Találatok a következő kifejezésre: Miért nem az uj (618 db)

A párom elvált több min 3 éve. És nem először fordul elő, hogy bemennek a munkahelyemre, (ez egy műszaki bolt), mert arra van dolga az exének. Miért nem az új paliját rángatja ide oda? Ez normális szerintetek?

Legjobb válasz: Együtt vásárolnak? nem lehet, hogy a párod jobban ért a mûszaki dolgokhoz, mint az új párja? Például az egyik ismerõsöm mûszaki eladó volt és mindig Õt kérem meg ha akarok venni valamit hogy jöjjön el velem és segítsen választani.

Együtt vásárolnak? nem lehet, hogy a párod jobban ért a mûszaki dolgokhoz, mint az új párja? Például az egyik ismerõsöm mûszaki eladó volt és mindig Õt kérem meg ha akarok venni valamit hogy jöjjön el velem és segítsen választani.
Az én férjem is segít az exének. Kulturembereknél ez normális szerintem.
A kérdező hozzászólása: Ami még nem fért bele az elõbb.... Az ex dobta ki anno a páromat.Bepasizott. Már együtt él az új pasival több mint egy éve. Ha anno nem kellett a rosszban, akkor most miért használja ki még mindig a régi férjét?Erre azért jó még?
A kérdező hozzászólása: Nem, oda csak úgy bementek, nem akartak ott semmit venni.A t-Mobilnál volt dolga az exének.
A kérdező hozzászólása: De a munkahelyem nem volt semmi dolguk.Oda csak bementek.A kollégáim is csak néztek, hogy ezek minek vannak itt.

Miért nem az új Ikarus buszokat helyezik forgalomba 4 év múlva. Miért nem támogatják a hazai ipart?

Legjobb válasz: Mert Fidesz kormány van. Reméljük már nem sokáig.

