Találatok a következő kifejezésre: Miért nem anyukámmal az (85 db)

Miért ilyen Anyum? Miért nem "értékeli" az aggódásom?

A helyzet a következ?: Anyum megbetegedett. Ritkán van bármi baja, de akkor nagyon rosszul van. Egész éjjel 1 órát aludt, én ott ültem végig az ágya mellett, mert aggódtam érte. 38,5 fokos láza volt, és 4 órakor már a munkahelyén volt, mert most ? nyitott. Délel?tt elmentem a gyógyszertárba és vettem neki Neo Citrant, meg Nurofen fortét, mert ezek többet érnek, mint egy Algopyrin. Amikor hazaért és meglátta, felcsattant, hogy reméli azt nem neki vettem, meg hogy én minek bosszantom, van elég baja...:( Nagyon rosszul esett, mert tényleg az utolsó pénzemet költöttem el Rá. Egész délután fanyalgott, hogy ? nem issza meg, ha sz*r íze van, meg ilyenek. Én elhiszem, hogy beteg, meg sz*rul van, segítek itthon mindenben, amiben csak tudok, de ez nagyon rosszul esett.

Legjobb válasz: Kemény asszony az anyukád:)

Kemény asszony az anyukád:)
Én anyum is pont ilyen. Szerintem nem akar gyengének látszani és lehet rossz napja is volt amiatt, mert nem volt jól. Mond meg neki, hogy nem bosszantani akarod csupán szeretnéd ha jobban érezné magát mielõtt valami komolyabbat elkap. Én anyum tavaly ugyanezt eljátszotta és másnapra ágynak dõlt, következõ héten elment dokihoz amikor már alig kapott levegõt és kiderült, hogy kétoldali tüdõgyulladása van. Azóta beszed mindent amit kell már egy kis náthára is.
anyud elég nagy bunk_kó nem rosszból de te az utolsó pénzed rá költöd õ meg még csak meg sem köszöni, hát amit érdemel az egy marék SZ-el kezdõdik és AR a vége
A kérdező hozzászólása: Amúgy nagyon jó a viszonyunk, nagyon szeretjük egymást (ketten vagyunk sajnos, apum meghalt), de ilyen téren makacs, mert nem szeret gyógyszert szedni. Én sem, de ha muszáj, akkor muszáj.

Miért nem engedi az anyukám, hogy lányos nadrágot hordjak?

Legjobb válasz: Vettem már a fiamra nõi nadrágot, de csak azért, mert az a fazon jobban áll rajta, a csípõnél nem áll el. Õ most 14 éves. 35/N

Vettem már a fiamra nõi nadrágot, de csak azért, mert az a fazon jobban áll rajta, a csípõnél nem áll el. Õ most 14 éves. 35/N
Nemrég láttam kettõ 13-14 éves fiút lila színû szûk fazonú nadrágban. Hát jól kiröhögtem õket.
Talán mert fiú vagy?
Mert már a fiúk is úgy öltöznek, hogy lassan félteni kell õket az erõszakolóktól. Feszes gatya, kivágott póló, könyörgöm, ez hol néz ki jól? Fõleg ezeken a piszkafa kisfiúkon. Nevetséges. Én sem adnám a fiamra.
ne haragudj de annak akinek nõi nadrágot vesznek valószínûleg nem 100asok a szülei, fiú vagy öltözz is úgy, vagy csak nem valami divatból bu**i vagy te is?
Mert nem akar buz*t nevelni a fiából.. helyesen teszi! ;) 14/l
Egyetértek az elsõ válaszolóval: MERT FIÚNAK TEREMTETT A JÓISTEN!!!!!!
nem tudom rám gondolsz-e de lány vagyok, és sose öltöztem idiótán, így nem szóltak bele nem akartam fiúnak öltözni vagy utcalánynak..itt a kérdés az volt miért nem engedi az anyja, hogy lány ruhát hordjon, nem az, hogy férficsõnadrágot, ha tudnál olvasni, és lehet lepontozni de nevetségesek a mai tini fiúk, tényleg néha nehéz megállapítani lassan milyen nemû a tinik nagyrésze..nekem ne mondja senki, hogy nem bu*is ha lila, rószaszín paszentos pólóba és passzentos színes nadrág van a fiúkon, minden az csak nem férfia, meg ízléses
Hû, de fel tud idegesíteni néhány ismeretlen pár mondatával. "nem akar b_zit nevelni" Jézusom, milyen felfogás ez? Öltözzön úgy, ahogy akar. Ha valaki meleg, akkor abból nem tudod kinevelni a dolgot. Ne utálják már ennyire egymást az emberek. Egyébként is , a kérdezõ egy szóval se említette hogy az lenne. Most biztosan le leszek pontozva, de nem tud érdekelni.
úristen egy csõnadrág miért lenne b*zis ?? legtöbb férfi ruhaboltban is csõnadrág van.
a kérdezõ nem szimpla pasis nadrágot akar hordani olvasd már el hanem lányos nadrágot, hogy néz már ki egy fiún? bár nekem mindegy úgy csinálnak a tinik magukból hülyét ahogy akarnak, mindenesetre nevetsége, hogy a kérdezõ ezen siránkozik, de az is, hogy valaki szerint férfia és normális hogy a fiúk férfiak lassan úgy öltöznek, mint a lányok...
a legtöbb válaszoló szerint a csõnadrág b*zis pedig nem az más dolog hogy a kérdezõ kifejezetten nõit akar azt én se vennék fel de van férfi csõgatya is.
A csõgatya mitõl lányos? Ne lány gatyát vegyél, vannak fiúknak is. Remélhetõleg nem vagy túl magas mert a hosszú vékony pipaszár lábakhoz nem túl elõnyös ez a típus.
De gustibus non est disputandum. Ízlésekrõl nem lehet vitatkozni. Ha régi képeket visszanézzük, néha el sem tudjuk gondolni, mit láttunk azokban a ruhákban jónak, amit régen hordtunk.. Nem hiszem, hogy ez ilyen fontos kérdés. :D De ha már Istent is belekevertük... mindenki pucér seggel jött a világra, maradjon is úgy! Éljenek a nudisták!
17es, amikor te voltál 14 gondolj már vissza arra mit szóltak a szüleid azokhoz a ruhákhoz amit fel szerettel volna venni, aztán úgy b uz izz felnõtt úrinõ létedre már ha az vagy.
a tüdõig felhúzott mackónadrág és a lányos, passzentos nadrág között azért van normális nadrág is és normális öltözködés is
@19:27 Én inkább azokat a kamasz fiúkat tudom szánni akik az általam fent említett módon öltöznek.
Fiúban is lehet csõnadrágot kapni és szerintem jól néz ki, ha nem színes:) 15L
A kérdező hozzászólása: Igen, fiú vagyok de más fiúnak megengedi az anyja, nekem nem?
A kérdező hozzászólása: Nekem tetszenek a csõnadrágok, de olyat csak nõiben lehet kapni, nem vagyok divat bu**i!
nekem meg az a bajom, hogy a páromon oltári bénán áll a szûk fazonú nadrág (nem is szereteti, nem stílusa) erre végignéztem legalább 6 üzletet és férfiben is csak szûk szárú van... ha nem az akkor koptatott, azt sem hajlandó felvenni.. úgyh nem tudom hol kerested, mert mi csak azt találtunk KOmolyan érdekel, mert szeretnék elmenni oda, mert h--lyét kapok már a nadrágmizériától...
Azok férfinadrágok, nem nõi de basszus ha még te se tudod megkülönböztetni a nõitõl miért akarod felvenni? Mi az isten van veled? A mai fiúk nem akarnak férfiasak lenni?
csõnadrág nem csak lányoknak van hanem fiúknak is-.-
van fiúban is csõnadrág, egy szürke, fekete színû, még jól is nézne ki a maga módján:D de ne mások után menj, legyél egyedi:)
Mennyire egy begyepesedett béna emberek vagytok. Most a csõnadrág a divat, ha neki a lyán jó akkor miért na hordhatna olyat? Ettõl még nem lesz homokos páwa... Miért baj ha egy fiú jól akar kinézni? Aki itt háborog az mit adna a gyerekére? Az a normális mikor a gyerek béna tüdõig felhúzott mackónadrágot hord?
Utolsó attól, hogy nem támogatom, hogy egy fiú lány ruhát hordjon és lányosan öltözzön nem vagyok begyökösödött és béna, szimplán nem támogatom, hogy a fiam ügy nézzen ki, mint egy rossz bu**i attól, hogy az a divat hogy pálcika testû kisfiúk, passzentos nadrágot hordanak még nem fognak jól kinézni, de röhögni lehet rajtuk az tuti, ettõl férfiasak biztos nem lesznek, inkább lány ruhába bújtatott csontváznak néznek ki.
Azért nem engedi az anyukád, hogy lányos nadrágot hordj, mert fiú vagy. És a fiúknak bizony fiús nadrág dukál. :)

