Találatok a következő kifejezésre: Miért nem babám (916 db)

Miért nem eszik eleget a 2, 5 hónapos babám?

Mindenki azt mondja hogy nem jó állandóan mérni szopizás elött és után, de az a baj ha nem mérem nem tudom mennyit eszik!Sajnos sokszor majd egy ora hosszáig szopik mert az els? 5-10 percbe eszik rendesen utánna csak cumizgat, néha egy-egy korty lecsúszik!Megmérem és van mikor alig evett, de alszik nem sír, viszont igy nem eszi meg a napi adagját!Miért nincs étvágya?

Legjobb válasz: Jaj! Gratulálok a védõnõnek! Nem értem, miért ijesztget, amikor a babád gyönyörûen fejlõdik! Hiszen 2,5 hónap alatt kb. 2300 grammot hízott a pici a születési súlyához képest (gondolom, abból még vissza is esett az elsõ napokban), így aztán bõven elég, amennyit hízik.. általában úgy számolják, hogy a heti átlag hízás 12-25 deka között van... a te babád ezek alapján tökéletesen hízik. A napi 7x-i szopizás is megfelelõ ennyi idõsen. Hogy néhacsupán 50 grammot szopik, ez is normálisnak mondható, hiszen mint írtam, a tej összetétele soha nem egyforma, van, mikor hígabb, de olyankor többet szopiznak (általában reggel) és van, hogy kevés, de zsírdús, laktató (ált. este). Hagyd a méregetést a csudába, elég a babát hetente 1x mérni, így látni fogod, mennyit hízott hetente, de nem stresszelsz az alkalmankénti szopizott mennyiségek miatt. A babád nem fog direkt éhezni, ne félj, jelezni fogja, ha éhes :) Attól se ijedj meg, ha néhány héten belül sûrûbben fog enni kérni, mert lassan itt a 3 hónapos fejlõdési ugrás ideje. Ilyenkor több tejcsit szoktak igényelni a picik, amit úgy tudnak maguknak beállítani, hogy többször kérnek cicit. Ha a babád igényeit figyeled, a tej mennyisége magától (és a babádtól, hisz õ ingerli a mellet) be fog állni a kívántra. Ne ess kísértésbe és ne pótolj ez alatt az idõ alatt, mert így nem lesz meg a megfelelõ ingerlés, így hatás sem lesz! A védõnõt meg hallgasd meg, majd gyorsan felejtsd is el, mit mond a mennyiséggel kapcsolatban! A babád tudja, mennyi kell neki, ezt ki is mutatja.. ha figyelsz rá, hamar megtanulod, mi jó neki. Egy anyatejes babát (de még a nagyobbakat sem!) tömni nem lehet és nem is szabad, mert csak magától az evéstõl fog megundorodni és késõbb lesznek evésproblémái. A picik nem buták, érzik, ha éhesek, azt jelzik is... nem értem, a védõnõk mibõl tudják, mennyire van szüksége egy adott babának... még mi, felnõttek se eszünk egyformán, még ha egyidõsek és ugyanannyi kilósak is vagyunk, a babáink, gyerekeink is épp ilyenek. Egyik nagyobb étkû, kis haspók, a másik meg kevesebbel is gyönyörûen fejlõdik... egy 4 gyerekes anyuka, amúgy 1. voltam

