Találatok a következő kifejezésre: Miért nem aludni a (125 db)

Miért nem akar a saját helyén aludni?

Kislányom 18 hónapos múlott és eddig szépen aludt a helyén, igaz csak 23 óráig, vagy legkésőbb éjfélig és akkor áthoztuk hozzánk/közénk. Előtte reggel 5-ig szépen aludt a helyén, viszont most két napja elaludni sem hajlandó. Majdnem egy óra hiszti után a férjem feladja és áthozza. Mi lehet az oka? Mit rontottam el? Van valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Hát igen rájött hogy akár közöttetek is el lehet aludni. okos a kiscsaj. meg kell vele beszélni hogy ez így nem jó tûzz ki egy dátumot hogy innentõl külön alszotok aztán egy kedvenc plüss legyen az aki vigyáz rá minden éjjel helyettetek. nem tudom mûködne-e csak ez jutott eszembe. de mondani könnyebb mint véghezvinni. remélem sikerül.

Hát igen rájött hogy akár közöttetek is el lehet aludni. okos a kiscsaj. meg kell vele beszélni hogy ez így nem jó tûzz ki egy dátumot hogy innentõl külön alszotok aztán egy kedvenc plüss legyen az aki vigyáz rá minden éjjel helyettetek. nem tudom mûködne-e csak ez jutott eszembe. de mondani könnyebb mint véghezvinni. remélem sikerül.
Nem kellett volna átvinni közétek.. Kisfiamat fokozatosan szoktattam le a köztünk alvásról, nem volt egyszerû, de sikerült. Miután elaludt mindíg bevittem az õ ágyába. Ezt kb. 1 hétig csináltam, utána este betettem az õ ágyába, sírt akkor simogattam, vigasztaltam de nem vettem ki csak ha nagyon nagyon sírt. Amikor megnyugodott az ölemben, vissza az ágyba és így tovább.. Kitartónak kell lenni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a férjem akarja áthozni. Ezen már nem is egyszer volt összetûzésünk. :( Nagyon el vagyok keseredve.
Ez kényelmetlen nektek? Mostanában én is néha odaveszem magunkhoz a kisfiamat, ha rosszul alszik, aztán ha felébredek, visszateszem az ágyába. Néha itt is alszik el, aztán átteszem õt a helyére. Mondjuk nekem elalszik ott is, ha mellette fekszem, szintén másfél éves. Miért gondolod, hogy elrontottad? Szerintem szeparációs szorongása is van, mert nap közben is sokszor kapaszkodik belém, néha ejjel is a nyakamba, olyankor szoktam odavenni magam mellé. Szerintem majd kinövi.
Szeparációs szorongás. az enyém hónapokon át azt csinálta, hogy este mellettem aludt el, persze még szopizik, de nem tudtam berakni a kiságyába, mikor megpróbáltam , egyszerre fent volt. Megoldás a következõ lett: egy heverõ felsõ részére új szivacs és huzat került, kis lábak az aljára, mellé tudok feküdni, ott elalszik, ott tudom hagyni persze a szélére párnákat rakok, hogy ne essen le. Nagyon tetszett neki az új kis ágya. Most 21 hónapos.
Szerintem ez szep.szorongás 2.-ik hulláma: http://www.kismamablog.hu/a-baba-fejlodese/szeparacios-szoro..
A gyerekekkel nagyon következetesnek kell lenni. Ha egyszer ki tudja hisztizni hogy köztetek aludjon újra és újra próbálkozik majd és nagyon kitartóak tudnak lenni. Sajnos ilyenkor van az, hogy a szülõnek kitartóbbnak kell lennie. Egyik ismerõsöm is beszoktatta a gyereket közéjük és azóta is ott alszik 2, 5 éves. Most a csaj megint babát vár és nem tudja kiszoktatni a kicsit az ágyból. Így apa a gyerekkel alszik õ meg egyedül. Nem hinném, hogy az ilyesmi túl jó hatással lehet egy párkapcsolatba. Én szigorú vagyok ezen a téren. Mindenki a saját ágyába kell hogy aludjon.

Miért nem szeretnek a babák hason aludni? És hogy tudom rávenni hogy maradjon ugy, mert most bibis a popsink és ugy kéne sokat feküdnünk!

Legjobb válasz: Az én babám kizárólag csak hason alszik, hanyat csak kalimpál. Nem biztos, hogy sikerül átszoktatnod. Próbáld meg az öledbe elaltatni és úgy letenni hasra aludni. Sok sikert és kitartást és gyógyuló popsit!

