szerencsésen, gyorsan túlvagy rajta. Nekem szerencsére nem volt fájdalmam soha fogorvosnál, minden tömést, fúrást érzéstelenítõ nélkül végzett, de igazán nem volt vészes -hozzáteszem, tényleg nagyon jó doki. Húzásnál kaptam szurit, semmi nem fájt, csak feszítést éreztem. Nem kell félni a fogorvostól, van annál nagyobb fájdalom is.
kEDVES UTOLSÓ! ÉN MOST IS AZT MONDOM, 5 SZÜLÉS, MINT EGY FOGORVOS.MIT PARÁZTATOD MAGAD, ÉS MÁSOKAT A SZÜLÉSI FÁJDALMAKKAL?ÉN IS VOLTAM, RÁADÁSUL SZÁJSEBÉSZETEN, KAPTAM ÉRZÉSTELENITÕT, ÉS NEM SZÜLTEM MEG, ÉS NEM KÓMÁLT BE A HASAMBA A BÉBI 32 HETESEN, MERT MOCORGOTT.ÉS AZT MONDTA A DOKINÕ, HOGY SZÜLÉS UTÁN NEM VÁLLALNAK FOGHUZÁST.AZT NEM MONDTA MIÉRT, CSAK SEJTÉSEIM VANNAK. EGY 7 ÉVES FIU, ÉS EGY 9 NAPOS KISLÁNY ANYUKÁJA.
Nem bírod a fájdalmat? Mi lesz veled szülésnél? Nem hiába kötelezõ a fogászat terhesen, hiszen olvashattad, hogy sok gondot okozhat egy rossz fog! Én nekem fogszabályzom van lassan egy éve, a könnyem csorgott mikor a rendszeres kezeléseknél összébb huzták õket, ráadásul a fogszabályzó miatt lett két lyukas fogam is, azt is betömettem injekció nélkül. Az érzéstelenítõ tényleg nem árt a babának, de én tudni akartam, hogy mit bírok ki, mert tuti a szülés is nagyon fog fájni. És én akkor se szeretnék fájdalomcsillapítót, mert az átmegy már a babára és kába lesz állítólag...
13:13 vagyok. Nekem 11 hetesen egy hétig tartó gyökérkezelésem volt. Kaptam lidokaint is, mikor fúrt, ez 2x volt. Valamint kell a pecsét a kiskönyvbe.
Én pont ma egy hete húzattam ki a fogamat ráadásul rágót, mert annyira fájt már hogy se éjjelem se nappalom nem volt és már kezdtem belázasodni tõle!!!Kaphatsz érzéstelenítõt, semmi baja nem lesz a pocaklakódnak! 21hetes km
A rossz fogak nagyon sok problémát okozhatnak a terhesség alatt (többek között lázat, gócot, gyulladást, koraszülést). Mindenképpen menj el kontrollra, hidd el, a doki tudni fogja, hogy milyen érzéstelenítõt szabad alkalmazni. Egyedül az amalgám tömések cseréjét nem javasolják terhesség alatt, ha nem muszáj, meg a röntgent, de hallottam már olyan esetrõl is a fogorvosomtól, hogy a kismamát köpenyben, óvintézkedések mellett megröntgenezték, mert szájsebészeti mûtétre volt szüksége és veszélyeztette a gyulladása a magzatot olyan lázas volt. Nem lett semmi bajuk. Nekem a kiskönyvembe is belepecsételt a doki, hogy nem igényelek fogászati kezelést. A védõnõ megnézte és helyeselt, hogy jól tettem, h. elmentem megnézetni. (Egyébként nekem az elején (4 hónaposan) már szétment az egyik fogam és kaptam egy új koronát, a csiszoláshoz pedig érzéstelenítettek, de mondta, hogy nem hagyományos szerrel)29 hetes kismami
Az rtl-en volt a múltkor egy koraszülöttekrõl szóló mûsor. Abban azt mondták, hogy egy tályog a szájban is okozhat koraszülést. Attól még nem fognak kezelni, hogy 1.5 éve nem voltál, ha nincs semmi bajod.
Szia!Nyugodtan menj fogorvoshoz, a Lydocain nem árt, ez egy helyi érzéstelenítõ, mire a babádhoz eljutna, teljesen lebomlik.Minden fajta fogászati kezelés elvégezhetõ terhesség alatt, kivéve a rtg.Nekem 3 fogamat kellett betömni, elõtte 1 rossz se volt.Üdv.:37 hetes fogászati asszisztens kismami.Boldog Babavárást!
Annyit mondtak nekem hogy a calcium hiány miatt hullhat a fog vagy tönkremegy és elporlad stb... Én sem csináltatom meg. 1 fogamat betömték de közben meg majd besz..tam a fájdalomtól mert terhességi ínygyulladásom is van eszméletlenül fájt és dõlt a vérem. Ezek után ha kiesik 1-2 fogam nem ver a földhöz de nem a fogorvosi székben akarom megindíttatni a szülést. Ja vennem kellett szájvízet fogkefét és fogkrémet aminek "fogmegtartó" hatása van a dokim szerint. Meridol a neve és 6000 forint volt összesen a fogkefe annyira puha hogy nem szedi szét az ínyemet a többi meg nem mar.
én nem is letoltalak, igazad van, szerencsére én az a tipus vok, ha küldenek megyek, ha fáj megyek, ha gondot érzek, megyek.én akkor is a kinok kinját élemát huzásnál, mert kamposak a fogam gyökerei.2 gyereket szültem, azt nem éltem át olyan fájdalommal.azt meg nem irtad elõször, milyen érzéstelenitõ, azért reagáltam rá talán kétértelmûen.bocsi

