Találatok a következő kifejezésre: Miért nem az (22561 db)

Miért azt mondják hogy [email protected] miért nem azt hogy [email protected]? Miért balszerencse miért nem jobbszerencse? Miért tulajdonitanak rosszat a balnak?

Legjobb válasz: A magyar nyelv sajátosságai , elég régóta így használják ezeket és így ivódott bele az emberekbe.

A magyar nyelv sajátosságai , elég régóta így használják ezeket és így ivódott bele az emberekbe.
A bal kéz -és oldal- hátrányos megkülönböztetése nagyon régre nyúlik vissza, és szinte az összes indoeurópai nyelvben jelen van. A left, link, sinistra nem túl hízelgõ jelentésû szavak. Régen elfogadhatatlannak tartották a balkezességet (egyházi babona, ugyanúgy mint a 13-as szám és hasonlók), a gyerekeket átnevelték a jobb kéz használatára, ami fogyatékosságokat eredményezett. Nem teljesen ismert, hogy az embereknél általában miért a jobb kéz dominál, de vannak különbözõ elméletek: pl. hogy amikor a harc az ember mindennapi életéhez tartozott, akkor a pajzsnak a bal kézben kellett lennie, hogy védje a szívet (akkor a nõk, akiknek nem kellett harcolni, miért voltak többségükben szintén jobbkezesek?), illetve, hogy a Nap látszólagos pályája tudat alatt ezt alakítja ki az emberben (délen, ahol a Nap látszólagos pályája fordított, állítólag sokkal nagyobb a balkezesek aránya). Mindenesetre a bal oldalt a rosszal azonosította a buta emberi tudat mindig is. Én pont ezért magamban a bal kezemet "szebb" kéznek hívom a "jobb" kéz mintájára.
16:26 "A magyar nyelv sajátosságai" Nem. Az angol right, német recht, spanyol derecho, orosz право mind hordoz olyan mellékjelentéseket, hogy "helyes", illetve "jog". Latinul a jobb dexter, a bal sinister. A dexter ügyeset is jelent, a sinister pedig rosszat, helytelent. A "balsors", "balvégzet" könnyen lehet, hogy latin eredetû szóalkotás a magyarban.
Igen: a latin is ilyen értelemben különböztetett meg balt és jobbat. Azon gondolkodom: milyen sorsszerû is, hogy a Convent BAL oldalán foglalt helyet a véreskezû radikális..mi is? - na jó, mondjuk, hogy: tábor.
ez szerintem oda megy vissza abba az idõbe, amikor kialakult a balsors, baljós, balul üt ki, balul sül el, stb. kifejezések.
Igen a bal az a szerencsétlenebb. Két lehetséges verziót tudok elképzelni: A legtöbb ember jobbkezes, így a balja béna... Az is felmerült bennem, hogy nem-e azért mert a Biblia szerint amikor Jézus visszatér akkor ketté fogja választani a népet, és a jobbján az igazak a balján pedig a pokolba kerülõk lesznek majd? Persze lehet h régebbi keletû ez a balozás.
Na, és akkor lesz ez vicces, ha alkalmazod a baloldal - jobboldalra is :D (politikai állástól függetlenül)

Lakásfenntartási támogatás igénylésénél miért a lakás négyzetméterét nézik, miért nem azt, hogy mennyi a rezsim?

4 tagú családom össz jövedelme 155.349.-ft. 35nm-es lakásban lakunk, a négyzetméterenkénti elismert támogatás 425.(vagyis 35*425=14875) ez az össz jövedelmünk 20%-át (31.069.-ft) nem haladja meg ezért nem kapjuk meg.

Legjobb válasz: No ezt én sem értettem amikor a multkor érdeklõdtem a hivatalban.Azt mondják mindegy mennyi a jövedelmed és a rezsid,az számít,hogy a lakásod nagyobb-e mint 65 nm. Mondom mi van?Lényegtelen,hogy nem tudom fenntartani GYES-bõl az 50 nm es lakásunk mert szerintük kicsi?! Ha bevállaltam volna egy nagyobbat a kevés fizunkra akkor kapnánk támogatást? Miért csak azokat támogatják akik tovább nyújtózkodtak mint a takarójuk ér?Miért nem kaphatunk mi is támogatást,ha csak kissebb lakásra tellett? Na most jól felhúztam megint magam,próbáljunk lehiggadni.Ez egy nagy IGAZSÁGTALANSÁG szerintem is! Sokat nem segítettem bocs,de ha valaki elfogadható magyarázatot ír,azt én is kíváncsian várom!

No ezt én sem értettem amikor a multkor érdeklõdtem a hivatalban.Azt mondják mindegy mennyi a jövedelmed és a rezsid, az számít, hogy a lakásod nagyobb-e mint 65 nm. Mondom mi van?Lényegtelen, hogy nem tudom fenntartani GYES-bõl az 50 nm es lakásunk mert szerintük kicsi?! Ha bevállaltam volna egy nagyobbat a kevés fizunkra akkor kapnánk támogatást? Miért csak azokat támogatják akik tovább nyújtózkodtak mint a takarójuk ér?Miért nem kaphatunk mi is támogatást, ha csak kissebb lakásra tellett? Na most jól felhúztam megint magam, próbáljunk lehiggadni.Ez egy nagy IGAZSÁGTALANSÁG szerintem is! Sokat nem segítettem bocs, de ha valaki elfogadható magyarázatot ír, azt én is kíváncsian várom!
Igazad van, más támogatásnál %-ot néznek, vagy azt, hogy fejenként mennyi jut.De ennél úgy néz ki, hogy az jár jól aki szocpolra+hitelre nagylakást vesz, aztán kérhet gyereknevelésit, adóvisszatérítést, lakhatási támogatást. Jobban jönnek ki anyagilag, mert a hitelüket fedezik ezek a támogatások. Igazságtalan, mert akkor arra ösztönzi a családokat, hogy a kissebb helyett inkább nagyobbat vegyenek és kérjenek hozzá támogatásokat. De hát már nem elõsször tapasztaljuk, hogy igazságtalan a szociális háló. Kitartást kívánok Neked!És Boldog karácsonyt csakazértis!
egyrészt igazad van, másrészt meg gondolj bele abba is, hogy az milyen bonyorult lenne. Meg kellene határozni egybõl egy kvótát, hogy mennyi a reális fogyasztás egy emberre (mert trükkös gyerek a magyar és egybõl megpróbálná elpasszolni a kedvezményesen kapott ill. támogatott cuccot), ellenõrizni kellene, hogy ki használja fel, hogy pl. mennyiért számlázzák neked a tüzifát stb. már így is eléggé pazarló az egész szociális támogatási rendszer, rengeteg a potyautas. semmi szükség további lehetõségekre ügyeskedéshez.
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsánat! A tüzelõ nincs benne, az kb havi 30.000.- (ezen felül még vannak bõven kiadásaink, mókuskerék jelleggel-hitel, amit muszáj volt felvennünk...)stb. Ha mindent kifizetünk marad kb 20-25.000.-egy hónapra. 2 gyerek van, az egyik ételallergiás, így neki jóval több a kiadás!
Erre is mint mindenre van egy állami rendelet amit be kell tartaniuk az önkormányzatoknak a helyi rendeletükben. Ettõl pozitív irányban eltérhetnek, de szigorubban nem. Javaslom elolvasásra a szociális törvény ezen részét és a helyi rendeletet igenis olvassátok el, ha szerencsétek van fenn van a neten, ha nincs el kell kérni a helyi önkormányzatnál!

Miért van ez így? Miért nem az igényesség fontos? Miért az ízléstelenség?

Manapság egyre az az érzésem, hogy az a menõ, a sikk a suliban, aki durva, trágár, drogozik, és bulizik.

