Találatok a következő kifejezésre: Miért nem abszolút (36 db)

Miért nem lehet elérni az abszolút 0 fokot? Azaz a 0 Kelvint.

Legjobb válasz: A termodinamika III. fõtétele szerint: Az abszolút zérus fokhoz közeledve a kémiailag egységes anyagok entrópiája a zérushoz tart. Ennek alapján az is belátható, hogy ezen hõmérséklethez közeledve az anyagok fajhõje is zérushoz tart, amibõl következõen az abszolút zérus fok soha nem érhetõ el, hiszen ezen 0 K hõmérséklet közelében az anyag fajhõje rendkívül kicsi, vagyis a legtökéletesebb hõszigetelés ellenére felvett igen kis hõmennyiség is megemeli a test hõmérsékletét.

A termodinamika III. fõtétele szerint: Az abszolút zérus fokhoz közeledve a kémiailag egységes anyagok entrópiája a zérushoz tart. Ennek alapján az is belátható, hogy ezen hõmérséklethez közeledve az anyagok fajhõje is zérushoz tart, amibõl következõen az abszolút zérus fok soha nem érhetõ el, hiszen ezen 0 K hõmérséklet közelében az anyag fajhõje rendkívül kicsi, vagyis a legtökéletesebb hõszigetelés ellenére felvett igen kis hõmennyiség is megemeli a test hõmérsékletét.
Azért egy kiselõadást nem fogok megírni helyetted. Annak az a lényege, hogy felkészülsz rá, keresgélsz. Megtanít megtalálni az információkat. Keresgélj a neten a termodinamika III. fõtételével kapcsolatban, mert az megadja alap okot.
Szerintem a gyakorikérdések.hu nem rossz hely egy kiselõadás elkezdéséhez. Gyûjtsd innen össze az értelmes információkat, nézz körül wikipédián, utána az ottani linkekkel és az itt kapott kulcsszavakkal tudsz tovább kutakodni. Hamar ki fog kerekedni egy szép elõadás ha szánsz rá egy kis idõt. Én sajnos konkrétan nem sokra emlékszem az errõl tanultakról, csak annyira, hogy termodinamikailag lehetetlen (ezt már elõttem értelmesebben leírták) illetve, hogy 0 Kelvinen egyszerûen megállna a molekulák rezgése, ami nem nagyon müködhet a mai elképzeléseink szerint.
A folyékony gázok is jól megközelítik, a hétköznapi gyakorlatban ezt szokták bemutatni, pl. nálunk minden iskolás látta 1x, 2x a helyi oxigéngyárban amikor tanulmányi kirándulás volt. Érdekes volt amikor beletettek egy almát, vagy répát, aztán úgy tört el mint a porcelán, amikor leejtették...
mert hõt elvonni csak hidegebb dologgal lehet.
Lehetséges hogy nem lehet elérni bár azért már voltak szép eredmények mint pl az 500 pikokelvin nem olyan régen.
Azért, mert ahogy közelítesz, nagyon lecsökken az anyagok fajhõje. Már attól is melegszik, ha megvilágítod, vagy hang éri (az is energia, ugye). Ezen kívül egyre nehezebb hûteni: mégis MIVEL hûtöd, ami még nála is hidegebb? Tulajdonképpen az lenne a feladat, hogy egy minden irányban rezgõ anyagnak úgy adj át energiát, hogy ez a rezgését csökkentse: tehát ahogy rezeg, pont ellentétes energia kellene - molekulánként.
A kérdező hozzászólása: Õõ, azt elfelejtettem leírni, hogy ez egy kiselõadás lesz. Köszönöm amit leírtál, biztosan igaz, de nem értek belõle egy kukkot sem! De tényleg köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! már találtam a neten infókat! Köszi azért mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Nem is kértem, hogy írd meg helyettem, csak hogy magyarázd el, amit írtál!

Miért nem jönnek Európába színes bõrû NÕK is? Legalábbis sokkal kevesebben, mint férfiak. Miért abszolút ritka a fekete nõ, európai férfi párok száma? - Alig láttam tõlük gyermeket is.