Mert Fidesz kormány van. Reméljük már nem sokáig.
Az új "Ikarus" tulajdonképp nem egyenlõ a régivel.Auto Rad Controlle KFT megvásárolta az Ikarus nevet.Ha jól tudom már lassan 1.5 éve nem gyártanak buszt.Ikarus néven gyártottak egy csuklóst, amely most BKK-nál van.12 méteres verzióból sokat megtalálni Egerben.Itt nem panaszkodnak a kocsikra. Miért nem támogatják a hazai ipart? Annakidején csõdbevitték az Ikarust, Pár év múlva csõdbevitték az Egyedi Autóbusz gyárat is.Az állam miatt ment csõdbe az Alfabusz Kft, illetve nemrég az Magyar Jármûipari Társaság is. Utóbbi cég külföldre gyártott kiváló minõségû emeletes buszokat, de sajnos nagy volt az adóssága.
én hajdú volánnál már láttam credo buszokat, meg ha jól tudom van új magyar villamos Debrecenben ... sajnos 2. vonalon már spanyol lesz.. Szegedre is lengyel villamosokat hoztak.. sok baj van velük plusz az elsõ ajtón egy megtermett ember nem tud felszállni...
"mert a BKV pénzügyi helyzetét elnézve" Két külön országról és két különbözõ BKV -ról beszélnénk? Tudod Magyarországon is van egy BKV nevû cég, ahol több milliós végkielégítéseket osztogatnak.
Már most is vannak forgalomban, és ha jól tudom, már nem csak tesztüzemben.
Pontosan azért hogy tönkre tegyék a hazai ipart
Mert nem fûzõdik hozzá érdekük, az Ikarusnak nincs annyi pénze, hogy le tudja fizetni õket.
"Mert nem fûzõdik hozzá érdekük, az Ikarusnak nincs annyi pénze, hogy le tudja fizetni õket." Ennyike. Sokkal jobb drága ám minõségtelen szarokat vásárolni, ha a zsebbe is csúszik egy kevéske. Majd egyszer megérted. :)
"én hajdú volánnál már láttam credo buszokat" Credo-nak mi köze az Ikarushoz? /egyébként qrva szarok, szûkek, kényelmetlenek/ Tegnap olvastam, hogy a BKK forgalomba állított egy Ikarust /tiszta Volvo kinézete van/.
"Sokkal jobb drága ám minõségtelen szarokat vásárolni, ha a zsebbe is csúszik egy kevéske. " Itt is kezdõdik, hogy ami nem magyar az nem minõségi. Mint a magyar növények. Mindig mondják sokan, hogy az milyen jó, de azért ne essünk túlzásba. Egyáltalán nem olyan jó. Itthon is kapsz könnyen szart, mint külföldön.
"Az amcsik nem vesznek magyar Ikarust." Akárhogy is vesszük, a NABI bizony magyar forrásból indult: "A North American Bus Industries (röviden NABI) története 1976-ban kezdõdött, amikor kereskedelmi megállapodás született a magyar Ikarus és amerikai Crown Coach vállalatok között. Együttmûködésük eredményeként 1977-ben megjelent Los Angelesben az elsõ Magyarországon tervezett csuklós autóbusz. Az 1980-as években az együttmûködést felbontották és az Ikarus új stratégiai megállapodást kötött az Union City Body Company-vel (UCBC), hasonló mûködés szerint: Magyarországon tervezték a buszokat és gyártották a vázakat, míg a végszerelésre az Egyesült Államokban került sor."
ma 11:49 AZért ez elég régen volt. Meg a képen is mikor busz van? 30 éves. A mostani Ikarustól nem vásárolnak. 2 éve indult csak újra a termelés.
Persze régen volt, semmi köze a mai "Ikarus"hoz.
09:18 "Azért, mert kereskedelmi egyezmények sora tiltja." "Azok az országok sem támogathatják a saját iparukat, termékeiket akikkel kereskedünk, így a mi termékeinknek ott ugyanolyan esélye van. Szóval hasznos dolog ez." Kivéve a gyevi bírót! Azaz a Simicska-féle Közgépet. Ebben az esetben dicsõ kormányunk fennen hangoztatja, hogy a hazai ipart mennyire támogatni kell: Selmeczi Mindenhezértõ Gabriella: "állami megbízásokat olyan cégek nyerjék, akik Magyarországon foglalkoztatnak, itt adóznak, és a nyereségüket is itthon használják fel" lásd: http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=182689
Az amcsik nem vesznek magyar Ikarust. Kevered azt American Ikarus-al akik a NABI-val kavartak de amerikai bejegyzésûek! Annó a 90-es években valóban volt némi közük egymáshoz de már régóta nincs! Az amerikai Ikarus más mint a magyar Ikarus! Vagyis a magyar Ikarus semmit nem szállít Amerikába! Pláne buszt.
"Miért nem az új Ikarus buszokat helyezik forgalomba 4 év múlva." Mert szerintem drágább, mint a konkurencia. A motor cummins, a váltó Allison, a többi meg egy faceliftes Ik417. Kb ugyanez volt anno a C56-tal is, az alacsony padlós MAN-ek olcsóbbak voltak, ezért mindenki azt vette...
"Miért nem az új Ikarus buszokat helyezik forgalomba 4 év múlva." Mert gondolom nem felelt meg a közbeszerzési eljáráson. "Miért nem támogatják a hazai ipart?" Azért, mert kereskedelmi egyezmények sora tiltja. Mellesleg még így is bõven megéri hazánknak. Azok az országok sem támogathatják a saját iparukat, termékeiket akikkel kereskedünk, így a mi termékeinknek ott ugyanolyan esélye van. Szóval hasznos dolog ez.
A NABI busz igaz hogy magyar termék de a magyar piacnak túl drága.A minõségért árat is kérnek. Egyedül az amerikaiak veszik a NABI buszokat mert nekik van rá elég dollárjuk. Egyébként Ikarust is vesznek a jenkik: http://cptdb.ca/wiki/images/thumb/c/ce/NFTA-Metro_9516-a.JPG.. http://busexplorer.com/NABus/Images/MidSize/MiamiIkarusArtic.. Elég gáz hogy õk megveszik az Ikarusokat a magyaroknak meg nem kell.Pedig a jenkik nem vesznek [email protected] , rossz minõségû termékeket , az Ikarus bevált náluk is.
A Credo is magyar meg az Ikarus is. Tegnap én is láttam az új Ikarust a tv-ben, állítólag 2013-ban rengeteg új busz lesz Budapesten, de hogy milyenek azt nem tudom.
A kérdező hozzászólása: De az MSZP alatt sem nagyon támogatták õket.Miért nem?
A Credok hulladékok.A sofõrök is panaszkodnak állandóan rájuk. Vannak új Ikarus buszok.