Az én babám kizárólag csak hason alszik, hanyat csak kalimpál. Nem biztos, hogy sikerül átszoktatnod. Próbáld meg az öledbe elaltatni és úgy letenni hasra aludni. Sok sikert és kitartást és gyógyuló popsit!
Nekem mindkét gyerekem a hasán aludt, addig amíg nem forgolódtak. Én mindíg a vállamon altattam el õket és utána a hasára raktam le.
Irigylem a két elõttem írót! Az én kisfiam sem szeret hason lenni. Most viszont, naponta többször hasra teszem, hogy emelgesse a fejét. Csak pár perc az egész, mégis mindíg sírás a vége. Ha úgy kellene aludnia, szerintem inkább napokig nem aludna! Jobbulást!
probald szopiparnara fektetni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek!Ez jó ötlet , hogy elaltatni utána hasar rakni!! Kipróbálom! üdv egy 4 hetes kisfiu anyukája
4 hetesen a mi kisbabánk sem szerette ha hasra tettük, sõt még sokáig utána sem. Azért mi próbálkoztunk, de míg sírt mindig visszafordítottuk. Aztán ahogy telt az idõ, elérkezet az a pillanat mikor már nem sírt ha hasra tettük, de még mindig nem bírta így sokáig. Napról-napra ahogy erõsösött a nyaka, vállai úgy bírta több ideig a hasonfekvést. 3 hós kora körül kezdett próbálkozni az átfordulással, 4 hónaposan átfordult hasra és egyre jobban szereti. Most lassan 5 hónapos lesz és pár napja úgy vesszük észre már csak így hajlandó aludni éjszaka is. Az elején próbáltuk visszafordítani, de rájöttünk, hogy hason egyedül is elalszik és most már szereti. Nektek most fontos lenne, hogy hason aludjon a popsija miatt, erre én is azt a megoldast tudom javasolni amit egyik elõttem szóló, hogy mikor kézben elalszik úgy fektetitek le hasra. Milyen popsikrémet használsz? Lehet, hogy a peuls miatt pirosodott meg a kis popsija? Gyógyulást!
elérkezet+t pelus bocsi a hibákért (utolsó válaszadó)

Miért nem akar a párom nálam aludni?

Én 18 leszek, párom 22. Másfél éve vagyunk együtt, szeretjük egymást. Mindketten még szül?knél lakunk, egymástól 25km-nyire. Õ szereti ha nála alszom, legutóbb is megkért rá, de egészségügyi okok miatt nem tudtam maradni. Kértem h aludjon ? nálunk, csábítás közben csak azt nem ajánlottam fel amim nincs, ? még se jött. Pedig most semmi olyan dolog nem volt, ami kizárta volna jövetelét. De ez csak 1 eset volt. S?t ha azt kérem h csak úgy egy délután jöjjön le, azt is kerüli, pedig az itthoniak kedvelik.Próbáltam vele beszélni err?l, de azt mondta nincs semmi baja... Pedig szeret. Ez biztos. Tényleg csak ennyire lusta lenne?

Legjobb válasz: Velünk is majdnem ugyanez van, csak õ azért napközben szívesen jön.Mi 11 hónapja vagyunk együtt, én már milliószor ott aludtam náluk,és õ is mindig hív, és tudom h szeret.Szüleimmel is jól kijön, de soha nem akar nálam aludni.Inkább éjfélkor "rendel" maga elé egy kocsit, mitnhogy nálam aludjon.Mindig mondom neki, de aztán tereli a dolgot.Valahogy ráveszem majd...

