Találatok a következő kifejezésre: Miért nem aludni Kb (5 db)

Miért nem tudok aludni? Kb. A 24. hétig mormota voltam, most meg örülök, ha egy éjjel 3 óra összejön!

Mozgok rendszeresen, figyelek az evésre is, kávét nem iszom. Lefekvés után rögtön elalszom, mert nagyon fáradt vagyok, de kora hajnalban megébredek, és csak forgolódom. Gyakran felkelek olvasni egy darabig, de az sem segít. Gyógyszert nem szeretnék szedni. Van valami tippetek? 28 hetes vagyok

Legjobb válasz: Sajnos váltakoznak az idõszakok.Néha én is jól aludtam napokon át,de ez elmúlt.Hetek óta felébredek hajnali 3-4 órakor.Ennem kell,különben tutti nem alszok vissza.Persze olyankor sem mindig.Van,hogy éjfélkor el tudok aludni,3-kor felkelek teljesen frissen.Reggel 7-ig ébren vagyok,pedig aludni szeretnék,majd még alszok pár órát ha van rá mód.Azt gondolnánk,hogy majd másnap estére kidõlök,de nem.Újra ugyanezt játszom.Nekem mondjuk mostanában a vérnyomásom is magasabb,120/75 körül van.Tudom az nem magas,de magamhoz képest igen.Így kávéra sincs szükségem egy ideje.Tenni szerintem nem tudunk ellene sajnos.Azért ne idegeskedj,lehet egy hét múlva ismét jól alszol majd.37 hetes kismami

Sajnos váltakoznak az idõszakok.Néha én is jól aludtam napokon át, de ez elmúlt.Hetek óta felébredek hajnali 3-4 órakor.Ennem kell, különben tutti nem alszok vissza.Persze olyankor sem mindig.Van, hogy éjfélkor el tudok aludni, 3-kor felkelek teljesen frissen.Reggel 7-ig ébren vagyok, pedig aludni szeretnék, majd még alszok pár órát ha van rá mód.Azt gondolnánk, hogy majd másnap estére kidõlök, de nem.Újra ugyanezt játszom.Nekem mondjuk mostanában a vérnyomásom is magasabb, 120/75 körül van.Tudom az nem magas, de magamhoz képest igen.Így kávéra sincs szükségem egy ideje.Tenni szerintem nem tudunk ellene sajnos.Azért ne idegeskedj, lehet egy hét múlva ismét jól alszol majd.37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hasonló a helyzet nálam is, mert sokszor csodák csodájára nem is vagyok annyira fáradt napközben ahhoz képest, mennyit alszom éjjel. Talán a hormonok játszanak velünk. Remélem, hogy sikerül egy kicsit pihennünk még a baba elõtt, mert aztán...!

Miért nem alszik nappal? Egy pár napja nem akar aludni nappal a 4 hónapos babám.1X alszik kb. fél órát.

Legjobb válasz: Nekem félórákat alszik, aztán végkimerültségében alszik 2 órát nappal. Nekem azt mondták, hogy érdekli a világ, most ismerkedik. Aztán mikor már mind a két szeme körül piros, egyszer csak lekapcs. Ha leteszem aludni, akkor hiszti ezerrel. Azért próbálkozz letenni, hátha alszik egyet. Gondolom a nap végére jó fáradt vagy..

Nekem félórákat alszik, aztán végkimerültségében alszik 2 órát nappal. Nekem azt mondták, hogy érdekli a világ, most ismerkedik. Aztán mikor már mind a két szeme körül piros, egyszer csak lekapcs. Ha leteszem aludni, akkor hiszti ezerrel. Azért próbálkozz letenni, hátha alszik egyet. Gondolom a nap végére jó fáradt vagy..

Miért nem akar aludni? Kisfiam most lesz 3hónapos, kb. egy hete csak úgy hajlando elaludni hogy ringatjuk, fürdés után eszik ha lerakom az ágyába sír, kivesszük elringatjuk, ahogy vissza teszem az ágyba sír. Mit tudok vele csinálni?