Miért nem szeret az anyukám?

Teljesen felemészt, hogy úgy érzem nem szeret az anyukám. Folyton kiabál és ok nélkül veszekszik velem, mindig mindenbe bele köt. Soha nem engedi, hogy bármiben is segítsek utána pedig a szememre veti, hogy soha nem segítek. Semmit nem tudok megbeszélni vele, mert egyszerûen úgy érzem õ ezt nem értené meg. Ha elakarok neki mondani valamit, egy cseppnyi érdeklõdést sem mutat. Általában jól tanulok, de ha véletlenül rossz jegyet kapok és ezt elmondom neki, nem érdekli. Soha nem mondja, hogy szeret, soha nem puszil vagy ölel meg. Én próbálok nyitni felé, de egyszerûen nem lehet. A szulinapomkor meg annyit sem mond, hogy boldog Szülinapot.

Legjobb válasz: Ismerõs.De amúgy hidd el,ha valami történne veled,akkor meg oda lenne...amúgy ha meg rajtad lógna,akkor meg az lenne a rossz érzés.Nyugi,javulhat a kapcsolatotok,ha finomabban bánsz a szavakkal,de elmondod neki,hogy mi bánt!:)

Ismerõs.De amúgy hidd el, ha valami történne veled, akkor meg oda lenne...amúgy ha meg rajtad lógna, akkor meg az lenne a rossz érzés.Nyugi, javulhat a kapcsolatotok, ha finomabban bánsz a szavakkal, de elmondod neki, hogy mi bánt!:)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom neki elmondani, mert semmilyen anya-lánya kapcsolat nincs közöttünk és kényelmetlenül éreznem magam egy ilyen beszélgetésben, sõt rá se tudnám magam venni, hogy elmondjam neki.
13 éves lány vagy. Téged a te problémáid foglalkoztatnak, õt az övéi. Azt írod, hogy semmit nem tudsz megbeszélni vele, mert úgy érzed õ ezt nem értené meg. Rosszul érzed. Megértené. Miért? Mert õ már volt 13 éves, és az ember nem felejt olyan gyorsan. Fordíts egyet és próbáld te megérteni az õ gondjait. Ugye, hogy nem megy? Miért? Mert te még nem voltál 38 éves.
A kérdező hozzászólása: Te nem ismered az anyámat. Nem értené meg. Mert semmit nem ért meg. Egyébként 15 éves vagyok..és lehet, hogy én nem értem meg az õ gondjait, de én nem is látom, hogy neki lennének gondjai. Folyton eljár a párjához, és boldognak tûnik vele, több napon is egyedül hagy minket a battyammal, akit persze folyton babusgat, õt szereti, engem nem és ha úgy is lenne ahogy mondod..más anya miért nem ilyen akkor? Másnak is vannak gondjai, mégis van ideje a gyerekere..és nem csak az egyikre.
"Folyton kiabál és veszekszik." Ez a lelkiismeretfurdalás miatt van. Tudja õ azt a lelke mélyén, hogy helytelen, hogy napokra magatokra hagy benneteket, de közben õ is keresi a boldogságot. Próbál úgy egyensúlyozni, hogy a kecske is jóllakjon meg a káposzta is megmaradjon, viszont az idõt amit a szerelmével tölt, azt tõletek veszi el. Sajnálom, és azt kell mondanom, hogy igazad van, ha meglopottnak érzed magad. Te még csak most tanulgatod az életet. Egy valamit máris tudsz. Hogy te mit fogsz másképp csinálni, ha családod lesz. Viszont lehet, hogy még mindig jobb így, mintha rátok tukmálna egy olyan nevelõapát, akit talán nem kedveltek. Bocs, hogy 13-nak gondoltalak. Ölellek így ismeretlenül is sok szeretettel.
Anyukádnak van némi kedélybetegsége, vagy köt hozzád egy olyan emléket, amirõl te nem tehetsz, viszont a bátyád kedvesebb neki nálad. Sajnos az én anyám is ilyen. Az egyik nap k*r*a vagyok, a másik nap meg r*h*dék. Mindezt úgy, hogy 9 éve elköltöztem, férjem van, 3 gyerekem, és a családból egyedül én járok hozzá, bepelenkázom, megetetem minden nap, ellátom a háztartást, stb. Nálunk is bátyám volt a kedvenc, arra nem képes, hogy a tüzelõt összevágja anyánknak egy motoros fûrésszel...
Nagyon sajnállak. Azt hiszem vannak emberek, akik saját magukon kívül senkit sem szeretnek, de nincs annyi önkritikájuk, hogy ne vállaljanak gyereket. A sógornõm is ilyen, nagyon sajnálom a gyerekeit. Már most látszik rajtuk a szeretethiány. Szerintem ha felnõnek, õk is felteszik maguknak a kérdést, hogy az anyjuk miért nem szereti õket, és miért mart el mellõlük mindenkit, akitõl szeretetet kaphattak volna. :( Remélem mástól megkapod azt a szeretetet amit anyukádtól nem.
Át tudom érezni, ugyan ezt kaptam/kapom anyámtól annyi külömbséggel, hogy az én anyám alkoholista. 5 vagyunk testvérek, de engem egyáltalán nem tûr meg maga mellett, egyik pillanatról a másikra kiakkad és elkezd velem ordítani olyan dolgokról amirõl egyáltalán nem tudok. Mikor elköltöztem otthonról kijött utánam az utcára és utánam ordibált olyanokat, hogy remélem többet haza se jössz te k.r.a meg stb.... Tudom milyen az mikor mellõzve van az ember, szerencsére én megtaláltam azt az embert aki megtudja adni nekem azt a szeretettet amire eddig vágytam, de még a szivem legmélyén mindig várok az anyai szeretettre, de tudom, hogy az sose lesz meg. :(
írtam privit. Ne aggódj, nem vagy egyedül és segítség is van. Sok erõt kívánok mindahhoz, amivel valszeg szembe kell majd nézned és ha anyud készen áll rá neki is.