Velünk is majdnem ugyanez van, csak õ azért napközben szívesen jön.Mi 11 hónapja vagyunk együtt, én már milliószor ott aludtam náluk, és õ is mindig hív, és tudom h szeret.Szüleimmel is jól kijön, de soha nem akar nálam aludni.Inkább éjfélkor "rendel" maga elé egy kocsit, mitnhogy nálam aludjon.Mindig mondom neki, de aztán tereli a dolgot.Valahogy ráveszem majd...
Szintén hasonló a helyzet nálunk is... Én is ezerszer voltam náluk és aludtam ott a párom még sosem aludt nálunk. Õ napközben angyon szeret ittlenni akár csak velem kettesben akár a családdal, viszont éjszakára nem marad azt mondja, nem szeretné, ha emiatt a szüleim roszallóan néznének rá.. Pedig szerintem ez hüyleség, de neki ez a fóbiája a szülõk a házban éjjel... Ez van...
Egyébként az én barátom is attól "tart" h jajj a szüleim így meg úgy stb...Pedig mindig mondom neki, hogy nem zavarná õket, hogy az én szobámban alszik...de áh, neki mondhatom:) :) na mind1, majd csak ráveszem vhogy.../1. válaszoló..
Akkor viszont lehet, hogy a kedvenc kispárnája, vagy az alvómackója hiányzik! Én se vagyok az az alkalmazkodó tipusú, csak a jól kifeküdt ágyamban tudok jót aludni, a kedvenc párnámon!
fiu vagyok es pontosan tudom mi a baja ezzel! egyszeruen hulyen jon ki, hogy ott alszik a csajnal meg akkor is, ha a szulok kedvelik, mert folyton az jar az eszeben, hogy mikozben ti szerelmeskedtek vagy csak azt gondoljak rolatok (es higyetek el azt gondoljak) a faterja a masik szobaban van s azon gondolkodik, hogy, es mar elnezest a kifejezesert de az a srac az o kicsi lanyat, hogyis mondjam?!, hergemorgolassza. ez nagyon zavaro es kinos. ha lanyom lenne en is epp' ilyen szarul ereznem magam, mert fura.
én 20éves lány vagyok, és a barátom pl nálam sokkal jobban szeret aludni, mintha õ vinne fel hozzájuk, mivel nekem csak lakótársam van, neki meg ott az anyukája és az öccse, valamint a lakás állapota és bosztása sem engedi meg ezt a dolgot... nekem eddig szerencsém volt, mert általában a fiúk aludtak nálam, és én kevesebbet náluk. ne hagyd, h terelje a szót, kérdezz rá nyíltan, és nyomatésoksan kérd m, eg, h mondja el õszintén, h miért nem szeret nálatok lenni. ha igazán szeret téged, akkor õszinte lesz, persze úgy, hogy azért ne bántson meg. hajrá!
Én se szerettem "rózsaszín lányszobában" aludni! Hát még mást csinálni! Valahogy a libidóm ott szabira ment! Meg az is ciki lett volna, ha reggel felkelve, még "álló répával" kell kimenni a WC-re, és közben leendõ anyóssal összetalálkozom! Lányok ezt valahogy diszkrétebben tudják intézni!
A kérdező hozzászólása: Na jó ez oké. Csak h az én szobám külön emeleten van, nem járnak fel a szüleim, egyedül a nõvérem lakik idefent, de õ vagy sokáig alszik, v itthon sincs, szal nincs kivel találkoznia. Mosdó is a szobám mellett van. És amikor 1x 2x sikerrel jártam a libidójával sem volt semmi gond :)
A kérdező hozzászólása: Hát igen.. Én csak annyira szeretném megérteni, hogy ha szeretnek és nekik okés h mi ott alszunk, akkor forditva miért nem mûködik . ??
Ugyanaz a sztorid, mint nekem. Csontra.:) CSak én 19 a párom 22. Én mindig bennt alszok nála, de amikor én kértem, hogy aludni jöjjön ki hozzám hétvégén, azt mondta hogy szombat, vasárnap dolgozik.Délutános volt. Aztán kiderült, hogy vasárnap nem is ment dolgozni. Én mentem be hozzá, mert hívott. Pedig kijöhetett volna szombat este, aztán hazamehetett volna vasárnap és akkor együtt mehettünk volna vissza. Az állatok végett nem jön ki azt mondta, mert a macska állandóan kinyitja az ajtómat, a kutyánk meg ugat éjjel hogyha pisilnie kell. De ez olyan ritkán van. Meg volt egy idõszak amikor folyton itt kinnt aludt és semmi baja nem volt. Habár tudom hogy miért.... akkor elromlott a számítógépe és jó volt az enyém.... szép mi??? De volt egy egyezségünk, hogy egyik hétvégén õ jön ki a másikon én. Egy darabig ment, de aztán vége szakadt. :S Pedig már új franciágyam is van. Mert kanapén volt régen és azt lehetett ággyá alakítani és õ azon nem aludt mert kényelmetlen volt és mindig be kellett hoznom két szivacsot azon aludtunk. Szóval szerintem a te kérdésedre válaszolva, lusta, de sztem az enyémbe is van. A barátnõm volt faszija is összesen kétszer volt nála fennt, pedig akkoriban már négy éve jártak.
Oh, véégre itt aludt:) :) Mondjuk nem is lett volna más választása, mert nem jött már busz, és kocsival sem tudtak kijönni érte.(szerencsére:D:D)De azt mondta, hogy máskor is szívesen jön, ha hívom, mert tök jó volt egymáshoz bújva aludni..Hozzáteszem, hogy senki nem volt itthon aznap:D:D:D
az lemaradt, hogy a legelsõ válaszoló voltam:D
A kérdező hozzászólása: Akkor gratulálok! Az én barátom is lejött volna ma, már másodszorra belement (ez nagy szó), de mire haza értem, miután megbeszéltük, msnen közölte, h mégsem fog menni, mert segítenie kell és a többi... :(:


Miért nem alszik a babám? 7 és fél hós és sem éjjel sem nappal nem akar aludni. Max fél órákat. Soha nem volt jó alvó, de most egyre rosszabb.