Sírni meg nem hagyhatom,mert sajnos köldöksérve van.

Legjobb válasz: Lehet a pocakja i fáj, vagy csak ennyire ölbe baba (nekem 2 van, egyik mindig szívesn nézelõdött kiságyból, elvolt a játszószõnyegen, másikat meg egész nap cipelni kellett). A sírni hagyás amúgy is hülye módszer- SZERINTEM. A legegyszeûbb talán az lenne, ha vennél egy hordozókendõt, úgy ringatod, nyugtatja a testközelség, de nem szakad le a kezed, és mivel szabadon van, tudsz csinálni ezt- azt.

Lehet a pocakja i fáj, vagy csak ennyire ölbe baba (nekem 2 van, egyik mindig szívesn nézelõdött kiságyból, elvolt a játszószõnyegen, másikat meg egész nap cipelni kellett). A sírni hagyás amúgy is hülye módszer- SZERINTEM. A legegyszeûbb talán az lenne, ha vennél egy hordozókendõt, úgy ringatod, nyugtatja a testközelség, de nem szakad le a kezed, és mivel szabadon van, tudsz csinálni ezt- azt.
Szegényke...Hát kitartás kell hozzá az biztos!nincs más választás szerintem ringasd tovább!énekelj neki, beszélj hozzá!Puszilgasd, Egyszoval nyugtatgasd!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat....nem pocifájos inkább szereti ha kézbe van, de csak este hál isten, remélem azért túl leszünk ezen mert este 10 és éjfél körül alszik csak el az ágyába :( A hordozókendõ jó ötletnek tûnik, kifogom probálni
http://www.youtube.com/watch?v=GZ6JZ2Bdrh8 Ez is jó módszer lehet. Sok sikert és jó egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Miért van az, hogy reggel felkelek, tökre álmos vagyok egész nap, és kb olyan este 8kor éber leszek és nem tudok aludni olyan hajnali 1-2ig?

Csak az a megoldás, ha délután alszok, vagy ha mondjuk lefekszek 6kor-7kor de arra én még nem fejezem be a tanulást... Mit csináljak?

Legjobb válasz: Reggel kelj fel normálisan, és igyál egy lórugásnyi adag feketekávét. Egy csésze elég. Utána semmi energiaital, semmi más. Este feküdj le normális idõben, és ne kockulj. Majd csak hozzászoksz. Ha semmiképp sem tudsz aludni, vegyél be nyugtatót, de reggel embereld meg magad, és kelj fel.

Reggel kelj fel normálisan, és igyál egy lórugásnyi adag feketekávét. Egy csésze elég. Utána semmi energiaital, semmi más. Este feküdj le normális idõben, és ne kockulj. Majd csak hozzászoksz. Ha semmiképp sem tudsz aludni, vegyél be nyugtatót, de reggel embereld meg magad, és kelj fel.
elég sokan vanank ezzel így, oylan bagoly vagy, mint én...:S
A kérdező hozzászólása: nem iszom kávét mert attól sem jobb... és hiába fekszek le idõben akkor sem tudok elaludni, nyugtatót meg nem akarok...:S (és csak megjegyzem, nem délután kettõtõl tanulok addig ...)

Miért van, hogy a 6 hós babám már második napja nem akar aludni este csak kb 11 körül?