Legjobb válasz: Érdekes, nehezen megválaszolható kérdés. Mai fiúkon/férfiakon nagyon eluralkodott (szerintem) a vágy, és mindegy kivel, mivel, csak legyen benne élvezet. Magyarul megfogalmazva szexeljünk fûvel-fával, betépve, mert milyen buli, persze gondolom ezt te is nagyon jól tudod. Ez meg a divat, bár tapasztalatom szerint, az értelmes lányok ritkán keresik az ilyen pasik társaságát, legalább is nem mennek bele minden 'õrültségbe'. Sok lány önértékelési problémával küzd, és nagyon könnyû elhitetni velük, hogy akkor lesznek valakik, ha mindenbe belemennek, és nem utasítanak vissza dolgokat. Neked az a feladatod, ha így mondhatom, hogy hitesd el vele, ugyanolyan értékes, mint mindenki más. Persze nehéz, mert te vagy, mondjuk úgy a fél suli ellen. De véleményem szerint vannak még olyan lányok, akiknek nem ezek a dolgok fontosak. -T- 16/F

Érdekes, nehezen megválaszolható kérdés. Mai fiúkon/férfiakon nagyon eluralkodott (szerintem) a vágy, és mindegy kivel, mivel, csak legyen benne élvezet. Magyarul megfogalmazva szexeljünk fûvel-fával, betépve, mert milyen buli, persze gondolom ezt te is nagyon jól tudod. Ez meg a divat, bár tapasztalatom szerint, az értelmes lányok ritkán keresik az ilyen pasik társaságát, legalább is nem mennek bele minden 'õrültségbe'. Sok lány önértékelési problémával küzd, és nagyon könnyû elhitetni velük, hogy akkor lesznek valakik, ha mindenbe belemennek, és nem utasítanak vissza dolgokat. Neked az a feladatod, ha így mondhatom, hogy hitesd el vele, ugyanolyan értékes, mint mindenki más. Persze nehéz, mert te vagy, mondjuk úgy a fél suli ellen. De véleményem szerint vannak még olyan lányok, akiknek nem ezek a dolgok fontosak. -T- 16/F
Ha mûvelt embernek tartod magad, akkor nem értem miért hiszed hogy ez 2009-ben kezdõdött. Olvasd el pl. Weöres Psyché-jét, vagy Villon verseket. Mindig is jelen voltak a trágárságok, a dogok, az alkohol és a szex. Az irodalmi mûvek jó része is ezekrõl szól. Vagy pl. az ókori görög orgiák? Akkoriban ott zajlott az irodalmi élet, ott olvastak, filozofáltak, de mellesleg hulla részegre itták magukat, és mindenki csinálta mindenkivel.
A kérdező hozzászólása: 2-es válaszoló: mert addig a külvilág még nem volt olyan fontos, de amint gimis lettem az lett.
Ne a népszerûségre hajts, egyszerûen csak ez a divat manapság. De nem éri meg e divat kedvéért feladni a belsõ értékeidet. Hidd el, vannak még olyan lányok, akik nem a "nagymenõk"-re buknak. Sajnos általánosságban erkölcsi javulás nem várható, hiszen a média is az egyre romló erkölcsöt szolgálja ki (gondolj csak a való világra). Azt javaslom, hogy tartsd egyenesen a gerinced, mindegy mennyire akarja görbíteni ez a világ, és társnak majd olyan lányt válassz, akinek szintén van gerince. Hidd el, nem vagy egyedül, mások is gondolkodnak hasonlóan.
A kérdező hozzászólása: 3-as válaszoló. Köszi a segítséget. Igen, 2012-ben megpróbáltam feladni az értékeimet a tömegért, de tavaly beláttam, hogy nagyon nagy hiba volt. Így visszatértek régi értékeimhez és azok tartósak, a tömeges médiás dolgok mulandóak. És a valóvilágot sose nézem, ki nem állhatom. Am mindjárt egyetemista leszek, biztos járnak oda hasonló helyzetben lévõ lányok is. És remélem, ott értékelni fogják tudásomat.
Ha hozzánk jársz majd az egyetemre, én oktatóként csak örülni fogok.

Miért nem veszi figyelembe a kormány a pályázatot, az érintettek véleményét? Miért nem azt nevezik ki akit mindenki támogat, miért azt akinek Hoffmann tetszik?

http://hvg.hu/itthon/20130816_beleszaladt_az_ujabb_iskolai_p..

Legjobb válasz: Mert nem az érintettek véleménye a fontos, hanem az, hogy párthû legyen, akit kineveznek!

Mert nem az érintettek véleménye a fontos, hanem az, hogy párthû legyen, akit kineveznek!
A saját embereiket helyezik döntéshozó pozícióba. Ugyanúgy , mint a kommunisták , szocialisták.
Mert nem köteles Hoffmann Rózsa a jelenleg hatályos jogszabályok szerint, senkinek sem a véleményét figyelembe vennie Balogh Zoltánon és Orbán Viktoron kívül. Ilyen egyszerû az egész, a szakmai ajánlások, néha az ellenzéki és kormánypárt helyi képviselõk ellenében is dönthet, az ország összes iskolaigazgatójának kinevezésérõl Hoffmann Rózsa, illetve az általa kézivezérelt KIK a jogszabályi kereteknek hála, hisz csak meghallgatni kell ezeket, nem megszívlelni. Ez már csak egyéni gusztus dolga, hogy ez jó és etikus-e vagy sem.

Ha egy súlyos beteget, sérültet meggyógyítanak az orvosok, miért Isten-t áldják érte? Miért nem azt, aki meggyógyította?

Nagyon tud idegesíteni,amit a tévében láttam(de már az életben is tapasztaltam): pl.meggyógyul egy súlyos beteg és az a zárszó,"Istennek legyen hála".

Legjobb válasz: Nem mindenki fogalmaz így. Minden embernek van valamilyen életfelfogása, szemlélete, aszerint fogalmaz. Amíg ez más embereket nem sért, miért lenne baj, ha valaki a saját felfogása szerint fogalmaz? És ebbe ne keverjük bele, hogy ugyanezek az emberek az életben amúgy hogyan viselkednek, cselekednek.

