Találatok a következő kifejezésre: Miért nem anyukámmal (228 db)

Mit csináljak? 17 éves lány vagyok régebben boxoltam 4 évig, abba hagytam, de újra szeretném kezdeni. De anyu nem engedni, ! De én akkor is szeretnék menni! Apa beleegyezet, de anyu miért nem?

Köszi a válaszokat.!

Legjobb válasz: miért nem engedi? és reégebben engedte??? apud nem tud beszélni vele? ...különben is nemsokára felnõtt vsagy, papiron is... de inkább örülnie kéne anyukádnak hogy sportolnál és meg tudod védeni magad alkalomadtán.. (én régen kickboxoltam és egyszer kiütöttem egy fazont aki megtámadott :-D) szóval hasznos is!

miért nem engedi? és reégebben engedte??? apud nem tud beszélni vele? ...különben is nemsokára felnõtt vsagy, papiron is... de inkább örülnie kéne anyukádnak hogy sportolnál és meg tudod védeni magad alkalomadtán.. (én régen kickboxoltam és egyszer kiütöttem egy fazont aki megtámadott :-D) szóval hasznos is!
Nem lehet, hogy félt? Pl más egy mellre kapott ütés következménye kislánynál, serdülõnél és felnõttnél.
Moss be neki egyet :P
jó ezt aláírom, de vannak már rá módszerek, hogy kisebb legyen a kockázat.
Nem az a kérdés, hogy megérzed-e vagy nem, hanem hogy esetleg nem lesz tejed, vagy legrosszabb esetben emlõrákot kapsz és le kell vágni, vagy belehalsz. Persze nem szükségszerû, hogy ezek megtörténjenek, de gondolom a szülõk fejében is megfordulhat ez.
nekem van olyan melltartóm, amit kifejezetten boxhoz találtak ki, és kaptam oda ütést, de nem nagyon éreztem meg, meccsen pedig lehet mellvédõt használni, nem kötelezõ, de lehet, bár eléggé kényelmetlen, mondjuk ebbõl is van többféle. kérdezõ. melyik egyesületnél voltál ha szabad személyeskednem?
Azzal remélem azért tisztában vagytok, hogy komoly következményei lehetnek, hogyha a melleiteket eltalálják... Persze, fejre kell ütni, dehát az élet olyan, hogy nem mindig minden úgy megy, ahogy annak kéne. Mellre könnyebben le is csúszhat egy ütés, mint az ember tökére :P
ja és én is lány 17. egy cipõben...
hehe! dettó ez van velem is. csak fordítva. anya tudja, hogy boxolok csak nem tetszik neki, apa meg úgy tudja, hogy aerobikozom, ha megtudná nagyon kiakadna, az õ válasza is kb annyi volt hogy "MERT NEM MÉSZ ÉS KÉSZ". ez nálam így megy lassan egy éve. olyan komoly monoklim még nem volt, ami nagyon szemet szúrt volna, majd ha lesz oka büszkének lennie rám elmondom neki, hogy mi a helyzet, addig meg jobb így mindenkinek.
Anyukád hordja a nadrágot? MErt ha nem akkor ott van az, hogy apud beleegyezett.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem azt mondta MERT NEM ennyi volt:S
De ezt miért nem anyukádtól kérdezed meg? Mármint azt, hogy miért nem egyezik bele. Ennek az okát csak õ tudhatja.
És gyomorra vagy gyomorszájra kaptál már ütést? Mert nem kellemes az sem!! 24L

Miért nem bízik bennem az anyukám?

Régebben sosem engedett sehová,mostmár kicsit jobb a helyzet.Szóval a sziutáció : a barátn?m meghívott engem,a barátomat meg még egy másik lányosztálytársamat egy fesztiválra,hogy menjünk vele,és ott van nyaralójuk,szóval a szállásunk is meglenne.

Legjobb válasz: szia! Jajj, voltam én is fiatal....:) Meg van beszélve, hogy Te meg a barid külön szobában... persze....:))) Na, de komolyan:) Anyukádat a szeretet és az aggódás vezeti. Az hogy elmondod -e neki vagy sem , ez nem "kérdés"; õ az édesanyád. Persze , ez 16 évesen full "szülõi szigor", nem is szeretném ezt hosszasabban kifejteni. A szülök általában azért aggódnak a csemeték miatt , mert mindig lehetnek olyan események, amelyek az õ "negatív" hozzáállásukat igazolják. Az nagyon jó, hogy felnõtt is lesz veletek , de mindenhova kísérni fog , mint egy pesztronka?? :) Hát nem hiszem... Anyukád jogosan aggódik érted ; én azt tudom mondani/írni, hogy itt csakis a bizalom segíthet. Ha kapni akarsz, adj is kicsit, Pl. ígérd meg, hogy minden nap felhívod , vagy õ hívhat téged, megbeszélitek hogy vagy , hogy érzed magad stb... ez még nem akkora kérés, de anyukád is megnyugszik, hogy nincs bajod.