Miért nem engedi az anyukám a fogyókúrát?

Jó a kapcsolatom az anyukámmal,de most megharagudtam rá mert beleolvasott a naplómba míg a suliban voltam,és megtudta hogy mennyire kövérnek érzem magam,és nem engedi hogy fogyókúrázzak,mert azt monja így is túl vékony vagyok.És folyton kutat a szobámban,és mindig rámszól hogy egyek többet,mindig megnézi a táskámat,hogy nincs e benne a tízóraim,meg ilyenek.miért nem hagyja hogy fogyókúrázzak?Nem érzem így jól mgam a b?römben.Miért nem tehetek azt amit szeretnék?

Legjobb válasz: Jó lenne tudni, hány kiló vagy, és milyen magas.

Jó lenne tudni, hány kiló vagy, és milyen magas.
Jézus, te nagyon vékony vagy! Kérlek hessegesd el magad elõl ezt a kövérség problémát.:( Már vártam, hogy mondjuk ekkora magassággal leszel hatvan, hetven valahány kiló...de tényleg vékony vagy, úgyhogy aggodalomra semmi ok.
valószínüleg aggódik érted.fiatal vagy még, és fejlõdésben vagy, tényleg nem ajánlott fogyóznod.ha minden áron szeretnél jobb alakban lenni, inkább egyél sok gyümölcsöt-zöldséget és mozogj sokat! am tényleg szerintem nem lenne szükséged fogyókúrára:)
A súlyodból ítélve érthetõ anyukád aggodalma. Tényleg sovány vagy. Ha ezt te magad nem látod be akkor sokkal nagyobb a baj mint gondolod, orvosi segítségre lenne szükséged. Mivel anyukádra nem hallgatsz gondolom másra sem hallgatnál, de hidd el õ csak jót akar neked és biztos nagyon szeret téged és aggódik miattad ami érthetõ. Én 160 cm vagyok és a legkevesebb ami voltam az 47 kiló volt. Mindenki azt mondja hogy sovány vagyok, te ennél soványabb vagy. Ha te így jól érzed magad akkor próbáljatok egy egyességet kötni anyukáddal. Mondjuk õ nem cseszeget téged az evés miatt, cserébe te megígéred hogy tovább nem fogy, tartod 43 44 kilót. Hogy hangzik? Ne feledd soha anya csak egy van.
Szia! Ezekkel az adatokkal kezdem érteni, hogy miért aggódik anyukád. A kutatás és naplóolvasás akkor sem elfogadható, ezt érdemes megbeszélni. Ha beírod az adataidat és kiszámolod a testtömegindexedet, akkor láthatod, hogy alacsony! azt nem tudjuk, hány éves vagy, de suli+tízórai alapján még fejlõdésben van a szervezeted. Nem akarok vészmadár lenni, de eszembe jut a nõvérem, aki gimis évei végén anorexiás volt. Végül járt pszichológushoz, kezdett hízogatni, de a gyógyulást tulajdonképp egy autóbaleset okozta, amelyben eltört ugyan mindkét lába, de sok minden átértékelõdött benne. Teljesen felépült, most is vékony, de nem vészesen:) )
az valóban nem szép dolog tõle, hogy kutat a cuccaid között, a naplóba olvasás meg kimondottan utálatos, de csak neked akar jót. Sajnos a fiatalok elõtt nincsenek jó példák, a tévé meg a magazinok hemzsegnek a tökéletesnek látszó nõktõl és a fiatal lányok mind úgy akarnak kinézni ahelyett, hogy próbálnák megtalálni a saját egyéniségüket. Tudom, hogy nehéz, én 28 leszek de sokszor még mindig a csinibabákhoz mérem magam. Nem hiszem, hogy szükséged lenne fogyókúrára, de ha nem érzedmagad jól a bõrödben ne fogyókúrázz, inkább kezd el valami sportot és egyél több gyümölcsöt. Anyukádnak pedig nézd el, hogy szerinte nem vagy kövér, õ mindig gyönyörûnek fog látni, ez az anyukák dolga. :)
szia!!nem haragudj de nem fogyozni kéne hanem inkább egy picit hízni!!
A kérdező hozzászólása: elírtam:43 kg
A kérdező hozzászólása: 163cm 44kg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. azóta beszéltem vele és megegyeztünk hogy nem kutat a cuccaim között, én pedig megpróbálok nem fogyókúrázni hanem csak vigyázni az alakomra.mostmár egy picit megértem hogy csak jót akar.
Azért nem engedi mert vékony vagy (a 163-44 tökéletes) a fõ indoka viszont biztos az, hogy kamasz vagy és a fejlõdõ szervezetnek árt a fogyókúra.Inkább próbálj meg táncolni, azzal két legyet is ütsz egy csapásra, égeteg a zsírt és még vonzzó is leszel általa:) )

Miért nem bízik bennem az anyukám?

Régebben sosem engedett sehová,mostmár kicsit jobb a helyzet.Szóval a sziutáció : a barátn?m meghívott engem,a barátomat meg még egy másik lányosztálytársamat egy fesztiválra,hogy menjünk vele,és ott van nyaralójuk,szóval a szállásunk is meglenne.

