Találatok a következő kifejezésre: Miért nem aludni, (356 db)

Miért nem bírok aludni reggel 6 után?

4 napja egyszerűen lehetetlen hogy tovább aludjak, pedig éjjel 2 kor fekszem le.Egyszerűen nem vagyok álmos, nem tudom mi lehet a bajom, még sosem volt ilyen problémám. Aztán délután ha nyugalom van, akkor sokkal könnyebben elalszom.Sajnos nem mehet így mivel vizsgaidőszak van.21/f. A vizsgaidőszak miatt szerintem nem vagyok feszült, ilyen dolgokon nem szokásom idegeskedni.

Legjobb válasz: az ember szervezete beáll egy idõre, amikor nem tud tovább aludni, ez általában mikor hétköznaponként kelsz, nekem ez 7 körül van, de hétvégén tudok akár délig is aludni ^.^. talán próbálj meg nem lefeküdni olyan késõn (nekem is van h ha korán alszom el tovább tudok aludni) végsõ esetben látogasd meg a doktorbácsit és kérj tõle gyenge altatót :) 16/L

az ember szervezete beáll egy idõre, amikor nem tud tovább aludni, ez általában mikor hétköznaponként kelsz, nekem ez 7 körül van, de hétvégén tudok akár délig is aludni ^.^. talán próbálj meg nem lefeküdni olyan késõn (nekem is van h ha korán alszom el tovább tudok aludni) végsõ esetben látogasd meg a doktorbácsit és kérj tõle gyenge altatót :) 16/L

Miért nem tudok napi 5-6 óránál tovább aludni?

Amikor havonta egyszer -kétszer a barátn?mnél töltöm az estét nála van hogy 10-12órát is alszunk, de itthon nem megy. Miért?

Legjobb válasz: Ez nagyon sok mindentõl függ. Milyen az ágyad, kényelmes-e, vagy mi van az ágyad környezetében (pl. elektromos szmog okozó eszközök: számítógép, tévé), a szobád merre esik a lakásban (én nem hiszek a Feng-Shuiban, de kérdezz meg egy ebben jártast, órákat fog errõl beszélni és "átrendezi" a lakásod), a külsõ környezet milyen (zajos utca, kinti légkondi-ventillátor nagyon alacsony zaja, fényes utca, amit a függönnyel sem lehet kizárni), mennyire szellõzik a szoba stb. stb. - és a legelsõ kérdés, hogy TE hogy érzed magad otthon? Feszültség, idegesség, egyedüllét, bármi, ami ezekre emlékeztet, és nem hagy aludni? Érdemes megvizsgálni a fenti tényezõket, és egyenként kizárni õket. A barátnõdnél biztosan azért tudsz jól aludni, mert jól érzed magad vele és kényelmes az ágya, vagy nyugodtan, csendben lehet aludni nála.