szia! Jajj, voltam én is fiatal....:) Meg van beszélve, hogy Te meg a barid külön szobában... persze....:) )) Na, de komolyan:) Anyukádat a szeretet és az aggódás vezeti. Az hogy elmondod -e neki vagy sem , ez nem "kérdés"; õ az édesanyád. Persze , ez 16 évesen full "szülõi szigor", nem is szeretném ezt hosszasabban kifejteni. A szülök általában azért aggódnak a csemeték miatt , mert mindig lehetnek olyan események, amelyek az õ "negatív" hozzáállásukat igazolják. Az nagyon jó, hogy felnõtt is lesz veletek , de mindenhova kísérni fog , mint egy pesztronka?? :) Hát nem hiszem... Anyukád jogosan aggódik érted ; én azt tudom mondani/írni, hogy itt csakis a bizalom segíthet. Ha kapni akarsz, adj is kicsit, Pl. ígérd meg, hogy minden nap felhívod , vagy õ hívhat téged, megbeszélitek hogy vagy , hogy érzed magad stb... ez még nem akkora kérés, de anyukád is megnyugszik, hogy nincs bajod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de nem hiszem, hogy attól megnyugszik, hogy felhívnám...:(
én keresnék egy nyugodt alkalmat, mondván több vesztenivalóm nincs és leülnék anyummal beszélni, hogy nyilván a szextõl fél, de 1. már nem vagy szûz, úgyhogy felesleges 2. még szûz vagy és ha ott akarod elveszíteni, és nem enged, akkor is mindig lesz alkalom, bárhol, bármikor titokban és még a védekezésre is gondoltam 3. szûz vagy és az is akarsz még maradni. elmondanám, hogy 16 vagyok, fontos nekem a bizalma, elmesélném milyen koncertek lesznek, mikre szeretnék menni. megkérdezném, hogy õ mikor volt elõször bulizni a szülei nélkül, milyen fesztiválokra járt + azt is, hogy miért félt ennyire. egyébként szerintem is jogos a féltése, teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval. :) ) én is voltam 16, lehet anyukád is a saját emlékei miatt nem enged el :) ) + biztos baromi furcsa neki, hogy már ilyen nagy vagy!
A kérdező hozzászólása: anya tényleg nem olyan, akivel meg lehet beszélni a dolgokat, de nem fogjátok elhinni ; kis érzelmi kitörésem lett a másfél óra pityergés után, kimentem hozzá, megöleltem ( ilyet max akkor, ha hosszabb útról jövök vissza szoktunk ) és elmondtam neki, hogy miket írtatok, és hogy ez most tényleg nem kettõnkrõl fog szólni, hanem hogy a barátainkkal legyünk, és jól érezzük magunkat :) a nevelõapám viszont tutira nem engedne így el, de végülis anya megengedte, de nem tudhatja meg a nevelõapám, mert kiakadna.Szóval anya falaz nekem, de azt mondta, ha kiderülne, mossa kezeit. :) Köszönöm minden válaszadónak, hasznos tanácsokat adtatok:)
Örülök, hogy jól sült el! :) Azt tudtam volna még tanácsolni, hogy ha a bnõd szüleivel mentek, akkor az õ apukája hívja fel az anyukádat, és biztosítsa a körülményekrõl. Igazából az ilyen el nem engedéseknél a szülõ saját magában nem bízik, tudniillik hogy tudta-e úgy nevelni a lányát, hogy az már magától is tudja, mi a helyes. Ahol tudod, te is biztosítsd õt arról, hogy igen, tudod. Egyébként ha a szülõk nem mennének, akkor azt mondanám, hogy menj el engedély nélkül. Elvégre a nevelés kétoldalú dolog, a gyerek is ugyanúgy neveli a szülõjét. Én is így tanítottam meg szüleimet arra, hogy el tudom már magamtól dönteni, hova akarok menni, és nem kerülök rossz társaságba. Persze, ez fiúknál másképp van, de szerintem te is meg tudod már válogatni a barátaidat.

Miért nem érti meg anyu, hogy egyedül jó nekem?

Anyu szinte majdnem minden nap szóba hozza ,hogy ez meg az a fiú milyen helyes és miért nem foglalkozom velük. Hiába mondom, hogy nekem jó egyedül nem hagyja abba. Amúgy jó a kapcsolatunk ezen kivül. Novemberben volt egy kapcsolatom ,de 1 hónap után vége lett. Úgy éreztem ,hogy csak azért jártam vele ,mert megsajnáltam ,mert egy lány sem akart járni vele ,már bánom. Azóta ismerkedtem, de egyiktől sem akartam semmit. A végére oda lyukadok ki, hogy jobb egyedül. 19/L

Legjobb válasz: Mostanában az én anyum is rákattant erre, hogy jaj nem csináltam semmit a nyáron, keressek egy fiút és járkáljunk el ide-oda...De nekem is jobb egyedül. Fõleg amilyenek a mostani pasik. Nem igen találni nekem valót...:S De mondd meg anyukádnak, hogy majd te választasz magadnak pasit, de most nem tetszik egyelõre senki, akkor meg minek járj vele? :O Majd ha megtetszik valaki és szerelmes leszel akkor majd lesz barátod. 17L