Miért nem az új számomra jön az értesítés?

Új telefon számom van, de mégis a régi számra kapom a bejelentkezéshez szükséges sms-ben kapott számsort. Az online felületen a beállításokban már átállítottam és ott is az új számomat mutatja, bejelentkezéskor mégis az régi számra kapom az sms-t. Mikortól kapom az sms-t az új számra? Vagy ezt csak bankban lehet elintézni? Akkor miért van ilyen lehetőség az online bankszámlánál?

Legjobb válasz: Általában a tranzakciókról küldött sms és a netbank belépési kód sms telefonszámát külön kezelik a bankok. Így ha átírtad az sms értesítõ számát, akkor attól függetlenül a netbank belépéshez tartozó számot is meg kell változtatnod. Ha nem lehet online megcsinálni (nemtom melyik bankról van szó) akkor ügyfélszolgálat segít.

Általában a tranzakciókról küldött sms és a netbank belépési kód sms telefonszámát külön kezelik a bankok. Így ha átírtad az sms értesítõ számát, akkor attól függetlenül a netbank belépéshez tartozó számot is meg kell változtatnod. Ha nem lehet online megcsinálni (nemtom melyik bankról van szó) akkor ügyfélszolgálat segít.

Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. Ha először teljesen lemerül, töltőre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltődést, mi baja eshet? Mármint hogy nem hagyom a töltőn 12 órára.

Legjobb válasz: " Frody kérdése: Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. " Nem kell. "Ha elõször teljesen lemerül, töltõre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltõdést, mi baja eshet?" Rosszabb esetben fel lesz töltve. " Mármint hogy nem hagyom a töltõn 12 órára." Nem kell annyit várnod fölöslegesen.

" Frody kérdése: Miért kell az új mobiltelefont 3x fullra meríteni, majd 3x 12 órán át tölteni. " Nem kell. "Ha elõször teljesen lemerül, töltõre teszem és leveszem azután hogy elérte a maximális feltöltõdést, mi baja eshet?" Rosszabb esetben fel lesz töltve. " Mármint hogy nem hagyom a töltõn 12 órára." Nem kell annyit várnod fölöslegesen.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.De hát mindíg ugyanez a szöveg van a telefonosüzletekben, ha új mobilt veszek, de nemcsak nekem-persze mindenkinek.3x fullra merítés, 3x 12 óra.Én sem láttam ennek nagy értelmét, ezért gondoltam megkérdezem.Mivelhogy nem vagyok egy nagy telefon szaki.
Az elsõnél egy föltölt, lemerít a kalibrálás miatt, aztán többet csak ha gond van vele akkor. Azt szereti egyébként ha jól töltött és nem szereti a teljesen lemerített állapotot.

SimCity-ben miért nem hasznosítanak újra az újrahasznosító központban? és miért állítják le a termelést?

Recycling

Legjobb válasz: Azért áll le a termelés mert, kifogyott a hulladék! Majd másnap lesz új szemétgyûjtés!

Azért áll le a termelés mert, kifogyott a hulladék! Majd másnap lesz új szemétgyûjtés!
A kérdező hozzászólása: Kösz!
Vagy pedig nincs hová kiszállítani az újrahasznosított anyagokat. Itt két opció van. Az egyik, hogy létesítesz valami olyan helyi gyárat aminek a nyersanyag felhasználásában szerepelnek az újrahasznosításból származó anyagok. Pl. mûanyag a processzor gyár részére. Vagy pedig létrehozol egy kereskedelmi raktárat (trade depot) és az újrahasznisításból keletkezõ anyagok típusával azonos lerakatokat, aztán exportra állítod ezeket az anyagokat. Így pénzt csinálsz a hulladékból ;)
talán azért, mert azt nem frissíti folyamatosan.
A kérdező hozzászólása: aha... napokon keresztül?? -.-

Miért jó az új gáztűzhelyeken, hogy elől van a nagy égő és nem hátul?