Számomra sem kívánatosak a fekete nõk,

Legjobb válasz: Attól függ honnan.. Nigeriából...inen -onnan tenyleg nem nagyon jönnek nõk, nincs egyenjogújág, mint nalunk.. Viszont USA ból igen, nálunk a 2000 fõs kisalnkban is van, és fehér párja van:) Szeribtem a fériaknak is van annyira vonzó a szinesbõrû nõ, mint a nõknek asötetbõrû. A nõ közt is rengetegen vannak, akiknek nem tetszenek, de a fordított helyzetet tenyleg nehéz megfigyelni. Szerintem nem csak a kultúrájuk miatt van, hanem átalanosságban kevesebb nõ vandorol egyedül, tehát pl diákként.. Nem véletlenül. A szülõk nehezebben engedik, nem is ok nelkül( lsd Ophelie a francia lány) A férfiakat hamarabb merik szélnek ereszteni

Attól függ honnan.. Nigeriából...inen -onnan tenyleg nem nagyon jönnek nõk, nincs egyenjogújág, mint nalunk.. Viszont USA ból igen, nálunk a 2000 fõs kisalnkban is van, és fehér párja van:) Szeribtem a fériaknak is van annyira vonzó a szinesbõrû nõ, mint a nõknek asötetbõrû. A nõ közt is rengetegen vannak, akiknek nem tetszenek, de a fordított helyzetet tenyleg nehéz megfigyelni. Szerintem nem csak a kultúrájuk miatt van, hanem átalanosságban kevesebb nõ vandorol egyedül, tehát pl diákként.. Nem véletlenül. A szülõk nehezebben engedik, nem is ok nelkül( lsd Ophelie a francia lány) A férfiakat hamarabb merik szélnek ereszteni
ázsiai sok van!
amíg megszöknek a határokon elfogják és megerõszakolják õket, bezárjákk
Te ha nõ lennél utaznál ezer kilométereket bébirépáért? Mikor otthon van az original, jól megszokott 30 centis kubai??? Itt van a kutya elásva, de ezzel úgy se tudsz vitatkozni!
ezeknek a nõknek ki van vágva sokszor a csiklójuk is, a szexet nem élvezik. nem a péniszméret miatt nem jönnek el onnan, ahol kínozzák õket. csak nem tudják magukat megvédeni az állat férfiaktól
Nekem volt egy színes bõrû barátnõm Kenyából. Itt tanul Magyarországon. Amikor eljártunk bulizni feltûnt, hogy nem igazán szeret lepaktálni ismeretlen férfiakkal. Kiderült róla hogy nagyon vallásos és elmondása szerint nem éppen könnyû vérûek feléjük a nõk..
nem éppen könnyû vérûek feléjük a nõk.. akkor azér állatok a fekete kanyok? erõszakkal kell elvenni amit nem adnak?

Miért nem tudok abszolút felizgulni a barátomra? Nem ő lenne az aki kell nekem?

Az a problémám, hogy nem igazán, s?t egyáltalán nem tudok felizgulni a páromra! Valahogy nem is szerettek vele lefeküdni, nem szeretek vele szexelni! Inkább kikerülöm ha lehet a dolgot! Az is egy nagy probléma,hogy ? nem igazán jó az ágyban! Már beszéltem vele err?l de nem mentem vele sokra!

Legjobb válasz: Egyetértek az elõttem irókkal...szerintem nem õ az igazi,nem õ kell neked,más ok nincs arra hogy nem izgulsz fel...keress olyan partnert akit jobban szeertsz és jobban összeilletek szexuálisan is!