Mostanában az én anyum is rákattant erre, hogy jaj nem csináltam semmit a nyáron, keressek egy fiút és járkáljunk el ide-oda...De nekem is jobb egyedül. Fõleg amilyenek a mostani pasik. Nem igen találni nekem valót...:S De mondd meg anyukádnak, hogy majd te választasz magadnak pasit, de most nem tetszik egyelõre senki, akkor meg minek járj vele? :O Majd ha megtetszik valaki és szerelmes leszel akkor majd lesz barátod. 17L
Anyukád fiatalon szült és abba nõtt bele, hogy korán kell szülni? Neked még tanulni, és élni. A megfelelõ fiú meg úgyis jönni fog. Nagyon ráérsz még.
Képzeld, az én anyukám sem érti, hogy miért szeretek néha egyedül lenni. Gimis koromban mindig úgy érezte, senki nem szeret az osztályomban, mert nem hívtak el sehová. Állandóan sopánkodott. Én nagyon jól tudom, hogy szerettek engem, mert nagyon szívesen csevegtek velem a szünetben. A bulikat meg nem szerettem, mert így nem volt nyugalmas nekem. A barátnõimmel szerettem idõt tölteni ugyan, csak az volt a baj, hogy az egyik messze lakott, a másiknak a szülei elég szigorúak voltak, mivel egyke. Sehová nem engedték el. És mind a hárman szerettünk volna közös programot, mert így izgalmas volt. Ma felnõtt fejjel elég ritkán tudok találkozni a barátokkal, mert elfoglaltak, de tartjuk a kapcsolatot!
A kérdező hozzászólása: Vannak barátaim meg eljárok erre arra. Sok fiú barátom van és igen, akad köztük pár akire azt mondom jól néz ki , de most nem vágyom senkire. Anyu engem nem fiatalon szült 36 volt mikor megszülettem van egy 15 évvel idõsebb bátyám. A bátyámnak van barátnõje már lassan 8 éve , de nem házasodtak össze és nincs gyerek sem. Mégis nekik azt mondja még nagyon ráérnek. Engem meg cseszeget ezzel.
Volt már barátod? Úgy értem, igazi, olyan, akivel nem csak azért jártál, mert megsajnáltad? Lehet, hogy azért nem vágysz társra, mert még nem tapasztaltad meg, milyen jó érzés az.
A kérdező hozzászólása: Nem. Mivel régebben sem vágytam kapcsolatra, már elõtte sem. A környezetemben igazából azt veszem észre , rengeteget veszekednek gyorsan cserélõdnek a partnerek. Rengeteg a válás. Én inkább ezek helyett utazgatnék és a barátaimmal lennék.
Az a kérdés, vágysz-e egyáltalán társra. Van, aki nem. Õket úgy nevezik: aszexuálisok. Arról ismerhetõk fel, hogy elutasítják a testi szerelmet. Nincs bajuk az emberekkel úgy általában, meg a szexszel sem, csak éppen nem vágynak rá. Néha mindenki érez így persze, de van, akinél ez állandó. Lehet, hogy te is ilyen vagy, ezt 19 évesen már elég könnyen el tudod dönteni. Másfelõl meg az is lehet, hogy csak nem láttál még jó kapcsolatot. Létezik jó párkapcsolat, igen. Mindenki azt keresi. Persze nem mindenki találja meg, és sokszor azok is azt hazudják, hogy jó a kapcsolatuk, akiknek nem. De lehet, hogy te majd sikeresebb leszel. Persze majd csak akkor, ha már te is akarod. Ha most tényleg nem hiányzik az életedbe senki, akkor talán az anyukád csak feleslegesen aggodalmaskodik.

Anyukám miért nem engedi meg, hogy bemenjek a barátnőmhöz a kórházba?

Az a helyzet,hogy a barátnőm kézilabdázik és az edzés közben ugrott egy másik csaj meg belement és ahogy leért eltörte egy-két csontját.És Győrbe hozták kórházba.Itt a van a kórház egy köpésre tőlünk,de anyu nem engedi,hogy bemenjek hozzá.Most megint műteni kell és szerintem jólesne neki egy kis lelki támasz.De miért nem engedi?

Legjobb válasz: Anyukád nem mondta, hogy miért nem?

Anyukád nem mondta, hogy miért nem?
Szerintem csak nem akarja, hogy lásd a sok beteg, vérzõ ember. Esetleg kérd meg, hogy ha a barátnõd olyan állapotban van, akkor az udvaron találkozzatok.
Pedig arra a kérdésre, hogy anyukád miért nem engedi, csak és kizárólag az anyukád tud választ adni. Esetleg kérdezd meg tõle.
Az az igazság, hogy engem nem érdekelne. Én biztos meglógnék. Egyébként pedig kérdeezd meg anyukádat, hogy miért nem enged, mert te nem érted. Õ is bemehetne veled és így sem, és bosszant téged, hogy még az okát sem érted.
Kérdezõ, szerintem akkor sem kell senkitõl semmiféle engedély arra, hogy meglátogass egy beteget a látogatási idõben, ha kiskorú vagy. Hacsak a kórház házirendje nem tiltja valamiért...
Messze lakotok innen? Mármint Gyõrtõl. (én is itt lakom). Ha igen, akkor talán félt téged egyedül elengedni. (írtad, hogy egy köpés, de ez csak nézõpont kérdése, pl. Debrecenhez képest Csorna vagy Óvár is csak egy köpés Gyõrtõl)
Lehet, hogy h*lye ötlet, de a barátnõd szüleivel mi van? Velük se engedne be?
Talán az Anyukádat kérdezd meg!
A kérdező hozzászólása: 13 vagyok, mondtam , hogy felõlem be is jöhet velem de azt mondja, hogy nem De amúgy elsõ, nem mondta miért
Esetleg tul fiatal vagy?
A kérdező hozzászólása: Anyukám belement, úgy hogy Õ is jön!

Miért nem ért meg anyukám? Szerdán megyek ortopédiára és anyukám el akar kísérni, de én egyedül szeretnék menni, mert már régóta járok ehhez az orvoshoz és nagy vagyok már nem kell kísérgetni.18/l

Legjobb válasz: Miért nem ért meg?? elmondtad így neki is ezt?? Mondd, hogy ne menjen, megoldod egyedül,vagy hagyd, hogy elkísérjen, de kint várjon meg! abban semmi nincs! De ne azt mondd neki, hogy te már nagy vagy :) hanem , hogy felnõtt nõ vagy!