Jaj! Gratulálok a védõnõnek! Nem értem, miért ijesztget, amikor a babád gyönyörûen fejlõdik! Hiszen 2, 5 hónap alatt kb. 2300 grammot hízott a pici a születési súlyához képest (gondolom, abból még vissza is esett az elsõ napokban), így aztán bõven elég, amennyit hízik.. általában úgy számolják, hogy a heti átlag hízás 12-25 deka között van... a te babád ezek alapján tökéletesen hízik. A napi 7x-i szopizás is megfelelõ ennyi idõsen. Hogy néhacsupán 50 grammot szopik, ez is normálisnak mondható, hiszen mint írtam, a tej összetétele soha nem egyforma, van, mikor hígabb, de olyankor többet szopiznak (általában reggel) és van, hogy kevés, de zsírdús, laktató (ált. este). Hagyd a méregetést a csudába, elég a babát hetente 1x mérni, így látni fogod, mennyit hízott hetente, de nem stresszelsz az alkalmankénti szopizott mennyiségek miatt. A babád nem fog direkt éhezni, ne félj, jelezni fogja, ha éhes :) Attól se ijedj meg, ha néhány héten belül sûrûbben fog enni kérni, mert lassan itt a 3 hónapos fejlõdési ugrás ideje. Ilyenkor több tejcsit szoktak igényelni a picik, amit úgy tudnak maguknak beállítani, hogy többször kérnek cicit. Ha a babád igényeit figyeled, a tej mennyisége magától (és a babádtól, hisz õ ingerli a mellet) be fog állni a kívántra. Ne ess kísértésbe és ne pótolj ez alatt az idõ alatt, mert így nem lesz meg a megfelelõ ingerlés, így hatás sem lesz! A védõnõt meg hallgasd meg, majd gyorsan felejtsd is el, mit mond a mennyiséggel kapcsolatban! A babád tudja, mennyi kell neki, ezt ki is mutatja.. ha figyelsz rá, hamar megtanulod, mi jó neki. Egy anyatejes babát (de még a nagyobbakat sem!) tömni nem lehet és nem is szabad, mert csak magától az evéstõl fog megundorodni és késõbb lesznek evésproblémái. A picik nem buták, érzik, ha éhesek, azt jelzik is... nem értem, a védõnõk mibõl tudják, mennyire van szüksége egy adott babának... még mi, felnõttek se eszünk egyformán, még ha egyidõsek és ugyanannyi kilósak is vagyunk, a babáink, gyerekeink is épp ilyenek. Egyik nagyobb étkû, kis haspók, a másik meg kevesebbel is gyönyörûen fejlõdik... egy 4 gyerekes anyuka, amúgy 1. voltam
Az én kislányom 2 hónapos korától napi 450-500-at és nem elírtam!szopott, éjjel nem tehát állandóan fejnem kellett mert tejem meg volt bõven.Most 8 hónapos sportos testalkatú:) :) nem gyarapodta túl magát de mosolygós baba és már bútorok mellett lépked..Jelzem most is 60-70 ml-t szopik egy-egy alkalommal...
Szerintem se méregesd és nyaggasd, mert azt szokták mondani 6 hónapos korára kell, hogy megduplázza a születési súlyát, õ már 3 hónapos korára megduplázza szerintem és amit a védõnõ mond az a tápszeres babákra érvényes szerintem. Az én babám amikor tápszert evett, akkor is kevesebbet eett mint amit "kellett" colna, mégis azt mondta a dokinénink ha eleget hízik , ne aggódjak. Szóval nyugi, ne mérd, a babád eldönti mennyit szeretne enni.
Egy anyatejes babánál nincs "napi adag". Annyit szopizik, amennyire neki szüksége van. Ha két szopizás között kibír minimum 2 órát, láthatóan nyugodt, szépen fejlõdik, nõ a súla, megvan a napi 5-6 pisis pelus, akkor elég neki az, amennyit szopizik. Mivel az anyatej összetétele napszakonként és egy szopizáson belül is változik, így nem lehet azt mondani, hogy napi x mennyiség kell a babáknak, nem úgy, mint az állandó összetételû tápszernél. Az, hogy az elsõ 5-10 percben már jóllakik, teljesen természetes ennyi idõsen, hiszen már alaposan belejött a szopizásba, a "technikája" tökéletes, gyorsan végez. Ennyi idõsen az én lányom is bõven végzett 5-6 perc alatt... Az, hogy ha már nem éhes, de még cumizik a cicin, szintén érthetõ: a cumizás megnyugtatja és a közelséged is.. Nem adsz neki cumit? Lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni... Különben a babák étvágya nagyon változó. "egy ÁTLAG 1-6 hónapos baba napi táplálékigénye 750 ml. A szórás pedig 400 ml – 1200 ml. Magyarul van olyan teljesen egészséges, jól gyarapodó baba, aki ezt napi 400 ml anyatejen éri el, és van olyan baba, akinek viszont napi 1200 ml-re van szüksége, több mint egy literre!" Ne nyugtalankodj, bízd a babádra, mennyire eszik, õ tudja, mi jó neki, mennyire van szüksége :) Ezt érdemes elolvasni:http://szuleselmeny.wordpress.com/szoptatas/ujszulott-kiscse..
A kérdező hozzászólása: 2960g-mal született most 5250g a védõnõ szerint napi 700-at kellene ennie, de ez nekünk csak ugy van meg ha egy kicsit eröltetem hogy egyen!Napi 7x eszik de van mikor csak 50-et enne ha nem nyaggatnám!Azért idegesít mert más ilyen idõs babák sokkal többet esznek!Szerinted akkor ez nem nagy baj?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segitséget, nagyon megnyuktató számomra amit irtatok!
Az elsõ babám napi 1000-1200-at evett, akkor az volt a baj, hogy túl sok, a 2. babámat ugyan nem mérem csak alkalomszerûen, de az alapján max 500-600 lehet. Mindkettõ gyönyörûen fejlõdik/fejlõdött, pedig nem kis különbség van a kettõ között. Miért akarod tudni, hogy mennyit evett? Az a fontos, hogy jól érzi magát és gyarapodik, teljesen mindegy, hogy ezt mennyitõl tesz! A védõnõd pedig idióta...
Jaj, de édes volt, aki lepontozott! Köszönöm neki! Csak arra lennék kíváncsi, hogy ha nálam jobban tudja, miért nem képes valami választ firkantani! Mert, ahogy olvastam, az utánam írók közül senki sem cáfolta az általam leírtakat..., . Bocsi az OFF-ért!

Miért nem lehet adni olyan tápszert ami mondjuk újszülött kórtól adható egy 10 hós babának? Miért kell pont 2-es 3-as tápszerre váltani miért nem jó az 1-es? Talán azért mert nagyon meghíznának a babák?

Legjobb válasz: Épp azért mert nem. Egyrészt a 2-es 3-as tápszerekben általában nincsenek annyira szétbontva a fehérjék, másrészt magasabb a kalória tartalmuk. Tehát egy 8-10 hós babának nem elég az újszülött tápi.

Épp azért mert nem. Egyrészt a 2-es 3-as tápszerekben általában nincsenek annyira szétbontva a fehérjék, másrészt magasabb a kalória tartalmuk. Tehát egy 8-10 hós babának nem elég az újszülött tápi.
Nem muszáj váltani, a gyermekorvos és a védõnõ tanácsára mi sem tettük. Bár tudtam szoptatni kilenc hónapig, több-kevesebb kiegészítésre szükség volt végig, és egészen a tehéntej bevezetéséig ( 13 hónap) Milupa Milumil HA Startot evett. Amikor kérdeztem fél éves és egy éves korában, hogy esetleg adjak-e 1-es vagy 2-es tápot, azt mondták felesleges, mert azoknak inkább a kalóriatartalma nagyobb, tehát épp ellenkezõleg, azok jobban hizlalnak. Egyébként egy évesen kilenc és fél kiló volt a lányom, fél évesen kezdtem a hozzátáplálást.
Egyáltalán nem kell váltani, 10 hónapos koráig a lányom az 1-es tápszert ette. Azért nem kell váltani, mert hozzátáplálással pótolod azt ami amúgy kiesne, egyáltalán nem lesz alulfejlett a babád. Nálunk pl fél éves kora elõtt felírattam 12 doboz tápszert így kitartott 10 hónapos koráig.
az én babám 6 hetes korától átaludta az éjszakát. fél éves koráig szoptattam. onnantól estére humana baby fit 1-et kapott. ezt itta 8 hónapos koráig, ekkor elkezdett felébredni hajnalban. váltottam humana 3-ra, ismét átaludta reggel 9ig az éjszakát. majd 10 hónaposan ismét felébredt hajnalban, most a hipp 3-at kapja, ami 10 hónapos kortól adható. egyszerûen nem lakott jól a kevésbé laktató tápszerrel. noj

Mennyi egy 2 hónapos babának a normális testsúlya? Nekünk most 4223 Gr és azt mondta a doki néni lehetne jobb is! Miért kell egy babának daginak lenni a vékonyabb babák miért nem elfogadottak!

vannak akik gyorsabban és vannak akik lassabban híznak!