Egyetértek az elõttem irókkal...szerintem nem õ az igazi, nem õ kell neked, más ok nincs arra hogy nem izgulsz fel...keress olyan partnert akit jobban szeertsz és jobban összeilletek szexuálisan is!
Hát akkor bizony nem szereted igazán.
Ez nem a te hibád, egyszerûen nem illetek össze szexuálisan. Keress olyan pasit, akinek már a látványától is nedves leszel! Hidd el, van ilyen! :)
Szerintem sem illetek ossze, keress vki mast magadnak. ha most ilyen kesobb sem fog megjonni az az erzelem. raadasul ha a pasi nem is jo az agyban es fogalma sincs h mit kell csinalnia az eleg gaz. en is voltam ilyen helyzetben, pedig a srac rendes volt, de nem volt megfelelo kommunikacio kozottunk ill en meg erzelmileg nem voltam tul egy elozo kapcsin, tovabba a srac nem tudta mit kell csinalni az agyban es en szeretem ha a pasi tudja mit kell csinalni az agyban. egyszeruen ez van. hidd el ez frusztral teged is meg a pasit is ugyanugy es nem fog kidolgozodni igy egyszerubb ha mind a ketten mashol kerestek es nem raboljatok egymas idejet foloslegesen. en is ugy voltam h kerultem a dolgot aztan lattam a pasin h frusztralja, es sokszor volt olyan rideg a levego kozottunk.. hidd el nincs ertelme...
lehetséges, hogy nem vagy még érett a szexre? szerintem egyelõre pihentessétek a témát, és ha hónapokkal késõbb sem kívánod meg a párodat, akkor valóban nem õ az igazi.

Miert nem lehet elerni az abszolut 0 fokot?

Legjobb válasz: Mert nincs még elég feljett berendezés hozzá

Mert nincs még elég feljett berendezés hozzá
Nem inkább elméletileg lehetetlen?
Volt már a kérdés.
Lehetséges, csak hogy mesterségesen meg lehessen csinálni kell valami ami még "hidegebb". Egyébként Stephen Hawking szerint van egy galaxis ami abszolut 0 fokon van.
Erre a hõmérsékletre a modellek a részecskék ellentmondásos viselkedését jósolják. Éppen ezért a modell arra következtet, hogy ez a hõmérséklet elérhetetlen.
2-es vagyok 4-es válaszoló! Én is arra gondoktam "elméleti" problémaként, amit Te írtál le. De elbizonytalanodtam , hátha nem is olyan egyszerû, hogy ha valamit hûteni akarunk, akkor mindenképpen annál hidegebb közeg kell hozzá. Tehát biztos vagy ebben.
Lehet aktívan is hûteni. Ehhez nem kell nagyon hideg közeg. Pl. egy hintát úgy is le lehet állítani, ha a megfelelõ pillanatokban energiát adsz neki, vagyis meglököd.
Hallottam egy ilyet bár nem biztos hogy igaz. Szóval azt hallottam hogy a tudósok valamelyik radioaktív anyagot majdnem az abszolut 0 fokra hûtötték majd fotonokat engedtek bele és kaptak egy fényrudat.

Miért nem kívánom abszolút a párom?

lassan 4 éve vagyunk egyutt es az elejen kb masfel evig minden rendben volt. en nagyon szerettem vele szexelni...o az az igazi ferfi akire mindenki(persze vannak mas izlesuek) vagyik. jo kepu tetovalt izmos, ennek ellenere nagyon figyelmes es erett. 22eves.

Legjobb válasz: Emberek! Létezik még Fuckyeah GYIK???