Egész éjjel csak verg?dik, sírdogál, van amikor alig lehet megvígasztalni. Foga már van 6 de azt nem hiszem el, hogy 7és fél hónap alatt ne lett volna t?le egy nyugodt éjszakája. A pocakjára espumisant kap. Nem éhes, nem szomjas. Van aki azt mondja el van kényeztetve, de minden nap többször is hagyom sírni, hogy megtanuljon egyedül elaludni, képes egy órán át üvölteni. Már nem tudom hová forduljak. A dokink is azt mondta, hogy hagyjam sírni, de ennyit? Ha van még így valaki kérem segítsetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia! És, ha felveszed megnyugszik? Nekem is ilyen volt a fiam, és nekem sem használt, ha sírni hagytam, akkor is addig sírt míg be nem mentem! Nekem azt mondta a doktornõ(már mást õ sem tudott), hogy aludjunk együtt! Akkor legalább éjszaka tudtunk aludni!:) Napközben meg kapott egy pizsomámat amin érezte az illatomat és azzal is elvolt!:) Mondjuk ez annyiból rossz, hogy nehéz visszaszoktatni az egyedül alváshoz!:)

Szia! És, ha felveszed megnyugszik? Nekem is ilyen volt a fiam, és nekem sem használt, ha sírni hagytam, akkor is addig sírt míg be nem mentem! Nekem azt mondta a doktornõ(már mást õ sem tudott), hogy aludjunk együtt! Akkor legalább éjszaka tudtunk aludni!:) Napközben meg kapott egy pizsomámat amin érezte az illatomat és azzal is elvolt!:) Mondjuk ez annyiból rossz, hogy nehéz visszaszoktatni az egyedül alváshoz!:)
pedig símán lehet a foga. amíg nem evett "rendes adag" chaomillát a kisfiam, dettó ez ment nálunk is. 1 éjjel 12szer keltem fel. hónapokon át. most, mikor jön a foga, reggel - este 5-5 golyócska, és minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Ha felveszem megnyugszik, de jó esetben fél óra múlva újra kezdi. A chamomil-t is próbáltuk avval sem jobb!
Próbáld ki a sedatifpc-t!Vagy a viburcol kúpot!
Szia! Szerintem nem vagyunk egyformák, mindenkinek van dilije. Neki ez. Én nem hagynám sírni, nem hiszem, hogy ez megoldást hozhat. Viszont ha mindig megvigasztalod, megtanul bízni Benned, talán könnyebben alszik is. És mi lenne ha Veled aludna éjjel? Legalább kipihennétek magatokat. Sok sikert!
Szia!Nálunk ugyaz ez a helyzet.Amióta hazahoztuk a kórházból a fiamat(28-án lesz 1 éves)még nem aludtam egy egészségeset.Néha fél óránként fel kell kelni hozzá.Amikor már nem bírom, magam mellé veszem és akkor jó esteben csak kétszer kell felkelnem megitatni, ha megszomjazik, de van, hogy mellettem is ezt csinálja. Hánynom kell, amikor azt hallom, hogy el van kényeztetve a gyerek.Nincs!!!!! Ilyen és kész. Sajna nem tudunk velük mit csinálni.Én többször is beszéltem egy alvászavar kutatóval, de egy módszer sem vált be, mert a végtelenségig azért nem hagyom sírni a gyereket, mivel sajna õ üvöltene addig, ha hagynám. Sajnos csak annyit tudok mondani kitartás!

Miért nem hajlandó a 21 hónapos fiam délután aludni?

Úgy pörög amikor aludni kellene hogy képtelenség bírni vele. Ekkora gyereknek még kell az alvás.

Legjobb válasz: Nem hinném hogy aludna délelött..:), mikor kel reggel? Ha a fiam 7- kor kel, akkor sem alszik egynél elõbb. Ma 3- kor feküdt le:( de alszik. Ehhez én is ragaszkodom. Többet vidd ki délelött a friss levegõre, futkosás, több játék. A fiam csak igy alszik. 23 hós. Kicsit késõbb tedd le, mint eddig. Hátha korai neki az altatás.

Nem hinném hogy aludna délelött..:) , mikor kel reggel? Ha a fiam 7- kor kel, akkor sem alszik egynél elõbb. Ma 3- kor feküdt le:( de alszik. Ehhez én is ragaszkodom. Többet vidd ki délelött a friss levegõre, futkosás, több játék. A fiam csak igy alszik. 23 hós. Kicsit késõbb tedd le, mint eddig. Hátha korai neki az altatás.
Alszik még délelõtt?

Miért nem akarnak a baák soha a kiságyukban aludni?

100 párna a földön a kanapé melett, hogyha felébred és mocorog puhára essen (4 hónapos). A kiságyba hiába teszem, ott nem alszik csak húsz perceket.

Legjobb válasz: Az én babám 5 hós, de szerencsére ahova leteszem, ott alszik el. Tényleg bárhol tud aludni, a kiságyában is.