Legjobb válasz: Mi 3150 gr mal születtünk és 2880 nal jöttünk ki a kórházból!! de volt egy igen komoly mûtétünk ,4 hetesen sipoly volt a keresztcsontjánál a kicsi fiamnak!! Meg 37 hétre születtünk szerintem ezek mind bejátszanak!! Köszike szépen a válaszokat % Egyébként a dokinéni megnézte a kutacsát az a feje tetején van?? És nem mondott semmit rá!! Akkor az jó ??

A kérdező hozzászólása: Mi 3150 gr mal születtünk és 2880 nal jöttünk ki a kórházból!! de volt egy igen komoly mûtétünk , 4 hetesen sipoly volt a keresztcsontjánál a kicsi fiamnak!! Meg 37 hétre születtünk szerintem ezek mind bejátszanak!! Köszike szépen a válaszokat % Egyébként a dokinéni megnézte a kutacsát az a feje tetején van?? És nem mondott semmit rá!! Akkor az jó ??
Szerintem teljesen jók vagytok, mert tényleg a születési súlyt, na meg a kórházból hazajövetelit kell nézni. Mi 4455 gr-al/60cm, születtünk és most 6570 gr a babuka.4090-el jöttünk haza, ehhez képest nem vagytok lemaradva. Amúgy ki tudod számolni, hogy eleget eszik-e, egyik nap méregesd evés elõtt-után. Testsúly grammba szrozva 120=ez a minimum egy nap és utána szorozva 150-el=ez a maximum mennyiség
nekem is kéthónapos a fiam a súlya:4580 g és 50 cm. Azt mondják a méréseknél bõven jó a súlya. Igaz Õ koraszülött volt. Heti 20 dkg az átlagos gyarapodás. szerintem ha jól érzi magát a babád nem sír, és a feje búbján sem süpped be a kutacs akkor eleget eszik. ne aggódj!
Az én babám is 2 hónapos es most 4900 gramm.Nekunk meg a doki azt mondta viccesen hogy :hova sietunk? Szerintem a babádnak normális a testsulya ne aggodj.Kulonben is minden doki mast mond.Nyugi!
Ez attól is függ, hogy mennyivel született. Az én kisfiam 3400g-mal született és 3240g-mal jöttünk haza a kórházból. Ma vagyunk 2 hónaposak és 5400g.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat


Miért nem alszik a 3.5hós babám úgy mint eddig?

Eddig végig aludta az északát 8-8-ig most meg 4-szer 5-ször felébred nyöszörög van hogy eszik (tápikát)nem tudom kitalálni már sok mindent próbáltam de semmi nem jó.Szivesen vennék 1-2 jó ötletet.

Legjobb válasz: A mi babánk is kezdett felkelni, általában igaz csak egyszer kell megetessem, máskor csak nyöszörög, de szerencsére visszaalszik. Egy szoptatási tanácsadó nekem ezt írta: "...ez az alvásfejlõdés normális menete, hogy ha esetleg egy idõben át is alussza a baba az éjszakát, valamikor - leggyakrabban 3-4 hó körül, de az is elõfordul, hogy csak késõbb - megint elkezdenek ébredni, és egyre gyakrabban ébredni, és persze ezzel együtt szopizni is éjjel. Egy ideig ahogy a baba nõ, az egybe átaludt idõ mennyisége CSÖKKENNI fog, Ennek több oka van, de az alap, és legislegfontosabb, hogy a babák így vannak összerakva! Számukra ez a normális, hogy ébrednek, szopiznak éjjel, az pusztán egy kulturális mítosz, hogy 6-8 órát egybe szükséges aludni. Errõl bõvebben itt is olvashat: http://www.szoptatasportal.hu/node/1065 Az emberi faj kialakulásának hajnalán a babák számára életfontosságú volt, hogy mindig a felnõtt közelében legyenek, ennek híján ugyanis a biztos halál várt rájuk. A technikai környezetünk ugyan sokat fejlõdött azóta, de a babák ma is ugyanazokkal a készségekkel születnek. Mama és baba számára ma is evolúciós parancs a közelség biztosítása (ezért nézzük meg idõrõl idõre az alvó újszülöttünket, hogy "lélegzik-e", nem bírjuk ki anélkül, hogy ne látnánk: minden rendben). Amikor a baba még pici, a szülõre hagyja ezt a feladatot, de ahogy nõ, érik, egyre aktívabban vesz részt a közelség biztosításában. Éjjel ébred, és megkérdi, hogy "mama, megvagy még?":o))) Ezen túl az optimális cukor- és zsíranyagcsere kialakulásában is fontos, hogy a tejcsiellátás nagyjából egyenletes legyen nappal és éjjel is, ne maradjon ki sok idõ. Ráadásul napközben kinyílik a baba számára a világ, sokminden elvonja a figyelmét a szopiról, éjjel nyugodtabban tud lakomázni:o) és persze a fogcsírák is elkezdhetnek már mocorogni ebben a korban (noha a tényleges fogzás még messze lehet), ettõl is ébredhet a baba. Hogy meddig tart ez az idõszak, hát azt jó lenne tudni:o)) Függ a baba fejlõdésétõl, temperamentumától is, meg persze a körülményektõl (pl. egy stressz, változás gyakoribb ébredésekkel járhat). Általánosságban elmondható, hogy még a nyugodt, ún. könnyû temperamentumú babák is kb. egy éves korig-utánig ébrednek, tehát addig lehet erre számítani, és gyakorta tovább is. Azt mindenképp fontos szem elõtt tartani, hogy NEM azért ébred a baba, mert ön esetleg valamit nem jól csinált, hanem ez az alap, a biológiai norma." Nekem érthetõ és megnyugtató volt a válasza, remélem nektek is.

