Találatok a következő kifejezésre: Miért nem az emberek a táplálkozási (2 db)

Miért nem toleránsabbak az emberek a táplálkozási zavarokban szenvedőkkel?

Kényszerevés, bulimia, anorexia, mindegyik súlyos mentális betegség, és olyan hihetetlenül kegyetlen válaszokat olvasok az ilyen kérdésekkel kapcsolatban, hogy majdnem elsírom magam. Semmi vicces nincs bennük, és a benne szenved?knek pont az hiányzik a legkevésbé, hogy valaki jól beléjük rúgjon. Hihetetlenül bunkók vagytok, és egyáltalán nem poénos, amit csináltok.

Legjobb válasz: Tudomásom szerint az evészavaroknak nincs gentikai oka, azaz felvett viselkedés, márpedig akkor szerintem kb a dohányzás, alkoholizmus, drog témakörbe esik, az ember magának okozza õket, senki nem kényszeríti õket, hogy tönkretegyék magukat. Értelemszerûen emiatt túl sok toleranciára se lehet számítani.

Tudomásom szerint az evészavaroknak nincs gentikai oka, azaz felvett viselkedés, márpedig akkor szerintem kb a dohányzás, alkoholizmus, drog témakörbe esik, az ember magának okozza õket, senki nem kényszeríti õket, hogy tönkretegyék magukat. Értelemszerûen emiatt túl sok toleranciára se lehet számítani.
A helyzet az, hogy a bulímia, az anorexia a depresszióhoz hasonlóan pszichés betegség, nem konkrét szervi baj. Vannak emberek akik erre hajlamosak és vannak azok akik nem. Õk nem értik meg, elképzelni sem tudják hogy milyen ez és hogy miért van (édesanyám is ilyen) Éppen ezért nem tartják betegségnek, hanem gyengeségnek, gyávaságnak amit megvetnek, lenéznek. Nem védeni akarom õket de többnyire ez nem rossz szándékból fakad, hanem a meg nem értésbõl. Persze olyan is van aki direkt gúnyolódik, szórakozik mások nyomorán de ez más lapra tartozik.
A kérdező hozzászólása: felvett viselkedés?? szerinted akárki önként választja ezt??
Mármint melyik tanácsot? Ami olyantól jön, aki azt hiszi, ért hozzá?
Én még soha az életemben nem írtam, se táplálkozás, de a fogyókúra kategóriába, a sportba írtam. Miért általánosítasz? Második kérdésedrõl azt gondolom, hogy ha azt hiszi, hogy ért hozzá, akkor az pontosan azt jelenti, hogy nem tudja, hogy nem ért hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!