Miért nem ért meg?? elmondtad így neki is ezt?? Mondd, hogy ne menjen, megoldod egyedül, vagy hagyd, hogy elkísérjen, de kint várjon meg! abban semmi nincs! De ne azt mondd neki, hogy te már nagy vagy :) hanem , hogy felnõtt nõ vagy!
Így van, , , nyugodtan mondd meg neki, hogy ennyi idõsen már kicsit ciki, ha azt hiszi az orvos, hogy téged kísérgetni kell, nem tudsz egyedül ennyit sem elintézni!!! Fõleg ortopédián..
ez orulet... ha nogyogyaszhoz akarsz menni, akk is ott fog ulni a viszgaloasztal mellett? Felnott no vagy, termeszetes, ha ilyen dolgokat egyedul akarsz elintezni... Mondd meg neki, hogy egyedul mesz be, majd ha vegeztetek, beultok a cukiba kicsit beszelgetni, igy o is erzi, hogy szereted, de mint felnott no, ez a te dolgod, maganugyed.
Nem , nem benned van a hiba, éppen ezért írtam, h te nem a "más" vagy, aki ennek örülne, mert mindenki más dolgokra vágyik, más miatt érzi azt, hogy támogatják. Csak próbáltam rávilágítani, hogy édesanyád nem a bosszantásod miatt szeretne elkísérni, az elutasításod fájdalmat okoz neki. DE: szerintem sem engedhetsz abból, hogy mit szeretnél, mert akkor az esetleges következõ alkalommal is ugyanezzel a problémával kell megküzdened. A lényeg, hogy anyudnak úgy kell elmagyaráznod, hogy miért nem akarod, hogy ne sértsd meg, így is úgy is rosszul fog neki esni. Tehát semmi gond nincs veled :) nem kell kiforgatni a szavaim, csak tanácsot próbáltam adni. Kitartás, még valószínûleg lesz pár ellentéted az anyukáddal amíg " felnõsz" (az én szüleim még néha mindig nem tartanak felnõttnek, pedig 3 éve a párommal élek és 25 éves vagyok:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szerinted bennem van a hiba, hogy egyedül akarok menni? Tényleg úgyis mindent elmondok neki , de felszabadultabb vagyok az orvosnál ha egyedül megyek be.
az édesanyádat is értsd meg. nem téged szeretne idegesíteni, csak aggódik. Más nagyon örülne neki, ha törõdnének vele a szülei, és érdekelnék mi van vele. Persze tudom, hgy te nem a "más" vagy. Ezért nyugodtan el kell neki mondani, hogy neked jobb lenne, ha ezt egyedül tudnád intézni, jobban tudnál az orvosra figyelni, és természetesen mindent el fogsz mondani neki. Ha pedig úgy érzed, hogy szeretnél támogatást, akkor jelzed neki. Ez utóbbit mindenképpen javaslom, hogy mondd, mert megnyugtatja a szülõket. Tudom, hogy bosszantó, de örülj neki, hogy ilyen Édesanyád van. Neked pedig jobbulást kívánok. CSak nyugodtan 25/N
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!
A kérdező hozzászólása: Köszi!! Azt mondta biztos azért nem akarom, hogy õ is jöjjön mert nem szeretem de ez hülyeség imádom anyut de orvoshoz egyedül jobb menni.
A kérdező hozzászólása: Be is akar jönni, de este megbeszélem vele, hogy egyedül szeretnék nyugodtabban tudok beszélni az orvossal ha csak én vagyok ott és szeretném egyedül elintézni, önállóan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat!!!!!! :)

Én miért nem tudok jó (jobb) anyuka lenni?

Szeretnék sokkal türelmesebb és kedvesebb lenni a kicsikéimhez, de gyakran nem sikerül :(. Amikor a nagyobb hisztizik, inkább otthagyom, és hallgatom, hogy ordítson, mert attól félek, hogy ha a közelében vagyok, akkor bántanám, mert felidegesít az értelmetlen bömböléssel. Közben az eszemmel tudom, hogy ez életkori dolog, és azt kellene éreznie, hogy mennyire szeretem, de ilyenkor mégis csak leblokkolok, és nem jön úgymond ösztönb?l a helyes viselkedés részemr?l. Volt már ilyen helyzetben, hogy olyan csúnyán kiabáltam vele, meg a fenekére csaptam. Utána nagyon rosszul éreztem magam, mert bevallom, nem volt 100% jogos, csak nekem volt extra rossz napom. Nem akarok ezzel takarózni, de lehet, hogy nálam azért hiányzik az anyai ösztön (más téren is, de abba könnyebben beletanultam), mert az anyukám meg az ? anyja is elég fura volt? Sokat kiabált és veszekedett velünk, tök fölöslegesen sokszor. Utólag már tudom, hogy nagyon meg volt már szegény keseredve, és igazából ? se láthatott pozitív gyereknevelési példát sajnos. Ahogy mesélte, a nagyanyám gyakran elverte ?ket, nem tör?dött velük, volt hogy télen éheztek és fáztak, mert a mamának barátn?zni meg pasizni jobban kellett, mint a gyerekeivel tör?dni :(. Úgy félek, hogy örökölhet? ez a gonoszság, és nekem is jutott bel?le :((( Minden er?mmel küzdök ellene, mert szeretném, ha a bébik boldog gyerekek és sikeres feln?ttek legyenek. Tudnátok egy kicsit biztatni? Mit érdemes még elolvasni, saját magammal kipróbálni, hogy olyan anyuka lehessek, amilyen szeretnék, és amilyenre a kicsiknek igazán szüksége van? Igyekszem minél többet kérdezni, meg ellesni apukám n?vérét?l, aki már nagymama, és végtelen angyali türelme van és imádja minden gyerek. Tudtok még javasolni ötleteket? Köszönöm el?re is a normális válaszokat, és elnézést, hogy ilyen hosszú lett.