A mi babánk is kezdett felkelni, általában igaz csak egyszer kell megetessem, máskor csak nyöszörög, de szerencsére visszaalszik. Egy szoptatási tanácsadó nekem ezt írta: "...ez az alvásfejlõdés normális menete, hogy ha esetleg egy idõben át is alussza a baba az éjszakát, valamikor - leggyakrabban 3-4 hó körül, de az is elõfordul, hogy csak késõbb - megint elkezdenek ébredni, és egyre gyakrabban ébredni, és persze ezzel együtt szopizni is éjjel. Egy ideig ahogy a baba nõ, az egybe átaludt idõ mennyisége CSÖKKENNI fog, Ennek több oka van, de az alap, és legislegfontosabb, hogy a babák így vannak összerakva! Számukra ez a normális, hogy ébrednek, szopiznak éjjel, az pusztán egy kulturális mítosz, hogy 6-8 órát egybe szükséges aludni. Errõl bõvebben itt is olvashat: http://www.szoptatasportal.hu/node/1065 Az emberi faj kialakulásának hajnalán a babák számára életfontosságú volt, hogy mindig a felnõtt közelében legyenek, ennek híján ugyanis a biztos halál várt rájuk. A technikai környezetünk ugyan sokat fejlõdött azóta, de a babák ma is ugyanazokkal a készségekkel születnek. Mama és baba számára ma is evolúciós parancs a közelség biztosítása (ezért nézzük meg idõrõl idõre az alvó újszülöttünket, hogy "lélegzik-e", nem bírjuk ki anélkül, hogy ne látnánk: minden rendben). Amikor a baba még pici, a szülõre hagyja ezt a feladatot, de ahogy nõ, érik, egyre aktívabban vesz részt a közelség biztosításában. Éjjel ébred, és megkérdi, hogy "mama, megvagy még?":o))) Ezen túl az optimális cukor- és zsíranyagcsere kialakulásában is fontos, hogy a tejcsiellátás nagyjából egyenletes legyen nappal és éjjel is, ne maradjon ki sok idõ. Ráadásul napközben kinyílik a baba számára a világ, sokminden elvonja a figyelmét a szopiról, éjjel nyugodtabban tud lakomázni:o) és persze a fogcsírák is elkezdhetnek már mocorogni ebben a korban (noha a tényleges fogzás még messze lehet), ettõl is ébredhet a baba. Hogy meddig tart ez az idõszak, hát azt jó lenne tudni:o)) Függ a baba fejlõdésétõl, temperamentumától is, meg persze a körülményektõl (pl. egy stressz, változás gyakoribb ébredésekkel járhat). Általánosságban elmondható, hogy még a nyugodt, ún. könnyû temperamentumú babák is kb. egy éves korig-utánig ébrednek, tehát addig lehet erre számítani, és gyakorta tovább is. Azt mindenképp fontos szem elõtt tartani, hogy NEM azért ébred a baba, mert ön esetleg valamit nem jól csinált, hanem ez az alap, a biológiai norma." Nekem érthetõ és megnyugtató volt a válasza, remélem nektek is.
Hát segíteni nem biztos, hogy tudok, csak megnyugtatni, hogy nem vagy egyedül Mi is ennyi idõsek vagyunk, és ugyanez a helyzet. Én sem tudom mit csináljak. A múlt éjjel négyszer keltünk. Én már kivagyok, mint a tök. Az éjjel megpróbálom megitatni teával, talán ebbe a melegben szomjas. De a gyerekorvos azt is mondta, a múltkor, hogy a második oltás után nyugtalanabb lehet. Kitartást Neketk! Talán ezen is túl lesznek!

Miert nem jatszik egyedul a 9 honapos babam? Terhes vagyok igy eleg nehez . Ket honapos vagyok sokat hanyok faradt vagyok. Kislanyom pedig nagyon sok figyelmet igenyel.

Korabban le tudtam tenni es jatszott egyedul, de ez most valahogy nem megy. Allandoan azt szeretne ha tartanam vagy korulotte lennek. Nagyon faradt vagyok es igy nem tudok semmit pihenni. Persze a lakas szalad,

Legjobb válasz: Szia!Igen nem vagy könnyû helyzetben,de ha ez megvigasztal nálunk 18 hónap lesz a korkülönbség.A babám 9 hónapos volt mikor terhes lettem-vállalt baba,nem becsúszott.Nekem is nehéz volt az elsõ 3 hónap mert úgy mint az elsõnél minden tünet jelentkezett újra.Én minden percet kihasználtam, hogy pihenjek.A lakás szalad,hát szalad ez van.Ne törõdj semmivel és senkivel.Majd ha ez az idõszak elmúlik újra tele leszel energiával és türelemmel.A következõ nehézség, hogy most a 38.héten újra nagyon fáradt vagyok....A járás tanulása nálunk nem jelentett nagy nehézséget,mert én soha nem vezetgettem a babám.Minek az?Ha elkészült megy és nem kell vezetgetni.Az meg hogy kicsi a korkülönbség mit számít? így is nehéz és úgy is, mert minden kornak meg van a maga nehézsége ha 2-3-4 év van a babák között.az elsõ év tuti nagyon nehéz lesz....ezt én is belátom,de majd meglátjuk.Kitartást!!!!!!