Az én babám 5 hós, de szerencsére ahova leteszem, ott alszik el. Tényleg bárhol tud aludni, a kiságyában is.
Nekem mind a 4 gyerekem kezdettöl a babaágyban aludt és nem volt semmi hiszti vagy egyéb probléma, egyszerüen kezdettöl ott kell altatni.
Szerintem is csak szoktatás kérdése.Bár lehet nekem szerencsém van, 6 hónapos lányom imája az ágyát, pedig amikor még szopott éjjel is többször 4 hónapos koráig addig velünk aludt.
3 gyerekemnek sose volt ilyen gondja, kezdetektõl ott alszanak.
Csak az nem akar akit nem szoktatnak oda...
A gyerekek nem gépek, és nem egyformák. Mindegyiknél ki kell kísérletezni, mi a jó nekik. Nem biztos, hogy ami a tiédnek jó, az az enyémnek is jó. :)
Túl nagy és túl "hideg" nekik az anyaméh-hez és az anya ölelõ karjaihoz képest. Az enyém téli születésû baba volt, csak úgy aludt a kiságyban, hogy egy pléddel jól körbebugyoláltam.
Szia.Az én kisfiam szeret a kiságyban aludni, én mindig ott altattam az elejétõl, így ezt szokta meg.Amikor még éjjel evett akkor is szopizás után, ment vissza a helyére:) , õ nem is alszik már el mellettünk kéretõzik az ágyacskájába:D 17hónapos most. Üdv
Nekem az elsõ éjszakától kezdve a saját szobájában a kiságyában alszik. És nagyon jól elvan. Ha az elejétõl oda van szoktatva, hogy neki ott kell aludni akkor szerintem késõbb sem lesz belõle probléma, nem kell kivenni az elsõ nyekkenésnél, csak ha tényleg sír, és ha megnyugodott akkor visszatenni, hogy tudja az az õ helye. Nekem szerincsére sose volt ezzel problémám.
szia, az én fiam is utálta a kiságyat sokáig próbálkoztunk még ujszülött korában de ahogy a segge leért a matrachoz egyböl orditott pedig elötte bármit csinálhattam nem kelt fel.most 3 hós mult én ugy szoktatom az ágyába h az oldalrácsot levettük mellém toltuk a kiságyat és igy elalszik benne érzi a közelségedet.sztem próbáld ki.üdv egy 12 hetes pici fiú anyukája
Szerintem ez gyerekfüggõ is. Nekem két gyerekem van, a nagyobbik probléma nélkül aludt a kiságyban, és véleményem szerint a másodikkal is ugyanúgy csináltam mindent (mert azt gondoltam, ez már az elsõnél is bevált), õ meg az elején (3-4 hónapig) nem nagyon volt hajlandó kiságyban aludni, csak az autós ülésben. Sokat kínlódtunk, az éjszakák már jól mennek az ágyban, de napközben még mindig csak az ülés, ha sikerül is elaltatnom a kiságyban, ott 20 perc múlva felébred, az ülésben 2-2, 5 órát alszik.(Most 5 hós lesz) Sajnos nálunk az is szempont, hogy amikor a nagy alszik, akkor nem nagyon hagyhatom még nyüszíteni sem, mert akkor meg õ nem tud aludni (két éves), szóval ez nehézkes, de majd átvészeljük. Felnõtten mindenki a saját ágyában alszik már... :o)
15 hós kislányom születése óta kiságyban alszik, sose volt gond vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat. Kénytelen leszk beleszoktatni az ágyába, mert egyre jobban mozog és félek, hogy megüti magat. Nehéz feledat les, de nekivágunk... Az is probléma, ugy veszem észre, hogy a kiságy matraca sokkal puhabb, mint ahol eddig aludt....
Elsõ vagyok újra. Szóval az enyém az elsõ 3 hónapban csak úgy aludt el, ha szorosan körbebugyoláltam, és jó melegben volt. (Dec-jan-feb). Márciusban lett 4 hónapos, utána már sokkal többet és jobban aludt az ágyában.. :)
Az enyém is utálta, most 5 hónapos. Napközben sokszor aludt kanapén, franciaágy közepén, és csak este a kiságyban. Pár napja próbálkozom, és már napközben is kiságyban alszik. :-) Egész jól megy, már csak ritkán alszik napközben máshol. Lehet, hogy csak nagyobbnak kellett lennie???
Enyém dettó! Pont ma írtam ki ezt a kérdést, csak az én gyerekem 5 hós. Fogalmam sincs, de nagyon remélem az átszoktatása a kiságyba (velünk alszik) nem lesz nehéz! Biztosan lesz sírás, de erõsnek kell lennünk.:)
Uhh, az enyém meg csak ott akar. Nem lehet vele hosszabb távra kimozdulni, mert ha nem a SAJÁT kiságyában van a SAJÁT szobájában, akkor csak sírva alszik el. Kocsiban a gyerekülésben egyenesen ordít, pedig amúgy egy végtelenül nyugodt baba. Sajnos még köztünk se alszik el az ágyban, olyankor azt hiszi játék van, feláll, felül. Már 1 éves múlt, de még mindig ennyire ragaszkodik az ágyához. Amúgy a nagyobbik lányom is hasonló volt, õ 2 éves kora után nõtte ki ezt a dolgot. Szóval kitartás!