Ez nagyon sok mindentõl függ. Milyen az ágyad, kényelmes-e, vagy mi van az ágyad környezetében (pl. elektromos szmog okozó eszközök: számítógép, tévé), a szobád merre esik a lakásban (én nem hiszek a Feng-Shuiban, de kérdezz meg egy ebben jártast, órákat fog errõl beszélni és "átrendezi" a lakásod), a külsõ környezet milyen (zajos utca, kinti légkondi-ventillátor nagyon alacsony zaja, fényes utca, amit a függönnyel sem lehet kizárni), mennyire szellõzik a szoba stb. stb. - és a legelsõ kérdés, hogy TE hogy érzed magad otthon? Feszültség, idegesség, egyedüllét, bármi, ami ezekre emlékeztet, és nem hagy aludni? Érdemes megvizsgálni a fenti tényezõket, és egyenként kizárni õket. A barátnõdnél biztosan azért tudsz jól aludni, mert jól érzed magad vele és kényelmes az ágya, vagy nyugodtan, csendben lehet aludni nála.
az elõzõhöz még hozzátennék egy dolgot: lehet hogy otthon a fizikai fáradtság hiánya miatt nem tudsz aludni.
Elsõ vagyok, a másodikhoz: na ja, hát az is szempont :) Bár azt nem írta, hogy ha a barátnõje nála van, akkor is csak 5-6 órát alszik-e, mert akkor mégiscsak a környezettel van gond...
A kérdező hozzászólása: Ha Õ ittvan akkor is csak keveset alszok, szóval a környezettel van a baj. A számítógép közvetlenül az ágy mellett van, akkor ezt elrakjam innen? Vagy milyen megoldást javasoltok?
Ha a számítógép be van kapcsolva este meg a TV akkor az zavarja szemet és ezért ébredsz fel valószínû.
Amúgy nekem is közvetlen az ágy mellett van a számítógép.(utolsó válaszoló)
A kérdező hozzászólása: csak gép van a szobába, és az is ki van kapcsolva estére
na mos tomndok egy furcsa dolgot. a tesomnak 2 szintes ágya van. a saját szobában éjjelente felriadok, nem tudok aludni, járkálo, alvasjárok.. nála délig alszom .. és semmi baj.:Dés fogalmam nicns mért:O.

Miért pont a táskákon szeret aludni a kutyám és miért nem a saját fekhelyén?

Holnapután lesz pont 1 éves a pincsim. Hogyha talál egy táskát a a földön egyb?l rátelepszik. Miért szeret annyira táskákon feküdni/aludni? Most is ott fekszik. Egyébként nem zavar, csak kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Hát nem tudom miért ott szeretnek aludni de az egyik ismerõsöm törpe uszkárja is inkább táskán alszik

Hát nem tudom miért ott szeretnek aludni de az egyik ismerõsöm törpe uszkárja is inkább táskán alszik
A mi kutyánk meg zoknit lop. Sõt, aki hazajön már ül is le elé, lesi a lábát, húzná a zoknit. Ha nem sikerül, kinyitja az orrával a szekrényt és onnan vesz ki egyet. Aztán eléd áll, hogy most fussunk, játszunk. Az a dolog lényege, mi sem vagyunk egyformák, az egyik ilyen, a másik olyan.Végül is kárt nem tesz a kutyusod.
Nekünk törpe uszkárunk volt régen, õ újságon szeretett feküdni. Ha ki volt terítve egy újság az ágyra, csakis odafeküdt. :)
Mert annak olyan jó gazdiillata van.


Miert nem akar aludni?

5hos a babam. reggel 7:30 - 8:00kor kezdjuk a napot. 10:45 tol alszik 12 ig majd 14:45tol 16ig. 18kor is van h elalszik egy 30 percre. 20 kor furdedetunk es eszik es 21kor letennem de nem akar aludni egesz 23ig.nem tudom h mit csinaljak ez alatt az ido alatt hadjam sirni? En kb 30percig probalom altatni de nem akar aztan kijovunk.a nappaliba es jaszunk majd 22:30kor visza es alszik. TI mit tennetek!!!! Amugy nem minden este csinalja. van hogy 21kor elalszik de nem alusza at az ejszakatt! Nem tudom mit tegyek!!!

Legjobb válasz: Azért nem akar aludni, mert játszol vele. Tedd le az ágyába, és hagyd sírni. Ne vedd fel, és ne is menj be hozzá. Pár nap alatt rájön, hogy éjjel aludni kell.