Szia!Igen nem vagy könnyû helyzetben, de ha ez megvigasztal nálunk 18 hónap lesz a korkülönbség.A babám 9 hónapos volt mikor terhes lettem-vállalt baba, nem becsúszott.Nekem is nehéz volt az elsõ 3 hónap mert úgy mint az elsõnél minden tünet jelentkezett újra.Én minden percet kihasználtam, hogy pihenjek.A lakás szalad, hát szalad ez van.Ne törõdj semmivel és senkivel.Majd ha ez az idõszak elmúlik újra tele leszel energiával és türelemmel.A következõ nehézség, hogy most a 38.héten újra nagyon fáradt vagyok....A járás tanulása nálunk nem jelentett nagy nehézséget, mert én soha nem vezetgettem a babám.Minek az?Ha elkészült megy és nem kell vezetgetni.Az meg hogy kicsi a korkülönbség mit számít? így is nehéz és úgy is, mert minden kornak meg van a maga nehézsége ha 2-3-4 év van a babák között.az elsõ év tuti nagyon nehéz lesz....ezt én is belátom, de majd meglátjuk.Kitartást!!!!!!
Szia.Sajnos átkellett volna gondolni a második baba vállalását.Õ még csak 9 hónapos nem 9 éves és bizony szüksége van az anyukájára.Te vállaltad tehát ne panaszkodj és ne a babától várd a megoldást.Bocsi, hogy ilyen nyers vagyok, de ez egy kicsit idegesítõ.7 éves és 9 hós kislány anyukája
Azért nem játszik el egyedül, mert még kicsi hozzá. Együttérzek veled a hányinger miatt, de neked kell alkalmazkodni, nem a picinek. A lakás hadd szaladjon. Ezek a hónapok soha többé nem jönnek vissza, amiket most a kislányoddal tölthetsz. Takarítani még ott az egész élet. Minden segítséget fogadj el, ami csak van (anyós, barátnõ stb).
Õ is érzi szerintem, hogy megváltoztál. Lehet, hogy a fáradtság, a terhesség miatt kicsit feszültebb vagy... bizony ez õrá is ráragad.. Tedd magad mellé az ágyra! Te is pihensz, õ meg melletted lehet..
Nálunk sosem játszott el egyedül, 14 hós. Fúúú tényleg nehéz lesz neked, nemsokára ha majd járni tanul, kísérgetni kell, Te meg nagy hassal hajolgatsz hozzá. Én nem mertem volna ilyen korán 2. babát vállalni. Kérjél családi segítséget, ha nincs, akkor akár pár órára be tudod adni családi napközibe, ha nagyon kész lennél már.
Nem is fogsz tudni pihenni csak ha segítenek Neked. Anélkül meg törõdj bele, hogy egy perc megállásod sem lesz. Nekem a nagy majdnem három és fél éves a pici betöltötte a 9. hónapot és így sem könnyû nemhogy két csöppséggel. Nem irigyellek.
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenki valaszat! legjobban az utolsot ! :) aki meg azt hiszi , hogy a babatol varom a megoldast az teved, en csak azon csodalkoztam az utobbi idoben, hogy nem jatszik el ugy egyedul ahogy szokott.. ha nem lennek terhes is feltennem ezt a kerdest. Ket honapja leult es erdeklodve tapogatta a jatekokat, orult nekik. A valtozast nem ertettem, NEM LEPATTINTANI AKARTAM! :) JO ANYUKA VAGYOK es mar tul 35 eves koron emiatt nem varhattam sokat a masodikkal. Igazabol ugy voltunk vele elkezdunk nem vedekezni es majd lesz amikor lesz, arra nem gondoltam , hogy elsore sikerul, de igy is boldog vagyok!! Puszika Mindenkinek
Szia, bár nekem csak egy babám van, most 14 hós, de nálunk is volt egy idõszak, olyan 10-11 hós körül, hogy nagyon anyás lett, nem tudtam tõle mozdulni, viszont még nem járt. (most már itt üget a nyomomban, mint egy kis kutya :-)) Szóval vannak tippjeim, ha az segít. Mi kaptunk egy labdás medencét. (Írországból kaptuk, de szerintem itthon is van) olyan mint egy játék medence és tele van színes, puha mûanyag labdákkal. Ki tud belõle mászni, tehát nem fél benne lenni, és imádni fogja a színes labdákat. Nyugodtan agonizálhatsz mellette a kanapén, ha hányingered van. Vagy tegyél le egy puha plédet a földre és feküdj le mellé. Tegyél ki játékokat, esetleg olyan használati tárgyakat, amik biztonságosak. (mûanyag edények, pamutgombolyag, régi mobiltelefon, egy könyv, ilyenek) Ott fog mászkálni körülötted és játszani a dolgokkal, te meg hallgass valami relaxációs zenét és pihenj. sok boldogságot a babákhoz!
A miértre szerintem magától értetõdõ a válasz: szeparációs szorongás. Ezért nincs el egyedül, ezért kell neki fokozottan a te társaságod.

Miért nem fogadja el az 5.5 hónapos babám a tápszert, mikor eddig imádta?

A gyerekorvos szerint túl gyors volt a hozzátáplálás, igaza lehet?

Legjobb válasz: A vaníliás tejpéppel keverem a tápszert,mert az én babám is "unta" már a sima tápszer ízt.Így jóízûen megeszi.Az elsõ válaszolónak üzenem,h a babák egészsége érdekében nem fogadják el.Én abban a gyógyszertárban próbáltam vissza váltani,ahol vettem-5.5 hós a babám és még van két doboz Milumil 1-es tápszer,de 6 hós kortól már a Milumil 2-es javasolt-originál csomagolásban,bontatlanul,és ott mondták,h sajnos nem vehetik vissza.Valahol érthetõ.Én sem örülnék neki,ha ki tudja honnan elõkerült tápszert adnának.Nem tudni,h megfelelõen tárolták-e,nem mászták meg bogarak stb.