Kismamik! Miért nem alszik a kislányom éjszaka? 23 hetes vagyok és 2-3 naponta fent van hajnali 2 és 4 között úgy ficánkol nem tudok aludni tőle. Biztos nincs baja de hát nap közben is mocorog rendesen nem birom elhinni hogy sose pihen

Legjobb válasz: De bájos...õ még nem tudja, hogy éjszaka van, nem vagytok szinkronban, mi sem...az én kisfiam is fennvan és rugizik amikor én aludnék két pisilés között, majd olyan harmincadik héttõl talán kezdenek beállni valamiféle ritmusra. Addig örülj, amíg jól mocorog, egészséges pinduri!

De bájos...õ még nem tudja, hogy éjszaka van, nem vagytok szinkronban, mi sem...az én kisfiam is fennvan és rugizik amikor én aludnék két pisilés között, majd olyan harmincadik héttõl talán kezdenek beállni valamiféle ritmusra. Addig örülj, amíg jól mocorog, egészséges pinduri!
Szerencsére mi összhangban voltunk a kisfiammal, ami idekinn is folytatódik.:) A nap bármely szakában velem aludt. És miután felkeltem, rá 5percre felébredt. Egyébként sokat alszanak a pociban a 20-30.hét között, csak álmukban is egyfolytában mozog kezük-lábuk, mert az idegek folyamatosan alakulnak ki, ezért a sok mocorgás. 5hetes baba anyucija
Akkoriban nekem is állandóan mocorgott éjszaka.Felkelt fél 5-5 felé, addig rugdosott, míg fel nem keltem, majd miután kimentem pisilni, õ visszaaludt, én meg nem bírtam aludni.Aztán a 28-30. hét környékén egyszer csak abbahagyta, majd akkor aludt/alszik, mint én és hagy aludni.Reggel ébred, mikor én, este alszik, mikor én.Ha hajnalban felkelek, akkor õ is ébred, köszön, majd alszik tovább.35 hetes kismama
Kifejezetten a babám mozgására nem kelek fel, de ha felébredek, akkor õ is szokott rugdosni. Megfigyeltem, hogy különösen akkor rugdal, ha számára rosszul fekszem, egyszerûen nem szereti, ha jobb oldalamra fordulok. Ilyenkor persze megadom magam, mivel jó lenne visszaaludni úgy 4 körül, ezért megfordulok, és már abba is hagyja. Lehet, hogy nálatok is hasonló van...
En 22 hetes vagyok, es az en kislanyom is nagyon aktiv.Tegnap egesz nap rugdolozott, es mar vagy masfel hete megfigyeltem hogy minden ejjel fel 12-kor megebred, parat rug es alszik vissza.En imadom.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat kismmamák, fõleg az utolsónak aki egyidõs velem szóval hassonló cipõben járunk :-) sziasztok
Fogzás..? Fejlõdési elõrelépés..?
A kérdező hozzászólása: Igen lehet, hogy fogzik, be szoktam neki kenni Dentinoxxal.
Hát ez ellen sokat nem tudsz tenni, ugye, a tüneti kezelésen kívül. Éshát ha épp olyan fejlõdési szakaszban van, hogy pörög a kis agya, nagyon azzal se. Ebben az esetben estefelé próbálj olyan "rituálét" kialakítani (ha még eddig nem volt), ami egyrészt kicsit lelassítja, ellazítja, másrészt, amibõl idõvel tudni fogja, hogy most pihi következik. Nem biztos, hogy ez meg is oldja a dolgot, de csökkentheti a tüneteket.
Mi is pont így vagyunk.Én most homeopátiával próbálkozom, hátha... Viburcol, chamomilla...
A kérdező hozzászólása: Hú hát nem tudom mit csináljak, már próbáltam hogy késõbb fûrdetem, mint eddig, vagy elõbb, de nem jön be, ma pl:este11 után magam melé tettem aztán úhy aludtunk el, de azt se akarom hogy mellém szokjon Õ is, mint a nagyobbik(3 éves kislány).Szóval, kivagyok.
A nagyobbiknál mi volt a helyzet? Csak mert anyánál biztonságosabb és megnyugtatóbb helyet nem hiszem, hogy tudnál találni, szerintem egyetértesz...