Legjobb válasz: Bocsi hogy nem tudok a kérdésre érdemben válaszolni, de kíváncsi vagyok a válaszokra. Én ugyanis ugyanilyen vagyok mint te, nekem még ez a mentségem sincs hogy anyukám meg nagyszülõ fura lett volna mert nekem angyali türelmes okos szeretõ anyukám volt (már nem él) én sajnos mégse tudok olyan lenni.Mindennap küzdök érte, de néha azt érzem már, jobb is lesz a gyerekeimnek ha mindketten közösségben töltik inkább a napjukat (oviban majd) :(

Bocsi hogy nem tudok a kérdésre érdemben válaszolni, de kíváncsi vagyok a válaszokra. Én ugyanis ugyanilyen vagyok mint te, nekem még ez a mentségem sincs hogy anyukám meg nagyszülõ fura lett volna mert nekem angyali türelmes okos szeretõ anyukám volt (már nem él) én sajnos mégse tudok olyan lenni.Mindennap küzdök érte, de néha azt érzem már, jobb is lesz a gyerekeimnek ha mindketten közösségben töltik inkább a napjukat (oviban majd) :(
szerintem jól teszed, hogy odébb mész és lehiggadsz. Mondogasd magadban, hogy nem tehet róla, hogy így viselkedik, gyerek, ennyi esze van, majd okosodik. Más gyerekével meg könnyebb, mert tudod, hogy hazamegy, ennyit apukád nõvérérõl. Késõbb könnyebb lesz, nyugi.
nem olyan rég olvastam egy bibliai idézetet(azt hiszem)"a szeretet türelmes"ezt mondom el magamban, ha nagyon felhúz a gyerek:D ez persze nm mindig mûködik, de utána mindig egy kicsit máshogy nézek rá. Higgadtnak maradni sokszor a legnehezebb, ezt kell gyakorolni.Mondjuk beválik az is, ha elviccelem a dolgot, pl üvöltésre:"tényleeg, így üvölt az oroszlán?"kérdés vigyorogva..gyerek is máshogy néz rám rögtön... én ezeket próbálom alkalmazni, több kevesebb sikerrel, ha nem megy, akkor azért én is elvonulok lehiggadni, nem lehet mindig 100%osnak lenni:)
Úristen..mintha rólam írtál volna.Én is sokat ordibálok, sokszor csúnyákat is mondok, amit persze utólag megbánok, de 6 éves a nagyom, és sikítófrázt tudnék kapni, mikor látom h mindjárt megnyomorítja a testvérét(nem szándékosan, csak figyelmetlen), hogy az öccse mindig megsérül mellette(apró kis esések, fej beverések), de akkor is oltárira felbosszant.Felbosszant h nem képes egy értelmes mondatot úgy összerakni, h értsem mit akar, mert siet, kapkod, úgy beszél, aztán dühöng ha nem értem mit is akar.Kész...KO.Ha megfegyelmezem, sokszor ellenkezik, nem tetszik neki, újabban jön az h engem nem is szeretsz..huhh...Az öccse meg egy merõ hiszti, folyton ölben lenne, ha wc-n ülök ölbe kérezkedik, mindenhova jön utánam, ha nem veszem fel sír..hát igen, az én idegeim is tropák.És nem is mindig a gyerek miatt ordítok, egyszerûen csak tehetetlenségemben:(Nincs segítségem.1x bezértam a kicsit a szobába és hívtam a férjem h eltereljem a gondolataim, attól féltem kárt teszek benne.Úgy õrjöngött a nagy semmiért h olyan düh jött belém, hogy megijedtem magamtól.Nem tudom mi a megoldás, de én néha beadom családi napközibe, addig ledõlök v csak nyugiban kitakarítok v megnézek egy filmet, ügyintézek, a lényeg h gyerek nélkül levegõhöz jutok.Ilyenkor picit jobb.

Anyukám miért nem engedi, hogy csinosabban öltözködjek?

Eddig mindig sportosan kellett öltöznöm, mert anyukám szerint nem kell a suliba kiöltözni meg ribancoskodni, stb.. Már 16 éves vagyok, szeretnék n?iesebben öltözködni, de kissé duci vagyok. Eddig mindig tornacip?t hordtam, de szeretnék balerinát, meg csinosabb csizmákat hordani télen, meg csinosabb fels?ket. Anyukám is néha sportosan, néha csinosabban öltözik. Mikor megyünk vásárolni, mindig a sportos pulcsikat nézi nekem, ha találok egy szép blúzt, ami talán jól is állna, állandóan leszólja, hogy milyen kövér vagyok benne, meg kilátszanak a hurkáim:( Hogy vegyem rá, hogy a csinibb fels?ket megvegye nekem? Pénz az van rá, nem amiatt nem veszi meg. Ha szeretnék egy új tornacip?t, akkor azt mondja, hogy válasszak csinos cip?t, de ha balerinát szeretnék azzal érvel, hogy hogy néz ki benne a vastag lábam, meg úgyse fogom felvenni. 10 éves húgomnak csinos ruhákat vesz, de ? is húsos kicsit. De nekem csak maradnak a melegít?fels?k, merthogy kövér vagyok és semmi sem áll jól nekem anya szerint. Miért ilyen? Ha meg véletlenül már mérgel?dök, ott kiabál velem, hogy na hozzad megveszem, de csak ilyenkor veszi meg, aztán otthon megint piszkál, hogy milyen rosszul áll rajtam. Õ véknyabb, mint én, bár rajta is van felesleg.

Legjobb válasz: Nem célom nekem leszólni anyukádat, de az ilyen viselkedés nem szülõhöz illõ. Édesanyád szégyellhetné magát; a saját lányát így megalázni nap mint nap?! Amúgy 16 évesen már gondolom eljárhatsz ide-oda egyedül. A saját zsebpénzedbõl vegyél magadnak olyan ruhákat, amilyenek tetszenek - elvégre a saját pénzedbõl azt veszel, amit akarsz. Ha anyukád így sem engedi meg a nõiesebb blúzokat, csalhatsz is egy kicsit: otthonról olyan ruhákban menj el, ami neki tetszik, az iskolai öltözõben pedig vedd át azokat a darabokat, amelyeket Te szívesen hordasz. De semmiképpen ne ess át a ló túloldalára; a "nõies ruhák" alatt remélem nem hasig kivágott párducmintás cuccokat értesz, mert akkor a válaszom máris tárgytalan. Sok sikert! :)