Mostanában szinte nem is kapni olyat, aminek hagyományosan hátul lenne a nagy ég?feje. Pedig szerintem biztonságosabb, praktikusabb. Mi a tapasztalatotok az új divattal, hogy el?l található a legnagyobb?

Legjobb válasz: Én nem tudom milyen az új divat,mert a legutolsó gázom is a huszadik éve fele jár. négy égõs, elöl egy kicsi, egy nagy, hátul két nagy. ez így teljesen praktikus,mert bármelyik nagyra teszem fel pl a fõzeléket, a kéznél lévõ kicsin csinálom a rántást. fura is lenne, ha a hátsón kellene készítenem, átnyúlva az elsõn fõvõ étel felett.Hátulra a hosszabb fõzésû idejû dolgokat teszem, az elsõkön pedig lehet a gyorsabbakat fõzni. szóval igazad van, nem célszeû,ha hátul van a kislángú gázégõ.

Én nem tudom milyen az új divat, mert a legutolsó gázom is a huszadik éve fele jár. négy égõs, elöl egy kicsi, egy nagy, hátul két nagy. ez így teljesen praktikus, mert bármelyik nagyra teszem fel pl a fõzeléket, a kéznél lévõ kicsin csinálom a rántást. fura is lenne, ha a hátsón kellene készítenem, átnyúlva az elsõn fõvõ étel felett.Hátulra a hosszabb fõzésû idejû dolgokat teszem, az elsõkön pedig lehet a gyorsabbakat fõzni. szóval igazad van, nem célszeû, ha hátul van a kislángú gázégõ.
A kérdező hozzászólása: Nekünk is jó pár éves a legutóbbi tûzhelyünk. Ha jól emlékszem legutóbb szüleim vásároltak kb. 10 éve. De már az is modern hõlégkeveréses, grilles, stb. Nagyon szuper! Mi költözés, lakásfelújítás miatt vásárolnánk újat. De megdöbbentõ, hogy alig találunk olyat, ami megfelelne számunkra. Nem a nagy igények miatt persze, hanem mert szinte mindegyiknek elõl van a nagy égõje. Hasonló érveink vannak nekünk is, mint a 4-es hozzászólónak. Nem is értjük, miért alakult ki ez az új divat a gyártók körében. :-O Hiszen a hosszú ideig és/vagy nagy fazékban fõzendõ ételeken keresztül nyúlva lehetetlenség megfõzni a kisebb gázrózsákon bármit. (Megjegyzem számtalan tervezésnél azt a szempontot kell követni, hogy elõl a kisebb hátrébb a nagyobb dolgok vannak. Legyen az kert tervezés, vagy kiállítás, vagy mûszaki berendezés, stb. Még az íróasztalon sem a monitor mögé tesszük a tolltartót, a jegyzettömböt, a klaviatúráról és az egérrõl nem is szólva. :-) De a szobánkban sem a kétajtós nagy szekrényt tesszük a szoba közepére, a komódot a dohányzóasztalt meg mögé :-)) Nem szabadna, hogy design a praktikusság, használhatóság és a biztonság rovására alakuljon! Biztonsági szempontból is kifogásolható a nagy gázrózsa elöli helyzete. Hiszen nagyobb az esélye, hogy valaki lelöki a nagy fazekat, lábost.
én parázson sütök ! kint a mezõn már vagy 24éve elég biztonságos!
Sokkal jobb a designja.
A mi gáztûzhelyünk már vagy 14 éves, de azon is elõl van a nagy... meg a nagyién is elõl van, pedig az sem épp mai cucc. Szerintem tök mindegy hol van...nem értem miért lenne jobb hátul.

Miért nem építik újjá az izraeliek a Nagytemplomot, ha már újra övék az a föld?

Legjobb válasz: 1. Pontosan tudnak minden negyzetcentimeternyi helyet, rajzot, stb hogy hol mi volt. 2. Az ujjaepitest mind vilag-politikai mind belso vallasi okokbol nem teszik meg (nem tudom pontosan mi a vallasi ok). 3. Van olyan mozgalom, amelynek celja a Templom ujjaepitese.