Emberek! Létezik még Fuckyeah GYIK???
mi a gond? miért nem kívánod? milyen gyakran szeretkeztek?
vagy nem nézel már úgy rá mint egy férfire, vagy vmi fogamzásgátló tönkrevágta a hormonrendszered
Nekem is így kezdõdött az út a szakítás felé.. elõször a szexundor vele... utána már a jelenléte is irritált.. szerintem minél hamarabb szakíts vele. Tudom hogy nem megy könnyen, de fokozatosan próbálj levállni tõle.
30 év után is lehet jó a szex. Ha már 4 év után szar, fõleg ennyire hogy undort kelt benned, akkor ott gáz van. Szakítani kell.
elõször az okot keresd.
gyerekek! akkor menjünk már végig és kérdezzük meg anyut meg aput hogy olyan jó még az együttlét?!!?
Akkor maradj vele együtt és szenvedj. Nekem aztán mindegy. De õt is becsapod, neki is jobb lenne egy olyan lánnyal aki kívánja és szeret vele szexelni. Neked hogy esne, ha megtudnád, hogy a barátod szinte undorodik attól ha hozzáérsz ? Én nm bírnám elviselni a tudatot és lehet, hogy én magam szakítanék.
A kérdező hozzászólása: en nem akarok szakitani nekem o nem csak egy pasi :(((
Én is 4 évig voltam együtt a volt barátommal, de a végén már abszolúz idegesített, ha szexelni akart és minél gyorsabban túl akartam lenni rajta, de közben más pasikra meg vágytam. Szakítottunk. 22L
Hihetetlen, én el nem tudom képzelni, hogy ilyen megtörténjen. (Ok, eddig 3 éves olt a leghosszabb kapcsolatom.) A helyetekben párterápiát, vagy valami hasonlót ennék igénybe.
hagyd ott akkor.
A kérdező hozzászólása: szornyuu es ot nagyon megviseli
szerintem ez normalis, vagyis énis éreztem hasonlót, hogy szeretem meg nagyon jó vele, de ugy éreztem hogy ugy izgatni mint a legelején ahogy izgatott csak egy másik férfi tudna, öt már ugymond megszoktam és nem volt olyan izgató már... van benne valami abban amit olvastam egyszer hogy a nõk nagy százalékának nem attól van a gyereke akivel épp együtt van, együtt él....
Egyszerûen elmúlt a vágy a másik iránt, ez ellen nem tudsz mit tenni. Kihûlt belõled az a bizonyos vágy a párod felé. Illetve ráuntál. A szexet is meg lehet unni a másikkal, ha nincs benne soha semmi változás, fõleg 4 év alatt.
A kérdező hozzászólása: annyira de annyira rossz azt latni, hogy nemely embernek annyi a valasza hogy "akkor hagyd ott, dobd ki" nem eldobni kell hanem rendbe hozni, es ha nem akarnam rendbe hozni nem tettem volna fel a kerdest. a normalis valaszadoknak koszonom szepen !!:)

A "politically correct" kifejezést miért nem "udvariasan / tapintatosan korrigált" formában használjuk az abszolút félrevezetõ "politikailag korrekt" helyett?

Kifejtem, miért kérdezem: A „political correctness” és a „politically correct” kifejezések magyarosítása véleményem szerint eléggé rosszul sikerült, vagyis nem sikerült, mivel a magyar fogalmazás egyértelmûen a politikához köti. Jelen kifejezéssel kapcsolatban jómagam inkább az angol nyelvi etimológiából indulnék ki a magyarosításban, a következõképpen: polite = udvarias politely = udvariasan politic = furfangos, körültekintõ, okos, politikus, ügyes politics = politika political = politikai impolitic = célt tévesztett, hibás, meggondolatlan, nem célravezetõ, nem politikus, oktalan, ügyetlen correct = beigazít, ellensúlyoz, helyesbít, kiigazít, kijavít, korrigál, megbüntet, megfenyít, rendreutasít A fentiek alapján én pl. az „udvariasan v. tapintatosan korrigált” kifejezést javasolnám, mivel a „politikai korrektség” és a „politikailag korrekt” forma félrevezetõen sugallja a megfogalmazás mód politikában kitüntetett szerepét, holott a hétköznapi életben is nagy szükség lenne a stílus olyanmód kifejezhetõ minõsítésére, ami az elõzékenységet hangsúlyozza, nem a taktikázást. További linkek a témában: Political correctness

Legjobb válasz: Ha nem tévedek ilyenkor szokták alkalmazni a "get a life" kifejezést.

