Találatok a következő kifejezésre: Miért nem az eledelt a (2 db)

Miért nem eszi az eledelt a kutyám?

Semmilyet nem szeret, már többfélét kipróbáltam.

Legjobb válasz: Próbáld ki a házi kosztot!

Próbáld ki a házi kosztot!
mert nem ízlik neki -.-"
Száraz eledel: -Lehet hogy túl száraz, ilyenkor öntsd fel tejjel, vagy vízzel. -Lehet hogy túl igazi már.Szóval túl márkás, vagy nincs íze neki. Konzerv eledel: -Lehet hogy valami olyan anyag van benne aminek rossz az íze. -Lehet hogy már nem a legjobb szavatosságú.
Az enyém se eszi a tápot, a maradékot jobban szereti. Sajnos, ha nincs más, és nincs idõm fõzni se, tápot kap, amit nagy nyammogva esz csak meg.
Ha eddig házikoszton élt, akkor nehezen fog rászokni.Megpróbálhatod, hogy nem adsz neki mást, és akkor némi koplalás után ráfanyalodik.De ha ehhez nincs szíved, akkor kevés tápot keverj az ételébe, és növeld a mennyiségét hetente.Hátha!
Semmi kép ne olajjal locsold meg az ételét, mert az iszonyú tömény. Mi a száraz tápot meleg húslevessel, vagy csak meleg víz is elég, így egy kicsit állni hagyod, és egy falatot sem fog hagyni belõle!
ha száraztápot adsz neki és nem akarja megenni locsold be egy kevés étolajjal ( pl amibe rántott hús volt sütve vagy ilyesmi)
Lehet, hogy nem ízlik neki vagy valami betegséget elkapott.
Mi az hogy túl márkás, nincs íze neki???? nekem a szuper premium tápok jelentik a márkásat, amik szerintem a legjobb a kutyáknak, olyat úgysem tudsz neki fõzni, ami minden fontos elemet tartalmaz az egészséges fejlõdéséért. Elfelejtjük, hogy egy kutyának nem kellene hogy legyen kulinális igénye......
ha már semmit nem eszik akkor próbáld meg azt, hogyha eddig ott voltál mellette és folyamatosan dugtad az orrához a kaját és bíztattad, akkor most ne tedd meg:tedd ki neki a kaját és kész...Ezután ha nem eszik, vidd el sétálni, fáraszd ki , ne adj neki kisebb falatokat se, és akkor már annyira éhes lesz hogy fog enni...Viszont vannak olyan kutyák, akiknél csak az vál be ha emberi étellel kedvelteted meg a tápot:ilyenkor mindig rakj a tápba embereknek való ételt így valószínûleg könnyebben megeszi......Próbáld ki remélem beválik sok sikert :)
Eddig mit evett? A száráz teljesértékû táp a legjobb a kutyusnak.Van még egy jó csel.A száraztápot keverd össze csak egy kicsit adjál hozzá a lényeg, hogy jól keverd össze egyb kis húsleves, vagy pörköltszaft, bármi ami a ti kajátok persze amiben husi is volt.Krumpilt nem szabad!!! Zuza, husi bármi amit esztek és van leve tuti , eg fogja enni.

A kérdése (i) m azokhoz szól (nak), akik nem konzerv kaján, dobozos eledeleken tartják a macskákat: 1. Ti mit szoktatok enni adni a házi macskátoknak és miért?

Légy szíves, még a következő kérdésekre is írj választ, ha tudsz, köszönöm! 2.: Hallottál már arról, hogy a macskáknak gyártott konzerves, dobozos eledelek, tápok egészségtelenek a macsek számára? 3.: Vitamin kiegészítést szoktál a macskádnak adni? 4. Honnan lehet tájékozódni a macska optimális táplálásáról? Nem reklámokra gondolok. 5. Melyek azok az "ételek", amelyek tilosak a macska számára? 6. Szerintem az a legoptimálisabb, amikor az állat magának tudja megfogni a zsákmányt, de sok esetben erre nincs lehetősége. Mit egyen ilyenkor?

Legjobb válasz: a macskának tej nem való megy tõle a hasa. a macska húsevõ, sok növény, csoki számára méreg is, felelõtlenség adni neki. 2.: Hallottál már arról, hogy a macskáknak gyártott konzerves, dobozos eledelek, tápok egészségtelenek a macsek számára? igen, pl Royal Canin a gabonatartalma miatt. vannak jó gabonamentes jó hústartalmú tápok 3.: Vitamin kiegészítést szoktál a macskádnak adni? jó táp mellett nem szükséges 5. Melyek azok az "ételek", amelyek tilosak a macska számára? haziallat pont hu-n macska/betegseg-gyogyitas/macskakra-veszelyes-gyakori-mergek /4290/ macska/taplalkozas/5-legmergezettebb-etel-a-macska-szamara/4 222/ 2 cikk erröl