Azért nem akar aludni, mert játszol vele. Tedd le az ágyába, és hagyd sírni. Ne vedd fel, és ne is menj be hozzá. Pár nap alatt rájön, hogy éjjel aludni kell.
Vannak ilyen babák. A kislányom 3 hónapos korától kezdve 3x 20-30 percet alszik nappal, de 4, 5 hós korától kezdve már inkább csak kétszer. Este sokszor van, hogy fürdés után fent van 23-ig is. Nálunk az lett a rendszer, hogy nyolckor fürdés(vagy ha nem aludt fürdés elõtt akkor fél nyolckor, attól függõen, mennyire nyûgös) utána szopizik és általában el is alszik. Ha nem alszik el, akkor sincs már játék, kislámpa ég, aminek nem erõs a fénye, és már olyankor nem teszem le játszani, altatni próbálom ha kell akkor két három órát is. Ha letenném játszani, akkor szerintem végképp nem aludna. Ezt nagyjából megszokta, fürdés utáni cicinél általában elalszik, szerencsére már nem olyan sûrûn van fent 23-ig, de megesik. Pl. ha fogzik, akkor szokott borulni minden. Most 7 hónapos. Neki ilyen kevés az alvásigénye, az éjszakát sem alussza végig. Szerintem nem nagyon tudsz mit tenni, lágy türelmes. Nekem sokat segített, hogy beletörõdtem, hogy õ ilyen, és kész. Nem kell megfeszülnöm, kiakadnom, õ ilyen jellem. Azóta könnyebb. De próbálkozhatsz teákkal, babamasszázzsal, levendula olajat párologtatni.
A kérdező hozzászólása: Hat probalkoztam sirni hagyassal. 2hetig birtam de ugyan ugy ezt csinalta! Nincs szivem otthagyni... termeszetesen nem furdes utan viszem ki a nappaliba. Pancsi utan szopizik majd leteszem a kisagyaba. 30percig probalom elaltatni de dumal sikitgat! Ha otthagyom sirni kezd! De maskor meg siman elalszik 21kor!
A kérdező hozzászólása: Hat igen. minden baba mas! Az elejen en is probaltam a sirni hagyast. mondom 2hetig csinaltam de ugy 10percenkent bementem hozza! Furdes utani idoszakban akkor sem akart elaludni. 23ora utan ugy alszik mint a kisangyal de van h ejjel3kor felebred pici cici es alszik tovabb. de most azt csinalja mar 4-5napja h 23ig nem alszik utana meg reggel 6ig. nem ertem miert!!!??:-(

Miért nem szeret egyedül aludni nappal az egyévesem?

Melettem alszik el és utána beteszem az ágyába. GFél óra után felkel. Ma kipróbáltam, hogy nem hagytam mély álomba zuhanni, még el?tte betettem az ágyába. Így is fél órát bírt, de tudtam hogy ennél fáradtabb, így bevittem magam mellé és aludtunk még 1 órát egymáshoz búja. Több is lett volna, csak csöngetett valaki. Hogyan tudnám hosszabb alvásra szoktatni a saját ágyában? Szerencsére az éjelekkel nincs gond.

Legjobb válasz: Biztosan anyás korszakát éli :) Ne foszd meg tõle :) Szeret veled aludni, nem kell h ez baj legyen. Gondolom ilyen kis bújos típus. Lehet h 1-2 hónap múlva meg már az zavarja ha vele vagy és majd egyedül szeretne aludni. Nem tudhatod!

Biztosan anyás korszakát éli :) Ne foszd meg tõle :) Szeret veled aludni, nem kell h ez baj legyen. Gondolom ilyen kis bújos típus. Lehet h 1-2 hónap múlva meg már az zavarja ha vele vagy és majd egyedül szeretne aludni. Nem tudhatod!
A kérdező hozzászólása: Hónapok óta anyás korszakátz éli:) Azért zavar, mert heti 2 napot dolgozom, akkor apa van vele és estére mindig tiszta hisztis lesz, mert nem aludt eleget és fáradt.:(
Jaaaa..igen, így már érthetõ. De mondjuk apával nem marad meg, ha összebújnak? Vagy ha felébred, akkor újra visszaaltatnád, akkor nem maradna meg tovább? Vagy olyankor már nem alszik vissza?
A kérdező hozzászólása: Apának nincs türelme , hogy együtt aludjon vele vagy nem tudom. Nem sikerül visszaaltatni.:(
hmmm. és a citromfü teát próbáltad már? Nálunk ez ment néha fogzási idöszakba és nagyon mélyen bealudt töle, nem szenvedett a fogával.
A kérdező hozzászólása: Nem szenved a fogával szerencsére. Most jön a 12. Nem tudom itt lehet-e kapni citromfû teát. Éjjelt végigalussza, tehát csak a nappallal van gond.