Mitévő legyek? Másfél éves kisfiamnál mi lehet a gond, hogy éjszaka és nappal is mindig sírva kel? És éjszaka miért kel még mindig 1-2 alkalommal, és miért nem hajlandó a saját ágyában aludni - még a földön is elalszik a matracon egyedül?

Szoptatom még. Mit javasoltok, hogyan tudnám az éjszakai keléseket megoldani?

Legjobb válasz: Szerintem fog. Én 17hósom is iszonyat nyügõs...:( Én nurofent adok alvás elõtt, attól valamennyire nyugodtabban alszik

Szerintem fog. Én 17hósom is iszonyat nyügõs...:( Én nurofent adok alvás elõtt, attól valamennyire nyugodtabban alszik
A kérdező hozzászólása: Igen kezdetben én is azt csinálom, ugye három napig, de azóta már eltelt másfél - két hónap... :S
Az ágyban nem alvásra: próbáltad már máshova tenni az ágyát? Lehet, hogy hartman vonalon vagy víréren van az ágya. Nem nagyon hittem ezekben a dolgokban, viszont barátnõm fia folyamatosan bömbölt, nem aludt. Ahogy átrendezték a szobáját a kissrácnak, úgy aludt, mint a bunda. Egy próbát megér.
Nekem lányom van, de hallottam már olyat, hogy a fütyije miatt. Mert pisilnie kell és akkor áll neki és lehet húzódik és fáj, nem?
Úristen, mintha rólunk írnál!!!Én már az ágyát is pakoltam, ide-oda, semmi.Készen vagyok, ha megint felsír, én is bõgök mostmár.:(Születésétõl sírva ébred, 5 hós korától kel éjjel is sokat, nem szopik már, van h teát sem kér.Nurofent nem kaphat minden este...ki fogok purcanni..már az orvos se érti:(
ó drágáim mi ugyanezzel küszködünk csak nekünk ikreink vannak, szóval van hogy egész éjszaka váltva kelnek én meg ott ülök felettük hogy amint felsír megnyugtassam gyorsan addig míg a tesót is fel nem riasztaná....

Miért nem akar a saját ágyában aludni? 2 évig semmi gond nem volt, most hallani se akar róla. Miért?

egyszer?en nem tudom a saját rácsos ágyában altatni kb 1 hónapja,ki akar jönni,és a mi ágyunkba akar aludni,holott sosem aludt ott.Tudom,hogy már képzel,lát dolgokat,és álmodik is rendesen,de nem tudom hogyan kezeljem,hagyjam nálunk elaludni,aztán átviszem a kiságyába?Éjjel többször felsír,és akkor is át akar jönni,áll az ágy szélébe kapaszkodva és sír,hogy ki akar szállni,átviszem ott alszik,visszaviszem,de 2 óra múlva megint ki akar szállni.Most készülünk rendes ágyat venni neki,de nem tudom,az nem e még jobban megkeverné.Volt akinél hasonló volt a helyzet,aztán elmúlt?Sajnos a saját ágyába nem tudom vissza altatni sem,annyira ki akar szállni,hogy nagyon.ötleteket,tippeket várnék,és némi biztatást,hogy el fog múlni.

Legjobb válasz: El fog múlni!!!! A lányom ekkora már gyerekágyban aludt és kb ugyanilyen korban kezdte, ráadásul már az esti elaltatás sem ment. Viszont hozzáteszem, hogy soha nem aludt nálunk, még amikor beteg volt és én szerettem volna, hogy ne kelljen mindig kikelni, akkor sem aludt ott el. Én próbáltam finoman, de aztán "durván" ráparancsolva, és mikor már egy órája is szórakoztunk, hogy aludjon már este el, volt bizony hogy rácsaptam a fenekére. Az éjjeli felriadást, meg csak úgy tudtam megoldani, hogy felvettem, kimentünk inni egy korty vizet. Megnéztük hogy kint sötét van, nincs senki az utcán, szomszédban is sötét van mindenki alszik...... és visszamentünk. Odaültem egy székre mellé és fogtam a kezét. Végül elaludt. És bizony volt hogy egy óra múlva kezdtük elölrõl. De 1-2 hónap alatt rendezõdött a dolog.