A vaníliás tejpéppel keverem a tápszert, mert az én babám is "unta" már a sima tápszer ízt.Így jóízûen megeszi.Az elsõ válaszolónak üzenem, h a babák egészsége érdekében nem fogadják el.Én abban a gyógyszertárban próbáltam vissza váltani, ahol vettem-5.5 hós a babám és még van két doboz Milumil 1-es tápszer, de 6 hós kortól már a Milumil 2-es javasolt-originál csomagolásban, bontatlanul, és ott mondták, h sajnos nem vehetik vissza.Valahol érthetõ.Én sem örülnék neki, ha ki tudja honnan elõkerült tápszert adnának.Nem tudni, h megfelelõen tárolták-e, nem mászták meg bogarak stb.
Szerintem probálj meg másik fajtát.A barátnõméknél is ez volt.A dm-be veszi neki a bio tápszert, semmivel nem drágább mint a gyogyszertári.Sokat kiprobált és ez vált be.Ami meg nem azt meg az állatmenhelybe adta be és nagyon örültek neki. A korházba nem fogadták el, pedig oda is felajánlotta.. :-(
Az én kisfiam is ennyi idõs és csak uzsonnát adok neki és majd 6 honapos korátol probálom a fõzeléket és a tizorait.Mondjuk neki a gyümitõl sok a sava, ezért döntöttem így.A Tápszert õ is nagyon imádja de álitólag van valami banán ízû amit szoktak szeretni a babák, talán probáld meg azt.Az orvosod biztos tud ebben segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok!

Apák miért nem tudják szoptatni a babát?

Legjobb válasz: "Apák miért nem tudják szoptatni a babát?" Mert elviszi õket a rendõrség.

"Apák miért nem tudják szoptatni a babát?" Mert elviszi õket a rendõrség.
Mert apák! Oké hogy a férfiaknak is van mellünk meg mellbimbójuk de az felesleges dolog. A férfiak nem tudnak tejet termelni szóval ennyi legyen a magyarázat...
Öhm... most inkább nem gondolok semmi perverzségre... Egyébként azért nem, mert a férfiaknak nem alakult ki a melle olyanra, ami képes lenne tejet termelni. Nyilván az evolúció során nem alakult ki a férfi nemnél, mert egész egyszerûen felesleges, sõt hátrányos lett volna. A kicsiket a nõk nevelték, logikus, hogy neki kkellett tejet termelni, másrészt meg a férfiakat mondjuk vadászat közben azért bizony hátrányosan érintette volna egy jókora mell. (Ahhoz, hogy tudjon elegendõ tejet termelni, bizony kell a megfelelõ méret.)
Nincs tejmirigyük...
nos, akkor kapaszkodjatok. a férfiaknak is van tejmirigyük, ami képes is a tejtermelésre. az, hogy a férfiak nem szoptatnak, annak alapvetõen két oka van: 1. a tejmirigyek mennyisége jóval kevesebb, mint a nõknél 2. a megfelelõ hormonális környezet hiánya miatt nem indul be a tejtermelés. mindazonáltal van rá példa, hogy férfiaknál beindul a tejtermelés. pl.: -újszülötteknél, a vérükben lévõ anyai hormonok hatására -az agyalapi mirigy mûködési zavara esetén -bizonyos gyógyszerek (pl. prosztatarák hormonkezelése) -stresszhelyzet, extrém éhezés (koncentrációs táborok foglyainál illetve vietnami veteránoknál figyelték meg) -kisgyerekes apukáknál is elõfordul, hogy annyira azonosulnak az apaszereppel, hogy ez beindítja a tejtermelést (bár ez elég ritka)
5-ösnek igaza van ezekbõl többet én is hallottam, még tv-ben mutattak is, kicsit megcsúcsosodott a manus melle, és pár cseppet elõ is lehetett nyomni belõle. amúgy minden csecsemõ nõnek indul, most lehetne viccelni, hogy csak tovább is fejlõdik némely, de tényleg. ugyanazokból a szervkezdeményekbõl lesz a here-nagyajkak, csikló-makk. (hosszú haj- ész (vicc))bocs lányok... szeretlek titeket. ill szeretnélek, csak tiltja a barátnõm

Miért nem eszik rendesen a 7 hetes babám?

Olyan büszke voltam rá mindenkinek mondtam hogy alig gy?zöm etetni. A cici már 4 hetes korától nem elég úgyhogy tápszert is kap. Olyan 150 200at eszik napközben tej+tápszer, este pedig minimum megeszi a 200at de van hogy 240et is. Milumil Ar-t kap mert bukós baba. Na a lényeg már vagy 3.napja nem nagyon kell neki a tápszer szopni meg nagyon keveset szokott ma reggel is reggel csak szopott 3 óra elteltével csak 30at szopizott és nem kellett a táp. Tegnap sem akarta reggel elfogadni a tápot de vártam egy kicsit és megette de ma akárhogyan küszködtem nem kellett. Már sírok az idegt?l. Van egy 3 éves nagyon rossz ev? lányom én eret is vágok magamon ha a kisfiú is ilyen rossz ev? lesz.