Miért nem tudok aludni? 2napja nem tudok aludni.

Legjobb válasz: meleg, esetleg éjszakai vihar(én most attól nem tudtam, nagyon hangos volt), esetleg ha fiatalabb vagy akkor azért mert egész nap semmit nem csinálsz, és nem fárad el a szervezeted! A nyári szünet elsõ hetében nekem is ez volt, alig tudtam aludni pár órát, de mióta nem egész nap gépezek hanem takarítok pl azóta minden rendben :D

meleg, esetleg éjszakai vihar(én most attól nem tudtam, nagyon hangos volt), esetleg ha fiatalabb vagy akkor azért mert egész nap semmit nem csinálsz, és nem fárad el a szervezeted! A nyári szünet elsõ hetében nekem is ez volt, alig tudtam aludni pár órát, de mióta nem egész nap gépezek hanem takarítok pl azóta minden rendben :D
Egyebkent a kerdesed nem idegen szamomra mert en 21 eves vagyok es kb 6 eve kuzdok alvas zavarral. Van h 2-3 napig fent vagyok egyfolytaban es keptelen vagyok elaludni. Egy biztos ha elmesz orvoshoz maxmimum felir neked egy altatot de azt nem ajanlom!!!!!! A fiatal szerevezet hamar raszokik az altatora es egesz eletedben nem fogsz tudni aludni nelkule. Szoval annyit tudsz tenni, hogy felkelsz koran reggel, es este 11 fele megprobalsz elaludni. De ha erdekel van itt egy jo tipp ami tenyleg segitett enkem is. Elalvas elott megiszol egy joo meleg pohar tejet vagy kakaot es attol jol alszol. De ihatsz vaniliat is mert az nyugtato hatasu. Vagy van mas is fuss 10 kort a haz korul attol kimerulsz es bedolsz az agyba.
Egészséges szervezet igényli az alvást. Persze, be lehet csapni (kávéval, kondiitalokkal, stimuláló szerekkel), elõször ezektõl kell távol maradni. Ha nagyon nagy a hõség, átmenetileg alvásproblémát okoz, jót tesz elalvás elõtt egy langyos zuhany. Stressz, lelki eredetû gond sokszor alvásproblémát okozhat. Nem szabad rágódni problémákon, ha el akarsz aludni. Nálam bevált, hogy elalváskapcsolós (sleep) rádiómon elkezdek hallgatni egy semleges mûsort (ha nagyon leköti a figyelmed, az sem jó!), aztán mikor 25 perc múlva kikapcsol, én már vígan hortyogok... (A TV nem vált be nálam, a villogás, a képváltások miatt.) Lényeges még, hogy (ha lehetséges) az elalvás környezete legyen ingerszegény, csendes. Sportolj, lehetõség szerint mozogj sokat.
Bõvebben ? : D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Bõvebben: 2 napja nem aludtam összesen pár órát nagyon álmos vagyok és nem tudom mit csinálják. Kérlek adjatok tanácsot.
A kérdező hozzászólása: koszonom, tudom hogy vicc volt
megoldatlan problémáid vannak az életben. valami stresszel, old meg, és megoldódik az alvásgond.
Fáradj le testileg, lelkileg. pár km futás reggel, délbe, meg este. Közbe agytornaként pár sakk meccs, idegen nyelvû írások olvasása, nehezen érthetõ elvont szakszövegek olvasása (pl quantummechanika). Ha este minden ajtó ablak becsuk, fényforrások megszüntetése(még a kis piros LED miatti tévé kikapcsolás is ide tartozik) lefekvés elõtt 1 órával könnyû vagcsi, de lehetõleg elötte is "normálisan" kéne enni aznap. lanygyos zuhany. és reggel korán kelj, talán pár napig direkt ne aludj! Ha ez sem jó: szakember.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom!!! Megpromalom amit leirtal. koszi