1. Pontosan tudnak minden negyzetcentimeternyi helyet, rajzot, stb hogy hol mi volt. 2. Az ujjaepitest mind vilag-politikai mind belso vallasi okokbol nem teszik meg (nem tudom pontosan mi a vallasi ok). 3. Van olyan mozgalom, amelynek celja a Templom ujjaepitese.
1. Állítólag hiányoznak a méretek, nem tudni, mekkora volt az ókori zsidó sing, vagy ilyesmi. 2. Másrészt a helyszínen arab mecset áll, politikailag rizikós lenne azt lerombolni. 3. Valószínû, a zsidó rabbik is adnak azért némi esélyt a Jézus-történetnek, márpedig Jézus a templom lerombolását megjósolta, és azt mondta, õ épít helyette másikat 3 napon belül. Ezt a feltámadással szokás magyarázni. És ha eljön újra Krisztus, elõtte építik fel a jeruzsálemi szentélyt, mégpedig az Antikrisztus vezetésével, legalábbis van olyan prófécia, amit így lehet értelmezni.
"Jézus-történetnek, márpedig Jézus a templom lerombolását megjósolta, és azt mondta, õ épít helyette másikat 3 napon belül. Ezt a feltámadással szokás magyarázni. És ha eljön újra Krisztus, elõtte építik fel a jeruzsálemi szentélyt, mégpedig az Antikrisztus vezetésével" Jöhetnének a 4-es metrót is építeni, ha a brigád ott végzett.
Látom a lelki szemeimmel, ahogy Orbán apánkat halála után a 4. metró alá temetik mint Attilát a Tisza medrébe, majd a végén visszaterelik a Metrót az eredeti járatokba. Ha már offolunk. :)
Mert jobban tetszik nekik ha siratófalnak használják a maradványokat.
A Kotel (nyugati fal, csak nem-zsidok mondjak siratofalnak) a helyszine az allami unnepeknek, (mint pld a Fuggetlensegi Nap, a Hadsereg Napja), bizonyos vallasi unnepeknek (pld a kohanitak aldasa). Szoval elozo, ne trollkodj.
Eszem ágában se volt trollkodni: http://www.google.hu/imgres?q=sirat%C3%B3fal&um=1&hl=hu&sa=N.. Az ilyen képek alapján valószínûleg nem véletlenül kapta a nevét. Amúgy meg felõlem csinálják, nekem semmi gondom senki vallásával.
A fent leírtakon és offokon kívül ott van még egy kis apró hiba: minden berebdezési tárgyat el lehet készíteni de honnan kapjanak elõ egy frigyládát?

Adva van egy elvált házaspár. Apuka évek óta boldogan él az új élettársával. Anyuka is párra lelt, ám az anyuka a mai napig közösségi oldalra nem az új párjáról tesz ki képeket, hanem volt férjéről. Ez miért lehet?

Némelyik kép elég intim pl. nászutas, esküv?s kép. Azt azért tudni kell, hogy egyébként egy csúnya válás volt közöttük.És ennek ellenére tesz ki képeket a volt férjér?l,az új párjáról nem tesz ki.

Legjobb válasz: Bosszantani akarja a jelenlegi párját. Vagy a volt férje mostani párját. Vagy csak szimplán ostoba és nem vette észre, hogy már elvált és mással él.