Legjobb válasz: Az a baj, hogy rástresszelsz az egészre. Szerinted nem eszik eleget a baba, ettõl idegesebb vagy, a tej nem fog megfelelõen leereszkedni, a babánál "szopási sztrájk"-lesz, mert nem úgy jön a tej, ahogy kellene, még kevesebbet eszik, még idegesebb leszel stb. Elkezdõdik az ördögi kör és nem tudsz kijönni belõle. Elõfordul, hogy a babák egy-egy szopizásnál kevesebbet esznek. Ne mérd minden egyes etetésnél, mert ettõl is csak idegeskedsz. Minden baba tudja, hogy mennyi táplálékra van szüksége már születése óta. Ha a testsúlya nem növekszik megfelelõen, akkor azt kell majd kideríteni, hogy miért. Egyébként mivel táplálod hozzá? (milyen eszközzel?) A kislánynak pedig a bizalmát kell visszanyerni. Ne legyen mindennapi téma, hogy mikor mennyit eszik. Szépen jó hangulatba tedd le elé az ételt (egyszerre keveset és eleinte azt amit szeret), bízd rá, hogy mennyit eszik. Ha kimarad 1-2 étkezés, abba még senki nem halt bele, legközelebb jobb étvággyal fog leülni enni. De az asztalnál ne játsszon és soha ne "apa, anya kedvéért" egyen, hanem a saját kedvéért. Fokozatosan kell vissza szereznie a bizalmát, és szép lassan normálisan fog enni. Csak nem szabad erõltetni. Sok sikert! :)

Az a baj, hogy rástresszelsz az egészre. Szerinted nem eszik eleget a baba, ettõl idegesebb vagy, a tej nem fog megfelelõen leereszkedni, a babánál "szopási sztrájk"-lesz, mert nem úgy jön a tej, ahogy kellene, még kevesebbet eszik, még idegesebb leszel stb. Elkezdõdik az ördögi kör és nem tudsz kijönni belõle. Elõfordul, hogy a babák egy-egy szopizásnál kevesebbet esznek. Ne mérd minden egyes etetésnél, mert ettõl is csak idegeskedsz. Minden baba tudja, hogy mennyi táplálékra van szüksége már születése óta. Ha a testsúlya nem növekszik megfelelõen, akkor azt kell majd kideríteni, hogy miért. Egyébként mivel táplálod hozzá? (milyen eszközzel?) A kislánynak pedig a bizalmát kell visszanyerni. Ne legyen mindennapi téma, hogy mikor mennyit eszik. Szépen jó hangulatba tedd le elé az ételt (egyszerre keveset és eleinte azt amit szeret), bízd rá, hogy mennyit eszik. Ha kimarad 1-2 étkezés, abba még senki nem halt bele, legközelebb jobb étvággyal fog leülni enni. De az asztalnál ne játsszon és soha ne "apa, anya kedvéért" egyen, hanem a saját kedvéért. Fokozatosan kell vissza szereznie a bizalmát, és szép lassan normálisan fog enni. Csak nem szabad erõltetni. Sok sikert! :)
Ja és próbáld meg többször mellre tenni, ha semmi nem segít, akkor kérj tanácsot a védõnõtõl. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! a válaszod. Azóta evett nagy nehezen. Cici abszolút nem kellett neki csak reggel. Kicseréltem egy puhábbra a cumifejet és úgy megette a tápszert. Hú de gyûlölöm az ilyen napokat.
Újra én vagyok :) Cumi helyett inkább kávéskanállal vagy pohárból adjad neki a tápszert, mert a cumitól elõfordulhat, hogy tényleg nem fog tudni megfelelõen szopni és kisebesedik a melled. Akkor pedig még egy problémával több lesz. És kitartás!!
A kérdező hozzászólása: Kiskanál? Már csak 30ml-ket szopik és 200at eszik cumiból, már nincs értelme hamarosan elhagyja a cicit sajna de nem tudok mit tenni mert nem ment elsõ perctõl túl jól a szoptatás nekünk.

Miért nem érti meg a család legtöbb tagja (diplomával) hogy egy egy hónapos babának még az a dolga, hogy egyen+aludjon. Mert ők keltik, hogy éjjel aludjon?

Mondom én nekik miért fáj,ha éjjel én kelek hozzá úgyis?Amúgy+keltik,és utánna itthagynak és én nem bírok vele.de ezt valahogy senki nem fogja fel,mert ?k babázni akarnak.Valami tipp?

Legjobb válasz: Lehet hogy nem mindenkinél válik be,de én egy kicsit felemeltem a hangomat amikor apukám jött ki az ölében a babával és én meg mondom neki hogy már majdnem aludt,miért vette ki?Õ meg erre azt mondta hogy egy kicsit nyöszörgött.Hát egy kicsit elkapott a harci ideg és elmagyaráztam neki hogy(ez a 6 órási etetés után volt)most este 9 ig ébren lesz és nem fogok vele bírni.Õ megsértõdött de aztán engem nem érdekelt mert tudtam hogy legközelebb már nem tesz ilyet.

