Találatok a következő kifejezésre: Miért nem az otthoni (39 db)

Ha nem az otthoni internet-kapcsolatomat használom (Invitel/Dunaweb), hanem wifit, akkor az Outlookban miért nem működik az email-küldés, csak a fogadás?

A kimen? üzenetek kiszolgálóját kéne átállítanom? Mire? Ha ezt átállítom, az otthoni email-küldéskor ismét vissza kell állítanom?

Legjobb válasz: Szia. Igen, azokat. Azét a szolgáltatójét kell beállitani amelyiknek a wifi-jét használod. Használj G-mailt, aminek saját kiszolgálói vannak , igy nincsenek vele ilyen gondok. Sok sikert. Üdv.

Szia. Igen, azokat. Azét a szolgáltatójét kell beállitani amelyiknek a wifi-jét használod. Használj G-mailt, aminek saját kiszolgálói vannak , igy nincsenek vele ilyen gondok. Sok sikert. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Wifit használok és nem tudom, ki a szolgáltató. Állítólag a google smtp-beállításaival is tudok a saját email-címemrõl küldeni, de mik ezek a beállítások?
A kérdező hozzászólása: coopper, köszönöm szépen, sikerült! Csak az maradt ki a leírásból, hogy egy gmailes email cím is szükséges hozzá.
Szia. Elõször is gratula. Másodszor szerintem benne van : "Lehetõség van levél küldése során a gmail.com SMTP levélküldõ szerverének használatára is, amennyiben rendelkezik egy ott regisztrált e-mail fiókkal." Üdv.

Miért nem látja a két gép egymást az otthoni hálózaton?

Egy asztali gép és egy laptopot szeretnék hálózatba kötni. Egy cisco wifi router szolgáltatja a netet,DHCP-vel, a laptopon wifi-vel , az asztalin kábel. Munkacsoport azonos. ip/dns automatikus. Hálózati helyeknél lefagy az ablak ha kattintok a munkacsoport sz.gépei fülre, mindkét gép esetén.

Legjobb válasz: fájl és nyomtatómegosztás be van kapcsolva mind2 gépnél? otthoni csoport megosztásai engedélyezve vannak ha lefagy nem azt jelenti nem látja :D

fájl és nyomtatómegosztás be van kapcsolva mind2 gépnél? otthoni csoport megosztásai engedélyezve vannak ha lefagy nem azt jelenti nem látja :D

Miért nem találok az otthoni csoportban olyan menü pontot hogy csatlakozás az otthoni csoporthoz?

kezdjük ott hogy van egy asztali számítógép (windows 8 pro) vezetékkel hozzá van kötve a routerhez(tp-link) és azon vezetéknékül csatlakozik egy laptop(windows 8 pro) eddig látták egymást otthoni csoporton kívül a saját gépben egymást mint egy merevlemezt hálózatközpont volt a neve ebben a pillanatban ezt is sikerült ...... úgy hogy otthoni csoportot mind 2 gépel létre tudok hozni de csatlakozni egyikkel sem tudok és hát mit kén csinálnom hogy mûködjön?

Legjobb válasz: Kicsit várni kell a csatlakozó féllel, és engedni kell mind a 2 gépen hogy a túzfalon kimenjen a windows...

Kicsit várni kell a csatlakozó féllel, és engedni kell mind a 2 gépen hogy a túzfalon kimenjen a windows...
A kérdező hozzászólása: sajnos még így sem mûködik egyszerûen nincs olyan menüpont hogy csatlakozás csak olyan van hogy létre hoz.
azonos munkacsoportban vannak?
A kérdező hozzászólása: köszi ez volt a baj :D most már mûködik.


A telefonom miért nem tud csatlakozni az otthoni routerre?

Más laptoppal pl m?ködik a router, de a telefonnal nem. Amikor csatlakozni akarok, akkor azt írja, hogy a hálózat már nem érhet? el.

Legjobb válasz: Az otthoni routered wifis? Ha nincs beleépítve a wifi, akkor nem fog tudni mihez csatlakozni.

Az otthoni routered wifis? Ha nincs beleépítve a wifi, akkor nem fog tudni mihez csatlakozni.
A kérdező hozzászólása: mikor beállítottam a routert, akkor kipróbáltam és mûködött, csak már utána nem TP LINK D routerrõl van szó minden más laptop tud csatlakozni rá

Miért nem müködik az otthoni hálozat két gép között?