Legjobb válasz: szia! Jajj, voltam én is fiatal....:) Meg van beszélve, hogy Te meg a barid külön szobában... persze....:))) Na, de komolyan:) Anyukádat a szeretet és az aggódás vezeti. Az hogy elmondod -e neki vagy sem , ez nem "kérdés"; õ az édesanyád. Persze , ez 16 évesen full "szülõi szigor", nem is szeretném ezt hosszasabban kifejteni. A szülök általában azért aggódnak a csemeték miatt , mert mindig lehetnek olyan események, amelyek az õ "negatív" hozzáállásukat igazolják. Az nagyon jó, hogy felnõtt is lesz veletek , de mindenhova kísérni fog , mint egy pesztronka?? :) Hát nem hiszem... Anyukád jogosan aggódik érted ; én azt tudom mondani/írni, hogy itt csakis a bizalom segíthet. Ha kapni akarsz, adj is kicsit, Pl. ígérd meg, hogy minden nap felhívod , vagy õ hívhat téged, megbeszélitek hogy vagy , hogy érzed magad stb... ez még nem akkora kérés, de anyukád is megnyugszik, hogy nincs bajod.

szia! Jajj, voltam én is fiatal....:) Meg van beszélve, hogy Te meg a barid külön szobában... persze....:) )) Na, de komolyan:) Anyukádat a szeretet és az aggódás vezeti. Az hogy elmondod -e neki vagy sem , ez nem "kérdés"; õ az édesanyád. Persze , ez 16 évesen full "szülõi szigor", nem is szeretném ezt hosszasabban kifejteni. A szülök általában azért aggódnak a csemeték miatt , mert mindig lehetnek olyan események, amelyek az õ "negatív" hozzáállásukat igazolják. Az nagyon jó, hogy felnõtt is lesz veletek , de mindenhova kísérni fog , mint egy pesztronka?? :) Hát nem hiszem... Anyukád jogosan aggódik érted ; én azt tudom mondani/írni, hogy itt csakis a bizalom segíthet. Ha kapni akarsz, adj is kicsit, Pl. ígérd meg, hogy minden nap felhívod , vagy õ hívhat téged, megbeszélitek hogy vagy , hogy érzed magad stb... ez még nem akkora kérés, de anyukád is megnyugszik, hogy nincs bajod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de nem hiszem, hogy attól megnyugszik, hogy felhívnám...:(
én keresnék egy nyugodt alkalmat, mondván több vesztenivalóm nincs és leülnék anyummal beszélni, hogy nyilván a szextõl fél, de 1. már nem vagy szûz, úgyhogy felesleges 2. még szûz vagy és ha ott akarod elveszíteni, és nem enged, akkor is mindig lesz alkalom, bárhol, bármikor titokban és még a védekezésre is gondoltam 3. szûz vagy és az is akarsz még maradni. elmondanám, hogy 16 vagyok, fontos nekem a bizalma, elmesélném milyen koncertek lesznek, mikre szeretnék menni. megkérdezném, hogy õ mikor volt elõször bulizni a szülei nélkül, milyen fesztiválokra járt + azt is, hogy miért félt ennyire. egyébként szerintem is jogos a féltése, teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval. :) ) én is voltam 16, lehet anyukád is a saját emlékei miatt nem enged el :) ) + biztos baromi furcsa neki, hogy már ilyen nagy vagy!
A kérdező hozzászólása: anya tényleg nem olyan, akivel meg lehet beszélni a dolgokat, de nem fogjátok elhinni ; kis érzelmi kitörésem lett a másfél óra pityergés után, kimentem hozzá, megöleltem ( ilyet max akkor, ha hosszabb útról jövök vissza szoktunk ) és elmondtam neki, hogy miket írtatok, és hogy ez most tényleg nem kettõnkrõl fog szólni, hanem hogy a barátainkkal legyünk, és jól érezzük magunkat :) a nevelõapám viszont tutira nem engedne így el, de végülis anya megengedte, de nem tudhatja meg a nevelõapám, mert kiakadna.Szóval anya falaz nekem, de azt mondta, ha kiderülne, mossa kezeit. :) Köszönöm minden válaszadónak, hasznos tanácsokat adtatok:)
Örülök, hogy jól sült el! :) Azt tudtam volna még tanácsolni, hogy ha a bnõd szüleivel mentek, akkor az õ apukája hívja fel az anyukádat, és biztosítsa a körülményekrõl. Igazából az ilyen el nem engedéseknél a szülõ saját magában nem bízik, tudniillik hogy tudta-e úgy nevelni a lányát, hogy az már magától is tudja, mi a helyes. Ahol tudod, te is biztosítsd õt arról, hogy igen, tudod. Egyébként ha a szülõk nem mennének, akkor azt mondanám, hogy menj el engedély nélkül. Elvégre a nevelés kétoldalú dolog, a gyerek is ugyanúgy neveli a szülõjét. Én is így tanítottam meg szüleimet arra, hogy el tudom már magamtól dönteni, hova akarok menni, és nem kerülök rossz társaságba. Persze, ez fiúknál másképp van, de szerintem te is meg tudod már válogatni a barátaidat.

Nem szeret az anyám? Miért ilyen velem, velünk? 31Éves nő vagyok, 2gyerekem van. Anyuék elváltak 8éves koromban, apu azóta egy másik nővel élt, de 5éve apu meghalt. Anyu sosem tudott róla jót mondani.

Anyu kivételez a tesómmal és a gyerekeivel.Õket segíti,ők ott aludhatnak,napokig ott lehetnek,az én gyerekeim a szobába sem mehetnek be.A nappaliban kell ülni ha anyuhoz megyünk,még egy pohár vizet is úgy kell kérni.Tesóm gyerekei órákig egy helyben ülnek,az én gyerekeim pörgősebbek,de jó gyerekek.A tesóm lusta,piszkos,azt sem bánja ha a gyerekei 2napig nincsenek otthol.Én soha nem hagyom ott őket sehol,nem is akarom,és ők sem mennének.Ha ünnep van,hozzánk jönnek,mert én sütök főzök,anyu egy tányér kaját sajnál a rokonaitól,vagy csak lusta megcsinálni,nem tudom.Egy faluban lakunk,mégis csak névnap,szülinapra jönnek,és ünnepkor.Mi 2-3naponta járunk hozzájuk,de már nem megyek szívesen,mert sírva jövök el.Én tisztán tartom a házam,mindennap főzök,a párom dolgozik,mégis anyu folyton leszólja,hogy miben fárad el.Bezzeg ha segíteni kell nekem szól nem a tesómnak.Mégis én vagyok a rossz.Miért nem szeret az anyám?Nem tudom feldolgozni.Nagyon szeretem anyut,és fáj amit csinál.Ha ne mennék hetekig, nem is keresne.

Legjobb válasz: Miért kínzod magad? Ha így viselkedik veled és a családodal, akkor miért tartod vele a kapcsolatot? Szakítsd meg vele a kapcsolatot, mert ezzel csak magadnak ártasz. Anyád lelkileg teljesen tönkretesz. Vagy ha nem akarod vele megszakítani a kapcsolatot, akkor próbálj beszélni vele. Mondd el neki, hogy mi bánt. Beszéljétek meg.