Nem célom nekem leszólni anyukádat, de az ilyen viselkedés nem szülõhöz illõ. Édesanyád szégyellhetné magát; a saját lányát így megalázni nap mint nap?! Amúgy 16 évesen már gondolom eljárhatsz ide-oda egyedül. A saját zsebpénzedbõl vegyél magadnak olyan ruhákat, amilyenek tetszenek - elvégre a saját pénzedbõl azt veszel, amit akarsz. Ha anyukád így sem engedi meg a nõiesebb blúzokat, csalhatsz is egy kicsit: otthonról olyan ruhákban menj el, ami neki tetszik, az iskolai öltözõben pedig vedd át azokat a darabokat, amelyeket Te szívesen hordasz. De semmiképpen ne ess át a ló túloldalára; a "nõies ruhák" alatt remélem nem hasig kivágott párducmintás cuccokat értesz, mert akkor a válaszom máris tárgytalan. Sok sikert! :)
Nem akarom bántani anyukád, de vele sincs minden rendben.. Bocs, hogy ilyet kérdezek, de azt írtad többször is, hogy piszkál, hogy kövér vagy, látszik ez-az.. hány kiló vagy? Meg testvéreddel édestestvérek vagytok? Próbálj vele beszélni, hogy nem ribizni akarsz, hanem elhagyni a melegítõket..
16 éves vagy, állj ki magadért, mondd meg hogy mit akarsz, õszintén bátran, vegyél magadnak ruhát, ha másképp nem megy, és ha van rajtad sok felesleg akkor diétázz, ha tetszik otthon ha nem, mert az egészséged múlik rajta. 16 évesen már vállalhatsz diákmelót hétvégéken mondjuk, abból lehet vásárolgatni, ha más nincs.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!:) Amúgy édestestvérek vagyunk a hugommal, meg nem is haragszom rá meg semmi, csak rosszul esik, hogy neki több mindent megvesz. Faluban lakunk, zsebpénzt nem szoktam kapni, csak suliba kajára, meg busszal nem mehetek el a közeli városba sem. Barátnõimmel is nyáron csak párszor engedett el itt a faluban, akkor is csak 1 óra hosszát, mert hogy ne csavarogjak velük mindenfele, mikor csak beszélgetünk. Amúgy suliidõben is hetente-kéthetente szoktunk menni a közeli nagyvárosba, ahol van hasonló nagy "üzlet", mint pl a westend, campona. Azt mondja, hogy csak szóljak és bemegy velem bármelyik boltba, de hiába szólok, bejön velem aztán megy is kifele, merthogy itt csak rossz minõségû cig*ányos (elnézést a szóèrt) ruhák vannak. Szerinte csak pl az adidas-os, budmilos ruhák a jók, nekem is ezeket kell hordanom. Kövér vagyok, 175 cm és 85 kg, de a múltkor szerettem volna venni pár ezer ft-ért súlyzót is a tornához, de azt sem engedte, mert hogy apukám majd kinevet.. Amúgy más, sokkal drágább dolgot megvesz nekem pl telefon, számítógép, csak a ruhák terén ilyen. Nem tudom, hogy ha véknyabb lennék, akkor is ilyen lenne, de most a fogyókúrán vagyok, hátha azután megvenne nekem csinosabb cuccokat is. Bocsi a sok szöveg miatt!!
Elõfordulhat, hogy anyukád szégyelli, hogy kövér vagy. Amikor a kérdést elolvastamm, akkor arra tippeltem volna, hogy talán nem aakrja, hogy [email protected] nézzenek (kinek mi a [email protected], van akinek már az 5 centis egyszerû magassarkú az).
Lehet az a baja, hogy már kezdesz kinõni a gyerekkorból, ha lassan is, de már nõ leszel... Eddig õ volt otthon a nõ, most ez már nem így lesz. Fiatal vagy, hiába duci, de szép fiatal, õ már csak csúnyulni, öregedni fog, de te még mindig lehetsz vékony, csinos és szép. Szóval ez hiúsági kérdés neki, hogy öltözz-e csinosan vagy ne. Most azt ne taglaljuk, hogy ducin ki mennyire csinos, de a lényeg, hogy úgy is lehet nõiesen kinézni. Ha te csak sportosan jársz, az nem túl nõies, nem csinos... Azt akarom mondani, hogy õ nem akarja hogy csinos legyél. Legalábbis õnála nem. Ha szeretné, hogy csini legyél, akkor nem piszkálna, ha tornázol, és nem szólna bele mit eszel....hogy szól, hogy ne menjen kidobásba a süti...hát akkor szólj elõre, hogy rád ne számoljon. Én azt csinálnám a helyedben, hogy ha beleszól mit egyél, akkor legyen, de mindig csak keveset egyél, hogy tudjál fogyni. Lehet eleinte nem tetszene neki, hogy nem eszel annyit, de majd megszokja, mondd azt, hogy nem vagy éhes, stb. Csak azt ne mondd hogy fogyózol, mert piszkálna... És ha fogytál, akkor már abba se tud belekötni, hogy nem állnak jól a hurkákon a ruhák...
Hatodik válaszolóval teljesen egyetértek, pedig "csak" 17 éves lány vagyok.

Miért nem olyan jó a viszonyom az anyukámmal?

nagyon sok mindent, sőt szinte semmit nem merek neki elmondani.egyedülnevelminket a két tesómmal. sminkelni is ezért nem sminkelem magam, mert mivel ő nem szokta magát, így én nem merem neki mondani, h sminkelni szeretném magam.16

Legjobb válasz: Hát örülj, hogy még él az Anyukád. Az én Anyukám már meghalt.... Próbálj meg vele leülni beszélni azokról a dolgokról, amikrõl eddig nem mertél.

