Találatok a következő kifejezésre: Miért nem aludni a féléves (2 db)

Miért nem akar aludni a féléves kislányom?

Legjobb válasz: szia Hát õ elalszik este nagy orditással de 1oránként fõl kel ezt csinálja reggelig minden nap.

szia Hát õ elalszik este nagy orditással de 1oránként fõl kel ezt csinálja reggelig minden nap.
Nehéz egy ilyen kérdésre válaszolni, mert nem tartalmaz semmilyen konkrétumot. :-( Azt jelenti, hogy este nem tudod letenni? Vagy azt, hogy éjszaka többször felébred?
Talán a foga jön, nem? Nincs megduzzadva az ínye?
Ha már az esti lefekvés is ordítással jár valószínû, hogy valami rossz élmény fûzi az ágyához azért sír. Nyílván így az éjszakai felkelés is ugyanezt váltja ki belõle. Vagy a foga jön próbáld ki este bekenni az ínyét ecsetelõvel(a patikában kapsz), hogy ettõl elnyugszik-e. Vagy esetleg a hasa fájhat de akkor vonaglik azt észre veszed egy kis finom hasi maszírozással ez is megoldható.
Amit elfelejtettem leírni az elõbb az, hogy semmiképpen ne adj neki teát inni inkább sima vizet(felforralt, lehûtött)vagy egy pár csepp citromlevet tehetsz bele. Nálunk is elég sok idõ eltelt mire rájöttem, hogy attól pörög annyira azért nem tud aludni rendesen.

S. O. s miért nem akar aludni a 3 és féléves kisgyerekem?

Este tizenegy és éjfél között alszik el. Régebben, pár hónapja este nyolc és fél kilenc között elaludt. Mesélek, telefonon youtubeon mesét nézünk, aztán villanyt kapcsolunk, befekszem mellé és elalszunk. Illetve csak én, mert ő nem. Mi baja lehet? Délután ugyanez megy. Így fekszik le: Anya, mikor kelünk fel? Nem akar aludni. Megkérdezi miért kell aludni..és elmondja, hogy Õ nem akar, mert nem fáradt. Ezt nem értem. Mi történhetett? :(

Legjobb válasz: Lányom 3 éves és volt 1 hét míg délután többször nem aludt, vagy nehezen aludt el. Most újra jól alszik. Èn a délutáni alvást nem eröltetem. Letezsem 1 kor legkésöbb és félórát fekszik egyedül. ha nem alszik el akkor nem érdekes, de ha elalszik akkor is max 2-ig aludhat. ìgy este 8-ra álmos már. Nem alszom vele soha sem, és nem engedek este fele már mesét nézni neki. A villogo, mozgó képek az agyban ragadnak és nem hagyják elaludni. Ha nagyon nem megy az alvás este akkor beteszek neki halk gyerekzenét a magnójába, és egyedül hagyom. Van neki több hangos könyve is, amit szintén a magnó játszik el. Ezt nem engedem minden nap, hogy ne szokjon rá, de rosszabb estéken beteszem neki.

Lányom 3 éves és volt 1 hét míg délután többször nem aludt, vagy nehezen aludt el. Most újra jól alszik. Èn a délutáni alvást nem eröltetem. Letezsem 1 kor legkésöbb és félórát fekszik egyedül. ha nem alszik el akkor nem érdekes, de ha elalszik akkor is max 2-ig aludhat. ìgy este 8-ra álmos már. Nem alszom vele soha sem, és nem engedek este fele már mesét nézni neki. A villogo, mozgó képek az agyban ragadnak és nem hagyják elaludni. Ha nagyon nem megy az alvás este akkor beteszek neki halk gyerekzenét a magnójába, és egyedül hagyom. Van neki több hangos könyve is, amit szintén a magnó játszik el. Ezt nem engedem minden nap, hogy ne szokjon rá, de rosszabb estéken beteszem neki.
Vaoszinüleg nem kell már neki a nappali alvás. Ne eröltesd, hanem hagyd játszani. Meg fontos, hogy eleget legyen a szabadban, legalább 2 órát legyen kint, akkor jobban tud majd aludni. Ha a szobájában túl meleg (20 fok fölött) van, az is lehet oka. Meg jobb lenne, ha nem feküdnél mellé, hanem hagynád, hogy nyugodtan tudjon az ágyban feküdni.
Mivel délután sem álmos, de nagy nehezen elalszik, így nagyon kipihent estére. Nem kell neki már a délután alvás. Valószínûleg napközben sem fárad ki annyira, gondolom már több idõt töltötök a lakásban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!