Nem mindenki fogalmaz így. Minden embernek van valamilyen életfelfogása, szemlélete, aszerint fogalmaz. Amíg ez más embereket nem sért, miért lenne baj, ha valaki a saját felfogása szerint fogalmaz? És ebbe ne keverjük bele, hogy ugyanezek az emberek az életben amúgy hogyan viselkednek, cselekednek.
Az orvosnak meg szokták hálásan köszönni a gyógyítást. És Istennek legyen hála, hogy van ilyen orvos, hogy odaadó munkával gyógyítja a beteget, hogy van a szerettem, hogy én is vagyok, hogy egyáltalán valami van. Ha étel készítünk, sok munkával, a hozzávaló megvételével, pénzkiadással, amiért megdolgoztunk és mikor leülünk enni Isten áldást kérjük. Az egészre. Áldást kérünk a munkánkra, hálát adunk, arra, hogy együtt ehetünk, és az eledelünkre. "Áldd meg édes Istenünk, mindennapi kenyerünk! Ámen" "Az ételért az italért légy áldott jó Atyánk!"
Nem mindegy? Az orvosnak is volt "hála", ez egészen biztos. Csak ezt nem szívesen reklámozzák.
A hivö emberek sorsa Isten kezében van. Igy fogadják el a világot, magukat. Ezért minden jo dologért neki kell hálásnak lenni. Ha téged ez "Nagyon tud idegesíteni", a hiba benned van. Nem tudod a másik ember életfelfogását elfogadni, ugy véled ezen JOGOD van idegesnek lenned.
Van aki hisz ebben a valótlan dologban, hallottam olyat is már hogy "isten keze óvta az orvosét" :D Én már belefáradtam ebbe, nem is figyelek az ilyen vallásos emberekre
ha viszont nem gyógyul meg, akkor ez volt Isten akarata, és magához vette egy jobb világba. pontosan ezért nem fognak eltûnni a vallások sosem, mert mindenre van valami válaszuk, és bármennyire bárgyú is, hiába erõlködsz, nem tudod bizonyítani, hogy nincs igazuk...
Templomok falai szentek szobrai körtü tele vannak (voltak) köszönõ táblácskákal, fõleg "csodatévõ" kegyhelyeken. Imádkoztam én is ilyen helyen csodaért (párom 25 éve tartó betegsége javulásaért, szenvedése megszüntetéseért). Utoljára egy hete. Tegnap temettem. öngyilkos lett. Ez lett volna az isten csodája? Még hálás is legyek neki? Ennyit ér az ima, ennyit ér isten segítsége.
32, nagyon vicces, egy ideje már túl vagyok a felsõ tagozaton, csakhogy tényleg nem normális, aki ezt gondolja hiába fölényeskedsz, akkor is így van
A kérdező hozzászólása: Kedves 27. Megmondatott? Hol? A Bibliában? Amit emberek írta, aztán késõbb átírtak, ahogy éppen az elõnyük kívánta. Eleve nem értem, miért kell mindent szó szerint elhinni, ami a Bibliában áll?
Nem baj, 31-es, majd ha felsõ tagozatos általános iskolás leszel, jobban megérted a dolgokat. Addig maradjon örömed annyi, hogy kitõl mit vonnál meg. Mert nem az a baj, hogy nem értesz egyet, hanem, hogy ez az összes gondolati ellenérved "nem állok szóba" "visszavonnám az érettségijét". További jó vakációt!
már régóta szeretném ezt az overused filmes mondatot egyszer jogosan leírni: Fogalmam sincs, mirõl beszélsz.
a "xiv" században szóba állsz? és itt miért veckelõdsz ellene?
"Így alkotta meg Isten. Nem a gyógyszer gyógyít meg, az csak felgyorsítja a gyógyulást" Igen, valóban elgondolkodtató, amit a 20-as ír, azonnal elvenném tõle az érettségijét, ha van neki a xxi. században aki ilyet mond, azzal én általában szóba sem állok
A kérdező hozzászólása: Kedves 34.! Te "tapasztalod", a keresztény hívõk tapasztalják. De tudod az a baj, h a muzulmánok, a buddhisták, a hinduisták, a zsidók és még folytathatnám, szintén tapasztalják és az Õ írásaikban is benne van az igazság, ami nagyban különbözik. Akkor kinek van igaza?
"kinek van igaza?" Egy Igazság van és az nem birtokolható. Az igazságot keresi mindegyik felsorolt, és a többi is. Senki sem a letéteményese, de hogy mennyire közelíti meg, az talán-talán fogható a megnyilvánulásokból. mustafa: részvétem. Gyászmunka:"Jogod" van szidni, mindenkit, ahogy József A. teszi anyját siratva a Kései siratóban. Valaki szerelmét két év után egy balesetben vesztette el. A sok-sok kesergés, szidás, harag, önvád, deresszió és szenvedés után egyszer csak kinyílt szívében a virág: Köszönöm a két évet.
A kérdező hozzászólása: Tudod, én úgy gondolom, h nem érdekel, ki milyen vallású, esetleg ateista. A lényeg abban van, ahogyan él, viszonyul másokhoz és a világhoz. A "jóság" belõlünk és nem Istenbõl fakad, mint ahogy a "rossz" sem ördögi, hanem emberi.
#39Kérdezõ, ezzel teljes szívembõl egyetértek - amint fentebb fejtegettem, bennünk van a világ világossága - "ha a benned lévõ világosság sötétség, mekkora akkor a sötétség?"
Lehet, olyan felfogással élnek, hogy Isten adta az orvost és a módszert, amelyet az alkalmazott.
A kérdező hozzászólása: Igen 41.! De akkor a betegségeket, a háborúkat, a baleseteket Is Isten adta, ahol olyan sokan(köztük sok pici gyerek)maghalnak. Most akkor Isten nem igazságos, v. nem mindenható?
Én speciel azon az állásponton vagyok, hogy nem mindenható. Pluripotens, de nem omnipotens. Nem tudja megoldani, hogy kétszer kettõ öt legyen. Nem tudja megsemmisítnei magát, hogy utána ismét létezõvé tegye magát. Nem tud szenvedésmentes világegyetemet teremteni a magunkfajtának stb. Ha mondjuk kiiktatná a karma mûködését (amit én elég jó magyarázatnak tartok a halott csecsemõk problematikájára), akkor azt nem tudná anélkül megtenni, hogy valami olyan, szándékoltalan következmény ne lépne fel, aminél a jelenlegi állapotot rosszabbnak tartaná.
Én meg speciel azon az állásponton vagyok, hogy omnipotentia, omniscientia, et aeternitate, ami mondható. Ugyanis, nincs mi korlátozza...szabad.
"Nem tud szenvedésmentes világegyetemet teremteni a magunkfajtának " Tud. A "magunkfajták" elveszették (elvesztik) a paradicsomi állapotot - (Várkonyi Nándor Az elveszett paradicsom, minden nép mindenkor tudta ezt, közös kollektív tudatunkban ott van ez) Buddha tanítása: A létezés szenvedés, a szenvedés oka a vágyak, a vágyak megszüntetése, megszünteti a szenvedést, ennek útja: lásd buddhista iratok 18000 oldalon.)
A kérdező hozzászólása: Igen, a szenvedés, a vágyak, a kísértés említése minden vallásban megtalálható. De hozzám közelebb áll Buddha hite és tanítása ezzel kapcsolatban. Ezeken a dolgokon felülemelkedni emberi kötelességünk, és nem Isten "kedvéért", hanem magunk és embertársaink miatt.
**Albert Schweitzer
Elgondolkodtató, amit 20-as ír.. 21kérdezõ "Valóban, a psziché sok mindenre képes, de pl.operálni nem tud." - de nem is az orvos keze és a szike operál ám! Az orvos tudata, aki operál - és eszközként használja a kezét, szikét, sõt, a szaktudását is. Nem mindegy, milyen az a tudat. A Schwetzer tudata (aki orgonamûvész, teológus és orvosi végzettséggel rendelkezõ volt) vagy mondjuk egy embert kísérletre használó, nagy szaktudású Stumpfegger (Hitler orvosa) - szándékosan végleteket említve. Nem mindegy az emberkép. A 20-as, amit ír, fontos hívõk tudják a gyógyító a másik emberben lévõ Istent gyógyítja. A nemhívõkben élõ Istent is. Nem kell errõl a nemhívõnek tudni, nem is tudnak. De attól még - megmondatott - benne is ott van a világ világossága. Enélkül nem tudna emberi szóval beszélni, emberi módon gondolkodni, alkotni.
#5 vok. #7-nek: No te aztán keményen "megmondtad" (és hosszan). "... csak azt ismered el hogy egy gyarlo semmire nem jo emberke vagy..." Igazad van gyarlo vagyok. 'hogy semmire sem jo??? Talán amig nem ismersz nem kellene ilyeneket kijelentened. Kivéve, ha meg akarsz sérteni, csak ugy látatlanban, ismeretlenül. Amit irtál nem valláskritika, hanem a vallásosság elitélése inkább. Én arrol irtam, hogy el kellene fogadni a másik ember életfelfogását, nézetrendszerét.(Függetlenül attol, hogy én azt mennyire tartom helyesnek, elfogadhatonak, követendönek.) Mépg rolad sem mondanék olyant, hogy semmire sem vagy valo/jo!
Az orvosoknak szánt hála többnyire zsebbe megy... tisztelet a kivételnek (meg a protekciónak).
"Hiszen megmondták a bulvárban, a tv-ben a világhírû tudósok, nincs Isten. Nem kéne ezt elhinni, nem kéne ennek bedõlni." kicsit fordítva ülsz a lovon, nem? :D
"A csalogány énekével Istent dicsõíti." ja, erre talán egyetlen egy szép magyar szó a megfelelõ válasz Nem.
Szia! Véleményem szerint a betegségek zöme lelki eredetû, amelynek testi tüneteit gyógyítgatja az orvos. Azt gondolom, hogy az ember végsõ soron önmagát gyógyítja meg és, amennyiben ez az öngyógyítás tudatos, akkor a gyógyulás az énen túli lénytõl származik.
"Ez csak egy kérdés asok közül, ami azért"idegesít", mert én nem akarom soha egy hívõ emberre ráerõszakolni a nem vallásosságomat." De most ezen mi idegesít? Most vallástól függetlenül, évszázadok óta mondjuk, hogy na hála az égnek/istennek, hogy ideértél már, valami van úristen/jézusom!!
Mármint, hogy mi idegesít ezen a mondaton? Hol függ ez össze a hittérítéssel? Nem vagy te kicsit paranoiás? Egy köznapi szófordulattól is már rád jön az idegroham, hogy térítõk...
Kedves 5 os Kinek nem inge ne vegye magara, tovabba en nem szemelyedre vonatkozoan hanem az altalanos Bibliai Isten es hivok kozti lealacsonyito szolgai viszonyt tukroztem, ahogyan minden igyekezetukkel probalnak behodolni hogy partfogot talaljanak a Bibliai Isten-ben, ennyi. Ha belegondolunk nem-e az a viszony alakul-e ki hogy teszek erted de te is tegyel ertem iratlan szabaly. Kicsit furcsa lenne a Bibliai Isten es ember kozti iratlan de kotelezo szabalyt ervenyesiteni.
A kérdező hozzászólása: Félreértés ne essék! Én hiszem, h van egy "kezdõ erõ", ami létrehozta a világunkat, de ezt én nem Istennek gondolom. A névnek a Bibliai értelmében. Szerintem ahogy élünk, viszonyulunk egymáshoz és magunkhoz, az belsõ, "emberi"értékekbõl fakad. Én ha nem teszek rosszat, úgy élek, h ne bántsak másokat, v. éppen segítsek rajtuk nem Istennek, hanem emberi értékeknek tulajdonatom. Végeredményben, úgy gondolom, teljesen mindegy MIBEN hiszek, lényeg az h, úgy éljek, cselekedjek, h ez erkölcsileg elfogadható legyen. Ezért zavar az általam felhozott példa(mert ez egy példa volt). Legyünk egymásnak hálásak(nem anyagi értelemben) bizonyos dolgokért, nézzünk fel egymásra tisztelettel és ne egy olyan erõnek, amirõl nem is tudjuk, h létezik-e, és ha igen hogyan, milyen formában. Tehát, ha "jót" cselekszünk azt ne Istenért, hanem az emberiességért, magunkért tegyük. Nem tudom érthetõ-e, amit leírtam?
Én közelrõl is ismerhetek két elég komoly orvost akik hívõtársaim is egyben. Az egyik mondta nemrég, hogy az orvosok nem gyógyítanak. Csak elõsegítik a gyógyulást kémiai anyagokkal, de a gyógyulást az ember szervezete (ha nincs legyengülve) viszi végbe. Így alkotta meg Isten. Nem a gyógyszer gyógyít meg, az csak felgyorsítja a gyógyulást, vagy elnyomja a tüneteket. Ettõl én még hálás vagyok az orvosokért, fõleg azokért akik azon güriznek hogy az emberek felerõsödhessenek a betegségekbõl.
A kérdező hozzászólása: Valóban, a psziché sok mindenre képes, de pl.operálni nem tud. Márpedig, sokszor mûtét nélkül meghal a beteg, akár mennyire hisz.
Nem tudnának az orvosok senkit sem megoperálni ha a szervezet a mûtét utáni sebeket nem gyógyítaná meg magától. Nem kell ehhez hit, így mûködik a test. Az az orvos aki ezt mondta sokat operál. Olykor az élet meghosszabbításához elengedhetetlen az operáció, de ez sem gyógyítás, hanem beteg szövetek eltávolítása, és sorolhatnám még mi minden. A lényeg a megfogalmazásban van, hogy nem gyógyítanak, csak hozzássegítenek a gyógyuláshoz, vagy elnyomják a tüneteket. Ettõl még nagyon értékes és tiszteletreméltó a munkájuk.
"magyarul le akar hazudni" Ez mondat a javából! X) Visszatérve a kérdésre, ezt már én is észrevettem amúgy. Bezzeg ha valaki megöl valakit, akkor nem azt mondják, hogy a Sátán volt, meg az ördög, hanem az a bitang gazember... és most még szépen is fejeztem ki magam. Engem még az tud idegesíteni, hogy "Isten hozott!". Na akkor a falra tudnék mászni. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy "igazából a bicikli, vagy busz... vagy, ne adj isten (háhá kimondtam én is ;) ) roller!" Érdekes módon nincs ott isten, ahol nincs hozzáértõ orvos.
"az orvosok nem gyógyítanak. Csak elõsegítik a gyógyulást" "A lényeg a megfogalmazásban van, hogy nem gyógyítanak, csak hozzássegítenek a gyógyuláshoz" ez mind nagyon szép, csak magyar nyelven ez azt jelenti, hogy elõbb-utóbb orvos nélkül is meggyógyulna ami sok esetben nem igaz úgyhogy az orvosok gyógyítanak, kár a szócséplésért :/
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Pl. van egy perforált vakbélgyulladásos beteg, nem mindegy azt hiszem, h egy kórházban látják el, v. egy templomban lefektetik és imádkoznak érte.
szeressük egymást biztos arra gondol, hogy ugyan megoperálják, de a seb magától gyógyul meg.. az operáció okozta seb.. semmi köze az eredeti problémához
A kérdező hozzászólása: Ez csak egy kérdés asok közül, ami azért"idegesít", mert én nem akarom soha egy hívõ emberre ráerõszakolni a nem vallásosságomat. Míg engem sokszor, gyakran erõszakosan(ez nem fizikai erõszakot jelent)próbáltak már "hívõ" katolikussá tenni.