Bosszantani akarja a jelenlegi párját. Vagy a volt férje mostani párját. Vagy csak szimplán ostoba és nem vette észre, hogy már elvált és mással él.
A kérdező hozzászólása: igen tehát tényleg az az érdekes, hogy több év elteltével nemhogy bosszatnai fogja ezzel a volt férjének az új kapcsolatát, hanem már már sajnálni fogjuk az illetõt. mondom ha kb. 1 hónap után csinálja ezt, hogy összejött volna a volt férj és az új élettárs, akkor azt mondom, hogy talán még rosszul is eshetett volna, de így...ennyi év távlatában, hát nemtudom!! :)
Mert senki nem szól neki, hogy egy boldog párkapcsolatot ilyen dologgal tönkre tenni nem, tud, viszont magát csúnyán lejáratja az ismerõsei körében. nem vagyok közösségi oldal függõ, de azért mindig megjegyezzük baráti körben egy kötetlen beszélgetés alkalmával, hogy "te! láttad az XY milyen képeket pakolt fel?"
A kérdező hozzászólása: hát igen nem keresek akkor logikát. :) Házasság alatt úgy tudom, hogy fenn sem volt közösségi oldalon. Elkezdõdött a válás és feltette magát, sokáig semmi kép nem volt kinn róla, és egyszercsak elkezdte kitenni a nászutas esküvõs képeket...Ami ugye azért is furcsa mert van néhány ismerõse és azok is látják, hogy a volt féjérõl vannak kinn képek, úgy hogy nyilvánvalóak õk is tudják, hogy már elváltak stb. nekem ha lenne egy ilyen ismerõsöm, netalántán batátnõm lenne, én azért megkérdezném tõle, hogy mégis ezt miért csinálja, hisz barátnõként én tudom a legjobban, hogy már elváltak, sõt van új kapcsolata is!!
Attól függ. Ha már korábban (házasság alatt) tette ki, akkor miért venné le, az is az élete része. Én is õrzöm a gyerekkori, kamaszkori, fiatalabb kori fotóimat, pedig már rég nem kell pelenkázni... Ha azóta tette ki, hogy szétmentek, akkor finoman szólva is furcsa. Az új partnerrõl nem muszáj kitenni. 5 éve vagyok a férjemmel, de nincs róla kint kép, mert a magánéletem csak a barátaimra, rokonaimra tartozik, õk meg nézegethetik személyesen is.
Kedves kérdezõ, ne keress ott logikát és észt, ahol nincs... :-)
Nekem is van olyan kép kint ahol a volt férjemmel vagyok együtt, pedig már jó régen elváltunk, és újra is házasodtunk mindketten..Bár mi ma is nagyon jó barátok maradtunk(és engedélyt kaptam hogy kirakhatom a képet, mert megkérdeztem) én csak azért tettem ki, mert azon a képen tényleg jól nézek ki.Sajnos nincs fótógén arcom, és ritka ha egy igazán jó kép sikerül rólam..A képet meg nem akartam azért szétvagdosni..
Én is bosszantásra gondolok. De ha õ is új életet kezdett, akkor miért?? Hisz ezzel azt az embert is bántja, aki mellett most boldog. Sajnos nõ létemre gyakran nem értem más nõtársaim cselekedeteit.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm a választ, igen megpróbálhatja bosszantani az apuka új élettársát de ezt mondjuk megtehette volna akkor mikor pl. apuka és az új élettársa pl.1 hónapja vannak együtt. hisz a bizalom olyankor még nem olyan szoros, és akár még bosszathatta volna az új élettársat. De úgy hogy már évek óta együtt vannak? Láthatja, hogy minden rendben van közöttük, boldogok, tervezik a közös életet...így azért szerintem nem lehet olyan bosszantó...Hát igen a párját még csk csak bosszanthatja vele, de vajon mit ér el vele?
Mi a fenéért zavar ez téged? Lehet, róla csámcsognak, meg kell mutatni a barátnõknek, egymagában a férjet mégsem teheti fel, így megoldva.

Miért ropogtatjuk az ujjainkat? Nem rossz ez neki? :D később nem lehet baj belőle? Én még a nyakam is szoktam ropogtatni.

Legjobb válasz: Én is szoktam ropogtatni az ujjaimat:D Szüleim azzal ijesztgetnek,hogy öregkoromra remegni fog a kezem,mert az izületek lazulnak ezáltal... pedig olyan jóó ropogtatni:XD

Én is szoktam ropogtatni az ujjaimat:D Szüleim azzal ijesztgetnek, hogy öregkoromra remegni fog a kezem, mert az izületek lazulnak ezáltal... pedig olyan jóó ropogtatni:XD
De igen, rossz neki, tönkremennek az izületek. Csakhogy jó érzés ropogtatni :) Számomra olyan, mintha egy feszültség szûnne meg azáltal, hogy ropogtatok egy jót.
A porcok idõvel megkophatnak, az ízület kilazulhat.
Nekem már most is remeg a kezem, szóval olymindegy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!