Miért kínzod magad? Ha így viselkedik veled és a családodal, akkor miért tartod vele a kapcsolatot? Szakítsd meg vele a kapcsolatot, mert ezzel csak magadnak ártasz. Anyád lelkileg teljesen tönkretesz. Vagy ha nem akarod vele megszakítani a kapcsolatot, akkor próbálj beszélni vele. Mondd el neki, hogy mi bánt. Beszéljétek meg.
Nem erõltetném ezt a kapcsolattartást, mert semmi értelme.Teljesen felesleges átmennetek.Anyukád már nem változik, és a helyzet sem.Az a lényeg, hogy a gyerekeiddel, férjeddel minden rendben, rájuk kell összpontosítani.
Ez így szokott lenni, mint a mesékben a gonosz mostohaanyáknál. Aki jó és a lelkét is kiteszi a másikért, az van lenézve, meg kiutálva, a gonosz mostohatesó, aki meg egy lusta dög, meg istenítve. Akármilyen hihetetlen, ez nálunk is így van. Most ez jutott eszembe:D Szerintem ne menj hozzá három naponta, hanem ritkábban, mert minek? Azért, hogy szekáljon? Engem is mindig piszkálnak a nagyszüleim és elfelejtik azt, hogy mindig segítek nekik, mert mindig megkapom, hogy egy lusta disznó vagyok és soha nem segítek. Ezért nem megyek hozzájuk túl gyakran. Minek akarnám halálra kínoztatni magam?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeretem anyut, és a gyerekeknek is kellene a nagymama.Olyan jó lenne a karácsonyt is otthol tölteni, ahol felnõttünk, de ez csak nekem fontos, nekik nem.Egyszer kifakadtam, nagyon sírtam és mondtam neki, hogy soha egy jó szót nem kaptam, soha nem mondta, hogy szeret.Az volt a válasza, hogy mért én mondom a gyerekemnek, hogy szeretem? Hozzáteszem, mindennap elmondom a gyerekeknek, hogy mennyire szeretem õket.Anyu még puszit sem ad a kicsiknek, csak mikor köszönnek el.Volt hogy a gyerekem kért egy szendvicset, (mert edzés után ment anyuhoz), erre azt válaszolta, hogy ettél a suliban, nem?Csak nekem fájnak ezek a dolgok?
Az én anyám is ilyen !!! Tesóm a mindene.... Én ma felhívtam mert igért vmit amit már hetek óta ígérget de megint csak tolta....no mind1 õ ilyen elkell fogadnom.. Én nem hívom õ nem keres engem.... Csak azt tudom tenni h megszíktom a kapcsit vele... de örökre!!! Nekem is nagyon fáj lelkileg és nem tudom én sem feldolgozni... számomra õ nem anya...felnevelt de..ennyi...semmit nem kaptam tõle.. se szeretet semmit... csak voltam és kész.... és most mikor saját családom van most látszik igazán h tényleg csak úgy voltam mert nem keres...LESZAR!!!!!!
megszakítom ill szeretetet
A kérdező hozzászólása: Engem sem hív anyu, sõt a saját tesóját sem hívja fel, sajnálja ránk a pénzt.A tesóm, a féltesóm, anyu elsõ házasságából született.Azt szokta mesélni, hogy a nõvérem milyen szép volt kicsinek, hogy dícsérték.Bezzeg rólam szó sem esik sosem.De nem is kell engem dícsérni, csak venné észre, hogy nekem fáj.
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszokat.Sajnálom, hogy ti is ilyen helyzetben vagytok.És ezekszerint nem igazán lehet túl lépni ezen?!
én 26 éves vagyok. Nem tudom magam túl tenni magam , nagyon fáj...

Miért nem ért meg anyukám? Szerdán megyek ortopédiára és anyukám el akar kísérni, de én egyedül szeretnék menni, mert már régóta járok ehhez az orvoshoz és nagy vagyok már nem kell kísérgetni.18/l

Legjobb válasz: Miért nem ért meg?? elmondtad így neki is ezt?? Mondd, hogy ne menjen, megoldod egyedül,vagy hagyd, hogy elkísérjen, de kint várjon meg! abban semmi nincs! De ne azt mondd neki, hogy te már nagy vagy :) hanem , hogy felnõtt nõ vagy!

Miért nem ért meg?? elmondtad így neki is ezt?? Mondd, hogy ne menjen, megoldod egyedül, vagy hagyd, hogy elkísérjen, de kint várjon meg! abban semmi nincs! De ne azt mondd neki, hogy te már nagy vagy :) hanem , hogy felnõtt nõ vagy!
Így van, , , nyugodtan mondd meg neki, hogy ennyi idõsen már kicsit ciki, ha azt hiszi az orvos, hogy téged kísérgetni kell, nem tudsz egyedül ennyit sem elintézni!!! Fõleg ortopédián..
ez orulet... ha nogyogyaszhoz akarsz menni, akk is ott fog ulni a viszgaloasztal mellett? Felnott no vagy, termeszetes, ha ilyen dolgokat egyedul akarsz elintezni... Mondd meg neki, hogy egyedul mesz be, majd ha vegeztetek, beultok a cukiba kicsit beszelgetni, igy o is erzi, hogy szereted, de mint felnott no, ez a te dolgod, maganugyed.
Nem , nem benned van a hiba, éppen ezért írtam, h te nem a "más" vagy, aki ennek örülne, mert mindenki más dolgokra vágyik, más miatt érzi azt, hogy támogatják. Csak próbáltam rávilágítani, hogy édesanyád nem a bosszantásod miatt szeretne elkísérni, az elutasításod fájdalmat okoz neki. DE: szerintem sem engedhetsz abból, hogy mit szeretnél, mert akkor az esetleges következõ alkalommal is ugyanezzel a problémával kell megküzdened. A lényeg, hogy anyudnak úgy kell elmagyaráznod, hogy miért nem akarod, hogy ne sértsd meg, így is úgy is rosszul fog neki esni. Tehát semmi gond nincs veled :) nem kell kiforgatni a szavaim, csak tanácsot próbáltam adni. Kitartás, még valószínûleg lesz pár ellentéted az anyukáddal amíg " felnõsz" (az én szüleim még néha mindig nem tartanak felnõttnek, pedig 3 éve a párommal élek és 25 éves vagyok:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szerinted bennem van a hiba, hogy egyedül akarok menni? Tényleg úgyis mindent elmondok neki , de felszabadultabb vagyok az orvosnál ha egyedül megyek be.
az édesanyádat is értsd meg. nem téged szeretne idegesíteni, csak aggódik. Más nagyon örülne neki, ha törõdnének vele a szülei, és érdekelnék mi van vele. Persze tudom, hgy te nem a "más" vagy. Ezért nyugodtan el kell neki mondani, hogy neked jobb lenne, ha ezt egyedül tudnád intézni, jobban tudnál az orvosra figyelni, és természetesen mindent el fogsz mondani neki. Ha pedig úgy érzed, hogy szeretnél támogatást, akkor jelzed neki. Ez utóbbit mindenképpen javaslom, hogy mondd, mert megnyugtatja a szülõket. Tudom, hogy bosszantó, de örülj neki, hogy ilyen Édesanyád van. Neked pedig jobbulást kívánok. CSak nyugodtan 25/N
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!! Azt mondta biztos azért nem akarom, hogy õ is jöjjön mert nem szeretem de ez hülyeség imádom anyut de orvoshoz egyedül jobb menni.
A kérdező hozzászólása: Be is akar jönni, de este megbeszélem vele, hogy egyedül szeretnék nyugodtabban tudok beszélni az orvossal ha csak én vagyok ott és szeretném egyedül elintézni, önállóan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat!!!!!! :)

Miért nem olyan jó a viszonyom az anyukámmal?

nagyon sok mindent, sőt szinte semmit nem merek neki elmondani.egyedülnevelminket a két tesómmal. sminkelni is ezért nem sminkelem magam, mert mivel ő nem szokta magát, így én nem merem neki mondani, h sminkelni szeretném magam.16

Legjobb válasz: Hát örülj, hogy még él az Anyukád. Az én Anyukám már meghalt.... Próbálj meg vele leülni beszélni azokról a dolgokról, amikrõl eddig nem mertél.