Lehet hogy nem mindenkinél válik be, de én egy kicsit felemeltem a hangomat amikor apukám jött ki az ölében a babával és én meg mondom neki hogy már majdnem aludt, miért vette ki?Õ meg erre azt mondta hogy egy kicsit nyöszörgött.Hát egy kicsit elkapott a harci ideg és elmagyaráztam neki hogy(ez a 6 órási etetés után volt)most este 9 ig ébren lesz és nem fogok vele bírni.Õ megsértõdött de aztán engem nem érdekelt mert tudtam hogy legközelebb már nem tesz ilyet.
Hú. Ez nem diplomafüggõ. Inkább önzõségnek mondanám. Nem érdekli õket, mi jó a babának, õk játszani akarnak. Nagyon sok családban van ilyenkor összetûzés, megsértõdés. Majd megbékélnek. Ne hagyd, hogy a gyereket zargassák. Inkább sértõdjenek, nyugodtan. Tartsd a gyerek napirendjét, és hagyják pihenni.
ezt én se értem ... a kórházban is mondták a nõvérek. én csak megsimiztem az arcát hogy kinyissa a száját és álmában evett. miért kelteném fel.... szólj nekik diplomatikusan hogy ne szóljanak bele - gondolom nincs gyerekük- ha meg van kérdezd meg hogy mi elönyük származott abból hogy felkeltették.... hátha õk tudják a titkot... -nem valószinü-
A kérdező hozzászólása: konkrétan anyósomról és társairól van szó.tehát van gyerekük:) de felfogásuk az nincs.Talán annyi mázlim van, hogy babómat egy bomba se robbantja fel ha alszik:) mondjuk más tészta mikor épp elfele aludna:(
szóltál már nekik emiatt??nekem ikreim vannak, 4 hósak, anyósomék(azok az áldott jó lelkek...) jöttek látogatóba azon a napon amikor hazajöttünk a kórházból, férjem boltban volt, én beengedtem õket, a kicsik aludtak, lementem a pincébe üdítõért, jövök fel, a gyerekszobából õrült "hát mindketten tiszta apjuk.annyira cukorfalatok a kis kedveskék.nézd meg.mindenük az apjuké.üngyülüm-büngyülüm prüntyõke" fogadott, bemegyek, hát kivették õket a kiságyból, felkeltették õket, és úgy fogták, hogy a fejük lógott.mondtam hogy azonnal adják ide õket, ha nem tudják õket fogni ne fogják, és minek keltették fel õket, erre hogy ha ilyen hangsúllyal beszélek velük õk nem is jönnek, fogták a babáknak hozott ajándékot és elhúztak...halálosan besértõdtek, hozzám azóta sem szólnak, hiába kértem én bocsánatot, férjem is kiakadt, néha jönnek megnézni õket de nem foghatják meg.amikor neked is felébresztik, szólj már nekik miatta:) had sértõdjenek meg.
Én nem értem ezt komolyan, mit kell ennyire félni másoktól...A TE GYEREKED!Ha az én gyerekemet valaki felébresztené, csak azért hogy õ babusgathassa, átharapnám a torkát, az tuti.
A kérdező hozzászólása: szóltam én már szépen, csúnyán, mindenhogy, de semmi!Egyszeûen képtelenek felfogni!majd nem fogom sose rájuk bízni ezzel azt éik el:(
amikor legközelebb felébresztik, kiabálj rájuk(persze ne túl hangosan), hogy a te gyereked, nem kell ébresztgetni ha alszik, ha még egyszer felébresztik többet nem jöhetnek!próbáld meg ezt.párodnak szóltál már??utolsó elõtti válaszoló voltam

Jövő héten lesz 9 hós a babám. Ma voltunk tanácsadáson, s rákoppintottak a fejemre, mert adtam Milupa pépet a babának. Miért nem lehet 1 éves kor alatt?

Nem értem, miért ellenzik ennyire a véd?n?k a "mesterséges" kajákat. Este 2-3* is felkel a babó, s gondoltam, segít, ha kiegészítem. Szerinte marhát ne, halat ne, tejet - ebben egyetértek - ne, babakekszet ne... . Az elmúlt hónapban csak 150-200 g-ot híztunk, s tanácstalan vagyok, mit is adjak. A Sinlac -ot ma délután teszteljük. Ötletek?

Legjobb válasz: Én 5hós kora óta adtam neki a milupa és a mildi pépet!Semmi bajunk nincs, mondjuk megmondom a frankót, és etetés terén senkire még a dokira sem halgattam!Nem tudom miért, egyszerüen bíztam az ösztöneimben, 6hós kora óta mindent eszik, és nagyon nagy evõ most is. 18hós kisfiu

Én 5hós kora óta adtam neki a milupa és a mildi pépet!Semmi bajunk nincs, mondjuk megmondom a frankót, és etetés terén senkire még a dokira sem halgattam!Nem tudom miért, egyszerüen bíztam az ösztöneimben, 6hós kora óta mindent eszik, és nagyon nagy evõ most is. 18hós kisfiu
akkor a védõnõ szerint miért van ráírva ezekre h adhatóak már ennyi idõsnek is? én egy éves korában álltam le ezekkel, mert egyszerûen már nem kellett neki a babapép....szerintem esténként nagyon jó hogy teli pocakkal fekszik le, de mégsem terheled semmilyen fõzelékkel.....milupa és társai szerintem teljesen jó....én a csokisoktól tartózkodtam csak, mert szerintem az nem annyira jó így estére
Nekem is ellenzi a doktornõnk, de ennek ellenére ki fogom próbálni. Más babának se lett tõle baja, babapiskótát is evett, nem bukfencezett tõle.... veszel egy dobozzal, 1 kicsit adsz neki, ha minden oké, eheti. A sinlaccal vigyázz, mert én is azt hittem hogy hûdejó lesz, de ha megkóstolod nagyon édes, töményen meg még édesebb.
Úgy 7 hónapos korában orvos írta föl a milupa pépet, semmi gond vele. Nem volt már elég laktató a tejcsi.
Én nem értem mi baja vele az én kislányom is ette kb.14 hós koráig most mindjárt 4 éves és makk egészséges.
A kérdező hozzászólása: KÖszi a válaszokat. Eddig én se nagyon hagytam rábeszélni magam semmire, de gondoltam, a védõnõ és a gyerekdoki csak tudja, mi a jó. Hát, fenntartásokkal fogom kezelni a tanácsokat. Még egyszer kösz :) :) :) .
Nyilván azzal volt baja - jogosan -hogy 1 év alatt jobb HA-s termékeket adni a babáknak. Sinlacot ás HA-s tápszert, pépet nyugodtam adhatsz neki. Szerintem fontos dolog, hogy ne kapjon nem HA-s bolti termékeket.
Akkor egy ellenpélda: 6 hónaposan adtam a babámnak 4 hónapos kortól adható Milupa tejbedarapépet, egy fél adagot. Olyan rosszul lett, hogy be kellett vinni az ügyeletre. Hányt és tele lett a teste csalánkiütéssel. A gasztroenterológián letoltak, hogy miért adtam 1 éves kor alatt tejalapú dolgot. Megjegyzem elõtte a védõnõmmel megbeszéltem. Hiába van ráírva, hogy 4 hónapos kortól adható, tehéntejet tartalmaz és vannak babák, akik érzékenyek rá, az én kisfiam is ilyen. A zárójelentésen konkrétan ez szerepel: rosszullét helytelen táplálás miatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!