Sziasztok! Szeretnék egy problémához segitséget kérni.Két gépem van mindkettön WinXp op.rendszer.Az elsö gépben két hálokártya van ,az alaplapira megy az internet a másikrol megy a második gép.A beállitások a következök az elsö hálokártya /internet/ minden automatikus kérésen van/ip,DNs stb./ A másik hálokártya IP:192.168.0.1

Legjobb válasz: egyrészt az átjáró beállítások rosszak. az a gép amin a net van, az az átjáró. másrészrõl erre a feladatra fel van készítve az xp. Hálózati helyeken jobb gomb, tulajdonságok. ablak bal oldalán otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása. innen kezdve értelemszerûen állítgatni a kérdésekre a válaszokat. Mindkét gépen el kell intézni. Értelemszerûen. Az sem árt, ha az elején kiveszed a hálókártya beállításokat.

egyrészt az átjáró beállítások rosszak. az a gép amin a net van, az az átjáró. másrészrõl erre a feladatra fel van készítve az xp. Hálózati helyeken jobb gomb, tulajdonságok. ablak bal oldalán otthoni vagy kisebb munkahelyi hálózat beállítása. innen kezdve értelemszerûen állítgatni a kérdésekre a válaszokat. Mindkét gépen el kell intézni. Értelemszerûen. Az sem árt, ha az elején kiveszed a hálókártya beállításokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm s segitséget, természetesen probálkoztam a varázslóval is igy ahogy leirtad de ugy sem lett jó.Csak azt nem értem hogy azt irod hogy rossz a beállitás akkor hogy lehet hogy az elején müködött.
Az XP-n az internet megosztás mindig problémás, agyszer mûködik, egyszer nem. Vegyél egy routert inkább, azzal egyszerû megosztani a netkapcsolatot, és csak 10 ezer Ft. körül van. Viszont olyan router vegyél, amin be lehet konfigurálni a port forwardingot (nevezik NAT-nak és virtual server-nek is ezt a szolgáltatást). Mert csak úgylehet torrentezni, meg DC-zni router-en keresztül. (De asszem az összes jelenlegi routeren van NAT)

Logmeinen belül működik az hogy alvó állapotból való vissza hozás egy hálózaton belül"egy routerhez csatakozva"! Miért nem tudom felébreszteni az otthoni gépem másik internet szolgáltatótól?

Legjobb válasz: Miért, nem tudod? Én simán, csak engedélyezni kell az energiamenedzsmentben, hogy a hálózati kártya is felkeltheti a gépet. Kikapcsolt vagy hibernált állapotból is visszajön így.

Miért, nem tudod? Én simán, csak engedélyezni kell az energiamenedzsmentben, hogy a hálózati kártya is felkeltheti a gépet. Kikapcsolt vagy hibernált állapotból is visszajön így.
A kérdező hozzászólása: mit mondtam hogy megtudom csinálni de más internetnél nem amit mondtál beállítottam persze anélkül nem is menne. komolyan nem tudom mi lehet a hiba mert a programon belül mindent beállítottam meg a windowson belül is a hálózati kártyánál. valami tipp?
Nekem sose volt vele gondom, de lehet, hogy valami portforward gond van. Nyitni kéne a routeren a logmeinnek egy portot. (De hogy ezt a logmeinben hol lehet beállítani?)
A kérdező hozzászólása: azt mondják hoyg nem kell hozzá port! és te bármiylen külömb szolgáltatónál és távolból tudtad irányitani bármikor a gomb megjelent?

Miért nem akarja, hogy bárhol máshol legyen az első talink? Miért akar mindenképp magához (otthonába/házába) hívni?

16/L (a srác: 16/F) Látásból ismerjük egymást, felvett msn-re, és ott már hetek óta minden nap beszélgetünk. El hívott talizni, de magához, a házukba, és én nem akarok els? talin hozzájuk menni. Mondtam, hogy jöjjön Õ hozzám, de azt mondta, hogy Õ sem akar hozzánk jönni. Más szóba se jöhet, csak az Õ házuk.:D Miért?:S Nem hiszem, hogy rögtön le akarna fektetni, vagy ilyesmi, mert nem olyannak t?nik...

Legjobb válasz: Nem olyannak tûnik. Attól még lehet olyan. Vagy vmiért a biztonságot adó házat nem akarja elhagyni. Próbáld meg elhívni sétálni vagy ilyesmi. Vagy hívasd meg magad moziba :)