a macskának tej nem való megy tõle a hasa. a macska húsevõ, sok növény, csoki számára méreg is, felelõtlenség adni neki. 2.: Hallottál már arról, hogy a macskáknak gyártott konzerves, dobozos eledelek, tápok egészségtelenek a macsek számára? igen, pl Royal Canin a gabonatartalma miatt. vannak jó gabonamentes jó hústartalmú tápok 3.: Vitamin kiegészítést szoktál a macskádnak adni? jó táp mellett nem szükséges 5. Melyek azok az "ételek", amelyek tilosak a macska számára? haziallat pont hu-n macska/betegseg-gyogyitas/macskakra-veszelyes-gyakori-mergek/4290/ macska/taplalkozas/5-legmergezettebb-etel-a-macska-szamara/4222/ 2 cikk erröl
Nálunk táppal keverve kap házi maradékot ( csirkemell, comb, májkrém, sajt)
Helyel közzel mindent megeszik a macska. Értsd ezalatt a vizes kenyér, a krumplipüré, rizs szal a konyhai kosztot. Van persze amit otthagy. Változatos ez is, baja nem lesz, megy be neki minden, vitamin stb. Én persze adok neki tápot is. De kap konyhai kaját is. Am házi cirmos. Vadásznak ezek, de abból nem élne meg :D kell etetni. Vitamin ugye a tápban van, a konyhaiban is, külön tabletta nem kell.
Házi kajánál szinte bármi szóba jöhet. Én volt mikor májat fõztem nekik, csak ala natur, de álatalában mondjuk ha prökölt van akkor a szaftba aprítok kenyeret, azt nagyon szeretik, vagy tejes kenyér, esetleg kis májkrémet bele. De tényleg mindent megesznek, mondjuk van amelyik finnyás, de általában ha éhesek akkor bármijöhet. Mostanában azért rászoktam a tápra, és a konzervre. Ha épp nincs itthon maradék akkor hogy ne mindig tejes kenyér legyen a menü akkor a táppal összekeverem a konzervet, elég sok leve van neki úgyhogy jó szaftos lesz, villával összetöröm a húsdarabokat és ennyi. Egyénként kutsakonzervvel is ugyanúgy jó, azt is nagyon szeretik. (olcsóbban jön ki, és abból van nagy méretû). Hát kb ennyi. Vitaminra nem hiszem hogy szüksége van, hacsak nem beteg vagy valami. Sima féreghajtó tabletta idõközönként, aztán ennyi.
Jah, elõzõ vagyok, és ha nagy dobozos kutyakonzervet veszel, az mondjuk 300forint, az kb 4napig kitart táppal elkeverve. Úgy hogy nekem 6macskám van akik azért esznek. Konzervbõl nem sokat adok, csak épp ami átnedvesíti a tápot, pár darabka hússal.
Nézd én néha konzervet is adok, bár meggyõzõdésem, hogy nem jobb mint a házi koszt. Drágát és olcsót is adok néha, konzervet és tápot is. Ami mindennapos az a tej reggel, néha mellé egy kis sajt, de csak kóstolóba. Rendszeresen kap párolt, fõtt halat, belsõséget, (hogászok)vegyes zöldségkockákkal, fõtt csirke, nyúl és pulykahúst (külön neki fõzöm). Hetente: alkalomszerûen 1-2 db tanyasi nyers tojást, kevés tésztát, májkonzervet, vagy párolt májat. Ha van húsos, csontos ételmaradék azt lemosás után megkapja, szereti a túrós, sajtos tésztát is. Ezeket mind alkalom szerûen. Ha semmi sincs kéznél, vagy lusta vagyok, akkor jöhet a konzerv ill száraz táp. Ezeken felül kap hetente, vitaminos szõroldó krémet és sörélesztõ tablettát. Mindenre természetesen nem terjed ki a lista, hiszen majdnem mindenbõl kér amit eszünk, bár legtöbbször csak elkéri és ennyi.:D Én a fûszeres, édes, zsíros, ételeket mellõzöm. Nálunk más zsákmányállat nincs a madarakon kívül, ezért sajna a vadászat mint olyan, kiesik. Sokat megengedek neki, de a madarakat sajnálom, ezért egy tompa hangú madárriasztó csengõt hord. Nagyon utálta eleinte de megszokta, így is havonta el-el kap egy rigót vagy más szerencsétlen madarat.
Szia ! Elolvastam a válaszokat, nekem még akkor volt macskám, amikor a tápokat, konzerveket nálunk nem nagyon lehetett kapni. Ezért csak házi koszttal etettem. Fõtt és nyers húst is kapott, ami nagyon fontos, hogy nyersen SERTÉSHÚST NE adjál neki enni ! És még egy, ne nagyon legyen fûszerezve az a fõtt étel, amibõl õ kap. Az enyém csak húst hússal evett, se kenyeret, se tésztafélét nem ! Egyedül a fasírtot, amiben ugye van zsemle, és a húsgombócot, /töltött paprikával együtt fõttet, paradicsom nélkül, csak a belsejét/ ette meg. Lakásban tartott cica volt, sétálni lejárt a környékre esténként, de nem vadászott ! Ha megkínáltuk konzerv étellel egyáltalán nem ette meg. 14 és fél évig élt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!