Ha nem tévedek ilyenkor szokták alkalmazni a "get a life" kifejezést.
Szerintem teljes tévedésben vagy, amikor a "polite"-ot a "political"-hoz próbálod kötni. Ennyi erõvel köthetnéd a "police"-hoz is, elvégre az is a görög '"polis"-ból jön vagy mi. A "polite" módhatározós formája nem a "politically", hanem simán a "politely". Egyébként az általad is linkelt http://en.wikipedia.org/wiki/Political_correctness oldalon leírja részletesen a kifejezés eredetét, amibõl világosan kiderül, hogy VALÓBAN a politikai szempontból való helyességet értették rajta, és nem az udvariaskodást. Valójában a ma élõ kifejezésnek SEM az udvariasság, hanem a számonkérhetetlenség a jelentése. Pl. egy politikust aki a "néger" szót használja, vádolhatnának beszédmodorral, ezért a nyilvános szereplések esetében a POLITIKAILAG KORREKT "fekete" szó az elfogadott, amivel a beszélõ elkerüli az efféle vádakat. Ez a kifejezés jelentése és NEM a tapintatosság szándéka.
A kérdező hozzászólása: Na, ez egy korrekt válasz volt! Thanx! ):o)
Kössz :D bocs ha kioktatóan hangzott, nem volt szándékos (+volt egy elírásom: "vádolhatnának rasszista beszédmodorral" (simán beszédmodorral vádolni nyilván nem lehet valakit ;p)

Miért nem kapcsolodik be a laptot? Abszolut nem indul el.

Van egy Dell latitude d505 laptop. A baj az,hogy az este másoltam át stick-r?l filmeket,10et.Minden ok volt,viszont ma délben probáltam bekapcsolni és abszolut nem indult el.Nem "reagál" a bekapcsoló gombra. Azt irta az este,hogy még másfél órát tart az akú. Beraktam töltödni,de ugysem indul el. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Elirtam...* LAPTOP

A kérdező hozzászólása: Elirtam...* LAPTOP
ha be van dugva a konnektorba és ha az aksi is benne van, akkor elvileg egy lednek világítania kéne(vagy töltõdik, vagy fel van töltve) ha ez nem ég, akkor a töltõvel lesz valami
A kérdező hozzászólása: Köszi. Végülis a huszadik ideges gombnyomásra beindult. :-)

Életemben először találkoztam férfi nemiszervvel, és nagyon szeretem a barátomat, és abszolút olyan ösztönösen jött minden, miért nem volt bennem semmi félelem?

Teljes nyugodtsággal vertem ki neki,mintha már annyival találkoztam volna,és ez tényleg ennyire ösztönös,és másoknak is ilyen könnyedén ment először?? L/17

Legjobb válasz: Néztél már pornót? Gondolom nagyon szereted és kívántad, ezért verted ki neki élvezettel.

Néztél már pornót? Gondolom nagyon szereted és kívántad, ezért verted ki neki élvezettel.
Nekem is ment elsõre minden :D
Az elsõ aktus nem a szûzhártya miatt lesz érdekes. Akkor is fájhat ha elszakadt már. Ha teljesen el tudsz lazulni és nem görcsölsz azon h mi hogy lesz meg mit kéne csinálnod akk menni fog :D Ajánlom h misszionáriusban csináljátok és mindenképp óvszerrel.
A szeretkezés teljesen természetes, egészséges, ösztönös dolog. Úgy megy, ahogy az anyatermészet kitalálta, nem kell izgulni.
A kérdező hozzászólása: Igen néztem:) Igen, biztosan szerez azért úgymond onnan tapasztalatot..de az elsõ együttlét is esetleg mehet ilyen könnyedén, ha már tudom, hogy elszakadt a szûzhártyám más körülmények között??
velem ugyanez volt csajnal amikor eloszor smaroltam vele, olyan termeszetesen markolasztam minden porcikajat mintha 1000eve csinalnam:D

Ha az iskolai énekórákon tanítanak mindenféle kuruc meg 48-as szabadságharcbeli dalt, akkor miért nem tanítanak kommunista mozgalmi dalokat, amik szintén a történelmünk részei és abszolút nem durvábbak, mint a mindenféle újkori katonadalok?