Nem olyannak tûnik. Attól még lehet olyan. Vagy vmiért a biztonságot adó házat nem akarja elhagyni. Próbáld meg elhívni sétálni vagy ilyesmi. Vagy hívasd meg magad moziba :)
A kérdező hozzászólása: Nem enged az akaratából...:( És már hetek óta ez van. Így sosem fogunk talizni...:S
hát nem menj el hozzá. egy fiu igazán megtehet ennyi a nõjéért. és ha rádmászik, õ simán uralja a helyzetet. nálatok legalább te vagy a fõnõk. ilyen béna félõs gyerekkel akarsz járni, biztos fél a szüleidtõl.
ha igazán akarna veled találkozni akkor bele menne, hogy máshol talizatok.. több mint valószínû, hogy ha elmennél akkor egybõl rád nyomulna és megprobálna megfektetni
Az elsõ tali ne nála legyen, de ne is nálad! Ezt jegyezd meg!!! Menjetek, üljetek be valahová, fagyizzatok, sétáljatok... Ha így nem akar talizni akkor hagyd a francba! Egyébként elég paréj a srác, hogy ilyen. Milyen már hogy elsõ talinál elmész hozzá?? Ne hagyd magad, légy okos!!!
A kérdező hozzászólása: Semmiképp nem fogok hozzá menni elsõ randin... nem is engednének a szüleim. Utalgattam már, hogy inkább menjünk sétálni, de Õ ragaszkodik a saját otthonához.:D És én ezt már kezdem unni. Ha nem lenne ilyen helyes, és ilyen hiperszuper jófej amúgy, akkor már rég nem foglalkoznék vele. De sajnos ritkán van, hogy egy ilyen jó srác "hajt" rám. Aztán remélem nem csak "arra" hajt, mert akkor hiába hajt...
az én volt barátom is azt szerette volna ha nála megyek.. de õ nem akart nálunk jönni mert szégyellõs.. és egyáltalán nem olyan h leteperne vagy vmi.. lehet h csak a megszokott környezetében 'tud kibontakozni'.. mármint ha félénk.. és mások elõtt zavarban lenne esetleg... vannak ilyenek :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Rákérdeztem tisztán, hogy miért akar mindenképp hozzájuk menni. És mondta, hogy a családommal még nem akar talizni. De mehetünk máshova is, pl. sétálni, csak az nem olyan izgi.:D Úgyhogy megbeszéltük, hogy sétálás lesz elsõ talin.:) Meg még ami jön. De hozzájuk semmiképp nem megyek fel elsõ randin.:)

Miért nem érem el az otthoni FTP szerveremet böngészőből?

Minden működik, csak nem sikerül kapcsolódni az ftp://username:[email protected] módszerrel. Mi lehet a gond? FileZilla-n kell átállítani vmit?

Legjobb válasz: Nyitottál neki a routerem portot? Tûzfalon engedélyezted? Nem fut az Avast hálózat védelme?

Nyitottál neki a routerem portot? Tûzfalon engedélyezted? Nem fut az Avast hálózat védelme?
port van nyitva neki tûzfalon/routeren?
A kérdező hozzászólása: Port nyitva, akárhonnan elérem a szervert TC-vel, több géppel is próbáltam, lakáson kívül is, csak böngészõk írják ki rá hogy nem sikerült kapcsolódni. Chrome-nak, Firefoxnak se sikerül. IE-nek se. Amint lenyomom az entert a cím beírásánál, FileZilla jelez hogy beléptek az adott felhasználóval, de egy idõ után connection timed out-tal ledobja. (mellesleg mobilos FTP klinsrõl is ugyanezt a hibát dobja)
A kérdező hozzászólása: Böngészõvel passzív módban próbálkozik, talán lehetséges hogy ezért nem sikerül? Mivel TC-ben átmegy a porton, és kapcsolódik. Így mi lenne a megoldás?

Telefonról miért nem tudunk csatlakozni az otthoni WIFI-re?

Laptoppal megy, de telefonoknál nem tudunk, megvan a jel, a kód is, de nem csatlakozik.

Legjobb válasz: A routerben milyen titkosítás van beállítva? WEP, WPA?... (nem minden titkosítás felel, van amelyikre nem tud csatlakozni a telefon)

A routerben milyen titkosítás van beállítva? WEP, WPA?... (nem minden titkosítás felel, van amelyikre nem tud csatlakozni a telefon)
A kérdező hozzászólása: sajnos ezt nem tudom, most nem vagyok router közelben, csak gondoltam. hátha valami olyan amit otthoniak is meg tudnak oldani gép nélkül, de akkor majd ha megyek haza megnézem ezt.

Miért nem tudok csatlakozni az otthoni hálózatra?

A következő a problémám: Van 3 számítógépem, egy asztali gép, és 2 laptop. Mindegyik ugyanarra a wifire csatlakozikm és az asztali gépre van rákötve a modem meg a wifi. Eddig minden okés volt, de hoztak egy új modemet, és újra kell csinálnunk a csatlakozást az otthoni hálózathoz. Ha az asztali gépen hozok létre otthoni hálózatot, akkor semmelyik laptop nem érzékeli. Viszont, ha az egyik laptopon hozok létre, akkor az asztali gép nem érzékeli, de mindegyik laptop érzékeli. Mi lehet a probléma? Segítsetek. Üdv:)

Legjobb válasz: az a probléma,hogy te nem vagy képbe, mert a téma így megy : -elõször van a modem, -azután a router, -majd a 3 gép, és nincs fõgép,meg nincs algép, mind a 3-at az egy szem router szolgálja ki,

az a probléma, hogy te nem vagy képbe, mert a téma így megy : -elõször van a modem, -azután a router, -majd a 3 gép, és nincs fõgép, meg nincs algép, mind a 3-at az egy szem router szolgálja ki,
A kérdező hozzászólása: ddehát az asztali gépre van kötve a modem meg a router.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!