Kémia, relatív atomtömeg. Azt nem értem hogy, miért az van hogy a szénizotóp tömegének egytizenketted részének a valahányszorosa. Miért nem az egytizenharmad részének?

Legjobb válasz: A C-12 (mert hogy a szén 12-es tömegszámú izotópjáról van szó) 12 nukleont tartalmaz. Ezért az atomi tömegegység NAGYJÁBÓL annyi, mint a proton és a neutron tömege. Azért csak nagyjából, mert egy atommag tömege függ a benne levõ protonok és neutronok számától (amik majdnem ugyanolyan nehezek, de azért nem pontosan) és a kötési energiától is. Hogy miért pont a C-12 lett a kedvenc, azt nem tudom, de a fenti definíció miatt õ az egyetlen, amelynek atomi tömegegységekben mért tömege egész szám: egészen pontosan 12u. Az O-16 tömege pl. nem 16u, hanem 15,994u

A C-12 (mert hogy a szén 12-es tömegszámú izotópjáról van szó) 12 nukleont tartalmaz. Ezért az atomi tömegegység NAGYJÁBÓL annyi, mint a proton és a neutron tömege. Azért csak nagyjából, mert egy atommag tömege függ a benne levõ protonok és neutronok számától (amik majdnem ugyanolyan nehezek, de azért nem pontosan) és a kötési energiától is. Hogy miért pont a C-12 lett a kedvenc, azt nem tudom, de a fenti definíció miatt õ az egyetlen, amelynek atomi tömegegységekben mért tömege egész szám: egészen pontosan 12u. Az O-16 tömege pl. nem 16u, hanem 15, 994u
A kérdező hozzászólása: Juj, köszönöm, így már értem. Ment a mancs!
Eredetileg a hidrogén volt a kedvenc, mint legkönnyebb elem, õ volt az "1", a viszonyítási alap. Méréstechnikai okokból helyezték át az etalont a szénizotópra, és azért 1/12-ed, hogy a korábbi számok változatlanok maradjanak.
A kérdező hozzászólása: Óó! Nagyon szépen köszönöm! Neked is ment a mancs! Legszívesebben dupla mancsot adtam volna.

Vérfeministáknak miért az a fontos, hogy a dühüket kiadják, miért nem az, hogy a céljuk előrébb haladjon?

Sok dologban jogos a követelésük, és elvárásuk, de ahogy kivitelezik, inkább ártanak az ügyüknek mint segítenek.

Legjobb válasz: A tengeralattjáróra miért nem szabadna menniük? veszélyes az egészségükre, vagy mi? vagy ott kizárólag nagy súlyokat kell emelni? ezt nem értem. mi azzal a baj?

A tengeralattjáróra miért nem szabadna menniük? veszélyes az egészségükre, vagy mi? vagy ott kizárólag nagy súlyokat kell emelni? ezt nem értem. mi azzal a baj?
a másik végletet is elég gáznak tartom, akik e nõket hülyézik, és alapból alkalmatlannak tartják egy csomó mindenre, amihez agy kell.
"ha egy rakat pasi elkezdene nyomulni rájuk" tehát a férfiak gyengesége miatt nem lehetnek tengeralattjárosok a nõk? mindegy is, nem ilyenekre gondoltam amire te, hanem ilyen életszerûbb dolgokra. a nõkért pont hu, az kész röhej. a mosogatósra meg csak annyit írnék, hogy a legtöbb nõ az dolgozik, ritka aki nem
En nokent ugy gondolom, hogy a feminizmus tulment a hatarain ez mar a lo tul oldala es tobb a karos hatas, mint az elony, ami a feminizmusbol szarmazik. Egyebkent meg a feminista hangadok olyanok, mint a politikusok. Nem kell rajta csodalkozni, hogy harciasak, vitatkoznak. Van, aki ettol erzi jol magat. Hat legyen, csak ne az egesz noi nem neveben nyilatkozzanak.
Nekem az is kérdés, hogy ki számít feministának. mert régebben úgy gondoltam, hogy az egyenjogúság az, meg hogy a nõk nem a férfiak csicskásai, meg ilyenek. de találkoztam pár magát feministának mondó emberrel, akikbõl a férfigyûlölet áradt.
egyik azon volt felháborodva, hogy bement a férfi wc-be és kiküldték
A feministákkal az a baj, hogy a nõket férfivá akarják tenni, és hírbõl sem akarnak egyenjogúságot. Pl. milyen hülye követelés az, hogy nõk is lehessenek tengeralattjárón? (Ez egy fontos pont!) Meg az udvariasság eltörlése... Szerintem ez nem eltörölhetõ, de lovagi gesztus. Erre fel vannak rá háborodva, mert megkülönbözteted ezzel õket. Nekem meg az jutott eszembe, hogy micsoda rasszista és megkülönböztetõ a nõket NÕ-nek hívni :) Hát, túl sok szabadidejük van.
15:23 - Tudod, a feministák egyik fõ ismérve, hogy az esetek elsöprõ többségében _dolgozó_ nõk. Ebbõl következõen nagyon nagy butaságot írtál, mivel az illetõ feminista már eleve is dolgozik, és rohadtul nem tetszik neki, hogy sok férfi ennek ellenére az ugyanúgy 8 órában dolgozó feleségétõl várná el a TELJES háztartásmenedzsmentet is, miközben õ maga a tökét vakarva nézi a tévét. TÖKÉLETESEN meg tudom érteni, ha ezt sérelmezik a nõk, mivel ez valóban minden, csak nem igazság. Igazságos az egyenlõ munkamegosztás; értelmesebb férfiak erre maguktól is rájönnek, csak sajna a jelek szerint még mindig ezek vannak kisebbségben.
Minap olvastam, hogy az egyik feminista tüntet, hogy a férfiak is mosogassanak, meg ilyesmi, vagyis végezzenek házimunkát. Ha mondanám neki, hogy "takaroggyá dolgozni" akkor neki állna feljebb, hogy miaz, hogy õt megkülömböztetem, meg lenézem, holott én is dolgozok.
Most képzeld el, ahogy össze van zárva egy rakat férfi és egy rakat nõ, szûk, zárt helyen, ahol fél percre sem tudsz elvonulni. Azért lássuk be, a nõk hormonok miatt érzelmileg nehezebben birkóznának meg a helyzettel, ha egy rakat pasi elkezdene nyomulni rájuk, arról nem is beszélve, hogy a férfiak között is nehéz lenne fenntartani a fegyelmet, mert szinte biztos, lenne egy nõ, aki kettõnek tetszene, még akkor is, ha titkolnák. Hónapos bezártságban, pláne úgy, hogy a saját személyes zónád jóformán nulla, hát, nem volna épp kellemes :)
Nézzetek körül itt egy kicsit, sok kérdésre választ ad: http://www.nokert.hu/ Fõleg ez a cikk: http://www.nokert.hu/index.php?option=com_content&view=artic..
"En nokent ugy gondolom, hogy a feminizmus tulment a hatarain ez mar a lo tul oldala es tobb a karos hatas, mint az elony, ami a feminizmusbol szarmazik." Túlment a határain? Akkor miért nincs pl. egyetlen nõ sem a kormányban? Miért olyan szerfelett kevés még mindig a nõ bármiféle felsõ vezetõi pozícióban? Miért brutálkonzervatív még mindig a magyar társadalom egy igen jelentõs hányada? Miért erõsíti gyakorlatilag minden egyes nõi magazin is a nõ alárendelt szerepét? Folytathatnám, de minek. Lényeg: igen, bizonyos helyeken, így pl. a skandináv-félsziget országaiban már valóban megvalósult gyakorlatilag minden értelmes és józan feminista elképzelés, Mo. viszont még fényévekre van ettõl. De ezt csak akkor fogod megérteni, ha magad is eltöltesz majd hosszabb idõt valamelyik - vagy több - skandináv országban.