El fog múlni!!!! A lányom ekkora már gyerekágyban aludt és kb ugyanilyen korban kezdte, ráadásul már az esti elaltatás sem ment. Viszont hozzáteszem, hogy soha nem aludt nálunk, még amikor beteg volt és én szerettem volna, hogy ne kelljen mindig kikelni, akkor sem aludt ott el. Én próbáltam finoman, de aztán "durván" ráparancsolva, és mikor már egy órája is szórakoztunk, hogy aludjon már este el, volt bizony hogy rácsaptam a fenekére. Az éjjeli felriadást, meg csak úgy tudtam megoldani, hogy felvettem, kimentünk inni egy korty vizet. Megnéztük hogy kint sötét van, nincs senki az utcán, szomszédban is sötét van mindenki alszik...... és visszamentünk. Odaültem egy székre mellé és fogtam a kezét. Végül elaludt. És bizony volt hogy egy óra múlva kezdtük elölrõl. De 1-2 hónap alatt rendezõdött a dolog.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, volt már egy ilyen idõszakunk és akkor én is azt csináltam, hogy bent a kiságyban megnyugtattam, most ez nem megy annyira határozottan ki akar jönni, nem csak az ágyból, de a szobából is, hiába ülök mellé, hiába fogom a kezét, csak sír és ki akar szállni.csak akkor nyugszik meg ha átviszem hozzánk.biztos nem történt egy hónappal ezelõtt semmi, semmi különleges, nem vagyunk az a típusok akik tudják sírni hagyni a gyereket.most amikor ez a helyzet van megpróbáltam, hogy nem veszem ki, de annyira sírt, hogy már hangja sem volt, 1 óra múlva kivettem, de még 2 óra múlva is hüppögve, rázkódva aludt, annyira sajnáltam, ilyent többé nem teszek.Nagyon sajnálom, mert látom, nem azért csinálja hogy hisztizzen.fáradt és aludni akar, de nem a saját ágyába és nem a saját szobájába.
A kérdező hozzászólása: most levettem a rácsot az ágyáról, igy oda tudok bújni.Meglátom ez segít e neki.Az a baj, hogy kb ebben az idõben lett nagyon anyás is, így lehet engem hiányol, de rosszakat is álmodik, mert amikor ott alszik velünk, egy ideig, akkor fel sír, hogy hol az anya.Lehet õ látott a szobába a sötétben olyant ami nincs is ott, vagy sötétben máshogy látszik, olvastam, hogy ez a kor ezért is nehéz.
A kérdező hozzászólása: mindig minden este olvasunk, 6 kor vacsizik, és utána már nagyon nyüzsgõ, ugráló játékot nem játszunk, rengeteget bújuk, szeretget, nem csak most mindig ilyen volt, és mivel én is ilyen vagyok igy ez nekünk automatikusan jön.este meg duplán.az alvás nem gond neki, csak a hely, most levettem a rácsot, tetszett is neki a dolog, de õ a mi szobánkba akar aludni.mondtam, hogy én itt alszom, de nem õ a másik szobába.nagyon sírt, és hiba meséltem, vagy énekeltem, oda bújtam, csak a másik szobába akart menni, aztán már annyira sírt, hogy átmentünk.napközben imád ott lenni, játszani.de ha alvásról van szó nincs ami oda kötné.hidd el nagyon imádom a fiam, és valahol nekem jó is hogy látom ahogy elalszik és simogat, meg néz rám, imádom, de tudom, hogy ez nagyon nem jol van így.éjszaka meg ha 5*fiszem vissza 2 óra múlva megint sírva kéredzkedik ki.Tegnap 1 óra nem sok annyit nem aludtam.kihozom, még megvárom még elalszik, ami van hogy pár perc de van, hogy 1 óra, visszaviszem, aztán 1 óra múlva megint sír, hogy õ kiszáll.Ha nem lennének ezek az éjszakai ide oda séták, a mi szobánkba való elalvás még annyira nem is lenne baj.De kicsi az ágy és én nem tudok aludni ha õ köztünk van.
Kedves Kérdezõ! Rendezõdtek a kislányoddal a dolgaitok? Olvasom amiket írtál, és nálunk is ugyanez történik már 4 napja. Ma már ebéd után sem akart elaludni a szobájában, csak a miénkben. Annyira el vagyok keseredve, mert semmit sem tudok így csinálni.
A kérdező hozzászólása: Szia Igen kedves utolsó, már megoldódott.elmentünk vettünk neki egy ágyat, egy éjszakai lámpát kicsit átrendeztük a szobát.már az ágya összeszerelésénél látszott hagy tetszik neki a dolog, az éjszakai lámpát õ választotta.nálunk 3 dolog jött össze egyszerre, az éjszaki félelem, az álmodások stb, a anya hiány és a kiságy undor.a kiságyundort megoldottuk, anya meg odabujt mellé este úgy aludt el.elsõ éjszaka még 2* megébredt, de aztán szépen lassan ritkultak.remélem nálatok is rendezõdik.ird meg esetleg most mi van vele.
Szia! Kicsit már jobb a helyzet. :) Vettünk neki leesés gátlós ágyikót. Abban most szívesen alszik, ezért gondolom, hogy a rácsos ággyal lehetett a gond. Mém mindig megébred fél egy felé. Akkor át hozzuk magunk közé. Sajnos nem tudom, hogy ez jó ötlet-e. Inkább próbáljam meg visszaaltatni a saját ágyában? Neked tapasztalatok, vélemények kedves UTOLSÓ válaszló?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!