Eddig mindig 9-fél 10 között szépen elaludt a szopi közben, most nem. Hiába teszem be a kiságyba, akkora felfordulást csinál... Nem akar még aludni, pedig a pocak tele. Hagytam ma is a kiságyba, de csak forgolóódott, gagyarászott és összedíbolt mindent, még a rácsvéd?t is lekötözgette. :D

Legjobb válasz: Szia! Jó lenne tudni a napirendjét, lehet, hogy egy délutáni alvást kéne kiiktatni, vagy lerövidíteni. Bizony egyre kisebb az alvásigényük. Feltéve, ha ez az oka. Reméljük, mert ez könnyen orvosolható. Az jó jel, hogy nem sírós, nyûgös. Sok sikert! :o)

Szia! Jó lenne tudni a napirendjét, lehet, hogy egy délutáni alvást kéne kiiktatni, vagy lerövidíteni. Bizony egyre kisebb az alvásigényük. Feltéve, ha ez az oka. Reméljük, mert ez könnyen orvosolható. Az jó jel, hogy nem sírós, nyûgös. Sok sikert! :o)
Szia! Nálunk is fél évesen kezdõdött a ramazuri. Addig minen éjszakát szépen átaludt, semmi gondunk nem volt, aztán jött egy pont és mi rosszul reagáltunk. Nekünk 5 hónap volt helyre hozni.... :D Ha idejében felisemered a helyzetet, akkor nem tart ilyen sokáig. Nálunk ekkortájt keztek jönni a fogacskák. Ez egybeesett az önállósulással, a szeparizációs félelmekkel, és persze alssan lassan azzal, hogy már fel tudott állni az ágyában (na, ha már fel tud állni, akkor nehezebb altatni...) A lényeg, hogy ha valóban minden rendben van: nem éhes, nincsenek fájdalmai, nem fázik, nincs melege, nem beteg stb. akkor altatást minden eset ugyanúgy kell csinálni, és meg kell tanítani neki ( ez kb. 1-3 nap) hogyan kell egyedül elaludni. A cirkuszt ugyanis élvezik a picik! és nagyon hamar megtanulják, hogy kis "hisztivel" milyen jól el lehet nyújtani az ébrenlétet! Az a tény, hogy most kezdi felfogni, hogy Mama és Õ külön lények, de azzal még nincsen tisztában, hogy amit nem lát az még attól létezik csak nehezíti a dolgot. De komolyan mondom pár nap alatt, ha következetesek vagytok, meg tudjátok tanítani egyedül elaludni, és nem lesz gond, hogy ébren teszitek le.
Csak egyet tudok érteni elõttem szólóval :) hasonló volt az eset nálunk is. délutáni alvásra szükségük van még ilyen korban. Én semmi esetre sem rövidíteném le egyik nappali alvását se azért, hogy éjjel jobban aludjon. Lehet, hogy furcsán hangzik, de egy kipihent gyerek este sokkal jobban laszik! ha sokat alszik napközben csak jobban fog aludni éjjel. Nálunk legalább is ez a helyzet. Ha minden eset ugyanúgy zajlik, megszokják a picik, hogy ilyen az este és megtanulják, hogy ez az alvás ideje. sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy ilyen gyorsan írtatok is.. :) Most aludt el, eddig nem bírtam vele. Nem nyûgös, nem sírós, csak játszani akar és iszonyat aranyos, egyfolytában kacag. Csak azért így fárasztóbb a nap, mert még most jön a rendet csinálok dolog. :( Eddig ha betettem a kiságyba és még nem aludt, nem volt gond, pár perc alatt elszenderedett. De most nem. Egyszerûen nem álmos és bármit teszek nem alszik. Ma kb fél órát vártam, oda se mentem, csak hallgatóztam. Elszórakoztatta magát. :D A napirendje megvan, nem borítottam fel. Változó volt mindig a nappali alvásigénye, van hogy elég 1 óra, van hogy 4-5 óra nappal. Viszont éjszaka, már kicsi kora óta max fél 10 és alszik reggel 6-ig. NA majd kitalálok valamit. Még várok tanácsokat. Puszi nektek!!
Szia!Nálunk volt hogy hajnal fél 4 - kor még szépen beszélgetett.Én amíg nem ordított, nem piszkáltam.Aztán úgy látszik rájött hogy magával tol ki, mert nagyon fáradt lesz, és kb.két hét alatt leszokott róla.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!