Hát örülj, hogy még él az Anyukád. Az én Anyukám már meghalt.... Próbálj meg vele leülni beszélni azokról a dolgokról, amikrõl eddig nem mertél.
Ugyanazt akartam írni, mint az elsõ. :( Az én anyukám is meghalt, mikor 14 éves voltam. Most 21 vagyok és iszonyatosan hiányzik az anyai szeretet az életembõl. Próbálj meg közeledni felé, fordulj hozzá bizalommal és hidd el, nagyon jó lesz a viszonyotok. Ne félj kezdeményezni, mert aztán megbánod, ha már nem lesz veled...
A kérdező hozzászólása: de nem megy:/ (nekemapukám haltmeg)
Miért nem megy? Úgy gondolod, hogy maradi gondolkodású?
Van úgy, hogy a szülõ túlságosan is fegyelmezi a gyereket, rászól, vagy félelemben, tartja, vagy megszégyeníti.Ezzel jót akar, mert a fegyelmezést fontosnak tartja a nevelésben, mégis azt éri el, hogy a gyerek bezárkózik, nem mondja el a dolgait, inkább egyedül próbálja megoldani. Másik godnolat: Az is lehet, hogy anyukádnak lelkileg még mindig hordozni kell az apuka elvesztésének súlyát, és emiatt zárkózott, magába forduló. Ilyenkor a zárkózottság átragad a gyerekekre is. Másolják a viselkedést, azaz befelé fordulnak, elrejtõzködnek, nem osztják meg sem gondjaikat, sem örömüket. Ha úgy godnolod, hogy ez utóbbi a helyzet, akkor próbálj anyukáddal beszélgetéseket kezdeményezni. Talán egy -egy film, vagy kitalált esetleg megtörtént sztorik osztálytársakról "Anya te mit tennél, anya te mit mondanál, ha én tenném ezt..." vagy Anya neked ez gyerekkorodban hogy ment, milyen tanuló voltál, voltak barátaid? Volt barátod még apa elõtt? " Sokszor az egyedüli szülõ nagyon magányos. Mert a gyerekek el vannak foglalva az iskolával, stb, de az ilyen fiatalon egyedül maradt szülõnek sokszor nincs akinek egy mondtaot elmondjon. Vedd rá anyukádat, hogy beiratkozzon tanfolyamra, bármire, ahol embertársak vannak. Ha kicsit enged a boldogtalanságból, akkor hozzád id megértõbb lesz.

Amikor egészséges a kisgyerek, nem is különösebben kis súlyú, akkor miért problémázik annyi anyuka (apukáktól még nem hallottam), hogy miért nem eszik többet a gyerek?

Ha élénk, jó a kedve, biztos nem éhezik magától egy kisgyerek. Legfeljebb eljutott arra a szintre, hogy ezzel manipulál.

Legjobb válasz: Pontosan. Ezzel manipulál. Rájön a gyerek pillanatok alatt, hogy ha kihagy egy étkezést, akkor anyuka hozza a kekszet, pudingot, csokit, pufit, habossütit, csak éhen ne haljon az a drága csöppség. Ennyi a titok. Nálunk arra jöttek rá nagyon hamar, hogy az az ebéd amit fõztem, nem kötelezõ enni ha nem tetszik, de akkor vacsoráig nagyon kellemetlen lesz a farkaséhség, mert semmit nem kap. Nem is válogat egyik sem.

Pontosan. Ezzel manipulál. Rájön a gyerek pillanatok alatt, hogy ha kihagy egy étkezést, akkor anyuka hozza a kekszet, pudingot, csokit, pufit, habossütit, csak éhen ne haljon az a drága csöppség. Ennyi a titok. Nálunk arra jöttek rá nagyon hamar, hogy az az ebéd amit fõztem, nem kötelezõ enni ha nem tetszik, de akkor vacsoráig nagyon kellemetlen lesz a farkaséhség, mert semmit nem kap. Nem is válogat egyik sem.
De az is lehet, hogy anyuka megérzi, hogy valami van a dolog hátterében, mint esetünkben. És ha egy anyánál elindul a vezérhangya, ott nincs megállás.
talán mert az elsõ gyerek és nem tudja mi a jó és mi a rossz nincs tapasztalata amit hall és lát az mind fényezve van (mert ki vallaná be a játszón h az ö gyereke nem tökéletes?) sajna a média is ezt sugározza és a legtöbb magazin is és benne a temérdek reklám mert önbizalom hiányos mert a rokonok tukmálják mert nem jó a védõnõje orvosa szal sok oka lehet pedig egyszerû a dolog csak figyelni kell a gyereket akkor tudd manipulálni egy gyerek ha a szülei hagyják ezt mint ahogy elõttem ezt írták is :-) ha engedik neki h a gyerek legyen az aki neveli a szüleit :-))
Talán azért, mert, ha nem eszik eleget, akkor hisztis, és nem alszik? Vagy, ha elelszik, akkor felébred az éhségtõl? nA, NÁLUNK EZ VAN. nEM TÖMÖM SEM PUDINGGAL, SEM SEMMIVEL. aLIG KAP ÉDESSÉGET. (bocsi, benyomódott a caps lock) Ha rendesen eszik, akkor nagyon jól telik a nap, nagyon jól alszik, mosolygós, stb. A baj az, hogy gyakran már a fél étel bevitele után rohan tovább, mert neki nincs ideje enni. Örökmozgó, felfedezõ, eleven kisfiú...
A kérdező hozzászólása: Köszi a változatos válaszokat :)

Miért nem bízik bennem az anyukám?