Hát örülj, hogy még él az Anyukád. Az én Anyukám már meghalt.... Próbálj meg vele leülni beszélni azokról a dolgokról, amikrõl eddig nem mertél.
Ugyanazt akartam írni, mint az elsõ. :( Az én anyukám is meghalt, mikor 14 éves voltam. Most 21 vagyok és iszonyatosan hiányzik az anyai szeretet az életembõl. Próbálj meg közeledni felé, fordulj hozzá bizalommal és hidd el, nagyon jó lesz a viszonyotok. Ne félj kezdeményezni, mert aztán megbánod, ha már nem lesz veled...
A kérdező hozzászólása: de nem megy:/ (nekemapukám haltmeg)
Miért nem megy? Úgy gondolod, hogy maradi gondolkodású?
Van úgy, hogy a szülõ túlságosan is fegyelmezi a gyereket, rászól, vagy félelemben, tartja, vagy megszégyeníti.Ezzel jót akar, mert a fegyelmezést fontosnak tartja a nevelésben, mégis azt éri el, hogy a gyerek bezárkózik, nem mondja el a dolgait, inkább egyedül próbálja megoldani. Másik godnolat: Az is lehet, hogy anyukádnak lelkileg még mindig hordozni kell az apuka elvesztésének súlyát, és emiatt zárkózott, magába forduló. Ilyenkor a zárkózottság átragad a gyerekekre is. Másolják a viselkedést, azaz befelé fordulnak, elrejtõzködnek, nem osztják meg sem gondjaikat, sem örömüket. Ha úgy godnolod, hogy ez utóbbi a helyzet, akkor próbálj anyukáddal beszélgetéseket kezdeményezni. Talán egy -egy film, vagy kitalált esetleg megtörtént sztorik osztálytársakról "Anya te mit tennél, anya te mit mondanál, ha én tenném ezt..." vagy Anya neked ez gyerekkorodban hogy ment, milyen tanuló voltál, voltak barátaid? Volt barátod még apa elõtt? " Sokszor az egyedüli szülõ nagyon magányos. Mert a gyerekek el vannak foglalva az iskolával, stb, de az ilyen fiatalon egyedül maradt szülõnek sokszor nincs akinek egy mondtaot elmondjon. Vedd rá anyukádat, hogy beiratkozzon tanfolyamra, bármire, ahol embertársak vannak. Ha kicsit enged a boldogtalanságból, akkor hozzád id megértõbb lesz.

Miért nem bízik bennem az anyukám?

13 éves vagyok , Lány. Anyukám azt gondolja hogy minden fiúval leakarok feküdni , pedig nagyon nem igy van. És nem is viselkeddek ugy :S Nyáron akarnék egy házibulit csinálni de nem engedik mert félnek hogy terhesen térek haza de ilyen bulikra máshoz akit már évek óta ismernek sem engednek el. Meg mutkor felhoztam a pasimat a házunkba igy suli után és este elmondtam anyukámnak és leorditotta a fejemet hogy hogy merek ilyet? És mivan hogyha letapiz , meger?szakol, levetk?zted :S Engem nagyon zavar hogy nem bizik bennem az anyám): mit tudnék csinálni hogy elnyerjem a bizalmát?

Legjobb válasz: Na, azért még a házibulikkal várj pár évet, ebben anyukádnak teljesen igaza van. Az nem baj, hogy van barátod, de tényleg csak akkor hozd haza hozzátok, hogyha anyukád is otthon van. Megértem az aggodalmát, így leendõ anyaként, hiszen nem tudhatja, hogy mit is csináltok, hiszen a szexhez még nagyon is fiatal vagy. (azért remélem nem voltam túl kemény... :D) 24/L

Szerintem anyukád téged félt és másokban nem bízik Amikor meg felvitted a fiút megkérdezés nélkül, akkor pedig bebízonyítottad neki, h nem vagy te sem még megbízható.
Na, azért még a házibulikkal várj pár évet, ebben anyukádnak teljesen igaza van. Az nem baj, hogy van barátod, de tényleg csak akkor hozd haza hozzátok, hogyha anyukád is otthon van. Megértem az aggodalmát, így leendõ anyaként, hiszen nem tudhatja, hogy mit is csináltok, hiszen a szexhez még nagyon is fiatal vagy. (azért remélem nem voltam túl kemény... :D) 24/L
azért, mert anyukádnak-bocsáss meg-, de maximálisan igazat adok. 13 éves vagy. 14 éves korodig minden amit teszel maximálisan az õ felelõssége- ez a jog:S- teljesen normális, h félt és aggódik. próbáld arra rábeszélni, h a házibulin biztosítsanak nektek felügyeletet, akár pár másik anyukával. nem kell egy szobában partizni, csak õket megnyugtatja a tudat, h nem lesz semmi baj, ha ottalvósra szeretnéd, akkor a fiúk és a lányok külön szobában alszanak... emellett én sem lennék felhõtlenül boldog, ha a 13 éves lányom felhozná a szobájába a "pasiját". elhiszem, h nem akarsz vele lefeküdni, de sokszor másként alakul a helyzet, mint azt elterveztük. és aránylag kevesen érettek ennyi idõsen egy kapcsolathoz.
Elõször is: még csak 13 vagy, de már van barátod, eszed meg annyi, hogy nem érted, miért baj, ha felhívod, és egyedül vagytok. Tényleg szerencséd, hogy a fiú nem vette úgy, mint felhívást keringõre. Másrészt anyád a fiúban nem bízik, ha feltételezi, hogy akár meg is erõszakolhat, és nem benned. Amíg ilyen meggondolatlan vagy, és ilyen "kis koraérett", ne csodáld, ha félt. Amúgy amiket most a tinik mûvelnek, nem csodálom, ha anyád is már tiszta ideg, és félt. Ezen úgy tudsz javítani, ha többet beszélgettek, és nem az alapján fog megítélni, amit a tinikrõl olvasni nap mint nap. :S
Ha ilyet mondana a 13 éves lányom, hogy idézem: "pasimat" én sem engedném. Ha van elég eszed, leszûröd ebbõl a mondatból azt, amit most nem fogok 50 mondatba leírni.
Amiket az interneten és saját szememmel látok a mostani 13-14éves korosztálynál, hát én se biztos, hogy megbíznék a lányomban... Házibuliból mikor szándékoznál hazajönni? Mert ha valami korábbi idõpontot mondanál lehet engednének, viszont éjfélig én se engednélek. Mondjad meg anyudnak, hogy egyrészt tudod mi az a védekezés, másrészt jó darabig nem tervezel testi kapcsolatot, fõleg nem házibuliban, ha meg a srác erõltetné szakítanál vele. Még ha nem is így van, de nagyon remélem, hogy így van :)
Nálam is hasonló a helyzet.Megkérdezi, hogy mikor jön meg a mensim és ha még nincs vagy késik akkor egybõl közli, hogy biztos terhes vagyok.Kérdezd meg tõle, hogy miért bizalmatlan, miért gondolja ezeket, van e rá oka.Ha nem csináltál semmi olyat akkor nem értem anyud feltételezéseit. :/ 13/L
Én se bíznék benned. Akinek 13 évesen pasija van... Ott már nemcsak a csókolózás megy, hanem a tapizás is, onnantól meg már csak egy lépés a szex. Jó, tudom, ez a mai korosztálynál teljesen általános dolog, de én nem tudnék megbízni egy ilyen lányban.
1. 13 évesen korai a pasi 2. anyukád tényleg tulzásba esik h terhes leszel meg ilyenek Az nagyon nagy baj ha nem bízik benned, (bár lehet h csak félt) tudomásom szerint az anya-lány barátság és bizalom nagyon fontos, fõleg ebben a korban( tanácsok, támogatás, BIZALOM stb):) bár én nem értek ehhez, fiú vagyok Szerintem te tudod mit csinálsz, észnél vagy ugyhogy semmi gond nem lehet :) Anyukád stílusa meg majd megváltozik mikor megtudja h nincs ok az aggodalomra, v nem, de ha nem akkor majd megszokod valahogy :D, mást nem nagyon tehetsz..
A kérdező hozzászólása: Pasim helyett a nevét mondtam . Csak másképp irtam le
Nem akarja hogy a 13 éves lányát megd*gják. ha leakarnál feküdni a barátodal, megbeszélnéd anyukádal?
ha ha 13 évesen házibuli! LOL Neked még max. a pizsamaparti megengedett a lányokkal! 13 éves és pasizik! Ezen beszarok :D