2 éves (27 hós) Kisfiam 3 hete nehezen alszik el. Ebéd után 1, 5 óra mire elaltatom és este is 1 óra amig nagy nehezen elalszik. Eddig ez 5 perc volt. Miért nem akar aludni? Mit csináljak hogy vissza álljon a rend?

Eddig az volt, hogy bementünk a szobába fogtuk 5 percet a kezét és szépen elaludt. Most meg nem bír magával sokszor rá kell szólni feküdjön vissza mert ugrál fel van pörögve. Nem volt semmi változás az elmúlt hónapban ami megviselhette volna. Van egy 4 hós húga szóval nincs id?m arra, hogy órákig ott üljek vele és altatgassam. :( Fárasztó és idegesít? is. :(

Legjobb válasz: Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2,5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.

Ebéd után fáradtnak tûnik? Ha másfél órát vesz igénybe az altatás, akkor lehet hogy nem elég álmos. Ha kibírja estig alvás nélkül, akkor este is gyorsan el fog aludni. Az én fiam ugyan nagyobb, 2, 5 éves, de vannak napok, amikor kimarad a napközbeni alvás. Nekem jobb lenne, ha aludna... , de ha nem álmos, nincs mit tenni... ilyenkor este gyorsan elalszik viszont.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem birja ki estig. Tegnap feladtam az ebéd utáni altatást és alig birt magával majd délután 5-kor elaludt egy orát és hisztisen ébredt.:(
Próbálkozz esetleg azzal, hogy teljesen sötétben altatod, vagy ha eddig úgy aludt, akkor egy kis fény mellett. Nálunk végül az vált be, hogy lefektettem ahogy szoktam, puszi, aztán kijöttem tõle, becsuktam az ajtót. 5 percenként benéztem hozzá, újra betakartam, mondtam neki, hogy aludni kell, megint kijöttem.(nagyon sírt szegényem) Három alkalommal eljátszottuk, azóta szépen elalszik teljesen egyedül. 23 hónapos

A kislányom 3 éves lesz januárban és kínlódunk a délutáni alvással! Miért nem akar aludni? Neki még kellene!

Ilyen korban még szükséges a délutáni alvás, de már 3/4 1 óta az ágyban van és még mindig dumál, nem alszik. Mi lesz így az oviban? Megyek vissza dolgozni hamarosan, már délel?ttös az oviban és most próbálnám egész naposra hagyni... De így?

Legjobb válasz: Hidd el, az oviban az otthonihoz képest fegyelem van, ott tuti fog aludni. Még a 6 évesem is alszik ott délben. Itthon már évek óta nem, csak nagyon ritkán. E miatt ne aggódj. Egy pár nap, és megszokja azt is, és még örülhetsz annak is, hogy 3 évig kihúzta az alvást. A lányom lét éves, ma egy órán keresztül nyafogott, hogy nem akar aludni.

Hidd el, az oviban az otthonihoz képest fegyelem van, ott tuti fog aludni. Még a 6 évesem is alszik ott délben. Itthon már évek óta nem, csak nagyon ritkán. E miatt ne aggódj. Egy pár nap, és megszokja azt is, és még örülhetsz annak is, hogy 3 évig kihúzta az alvást. A lányom lét éves, ma egy órán keresztül nyafogott, hogy nem akar aludni.
A lányom 2 éves kora elõtt 1 héttel hagyta abba a nappali alvást. Azóta kétszer aludt el nappal, pedig már 3. :(

Miért nem tudok aludni rendesen? Van olyan, hogy állandóan aludnék, azután fordul egyet és napokig nem birok aludni csak forgolódok éjjel? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Egyre kevesebb a hely odabent. De ez természetes, hogy néha a pici nem hagy aludni, ez azért van, mert õ nem annyira álmos, mint te.