A Homoszexualitás betegség? Elfogadható? Ha nem akkor miért nem? Az emberek mekkora része homofób, milyen mértékben képes elfogadni a melegek létezését? Láttok rá megoldást, h egyenjogúak legyenek?

Több tanulványt elolvastam már,ahol levezetik a dolgokat,és jelenleg még nincs "gyógymód" rá. Épp itt a bökken?,nem betegség(azt mondják.Azért még kutatják,hogy mi lehet az oka :)Nyilván megvan az evolúciós hátránya(akár el?ny is lehetne pl.Kínában..),meg undorító sokak számára,nem jó dicsekedni vele,természet ellenes...lehetne sorolni a negatívumokat.A homofóbok persze tudják a megoldást,egy tarkón lövésben,meg a bu.izásban..pusztuljon a férgese...Csak nem látom az esélyt rá,h általánosan ne kelljen félni attól,hogy akármelyik pillanatban ne bombázzák az ember méltóságát,csak azért mert meleg(akármilyen jó fej,vagy idióta).Itt még szó nincs esélyegyenl?ségr?l. Szerintetek lehet így teljes életet élni?(ha igen akkor nem kell tör?dni a - befolyásokkal,el kell fogadni és ennyi??

Legjobb válasz: Dokan akkor boldogok,ha kritizálhatnak,lenézhetnek másokat.Miért nétik le pl. a sokgyerekes családokat?Miért nézik le a cigányokat,akkor is ha hasznos tagja a társadlomnak? És még sorolhatnám,hogy a gazdag lenézi a szegényt stb. Ma a szex túságos hangsúlyt kapott a fiatalok életében,már nem elég a normális mód,extrákra van szükségük.Talán ezért ítélik el a melegeket is.Régen is volt a városunkban olyan,akirõl mindenki tudta,hogy a másik nemhez vonzódik,de ezt az emberek tudomásul vették.Legfeljebb megjegyzték róla,hogy meleg,de különösebben senki nem foglalkozott vele. Paradoxonnak hangzik,de szerintem ebben az elítélésben nagy szerpe van a melegfelvonulásoknak,hogya melegek szinte reklámozzák magukat,és ez sok emberben ellenérzést vált ki.A másik oldalon pedig ott van az egyenlõ jogokat akaró igény.Valahogy ezt kellene összhangba hozni,és tudomásul venni,hogy mindenki olyan,amilyen.Ahogy normálisan gondolkozó ember nem ítéli el pl. a vakot,vagy a sántát,a melegeket sem kellene elítélni.