Miért nem engedi anyum az ÁTLÁTSZÓ szempillaspirált?

csak egy kicsit szeretném sminkelni magam de anyu még azért is leórdít ha a felsõ vízvonalamat kíhuzom barna szemcerúzával.

Legjobb válasz: Van az Essence-nek egy átlátszó szempillaspirálja (vagyis inkább szempilla és szemöldökápoló a cimke szerint) vedd meg azt, meg se fogja látni a pilláidon, hacsak nem áll bele az arcodba. Anyukád szerintem nem kicsit túlzásba viszi, az enyém azt is megengedte hogy sminkeljek és nem lettem ribi. Sõt most a huszas éveimre pont a visszájára fordultam: alig használok sminket, és tetszik ez a nude stílus :)

Van az Essence-nek egy átlátszó szempillaspirálja (vagyis inkább szempilla és szemöldökápoló a cimke szerint) vedd meg azt, meg se fogja látni a pilláidon, hacsak nem áll bele az arcodba. Anyukád szerintem nem kicsit túlzásba viszi, az enyém azt is megengedte hogy sminkeljek és nem lettem ribi. Sõt most a huszas éveimre pont a visszájára fordultam: alig használok sminket, és tetszik ez a nude stílus :)
nekem 13 évesen már megengedte anya, hogy szempillaspirált használjak (feketét a szõke hajamhoz), pedig tanárnõ. nem lettem r.bi. 33/N
Jézus ennyi álszent embert egy rakáson. Tizenhárom évesen miért ne használhatna SZÍNTELEN szempillaspirált? Nem hiszem, hogy az öregítené a bõrét... Meg amúgy is egy kis sminkbe senki nem halt még bele, úgyhogy ne higgy ezeknek a kötözködõ embereknek, semmi bajod nem lesz tõle, próbáld rávenni anyukádat is, hogy megengedje, mert ha a tudta nélkül csinálod és rájön akkor azért biztos kapni fogsz. De azért olyan se legyél, hogy 2 kg smink nélkül már ki se lépsz az utcára.
Mi is használtunk annyi idõsen, sõt, szájfényt is, mint szerintem szinte minden lány hetedik-nyolcadikban. Az tényleg sokkal jobb hogy szerencsétlen egy ÁTLÁTSZÓ szempillaspirált sunyiban rak fel, majd mos le, mert fél, hogy az anyja hogy reagál. Szép szülõ.
Kicsit lehet, hogy elkanyarodok a témától, de pont az ilyen diktatórikus nevelési stílus miatt - sajnos az országban eléggé elterjedt - olyan a társadalom, amilyen. Ebbõl nevelkednek ki a mindenkori politikusok és a nép, no meg kettejük szülõ-gyerek kapcsolatra emlékeztetõ viszonya. Nincs önálló mérlegelési lehetõség, a nép utasításokat vár, a politikusok feketében és fehérben gondolkoznak. Miért nem járható út az a nevelési elv, hogy mire egy gyerek a kamaszkorba lép, a szülõ felvértezi a mérlegelés és a mértéktartás képességével?
Attól fél, hogy ahogy megszokod az átlátszót, kell neked a fekete, aztán még több smink, aztán még több. Ilyen korban egy idõ után hajlamos elvetni az ember a sulykot, saját tapasztalatból mondom (ááá, kell egy kis spirál... meg egy kis szemceruza... láttam XY újságban egy tök jó szemsminket, kell szemfesték... a barna már uncsi, legyen színes... stb.). Mondjuk anyukád sem normális, ha azt hiszi, attól, ha az ember sminkel, r.banc. Nem attól lesz az ember intelligensebb, hogy nem sminkel.
"húszévesen harmincnak nézzen ki a sok szemfestéktõl...." Ne legyél már ostoba! A szempillaspirál öregíti a bõrt? Beszéld le nyugodtan a lányt, szerintem sem kéne 13 évesen sminkelni, de azért hülyeségeket ne mondj, mert magadat égeted.
Pedig egyébként tényleg öregíti a bõrt. Ha az emberek tudnák, hogy menyni káros anyag van ezekben, lehet kevesebben sminkelnének. Beszívódik a szervezetedbe, öregíti a bõrt. Nem most fog látszani, hanem 10-15 év múlva. Volt egy tanárom régen, egyébként egy csinos nõ volt, de annyira iszonatosan ráncos és ronda arcbõre volt hogy csak na. Beszélgettünk errõl is, azt mondta nagyn korán kezdett sminkelni és éjszakai életet élni, emiatt lett ilyen.
A színtelen szempillaspirálban nemtudom mi a nagy szám, sem anyuka sem a lány oldaláról. Sminknek lényegében nem számít mert nem látszik, csak állítólagosan ápol. Egyébként szerintem egy általános iskolás színezett ajakápolónál és max egy kis korrektornál többet ne sminkeljen. Teljesen fölösleges alkalmanként pedig kifejezetten vicces a külsõ szemlélõk számára.
azért egy kis átlátszó szempillaspirálba egyik kedves kommentelõ se akarjon már belehalni. nem lesz attól r*banc senki, hogy 13 évesen felken egy kis szempillaspirált. 