Ha nem indul be aszülés a doki megvárja még magátol beindul? Miért kell befeküdni ha lejár az idö és semmi bajom? Akkor is beinditja ha semmi bajom?

Legjobb válasz: Ha nincs semmi gond max a 42.hétig várnak.A kiírt idõpont után azért kell befekündi,mert ilyen kor már naponta kell NST és így nem kell beutazni a kórházba+csinálnak UH-t,kézzel is vizsgálják,hogy nyílik-e a méhszáj+csinálnak amnioszkópiát(a méhszájon át megvilágítják a mburkot és ha zavaros,zöld,akkor a baba belekakált).Ilyen esetben vagy indítják a szülést vagy ha több probléma is adódik császároznak.

Ha nincs semmi gond max a 42.hétig várnak.A kiírt idõpont után azért kell befekündi, mert ilyen kor már naponta kell NST és így nem kell beutazni a kórházba+csinálnak UH-t, kézzel is vizsgálják, hogy nyílik-e a méhszáj+csinálnak amnioszkópiát(a méhszájon át megvilágítják a mburkot és ha zavaros, zöld, akkor a baba belekakált).Ilyen esetben vagy indítják a szülést vagy ha több probléma is adódik császároznak.
Azt kihagytam, hogy a magzatvíz zavaros.
Engem a fentiek miatt, illetve azért akart befektetni a dokim, mert szeretett volna terhelt CTG-t csinálni (oxitocin infúzióval fájásokat kelt, és nézi, hogyan reagál a baba). Persze ebbõl lehetett volna az is, hogy kapásból megindul a szülés. Végül szerencsére a kisfiam a kiírt napon megszületett.
Szia! nekem bekelett feküdnöm aznap mikor betöltöttem 40-et.Minden másnap csináltak oxitocin tesztet, hátha beindítja a fájásokat 5-öt kaptam semmi reakció.40+9 napon meg kellet császározni mert belázasodtam ez du.3 kor volt.(reggel még azt mondták minden oké)Fertõzött volt már minden.Persze én nem is tágultam semmit szûk egy újnyit csak. 20 hetes kisfiú anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!