Dokan akkor boldogok, ha kritizálhatnak, lenézhetnek másokat.Miért nétik le pl. a sokgyerekes családokat?Miért nézik le a cigányokat, akkor is ha hasznos tagja a társadlomnak? És még sorolhatnám, hogy a gazdag lenézi a szegényt stb. Ma a szex túságos hangsúlyt kapott a fiatalok életében, már nem elég a normális mód, extrákra van szükségük.Talán ezért ítélik el a melegeket is.Régen is volt a városunkban olyan, akirõl mindenki tudta, hogy a másik nemhez vonzódik, de ezt az emberek tudomásul vették.Legfeljebb megjegyzték róla, hogy meleg, de különösebben senki nem foglalkozott vele. Paradoxonnak hangzik, de szerintem ebben az elítélésben nagy szerpe van a melegfelvonulásoknak, hogya melegek szinte reklámozzák magukat, és ez sok emberben ellenérzést vált ki.A másik oldalon pedig ott van az egyenlõ jogokat akaró igény.Valahogy ezt kellene összhangba hozni, és tudomásul venni, hogy mindenki olyan, amilyen.Ahogy normálisan gondolkozó ember nem ítéli el pl. a vakot, vagy a sántát, a melegeket sem kellene elítélni.
21:55, te meg eletedben nem lattal gyereket, ugye? Mert a pubertas elott nem fog az szeretgetni az senkit, se fiut, se lanyt. Utana meg, bizzd csak az anyatermeszetre, ahogy szuletett olyan nemu tarsra fog rahajtani. Micsoda kokorszaki velemenyeket olvashatunk itt. Hogy valaki melyik nemhez vonzodik jobban (nem fekete-feher ez sem, egyaltan nem!) az pont olyan egyeni es annyit is kene foglalkozni minthogy sovany vagy kover, barna vagy voros haju lany tetszik jobban.
Kevés pedofil állatot láttam. Az állatok 10%a meleg. Tekinthetõ betegségnek, amennyiben valamilyen elváltozás, és ugye az. De bizonyos betegségeket szükségtelen kezelni - sok autista vagy mongoloid nem akarja hogy meggyógyítsák, és sok meleg sem. Az ember mindent kategorizál. A könyveidet felteszed a polcra... Nekem az egyik polcon a fantasyk, gyerekkönyvek, másikon a krimi és horror... kategóriák, duplázva. Bemész a suliba, ott vannak a tantárgyak - fizika, matek, kémia, magyar - természettudományos, humán, reál... Kategóriák. Mindenhol kategorizálunk, címkézünk. El kell fogadni, tudomásul kell venni hogy vannak melegek. Nem kell csatlakozni vagy szeretni, de nem tehetünk úgy mintha nem lennének. Érdekes felfogás, hogy a leszbikus nõ az, aki még nem találkozott a megfelelõ férfival, de hülyeség. Hogy maradjanak a hálószobában? Véleményem szerint akkor a hetero párok is! Ne mászkáljanak a macsó nõfalók farokfelvágva, hogy mennyire nem melegek. Esélyegyenlõség? Elvesz a pasason, bármikor lehet gyerekem. Összebútorozok a nõmmel, csak akkor lehet gyerekem ha felcsinálnak, és nem veszi el a hatóság. Az elõbb írta valaki, ne legyenek melegek a parkban... De senki sem kéri egy hetero pártól, ne mászkáljanak kézenfogva.
de jure nem betegség, hacsak nem patologizálja az embert, hogy szorong miatta. az viszont biztos, hogy egy abnormális szexuális viselkedés, ami összeegyeztethetetlen a természet törvényeivel, és a társadalom elvárásaival. mint a pedofília, amire szintén rá lehet ugyan mondani, hogy betegség, de attól még csak egy deviancia.
Õszintén: ja legyenek melegek csak ne mutogassák magukat, persze ezt nem bírják ki, amibõl megy a balhé. Természetes úton nem születhet gyerekük (hál istennek) de mindenáron akarnak, ebbõl is megy a balhé. Nem akarják elfogadni, hogy gusztustalanok, és õk miért nem járhatnak kézen fogva az utcán, emiatt is megy a balhé. Ahelyett h örülnének h otthon békésen szophatják egymás farkát, mindenen csak balhéznak, mindig csak több kell nekik. Õszintén túl sok velük a gond, a legegyszerûbb és legtisztább megoldás az lenne, ha fejbe lõnénk mindet. Utána nem balhézna senki.
"A válasz megírásának idõpontja: ma 00:41" A heterokat azért nem kéri senki olyanra, hogy a parkban ne fogják egymás kezét, mert az nem abnormális. Azokkal a melegekkel nincs bajom, akik elfogadják önmagukat és nem felvonulást rendeznek.A másik meg az, hogy a házasság férfi és nõ között alakulhat(na) csak ki, mivel az a normális.Meg a gyermeknevelés is.Nagyos sajnálom azokat a gyerekeket, akik ilyen "családban" nõnek fel.Szegénynek milyen élete lehet?Gondoljatok bele.Már azért is piszkálják a gyereket az iskolában a társai, mert szegényebb, mint õk, akkor most képzeljétek el, mi lenne vele, ha két apukája/anyukája lenne?Olyan sebeket ejtenének rajta, amiket még az idõ sem gyógyít meg...
Én sem szívlelem a melegeket, de nem azért mert melegek, hanem mert mindig csak az alkalmat keresik, hogy erre felhívhassák a figyelmet. Minek tartanak felvonulást? Minek próbálnak õk maguk elkülönülni a heteróktól? Ha néma csöndben túrnák egymás farát, senkinek nem lenne velük baja. Aki pedig fél, hogy lek.csögözik, az ne k.csögösködjön. Harmadrészt pedig valószínûleg azért nem (lesz soha) elfogadott, mert természetellenes, és nem is szép látvány.
"A Homoszexualitás betegség?" A tudomány jelenlegi állása szerint nem betegség. De nem is normális. Genetikai okai vannak.Egy részük melegnek születik, de másik részük életük késõbbi pontjaikban lesznek azzá. A hajlam egy felmérés szerint a férfiak közel 30%-ban benne van.De hogy ez a hajlam felerõsödjön és meleggé váljon ahhoz kell egy "külsõ hatás". "Elfogadható?" Természetesen elfogadható, akkor ha a melegek a magánéletükben, egymás között élik ki a vágyaikat, rejtetten a külvilágtól, így teljesen elfogadható. De az nem hogy egyes melegek az utcán, köztéren dugnak, csókolóznak vagy pávatollal a seggükben hirdetik hogy õk b.zik és nagyon büszkék rá. "Ha nem akkor miért nem? Az emberek mekkora része homofób, milyen mértékben képes elfogadni a melegek létezését?" A melegek létezését mindenki elfogadja, de azt nem hogy átlépjenek egy korlátot, ez pedig az hogy ne mutogassák a másságukat a köz elõtt és ne akarjanak gyereket örökbe fogadni. "Láttok rá megoldást, h egyenjogúak legyenek?" Ma Magyarországon jogilag minden ember egyenjogú, ez alól a melegek sem kivételek. De ha az egyenjogúság alatt azt érted hogy a meleg párokat ugyanolyan jogok illesék meg mint a hagyományos családot, akkor ezt elfelejtheted.Legalábbis itt Mo.-n egészen biztos.Pláne most hogy Mo.-n és az Európai politikai életben egy erõteljes jobboldali elõretörés van.
Én nem ítélem el õket.És szerintem igenis betegség.Az agyban szerintem valami rosszul mûködik nekik.Amúgy, régebben kezelték is, (illetve próbálták) úgy, hogy néha sajnos a páciensek bele is haltak.Egyébként az elsõ válaszolóval értek részben egyet.
Nekem nincs bajom egyik néppel sem, nem vagyok rasszista, sõt segítek mindenkinek, ahol tudok. De a melegeket igenis meg kell fosztani bizonyos jogoktól! Gondolj bele. Örökbe fogadnak egy fiút, és azt látja, hogy az apja szereti az apját. Ezt tekinti normálisnak. Megy az iskolába a gyerek, és amíg az én fiam a lányok copfját huzigálja, addig az osztálytársa elkezdi úgy szeretni, ahogy a szüleitõl látta. Te mit éreznél?? Az én gyerekem ne legyen kitéve ilyeneknek azért, mert az SZDSZ szerint mindenkinek joga van a házassághoz, és az örökbefogadáshoz!!! A melegeket el kell nyomni, vissza kell fojtani! Nem magával az emberrel van bajom, hanem azzal, hogy meleg!
Egy kis hozzászólás: a leszbikusokat jobban elfogadják, és én nem mondanám, hogy mert õk édibédibbek vagy cukik, izgatóbbak. Legutóbb voltam egy rendezvényen, amire eddig inkább 16 felett jártak, de mára ellepték a 14 éves kis libák. Divat lett körükben a leszbülés, pénzért csókolóznak, nincsenek tekintettel másokra és visítanak, mint az újévi malac. Érdekes, én meleg srácokkal mentem ki, senki nem is mondta volna róluk, hogy melegek. Szóval, no comment. Ez egy undorító általánosítás, ne keverjük bele a felvonulást! Baromira nem elterjedt :) )) Nekem egyetlen haverom se jár felvonulásra. És igen, a magánéletüket nem a nagyközönségnek mutatják. Írok néhány novellát melegekrõl, szoktam tõlük tanácsot kérni, de egyszer sem hoztak zavarba. Tolerancia kérdése az egész. Engem úgy neveltek, hogy ne gyûlölködjek, bár a leszbikusok az agyamra mennek, mikor marhára nem figyelnek a környezetükre! Nagyon kényelmetlen, mikor melletted a padon rángatóznak meg nyúlkálnak, fényes nappal!
A kérdező hozzászólása: http://www.ahogyerzed.hu/?article=289 Csak azert emeltem ki a kerdest, mert szeretnek meg valaszokat kapni.A fenti linket most talaltam meg. Ahhoz mit szoltok?
A homoszexualitás nem betegség, hanem genetikai variáció. Nem betegség, mivel az életminõséget nem befolyásolja. A melegek életminõségét a homofób felfogás befolyásolja. Sokan állítják, hogy nem természetes, természetellenes. A természet alakítja ki az embereknél és az állatvilágban is. A nem természetes az, hogy vannak emberek, akik az agyukat nem képesek gondolkodásra használni, hanem elõítéletekkel, és 50-60 évvel ezelõtti, téves kutatási eredményekkel magyarázzák a saját intoleráns viselkedésüket. A homoszexualitás, a tévhittel ellentétben nem szerzett, és nem divatból kialakuló szexuális viselkedési forma. A tévhittel ellentétben nem megváltoztatható. (Az a bizonyos erre irányuló amerikai kísérlet a résztvevõk 30%-ának öngyilkosságával végzõdött. A maradék 70% meleg maradt.) A tévhittel ellentétben semmi köze a pedofiliához. (A pedofil elkövetõknek a sértett gyermek neme lényegtelen, kizárólag az életkora, serdületlensége számít.) Olvastam, hogy a gyereke szeme láttára csókolóznak a melegek a játszótéren. Fényképezze le. Mert ilyen nincs! Ebben a homofób környezetben egy meleg sem csókolózik nyilvánosan. De belegondolt valamelyik homofób is, hogy az orvos, aki a nagyit megmentette meleg-e? Hogy a gyereke falán lógó poszteren szereplõ énekes, színész meleg-e? Hogy aki a ruháját varrta, aki a kenyerét megsütötte meleg-e? Ezen senki sem gondolkodik. A melegek kaphatnak gúnyneveket. Lehet ostobaságokat, szeterotipiákat összehordani, de adófizetõ polgárok, akiknek a heteroszexuális többség - felhatalmazás nélkül - kevesebb jogot ad. És belegondolt már bárki is, hogy ez nem csak szexrõl szól? Nem bizony. A melegek is szeretik a párjukat. Érzelmekrõl is szól a dolog! És nem elhanyagolható, hogy bárkinek születhet a családjába olyan gyerek, aki meleg lesz.
Sztem is legyenek melegek, csak ne mutogassák magukat és ne legyenek rá büszkék, és ne sértsék meg a közízlést! És az már mindennek a teteje hogy gyereket akarnak örökbefogadni. El tudjátok képzelni annak a gyereknek az iskolás éveit ahol végig csesztetik mert melegek fogadták örökbe? El tudjátok képzelni miket átélhet szegény gyerek? És ez mind a melegek miatt lenne. Képzeljétek magatokat annak a gyereknek a helyébe, akit melegek fogadtak örökbe. Megkérdezi a tanárnõ hogy ki az anyukád, és mondod hogy két apád van??? Vagy mi??? És lesz barátja az ilyennek? Barátnõje késõbb? Na? Halljam! És igenis a melegeket meg kell fosztani bizonyos jogoktól, a többiek érdekében, mert mi az már hogy megsértik a közízlést??? Azért mégis a heterok vannak többen, és azért ránk is gondolni kell! A homofóbok megint mások. Hogyha valaki csak azért utál valakit mert b*zi és fejbelõné, az nemnormális. Viszont ha egy meleg végigmegy pucéron az utcán és lesmárol minden férfit és ordítja hogy éljenek a melegek, akkor azt igenis le kell lõni, vagy el kell zárni a normál embertõl. Részemrõl ennyi.