13 éves vagyok , Lány. Anyukám azt gondolja hogy minden fiúval leakarok feküdni , pedig nagyon nem igy van. És nem is viselkeddek ugy :S Nyáron akarnék egy házibulit csinálni de nem engedik mert félnek hogy terhesen térek haza de ilyen bulikra máshoz akit már évek óta ismernek sem engednek el. Meg mutkor felhoztam a pasimat a házunkba igy suli után és este elmondtam anyukámnak és leorditotta a fejemet hogy hogy merek ilyet? És mivan hogyha letapiz , meger?szakol, levetk?zted :S Engem nagyon zavar hogy nem bizik bennem az anyám): mit tudnék csinálni hogy elnyerjem a bizalmát?

Legjobb válasz: Na, azért még a házibulikkal várj pár évet, ebben anyukádnak teljesen igaza van. Az nem baj, hogy van barátod, de tényleg csak akkor hozd haza hozzátok, hogyha anyukád is otthon van. Megértem az aggodalmát, így leendõ anyaként, hiszen nem tudhatja, hogy mit is csináltok, hiszen a szexhez még nagyon is fiatal vagy. (azért remélem nem voltam túl kemény... :D) 24/L

Szerintem anyukád téged félt és másokban nem bízik Amikor meg felvitted a fiút megkérdezés nélkül, akkor pedig bebízonyítottad neki, h nem vagy te sem még megbízható.
Na, azért még a házibulikkal várj pár évet, ebben anyukádnak teljesen igaza van. Az nem baj, hogy van barátod, de tényleg csak akkor hozd haza hozzátok, hogyha anyukád is otthon van. Megértem az aggodalmát, így leendõ anyaként, hiszen nem tudhatja, hogy mit is csináltok, hiszen a szexhez még nagyon is fiatal vagy. (azért remélem nem voltam túl kemény... :D) 24/L
azért, mert anyukádnak-bocsáss meg-, de maximálisan igazat adok. 13 éves vagy. 14 éves korodig minden amit teszel maximálisan az õ felelõssége- ez a jog:S- teljesen normális, h félt és aggódik. próbáld arra rábeszélni, h a házibulin biztosítsanak nektek felügyeletet, akár pár másik anyukával. nem kell egy szobában partizni, csak õket megnyugtatja a tudat, h nem lesz semmi baj, ha ottalvósra szeretnéd, akkor a fiúk és a lányok külön szobában alszanak... emellett én sem lennék felhõtlenül boldog, ha a 13 éves lányom felhozná a szobájába a "pasiját". elhiszem, h nem akarsz vele lefeküdni, de sokszor másként alakul a helyzet, mint azt elterveztük. és aránylag kevesen érettek ennyi idõsen egy kapcsolathoz.
Elõször is: még csak 13 vagy, de már van barátod, eszed meg annyi, hogy nem érted, miért baj, ha felhívod, és egyedül vagytok. Tényleg szerencséd, hogy a fiú nem vette úgy, mint felhívást keringõre. Másrészt anyád a fiúban nem bízik, ha feltételezi, hogy akár meg is erõszakolhat, és nem benned. Amíg ilyen meggondolatlan vagy, és ilyen "kis koraérett", ne csodáld, ha félt. Amúgy amiket most a tinik mûvelnek, nem csodálom, ha anyád is már tiszta ideg, és félt. Ezen úgy tudsz javítani, ha többet beszélgettek, és nem az alapján fog megítélni, amit a tinikrõl olvasni nap mint nap. :S
Ha ilyet mondana a 13 éves lányom, hogy idézem: "pasimat" én sem engedném. Ha van elég eszed, leszûröd ebbõl a mondatból azt, amit most nem fogok 50 mondatba leírni.
Amiket az interneten és saját szememmel látok a mostani 13-14éves korosztálynál, hát én se biztos, hogy megbíznék a lányomban... Házibuliból mikor szándékoznál hazajönni? Mert ha valami korábbi idõpontot mondanál lehet engednének, viszont éjfélig én se engednélek. Mondjad meg anyudnak, hogy egyrészt tudod mi az a védekezés, másrészt jó darabig nem tervezel testi kapcsolatot, fõleg nem házibuliban, ha meg a srác erõltetné szakítanál vele. Még ha nem is így van, de nagyon remélem, hogy így van :)
Nálam is hasonló a helyzet.Megkérdezi, hogy mikor jön meg a mensim és ha még nincs vagy késik akkor egybõl közli, hogy biztos terhes vagyok.Kérdezd meg tõle, hogy miért bizalmatlan, miért gondolja ezeket, van e rá oka.Ha nem csináltál semmi olyat akkor nem értem anyud feltételezéseit. :/ 13/L
Én se bíznék benned. Akinek 13 évesen pasija van... Ott már nemcsak a csókolózás megy, hanem a tapizás is, onnantól meg már csak egy lépés a szex. Jó, tudom, ez a mai korosztálynál teljesen általános dolog, de én nem tudnék megbízni egy ilyen lányban.
1. 13 évesen korai a pasi 2. anyukád tényleg tulzásba esik h terhes leszel meg ilyenek Az nagyon nagy baj ha nem bízik benned, (bár lehet h csak félt) tudomásom szerint az anya-lány barátság és bizalom nagyon fontos, fõleg ebben a korban( tanácsok, támogatás, BIZALOM stb):) bár én nem értek ehhez, fiú vagyok Szerintem te tudod mit csinálsz, észnél vagy ugyhogy semmi gond nem lehet :) Anyukád stílusa meg majd megváltozik mikor megtudja h nincs ok az aggodalomra, v nem, de ha nem akkor majd megszokod valahogy :D, mást nem nagyon tehetsz..
A kérdező hozzászólása: Pasim helyett a nevét mondtam . Csak másképp irtam le
Nem akarja hogy a 13 éves lányát megd*gják. ha leakarnál feküdni a barátodal, megbeszélnéd anyukádal?
ha ha 13 évesen házibuli! LOL Neked még max. a pizsamaparti megengedett a lányokkal! 13 éves és pasizik! Ezen beszarok :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!