Egyre kevesebb a hely odabent. De ez természetes, hogy néha a pici nem hagy aludni, ez azért van, mert õ nem annyira álmos, mint te.
nekem is ugyanez a problémám. 26 hetes múltam, de már egy hete ugyanez van. nem hiszem, h probléma, inkább kellemetlen. de az elõzõ válaszolónak igaza lehet, mivel a baba olyankor nagyon aktív...:D
Ezzel én is így vagyok! Az egyetlen megoldás az, hogy nem vergõdöm feleslegesen az ágyban, hanem felkelek, és eszegetek valamit, tévézek, olvasok (akár hajnali 4-kor is!). Kb. 1 óra múlva úgy visszaalszom, mint a pinty! Ezt tudom javasolni Neked is. Az idõtõl is függhet, illetve attól is, hogy min járatod az agyad. Kellemes babavárást! egy 37 hetes mamika

Miért nem tudok aludni? Kb. A 24. hétig mormota voltam, most meg örülök, ha egy éjjel 3 óra összejön!

Mozgok rendszeresen, figyelek az evésre is, kávét nem iszom. Lefekvés után rögtön elalszom, mert nagyon fáradt vagyok, de kora hajnalban megébredek, és csak forgolódom. Gyakran felkelek olvasni egy darabig, de az sem segít. Gyógyszert nem szeretnék szedni. Van valami tippetek? 28 hetes vagyok

Legjobb válasz: Sajnos váltakoznak az idõszakok.Néha én is jól aludtam napokon át,de ez elmúlt.Hetek óta felébredek hajnali 3-4 órakor.Ennem kell,különben tutti nem alszok vissza.Persze olyankor sem mindig.Van,hogy éjfélkor el tudok aludni,3-kor felkelek teljesen frissen.Reggel 7-ig ébren vagyok,pedig aludni szeretnék,majd még alszok pár órát ha van rá mód.Azt gondolnánk,hogy majd másnap estére kidõlök,de nem.Újra ugyanezt játszom.Nekem mondjuk mostanában a vérnyomásom is magasabb,120/75 körül van.Tudom az nem magas,de magamhoz képest igen.Így kávéra sincs szükségem egy ideje.Tenni szerintem nem tudunk ellene sajnos.Azért ne idegeskedj,lehet egy hét múlva ismét jól alszol majd.37 hetes kismami

Sajnos váltakoznak az idõszakok.Néha én is jól aludtam napokon át, de ez elmúlt.Hetek óta felébredek hajnali 3-4 órakor.Ennem kell, különben tutti nem alszok vissza.Persze olyankor sem mindig.Van, hogy éjfélkor el tudok aludni, 3-kor felkelek teljesen frissen.Reggel 7-ig ébren vagyok, pedig aludni szeretnék, majd még alszok pár órát ha van rá mód.Azt gondolnánk, hogy majd másnap estére kidõlök, de nem.Újra ugyanezt játszom.Nekem mondjuk mostanában a vérnyomásom is magasabb, 120/75 körül van.Tudom az nem magas, de magamhoz képest igen.Így kávéra sincs szükségem egy ideje.Tenni szerintem nem tudunk ellene sajnos.Azért ne idegeskedj, lehet egy hét múlva ismét jól alszol majd.37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Hasonló a helyzet nálam is, mert sokszor csodák csodájára nem is vagyok annyira fáradt napközben ahhoz képest, mennyit alszom éjjel. Talán a hormonok játszanak velünk. Remélem, hogy sikerül egy kicsit pihennünk még a baba elõtt, mert aztán...!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!