"És igenis a melegeket meg kell fosztani bizonyos jogoktól, a többiek érdekében, mert mi az már hogy megsértik a közízlést??? Azért mégis a heterok vannak többen, és azért ránk is gondolni kell! A homofóbok megint mások. Hogyha valaki csak azért utál valakit mert b*zi és fejbelõné, az nemnormális. Viszont ha egy meleg végigmegy pucéron az utcán és lesmárol minden férfit és ordítja hogy éljenek a melegek, akkor azt igenis le kell lõni, vagy el kell zárni a normál embertõl. Részemrõl ennyi." Tehát ez azt jelenti, hogy a melegek, nem teljes jogú polgárok? Érdekes elképzelés. Csak egy lépésnyire jutottál a fasizmustól. ÉS tényleg meztelenül járkálnak? És lesmárolnak férfiakat? Nahát, hogy ez milyen érdekes. És mekkora hazugság! Lelõni? A névtelenség védelmét élvezed sajnos! Ezt hívják életveszélyes fenyegetésnek, és súlyosan bünteti a törvény!
Nem betegség a melegség, hanem egy állapot. Betegségnek azt nevezzük, amikor rosszul érezzük magunkat, és a melegek nem érzik rosszul magukat.Természetellenesnek sem lehet nevezni, mert nagy számban léteznek, és ugyanolyan hasznos tagjai a társadalomnak, mint bárki más. Jó kérdés, hogy mit nevezzünk természetellensnek pontosan. A villanyvezeték, az autó, a gázvezeték, és minden amit az ember a kényelmére talált fel, nem természetes úton keletkezett, tehát természetellenes. A melegek is képesek gyermeket nemzeni , tehát ebben is teljesen normálisak. Tegyük fel azt hipotézist, hogy mindenki meleg lenne a világon. Akkor sem halna ki az emberiség, hiszen se a leszbikusok, se a melegek nem meddõk , tehát meg lehetne oldani a gyereknemzést. Ami természetellenes az az emberi erkölcs, a társadalmi elvárások. Nem születik az ember erkölccsel. Ezt mind tanuljuk gyermekkorunkban, kivéve az alapvetõ érzelmeket. 100 éve még a nõk is alárendelt tagjai voltak a társadalomnak. Ma már épeszû ember nem gondolja, hogy a nõknek kevesebb jogot kell biztosítani.
10-02 15:28 Anyám-apám kõhetero, SENKI nem volt soha a környezetemben, aki a saját nemét szerette volna, mégis már óvodában a fiatal óvónéni volt az imádottam, nem a cuki szõke hajú Zsolti. Ez csak a géneken múlik, semmi máson. Mellesleg én speciel abszolút leszarom, ki hogy áll ehhez, de egy ujjal merjen hozzám érni bárki azért, mert a barátnõmmel kézen fogva megyek az utcán, vagy megcsókolom! Mert akkor átkozni fogja a napot is, amikor megszületett! Nem járok felvonulni, nem híresztelem. Ugyanúgy tanulok, mint bárki, hamarosan ugyanúgy fogok dolgozni, teljesen ép elmém van, akkor mégis mi a franc bajotok van? De igazából az összes idióta homofób bõnyállal kinyalhatja a seggem, mert tökéletesen boldog vagyok így is! Nem úgy, mint ti! Savanyúak vagytok, az a legnagyobb örömötök, hogy az embertársatokat ócsároljátok.
"Savanyúak vagytok, az a legnagyobb örömötök, hogy az embertársatokat ócsároljátok." Huhh azért bátor vagy h az emberekkel egy számba veszed magad. Egy kis biológia: Életjelenségek: - önfenntartás - önreprodukció (SZAPORODÁS, növekedés, egyedfejlõdés, ÖRÖKLÕDÉS, változékonyság, halál) - önszabályozás Akár még abba is bele lehetne kötni h élõlény vagy, de azt még mondjuk elfogadom, de h ember... Tudod egy embert nem csak a gének tesznek emberré, hanem erkölcsi, kultúrális értékek is. Ha vki nem tud emberként viselkedni, ne várja el h emberként kezeljék. Legszívesebben az összes lezbit kibаsznám vmi házba aztán hadd dugja õket szabadon az összes arra járó kanos srác... mert kb annyira jók, másra nem. A buzziknak meg golyót... na nem, az túl drága, inkább csak dobáljuk bele õket télen a Dunába, és fagyjanak bele. Csak 1x kéne megcsinálni és nem lenne többé probléma a felvonulással stb. mert az életben maradott pár db kussolna és normális emberi életet élne! 16/F
Nagyon rosszúl értelmezitek a felvonulás lényegét ! De nem baj, már megszoktam a náci magyar felfogást :)
A kérdező hozzászólása: Ez egy video linkje. Amerikai fater(animacios sorozat).Most lattam, es passzol a temahoz.Aki gondolja nezze meg, 175 MB, szinkronizalt.
A kérdező hozzászólása: ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
ha valakiben ég a bizonyítási vágy, ne úgy próbáljon meg bizonyítani, hogy a melegségével dobálózik. próbálja meg függetleníteni a tetteit a nemi identitásától. engem addig nem zavar csak a melegség, amíg valaki nem hangoztatja, hogy meleg, illetve nem látom együtt a párjával. a melegfelvonulásoktól elkap a hányinger. a heterok sem járnak fel a városba, hogy megmutassák hogy dugják meg a másikat. nem kívánok nekik egyenjogúságot. a házasságot engedélyezném nekik, de a gyereknevelést nem. milyen hatással lenne egy kisgyerek további fejlõdésére, ha azt látná, hogy két azonos nemû nyalja-falja egymást a szeme láttára? elkorcsult a világunk, sajnálom, ez van én így érzek.
Nem betegségnek, hanem biológiai aberrációnak hivják, jól irták elõttem, nagyrészben genetikai okai vanna annak, hogy valaki homoszexuális lesz. Lehet teljes életet élni, ha az ember természetesnek veszi, ha valaki ismerõs rákérdez elmondja, de mondjuk az irodáját nem tapétázza ki a meleg élettársa képeivel. Lehet, hogy kegyetlen a társadalom, de ez van, sokmindnekit kivet magából.
Elõzõ vagyok, a gyereknevlést viszont már túlzásnak tartom-azért minden maradjon a maga medrében, a természet teremtett homoszexuálisokat , igen, embereket, állatokat és nem betegség, de ha azt akarta volna, hoyg tudjanak szaporodni, akkor tudnának.
"te meg eletedben nem lattal gyereket, ugye? Mert a pubertas elott nem fog az szeretgetni az senkit, se fiut, se lanyt. Utana meg, bizzd csak az anyatermeszetre, ahogy szuletett olyan nemu tarsra fog rahajtani." Akkor csak véletlen volt hogy 8 éves koromban halálosan szerelmes voltam az osztálytárnõmbe?Vagy az is véletlen hogy sok akkori korombeli 8-9 fiú osztálytársam szerelmes volt vmeik lányba, és a lányok is fordítva? Sõt még korábban a gyerekek papás-mamást is játszottak. Hagyjuk már ezt a baromságot hogy a gyerekre nincs befolyással a környezet.....Amit lát otthon azt fogja késõbb leutánozni. Csak a szélsõségesen liberálisok és az ultra homárok mondanak mást.(+1-2 zsidó "tudós")
Látod, pont az ilyen kis férgek miatt, nincs nyugtuk a homoszexuálisoknak mint te! Ez a kérdés nem más, mint feszültségkeltés, provokáció. Mit is kell elfogadni(elfogadnod)? Mi a téma? Nem hinném, hogy bár ki megszólt volna HA EZT A KÉRDÉST NEM TESZED FEL! Ha nem jó dicsekedni vele, akkor miért teszed? Nem bombáznák a méltóságod, ha nem hangoztatnád minden mondatodban, hogy meleg vagy.... Hetero vagyok, most én is írjak neked egy tanulmányt arról, hogy sajnos minket is kiközösítenek egyes emberek (társaságok, politikusok) köztük ti melegek is. "Itt még szó nincs esélyegyenlõségrõl" -> Ebben igazad van barátom, egy b.uzi (származásától függetlenül) élete, 6 magyar heteroszexuális életével ér fel manapság. Nem az emberek kategorizálnak titeket, hanem ti "kategorizáltatjátok" saját magatokat, ezzel a "meleg vagyok fogadj el" hozzáállással.
"Miért nézik le a cigányokat, akkor is ha hasznos tagja a társadlomnak?" -> Remélem szeded a sátorfádat és mész ki velük Kanadába akkor!
A kérdező hozzászólása: 01.18. 1.kapd be, te meg gyökér vagy..oda megyek ahova akarok.én meg nem szólok bele a szaros életedbe, ha te meg hatodrendûnek érzed magam hozzám képest.nem akartam provokálni.meg nem is a gyereknevelésrõl volt itt szó.sejtem mire akartál kilyukadni a témával kapcsolatban, h provákáció(de ez meg demagóg duma).Én csak azt szeretném, ha valakirõl kiderülne, hogy meleg akkor ez lenne rá a válasz, pl.: na és? esélyegyenlõsegrõl ilyesmire gondoltam(nem az, h kiröhögök, megverik..)Én se szeretnék róla beszélni, mert nekem is kínos, soha nem akartam ezt, de ez van, de attól szeretnék jó életet élni, mint egy hetero(ami a társ.95%-a kb.).Többen mondták, h jó gyerek vagyok, de ez padlóra küldött.Ugye érted?!Te meg leugatsz mert megmertem kérdezni vmit?ki vagy te? "2pac:only god can judge me".
A kérdező hozzászólása: U.ir.:Aki meleg és nem vállalja fel, mert annyira megakar felelni a társadalom elvárásainak(vagy bárminek, bárkinek az sem nevezhetõ normálisnak, egészségesnek), mert nagy esély van rá, h abból bonyodalmak lennének..akkor egyenjogúak a meleg emberek a heteroszexuálisakkal szemben??De ugye Kingsley mondja, h ez sem fekete-fehér, (de az természetes, h vki hetero).Szóval õ azt mondja ez változhat az évek folyamán.De az elég necces lenne, ha kiderülne vkirõl.Szóval csak titokban célszerû.Egyenlõek?Nem lenne jobb, akkor mindenkinek, ha kategorizálásainkat kicsit pontosabban és kevésbé pejoratívan végeznénk, a társadalomra nézve is..Nem mondom, h nagy dobra kell verni, de ha vkirõl kiderül hasonló azért az emberek megvetik, vagy tévedek? Szóval megoldások alatt kicsit rugalmasabb gondolkodást értenék, nem ilyen kõkemény s.rságot...mert valljuk be, az én szüleim se akarták ezt, és én se, de megtörtént, és egy b..i felvonulást sem láttam, akiben ott a hajlam abból az élet úgyis kihozza..ez elég b..isan hangzik, de ezek tények.voltunk, vagyunk, leszünk....
01:20: Tudod, nem rá erõltetni kellene magatok a társadalomra, hanem tenni azért, hogy elfogadjanak titeket, elõször. Nem pedig a szaros TV2, RTL, SZDSZ; MSZP baromságait hallgatni, akik (valójában)magasból szarnak a fejetekre. Másodszor: milyen esélyegyenlõségre gondolsz? Te elvárod, hogy mi toleránsak legyünk, de mi nem várhatjuk el ez tõled? Ha most arra gondolsz, hogy az utcán szabadon sétálj a pasiddal, és smárolgassatok, azt felejtsd el. Gondoltál már arra, hogy mit gondolhat(na) az arra sétálgató kisgyerek? Vagy gyerek-örökbefogadásra gondolsz? Gondolj csak a gyerekre, még a bal liberális (meleg védõ-k) tanulmányok sem tudnak egyértelmûen pozitív választ adni arra, hogy ez használ-e a gyereknek.... Arra gondolsz, hogy otthon nyugodtan seggbe dughasd a pasid? Szerintem azt most is megteheted, és elhiheted leszarják. Esetleg arra, hogy megszólnak? Nem kell villogni vele, és szerintem nincs probléma.... (nem azt mondom, hogy ne vállald fel, ha esetleg kiderül, de nem kell mindenkinek a tudtára adni és kész)
Hehe vicces amikor felhoznak régebbi kérdéseket, amire sok-sok hónappal ezelõtt válaszoltam, és azóta teljesen máshogy látom a dolgokat :D Nincs a melegekkel baj, nem bántanak azok senkit :D 2009-11-06 09:49-es 16/F most már 17/F :D