13 évesen én is színeztem a szempilláimat, és mivel nagyon csúnyán pattanásos volt a bõröm, ezért korrektort is használtam. (mielõtt bárki beszólna, hogy inkább tisztítani kellett volna, tisztítottam is, de senki sem mutogatja szívesen a pattanásos arcát!) nem lettem r*banc, sõt, mostanra mindenki azt mondja, kifejezetten tehetségesen sminkelek, sokáig ezzel is akartam továbbmenni. mára már tudom, milyen sminkek állnak jól, mert volt idõm megtanulni, és nem váltam pandaszemû szörnyeteggé. és ma már a legtöbb tizenéves lány sminkel. értem én a szigort, csak nem támogatom, de megnézném a sok itteni vaskalapos anyuka közül a leghangosabbat, amikor sírva jön haza a lánya, hogy gúnyolják. sajnos ma ez megy, fõleg a kistinik körében, ezzel szembe kell nézni. persze lesz olyan szülõ, akinek nem meri majd elmondani a gyereke, és õ tetszeleghet a jó szülõ képében, hogy az õ gyereke nem panaszkodik, hogy nem festegetheti magát. tény és való, egy 13 éves kamasznak (ne gyerekezzük már, 1 éven belül korlátozottan cselekvõképes, ehhez a felelõsséghez is fel kell nõni) nem való szemhéjfesték, alapozó, púder, pirosító, vörös rúzs, magassarkú és miniszoknya, de egy kis korrektort, ha csúnya a bõre, és egy kis szempillaspirált nyugodtan feltehet. ettõl nem lesz senkibõl se r*banc, viszont azokból, akiket vasmarokkal fognak, könnyen az válhat, mert ha kiszabadulnak a szülõi házból, mindent ezerszeresen kipróbálnak, amit eddig nem. igen, a szülõknek fel kell állítaniuk bizonyos ésszerû korlátokat, de az ésszerûn van a hangsúly, nem a korláton. a kérdezõ nem fekete tusvonallal akart parádézni mélyvörös ajkakkal.
Két féle módon tud elfajulni ez a tiniknél: az egyik kategória ahol tiltják (ott az ellenkezés váltja majd ki a tüntetõ sminkelést, bulizást stb) a másik ahol túlságosan szabadon engedik a gyereket, ott nem is kérdéses hogy már idejekorán ribi lesz a kislányból. Ha a szülõk leülnének a tizenéves lányaikkal beszélgetni és megtalálnák az arany középutat akkor nem lenne ennyi éjszakai pillangó. Látja a szülõ hogy nagy pattanásai vannak a gyereknek: a korrektor mehet, nem árt. (Az egy stiftszerû valami, nem az egész arcot kell vele bekenni, ezt a nagy bõröregedés-mániás kollégának üzenem) Egy átlátszó szempillaápoló se túlzás, és lehet venni színezett ajakápolót. Tessék egyik sem "igazi smink" mégis úgy érzi a gyerek hogy kapott egy kis szabadságot. Máris nem lázong. A kommunikáción múlik minden.
"Azt hittem a kerdest egy 16 eves irta ki. Aki persze szinten nem felnott meg, de nem napi szinten iskolaba, de neha feltehetne mar valamit. " Ha idõ elõtt ráncosodó, öregedõ bõrt szeretne, terhelje csak valóban a 16 éves, hamvas, fiatal bõrét sminkkel.... :)
Hát anyukád kissé idegbeteg. De a lényegben igaza van. Én mindig majd elröhögöm magam, ha látok egy kisminkelt általános iskolás kislányt. Olyan mintha minden nap kakaó délutánról jönne. :D Egyszerûen nevetséges egy gyerek sminkben. Minek is? Minél elõbb kezded annál hamarabb meglátszik a bõrödön. Szerintem most fontosabb a tanulás, mint az hogy átlásztó (??? annak mi értelme méégis?? :DD) szempillaspirálon kattogj.
Azért nem engedi, mert egy 13 éves lánynak nem kellene még a külsejére felhívnia a férfiak figyelmét. Mellesleg: átlátszó szempillaspirál wtf? Nem a szemöldökigazító zselére gondolsz? :)
Ja és ugyanannyi idõs voltam mint te, mikor megengedte. 1. voltam
Mert csak egy 13 éves kislány vagy, aki nagyon szépen halad affelé, hogy húszévesen harmincnak nézzen ki a sok szemfestéktõl.... Tényleg szeretnéd öregíteni a bõrödet? Akkor tessék, hajrá!
Azért, amit utoljára írtál: 13/L
Hû nagyon sok festék lenne rajta egy átlátszó szempillaspiráltól -.-" Ti biztos nem próbáltátok ki semmit általánosban.
De, kipróbáltuk. Aztán beláttuk, hogy nevetségesen néz ki egy általános iskolás kislány kisminkelve, másrészt amikor anyu elmondta, hogy a smink öregít, tudtuk, hogy igaza van és nem azért nem engedi, mert akadályoz minket a szabadságjogaink gyakorlásában, hanem mert felelõs szülõ, és bizonyos korlátokat meg kell szabnia a mi érdekünkben. 34 évesen szebb a bõröm, mint a huszonegy-két éves lányoknak. Igaz, én SOHA nem sminkeltem azon kívül, hogy egyszer-egyszer kipróbáltam.
Hát én 8.-ban már sminkeltem a szemem, és az osztálytársaim is. Bár én többnyire csak fekete szempillaspirált. Nem is tudom hogy jött, de nem ellenezte senki.A 8.-as ballagáson pedig melírtincsek is voltak a hajamban. Gimiben meg már szinte mindenki sminkelt, nagyon jó kis elit gimiben voltam pedig. 26 vagyok, alapozó és spirál nélkül utcára se nagyon megyek.És nem azért, mert megártott volna a sminkelés, hanem egyszerûen kis szürke egér vagyok ezek nélkül. Anyukád sminkeli magát?Lehet azért nem engedi, mert õ sem sminkel, vagy mert eltúlozza a dolgokat.
azért hogy még véletlenül se legyél ilyen 19 éves korodra: https://www.youtube.com/watch?v=FjQ2x_9D8Y0
Azt hittem a kerdest egy 16 eves irta ki. Aki persze szinten nem felnott meg, de nem napi szinten iskolaba, de neha feltehetne mar valamit. Te 13 evesen viszont farsangon es szilveszteren kivul ne mazold magad.
Azért az is nagyon biztos lehet az eddigi nevelésében, aki pánikszerû agresszívitással próbálja egy átlátszó spirálról lebeszélni a 13 éves lányát, mert szerinte ettõl gyökeresen meg fog változni a személyisége...
Valószínûleg az éjszakai élet tette ráncossá. A pia, a cigi(füst), az éjszakázás. Ma már nem olyan sminkek vannak, mint az ókorban, hogy meghalsz, ha felkened. Tessék utánanézni. És te is használhatsz bármit, nem kell lenézni azokat, akik megteszik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!