Legjobb válasz: még jó, hogy nem tanítanak, már csak az hiányozna... különben is a 48-as szabadság harc elõbb volt, és MAGYAR nép akarata volt, a kommunizmust meg ránk kényszerítették. de ha szeretnél ilyen dalokat tanulni, menj fel Youtube-ra, biztos van egy csomó.

még jó, hogy nem tanítanak, már csak az hiányozna... különben is a 48-as szabadság harc elõbb volt, és MAGYAR nép akarata volt, a kommunizmust meg ránk kényszerítették. de ha szeretnél ilyen dalokat tanulni, menj fel Youtube-ra, biztos van egy csomó.
Mert a kommunizmus szovjet emlék, a többi meg magyar.
Tanulj egy kis történelmet.
A kérdező hozzászólása: Ilyen alapon a 48-as szabadságharc meg francia emlék, mert onnan jött az ötlete az egésznek... Egyébként nálunk Nemzeti-Kommunizmus volt, szóval ugyannyira magyar volt, mint bármely más korszak.
"Mert a kommunizmus szovjet emlék, a többi meg magyar." Mitõl lenne szovjet emlék???
Na te is szégyelled hogy magyar vagy? szánalom...

3 hónapos kisbabám délután 5 órakkor fürdik és onnantól este 10-11óráig egy szemhunyást sem alszik, ha leteszem azonnal felébred, és leülni már abszolut nem lehet vele, csak járkálni, mitől lehet ez, ha annyira fáradt miért nem alszik?

Korábban este 7-8 között volt a fürdetés de akkor ez a ny?gös id? kitolódott volt hogy éjjel 2-3 óráig, ezért hoztuk el?rébb. Napközben van hogy sokat alszik van hogy szinte csak pár órát egésznap (a fürdésig) de ez a ny?gös 6-7 órahossza mostanság mindig megvan és nem tudjuk hogyan változtassunk rajta.

Legjobb válasz: A fürdetési idõ túl korainak tûnik nekem. Elég ha este 7-8 között fürdeted, evés és irány az ágy. Akkor nem fog feltûnni, h este sokáig fent van.

A fürdetési idõ túl korainak tûnik nekem. Elég ha este 7-8 között fürdeted, evés és irány az ágy. Akkor nem fog feltûnni, h este sokáig fent van.
Bocsi elsõ, de a kérdezõ pont azt írta, hogy a 7-8 órai fürdetés nem jött be nekik.... Nekünk is volt egy ilyen idõszak, nekünk kb 3-4tõl tartott7ig.De mondjuk csak néhány hétig tartott. Szoptatod?Nem fájhat a hasa?Nekem még akkor sírt nagyon sokat délután, mikor olyat ettem reggelire....nekünk a tojástól is fájt a pocija. Amúgy mióta tart ez?
A kérdező hozzászólása: Szoptatom igen, elméletileg hasfájós de elég jó gyógyszert kaptunk a doktornénitõl, mivel már semmi sem hatott, nagy változás volt, igaz néha tényleg látszik hogy rugkapál és a hasa fáj de teljesen máshogy viselkedik olyankor. Ez a nyûgösség kb 3-4 hete tart már egyébként egésznap nagyon jó kedvû és viszonylag könnyen altatható. Gondoltunk a gyógyszer hatására is de napi 3x kapja de próbáltuk ugy is hogy csak napközben este pedig kihagyjuk ugyanez alakul mindig ki.
Nálunk ugyanez megy, pedig tápszeres a babánk.ha már semmi sem jön be, akkor én beleteszem egy "nagy kád" melegvízbe, gügyögök neki akkor is, ha sír, adok neki meleg teát és általában utána elég hamar el is alszik.Persze nem 5 percig van a kádban, hanem elég hosszú ideig, az is jó a pociának.Ha szoptatsz, akkor sztem utána a csupasz mellkasodra is teheted, hátha jobban megnyugszik. Nekem egyébként azt is mondta a védõnõ, ha nagyon fáj a pocija azt is csinálhatod, hogy egy vékony törülközõt hajtasz a pocija a lá, úgy simized hason fekve.Nálunk ez is bejött egyszer-kétszer.de nagyon babafüggõ.Remélem segítettem egy kicsit, és kitartás!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!