Miért nem az én IP címemet mutatja az ingyenesen letölthetõ Platinum Hide IP program? Amikor megnyitom nem az én IP címem jelenik meg rajta, hanem egy orosz.

Figyelmeztetésként kiírja, hogy: you are currently not hidding your real IP. vagy is hogy jelenleg nncs meg a valós IP címem. Amikor viszont beírom a choose IP country-ba az IP címem és rányomok a keresõre akkor az én IP címemre Angliát hozza fel. Van valakinek ötlete?

Legjobb válasz: Ennek a programnak pont ez a lényege!!! Benne is van a nevében "HIDE IP" azaz elrejti az IP-d az oldalak elõl és esetedben pl. egy orosz szerveren keresztül kapod meg az adatokat. Ez arra jó, ha pl. letöltõoldalakon az ország tiltva van (pl. hellshare), akkor mégis tudsz letölteni más országokon keresztül. Ha nem tudod mire jó egy program, miért akarod használni?

Ennek a programnak pont ez a lényege!!! Benne is van a nevében "HIDE IP" azaz elrejti az IP-d az oldalak elõl és esetedben pl. egy orosz szerveren keresztül kapod meg az adatokat. Ez arra jó, ha pl. letöltõoldalakon az ország tiltva van (pl. hellshare), akkor mégis tudsz letölteni más országokon keresztül. Ha nem tudod mire jó egy program, miért akarod használni?

Miért nem az egyszerûbb módon mondják sokan az órát? Idegesítõ pl ez: háromnegyed öt lesz hét perc múlva. :D aha jólvan.4:38 és kész.

Legjobb válasz: Törekszik minél egyszerûbb életet élni, vannak ilyenek. Én pl. azt nem értem, miért kell mindent bonyolítani, mint a példa is mutatja. Nem nehéz átszámolni fejben, de tök felesleges, csak belezavarja az aljanépet a dolog. :D

Törekszik minél egyszerûbb életet élni, vannak ilyenek. Én pl. azt nem értem, miért kell mindent bonyolítani, mint a példa is mutatja. Nem nehéz átszámolni fejben, de tök felesleges, csak belezavarja az aljanépet a dolog. :D
Én is inkább az utóbbit mondom, nem szeretek fölöslegesen sokat beszélni :-)
Az egyszerûsítésre törekvés normális, s nem új keletû dolog. De Magyarországon nem volt szokás percekben számolni az idõt. Ez a katonaságból terjedt át elõbb angol nyelvterületen, késõbb pedig világszerte. Hol erõsebben, hol gyengébben kiszorítva az inkriminált idõmeghatározást. Írásban pedig megjelent egy szörnyszülött is, ez pedig a helykitöltõ nulla: 2013.01.05. január 5. helyett. A perceknek régebben nem volt olyan jelentõsége, mint ma. Fertály óra múlva itt vagyok. Ha negyedórás közöknél pontosabban akartak meghatározni egy idõpontot, akkor azt a negyedekhez viszonyították. Ez fõleg az iparosodás következménye. A disznó nem 4 óra 36 perctõl eszik, de a vonat érkezhet akkor. Így jött aztán a fél öt után hat perc. Sajátos az egész órától visszafelé számolás is. Ugyanezen gyökerekre visszavezetve. Ahogyan írod is. Háromnegyed öt, s azt finomítva a perccel.
Olyant nem lehet mondani, hogy most mennyi van. A 4 óra harmincnyolc perc is valamihez képest. Éjfél múlott 4 órával és 38 perccel. Kis színes: A Szabadeurópa rádióban mind kétféleképpen mondták az idõt. Így: Fél öt múlott nyolc perccel, tizenhat óra harmincnyolc perc.
Nehezen tudod átszámolni fejben? :-D
Régen még a másodpercet is mondták a rádióban, ami ugye tök fölösleges, mert mire kimondja már nem annyi van. :-)
Tényleg hülyeség úgy mondani, hogy 3/4 5 LESZ 7 perc múlva, mert arra kíváncsi az ember, hogy MOST mennyi van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!